Reina konec v reprezentaci nechystá, může na další MS

11.10.2017, 17:56
Aktuality
Španělská reprezentace prošla menší obměnou a její součástí i po ní zůstal Pepe Reina. Již 35letý brankář se navíc z národního týmu nechystá, k dispozici hodlá být až do chvíle, kdy s ním trenéři přestanou počítat a nebudou mu posílat pozvánky...

Reina v pondělí nastoupil k 37. duelu za národní tým a přispěl k výhře 1:0 v Izraeli. Španělé tak ještě vylepšili svůj dojem z kvalifikace o postup na MS do Ruska, během níž ztratili body pouze v utkání na půdě Itálie (1:1).

"Kdyby nám někdo před začátkem kvalifikace řekl, že vyhrajeme devět zápasů a v tom zbylém získáme bod, brali bychom to. Hráli jsme konzistentně a věřili sami v sebe. Hráli jsme náš fotbal. Izrael? Věděli jsme, že to bude těžký zápas, odlišný od těch ostatních. Měli jsme jistý postup a nehráli tak dobře, jako v jiných zápasech, ale stále jsme chtěli vyhrát," hodnotí Reina poslední výkon.

Reina absolvoval už několik velkých akcí a další se může zúčastnit příští rok v Rusku. Sám přitom na odchod z reprezentace nepomýšlí, i když si uvědomuje, že ho čeká tvrdá práce, jelikož na svou šanci čekají třeba mladíci Sergio Rico a Kepa Arrizabalaga.

"Vždycky jsem vykonával funkci, která mi v národním týmu byla svěřena. Vydával jsem ze sebe to nejlepší a budu zde pokračovat až do chvíle, kdy mě trenér přestane povolávat," nechal se dále slyšet Reina.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle by to mělo být. Prostě dokud ten hráč hraje a nároďák o něj má zájem, tak by měl být k dispozici. Není přece nic víc, než ta čest reprezentovat, takže vůbec nechápu nějaký ukončování reprezentačních kariér. Pokud na to ten hráč už nebude mít, tak prostě přestane dostávat pozvánky (v ideálním světě).

Reagovat
smazaný uživatel

To, že to nechápeš, neznamená, že zle

Reagovat
Spalovač šancí

Národ > rodina ... kde jsem to jenom četl

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to s tím souvisí?

Nemyslím si, že hlavní důvod, proč profesionální fotbalista nemá moc času na rodinu, je to, že jednou za pár měsíců jede na pár dní na repre sraz. Většina fotbalistů to stejně hlavně zdůvodňuje tím, že se chtějí soustředit na klub.

Jinak aby bylo jasno, já bych právě kvůli tomu nedostatku času na rodinu podobně časově náročnou práci nezvládl

Reagovat
Spalovač šancí

Třeba Čech to zdůvodňoval rodinou. A není sám.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

37 štartov ako dvojka/trojka

Reagovat
king23

To je hodně slušný. Když vezmu, že protekční Valdes má jenom 20.

Reagovat
king23

Sleduje ho někdo jak hraje v klubu? Docela by mě to zajímalo.

Jen jestli není v repre jen kvůli jménu...

Reagovat
Bakary3

Nějak nechápu titulek...

Vzhledem k tomu, že je členem kádru, samozřejmě, že do Ruska pojede a nebude končit kariéru před šampionátem.

Tak jsem dumal, jestli jako ještě na DALŠÍ MS, o čemž v článku není slovo, ale z nadpisu mi to tak vychází..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele