Real Madrid našel náhradu za Zidanea, mužstva se ujme Lopetegui

12.06.2018, 17:17
Aktuality
Julen Lopetegui se stane novým trenérem Realu Madrid. Současný lodivod španělské reprezentace, se kterou se chystá na blížící se mistrovství světa, nahradí Zinédina Zidanea. Obě strany uzavřely tříletý kontrakt...

Bývalý gólman, jenž během své aktivní hráčské kariéry prošel Realem Madrid i Barcelonou, zahájil svoji trenérskou dráhu v Rayu Vallecano, odkud se přesunul do "Bílého baletu".

Lopetegui nejdříve v Realu vykonával funkci vedoucího skautského oddělení, následně během sezóny 2008/09 vedl rezervní mužstvo, aby se posléze ujal mládežnických reprezentací.

První velkou trenérskou šanci dostal 51letý kormidelník v Portu, na jehož lavičce vydržel rok a půl, po mistrovství Evropy 2016 se pak ujal reprezentace Španělska, kde vystřídal Vicente del Bosqueho. Na výsledky zkušeného předchůdce dokázal Lopetegui navázat, když si bez větších potíží zajistil vstupenku na mistrovství světa, kde bude se Španěly patřit do okruhu favoritů.

Po skončení světového šampionátu se reprezentační lodivod, jenž měl kontrakt do roku 2020, přesune do Realu Madrid, kde se pokusí navázat na skvělou práci Zinédina Zidanea.

Nový kormidelník bude mít v královském celku na co navazovat, neboť Zidane hned třikrát po sobě dokázal s Realem Madrid opanovat Ligu mistrů a loni navíc získal ceněný double.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (546)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele