RIVALDO: JSEM PONIŽOVÁN

24.09.2003, 14:12
Aktuality
Brazilský útočník Rivaldo se v AC Milán cítí nedoceněný a ponižovaný, přesto by v italském klubu rád vydržel. A rád by si zahrál i na mistrovství světa v roce 2006. Ke své současné situaci se vyjádřil v interview pro brazilský list Jornal de Tarde.

Příběh ještě nedávno jednoho z nejlepších fotbalistů světa a nyní jen náhradníka pokračuje, Rivaldo o víkendu opět usedl jen na lavičku. "Není to proto, že bych byl z formy, tím si můžete být jisti. Všichni v Miláně ví, že fyzickou kondici mám jednu z nejlepších v týmu, v testech vždy vyhovím. Ani to, že jsem na tom špatně psychicky, není pravda. Znám pravý důvod, proč nehraji a ve správný moment se to doví všichni," uvedl Rivaldo v rozhovoru.

"Jsem ponižován. Je mi z té situace smutno, ale mám smlouvu ještě na dva roky a rád bych jí dodržel," řekl trochu překvapivě, když ještě nedávno prohlašoval, že chce odejít. "Říká se o mně, že když odsud odejdu, půjdu hrát do Kataru. To se ale nestane, pokud odejdu z Milána, budu ještě pár let pokračovat v Evropě," vyloučil jednu z možností své budoucnosti.

Přestože pravidelně nehraje a je to na jeho hře znát, nastoupil v obou úvodních zápasech kvalifikace na MS 2006. Velmi rád by si na závěrečném turnaji zahrál, i když dobře ví, že v Brazílii se rychle zapomíná na to, co kdo dokázal a že jde o to, jak právě hraje. "Ale jsem Rivaldo a chci tam být," dodal.

Pomoci svému spoluhráči z národního týmu se snaží také Ronaldo, útočník Realu Madrid. Během oslavy svých 27. narozenin, kde se mimo jiných sešel také s Rivaldem, prý zavolal prezidentu Realu Florentinu Perezovi a snažil se jej přesvědčit k tomu, aby Rivalda do svého klubu koupil. V tom by jistě nebyl problém, ale to by se asi Rivaldo musel přeškolit na obránce, protože ofenzivních hráčů má Real spoustu a naopak v obraně má mezery. "Člověk nikdy neví, byl bych velmi hrdý, kdybych mohl hrát za Real Madrid. Ale mám smlouvu v AC a chovám k tomu respekt. Musíme počkat pár měsíců, třeba se kluby dohodnou," reagoval Rivaldo.

Jiný názor má Rivaldův spoluhráč Paolo Maldini, který Brazilci radí, aby si své místo vybojoval. "Je to normální, že není spokojený, ale není sám, kdo pravidelně nehraje. Je nás tu 25 a pro hráče, který není v nejlepší formě, je těžké vybojovat si místo v sestavě. Týmu, která žádá úspěchy, musí dát sto procent, ale pokud toho není schopen, je to pro něj těžké," prohlásil Maldini, jeden z nejzkušenějších hráčů AC.

Autor: Petr Starý

Komentáře (12)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Proste se nehodis trenerovi do tymu, mas pech, taxe kua neposer a nedelej ze sebe kdovijakyho borce..... je to sqely hrac, ale nafoukany az beda....

Reagovat
smazaný uživatel

A příští rok stejně půjde do Kataru.

Reagovat
PJ

... jako Batistuta, ten taky řikal že do Kataru ne... :-)

Reagovat
Mr.Jindros

prachy, prachy, prachy...... :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Když se jim nehodí do krámu, tak proč ho k...a kupovali?? Od

trenéra jako je Ancelotti bych čekal větší rozhled. A pokud jde o srovnání Batistuta-Rivaldo, tak Brazilec z něj nepochybně vychází lépe.

Reagovat
Mr.Jindros

nemuseli platit zadne odstupne.... plati mu jen plat a to se da snest v poho..... ;-)

Reagovat
antimadrista

Vrať se k nám :-)

Reagovat
HOST*Groggy

No a co jako.

Reagovat
PJ

Skutečně inteligentní názor... :-)

Reagovat
antimadrista

:-))

Reagovat
Mr.Jindros

aaaa, zase nekdo kdo ma vyssi vek nez IQ.... :-)

Reagovat
HOST*

mas neno proti kataru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele