Rossi dostal za dopingový nález napomenutí

01.10.2018, 23:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
Vtáky cez tepláky

:( :( to ho ani nikto nechce?

Reagovat
miguel bain

Kdo by si vzal hráče na nemocenskou

Reagovat
H.N.T.

Spis zapomenutí. Skoda ho, mohl byt uplne jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi vynikající hráč s velkém talentem... oproti němu byl Rosa zdravej jak rybička ...

Reagovat
johan14

Zaujímavý prístup, Guerrero 14 mesiacov, tento podmienka. Prečo? Až sa natíska, preto že je rodák z USA.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná přihlédnutí k jeho nonstop zraněním?

Reagovat
DeformFCB

Irelevantní.

Reagovat
gunner123

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně mi to je v celku jednu a nevyznám se v tom, ale pokud užíval léky, které mají stopové prvky zakázaných látek, tak potom přihlédnutí ke zdravotnímu stavu smysl dává...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé mi to nepřijde. Dorzolamid není kokain a neužívá se jen tak ze zábavy. Jedná se o lék, který se dává normálním lidem na předpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si Guerrero dal caj z koky, tak neni zadna smazka. U nich je to jak u nas Red Bull (coz mi sam rekl jeden Peruanec).

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že je smažka, ale na druhou stranu průměrně inteligentnímu člověku dojde, že čaj z koky může náhodou obsahovat kokain, když se z ní extrahuje (jediný způsob výroby).

Reagovat
smazaný uživatel

On prumerne inteligentni zjevne neni. I tak je 14 mesicu neprimerene dlouhej trest, melo se prihlednout ke kulturnim zvyklostem dany zeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží na tom, jaké měl výsledky. V hrnku maté de coca máš cca 5mg kokainu, což není odhadem ani jedna lajna. V tom případě by trest 14 měsíců byl zbytečně přísný. Pokud ovšem čaje vypil několik litrů (nebo si spíš někde hezky prohnal trochu sněhu nosem a na čaj se vymlouvá), tak si trest plně zaslouží.

Reagovat
celeb

je to v podstate to iste, akoby dostal trest Schick ci Cech za to, ze si dali doma buchty s makom. Mak je vo vacsine krajin zakazany a robia sa z neho opiaty (az po heroin). U nas bezne jedlo, tak ako v Andach caj z koky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píšu výš - jeden hrnek maté de coca obsahuje zhruba 5, maximálně 8mg kokainu. Takové množství je prakticky nedohledatelné. Navíc opiáty se vyrábí primárně z nezralých makovic, ze zralého máku se vyrábí pokrmy v různých koutech světa. Ve své podstatě je i muškátový oříšek droga, ale musel by sis šňupnout větší množství - navíc negativní účinky značně převyšují pozitivní. Koka se využívá pouze kvůli kokainu a ostatním alkaloidům - ať už jako čaj/maté, při žvýkání nebo jiném užití. Snad jen při výrobě Agwy (Agwa de Bolivia - likér z lístků koky) se prý odstraňují po maceraci alkaloidy včetně kokainu.

Reagovat
celeb

opiaty sa daju extrahovat aj z maku. Nie je to najefektivnejsia cesta, ale cesta to je. Preto je zakazany skoro v celej EU.

Reagovat
DelPiero137

V obchodoch je bezne k dostaniu niekolko kil spracovaneho maku. Z tohoto potravinarskeho maku sa da este nieco vytazit?

Reagovat
celeb

Urcite ano. Ale potreboval by si velke mnozstva. Podrobne som to nestudoval, ale mozno by si nasiel na nete aj navod.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako se člověk může "sjet" muškátovým oříškem, který jsem nikde zakázaný neviděl.

Reagovat
DelPiero137

Sorry ale pride mi to divne V podstate mas legalnu moznost si vyrobit zavaznu drogu z dostupnych materialov v obchode. Ak by to takto fungovalo, verim ze vela zufalych zavislakov by rabovalo obchody.

Narazam nato tvoje porovnanie buchty s makom mi to pride ako nezmysel

Reagovat
PlackaSKS

jediný způsob výroby to není...

Reagovat
smazaný uživatel

Čistý kokain je získáván z lístků koky pomocí různých chemických procesů. Jasně, lze vyrobit i synteticky, nicméně primárním způsoben výroby je izolace kokainu od ostatních alkaloidů z extraktu z koky.

Reagovat
PlackaSKS

primárně ano a syntetická výroba je tak drahá, že se nevyplatí. já jen reagoval na tvoji poznámku, že jediný způsob výroby je z listů koky, to není

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vlastne ani nemám názor či by to malo byť zakázané alebo povolené... lebo ak niekto trpí zraneniami a látka ktorá urýchľuje regeneráciu by mu pomohla tak nevidím dôvod prečo to neužívať... zatiaľ nevymysleli látku ktorá by z teba urobila futbalistu len látku ktorá z teba urobí stroj :D

Reagovat
Josifek

Asi přihlédli k tomu, co si "odseděl" v rámci všech těch zranění..

Reagovat
DeformFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele