Rangers potvrdili rezignaci manažera McCoista

15.12.2014, 17:52
Aktuality
Manažer Ally McCoist podle očekávání skončí na lavičce Rangers FC, kde mu momentálně běží dvanáctiměsíční výpovědní lhůta. Během té doby se pak zkušenému manažerovi znovu navýší plat...

Tradiční skotský klub před několika lety nuceně sestoupil až do čtvrté nejvyšší soutěže, ovšem následně dvakrát postoupil a nyní by se rád vrátil zpátky do nejvyšší skotské soutěže, když na vedoucí Hearts ztrácí devět bodů. Financemi sužovaný klub je tak pod velkým tlakem.

Manažer Ally McCoist, jenž jako hráč se skotským velkoklubem získal devět mistrovských titulů, podal rezignaci, což nyní vedení Rangers potvrdilo a zároveň uvedlo, že podle smlouvy běží zkušenému manažerovi dvanáctiměsíční výpovědní lhůta. "Manažer Ally McCoist rezignoval na svoji funkci. Podle smlouvy pak McCoistovi běží dvanáctiměsíční výpovědní lhůta," prohlásil skotský klub, jenž nyní bude McCoistovi opět vyplácet plnou mzdu ve výši 750 tisíc liber za rok.

Obě strany nyní budou usilovat o smírné a nejpřijatelnější řešení finančně strádajícího klubu, jenž zatím marně vzpomíná na zašlou slávu. "Nebudu komentovat spekulace. Nemám k tomu co říct," uvedl McCoist po páteční porážce s týmem Queen of the South.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ally McCoist? Nekomentoval některou FIFU? 2005 maybe?

Reagovat
andrew96

Jo. John Motson a Ally McCoist.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

i dřív

Reagovat
smazaný uživatel

to jméno přímo zvoní

Reagovat
REPLIKATOR

Dvanáctiměsíční výpovědní lhůta

Jinak Hearts se už trhli, mají solidní náskok a jestli na ně nepřijde obrovská krize, tak si pohlídají postup z prvního místa. Naštěstí druhý až čtvrtý tým ještě hrají baráž o postup, takže Rangers mají pořád slušnou naději na návrat do Premiership. Rozhodující budou stejně zase finance.

Reagovat
Coutinho10

ja uz cetl Rodgers potvrdil rezignaci

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
andrew96

Boha jen to ne!

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
Sandstorm

Proč končí? Vždyť můžou postoupit z baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

A podstata celej veci autorovi clanku kam usla?

Coisty dal vypoved na protest proti nekonecnemu boju vo vedeni klubu, kde sa kazdu chvilu striedaju nejaki nimandi ktori sa chcu len nabalit a zbalit svestky.

Rangers stale nema vacsinoveho majitela, cloveka ktory by konecne spravil poriadok, dosadil byvalych hracov ktori klubu rozumeju (alebo potazmo mna ) a su pren ochotni pracovat. Problem je ze Rangers ako fabrika momentalne nevynasa, tv prava su nizke uz 3 roky, sponzorov je malo v celom skotskom futbale a navstevnost rapidne klesa.

Prave posledny fakt ma suvis s McCoistom ktory sa sam povazuje za fanusika Rangers. Fans stratili trpezlivost a prestali na protest proti dianiu v klube chodit hufne na zapasy.

Posledna ligova navsteva (28,000) bola najnizsia za dlhe roky a to este boli zaratani abonenti ktori vlastne na zapase neboli (tak sa to v Britanii uctovne musi pocitat). Realne cislo tak bolo okolo 19,000 co sa nestalo uz viac ako 30 rokov...

A moj nazor?

Ally bol moj vzor ako hrac, klubova legenda ale ako manazer tuto uroven nedosahuje. Polahcujuca okolnost nech mu je fakt ze klub a on v nom sa ocitol v najhorsom obdobi v 140-rocnej historii. Napriek tomu, za cele 4 roky co je manazer nevidim v muzstve system, styl co chceme hrat, vsetko je to take ukopane, ubolene. Su dokonca zapasy ked by som sam peso prisiel za hracmi a nakopal ich do zadku. Nebojuju, nejazdia po zadkoch, nesnazia sa. To je u mna NEPRIPUSTNE !!! A to je podla mna chyba - manazera...

Preto nebudem vesat ciernu zastavu ked Coisty odide. Pri vsetkej pocestnosti mu podakujem za vsetko co pre klub ako boss urobil pretoze to urcite robil naplno a z lasky ku klubu.

Su momentalne na trhu dvaja kouci ktorych si viem predstavit ako jeho nastupcov. Terry Butcher, byvaly kapitan Anglicka na MS 1986 ktory si vyborne pocinal ako manazer Inverness a Stuart McCall, byvaly skotsky reprezentacny zaloznik ktory pre zmenu zanechal vyraznu stopu v Motherwelli. Obaja su byvali hraci Rangers a to je smer ktorym sa klub musi nadalej uberat.

Reagovat
Darren Fletcher

jej viete co mi doslo? ze "ally" ma nick asi po nom. dobže tyyyy

Reagovat
Darren Fletcher

jedine žeby ne

Reagovat
Ferguson6

Ally má nick po Ally McBealovej, ktorej veľkým fanúšikom je už 17 rokov

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

pred 17 rokmi tahala McBealova este dreveneho kacera po piesku

Reagovat
Ferguson6

Asi by sa aj mne patrilo sa k tomuto vyjadriť, ale v druhej lige Rangers nejako nesledujem, takže nemám čo povedať.

Ale aj keď mám Allyho rád, už od začiatku mi ako manažér nesedí a skôr by sa mi páčil v roli asistenta niekomu skúsenému, podobne ako pri Smithovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tys byl vždycky ten "fanoušek", co všude psal jak fandí Rangers, ale jen když hráli o titul v nejvyšší lize... :) Takže vlastně ani žádný fanoušek nejsi

Reagovat
smazaný uživatel

On klidně může být fanoušek R*ngers, ale bohužel tento klub nemá s tím starým vůbec nic společného...je to nově vzniklý klub. Starý RFC je mrtvý.

Reagovat
dadoprso

1. Heart of Midlothian 20 54

2. Rangers FC 20 41

zvláštní matematika 54 - 41= 9.

asi počítají že Hearts další dva zápasy prohrajou a Rangers udělaj 4 body

Reagovat
dadoprso

lol už to nebudu pít, ono je to měsíc starý článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele