REYES PŘESTUPUJE DO ARSENALU

27.01.2004, 20:37
Aktuality
20letý španělský reprezentant José Antonio Reyes Calderón přestupuje do Arsenalu. Londýnskému celku podepsal smlouvu na 4,5 roku. Pokud se Reyes prosadí, může si FC Sevilla přijít až na 35 miliónů eur.

Jako sevillský odchovanec měl kontrakt do roku 2010, ale finanční problémy tohoto klubu rozhodly o tom, že oblékne dres Arsenalu už na začátku roku 2004. Reyes dal ve španělské lize 21 gólů v 84 zápasech, dostal se už i do seniorské reprezentace. Nestartoval za Sevillu v evropských pohárech, a tak může nastoupit za Arsenal v Lize Mistrů. A to hned v osmifinále proti svým krajanům z Celty Vigo...

V úterý 27.1. potvrdili zástupci FC Sevilla, že Reyese do Arsenalu opravdu prodali. Základní přestupová částka činí 20 miliónů, jestliže se Reyesovi bude v novém dresu dařit, mohla by na konto Sevilly putovat částka až 35 miliónů eur. Celková suma tak pravděpodobně překročí dosavadní rekordní částku, jež Arsenal vyplatil za Sylvaina Wiltorda (21 miliónů eur). Nabídka z Barcelony přišla na Sevillský sekretariát pozdě. Pravděpodobně také sejde ze snah Kanonýrů na angažování Robina van Persieho či Jermaina Defoea.

Jediným mráčkem je, že Reyes bude muset pravděpodobně v prvním zápase sedět jen na tribuně, pokud si přenese ze Španělska do Anglie disciplinární trest. Kouč Arsenalu Arséne Wenger je z přestupu nadšený. Dlouho už Reyese sledoval, je přesvědčený, že se mladý Španěl bude do herního systému Arsenalu skvěle hodit. Řekl, že hra Arsenalu je založena na pohybu, rychlosti a technice - to vše prý Reyes má. Žádné konkrétní místo v sestavě však pro něho připraveno nemá. Podotkl, že Reyes může hrát v útoku, na levém křídle i na pravém, že je to komplexní ofenzivní hráč. Původně počítal Wenger s Reyesem až v létě, ale zranění Wiltorda a Aladiereho a Kanuova účast na Africkém poháru národů jeho rozhodování přehodnotilo. V létě končí smlouvy Kanuovi, Bergkampovi a Wiltordovi, a tak trenér věří, že pro Reyese najde uplatnění.

"Jsem nejšťastnější a zároveň nejsmutnější člověk na světě, opouštím nejlepší klub ve Španělsku, ale těším se, že budu hrát za nejlepší tým v Anglii," svěřil se svým nešťastným fanouškům na své internetové stránce. Dodal, že na svůj mateřský klub bude s láskou vzpomínat.

"Mrzí mne, že opuštím své fanoušky, aniž bych jim mohl pořádně říci sbohem, ale věřím, že se jednoho dne vrátím a oni mi dají najevo, že na mne nezapoměli," řekl na rozloučenou.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to pro mě šok, asi dneska vzteky neusnu! To ho asi budu vídat už jen v reprezentaci... ! Stál dost tak snad bude hrát! Ode dneška fandím v anglii Arsenalu!

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel,že jsem z Valencie!? Hmm,taky mi to vadí,ve Španělsku by byl lepší,je borec!

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně se na něj těším, takový klub si zaslouží.

Reagovat
HOST*Zizou

Je to bajecny,jsem nadsenej ze ho koupili...on muze byt nova Arsenalska superzbran

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele