RAKOUSKO - 28. KOLO

28.03.2006, 22:40
Aktuality
Souboj "rakouských titánů" Austrie proti Red Bullu tentokrát skončil remízou a vídeňští si na svého největšího rivala ze Salzburgu stále udržují čtyřbodový náskok. O překvapení se opět postarala Admira, když dokázala porazit tápající obhájce titulu z Rapidu Vídeň.

Admira přivítala na svém hřišti úřadující mistry Bundesligy z Vídně, kteří naposledy vyhráli 18. února doma nad Mattersburgem. Rapid chtěl stůj co stůj zlomit nepříznivou sérii a kdy jindy, než proti poslednímu týmu tabulky by se mu to mělo podařit.Osud, ale hlavně lepší hra Admiry však byly proti. O první branku se už ve čtvrté minutě postaral domácí Nino Bule a další přesnou trefou, kterou zařídil Mahir Saglik v 11. minutě, dala Admira Rapidu těžké K.O.

Celý zápas vyzněl lépe pro Admiru a brankář Mandl se těšil, že si bude moci připsat další čisté konto,ale chyba domácí obrany a správně namířená střela Akagündüze ve čtvrté minutě nastavení ještě upravily výsledek na konečných 2:1. Rapid je v tabulce až pátý a Admira stále ztrácí na předposlední příčku, která by jí udržela prvoligovou příslušnost, osm bodů.

Na stadion SV Ried se dostavilo 7200 diváků, kteří se přišli podívat na bitvu domácích proti Sturmu Graz. Fanoušci, kteří se těšili na góly, mohli opustit stadion již po prvním poločase, protože branka Rasingera ve 24. minutě a gól Kuliče o 14. minut později srazil Sturm do kolen. Hosté se již na nic nezmohli a domácí se mohli radovat z posunu na 6. místo v tabulce.

Předposlednímu Mattersburgu začíná pomalu, ale jistě dýchat na záda poslední Admira. Pokud nechce SV Mattersburg působit příští sezonu ve druhé lize, měl by se vzpamatovat. Probuzení chtěl tým předvést v sobotním domácím zápase proti Wackeru Tirol, hosté však vyhráli poslední tři zápasy a vítěznou šňůru chtěli prodloužit.

Proti byl již v 7. minutě hráč domácích Michael Mörz, který první střelou na bránu překonal brankáře hostí Pavloviče. Tirolu se podařilo o čtvrt hodiny později vyrovnat díky přesnému zásahu Václava Kolouška. Šest minut na to opět vedl Mattersburg, ve vápně se nejlépe zorientoval Thomas Wagner, za dalších osm minut však hosté podruhé a naposledy vyrovnali, tentokrát zásluhou Hannese Edera. Innsbruck klesl na 7. místo, Mattersburg je stále předposlední.

GAK Graz byl hostitelem Paschingu, který si pomalu začíná dělat zálusk na třetí místo v tabulce. Stadion navštívilo 5218 diváků, kteří viděli nejen dobrý fotbal, ale i extrémně tvrdou hru, kterou obě mužstva předváděla. Sudí rozdal 11 žlutých karet a odpískal celkem 44 faulů, přidal i jednu červenou - už v první půli pro hostujícího Da Silvu. To už hosté vedli 1:0, v 16. minutě se hlavou trefil Radoslaw Gilewicz. Na hru v deseti doplatil Pasching osm minut po začátku druhé půle, kdy se trefil Philipp Schenn. Gilewicz se ale s remízou nechtěl spokojit a v 68. minutě svým druhým zásahem rozhodl o nečekané výhře hostí.

Po týdnu se opět opakoval šlágr kola, ale tentokrát v jiném prostředí. V neděli se hrálo na hřišti Austrie, která v minulém kole utržila debakl 3:0 od největšího rivala v boji o titul Red Bullu Salzburg. Rakousko bylo v očekávání jak se domácí připravili do odvety. Dostihne Salzburg vedoucí tým na rozdíl jednoho bodu a nebo Austria odskočí o další tři body? Správnou odpověď jsme našli někde uprostřed a to díky výsledku 2:2, který více do karet nahrál týmu z Vídně. Jako první se do listiny střelců po půlhodině hry zapsal domácí Blanchard, hosté však po přestávce otočili díky Jankovi a Mayrlebovi. O konečné remíze až dvě minuty před koncem rozhodl Sigurd Rushfeldt.

V příštím kole čeká na Salzburg slaboučký GAK Graz a na Austrii nevyzpytatelná Admira. Postará se poslední tým v příštím kole o senzaci? Zaskočí "rudé býky" za Salzburgu tým GAK Graz, který v posledních třech zápasech nezískal ani bod a je třetí od konce?


Tabulka:
1. Austria Vídeň28157638:2452
2. Red Bull Salzburg281531043:3348
3. SV Pasching28118931:2641
4. Grazer AK271151137:3038
5. Rapid Vídeň27108940:3438
6. SV Ried27911736:3238
7. Tirol Innsbruck28910934:3937
8. Sturm Graz288101033:3734
9. SV Mattersburg28861431:4630
10. Admira Wacker27641730:5222


Příští kolo
15.03.2008
Wacker Innsbruck - SCR Altach
Sturm Graz - SV Ried
Red Bull Salzburg - LASK Linz
Austria Vídeň - Austria Kärnten
SV Mattersburg - Rapid Vídeň



Autor: Patrik Vacek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele