ROSENBERG - NOVÁ KREV V AJAXU

27.06.2005, 16:50
Aktuality
Když počátkem března vydaly tiskové agentury prohlášení, že Lokomotiv Moskva nabídnul 5,5 milionů euro za 22letého útočníka Malmö FF Markuse Rosenberga, znělo to jako klišé posledních týdnů a měsíců - bohaté ruské kluby skupují co se dá. Rosenberg však lukrativní nabídku odmítnul s tím, že peníze nejsou vše.

O necelý čtvrtrok poté však již Rosenberg podepsal čtyřletou smlouvu s AFC Ajax Amsterdam. Jednání předcházely tahanice o přestupovou částku, když Ajax nejdříve nabídnul 4 miliony euro, ale Malmö FF si žádalo více. Finální částka tedy zní 5.5 milionu euro. Rosenberg ví, co chce, neboť v Ajaxu má jistotu prvního týmu, tu by neměl v Arsenalu, Schalke 04 ani Bayernu, tedy v klubech, jež o jeho služby rovněž jevily zájem.

Ajax potřeboval útočníka jako sůl, poněvadž Anastasiou už stárne a trn z paty nevytrhl klubu ani v průběhu sezony přestoupivší Charisteas. Pokud k tomu přičteme nevyzrálost amsterdamského zázraku – Ryana Babela, byl útok suverénně nejslabší řadou Ajaxu.

Rosenberg zatím kopíruje cestu svého krajana Zlatana Ibrahimoviče do velkého fotbalu. Oba si zvolili stejnou trasu Malmö FF – Ajax. V něčem se však ti dva přece jenom liší. Zlatan odcházel již ve dvaceti letech a přímo z Malmö FF. Rosenberg to vzal oklikou přes Halmstadt, kam šel hostovat a stal se zde nejlepším střelcem švédské ligy. Jeho statistika je impozantní – za 42 utkání vstřelil 23 branek. I pojetím na hřišti se liší, Zlatan si často chodí pro míč a dokáže projít přes pár obránců, kdežto Markus je typickým hrotovým útočníkem s čichem na branky a smrtící schopností skórovat.

A ještě se ti dva v něčem liší, Markus není tak arogantní a přezíravý jako Zlatan. Snad mu to vydrží…

Autor: Martin Veselý

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jo to je zajímavý článek, udělal snad dobře, nechápu hráče, co si vybírají ruské kluby na úkor klubů jako je Ajax či Porto. Vždy´t peněz si vydělají tak jak tak dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky,

řekl bych, že Rusáci přeci jenom dávají větší prachy než na západě.

Reagovat
HOST*PUYOL

Kolko hraci zarabaju presne sa asi tazko dozvieme,ale mam zarucenu informaciu,ze Zenit Petrohrad ponukol Karolovi Kiselovi kontrakt na 2 mega eur rocne...

Tak kolko potom zarabaju Derlei,Seitaridis,Maniche a Costinha ??????

Reagovat
HOST*Peca

Tak tomu nevěřím, pochybuju, že v takovým případě by dal Kisel přednost Spartě, to je totální nesmysl. Krom toho Petrohrad je specifickej tím,že tam trénuje Petržela a vsadím se, že ten by takový prachy nedal ani Ronaldovi. Slyžel jsem, že Maniche bere kolem 2 mil eur.Tipnul bych si,že Kiselovi nabízeli tak kolem 15 mil Kč a možná ani to ne.

Reagovat
HOST*Kuchta

Určitě dávaj větší prachy,proč myslíte,že by do Dynama Moskva šli Derlei,Seitaridis,Maniche a Costinha .Ruská liga a Rusko samotný neni nic moc,ale ty kontrakty tam jsou mnohem atraktivnější,ale za cenu,že tam hráč zapadne(např. Mareš,Petrouš...)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasný, že dávaj víc. Já to spíš myslím tak, že tak jako tak, v Ajaxu bude mít taky spoustu peněz a myslím si, že ten peněžní rozdíl stojí za to to omrzet a jít do Ajaxu...

Reagovat
smazaný uživatel

....lidská chamtivost nezná hranic....

Reagovat
Mr.Jindros

Ty bys dělal to samé, pokrytče. Jediná nevýhoda ruské ligy je, že tam vocaď se nedostanou do nějakého velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

radší bych bral 70% platu(nevím kolik platí = spekulace) a působil na západě než v Rusku

Reagovat
Mr.Jindros

To asi každej ... a proto si myslim, že Rusáci musí dávat více než o třetinu větší platy (taky spekulace).

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasne...

Reagovat
smazaný uživatel

By si sa čudoval,ako sa dá v Rusku žiť,keď patríš do tej správnej vrstvy a takisto liga je tam na veľmi dobrej úrovni-podľa hráčov,ktorí tam hrali.

Reagovat
HOST*

To je blbost, proc by tam hrac zapadal... ruska liga bude za chvili lepsi nez nektere top zapadni evropy !!! chcete dukaz - vysledky CSKA Moskva mluvi za vse... a mimochodem, to CSKA neziskalo ani doma titul.... a Mareš s Petroušem - ti nezapdali - to sou proste gumy.... to ze se zda, ze nekdo zapadne, za to muze Bruckner, pac je zdechly vzit nekoho jiného než sparťana !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Podla toho co citam je to dalsi utocnik typu Nistelrooy a taky mi lezu hore krkom, ked vidim takeho nemotorneho utocnika ako to napali z dvoch metrov a potom sa tesi jak najvacsi a vsetci o nom basnia ako o super utocnikovi s nosom na goly. V tom je rozdiel medzi makaayom a nistelrooyom. Nistelrooy nic nevie

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že záleží na týmu, kde hraje. Pokud daný tým má skvělé záložníky, tak teoreticky k čemu mu je útočník, který se neustále stahuje a chodí si pro balon, když záložníci jsou schopni mu tam ten balon dopravit. Je to prostě bomber, časem se třeba vytříbí,Ševa byl zpočátku podobného ražení a jakej je to dnes pan útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pravada, ja len vravim, že nemam rád futbalistov, ktorí dokopy nič nevedia a tym nemyslim len nistelrooya, aj taky inzaghi, ved to je strasne sa pozerat ako pada, pada a pada a potom ked z dvoch metrov dokopne loptu sa ide hrat na najvacsieho hrdinu tymu, ten sa so sevom nemoze ani zrovnanvat.

Reagovat
HOST*Peca

Tak to si asi Ševčenka moc hrát neviděl co? Už jako mlaďas v dresu Dynama motal v LM obránce Barcelony a dalších velkoklubů. Ten to má v sobě odjakživa.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to mas tak, ked nemas utocnika, ktory vie kam sa ma pred branou postavit, tak ti je zbytocny taky ktory presprintuje polovicu ihriska, obide 8 hracov a potom prekopne branu. dobre sa na to pozera, ale fanusikov ide z toho porazit. najlepsia je kombinacia tychto typov. preto je aj Ruuud ceneny (ak pravda tie goly dava a nie je zraneny)

Reagovat
smazaný uživatel

ja chapem potrebu takych utocnikov, ale predsa ten hrac by mohol vediet aj o trochu viac, ja len vravim, ze nemam rad utocnika, ktory nedokaze dat gol spoza 16m, nedokaze si obist aspon 1 hraca... A keby aspon neboli taki namysleni...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tym az tak nesuhlasim.Tiegoly ako ty hovoris z 2 metrov tiez nieje az take jednoduche davat.Na to musis byt tiez super hrac a musis vediet byt tam kde mas.A aj takyto hraci su velmi potrebny.A Nistelrooya mam rad-je to perfektny futbalista a jeho pracou je davat goly a nie produkovat akcie a to splna perfektne...

Reagovat
smazaný uživatel

JA CHAPEM POTREBU TAKYCH UTOCNIKOV Ja ich len nemam rad ked sa spravaju ako inzaghi alebo aj nistelrooy

Reagovat
HOST*

To je blbost - Rosenborg je dost jiny typ nez nisterooy, pac on hraje rychlosti a ne tak moc telem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen abych předešel spekulacím, tak někde sem se dočetl o částce 5.5 milionů euro a někde 5 milionů euro. 5.5 milionů euro jsem viděl častěji, proto to beru jako realnější , kluby to oficiálně nezveřejnily .

Reagovat
smazaný uživatel

Článek je to dobrý, ale autor si mohl odpustit to závěrečné zhodnocení povah Rosenborga a Ibrahimovice. Je to možná pravda, ale článek by měl být objektivní a neporovnávat charaktery, které na hřišti nejsou tak důležité. Ale jinak článku nic nevytýkám...

Reagovat
Mr.Jindros

Souhlasím, poslední dvě věty tam nemají co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, souhlas a omluva ale zas na druhou stranu si nemyslím, že to nesouvisí s chováním na hřišti. Viděli jste někdy Ibrahimoviče nahrávat?

Reagovat
HOST*Z.

Jo viděla. Třeba na EURU krásně nahrál na první gól Švédů proti Bulharsku...

Reagovat
smazaný uživatel

ja nie som proti aby tam boli aj taketo porovnania. preco by nemali byt? nebolo tam nic co by nebola pravda. ak to nie je prehnane a su to 2-3 veticky, tak je to ozivenie clanku. ja som za vsetkymi 10imi

Reagovat
HOST*Peca

Přesně tak, Ibrahimovič je magor, já být manažerem klubu, tak bych si hráče s takovým charakterem nikdy nevybral.

Reagovat
HOST*Shevchenko

SUPER! Rosenberg bude hrát v útoku s Miteou a Charisteas bude na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci to vidí jinak :

Ryan Babel (92.5%) Markus Rosenberg (69.7%) Mauro Rosales (75.6%)

Wesley Sneijder (81.3%) Hedwiges Maduro (84.0%) Nigel de Jong (83.1%)

Julien Escudé (82.2%) Zdenek Grygera (70.9%) Johnny Heitinga (54.9%) Hatem Trabelsi (85.9%)

Maarten Stekelenburg (59.5%)

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě k Charisteasovi, intenzivně se o něj zajímá Standard Lutych

Reagovat
HOST*Shevchenko

Reagovat
HOST*DINO

to by si pomohol Charisteas

Reagovat
smazaný uživatel

ja nechapem ako mohol ist Rafael Van den Vaart hrat do nemecka.niekde do Hamburgu ci kam to isiel.Talent ako on mal hrat v Barcelone alebo JUve ci Arsenale a nie v Nemecku..

Reagovat
smazaný uživatel

Ta co uz narobime...

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna tiez urobil blud bo vies v Ajaxe mal aspon LM skoro istu co v Hamburgu sa o to len bojuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Agent portugalského futbalového reprezentanta Cristiana Ronalda Jorge Mendes žiada Manchester United o zvýšenie platu pre svojho klienta, v opačnom prípade sa totiž môže stať, že talentovaný mladík predčasne opustí klub z Old Traffordu. To by mohlo znamenat ze by mohol ist do Realu ale ja ho tam nechcem

Reagovat
HOST*LM

Ale já ho tam chcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiež.

Reagovat
HOST*LM

Rychlí, mladý, protihráče obejít umí, přihrát nebo vystřelit umí, o Realu prohlásil že je to nejlepší klub na světě. Mno, myslím že by ho měli zaměstnat v Realu.

Reagovat
HOST*Shevchenko

Ale já ho chcem v AC

Reagovat
smazaný uživatel

Chciet mozes...

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho chcemm tam kde je.cize v man utd....

Reagovat
smazaný uživatel

Andrej ty si moj clovek

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetci ho chcu a on ostane v Man.Utd lebo na nom chcu stavat muzstvo

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo

Reagovat
HOST*tuto

preco ty vzdy pises v inej teme prispevky o MAN.UTD?

Reagovat
smazaný uživatel

Pisem o vsetkom ne len o Man.U. a keby som mal pockat aby tu bola dajaka tema o Man.U tak on by uz skoncil futbalovu karieru

Reagovat
smazaný uživatel

Real a Chelsea sa vraj zaujimaju o Nistelrooya!

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že Chelsea to zkouší, kde se dá, už se objevily spekulace,že si stáhnou Crespa nazpátek

Reagovat
smazaný uživatel

Môj návrh-nech si Chelsea vezme Nistelrooya a nám do Realu nech dajú Drogbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nieeeeeee-Drogbu nechcem!

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?Podľa mňa je výborný-priebojný,tvrdý,má čuch na góly a veľký bojovník.

Reagovat
smazaný uživatel

Má týž názor, Didi je v současnosti jeden z top útočníků a pro Chelsea i za tu sezonu,co tam je, udělal hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Mám....

Reagovat
smazaný uživatel

Nieje mi simpaticky

Reagovat
Xavi

dělá spoustu nesmyslných útočných faulů, něco jako Baroš! Klidně si ho kupte...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

nevidel jsem ze by drogba prohral hlavickovej souboj...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyby přišel Helguera po sezuoně zdarma, tak bych byl aji rád...jeden z mála hráčů realu ( R.Carlos, Ronaldo, Casillas, jinak nikdo, ale je to náhodou celkem dost ) kterého mám celkem rád, navíc by to nebyl špatný "nákup" zadarmo...

Reagovat
smazaný uživatel

Viem ze to je kusa stare taky tizden ale Majstrami SLovenska v kategorii st.ziaci sa stali futbalisti Nitri ked vo finale ktore sa odohravalo v Senci skoncil druhy Inter BA tretia Zilina a stvrty Tatran Presov...Podla mnohych divakov aj novinarov a aj na stranke SFZ-chat hral najlepsi futbal Tatran Presov ale ich v 2 zapasoch podrazil reprezentacny brankar ktory mal na svedomy po svojich kiksoch viacere goli... Gratulujeme MAJSTROM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci urazit, ale tato zpráva má pro mě důležitost zhruba stejnou, jako ta, že na Maledivách se meziročně zvýšil HDP o 0,2 %

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale akoze povies mi jednu vec-naco si to napisal na tuto cesku stranku?Nic v zlom,ale asi kazdeho to nebude zaujimat

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda ale ked tu taka muka bola taa...a nahodov dakoho to mozno bude zaujimat

Reagovat
Hiko

Přeji mu to, je to jedna z nastupujících hvězd skandinávského fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude mít až tak slavnou kariéru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele