REAL - BARCA!!!

08.04.2005, 13:14, aktualizováno 09.04.2005, 20:05
Aktuality
Zápas hraný tuto neděli na Santiago Bernabéu bude zcela jistě tím nejsledovanějším ze všech ligových klání celého kontinentu. Jde ještě o titul? Jaké jsou názory protagonistů? Kdo bude hrát a kdo ne? Jaká je minulost těchto soubojů a co nám říkají čísla? Takže pojďme se bavit o Realu, o Barceloně, o fotbale! Představme si nejdříve jejich veličenstva a začněme, jak se sluší a patří, u hostů.

Kdo byl zakladatelem tohoto klubu? Jmenoval se Hans Gamper a byl to Švýcar. 22. října 1899 se rozhodl uveřejnit inzerát v časopise "Los deportes". Hledal dobré muže mající zájem založit klub, jak se tehdy u nás říkalo, míče kopaného. 22. listopadu téhož roku se sešel s jedenáctkou těch, kteří mu odpověděli. První zápas pak sehráli 8. prosince, místem konání bylo hřiště na bývalém velodromu Bonanova a soupeřem byla jedenáctka vybraná z Angličanů žijících v tomto městě. Za ně nastoupili i další jejich krajané hrající za "anglickou" FC Barcelonu a i proto vyhráli 1:0! Ale klub vznikl později, v roce 1902. Jeho současnost? Prezidentem je Joan Laporta i Estruch, hraje na stadiónu Camp Nou, který má kapacitu pro 98 620 diváků. Počet členů je ale o něco vyšší, 118 699... Ligu vyhrála Barca 16x, poprvé v roce 1929, naposledy v roce 2000. Copa del Rey, španělská pohárová soutěž, se stala její kořistí ve 24 ročnících, v období 1910 až 1998. Pět vítězství ve španělském Superpoháru, dvě v Poháru ligovém, v roce 1992 nejvyšší evropská pocta, dva zisky evropského Superpoháru, o jeden víc v Poháru UEFA a ještě o jeden víc, tedy čtyři, v Poháru vítězů pohárů.

Juan Padró se stal prvním prezidentem tohoto klubu, založeného 6. března roku 1902. První uniforma, tedy ono sportovní oblečení, mělo barvu bílou, štulpny a čepice pak modrou. O tři roky později vyhrál Real první titul, Pohár krále, porazil ve finále Athletic de Bilbao. 29. června roku 1920 pak král Alfonso XII pojmenoval tento klub jako královský a od tohoto dne se oficiálně jmenuje Real Madrid Fútbol Club. Prezidentem je Florentino Pérez Rodríguez, stadión nese jméno Santiago Bernabéu, má kapacitu 80 tisíc diváků. Počet členů klubu je 69 tisíc a výčet titulů je nekonečný. Liga 29, Pohár 17, Superpohár 7, Ligový pohár 1, Pohár mistrů 9, Pohár UEFA 2, Interkontinentální pohár 3! Ano, to je Real Madrid, slavný Real Madrid...

Ponechme historii minulosti a podívejme se na přítomnost. Pro Barcelonu je toto utkání veledůležité. Zahajuje totiž sérii "pět", tedy pěti zápasů mimo Barcelonu, které pro ni budou rozhodující. Kam Barca pojede hrát? Po Madridu ji čeká Málaga, Valencia, Levante, San Sebastián. Doma se představí proti Getafe, Albacete a Villarrealu. A zde se jasně ukazuje důležitost mít po této neděli onen devítibodový náskok, minimálně! Real jede do Levante, San Sebastiánu, Sevilly a Zaragozy, doma nastoupí proti Villarrealu, Racingu Santander a v derby s Atleticem Madrid. Barcelona dnes drží ligu ve svých rukou. Pevně? Kdo ví... Hrát 5x venku a jen 3x doma není nic příjemného. Ale Barca neuznává rozdíl doma - venku.

Ze 14 zápasů na hřištích soupeřů vyhrála devět, tři remizovala a jen v Seville s Betisem a na Villarrealu prohrála. Betis ji sebral bod i doma, podaří se to také "žluťáskům"? Budeme počítat body? Myslím si, že to ani není třeba. Real Madrid musí vyhrát všech osm zápasů! Jen tak se může stát mistrem. Ano, teoreticky je to jinak, ale praxe mluví rovněž jasnou řečí. Barca porazí Getafe a Albacete, neprohraje s Villarrealem, ani venku s Valencií a s Málagou. Vyhrát nad Levante a v případě nutnosti v posledním kole na Anoeta nad San Sebastiánem by neměl být problém. A máme zde oněch nutných 15 bodů... Fandové Barcelony se usmívají, ti z Realu také, jen trochu jinak. Barca dnes vede o devět, a neprohraje-li o čtyři a více gólů, zůstane před Realem i ve skóre. A to je vlastně bod navíc...

Ale nechme dohadů a odhadů. Co říkají ti, kteří se objeví na hrací ploše? Například Zinedine Zidane: "Vyhrajeme-li, začne liga nanovo! Všichni víme co znamená porazit Barcelonu. Je to velké přání nás všech! Věříme, že liga se dá ještě vyhrát. Barca bude první stupínek, ale musíme se vyšplhat o sedm výše. Bojovat až do konce! Jest-li vyhrajeme o více než tři góly? Bylo by to vynikající, ale já beru i 1:0, hlavní je vyhrát! Budu škodolibý. Je vynikající, že nehraje Deco a bylo by dobré, kdyby Ronaldinho měl potíže ještě další tři dny. Ale na druhou stranu je škoda, že nebudou hrát. Byla by to vynikající podívaná!"

Raúl Gonzáles. Anděl z Madridu. Léta hlasitě opěvovaný, dnes kolikrát tiše proklínaný. Ve čtvrtek trénoval sám. Ale naplno, žádná úleva. V neděli hrát bude! Dnes to bylo 35 minut, nejdříve něco na protažení a zahřátí svalstva, pak si pěkně zaběhal, měníc rytmus a vzdálenost. "Bien Raúl, muy bien!", volal José Luis San Martín, zodpovědný za rehabilitaci hráčů, spokojeně. A Raúl se usmíval. Přijít o start v tomto utkání? Ani za nic!



Michael Owen ví jak to bude těžké utkání. Jak obtížné bude dohnat onu devítibodovou ztrátu. Ale nic není nemožné. "Stát se může opravdu všechno. Neděle rozhodne. Je to jak v Hamletovi: Být či nebýt!?" Ale Owen se již nakazil oním pověstným virem jménem "galacticos" a nemyslel tento týden jen na fotbal. V obchodním centru ve středu Madridu představil sebe, své nohy a nové kopačky UMBRO, v kterých vyběhne na trávník proti Barceloně. "Nemám v sobě chuť po pomstě. Chci dát gól, pomoci k vítězství, pokud možno třígólovému. Jo a ještě něco. Je dobré že vyhrál Liverpool i když v Turíně to bude mít hodně těžké!" Jak se zdá, pro Owena existují také jiné hodnoty než jen ona nedělní show!

Předposledním, z oněch v bílém, je debutant v zápasech proti Barceloně. Jeho jméno je Thomas Gravesen. "Nikdy jsem ani nesnil o tom, že bych mohl hrát zápas Real - Barcelona. Je to opravdu největší evropské derby. Udělám vše, uděláme vše, pro vítězství. Hrajeme doma to je velká výhoda. Chybí osm kol a nic není ztraceno!"

Michel Salgado tvrdí, že Real je psychicky silný právě v krizových okamžicích... Nevím, nevím! V krizi je již dlouho a o síle se nedá mluvit... Ale nic ho prý nerozhází. Že nehraje Deco a Puyol se uzdravil? Ronaldinho je nemocný? "Ale vždyť je to úplně jedno! Nastoupí v jedenácti a deset z nich bude mít modročervené dresy. Bude se hrát s míčem a pískat to bude rozhodčí! A Pavón místo Samuela? Je to dobrý fotbalista. Jsme druzí v tabulce, nejen té celkové, ale také v té nejméně obdržených branek. Tak proč pořád kritizujete naší obranu?" Muž pevných nervů. Bude je v neděli potřebovat!

A co říká druhá strana? Jaká je nálada svěřenců Franka Rijkaarda? O čem přemýšlí právě on? A jak to dopadne s Ronaldinhem? Ronaldo de Assis... Středa, čtvrtek... žaludek zlobí, bolí! Bude tomu tak i v pátek, v sobotu? V pondělí na tréninku chyběl, bolel ho sval, v úterý bylo volno..., netrénoval ani jednou tento týden. Horečka a nejen ta z nedělního zápasu. A nejen to. V posledních dvou týdnech trénoval jen jednou, minulou sobotu, po návratu z Brazílie. Jinak jen hrál, cestoval, marodil. Bude v pořádku? V Římě se modlí milióny. V Barceloně desetisíce. Za zdraví Ronaldinha. Dinho musí hrát. Bez něj to není Barca. Bez něj by to nebylo ono.



Samuel Eto'o již začal zapomínat na operetku z loňského léta. Mallorka a Real patří minulosti, přítomnost a budoucnost má jméno Barcelona. "Žádná pomsta není na programu, je to zápas jako každý jiný. Já vím, je tu ještě něco víc. Můj gól může být tisícím, co dostane Real na svém stadiónu, doma. Ale budu běhat jako vždycky, snažit se dát branky. A když je dá někdo jiný a jedna z nich bude ta jubilejní, bude moje radost stejná. Hlavní je vyhrát." Samuel Eto'o si prý stále připadá jak malé dítě, šťastné z tak samozřejmého dárku, jakým jsou nové boty. "Musel jsem hodně bojovat, abych se dostal tam, kde jsem dnes. A nedám ani jeden krok zpět. S Barcou ligu vyhrajeme!"

Dalším z těch, kteří tvrdí, že zápas s Realem je pro ně jako každý jiný, je brankář Víctor Valdés. "Vyhrát je důležité, Real je druhý a jediný rival v boji o titul. Ale 3 body z tohoto utkání nerozhodnou ligu. Co mohu říci o soupeři? Ronaldo je pořád nebezpečný, jeden nikdy neví, co provede. Jinak je jeden jako druhý. Musím si dát pozor na všechny. Ale mě víc zajímají moji spoluhráči a jak se jim bude dařit. Samuel Eto'o má zvláštní motivaci a jeho povaha a chuť vyhrát nás strhne, dovede nás k vítězství. A návrat Carlese Puyola je dalším dobrým znamením."



Maxi López se těší! A jak! Věří, že dostane příležitost a že ji, jak se říká, chytne za pačesy. Ale co říká například o rozhodčích? "Jsou součástí utkání. A bude jím také Ramírez Domínguez. Ale my musíme zapomenout na rozhodčího a také na ony řeči, že nám proti Betisu pomohl k bodu Pino Zamorano. Pro mne to bude první derby s Realem. Mám víru, stejně jako náš prezident Joan Laporta, že si společně zazpíváme 'Liga je naše!'... A taky mám obrovskou radost, že se vrací Carles Puyol. To je fantastické, mužstvo ho potřebuje a on udělá vše pro vítězství!"

Frank Rijkaard vidí toto utkání střízlivě. "Nám bude chybět Deco, Realu Samuel a Guti. Jeden za dva, síly jsou tedy vyrovnány. Deco totiž hraje za dva." Dvacet žádostí o rozhovor s trenérem Barcelony obdrželo tiskové oddělení tohoto klubu. Nemožné vyhovět všem, a tak svolalo tiskovou konferenci. Rijkaard ví, že body ze Santiago Bernabéu mohou rozhodnout o titulu, ale na remízu hrát nebude. Barca bude hrát na vítězství. Real je podle něj favoritem, protože hraje doma. Rozhodčí? "Když prohrajeme, nenaříkám a vinu nesvaluji na rozhodčího. Vím, dělá se to, ale já takový nejsem. A podle mne neexistují sudí, kteří rozdávají dárky v podobě tříbodových balíčků." Puyol, Ronaldinho? V neděli prý uvidíme, zda se v dresu Barcy oba objeví. "Proti Realu bude rozhodovat fyzická připravenost a kontrola míče. A nedat prostor Zidanemu, snažit se mu fotbal otrávit, znechutit!"



A co na závěr? Jen pár čísel... Real je druhý a Barcelona první.Vede o devět bodů. Real vyhrál v této lize nejvyšším rozdílem nad Albacete 6:1 a nad Levante 5:0, Barca nad Málagou a nad Sevillou 4:0. Oba nejvíce prohráli 0:3, Barca na Villarrealu, Real v Barceloně. Poslední utkání na Santiago Bernabéu skončilo 2:1 pro hosty a historický nášup je ze sezóny 1934/35, kdy Real Madrid vyhrál 8:2!

Jak tomu bude v neděli? Tak 8:2 určitě ne! Ale ať zápas vyhraje Real nebo Barca, nebo skončí nerozhodně, držme si společně palce. Fotbal je totiž opravdu tím nejkrásnějším sportem na světě!






Sobota, chybí pouze 24 hodin do zahájení tohoto utkání. Jaké jsou poslední zprávy z obou táborů? Pravděpodobné sestavy?

Vanderlei Luxemburgo prohlásil, že jedenáctka, která zítra vyběhne na trávník Santiago Bernabéu, je složena z nejlepších fotbalistů, které má k dispozici. Dodal, že zcela jistě ze sebe vydají všechno fotbalové umění, které v nich je a dotáhnou zápas do vítězného konce. Na otázku, zda ponechání Figa na lavičce náhradníků není trestem pro tohoto hráče, odpověděl: "Tento nápad, variantu v sestavě, nosím v sobě celý tento týden. Dnes dozrál a rozhodl jsem se ho realizovat. Vím, že se Figo může cítit rozhořčený, ublížený, ale já jsem přesvědčen, že Owen je v této chvíli v lepší formě a jeho start přinese pro tým více užitku, než ten Figův."

Na druhé straně pokračuje nejistota okolo startu Puyola a Ronaldinha, byť je, a zcela logicky, povolal Frank Rijkaard do osmnáctičlenného kádru. A tak chybět budou jen Demetrio Albertini pro zranění a Deco pro akumulaci žlutých karet. Thiago Motta, Gabri, José Edmison a Henrik Larsson jsou na listině zraněných již delší dobu. Nyní budou příznivci Barcelony netrpělivě čekat, zda oba nastoupí a v jaké formě. Zda vydrží Ronaldinho 90 minut po celotýdenní absenci na trénincích a jak bude vypadat Puyolův "zázračně" uzdravený kotník. Frank Rijkaard: "Je jasné, že chceme nad Realem vyhrát, ale ani bod nebude k zahození. Ale znovu opakuji, tento zápas o titulu nerozhodne!"

A ještě něco k Figovi: hrál 19 utkání Real - Barca a ani jednou nezačínal na lavičce! A Pavón? Moc toho neodehraje, ale proti Barce se v sestavě objevuje pravidelně? Náhoda? Osud? A co Ronaldo? Tři měsíce nedal gól před vlastním publikem! Dá ho v neděli svému bývalému týmu? Samuel Eto'o, ať opakuje tisíckrát to samé, že tento zápas je pro něj jako každý jiný, nikdo mu nevěří! Chce ukázat Realu a jeho vedení o jakou fotbalovou hvězdu přišli! A jak by se měly oba týmy zítra v 19:00 ukázat na stadiónu Santiago Bernabéu? Zde jsou pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Iker Casillas - Michel Salgado, Pavón, Helguera, Roberto Carlos - Beckham, Gravesen, Zidane - Raúl - Owen, Ronaldo.

Barcelona: Valdés - Belletti, Puyol, Oleguer, Sylvinho (Van Bronckhorst) - Márquez, Xavi, Iniesta, Giuly - Ronaldinho, Eto'o.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (305)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle článek se autorovi moc povedl, už dlouho jsem takový nečetl!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja sa pridavam-super clanok

Reagovat
RMCF

Neví někdo, jestli bude hrát Beckham(né že by mě chyběl)? Někde sem četl, že hrát nemá, ale v tomto článku je že bude chybět jenom Samuel a Guti. Jo a taky bych chtěl autorovi poděkovat za tento skvělý článek a popřát více podobných.

Reagovat
smazaný uživatel

O Beckhama sa nikto nezaujima-mne je to jedno,ci bude hrat alebo nie.Aj tak to vyhrajeme

Reagovat
HOST*yarda

Hm, opět super článek, jako vždycky Nicméně shledávám značně nevhodným mluvit o "veličenstvech", jediný, kdo má na tento titul nárok je Real Madrid (podle názvu i podle statutu hl.města a státního zřízení) Barcelona je maximálně ukoptěné hraběcí město (Ciudad Condal) Pokud jde o prognózy na výsledek, tak přes vlnu optimismu z Madridu, zůstavám tradičně v úsudku střízlivý (po zápase to ale dlouho nevydržím, ať už na smutek či na radost )

Reagovat
smazaný uživatel

Yardo,myslím,že tentokrát si si zarobil na pekný průser u Barcelončanov pre zmenu ty. Neviem,neviem ako prekusnú tú uštipačnú poznámku.

Reagovat
HOST*hrubinho

myslis tu 8:2 rok 34 nebud smiesny a preco by som to nemal prekusnut

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč,ale si vedľa-tá poznámka sa týka spomínaného veličenstva a citujem"ukoptěného hraběcího mesta"

Reagovat
HOST*hrubinho

aha sorry Yardo len zartoval

CATALUNYA IS NOT SPAIN (pre anglicanov ktory nemaju radi rasizmus)

Reagovat
smazaný uživatel

Keď myslíš...

Reagovat
alegre

Yarda má samozřejmě politicky, historicky a zeměpisně pravdu. Ale fotbalově je vedle jak ta jedle! Jeho veličenstvem je v této sezóně Barcelona a Real je tam jen díky slušnosti a dobrému vychování autora....

Reagovat
HOST*hrubinho

Reagovat
HOST*yarda

Pokud někdo fandí Deportivu a přitom je vazalem ukoptěných barcelonských hrabátek, pak nemá s dobrým vychováním ani slušností co do činění

Reagovat
alegre

Autor je kluk skromnej, fandící a trpící. Slavia, Deportivo, Chievo, Everton, té radosti si opravdu moc neužije. Ale jinak; rejpnout si do Realu je pro něj něco jako dobře vychlazená dvanáctka po vynikajícím obědě! Něco jako mrknutí krásné mladé holky, které říká : pojď, budeme si spolu dělat.....srandu z Realu!

Reagovat
HOST*hrubinho

Reagovat
HOST*yarda

Hm, takže si komplex méněcennosti hojí na vychlazené dvanáctce, s kterou si dělá srandu z Realu a asi nejen to, pedofil jeden, tfuuuuuj

Reagovat
alegre

Dvanáctku proleje krkem a mladou holku prožene "brkem"!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, pokud bude "vychlazená" tak dobrou chuť

Reagovat
alegre

sin comentario

Reagovat
PJ

Teda tady je sranda takhle poránu

Reagovat
HOST*hrubinho

Modlim sa pre Ronnieho bez neho to nebude ono s Realom hral zatial v kariere 2 zapasy vysledok: 2 vyhry, ma specialnu motivaciu pre specialny zapas kory El Clásico rozhodne je, vsetci nam tento zapas v Europe zavidia lebo ziadny nie je taky ako tento, nejde len o futbal ide o nieco viac o hrdost katalanska a hlavnym mestom Spanielska Madridu, kazdy bude prilepeny na obrazovke v nedelu o 19:00 v pube, krcme doma... tam kde je televizor. Specialna motivacia pre Barcelonu kto da 1000 gol Santiagu Bernabeua a motivacia pre Real hanebna prehra na Camp Nou 3:0 a ledva dotyk lopty.

Stretnu sa najvacsie hviezdy futbalu a uz teraz sa tesim bude to futbalovy sviatok,atmosfera, futbal proste vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

Hm-k televizorom si vsetci sadnu,ale co maju robit ti,co nemaju galaxiu ani ziadny iny program na ktorom to pojde?Zostava nam len smutit a spoliehat sa na Kilyho super online prenos-aspon nieco

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že autor je už správne nažhavený. Mne sa páči postoj a vyjadrenie Michela Salgada Fernandéza.Tak to má byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte som zabudol-často sa tu točia výrazy ako Hala Madrid a pod.,je to z našej hymny a kto chce,je na stiahnutie na www.realmadrid.cz.Nezľaknúť sa,dýcha to silnou tradíciou.

Reagovat
HOST*hrubinho

vy mate aj hymnu

Reagovat
smazaný uživatel

Predstav si -a akú peknú,darmo-Real je len jeden.

Reagovat
HOST*hrubinho

barca tiez

Reagovat
HOST*hrubinho

...a samozrejme super clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Co si ty za novu tvar?Alebo som si ta tu este nevsimol?

Reagovat
HOST*hrubinho

a tu nasu hymnu co hraje pred kazdym domacim stretnutim ktoru spievaju 100 000 fanusikov: www.fcbarcelonaclan.com

Reagovat
smazaný uživatel

Na tej vašej slávnej stránke by ste si mali hlavne inovovať aktuálnu tabuľku

Reagovat
HOST*hrubinho

jedna z mnohych hovorim o hymne nie o tabulke a este je dobra na video jedno ti odporucam Barca - Real 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem,dávam prednosť prítomnosti Ničmenej ,keď som bol dávnejšie v Barcelone,zrovna bolo semifinále pohára Real-Barca a pamätám si jedno-že fanúškovia si ani zďaleka nenadávali tak ako to čítam niekedy na týchto stránkach.Dokonca nám zaplatili tequilu.Nenarážam teraz vôbec na našu polemiku,napadlo ma to len keď spomínaš minulosť.Inak vtedy sme vyhrali 2:1

Reagovat
HOST*hrubinho

bol si na tom zapase?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ nie.Hralo sa vtedy v Madride,ale sledovali sme to v jednej z početných hospod medzi fanúšikmi Realu,ale hlavne Barcelony,nakoľko sme bývali tam.Inak poviem ti,že takú fantastickú atmosféru,akú si oni vedia vytvoriť,to len tak nezažiješ.Teraz 15 rokov po revolúcii už to tak nepoznať,ale vtedy to bol úplne iný svet.

Reagovat
HOST*hrubinho

to ti verim

Reagovat
HOST*yarda

Hm, teď to bude znít trochu masochisticky a rozhodně to Realu nepřeju, nicméně kdyby pořádně vybuchnul, tak by to bylo snad taky k něčemu dobré... Konečně by se VÁŽNĚ začal obměňovat a omlazovat kádr, protože nic neurychlí změnu více, než průšvih před pár miliardami diváků Ale jinak samozřejmě přeju Realu jen to nejlepší HALA MADRID!

Reagovat
HOST*hrubinho

tipujem tak 2:0 mozno aj 3

Reagovat
alegre

0:4 ! To už nerozdejchaj a Florentino koupí Amforu s Bohdalovou, Kozlovnu s Vízkem a Sbohem Slavii kvůli stadionu a dluhům!

Reagovat
HOST*hrubinho

tym 2:0 mozno aj 3 som myslel pre hosti

Reagovat
smazaný uživatel

To sa nám tá diskusia pekne rozbehla,článok je tu ledva 2 hodiny a už 30 príspevkov.Myslím,že táto stránka trhne rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

To som si aj ja vsimol.Pekne to tu rastie

Reagovat
alegre

Ronaldinho ani dnes netrénuje, sedí v šatně a necítí se dobře. Dokonce i zhubnul. Puyol neni jistý, Deco v trestu, Albertini zraněný....

Reagovat
HOST*yarda

Figo možná nebude v základu, vepředu "trojzubec" Ronaldo-Raúl-Owen To to fakt chtějí prosrat 4:0? Chápu, že neukázat kapitána na Bernabéu by byl osmý smrtelný hřích, ale musí se myslet na celý tým

Reagovat
HOST*yarda

...nebo možná chtějí Figa ušetřit odpadků od fanoušků culos

Reagovat
alegre

Valdés si bere náhradní volno....

Reagovat
smazaný uživatel

Figo bude hrať stopercentne.Povedz mi,kto by asi tak behal,vymýšľal a tvoril,keby Figo sedel na lavičke. S tým tvorením by to snáď Zidane zvládol,ale behať...Figo musí hrať,aj keby sám nechcel.

P.S.Ozaj,čo je s našim Figom,už píše nejak málo na jeho vkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic s nim nieje,iba ma uz malo casu Ale budem sa to snazit napravit-uz som vam chybal?

Reagovat
smazaný uživatel

Si píš..Je nás tu za Real trochu málo.

Reagovat
smazaný uživatel

No veru-nedari sa a odchadzaju aj fanusikovia

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň človek zistí,kto je pravý fanda.Verný vydržia.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda-Figo musi hrat.Este az taky slaby zase nieje

Reagovat
HOST*hrubinho

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmmmmm....zajímavé, ješět se mohlo dodat, že real založili Katalánci

Vidím to na remízu a tím pádem další krůček k titulu.

Reagovat
HOST*hrubinho

suhlasim s tebou kyslik aj na foru som dal tip na remizu, ale nebolo by zle si poistit TITUL vyhrou

Reagovat
HOST*yarda

A barcelonu zase zednářští Švýcaři Jediný "pravý" katalánský klub je Espaňol

Reagovat
HOST*hrubinho

centrom Katalanska je Camp Nou

Reagovat
HOST*funzo

Vidím to bohužel na výhru Barcelony. Ale jinač HALA MADRID !!!

Reagovat
HOST*hrubinho

aspon ze si uprimny

Reagovat
smazaný uživatel

A už zasa ten pesimizmus. Ach jaj...

Reagovat
HOST*hrubinho

to nie je pesimizmus ale realita

Reagovat
antimadrista

MY NEJSME ŠPANĚLÉ, MY JSME KATALÁNCI ! Jsme předurčeni k vítězství

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jen jsem čekal, jestli sem ten elitářsko-šovinistickej blábol plácneš a opět si mě nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

A ja som si stále maslel,že si Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravujem-myslel.

Reagovat
Mr.Jindros

Ty seš předurčen k pobytu v nějakém pěkném senatoriu. K čemu jsou před určeni Katalánci to nevím. Každopádně jsou to dvě rozdílné věci.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*Nawri

s trochou optimismu bych si tipnul 1:0, mozna 1:1 ale barca nevyhraje (snad )

Reagovat
antimadrista

Barca vyhraje, jak už jsem říkal, skončí to 2:3.

Reagovat
antimadrista

Blaugrana el vent, un crit valent, tenim un nom,el sap tothom BARCA !! BARCA !! BAAAARCA !!!!

Reagovat
HOST*hrubinho

.....barca, barca, baaaaaaaaaarca

Reagovat
HOST*Deco

BAAAAARCA MERDA MADRID

Reagovat
HOST*yarda

Hala Madrid, hala Madrid, noble y bélico adalid, caballero del honor, hala Madrid, hala Madrid, a triunfar en buena lid, defendiendo tu color, hala Madrid, hala Madrid, HALA MADRID!

Reagovat
HOST*hrubinho

hovno madrid, hovno madrid, hovno madrid...

to mas za to mesto(ty vies o com hovorim)

Reagovat
HOST*yarda

Hm, vskutku inteligentní příspěvek a na úrovni Hádám, že to, co jsi třikrát opakoval před slovem Madrid, máš v hojné míře i v hlavě

Reagovat
HOST*hrubinho

v hlave nie ale v zadku tak ako MANDRIL

Reagovat
HOST*yarda

Jako zadek mandrila vypadají tak maximálně vaše dresy

Reagovat
HOST*hrubinho

myslis tie najkrajsie dresy na svete BEZ REKLAMI vy komercnaci

Reagovat
smazaný uživatel

Mozu byt bez reklami,ale tie tretie dresy su fakt odporne.A ta reklama uz za chvilu bude

Reagovat
HOST*h

aky si si isty, ze bude ja si myslim ze ne

narozdiel od vas

myslis tie medove?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne,ze tie-vobec sa mi nepacia,ale ostatne su fakt pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemaju na nase

Reagovat
HOST*hrubinho

to urcite hlavne to S I E M E N S

Reagovat
HOST*hrubinho

tie vase modraky tiez nemusim

Reagovat
HOST*yarda

Hehehe blbečku, a co je ten Nike? A nesnaž se tvrdit jako někdo, že to není reklama, ale něco jako podpis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zapomněl si to poslední změnit na "mala Madrid"

Reagovat
HOST*

EUROFOTBAL je nejlepší fotbalová stránka u nás i na Slovensku. Viva Eurofotbal!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja si to myslim

Reagovat
HOST*hrubinho

az po nasom foru

ne ne je dobre si pokecat aj s inymi fanusikmi ako su barceloncania tato stranka je cool

Reagovat
smazaný uživatel

Od kedy si na tejto stranke?

Reagovat
HOST*hrubinho

uz dlho ale bol som teraz 3 mesiace mimo (v anglicku) ale dlho

Reagovat
HOST*deco

Eurofotbal je nejlepší neutrální stránka o fotbale u nás

Reagovat
HOST*hrubinho

Figo a k tym prenosom odkial si mozno ti pomozem

ja mam galaxiu doma

Reagovat
smazaný uživatel

Z Košic

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som ju tiez mal a dost dlho,ale teraz ju bohuzial nemam

Reagovat
HOST*hrubinho

z kosic sak to je v poho urcite mate nejaky pub kde to davaju skus ist do formuly alebo ku mojsejovcom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si z kade?Az teraz som si vlastne uvedomil,ze si slovak

Reagovat
HOST*hrubinho

blizko od teba Spisska Nova Ves .

Ty Madar to len zo srandy

Reagovat
smazaný uživatel

No zato-neznasam Madarov

Reagovat
HOST*yarda

Tak co, Roberto a Micheli, budete se chovat jako moderní krajňasové, nebo sotva vylezete za půlku? Uvědomujete si, že to může být jedno z vašich posledních Clásicos? A že fotbal se hraje i po krajích? Ano? Tak se kurva podle toho zachovejte!

Reagovat
HOST*hrubinho

nek si beru priklad moderneho futbalu od nas

Belletti a Gio

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ono nejde o to, že by krajňasové Realu takoví nikdy nebyli, ale v poslední sezóně to s jejich hrou dopředu jde od desíti k pěti R.Carlos byl jedním z prototypů moderního útočného krajního obránce, tak nevím, proč by si měl brát příklad z "volejbalisty" Belettiho

Reagovat
HOST*hrubinho

to bolo dobre urcite myslis ten zapas so Sevillou

Reagovat
HOST*yarda

Jojo

Reagovat
HOST*hrubinho

ten 0:4 pre nas

Reagovat
smazaný uživatel

roznesem ten ubohý madrid na kopytech! ! !

BARCA!!! !!! !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ťazko

Reagovat
HOST*hrubinho

ale ne Figo ma pravdu aj ked je trochu ku vam kruty

Reagovat
smazaný uživatel

Figo ma vzdy len a len pravdu

Reagovat
HOST*hrubinho

ja som tam zabudol dat ciarku pisem ze azulgrano ma pravdu nie ty!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si ma sklamal-skoda,ze dalsi Barcelonsky fanusik-nejako ked sa vam dari tak sa rozmnozujete

Reagovat
HOST*hrubinho

precitaj si moje prispevky predtym a zistis ze som barcelonak.

Nejak ti to pomalsie zapaluje

Reagovat
smazaný uživatel

Nie mne to zapaluje normalne-ja som nenarazal na teba,ale celkovo.Ved ty si tu bol aj pred tym.Ja som tu asi 3 mesiace-asi presne od vtedy,ked si odisiel

Reagovat
HOST*hrubinho

mame najviac clenov 2x tolko co mate vy

Reagovat
smazaný uživatel

No a co?Jeden fanusik Realu za troch Barcelonskych

Reagovat
HOST*hrubinho

mozno tak kilami

Reagovat
HOST*hrubinho

fanusik barcy od narodenia!!!!!!

moje prve slovo bolo barcaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa narodil s dresom Realu A samozrejme s Figovym

Reagovat
HOST*hrubinho

moj Ronaldinho najlepsi hrac na svete

ma to aj na papieri

a Figo ten co isiel za peniazmi do realu a zradil barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ten Figo-samozrejme,ze mas nieco proti nemu-to ma asi kazdy barceloncan,ale co uz narobim Popisalo sa tu o nom dost,ale aj tak vsetci vasi fanusikovia nenavidia Inac aj on bol najlepsi na svete-uz ked sme pri tom a tiez ma na to papier.Ty ho tiez zo srdca nenavidis?

Reagovat
HOST*hrubinho

nie ale sklamal ma a najlepsi bol v barcelonskom a nie v madridskom drese

Reagovat
smazaný uživatel

Inac ked si chces pokecat,tak mozes prist aj na chat.JA som tam vzdy ked mam cas a je to super-hlavne ked sme tam viaceri

Reagovat
HOST*hrubinho

na aky chat na madridsky? nie dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Nie!Na Eurofotbalsky!!!!!

Reagovat
HOST*hrubinho

ok mrknem sa niekedy

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz momentalne som tam sam

Reagovat
smazaný uživatel

Vies preco som chcel ist pokecat na chat?Lebo si vsimni-posledne prispevky su tu len ja a ty-a to niektorych moze nastvat,ze tu piseme pre nich nepodstatne veci.A na chate mozme pokecat kolko chceme a nikto nas nebude otravovat.Inac vyzeras byt celkom fajn fanusik,aj ked Barcelonsky-ale uvidim,este po 2.hodinach nemozem robit zavery

Reagovat
HOST*hrubinho

za to ja ta za normalneho nemam, lebo fandis realu

Reagovat
HOST*hrubinho

no a kde to mam ist?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si tu prvy krat,alebo co???Uplne hore-tam kde mas uvodní stránka,Prehled lig-tam je aj CHAT-ak si so to este nevsimol-chces povedat,ze tu vtedy nebol??

Reagovat
HOST*hrubinho

sorry ale ja tu chodim iba na diskusiu nie na chat ale idem tam teraz, chod aj ty

Boze s madridskym fanusikom na Chat

Reagovat
smazaný uživatel

Co uz narobime

Reagovat
smazaný uživatel

Ale myslim,ze musis byt zaregistrovany!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis-poslednych 27 prispevkov je len nasich

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam,ze si len srandoval

Reagovat
HOST*hrubinho

jasne je to tvoj problem komu fandis trebars aj 1FC kosice

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som 1.FC fandil az do jeho zaniku Je to smutne.Ja fandim v dobrom aj v zlom-aj keby hral Real 3.ligu tak im budem fandit.Len dufam,ze neskoncia ako 1.FC

Reagovat
smazaný uživatel

uz je tu vyse 100 prispevkov

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tady chat, tak nevím, proč jste to museli psát všechno sem

Reagovat
smazaný uživatel

Ved ja som mu to asi 3 krat povedal,kym sme tam isli.Tak nekrut ocami

Reagovat
antimadrista

Real Mandril skončí po neděli s fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hele, nejste vy náhodou taky dvojčata, jako Peter Zba a Peti? Nebo máte telepatii linka Praha-Ostrava? Bože ty Slováci, ale kecaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madril mozno ano,ale Real Madrid v nedelu rozdrvi Barcelonu!

Reagovat
HOST*hrubinho

snivajte s nami

Reagovat
smazaný uživatel

Tak znova, BARCA je lepšííííí

to, že Real po neděli skončí s fotbalem je super

viva antimadrista!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tot el camp,

es un clam,

Som la gent Blaugrana...

Reagovat
smazaný uživatel

ku"va BARCA !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už dávno som sa tak dobre nepobavil ako teraz,keď som si hneď po raňajkách prečítal večerné príspevky. Teraz k veci:

Tak ma napadlo,že načo sa mi tu naťahujeme,že či Ronaldo alebo Ronaldinho alebo kto je lepší,keď na poslednej fotke zo sústredenia reprezentácie sú spolu v bazéne a bavia sa jak najlepší kamoši a zdá sa,že majú svet v paži. Ja viem-v nedeľu to bude iné,ale možno by sa tiež pobavili,jak ich tu šacujeme

Reagovat
smazaný uživatel

to urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to preberám,tak to preberám,nijako inak mi to nevychádza-takže Katalánci,či Španieli alebo Barcelončania?-kto sa vo vás vyzná: 3:0-bohužiaľ,ale to je realita. Môžte si vybrať,od koho chcete góly.

Reagovat
antimadrista

ha ha a ještě jednou ha , 3:0 prej Vždyť na to nemáte, budete rádi za remízu

Reagovat
smazaný uživatel

anti.... nechaj tak vazquez je dobry zjebista

Reagovat
antimadrista

Jo to je

Reagovat
HOST*PUYOL

Kamosko,to sa mylis.

Ovela realnejsie ako 3:0 je bohuzial pre real 0:3

Reagovat
antimadrista

Tot el camp,

es un clam,

Som la gent blaugrana,

tan se val d'on venim,

si del sud o del nord,

ara estem d'acord, estem d'acord;

una bandera ens agermana,

Blaugrana al vent,

un crit valent,

tenim un nom, el sap tothom,

BARÇA!! BARÇA!! BAAAARÇA!!!!

Jugadors,

seguidors,

Tots units fem força,

son molts anys plens d'afanys,

son molts gols que hem cridat,

i s'ha demostrat, s'ha demostrat,

que mai ningú ens podrà torcer,

Blaugrana al vent,

un crit valent,

tenim un nom, el sap tothom,

BARÇA!! BARÇA!! BAAAARÇA!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Co je to za škvár ?

Reagovat
HOST*hrubinho

ty si škvár !

Reagovat
antimadrista

Reagovat
HOST*hrubinho

anti... presne a jasne

Reagovat
antimadrista

Jak jinak

Reagovat
HOST*yarda

Zase ta odrhovačka? A dokonce celá? Napiš si ji na papír a pak si s ní utři pr... k ničemu jinému není To Real to je jná

Hala Madrid

De las glorias deportivas que campean por Espaňa

va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.

Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,

veteranos y noveles, veteranos y noveles

miran siempre tus laureles con respeto y emoción.

Hala Madrid, hala Madrid

noble y bélico adalid, caballero del honor.

Hala Madrid, hala Madrid

a triunfar en buena lid, defendiendo tu color

Hala Madrid, hala Madrid, hala Madrid

Enemigo en la contienda, cuando pierde da la mano

sin envidias ni rencores, como bueno y fiel hermano.

Los domingos por la tarde, caminando a Chamartín

las mocitas madrileňas, las mocitas madrileňas

van alegres y risueňas, porque hoy juega su Madrid.

Hala Madrid, hala Madrid

noble y bélico adalid, caballero del honor.

Hala Madrid, hala Madrid

a triunfar en buena lid, defendiendo tu color

Hala Madrid, hala Madrid, hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

ked menite cele muzstvo tak by ste si mali zmenit aj hymnu mozno tam je ta vasa chyba? to urcite

Reagovat
antimadrista

Reagovat
antimadrista

Já ti dám odrhovačku

Reagovat
HOST*yarda

To už jsi ve svém příspěvku (9/4/2005, 10.03.18) už udělal, takže se neopakuj, při dalším nášupu by se mi ještě zvednul kotel

Reagovat
antimadrista

Jsme FC Barcelona ! BYLY JSME, JSME a BUDEM ! Jsme odhodláni, pro naše vítězství přinést jakoukoliv oběť, jsme odhodláni, dovést naš boj, až do konečného vítězství... Culés...musíme být jednotný a jít, jít proti zlu které je madridem stále rozseváno!

Reagovat
smazaný uživatel

Carambaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tvá moudra mě jednou přivedou do hrobu.

Reagovat
Mr.Jindros

Jakkoukoliv oběť ? Možná by mohli začít u tebe ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*nawri

Reagovat
PJ

Ty si vážně blázen...

Reagovat
antimadrista

A ty si zase "neutrální" fanoušek

Reagovat
HOST*nawri

Reagovat
smazaný uživatel

az se naucis cesky, potom recni :) byli ...

Reagovat
antimadrista

Žě to řikáš ty, dialektrika ti asi nic neřiká viď?

Reagovat
PJ

A co že to je ta dialektrika?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Samozřejmě jsem myslel diakritiky

Reagovat
smazaný uživatel

Nezobral si si náhodou viacej práškov ako je predpísané?

Reagovat
HOST*Pharell

Real vyhraje 2-1!!!! Barca i kdyz prohraje ,titul by nemela ztratit. o titulu uz je rozhodnuto

Reagovat
HOST*Nitri

Ma hrat od zacatku RAUL???Diky moc,mej te se...

Reagovat
HOST*yarda

Raúl ano, podle všeho "pod" Ronaldem a Owenem. Figova neúčast v základu potvrzena, dost ji nechápu Příkaz Péreze? Nebo snaha naštvat Figa, aby se mu lépe na konci sezóny odcházelo Myslím, že si to takhle nezaslouží, na lavičce má sedět Beckham

Reagovat
HOST*smrt valencii

maj sedet vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

co seš to za novýho degena s tak přiblblým nickem, ach jo

Reagovat
antimadrista

ano

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s tebou Yardo ale lepsie pre na sze hraje Becks

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Figo-to si fakt nezasluzi

Reagovat
HOST*Barca

pěknej článek až na jednu chybičku..barca totiž poslední titul vyhrála v sezoně 1998/1999 ne v roce 2000 jak píše autor

Reagovat
smazaný uživatel

ted se pochlubte, kdo je na posledním obrázku?

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt ma serie,ze Figo bude na lavicke-to si naozaj nezasluzi-ved to je jeho posledne derby medzi Realom a Barcelonov Naozaj by si zasluzil hrat-ved nieco uz za Real predviedol Dufam,ze vystrieda Beckhama najneskor do 2 minuty Alebo nech nastupi do 2 polcasu plny sil a zavesi Barcelone aspon 3 goly On uz aj tak nevladze ked hraje cely zapas,ale aj tak si zasluzil byt v zakladnej zostave.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto bude kopat penaltu,ked nie Figo?

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham a prekopne ju az do barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

3 goly??? FIGO myslim ze som to uz pisal ale ty si fakt zjebista

Reagovat
smazaný uživatel

No co uz narobim

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt škoda, že Figo není v základu. I ve svém věku podle mého patří mezi nejlepší na svém postu, pravda, už není nejrychlejší, ale vše dohání technikou. Realu by se jeho zkušenosti určitě hodily...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Trochu bych poopravil sestavu, co napsal autor.. není důvod měnit systém ze 4-3-3 na 4-4-2, alespoň podle tý sestavy to tak vypadá. Takže jak to vidím já: Víctor-Belletti,Puyol,Oleguer,Gio-Iniesta,Marquez,Xavi-Giuly,Eto'o, Ronaldinho.

Reagovat
HOST*200

200. příspěvek

Reagovat
HOST*The Hooligan

Hymna Realu(česky):

antifotbalisti z madridu

říkaj si Real

hrajou fotbal na p**u

a hráče maj na h*v*o

Uplácej každýho

i svojí vlastní matku

Carlos a Ronaldo

do pr***e s nima

Zidane a Figo

by tu pr**l ušpinili........

FOREVER BARCA.DEAD REAL MADRID

Reagovat
HOST*

Reagovat
PJ

Co ty si zač?

Reagovat
alegre

Inteligence především zdobí tento příspěvek! Ale ne všichni jsme blbci! Bravo "chuligáne" teď jsi nám to dal!

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

fuck Real fuck Barca fuck Football forever Pamela anderson

Reagovat
HOST*hrubinho

jebe ti dost

Reagovat
HOST*hrubinho

myslim tomu s tou Pamelou

Reagovat
HOST*yarda

Hm, pokud jsi vycházel ze španělského originálu nebo pokud jsi nás chtěl pobavit, tak jsi ani v jednom neuspěl. V překládání by sis nevydělal ani na slanou vodu. Ve snaze pobavit osazenstvo serveru jsi jen dokázal, že máš IQ pochcaný trávy Navíc jak někdo může prznit hymnu Realu a přát přitom Barce, jejichž hymnu lze shrnout do sloganu: "Všichni jsme Barceloňáci a na Nou Campu řveme jako tuři!"

Reagovat
HOST*nawri

fu demente

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo, jaké TV stanice budou tento zápas vysílat?

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem španielskych.ktoré asi nemáš Galaxiesport 18.55-priamy prenos.

Reagovat
antimadrista

Tjn, já bych to nejradši sledoval na Taquilla, ale bohužel my teď opět zakódovali španěli. Takže Galaxie...

Reagovat
smazaný uživatel

chod na www.blaugrana.pl tam mas vsetky stanice co to davaju na svete (a je ich naozaj dost)

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa je to len taktická finta,že nenastúpi alebo plánuje Luxemburgo zmeniť počas hry 2krát herný štýl,pretože ak ho postaví počas hry-s Figom hrajú niečo úplné iné ako bez neho.Uvidíme,skôr si myslím,že nastúpi hneď na začiatku.Nechajme sa prekvapiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ,do začiatku zápasu už nebudem môcť diskutovať,takže hlavy hore Madridčania,Real je kráľovský klub a takých si zaslúži aj fanúšikov.Kráľ sa nikdy nevzdá bez boja.Ideme do nich..

Reagovat
antimadrista

Jdeme do vás

Reagovat
smazaný uživatel

Madrid padne!!! , v Barceloně se bude slavit až do rána

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zapatero by po "clásicu" mohl vyhlásit významný den, nebo udělat svátek ať se král třeba posere

Reagovat
smazaný uživatel

...az do rana budeme slavit TITUL

Reagovat
smazaný uživatel

Vy budete slavit titul a my aspon vytazstvo nad vami-a kazdy bude spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

:)))) A pak že si my fanoušci Barcy něco dokazujem. Vám stačí když nás poraíte, ani nemusí být titul, ale my jsme ti, co si furt něco dokazujou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nie nie-to si velmi zle pochopil!!!Ja som tu uz tvrdil a ty o tom urcite vies,ze Barca vyhra titul-pre mna je to uz jasne,ale chcem aby sme aspon tento trochu dolezity zapas vyhrali.Takze nemas pravdu

Reagovat
HOST*yarda

Ono to bude spíš tím, že v současné době si už nic víc dokázat nemůžeme

Reagovat
antimadrista

Ano, budeme slavit největší vítězství a titul Po takové době

Reagovat
HOST*yarda

Krále si do svý nevymáchaný huby neber, ty čur..u! Stojí za víc než všichni španělští premiéři dohromady!

Reagovat
smazaný uživatel

Barca to vyhraje!Ukaže těm STROUKPŮM Z HLAVNÍHO MĚSTA, JAK SE DOOPRAVDY HRAJE VE ŠPANĚLSKU FOTBAL!!!Forza Barca

Reagovat
smazaný uživatel

snad v katalánsku, ne?

Reagovat
HOST*yarda

Úvahy španělského tisku nad vysokým vítězstvím Realu mi připadají mírně na hlavu Koukali se vůbec v téhle sezóně na fotbal? Kdo by za Real asi ty góly v současné době dával? Leda Figo, až přijde v druhé půli. Owen by taky musel střídat, aby se trefil. Ronaldovi to v poslední době nepadá, Raúl si bohužel vybral už druhou špatnou sezónu Tak leda by se rozstřílel Gravesen nebo R.Carlos Já sám bych bral všema dvaceti remíz. Nicméně, jak už jsem jednou psal, pořádný průšvih by nebyl od věci, snad by dal zarezlá soukolí Realu Madrid do pohybu a začal by se do nich shánět nový olej

Reagovat
smazaný uživatel

ja zase citam ze spanielske media favorizuju barcu yardo

a myslim ze maju pravdu

Reagovat
alegre

Mě se zdá, že Peréz je až příliš zahleděn sám do sebe, nebo na sebe, a zdá se mu, že jedině model nákupu mediálních hvězd je ten nej… A chce v tom dokonce pokračovat. Měl by se jít podívat třeba na cyklistiku, “nosiči vody” by mu byli inspirací. Salgado a Roberto Carlos se tlačí dopředu, chtějí dávat góly, záloha hraje sama na sebe, Ronaldo jen čeká na pasy, které nepřicházejí. 80% hráčů hraje “na smlouvy” za reklamu a 20% to neumí! Podle toho ten fotbal Realu vypadá….

Reagovat
HOST*yarda

Hm, pravdu díš, on sice vytáhnul Real z dluhů, ale to už teď nestačí. Aspoň, že si dal říct s Gravesenem, bez něj bychom nebyli tam kde jsme... A mimochodem se mi moc nezdá, že by se R.Carlos se Salgadem tlačili nějak dopředu To má taky na hru vliv, nemá cenu se tlačit přes střed, zvlášť proti Barce, když bude hrát Puyol

Reagovat
antimadrista

Viva el Puyol !

Reagovat
alegre

Oni se tam cpou stále, ale moc jim to nejde a nic jim nevychází. Nákupní politika Realu je doslova tragická a Gravesen byl vyjímkou, z nouze ctností....

Reagovat
HOST*yarda

Nebo první vlaštovkou Mimochodem "výjimka"

Reagovat
HOST*

o.k.

Reagovat
antimadrista

Mírnej favorit madrid je, ale jen proto, že hraje doma. Kdyby ale hrála Barca doma, tak bude větší favorit, než Madrid teďka doma..

Reagovat
smazaný uživatel

mistřííí

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HOST*alegre

3:1 fotbal nemá logiku......

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, asi ne 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

...hm tak to jsem zakřikl 4:2 a bude jistě hůř

Reagovat
alegre

Real asi vede zaslouženě, ale i za stavu 4:1 mu píská sudí do karet. Minimálně jedna penalta, Salgado ven za ruku.....

Reagovat
antimadrista

7 bodů stejně nestáhnete

Reagovat
smazaný uživatel

Ale šest možná jo... No to by ale musela být z prdele klika...

Reagovat
alegre

Co rozhodlo? Slabá obrana Barcelony na čele s tragickým Vasquésem, vynikající Casillas, šťěstí a chuť do hry Realu, chytrá taktika Luxwmburga a vpravou chvíli zavřené oči sudího. Faul na penaltu, Roberto Carlos na Maxi Lopeze, byl evidentní, právě tak jako úmyslná ruka Salgada na druhou žlutou. Real vyhrál protože dal o dva góly víc….

Reagovat
PJ

Mnooo... až na to, že Carlos Lopéze nepodkop, ale dojel pod něj nohama a on na něj šlápnul a díky tomu spadnul. Penalta se určitě pískat dala, ale že by byla úplně evidentní, to bych neřek... A jak jsi psal "minimálně jedna" - nevim nevim, ale žádnej další spornej zákrok sem tam neviděl. Pokud myslíš Etooa v první půli, tak tam obránce zcela jasně hrál napřed míč...

Reagovat
alegre

Carlos Lopézovi zahákoval nohy.....jiná situace na penaltu asi opravdu nebyla.....

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacna penalta!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ano, ano! Je to tam! Vyhráli jsme Díky kluci za pěkný závěr neděle Teď neusnout na vavřínech a ještě pěkně Barcu potrápit

Reagovat
smazaný uživatel

Presne!Mne ozila sanca na titul!Davam nam 1% na zisk titulu!To som fakt necakal Len skoda,ze blbne stranka-neda sa pisat ani do chatu ani k onine prenosu

Reagovat
smazaný uživatel

online

Reagovat
alegre

Myslím si, že se jednalo o poslední výhru Realu v této sestavě a v této lize! Ale kdo ví? Peréz má dlouhé peníze......a bude-li nový papež z Madridu....

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, kéž by si měl pravdu, aby se zase neargumentovalo ve stylu, nad Barcou jsme vyhráli, na posilování a omlazování se můžeme vysrat

Reagovat
alegre

Ale na druhé místo by to asi stačilo i v roce 2006....

Reagovat
antimadrista

Zápas každej viděl, bylo to vyrovnané utkání.. O titulu rozhodnem MY ! BARCA !

Reagovat
smazaný uživatel

alespoň že jsme solidární

Reagovat
smazaný uživatel

TAK SI TERAZ PO SEBE BARCELONACI PRECITAJTE PRISPEVKY-tie vase reci pred zapasom-doplatili ste na to.Madrid padne,ideme ich rozbit.....

Reagovat
smazaný uživatel

Figo da tri goly....

Reagovat
smazaný uživatel

TO SOM LEN SRANDOVAL!!!!! A Barca nas znici...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak Eto´o bude mimo tři až osm týdnů, záleží na závažnosti zranění, zda je zasažen meniskus nebo křížové vazy

Reagovat
smazaný uživatel

coooooooooooooo

odkial to vies?

Reagovat
smazaný uživatel

www.as.com

Reagovat
HOST*Luis

Tak tomu říkám poslední rána. Barcelona v této pozici nemůže vyhrát ligu, nezvládne to po psychické stránce navíc se zranil jeden z klíčových hráčů. Tak to je v pytli. Tak snad za rok! Bez špčičkový obrany to prostě nepujde totální ofenzíva se nedá v současné době hrát. Jo je to škoda

Reagovat
alegre

Neklesej na duchu. Real na to nemá, jejich obrana je horší, dneska to byla jen křeč. Hezká, ke koukání, ale jen křeč ....

Reagovat
Xavi

penalta byla jasná, Maxi měl míč před sebou a Carlos mu zejel! Real a penalty - bohužel pořád ta samá písníčka!!! Jinak zápas vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne,na co ine sa mozete len vyhovarat Prehrali ste-tak treba hladat vyhovorky-ako vzdy.Co tak uznat,ze sme boli efektivnejsi a ze sme dali viac golov a preto sme vyhrali?Chybalo vam aj stastie-ale bolo to vyrovnane

Reagovat
smazaný uživatel

FIGO ty si nevidel ten zakrok na Maxiho tak co?

Reagovat
RMCF

Já nevím proč nemůžou jednou Barceloňáci uznat, že prohráli a musí se pořád vymlouvat na rozhodčího. Fotbalisté Realu předvedli větší odhodlání a větší chuť po vítěztví, když jsem včera viděl Ronalda jak bojuje a dokonce chystá šance spoluhráčům tak jsem jenom žasl. Doufám, že výkony Realu budou pokračovat v podobném duchu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vetsia chut a odhodlanie ???

a preco sme si vypracovali viac sanci??? Ty si asi na inom zajazde

Reagovat
RMCF

Větším odhodláním jsem myslel, že kupodivu i ty největší hvězdy dřeli a bránili, což se o hvězdách Barcelony včera rozhodně říct nedalo a šancí jste víc měli, ale myslím, že to byl docela vyrovnaný zápas a Real strhl vtězství na svou stranu vetší bojovností.

Reagovat
RMCF

A taky zvítězil díky lepšímu brankáři.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za to ked ma niekto lepsi den nemusi byt este lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi brankar

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jenže Casillas má těch lepších dní zatím pořád víc než Valdés

Reagovat
HOST*yarda

Alegre, to si děláš prdel, že jo? Kdyby to blla křeč, dostaneme čtyři fláky my a ne Barca. V poslední době stojí za něco v obraně Barcy jen Puyol

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda yarda

Reagovat
smazaný uživatel

Pekna rymovacka

Reagovat
antimadrista

Je to tim, že tam hraje Oleguer namísto Marqueze, jsme zvědavej, kdy na to Rijkaard přijde

Reagovat
HOST*yarda

A na postu def.záložníka je lepší Gerard nebo Márquez?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty si ale veris Prehrajete jeden zapas a uz ste stratili titul-hm,vidno,ze veris svojmu timu

Reagovat
smazaný uživatel

titul bude nas aj s etoom aj bez neho!

Reagovat
smazaný uživatel

Luis v hlave vsetko v poriadku. Naskok 6 bodov (co je dost) pred malo kolami co nas cakaju a ty uz hovoris o stratenom titule

Reagovat
HOST*Luis

Chlapče trošku se podívej s kým hrajeme a nejsou to jasný body!!!!! V téhle pozici bylo už hodně silných týmu a skoro vždycky se to posralo!!! a nemyslím si že je to luxusní náskok- dřív to bylo 11b.!!!!!!! Já bych to moc přál Barce, ale není zrovna na koni

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jenže Real má los možná ještě horší. Ono třeba vyhrát doma s Villarealem není stoprocentní a o Seville na San Pizjuánu ani nemluvě....

Reagovat
smazaný uživatel

ved na fcbarcelona.com pisali zevraj je to male zranenie takze by nemal vela chybat a aj keby tak je tam MAXI tkze o titul sa nemusime bat..

Reagovat
smazaný uživatel

barca bola lepsia ale doplatila na krasu a nevyuzite.. ako vzdy

Reagovat
smazaný uživatel

barca bola lepsia ale doplatila na krasu a nevyuzite.. ako vzdy

Reagovat
smazaný uživatel

My sa musime sustredit na seba a nie na Real. Real musi sediet doma a pozerat nase zapasy kedy zakopneme ny nie!

Reagovat
smazaný uživatel

Ved to je jasne-je to na vas

Reagovat
Xavi

Tak to bych neřekl, že real měl vědší vůli po vítězství! Barcelona i za stavu 4:1 hrála pořád to svoje, nepanikařila nebyla odevzdaná!! Nerad spekuluji, ale kdyby Real prohrával 4:1 myslíte že by hrál pořád s takovým zapalením???

Reagovat
HOST*yarda

Kdyby byli šupinatí vodní živočichové v análním otvoru, byla by umožněna eliminace zařízení sloužících k jejich chovu

Reagovat
smazaný uživatel

urcite ne Xavi!

videl si ze real za stvu 3:0 na camp nou boli odovzdany (to vlastne cely zapas)

Ronnie a spol bojovali az do 93min. (sanca marqueza po centru ronnieho) bravo barca!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zranění se neukázalo být až tak vážným, takže Kamerunec podle prognóz lékařů zmešká maximálně dvě utkání...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*humr

Nebudem se o nicem bavit Real Madrid je nej na svete podiv te se na jeho historii 29 krat mistr sapanelska a 9 krat vitez ligy mistru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele