REAL VYHRÁL PO 20 LETECH V BARCELONĚ

07.12.2003, 11:14
Aktuality
Real Madrid vyhrál po 20 letech opět v Barceloně a odskočil svému největšímu rivalovi v tabulce už na 13 bodů. Zápasu přihlíželo přes 92 500 fanoušků obou týmů.

Real nastoupil v nejsilnější sestavě, ve středu zálohy s Beckhamem a Helguerou. Barca začala s velkým respektem ke svému soupeři a s defenzivní zálohou ve složení Xavi, Cocu, Gerard, Motta, Luis García. Zápasu nechyběla skvělá atmosféra. Přihlíželo přes 92 500 fanoušků obou týmů. V první půli měl Real jasně více ze hry, lépe kombinoval, leč přes zhuštěnou obranu domácích se jen těžko propracovával do šancí. Vytěžil ze své převahy několik zajímavých standartních situací, ale příliš jich k ohrožení Víctorovy branky nevyužil. Velmi mu prospělo že se na levý kraj obrany vrátil Roberto Carlos, který dobře bránil i útočil, svůj den měl i Ronaldo, který zle deptal svými přehazovačkami i semknutou obranu soupeře. Barca hrála velmi defenzivně, podnikala vlastně jen brejky, které ale stejně většinou sama zkazila už někdě za půlkou nepřesnou přihrávkou. Obranu domácích držel hlavně velmi dobrý Puyol. První půle mnoho vzruchu nepřinesla. Oba týmy trefili branku soupeře pouze jednou. Xaviho trestný kop Casillas skvěle vytěsnil nad břevno. Real byl efektivnější. Beckham našel nalevo volného Zidana, jeho perfektní zpětnou přihrávku na Roberta Carlose obrana Barcy nečekala a tak měl Brazilský bombarďák dost času vypálit. Jeho střelu tečoval jeden z bránících hráčů a Valdés byl bezmocný. Poločas zakončil velmi nepřesnou střelou v dobré pozici Luis García.

Do druhé půle nezbylo kouči Rijkaardovi než posílit ofenzivu. Místo Luise Garcíi a Gabri poslal na hřistě Quaresmu s Overmarsem a Barca hned vyrovnala hru. Hlavně Quaresma, zejména zpočátku nadělal Roberto Carlosovi svou rychlostí starosti. Obrovskou šanci Realu spálil po necelé hodině hry Raúl. Beckham obešel svého strážce na levé straně a poslal báječný centr Raúlovi. Těsně před ním míč skočil a Raúl jej špatně trefil a míč se přehoupnul přes břevno Víctorovy branky. Snaživý byl Kluivert. Přesprintoval půlku hřiště, dostal se až do vápna, ale na pořádné zakončení akce mu již nezbývalo sil. V dalších šanci byl domácí Overmars, ale i jeho ránu vytáhl Casillas. Druhý gól pro Real zařídili Robrto Carlos s Ronaldem. Carlos na křídle si všiml že Ronaldo na hranici vápna úplně sám, poslal mu přihrávku a Ronaldo vypálil. Jeho střela byla tečovaná a zapadla přesně za záda bezmocného Víctora.

Od té chvíle se Real uspokojil a zcela vypadl z rytmu. Barca se dostávala do jedné šance za druhou a nemusela na gól čekat dlouho. Po rohovém kopu se nádherně posadil do vzduchu Kluivert a nedal Casillasovi šanci. Hned vzápětí mohl vyrovnat Gerard, ale skvělý Casillas zachránil. Hosté se ale se štěstím ubránili.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Se štěstím? Měli jsme tam vyhrát 4:0, nikdo by se nemohl divit.

Reagovat
smazaný uživatel

V první půli jste byli jasně lepší, ale šancí jste moc neměli a goly dali jenom dva! posledních 20 minut jste si ale mysleli že už je to hotový a málem jste to ztratili! Až doted jsem si tvých názoru hodně vážil, ale tohle si fakt přehnal! Na gólové šance to bylo vyrovnané

Reagovat
smazaný uživatel

Vidiš Real byl lepší v první puli meli sme málo šancí ale vy taki nemeli šanci. 2 goli uplne stačili na vyhru tak nevim co se ti natom neliby. Jo to je možná,že ste v posledních 20minut začali tlačit ale co ste delali 70 minut na hřišti???

Reagovat
smazaný uživatel

To je omyl! Mě je Barca v la lize ukradená stejně jako Real! Já jsem Valenciják a pouze jsem hájil svůj článek! Co je vám platný že v první půli ste nepustili Barcu pořádně za půlku, když pak posledních 20 minut nehrajete a necháte soupeře málem vyrovnat? Celý sportbar se vaší laxností bavil! Trvám na každé větě z článku!

Reagovat
Mr.Jindros

souhlas s Vincem, plichta by zapasu slusela vic...

Reagovat
smazaný uživatel

Real není laxní, to je prostě La Liga a ne nějaká defenzivní Serie A (nic ve zlém, mám ji rád). 4:0 jsem asi fakt přehnal, jenže si uvědom, že jsem hráli venku a tak se asi nějaké šance Barcy daly čekat. VIVA PACO Y BRAVO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej, většinu zápasu jste lepší a pak posledních pár minut má najednou barcelona šanci za šancí. Real v tu chvíli nehrozil ani brejky. Co se stalo? Barca vrhla všechny síly do ofenzivy a najednou byli skoro všichni její hráči volní. To není pro soupeře dobrá vizitka! Zahráli dobře a pak poslední minuty nechali soupeře v klidu hrát, místo aby uhájili vybojované vítězství? to je laxnost která se nemusela vyplatit

Reagovat
smazaný uživatel

Sám jsi jednou řekl (Real - Betis 4:1), že pokud to Real roztočí, tak na něj nikdo nemá. S tím musí souhlasit všichni. Naštěstí jsou to také jenom lidi a někdy tomu holt nedávají všechno. A v poslední době je to stále častější. Pro fotbal je to dobře, jinak bych jim ani nemohl fandit. REAL NENÍ LAXNÍ, REAL JE PROSTĚ REAL.

Reagovat
HOST*Miguel

Nedokazu pochopit, jak muze trenovat holandskej trener spanelsky muzstvo. Mentalita holandska a spanelska je uplne jina. Co ziskala Barcelona s van Gaalem? Na rovinu NIC (krome 2 titulu v lize, ale v Evrope nic nedokazali) co ziskal Real s Hidinkem NIC. Pak prisel do Realu del Bosque a slo to. Tak proc Barcelona tam furt cpe nejaky holandany? Barcelone nefandim (7 let fandim Realu), ale stve me, ze v Evrope spanelsko ma zastoupeni jen ve Valencii Deportivu a Realu. Navic Deportivo nemuze pocitat s nicim lepsim nez ctvrtfinale LM. Chtel bych aby se uz taky probudila Barcelona a konecne dala o sobe v evrope vedet. Uefu nevyhraji ani nahodou, staci aby chytli nekoho tezsiho a sou v prdeli. Holt holandani Barcelonu nespasi. Uz by si to mohli tam ve vedeni uvedomit a radsi nakoupit portugalce, brazilce nebo argentince, kterym svedci styl spanelska. Holandani sou dobry akorat tak do Anglie (Spanelsko je na ne moc technicky). uz se tesim aza uvidim los Merengues ve finale Ligy Mistru a fanousci zase splacou nad vydelkem (6-8 misto v Primera Division a maximalne osmifinale UEFY).. HALA MADRID HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

A co Johan Cruyff, to je přece Holanďan. A byl to on, kdo vybojoval pro Barcelonu největší úspěch klubové historie. Většina fotbalových fanoušků si jistě vzpomene, kdy ve finále Ligy Mistrů v roce 1992, hraném ve Wembley porazila Barcelona Sampdorii Janov 1:0 v prodloužení. Branku tehdy vstřelil ve 111. minutě Ronald Koeman, jak jinak než z trestného kopu.

http://www.buxaweb.com/buxabarsa/palmares/wembley92.htm

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně§ Navíéc Radimu Antičovi to taky klapalo,a navíc moc extra dobrých trenérů (španělských) ve Španělsku neni,ale chtěl bych nějakeho. Vlastně proč,když mame Rijkaarda,ten ještě ukáže,co v něm je.

Reagovat
HOST*Miguel

Nemyslim aby vzali nejakyho trenera ze spanelska mohli zkusit tedka Cupera kterej preci vytahl Mallorcu a Valencii do poharove Evropy. V Interu podle me byl taky dobrej ( Inter na to nema aby vyhral Seria A nebo LM). Hector Cuper by urcite Barcelone prospel jelikoz Barca a Valencia mej temer srovnatelny kadr. A nebo Camacha kterej sel do Benfici. Hlave nejakyho jizana kterej ma tu spravnou mentalitu a vi co si muze dovolit.

Reagovat
Kily

nevím, jak by se barcelonským fanouškům líbil defenzivní Cúperův styl, protože už ve Valencii se divákům moc nelíbil a pískali na něj. Ale je pravda, že by Barceloně prospěl, protože by sice hrála defenzivní fotbal (vlastně ona už teď hraje fotbal, na kterej se nedá koukat), ale aspoň by s Cúperem získávala body.

Reagovat
HOST*Miguel

A vo tom ve fotbale de. Pohledny to moc neni, ale pridou uspechy a s nema i penize => nakupy kvalitnejsich hracu, kteri dokazou z 6 sanci 5 promenit. :-)

Reagovat
Mr.Jindros

Cuper neni zas tak defenzivni, za jeho casu hrala Val pohledny fotbal, je to jeden z nejlepsich treneru sveta, dokaze s kazdym kadrem udelat vysledky. Je to borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně kvalitní trenér, který umí parádně vymakat defenzivu. Ale v Interu měl neschopné záložníky, chtěl Pirese s Giggsem a dostal Luciana s Meydem.

Reagovat
PJ

Van der Meyde eště ukáže co v něm je... Ale Giggse bych do Interu nepustil, i když mu fandim, Giggs patří do ManU!! :-)

Reagovat
HOST*Miguel

A to ti staci jeden zapas a jses spokojenej? Tak to ses hodne skromnej, vzdyt Barcelona ma preci daleko vetsi plany nez jedno vitezstvi v LM v roce 92 (gol to byl peknej). A od te doby co holandan to upadek. Trrapny nakupy Kluiverta, Zendena, oba De Boery atd... Jen se divim ze to jeste nepochopili. Prober se vzdyt Barcelona upada.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství v Lize Mistrů přece není jen o jednom zápasu. Mužstvo musí šlapat celou sezónu a navíc v té 1991/1992 vyhráli i titul. Já chtěl jen svou reakcí poukázat na to, že každý Holanďan nebyl přehmat.

Reagovat
HOST*Miguel

To Marek: Jo asi sem to prehnal. Ale nejspis se shodnem na tom, ze Barcelona v posledni dobe v politice prestupu toho hodne zkazila.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím. Nad tím co Barcelona předvádí, přestává rozum stát. Vždy jsem měl raději Barcu než Real, ale tomu můžeme teď jenom závidět.

Reagovat
antimadrista

Nákupy před touto sezonou byly ale výborné. Ronaldinho, Quaresma, Marquez, Luis Garcia- ani jeden z nich nezklamal.

Reagovat
HOST*Miguel

No jmena to sou pekna, ale svoje ukazou az tak za 5 let a to az budou hrat za nejakej jinej tym, protoze Barca do LM nepostoupi a uz ted ma s penezma problemy=> prodej hracu.

Sou to preci mladici a ti si neudrzi stabilni formu po celou sezonu, tak to podle me byli zbytecny nakupy. Je lepsi koupit hrace kolem 27 let, kteri uz maj neco vodkopany, nez mladiky a vychovat je pro ManUtd.,Juve,Inter,AC Milan atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je to příliš mnoho cizinců z jedné země v jednom klubu! To taky nedělá dobrotu!

Reagovat
smazaný uživatel

ALE NA ZÁPAS S AC.MILAN UŽ NEPAMATUJEŠ????????????????4:0 PRO AC NEBO SE MÍLIM?? :-)))))))

Reagovat
antimadrista

Táhněte všichni do háje!

Reagovat
PJ

Na víc se nezmůžeš? Už si pochopil, jak to s tou Barcelonou je?

Reagovat
HOST*Miguel

Pro antimadristu: Tohle je typicky znak "fanatismu ve fotbale". Fanousek klubu by mel snest kritiku, obzvlast kdyz to uz trva sezonu a pul mozna i dve co Barcelona patri k prumernym klubum v Primera Division. Mozna by ses mohl k tomu vyjadrit trochu vic nez jednou ubohou vetou a myslet si jakej ses frajer.

Reagovat
antimadrista

I kdyby se stalo kdoví co, tak Barca vždycky bude patřit k elitě. Na tom nikdo nic nezmění a to vás všechny štve.

Reagovat
HOST*Miguel

Ne me osobne stve to ze tady zvanis voloviny

Reagovat
PJ

Elita jsou kluby který vyhrávaji zápasy a vyhrávaji tituly. A to na současnou Barcelonu jaksi nesedí...

Reagovat
HOST*Vito

zdar Miguel...s toho si nic nedelej antimadrista a barcelonak sice fandi fest a to se me libi....ale ztraceji kontakt s realitou.

Reagovat
HOST*

:-))))))))

Reagovat
PJ

Já bych spíš řek, že ten kontakt už definitivně ztratili :-)

Reagovat
antimadrista

Nech si toho, co ty víš.

Reagovat
HOST*Miguel

Asi jo proc se s tim votravovat. :-)

Reagovat
antimadrista

Ale ne :-) furt stojim pevně nohama na zemi.

Reagovat
HOST*Miguel

Pokud stojis pevne na zemi tak snad musis videt ze Barcelona neni spickovej klub. Tymy k ni nejezdi pro porazky, ale nejmin pro bod a to se tahne pomalu 2 sezony

Reagovat
HOST*Vito

Co dve ? uz ctvrtou...sem tam neco predvedou ale spickovy teamy maj vykonost vyrovnanou a na spici ...... v domacich ligach - arsenal,man utd,juventus,real.....a v evropskych p. napodobne.

Reagovat
HOST*Vito

Vodkad to mate ze barcelona patri do elity posledni 4 roky hraj hovno !! V lize i v evropskych poharech sice je pekny jak loni meli rekord ve vyhrach za sebou v LM, ale stejne je vyradil JUVENTUS a JUVE a JUVE a FORZA JUVE

Reagovat
HOST*

Mozna uz tak neoslnuje skvelymi vysledky jako driv,ale mimochodem pred tema zminovanejma 4rokama vyhrala ligu-zas takovy hovno to teda neni

Reagovat
HOST*

Pred 4 rokama vyhrali ligu.to je pravda ale elitni tym by mel vziskavat ceny porad...............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele