Rozhodnuto není o ničem, uvědomuje si obránce Mathieu

23.03.2015, 13:55
Aktuality
Do konce letošní sezony španělské ligy zbývá deset kol a nejlepší výchozí pozici pro boj o titul má Barcelona. Katalánský klub včera večer zvládl druhé letošní El Clásico a v domácím prostředí vyhrál nad Realem Madrid 2:1, čtyřbodový náskok ovšem před zbytkem sezony nemusí být rozhodující...

"Rozhodnuto není o ničem, do konce sezony stále zbývá spousta důležitých zápasů," varuje před zbytečnou euforií obránce Jérémy Mathieu.

Právě francouzský reprezentant v neděli otevřel skóre zápasu. V 19. minutě zahrával Lionel Messi trestný kop, Mathieu se odpoutal od Sergia Ramose a přesnou hlavičkou rozvlnil síť.

"Nejdůležitější ze všeho jsou pro mě tři body. Jsou důležitější i než ten gól. Madrid na nás nyní ztrácí čtyři body a díky tomu si můžeme užít pěkný večer. Můj gól? Během tréninků jsme na takových akcích pracovali. Jsem spokojený a šťastný," dodala letní posila z Valencie.

Barcelona po vstřelené brance přestala hrát a tempo po zbytek prvního poločasu udával Real Madrid. Cristiano Ronaldo ještě za bezbrankového stavu nastřelil břevno, po půlhodině se pak už mohl radovat, když zužitkoval akci Modriće a vtipnou přihrávku patičkou od Karima Benzemy.

A Bílý balet pokračoval v aktivitě a v první půli měl další šance. Z gólu se už radoval Bale, radost mu ovšem pokazil zdvižený praporek v ruce pomezního sudího, který signalizoval ofsajdové postavení centr prodlužujícího Cristiana Ronalda. Bale si nespravil náladu ani o několik minut později, po chaotické situaci v pokutovém území napálil míč těsně mimo.

Druhý poločas otevřela šance Benzemy a dobrý zákrok Brava. Klíčová situace se pak zrodila v 56. minutě, Daniel Alvés vyslal dlouhý pas na Luise Suáreze, ten si míč elegantně zpracoval do běhu a následně jej poslal za záda Ikera Casillase.

"Do této chvíle je to můj nejdůležitější gól za Barçu, zvláště pak, když si uvědomíte, komu jsem ho dal. Kabina je nadšená. Věděli jsme, že to bude zápas, v němž musíme využít své výhody. Snažil jsem se využít prostoru mezi dvěma obránci a být co nejrychlejší. Naštěstí to vyšlo," popisoval po utkání uruguayský útočník.

Druhý gól zlomil zápas na stranu Barcelony nejenom výsledkově, ale také herně. Real Madrid se nedokázal dostat do tempa a na jeho bránu se valila řada útoků, které domácí nedokázali proměnit ve třetí gól, ten by znamenal vymazání prohry 1:3 z prvního vzájemného duelu s tím, že v případě bodové rovnosti mezi oběma celky by rozhodovalo lepší skóre. Jedinou šanci Realu na vyrovnání měl Karim Benzema, proti jehož střele vytáhl další povedený zákrok Bravo.

"Myslím si, že do druhého gólu Barcelony jsme hráli velmi dobře, byli jsme lepším týmem a mohli dát další dva nebo tři góly, zvláště v první půli. To se nám nepovedlo a po druhé inkasované brance jsme už nehráli jako tým, to byl klíč k celému zápasu," posteskl si Luka Modrić.

"Nastoupily proti sobě dva špičkové týmy. Co se týče nás, tak hodinu jsme hráli dobře, platilo to do druhé inkasované branky, pak už to bylo těžké. Celkově jsme odehráli dobré utkání a v tuto chvíli se musíme držet svých plánů. Tým se hodně zlepšil, ale boj o titul jsme si zkomplikovali. Barcelona má v tabulce výhodu, ovšem my si nemůžeme dovolit hodit do ringu ručník. Musíme i nadále hrát tak, jak jsme hráli v prvním poločase," říká trenér Realu Carlo Ancelotti.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele