ROONEY SESADIL BECKHAMA Z TRŮNU

14.10.2004, 15:41
Aktuality
Real Madrid nevyhrál v minulé sezóně nic, vůbec nic. Hlad po nápravě byl obrovský, ale start do té nové také příliš nevyšel. David Beckham, kterému se nedařilo ani v dresu reprezentace, touží po nápravě snad ze všech nejvíce...

Jak ale vše začalo, víme všichni. Obrovský talent, spojený s kvalitou, nepomáhá, slabá hra a tři porážky v lize, potupných 0:3 od Leverkusenu v LM, odchod trenéra Camacha. Po otočení výsledku v zápase s AS Řím, z 0:2 na 4:2, náznaku zlepšení a zejména větší chuti do hry, vše ukazovalo na brilantní budoucnost éry pod vedením Mariana García Remona. "Byl to nejlepší výkon sezóny!", řekl po utkání David Beckham. Ale pak přijelo na Santiago Bernabéu průměrné Deportivo La Coruňa a vrátilo Real z nebeských výšin opět na zem. Vyhrálo 1:0. Desáté místo v tabulce je dost nedůstojné jména tohoto klubu, ještě smutnější je pohled na kolonku s počtem vstřelených branek. Září tam číslo 4! V šesti zápasech...

Ale jak se zdá, Beckhamovi stačí docela málo k radosti a spokojenosti. "Uvolnilo se jisté napětí mezi námi, vědomí, že jsme získali první body do tabulky nám zvedlo náladu. V Lize mistrů budeme triumfovat!", jsou jeho slova.

Pro jednoho radost a pro druhého smutek, starost. Raul se, jak se zdá, chytil, Owen stráví asi o to víc času na lavičce. Zranění Ronalda mu sice dalo příležitost nastoupit proti Deportivu od zahajovacího hvizdu, ale po velmi průměrném výkonu, zapadajícím do celkového obrazu hry Realu, byl v 51. minutě vystřídán. Beckham se ale svého krajana zastává: "Pro každého nováčka je velice těžké najít si své místo v tomto klubu. Michael se chytí nebojte se, všichni vědí jak vynikajícím fotbalistou je. Přijde jeho chvíle a on ji využije."

Zatímco Owen a Beckham, kteří byli před léty mladými a nadějnými hráči anglické reprezentace, hledají své uplatnění v Realu Madrid, Anglie našla nový idol, novou superstar. Jmenuje se Wayne Rooney a v zápase s tureckým Fenerbahce v Lize mistrů, při svém debutu v dresu Manchesteru United, dal hattrick! Beckham ví, že jeho spoluhráč z národního týmu Anglie ho v tuto chvíli zcela zastínil. Ale zachoval se jako pravý gentleman a řekl: "Je velice důležité, aby Wayne dával dál góly, hodně mu to pomůže v získání sebejistoty a také respektu u protihráčů. A já vím dobře, že obrana, která se bojí, je snadno překonatelná. Všichni o mě vědí, jak velkým jsem fanouškem Manchesteru United. Přeji jeho hráčům, aby jim vše vycházelo, aby se jim na hřišti dařilo. Samozřejmě s výjimkou utkání s Realem Madrid! Pro Wayna je vynikající, že může hrát v tomto klubu, pomůže mu to v jeho růstu. A trénovat pod vedením někoho, kdo 'vidí za vás' je doslova výhrou v loterii. Rooney je mladý, potřebuje fotbalově dozrát a já si myslím, že nemohl najít lepší prostředí, než je to v Manchesteru."

Všem je velice dobře známo, jaké neshody měl David Beckham v posledních měsících svého působení v tomto klubu s trenérem Sirem Alexem Fergussonem. O to víc mohou překvapit, zejména jeho kritiky, Beckhamova slova: "Mám ho rád, ctím ho jako svého otce. Pár hádek nikdy nesmí vymazat z mé paměti všechny ty roky, kdy mě pomáhal fotbalově růst!"

Dnes je na výsluní Wayne Rooney. Mnozí již volají: "Mrtev je král, ať žije král!" Ale král David ještě žezlo vládce nehodlá odevzdat. I když jeden nikdy neví. Bude-li krize v Realu pokračovat, může Beckham dokonce zůstat mimo reprezentaci Anglie. A tam Rooney zcela jistě bude. Král Wayne?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*Beckham

Rooney je sračka.cha cha cha

Reagovat
HOST*mara

beckham a fotbal - SRAčKA , beckham a manekýn - mistr

nejlepší je RONALDINHO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Jsi můj člověk!

Reagovat
HOST*dan

to vůbec neni pravda Beckham-fotbaľ=mistr a Beckham-manekýn=dobrej

Reagovat
HOST*Josep

Já si myslím, že Rooney je pouze typická přeceňováná a přemedializovaná anglická hvězdička, dobrej je, vo tom žádná, ale takových jako on jsou desítky. Takovej Tevez je stokrát lepší

Reagovat
HOST*mara

tevez by se podle mě v eropě moc nepředved měl by velké problémy s agresivitou. Rooney desítky jo ????? .Tak to určitě nesouhlasím!!!!!!

Reagovat
HOST*Josep

No pokud jsi někdy viděl Teveza hrát, tak je agresivní až dost

Reagovat
HOST*

A nebo jsi to myslel tak, že je moc agresivní? Je víc horkých krví, zdravá agresivita nikomu neškodí

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to jsi asi neviděl Interkontinentální pohár mezi Bocou a AC, tam byl Tévez nejagresívnější hráč na hřišti. Ví se už, kam půjde? Zkrká ho zase Chelsea???

Reagovat
HOST*yarda

ups pardon, špatně jsem si to přečetl takže reakce není adekvátní...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je přeceňovaný, ale je dobrý a vyjimečný. Tevez bude mít v Evropě problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si teda myslim,že Rooneyho sláva brzy schladne a že si o něm všichni moc myslí.

Reagovat
exmafie

Úplně stejný to bylo s Owenem a teď zahřívá lavičku...

Reagovat
HOST*

Rooneymu musí taky někdo přihrávat, takže vynikne na 100% až MU. Everton po jeho a Radzinskýho odchodu nekrachnul, ale spíš si polepšil, přotože záleží na manšaftu a ne jen na Rooneym.

Reagovat
HOST*

Rooney je hovado třeba s Birminghamem hrál uplný hovno př. dělal kličku ta se mu nepovedla sebrali mu míč a on radši spad a simuloval šli ho ošetřit a za chvíli běhal jako před tim je ubohej

Reagovat
HOST*kuk

Souhlasím s tebou je to jenom sráčka.

Reagovat
HOST*radek

Reagovat
HOST*Bartas

Real Madrid jeste ukaze svoji silu v lize mistru,vyhraje ligu mistru a i ligu.

Reagovat
HOST*

s tim bych souhlasil taky mu fandim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele