Rekordní posila Fulhamu Zambo Anguissa z přestupu neskrývá nadšení

12.08.2018, 11:00
Aktuality
Zatímco řada předních anglických klubů se letos na přestupovém trhu držela překvapivě zpátky, nováček ve Fulhamu se trhaly rekordy. Cottagers se stali vůbec prvním nováčkem, který v létě po postupu do Premier League překonal hráčskými nákupy stomilionovou hranici. Jazýčkem na vahách byl v tomto ohledu André-Frank Zambo Anguissa, jenž dorazil na poslední chvíli z francouzské Marseille za částku okolo třiceti milionů liber.

Zambo Anguissa se tak zařadil po bok Jeana Michaela Seriho, Andrého Schürrleho, Aleksandara Mitroviće, Alfieho Mawsona, Caluma Chamberse, Maxima Le Marchanda, Joea Bryana, Timothyho Fosu-Mensaha, Luciana Vietta a brankářů Fabricia se Sergiem Ricem, což Fulhamu kuriózně umožňuje postavit celou základní jedenáctku čistě z posil tohoto léta. Zároveň je však nutno podotknout, že v pěti případech se jedná o hostování a tým Slavisy Jokanoviće do nové sezony vstupoval pouze se 14 hráči, neboť i v minulé sezoně se musel vydatně spoléhat na služby hostujících hráčů, mezi něž se řadil i obránce Chelsea Tomáš Kalas.

Vůbec nejdražším příchozím v historii klubu je právě Zambo Anguissa, dvaadvacetiletý rodák z Kamerunu, jenž dobrými výkony v Remeši upoutal pozornost Marseille a ve francouzském velkoklubu se záhy i v takto útlém věku napevno zabydlel. Již v předloňské sezoně urostlý defenzivní záložník nastřádal na jihu Francie 35 startů a loni byl nedílnou součástí marseillského tažení na čtvrté místo v domácí soutěži a také do finále Evropské ligy.

"Jsem nadšený, že jsem mohl Fulhamu podepsat. Jedná se o novou kapitolu mé kariéry, na kterou se skutečně těším. Doufám, že k tomuto projektu přispěji svými kvalitami. Mám rád výzvy a mohu všechny ujistit, že svému týmu, klubu a fanouškům se vydám ze všech sil," prohlásil Zambo Anguissa bezprostředně po příchodu do západolondýnského celku.

Autor: Martin Kantor / fulhamfc.com

Komentáře (52)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Teďka to bude na Cockenhamu sakra těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je to vždy težký ty hlupáku

Reagovat
Stannis Baratheon

máš štěstí že mám dobrou náladu. bych tě asi upálil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta nálada v sobotu přejde

Reagovat
Stannis Baratheon

Já s prohrou počítám.

Můžou jen překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec ligu vyhraje Tottenham, který neutratil ani Libru. Uvidíte.

Reagovat
Josifek

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
icemike

Reagovat
Josifek

Zas tak nereálný to není. Pomineme-li City, tak žádný ostatní z klubů PL nemá lepší kombinaci kvality kádru a trenéra, max. Live je tak +/- na tom podobně.

Reagovat
Miguel19

Jenže pominout City ani Liverpool nemůžeš.

Reagovat
Josifek

Jasně, City jsou velký favorit a bylo by docela překvapení, kdyby titul zas nedalo, ale zas že by titul Spurs byl hodný výsměchu, to mi nepřijde. A s Live se klidně měřit můžou, tak už jen doufat, že City nebudou tak dominantní

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono mi příjde at člověk napíše na titul kohokoli kromě City tak je to furt na výsměch tady. Ale ano jediný kdo může překvapit je Tottas popřípadě Live...zbytek je utopie

Reagovat
blade115

Nj, pominout PSG, tak má vlastně Monako taky dobrou šanci na titul.

Reagovat
salami

Není to zase tak dávno, co se ti přes sílu kadru PSG stalo.

Reagovat
icka

Pominout Juve tak maji vlastne ostatni tez sanci.

Reagovat
J0EL

Ligu nevyhraju. Nie preto lebo neutratili ani libru, ale preto lebo je to Tottenham. To skor spadnu vsetky internety ako by sliepky mali mat trofej.

Reagovat
smazaný uživatel

internet je len jeden

Reagovat
J0EL

Vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Basty

tolik peněz utratili ... a jestli spadnou tak je to zrujnuje , včera proti CP na muj vkus bída , nejsou sehraní

Reagovat
Stannis Baratheon

Letos je to jasný jak facka - dolů jde Huddersfield, Brighton a Cardiff.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nejsem jistej Bournemouthem, neposilili nic moc imho, ale prvni zapas zvladli, Howe to dela vyborne.

Reagovat
Stannis Baratheon

Já Bournemouthu věřím. Za mě to může být překvapení sezony, něco jako loni Burnley.

Reagovat
Basty

to je tvůj názor , můj rozhodně ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

Huddersfield, Cardiff, Wolves

Reagovat
LeonardoUžoa

Souhlas, todle jsou zároven i týmy, který PL nemaj co nabídnout. O cherries mám trošku strach letos, ale neměli by nikoho z těch tří zmíněných týmu nad sebe pustit.

Reagovat
Stannis Baratheon

O ně bych se nebál. Jeden z nejsympatičtějších týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

dopredu nehrali spatne, vcera to podelal brankar, ktery tam byl nekolikrat uplne nesmyslne nizko

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak Wolves me trochu zklamali, hrozne nepresnosti a neduraz v osobnich soubojich, jeste se maji co ucit. Potencial je tam velkej, o tom zadna, ale cekal jsem vic.

Reagovat
RadekVonCZE

A spadli

Reagovat
mayday

Slušně to v létě rozjeli. I ty posily se mně vesměs líbí, otázka je sehranost a kdy si jim to sedne.

Reagovat
LeonardoUžoa

Zprvu jsem si myslel, že na to jde Fulham skvěle. Aktivitu v deadline bych stopnul podpisem anguissy a fosu-mensaha. Chambers, Vietto a Rico jsou už přes a nejsou ani potřební.. Respektive Rico ano, ale v tom případě bych nepřiváděl Fabriho. Každopádně jsem štastnej že jsou konečně zpátky a doufám v záchranu. Jsem si jistej, že na další ročník PL už by dali týmu jasnější vizi do budoucna a neroztáčeli tak ten přestupák.

Reagovat
amaral

K vcerajsiemu zapasu asi tolko - po case v PL, proti zohratym Palace pre mna ocakavana prehra. Tomkins - Sakho daleko lepsie v porovnani s Chambers - Le Marchand, plus samozrejme Hennessey o triedu ak nie viac lepsi vykon ako Fabri.

Ale bude lepsie - defenziva sa musi zlepsit, najma ak sa vrati Ream a neskor sa zapoji aj Mawson, plus samozrejme mame alternativy miesto Fabriho (angazovanie Rica zrazu nevyzera take zbytocne ako 2 dni dozadu). Snad bude v pohode Bryan, kedze na prvy zapas vydareny vykon, velka skoda jeho zranenia kedze Sess na branenie proste nie je stavany, co sa ukazalo aj pri druhom gole (predpokladam, ze skusenejsi obranca by Wan-Bissaku zastavil faulom aj za cenu zltej karty a dal by nam sancu na vyrovnanie v zavere). Plus samozrejme je tu Zambo ako defenzivny stit miesto McDonalda, zlepsit sa ale musi branenie ako celok, zatial mi to pride ako zmes individualnych vykonov, co bol proti Palace najvacsi rozdiel.

Kazdopadne najlepsie to asi zhrnul Jokanovic - netreba plakat po prvom kole, zvlast ked sa PL nehrala v Craven Cottage 4 roky.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo co je s Kalasem? Nějak mi to uniklo

Reagovat
pepinho2

Pravděpodobně půjde na hostování do Championshipu. Nečekaně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten výkon Fabriho včera.

Bettineli im vychytal postup a oni nakúpia dvoch španielských priemerakov.

Reagovat
amaral

Betts je zraneny a pride mi, ze nie je velky Jokanovicov oblubenec. Aj minuly rok zacinal Button a trvalo dost dlho, kym sa ronzhodol pre zmenu. Button odisiel do Brightonu, prisiel miesto neho Fabri, Betts sa zranil podpisali Rica. Asi tazko sa dalo cakat, ze stiahneme z hostovania Rodaka po tom, co dostal 5ku u susedov v Brentforde (aj ked vcera ciste konto, tak snad o rok ako dvojka v PL za Bettsom)

Reagovat
Pinturicchio

Špatný, neohrabaný slovosled v nadpisu.

Reagovat
Counter

Neohrabaný možná, špatný ne.

Reagovat
Pinturicchio

Něco takového bych čekal od prvňáčka po mozkové obrně, ne od vyhlášeného grammar nazi.

Reagovat
Counter

Oukej, tak mi prosím napiš, co je tam špatně, ať to můžu opravit.

Reagovat
Pinturicchio

Špatně je tam neohrabaný nadpis.

Reagovat
Counter

Reagovat
Josifek

"z přestupu" nakonec a je to OK

Reagovat
Counter

Reagovat
stas87

Kto to vlastne je? Nesledujem kazdu ligu podrobne, ale o tomto hraci som sa dozvedel az z nadpisu a potom z clanku vyslo najavo, ze hral za Marseille. Ma potencial na to, aby v pripade dobrych vykonov hral za tim z prvej stvorky ci tymto prestupom dosiahol svojho maxima a bude mu stacit hrat za Fulham?

Reagovat
Seydou Doumbia

Určitě má na to se posunout výše klidně i do týmu top 4. Hele je mu dvaadvacet let a přichází z Francie takže potenciál růstů tam je logicky obrovský. Seri je sice starší, ale taky po jedné nebo dvou sezonách může ještě zamířit výše. Zambo je typický defenzivní záložník s dobrými obranými zákroky a solidním předvídáním. Postupně se zapracoval do kádru OM a loni patřil k nejvytěžovanějším hráčům A myslím si že jsem o něm někde v nějaké spekulaci (at už byla pravdivá nebo ne) četl o zájmu některého z lepších týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

no teda 100 mil na novacika pl to je dost

Reagovat
smazaný uživatel

viac nez 100*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele