Reina je nejlepší brankář Premier League i Španělska, říká Benítez

02.01.2009, 15:40
Aktuality
José Manuel Reina je nejlepším brankářem celé Premiér League i Španělska, myslí si to manažer Liverpoolu Rafael Benítez. Reina chytá za Reds už čtvrtý rok a brzy dosáhne stého čistého konta v klubu.

Liverpool letos zatím vede ligu a Reina představuje jistotu mezi třemi tyčemi. Za tři a půl roku už v bráně nasbíral devadesát tři čistých kont.

"První rok po jeho přestupu jsme v lize získali dvaaosmdesát bodů. Měli jsme hodně zápasů s nulou, což dávalo celé obraně velkou sebedůvěru," vrátil se o několik let zpátky manažer Liverpoolu Rafael Banítez.

"Diego Cavalieri je dobrý brankář, ale v tuto chvíli na Reinu nemá, ten tu je už navíc delší dobu," pokračoval španělský kouč. "Chci říct, že Manuel je nejlepším brankářem v Premier League a také mezi Španěly. Pro nás je obrovsky důležitý díky svému umění, ale i pro svou mentalitu."

O víkendu hraje Liverpool zápas třetího kola FA Cupu proti Prestonu, Reina si ale nejspíš další nulu nepřipíše. Manažer Benítez se svou oporu chystá šetřit a dát šanci Cavalierimu.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (324)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele