Rooneyho bychom těžko nahradili, soudí manažer Moyes

24.02.2014, 22:46
Aktuality
Wayne Rooney se v posledních týdnech stal pro mnohé deníky a diskuze cílem číslo jedna, protože jeho nedávno prodloužený kontrakt mu zajišťuje poměrně luxusní platové podmínky. Přesto se o uzavřené dohodě dá hovořit jako o úspěchu. Minimálně si to myslí manažer David Moyes, který svého útočníka považuje za nenahraditelného.

Dosavadní smlouva Rooneymu zajišťovala příjem 250 tisíc liber týdně a vypršet měla příští rok. Osmadvacetiletý útočník podepsal s Rudými ďábly nový kontrakt, kterým si United zajistí jeho služby na dobu příštích pět a půl let. Podle informací stanice BBC si Wayne Rooney týdně vydělá 300 tisíc liber. I proto se prodloužení kontraktu stalo námětem mnoha diskuzí. První reakce od populárního anglického reprezentanta na sebe nenechala dlouho čekat.

K dobrému výkonu přidal další branku již den po zpečetění nového kontraktu. United se v rámci sedmadvacátého kola nejvyšší anglické soutěže utkali s Crystal Palace, který porazili o dvě branky. Druhou z nich dvacet minut před koncem vstřelil právě Wayne Rooney a přidal definitivní rozhodnutí k úvodní trefě Robina van Persieho. Za United v letošní sezoně dosud Angličan odehrál 29 zápasů ve všech soutěžích a vstřelil v nich dvanáct branek.

O někdejšího hráče Evertonu s přezdívkou "Wazza" v letním přestupovém termínu usilovaly přední evropské velkokluby, mezi nimiž byla například londýnská Chelsea, ale z chystaného přesunu nakonec sešlo. A to přesto, že se United v této sezoně zatím převážně trápí. Právě Rooneyho forma by ale mohla být klíčem k úspěchům a skotský manažer David Moyes je rád, že vedení odrazilo útok svých rivalů a útočníka se rozhodlo v kádru udržet.

Poctu svému klíčovému hráči vzdal mimo jiné slovy: "Je to pro nás velice důležitý hráč, když si vezmete v úvahu, kolik klubů jej chtělo. Bylo by velice těžké jej nahradit, protože na trhu není mnoho hráčů světové úrovně, kteří by šli koupit rychle a levně. Wayne je jedním z hráčů nejvyšší třídy, což dokazuje každý týden. Můžete na něm pozorovat jeho kvality, jeho charakter a snahu pomoci týmu za každé situace," vypočítává zkušený taktik silné stránky svého hvězdného svěřence.

"Naším cílem je, aby v tom pokračoval, a já věřím, že to nebude tak těžké. Je to totiž člověk, který na sobě stále chce pracovat. Crystal Palace si od doby, co ho převzal Tony Pulis, vede výborně. Přijít na jejich půdu a odvézt si tři body by byl oříšek pro každý klub. Nedostávají příliš mnoho branek, což naši úlohu ještě ztěžovalo. Také v sobotu ukázali, jak náročným protivníkem mohou být. Díkybohu jsme ale ve druhé půli dokázali vstřelit dvě klíčové branky," pochvaluje si manažer Moyes.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (404)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele