RB Lipsko si zaslouží respekt, přemítá Rummenigge

26.10.2017, 21:56
Aktuality
Hodně kontroverzním klubem na německé fotbalové mapě je RB Lipsko. Koncernový celek je mnohým pověstným trnem v oku, předseda mnichovského Bayernu Karl-Heinz Rummenigge však saský celek pochválil...

RB Lipsko se hlavně díky výrazné finanční podpoře koncernu Red Bull dostal během pěti let ze čtvrté ligy až do nejvyššího patra německého fotbalu a ani tam není do počtu.

Právě naopak: Saská družina loni hned ve své premiérové sezóně skončila na druhé příčce a zajistila si tím přímý postup do milionářské Ligy mistrů, kde si také nepočíná špatně.

Většina však koncernový klub odsuzuje kvůli porušení často omílaného pravidla 50+1, které v Bundeslize zakazuje investorům mít většinovou kontrolu nad klubem.

Předseda Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge však RB Lipsko pochválil, neboť podle jeho slov je pro německou nejvyšší soutěž přínosem. "Musím RB Lipsko pochválit," řekl Karl-Heinz Rummenigge pro televizní stanici ARD. "Především jako klub fungují dobře, je tam vidět jasný vzestupný trend," řekl. "Zaslouží si respekt, Bundesliga by měla být ráda," uzavřel Rummenigge, jehož zaměstnavatel vyřadil RB Lipsko ve 2. kole DFB-Pokalu.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (75)

Přidat komentář
krupa1919

stačila expresska

Reagovat
smazaný uživatel

Jděte s tím už do prdele.

Reagovat
Rock

Fakt stačila

Reagovat
jv

Vždyť to nemusíš číst, když nechceš.

Reagovat
Rudnevs

Ako neni to žiadna Topmeldung, ale keď už nič iné, tak minimálne zaujímavá debata sa na tému RB Leipzig určite rozvinúť môže a každý článok do bundesligovej sekcie je rozhodne plus. Navyše ako píšeš - tí ktorí to čítať nechcú, tí to môžu jednoducho preskočiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Ako vždy Rudy

Reagovat
hornito

Reagovat
smazaný uživatel

to stale nic nemeni na tom, ze fakt stacila expreska

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Máš o německým fotbalu přehled Můžeš mi poradit nějaký podobný německý server jako je Eurofotbal?

Reagovat
Rudnevs

Ohľadom spravodajstva o nemeckom futbale sú tam samozrejme weby úplne inde ako Eurofotbal, ale ak ti ide o diskusiu, tak nič v štýle Eurofotbalu tam nemajú, teda aspoň o ničom takom neviem. Diskusie sú na Transfermarkte, občas to tam čítam, ale tam mi to príde neprehľadné, potom samozrejme mnohé fanúšikovské stránky (napr. ja čítam der-betze-brennt o FCK), ale tam je to zasa zamerané na jeden tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde mi o tu diskuzi a je škoda, že nelze na nic podobného narazit. I tak dík. Sláva Eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Missclick

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
VojtovaChelsea

po finanční stránce mě sou mnohem sympatičtější než city nebo chelsea

Reagovat
Azazelo RD

Protože jsou chudší.

Reagovat
vladino10

Tak pozri, keby dajú tebe rozpočet 400 mega na prestupy tak by si dokázal ty aj ja vyskladať tím s ktorým by dobrý tréner hral o titul..

Ale ak by si dostal toľko peňazí koľko investovalo lipsko, tak si už nie som taký istý, že by sme dokázali vyskadať taký dobry tím ako maju oni..

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko hrá hlavne v Nemecku. Ceny hráčov a ich platy v Nemecku sa s Anglickou ligou nedajú porovnávať. S takým budgetom by každý tím v Nemecku mohol dokázať niečo podobné ako Lipsko.

Reagovat
Azazelo RD

Mně Lipsko nevadí. Jen mi jde o to, že pokud by dostalo stejný rozpočet jako výše uváděné Chelsea nebo City, tak budou většině nesympatický úplně stejně. To je to samé jako s Malagou, také se říkalo, že sympaticky posilují, ale bylo to jen tím, že ten rozpočet neměli tak velký. Navíc mně osobně to nevadí ani u City a Chelsea. Fotbal je bohužel především o penězích a je fakt naivní si myslet, že si "historické" velkokluby úspěch nekupují.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Taky mi je RB sympatický, ale jsou tam ještě nějaké faktory, které na to mají vliv. Zaprvé podobně jako taky slušně tolerované (oproti Chelsea nebo City) PSG investují spoustu z těch peněz do budoucnosti - zázemí a mladí hráči s velkým potenciálem, kteří se budou jen zlepšovat (RB měl loni nejmladší kádr v BYL). Druhý faktor je pak ten, že úspěch se neodpouští - na Chelsea i City se nenadavalo ve velkém hned, ale až po prvním titulu. RB naproti tomu jsou vyzyvatelem Bayernu, který je v posledních letech naprostým hegemonem a lidi to nebaví. Jasně, v Německu je RB nenáviděný i tak, protože jsou Němci hodně konzervativní, ale v zahraničí má RB velký potenciál pro obrovskou fanouškovskou základnu a samotná značka RB tomu rozhodně neškodí (zatímco moc lidí asi nebude fandit FC Abramovič Londýn)...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebudu reagovat na každého zvlášť, ale hodím to pod kořen diskuze.

Mě třeba MC, Chelsea, PSG apod nevadí. Peníze musí mít, jinak by se v top fotbalu neprosadili. A je to vidět u Atletica nebo BVB, které na vavřín LM ještě nedosáhli, a že BVB mělo nějaký tým ve své sezóně. A vyhořeli na Bayernu, Atletico na Realu.

Spíš i vadí, že ty kluby, co mají peníze, tak najednou kupují vše, co můžou a za jakékoliv ceny, je jim to jedno. A nevidíš v tom klubu skoro žádného hráče té země. Viz MC. Sterling? Stones? To je málo. Nevidíš, že by měli vlastní odchovance té země, odkud pochází. Ale vyhodit nesmyslné peníze za kohokoliv, to jim nevadí.

A proto mi přijde třeba Atletico, BVB a další sympatičtí. Protože vyhodí peníze, ale menší. Ale snaží se odchovávat. A mají v soupisce hráče své země. Takže je to pak třeba "německý" klub. To třeba PSG ještě nějaké frantíky v soupisce má a mělo. Ale u anglických klubů je to spíš zázrak. A to mi nejvíc vadí na těch bohatých klubech. A zase u Realu nebo Barcelony....u těch bohatých, ale déle bohatých klubů...se nestává, že by utráceli tak nesmyslně a radikálně jako jiné kluby. Ale je to i o tom, koho potřebují a kdo momentálně u té peněženky sedí.

Reagovat
tnt03

Takže Manchester United je podle tebe učiněný anglický sympaťák! :D Dovolí si koupit Pogbu, Lukaku, ale mají v soupisce Rashforda, Lingarda

Reagovat
Rudnevs

SD Ralf Rangnick po neuznanej penalte pre RB vybehol z tribúny na hraciu plochu a snažil sa rozhodcovi Zweyerovi a asistentovi Blosovi ukázať video tej spornej situácie na svojom iPhone.

http://www.bild.de/sport/fussball/dfb-pokal/mega-aufregung-um-rangnicks-handy-platzsturm-53660956.bild.html

Reagovat
JackDaniels.

Tomu sa hovorí oddaný fanúšik svojho klubu..!

Reagovat
kattos

To je borec

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. asi bude potrestaný za to. A Mats si zase nemohl odpustit komentáře a protestování

Reagovat
REPLIKATOR

Hummels nechutný hráč

Reagovat
bayern987

ty si kokot

Reagovat
Bayern +

Najväčší sympaťák v nemeckej repre, ty nechutný hráč.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Diskutuje se tu nekde o MLS?

Reagovat
db18

Reagovat
JuventusFC1897

este , ze tu luzu mancity,psg a chelsea vsetci miluju a pritom RB ma celkom zaujimavy projekt.

Reagovat
smazaný uživatel

V čom zaujímavý?

Reagovat
Bakary3

Tak myslim, ze hlavni rozdil oproti chelsea, city, psg... je, ze nezacali nakupovat hotovy hrace, "hvezdy", ale perspektivni a neokoukany hrace, coz se mi taky libi.

Staci vzpomenout chelsea - sevcenko, crespo, veron, makelele, chtrli nestu, rivalda... Lipsko to dela jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Lipska by ale pred pár rokmi hotový hráči ako tebou vymenovaný ani nešli. Chelsea hrala prvú ligu a ligu majstrov. Lipsko hralo nejakú amatersku ligu.

Reagovat
Bakary3

Tojo, ale třeba už teď by si asi někoho zvučnějšího dovolit mohli a přesto to neudělali.

Třeba nemusel přijít do útoku Augustin, ale Lacazette, co já vím..., takže myslím, že ta jejich filozofie taková prostě není.

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně na poměry těch amatérských lig nakoupili "hvězdy za neskutečný pálky" na takovou úroveň (myslím že ve Stuttgartu je musí přímo milovat)... ale i tak jsou podle některých sympatičtější jak Chelsea nebo City, i když ty kluby fungují v rámci svých soutěží na stejném principu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonca

Reagovat
Rudnevs

Hneď prvú sezónu, keď ešte hrali v Oberlige, tak tam prišli hráči dokonca z 2.BL z Augsburgu alebo z Cottbusu, bol tam napríklad Ingo Hertzsch. V každej z druholigových sezón minuly viac ako všetky ostatné kluby dokopy, hráči ako Selke, Forsberg alebo hráči Salzburgu sú na druhú ligu luxus. Prvá sezóna v prvej lige a minuly cez 80 mio. €... Inak ten Stuttgart si asi pletieš s Hoffenheimom, títo ich tak nevykupovali.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě ano, ty dva kluby mají silné mecenáše a oba bojují o LM, to bude ono Ale i tak je každá taková záměna nežádoucí, nic to ovšem nemění na faktu, že ostatní kluby byly oproti nim chudým příbuzným

Reagovat
Rudnevs

Jj, veď v pohode. Ja som sa vlastne taktiež pomýlil, akurát v gramatike - namiesto “minuly” má byť samozrejme “minuli”. Inak na Transfermarkte som našiel zoznam talentov VfB, ktorí šli do Hoffenheimu a je ich fakt celkom dosť - Haas, Luz, Stolz, Jaissle, Grassel, Friedel, Tobias Weis, Vukcevic, Beck, Ammann, Jedrzejczyk, Rudy, Toljan, Schröttel, Schipplock, Hafiz, Delpierre, Malheiro, Lohkemper, Fritsch, Ikpide, Rupp, Weber, Owusu, Curda.

Reagovat
smazaný uživatel

takhle napsaný v seznamu to vypadá strašně Jestli existuje nějaká nenávist mezi fanoušky VfB k TSG, tak se ani nemůžeme divit...

Reagovat
Bakary3

Na tom zrovna nevidím nic špatnýho, pro RB nemá smysl trčet v nižších soutěžích, chtěli prostě co nejrychleji nahoru s tím, že ty hráči mají na víc a nebudou muset zas nakupovat za rok o stupínek lepší.

To by přeci nedávalo smysl s ambicí proplout několik soutěží kupovat hráče JEN na úroveň tý daný soutěže, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o čo to je sympatickejsie od City, Chelsea a PSG?

Reagovat
Bakary3

Ze ikdyz jsou na nejvyssi urovni, nepotrebuji za kazdou cenu na prachy utahnout "Verony, Sevcenky, Ballacky...", ale berou za normalni penize mladsi a neokoukany hrace?

Pro me je to dost vyraznej rozdil v ty myslence " kupovani si okamzityho uspechu".

O tom, ze, at si rika kdo chce, co chce, Chelsea ten trh tehdy taky naborila, snad neni treba mluvit.

Dela to Lipsko? Ani nahodou a nadstandardnima prestupama v ramci nizsich soutezi taky urcite ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď oni si ten okamžitý úspech tak isto kúpili. Rizdiel je len na úrovni, na ktorej to dosiahli. Navyše úspech sa kúpiť ani nedá, viď Manchester United.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak Jenom s více penězi budeš hrát o vrcholné soutěže a to RB splňuje v rámci Německa... takže úplně to stejný jako Chelsea nebo City, ať se mu to líbí nebo ne...

Reagovat
vladino10

Podľa mňa je stále jednoduchšie si povedať s veľkým budgetom "fajn, kúpim aguera" ako vyskautovat mladého hráča a poskladať tých mladých hráčov do tímu tak aby sa nezosypali a aby to slapalo..

Jasné, čo sa týka peňazí, tak kúpiť Augustina napr je pre nich rovnako jednoduché ako kúpiť pre city aguera..lenze- na to aby som si vyskautoval aguera teda nepotrebujem veľa futbalového umu, tam viem na 80%, že sa presadí..lenže, kto vie pri takom augustinovi napríklad či ho nezlozi ten tlak že ide hrať prvú ligu a či sa vôbec uchytí?

V tomto vidím ten rozdiel ja..je oveľa ťažšie si vytipovat Augustina ako ballacka..

Reagovat
vladino10

..aj keď samozrejme súhlasím, že to čo píšete platilo minimálne pre tie nižšie ligy keď v nich hrali, ale pokiaľ ide o pôsobenie v bl, tak tam sa im nedá uprieť aj výborný skauting a nos na hráčov..

Reagovat
smazaný uživatel

jasně v tomhle jim patří palec nahoru, když tak budou pokračovat dále tak to bude pro BL jenom dobře... já psal prioritně o těch nižších soutěžích, kde udělali z tradičních kandidátů na postup úplný kopáče

Reagovat
Bakary3

Nejde o to, co se mi libi, jedno ki je chelsea jako lipsko, no proste to vidim jjnak nez vy.

Reagovat
smazaný uživatel

však jo, ohledně fotbalu se mnoho lidí nikdy neshodne

Reagovat
Bakary3

Reagovat
oli9

ot... Ragnarok naprosta pecka to chce diskuzi misto voleb

Reagovat
smazaný uživatel

Byl někdo z vás na fotbale v Drazdanech?

Reagovat
Ferguson6

jop

Reagovat
es tut mir leid

jo! Výborná atmosféra, levný vstupenky a je to z Prahy dvě hodiny můžu jen doporučit

Reagovat
smazaný uživatel

Co do atraktivity fotbalu to dělají dobře. Navíc tím vzniknul poměrně silný klub v trochu fobalově se trápícím východě země. Dynamu Drážďany na Bundesligu vždy jěště něco chybělo a moc blízko k ní němelo. A teď je tu tým co přivedl rovnou LM do regionu. Na ten fotbal se dá opravdu koukat a v dnešním světe, kde se rozhazují neskutečné pálky, tady ty prachy aspoň rozvíjí mladé hráče na výborné úrovni. Na druhou stranu je fakt, že tím jak obešli ty zákony, což je v DE docela citlivý a vyletěli jako kometa takhle nahoru si moc sympatií jinde nezískali. Navíc i to, že to není neměcká firma, tomu moc nepřidá. I tak je to, ale slušné oživení a uvidí se, zda někdy přestanou ty protesty. Bohužel fotbal už je hlavně o velkých penězích a to co předvádí např. PSG na přestupáku je snad ještě horší. Jinak je škoda a s podivem, že bohatá města jako Frankfurt, Hamburg, Stuttgart nedokáží navázat na minulost a trochu šlapat s BvB na paty Bayernu. Takhle je to na neoblíbeném Lipsku a taky trošku podobném Hoffenheimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Rakouská firma. To je nämlich to samý...

Reagovat
smazaný uživatel

RB Lipsko má prachy a dokáže hrát o čelo tabulky. Sparta má prachy, ale je někde ve středu tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

No len aby ste s nimi neskoncovali ako s konkurenciou z Dortmundu ... jediná vec ktorá ma na Bayerne vždy sklame.

Reagovat
Filipow

Není koncernový celek Wolfsburg?

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg, Paralenkusen...

Reagovat
Rudnevs

To sa nehodí, pretože Paralen je produkt Zentivy. Produkty Bayeru sú napríklad Talcid, Alka-Setzler alebo Aspirin (všetky tri mali na dresoch v tomto poradí od roku 1990 do roku 2000, potom sa rozhodli prestať s propagáciou vlastných produktov a prišiel sponzor RWE)

Reagovat
smazaný uživatel

Nekaž mi to Rudy Aspirinkusen už nezní tak dobře...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele