Řepka si sedmkrát nezahraje, Sparta zaplatí 700 tisíc

20.09.2007, 19:08
Aktuality
Disciplinární komise vynesla tresty nad fotbalisty a trenéry pražské Sparty za nevhodné chování v závěru utkání v Teplicích. Největší hříšník Tomáš Řepka si nezahraje v sedmi zápasech a patnáct měsíců nesmí vykonávat funkci kapitána, Martin Abraham dostal trest o tři utkání nižší. Čtyři zápasy nesmí na lavičku Horst Siegl, Michal Bílek zaplatí pokutu padesát tisíc a celá Sparta pak 700 tisíc korun...

Dnešního disciplinárního řízení se zúčastnili pouze Bílek a Siegl, Řepka společně s Abrahamem se připravovali na večerní utkání Poháru UEFA proti Odense.

"Strašně mě mrzí, co jsem řekl, protože vím, že se to nesmí. Když dostal druhou žlutou kartu, tak jsem pronesl vulgární slova. To přiznávám," řekl na svou omluvu Siegl, k němuž se přidal i Bílek, který zároveň připomněl, co k celému incidentu vedlo: "Upřímně litujeme, co se stalo. Byla to věc špatná a budu se snažit, aby se to neopakovalo. V závěru zápasu hrál Verbíř rukou, míč se pak odrazil ke mně a já jsem ho odkopl Pospěchovi, abychom rychle rozehráli. V žádném případě to nebylo vzteklé. A jestli jsme technickou zónu překročil o třicet centimetrů? No... Ovlivnil utkání v náš neprospěch, proto to bylo velmi vypjaté."

Nejtvrdší trest dostal podle očekávání Tomáš Řepka. Ten v samém závěru neudržel nervy na uzdě, sáhl k vulgárním výrazům a poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen, napadl kameramana České televize.

"Došlo ke vzájemné konfrontaci. Měl jsem doprovodit pana Bílka na tribunu. V tom přišel Řepka, přiblížil se ke čtvrtému rozhodčímu a sprostě nadával. Připadal mi nepříčetný a myslel jsem si, že ho praští, tak jsem se snažil je odtrhnout," vrátil se k nedělním událostem zástupce hlavního pořadatele Jaroslav Svoboda.

Řepka prý Svobodu osočil: "Co na mě saháš?!" a při odchodu ze hřiště mu nadával. "Šel kolem mě, naznačil ránu a že plivne. Ale neplivl na mě," řekl teplický pořadatel, načež hodně zmateně poznamenal: "Plivl, ale netrefil mě. Šlo to asi dva tři metry od mě."

Autor: Tomáš Pavlík / idnes.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
HOST*ump

nj....repka tak dostane tak malo....kdyby to byl nekdo jinej tak dostane tak dvakrat vic

Reagovat
Slejdy

tak da se to 7 zapas stop .. dobre mu tak mrdovi

Reagovat
Slejdy

neeee

Reagovat
HOST*

je do toho zapocitana i ta cervena karta?nebo je to 7 i s ervenou,to by bylo par hodne malej trest

Reagovat
Marv

tak jestli repka dostal tenhle trest tak rozhodci mel dostat trest smrti

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

marve, to neni moc inteligentni prispevek..

Reagovat
smazaný uživatel

Károlyi je cinklej sparťan, neuvěřitelné .

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš? Mně to přijde celkem ucházející - Řepka si 6 kol v lize nezahraje, zranit bude moct někoho až 10.11 proti Bohemce. Abraham naskočí až po derby. Bílka by měla spíš potrestat Sparta, ale to je jejich problém když přehlížejí jeho chyby ( nezvládá hráče, herní projev špatný, výběr posil katastrofální ).

Je jasný, že se nedal čekat trest na 3/4 roku, já od Košťálovic kluků čekal spíš 3 pro Abrahama a 4 zápasy pro Řepku, mé přání bylo měsíc pro prvního ( což se splnilo ) a 10 zápasů pro druhýho, takže sem tak daleko nebyl. Ale jak sem psal už jinde - držet na uzdě ty dva "(ne)fotbalové magory" musí trenér potažmo Sparta a ne disciplinárka, na kterou je spoleh asi jako na čínský auta.

Reagovat
-Kopy-

souhlas, i když sem si přál taky víc, tak bylo jasné, že to trest na osm měsíců nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

snažíš se sice pěkně, ale ještě jsi mi nenapsal, kdy a koho Řepka kdy zranil. Pořád mlátíš prázdnou slámu.

Ale uklidním tě - nejseš sám

Reagovat
smazaný uživatel

A kde si se na to ptal? Vlastně proč se na to ptáš, co to má s trestem společného? Trest byl za červenou kartu, nadávky rozhodčímu a napadení kameramana. Ale o zranění někoho nebyla řeč.

Hele proč vlastně nejsi na zápase té tvé milované spartičky? Já včera jel se zašitou držkou a pytlíkem ledu u ksichtu ( ne že bych se popral, důvody netřeba rozebírat ), tebe ta Sparta bere asi jen u počítače.

Reagovat
-Kopy-

každej to nemá pár kilometrů...

Reagovat
smazaný uživatel

zase odbíháš od tématu, jak typické.

Takže ještě jednou: kdy, kde, koho Řepka zranil, popřípadě zraňoval. Páč ty mluvíš o zraňování.

Jsem si jist, že neodpovíš, páč kde nic není ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale jak píše Kopy ... každej to nemá pár kilometrů a překvapím tě - na svoje živobytí si musím vydělat, takže chodím do zaměstnání. Dá se říct, že dělám i na tebe, aby sis mohl válet držku na vejšce

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že si tam dal ten smajl na konci ohledně té výšky

Reagovat
smazaný uživatel

Já nikde nepsal nic o něčím zranění, to sis teď vymyslel. Znovu - trest byl za červenou kartu, nadávky rozhodčímu a napadení kameramana. Jaký zranění sem pleteš.

O mé vysoké se netřeba bavit - a.) daně platí i moje rodina ( ané malé, žijeme poměrně nadprůměrně jestli ti to tolik leží v žaludku ) a já sám ze svého podnikání při škole b.) jako vysokoškolák budu mít vyšší plat a budu tedy platit vyšší daně, takže na tom stát vydělá.

Ad cesta na zápas - vysvětli mi, proč si v tom případě měl kecy o návštěvě na Ostravu? To bylo zase žváštů, cituji: "někdy si říkám, jestli "slávistickej fanoušek" není náhodou další Jára Cimmermann, tzn. fiktivní postava". Tak od tebe to opět sedí!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je to narážka na Bohemku, tak tím sem myslel jeho přístup k zápasům, ne důvod k trestu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš? Mně to přijde celkem ucházející - Řepka si 6 kol v lize nezahraje, zranit bude moct někoho až 10.11 proti Bohemce.

Tohle je výňatek z tvého příspěvku, ze kterého vyplývá, že Řepka zraňuje protihráče

Ale dobře, přistoupím na tvoji hru. Takže řekni: "Řepka nezraňuje protihráče a nikdy nikoho nezranil" a já jdu od toho

Reagovat
smazaný uživatel

Já přiznávám, že sem to tam nenapsal úplně šťastně, ale ne že nikdy nikoho nezranil. Byla to narážka na jeho "motivační" slova před Arsenalem, že "je to bude bolet".

Nicméně - hlavní debata je o jeho trestu za výstup v Teplicích a v tom nejde vůbec o žádné zranění, tak se toho drž.

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal může bolet i bez zranění, říká se tomu bojovnost

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba za 12 žlutých v 25ti utkáních v lize? Pro sparťany bojovnost, pro ostatní zákeřnost.

Reagovat
smazaný uživatel

zákeřně teda určitě nehraje. Tvrdě ... určitě. Zákeřně ...? Vůbec. Ale jak myslíš.

Jen podotknu, že z těch 12ti žlutejch má asi polovinu za kecy na sudí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dost těžko, jako kapitána ho za protesty potrestat nemůžou. On je dostal za fauly, občas mu pomohl "Řepkův fén" po každém jeho zákroku, kdy si rozhodčí řekne "tak ty fauluješ a ještě máš kecy?".

Reagovat
smazaný uživatel

měl je za kecy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím absolutně nesouhlasím, má je za svou hru, provází to celou jeho kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Řepka nehraje zákeřně? .

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
rufus

k těm "motivačním" slovům: četl jsem ten rozhovor celej (bohužel odkaz už nevim) a byla tam otázka:

Tomáši bude ten zápas Arsenal bolet?

"Tak určitě to bude těžký utkání, bude to bolet nás i Arsenal.."

takže Řepka s tim sám nepřišel, jen vytržený z kontextu..

Reagovat
smazaný uživatel

V Praze je cca 1,2 milionu lidí, v sostupným okolí Prahy je další řekněme milion. Z nich může bejt dobrejch cca 50 000 Slávistů a na Ostravu - na šlágr kola a na tým, kterej hraje pěknej fotbal jich přijde (v době, kdy jeho tým potřebuje povzbudit) 6 000 ...

Když ti to přijde normální, je to tvůj problém

PS: tvoje vejška mě v žaludku neleží, neboj, napsal jsem to v žertu, ale ty evidentně postrádáš kouska smyslu o humor, takže zase tvůj problém.

O mém platu se bavit nehodlám, ale bídu z nouzí rozhodně netřu (myslím, že můžu poskytnout i několik svědků ...)

Reagovat
smazaný uživatel

jo a mimochodem v těch šesti tauzendech byli i lidi z Ostravy, když připočtu nějaký sponzorský lístky a VIPky, tak opravdovejch fandů tam bylo kolik? 3 tisíce. Gratuluju, opravdu výkon

Reagovat
smazaný uživatel

No a co kolik jich žije v Praze a kolik je tam slávistů? Dívej se na sebe a ne na cizí. Ty na zápasy nejezdíš, tak nekritizuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsem tady jedinej Sparťan, tak mluvím i za ty, co jezděj na mače pravidelně, nevidím v tom žádnej problém ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten byl fakt dobrej Já to radši přejdu a ty se do příště klidni s narážkama na návštěvy, když sám na svůj klub vůbec nechodíš, je to opravdu směšné

Reagovat
smazaný uživatel

no jak myslíš ...

Reagovat
HOST*marcocruz

A kolik vás ty máslo přišlo na ODENSE? když to spartani potřebovali no?A to je prý v Praze a okolí rudých kůží víc...přemýšlej

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, na ODENSE přišlo míň, páč je to ODENSE ...

PS: v tý atmosféře teď se asi víc čekat nedalo

Reagovat
HOST*bruce

trapné výmluvy pražských pepíků.....prostě tam na ten fotbal serete, a když nepřjedou "venkované", tak je tam na stadiónech prázdno......vás tam z letargie vyvede tak maximálně Real Madrid ....

Reagovat
smazaný uživatel

nezapominej na Arsenal-na ten se taky stadion plní

Reagovat
smazaný uživatel

Mc Cann-Aston Villa,ale uz nevim presne kdy.

Reagovat
smazaný uživatel

to nemyslíš vážně ...

Reagovat
smazaný uživatel

"Napadení soupeře, spoluhráče, trenéra, funkcionáře nebo diváka a oplácení napadení mimo hrací plochu v areálu hřiště... jakýmkoliv způsobem, jestliže nedošlo ke zranění napadeného. Trestá se zastavením závodní činnosti nebo zákazem výkonu funkce na dva až osm měsíců," říká výňatek z fotbalového "sazebníku provinění a trestů".

On nedostal ani to minimum, i když je to megaprůserář . Nic jinýho než rudé Károlyiho srdce mě nenapadá .

Reagovat
Mr.Jindros

Výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a přesně to samé "rudé" Károliyho srdce se projevilo, když dávalo Řepkovi za fakáče flastr 80 tausendů a za kreténa 200 tausendů, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije Károlyi, pět zápasů v lize, to je teda trest.

Reagovat
HOST*Cracker j.

Nevíte jestli lze sledovat Spartu po internetu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde, když to nevysílá ani ČT4

Reagovat
kolouch

čt4 spartu vysílá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sory, díval jsem se na Tv program na Aktualne a tam to neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,to je fakt trapný. To se zase jednou vedení našeho fotbalu předvedlo.

Reagovat
HOST*

v cem treba poradatele, ktery se tam taky navazeli nedostali vubec nic

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky pravda,ale viděl si třeba Ronaldinha někdy takhle na hřišti vyvádět?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden případ se mi vybavuje, ale do takových mezí to nezašlo...

Reagovat
HOST*sparťan

Reagovat
HOST*Miškin

Podle mě měl dostat o hodně víc než jen stop na 7 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to přepočítám, tak Řepka bude bez fotbalu cca 40 dní.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš to, jak má Sparta nahuštěnej program ...

A to jí ta kurva Károliy ještě distancuje dva hráče a trenéra. To je skandál

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš asi jedinej člověk na tomhle webu, který se Sparty zastává! Příjde ti normální, že asistent trenéra a v podstatě i trenér se chovají jako prasata a nadávají rozhodčím nebo kopou do všeho kolem? To že Řepka si nic nedělá z rohodčích a snaží se jim vnutit svůj pohled na fotbal je taky normální? Prober se! myslíš, že třeba takovej Ferguson nebo Capello by tohle udělali?? v tom je rozdíl mezi extratřídou a póvlem..v profesionalitě!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to prasata, ale Capello jaksi není, ehm, tím správným vzorem pro trenéry v Gambrinus Lize.

Reagovat
smazaný uživatel

evidentně jsi tady první den, páč Řepkovo chování jsem už odsoudil a tenhle příspěvek byla ironie, ale nech to běžet ...

Reagovat
smazaný uživatel

právě proto, že to byla ironie! ono je pro vás sparťany určitě jednodušší hajlovat s Pavlikem a řvát parafráze nacistického pozdravu nežli přiznat světu, že vaše vedení je ostudou ligy (mezi vedení počítám i Řepku resp. Bílka, páč z jejich titulu mají odpovědnost za dění na hřišti)

Reagovat
smazaný uživatel

vaříš z vody, jejich chování jsem odsoudil. Ještě něco ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, dobrý..až mě něco napadne, tak se ozvu..

Reagovat
smazaný uživatel

Sedm zápasů je fraška, to měl dostat Abrahám! Minimálně čtyři měsíce, třeba Cantona stál měsíců osm.

Reagovat
PJ

Jasně, měli je všechny čtyři rovnou popravit

Reagovat
smazaný uživatel

Bohatě by stačilo 7 zápasů pro Abraháma a šest měsíců pro Řepku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabiješ mrzáky a zavřou tě za zdravé...

Reagovat
HOST*Radys

Na radiožurnálu dneska vysílali, že Řepka se obhajoval tím, že nenapadl kameramana čt, ale pouze bouchl do objektivu kamery. To mě dostalo.

Reagovat
smazaný uživatel

To by vrah mohl říkat, že nechtěl nikoho zabít, ale jen mu udělat díru do oblečení

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem to napsal špatně, on si zahraje už proti Mostu, neuvědomil sem si, že v rozpisu nemůže být další kolo poháru, do kterýho velmi pravděpodobně postoupí. Takže návrat už 14.11.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako obyčejně si Karolyi a spol.sedli před Spartou na zadek. Ty tresty jsou ubohost.

Reagovat
HOST*

Jaká ostuda?Ty tresty mi přijdou přiměřený.Jestli ste viděli Cagliari-Juventus tak Zebina dal facku kameramanovi a dostal 4 zápasy a 400 tisíc pokutu. Takže si myslim, že na to že to sou Sparťani dostali akorát..

Reagovat
HOST*

tak si sparta zaplatila, to se dalo čekat. to je trest, že nesmí být kapitán? a pade pro bílka? ostuda, ale v naší lize se tomu snad ani nedá divit. Kdyby trestali Kubíčka dostal by doživotí,ale to je fér, neplatí svazu výpalné, tak by mu to spočetli

Reagovat
Marv

ja myslim ze 50 pro bilka je tak akorat.. (navic kdyz uvazim ze teplicti poradatele nedostali nic)

Reagovat
Marv

myslel jsem si, že ho praští, tak jsem se snažil je odtrhnout," Repka si treba myslel ze hoten kameraman tou kamerou zastreli

"Šel kolem mě, naznačil ránu a že plivne. Ale neplivl na mě," řekl teplický pořadatel, načež hodně zmateně poznamenal: "Plivl, ale netrefil mě. Šlo to asi dva tři metry od mě."

ja tady doma sedim u pocitace a ven sem naznacil ze chci nekomu dat pesti... ale malem sem asi nekoho v australii trefil pesti

Reagovat
smazaný uživatel

..au..schytal jsem to tady v Hradci Králové..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

můj názor je, že tresty jsou dostatečné! Panebože, zas to nebyla taková aféra.. aby se tada dával 3/4n roční tresty ježiši

Reagovat
smazaný uživatel

podle me krome řepky adekvátní tresty, abrahám 4 je normál, siegl 4 je podle me hodne, bílek 50tisíc je taky ok, ten skoro nic neudelal když se to tak veme.. ale řepka mel dostat víc.. meli mu spočítat že by mel jít přikladem jako kapitán.. podle me mu meli dat tech 10..

jen na okraj nechápu proc se zase zavedlo že tresty se mohou mazat i v pohárech?? to mi hlave nebere když už to jednou zrušili

Reagovat
HOST*

ty seš mimo viď? nebyla aféra!!!! a jak by měla podle tebe vypadat aféra, když by tam řepka přímo napálil kameramanovi, kterej do toho incidentu vubec nezasahoval, když se to nebude pořádně řešit, tak se to stane zase jindy a třeba to bude incident ve větším rozsahu, ten trest mu právě měli pořádně osolit, aby se takového vystupování ostatní vyvarovali, ale zase je pravda, že je málo hráčů, kteří můžou být takový hovada jako Řepka, tak mu ten trest hodně snížili a to je špatně

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

panebože, tak s tím běž na ministerstvo.. Řepka je špinavé prase, ale 7 zápasů je mrtě dlouhá doba, to vám terpve všem dojde..

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuse:

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nám to disciplinární komise rosekla. Řepka dostal 7 zápasů a myslím že je to dostatečné. Oslabil mančaft a teď bude koukat na fotbal z tribuny. BUDE TO NA ŠKODU? Asi ne kdo viděl včera Sparta - Odense má určitě svůj obrázek o situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, i včera Řepka ukázal, že je to jeden z nej obránců v lize

Reagovat
HOST*Vacin

No jo ale chvíli od něj bude pokoj ,ale včera s Doškem nej hráč a bez excesů asi je to tím, že moc dobře nerozumí cizím řečem (citace Luděk Mikloško)

Reagovat
HOST*Vacin

Podmínaka tak na rok by byla lepší tu by proměnil tak ve druhým zápase

Reagovat
HOST*Vacin

podmínka vole

Reagovat
HOST*Pavel

řepka je největší debil fotbalista kterého jsem kdy viděl a stopka na 7zápasú je podle mě zatraceně málo je mi zněho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele