Rada: Přesvědčili jsme se, jak je fotbal někdy krutý

20.09.2018, 22:48
Aktuality
Smutný z výsledku byl trenér Jablonce Petr Rada po utkání Evropské ligy v Rennes. Jeho svěřenci ve svém prvním utkání v základní skupině prohráli na půdě francouzského celku 1:2 brankou z penalty v nastaveném čase.

Jeho svěřenci sice prohrávali po překrásné ráně Ismaily Sarra z 31. minuty. Po přestávce ale nachytal nepozorného brankáře Rennes Tomáše Koubka z trestného kopu Michal Trávník. Jablonec pak držel nerozhodný výsledek do posledních minut. Po nešikovném zákroku Holeše se ale kopala penalta, kterou s velkým přehledem proměnil zkušený Hatem Ben Arfa.

"Přesvědčili jsme se, jak je fotbal někdy krutý. Mrzí mě, že jsme ten zápas nedotáhli minimálně do remízy. Domácí šli do vedení zřejmě střelou tohoto kola Evropské ligy a navíc jsme inkasovali z penalty v devadesáté minutě," uvedl Rada po utkání.

"Na to, že Rennes je tým z ligy mistrů světa, si snad ani víc šancí nevytvořili. Celkově musím hráče za velmi dobrý výkon a devadesát odehraných minut pochválit. Kromě Hübschmana a Chramosty to byla pro všechny vlastně evropská premiéra. Věřím, že tento mančaft může hrát s kýmkoliv, pokud budeme hrát tak jako dnes," dodal Rada. Jeho mužstvo ve skupině čekají ještě Dynamo Kyjev a kazašská Astana.

"Nastoupili jsme, jako bychom byli pod nějakou tíhou odpovědnosti, takže jsem rád, že jsme zahájili skupinu výhrou," konstatoval domácí kormidelník Sabri Lamouchi.

"Na začátku jsme měli s útokem soupeře problémy. Pomohla nám až krásná vedoucí branka. Snad se nám teď bude ve skupině dýchat lépe. Jablonec bude těžkým soupeřem pro Astanu i Dynamo Kyjev," dodal trenér Rennes.

Autor: Jiří Fišara / ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
tnt03

Krutý je to, že nás takhle v závěru zařízne Holeš nezkušenost, hloupost, prostě nezvládnutí situace. Hubschmann mu to hned vymaloval. Mrzí mě to i za něj, protože jinak hrál skvělej zápas. Tohle ale posral. Věřme že se podobným výkonem budeme prezentovat i v dalších zápasech a nějaké body ve skupině určitě budou

Reagovat
ondrasch77

Holi nás bohužel posral letos už v druhém zápase , na Baníku vlastenec...

Reagovat
Liquid

co to je zas za kec...fotbal je krutý, když soupeře přehrajete, nastřelíte 3x tyč a inkasujete po chybě sudího, Jablonec lepší nebyl a faul ve vápně udělal....

Reagovat
C-M@ster

Prohrát gólem v nastavení je smutný kdykoliv, ať si to zasloužíš nebo ne.

Reagovat
Liquid

smutný ano

Reagovat
Mass

Smutný ale ne krutý

Reagovat
forma

Reagovat
forma

ještě k tomu z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě k tomu po takovém individuálním selhání Holeše...měl se starat o míč...nechápu, co čekal, že se stane, když hráče objímá oběma rukama a to minimálně 5 vteřin

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl to zkusit uhrát na to, že myslel, že už je po zápase a že si chtěl vyměnit dresy.

Reagovat
smazaný uživatel

..to ta nezkušenost a zkrat

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrat penaltu souperi v nastaveni, je fatalni chyba jednotlivce. tim se pripravili o velkou sanci bojovat o postup...timto vysledkem spadli zase do kategorie nejvetsiho outsidera skupiny. Bod by mel velkou cenu

Reagovat
forma

tak doma je nejspíš porazíme tudíž je to fifty - fifty.

Reagovat
smazaný uživatel

no to nevím, doma nemůžete vyčkávat na brejky, tam pokud chcete vyhrát, musíte hrát a o to víc, může být při vaší tvoření hry Rennes být nebezpečnější

Reagovat
ondrasch77

U nás bude na přelomu listopadu - prosince tak hnusně, že černoši nebudou chtít ani vylézt z kabiny...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, to bude určitě výhoda pro Jabka tak třeba to ještě zamotáte, ono i 2:1 v Rennes, je dobrý...hlavně se neposrat z Astany a Kyjevu

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
forma

Reagovat
ratusek

Krutý? Spíš stačí nebránit jak dementi a je to. U nás se zápasnické chvaty nepískají, ale v.pohárech jo. Držení je tam několik, to sudí nechávají, ale když ti naši dementi s něma hodí o zem, tak se nedá nic dělat.

Reagovat
tnt03

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik povyku pro slovíčko: "krutý" navíc pronesené v emocích brzy po utkání. Pro Radu to prostě kruté je. Solidně připraví svůj tým proti favoritovi, do poslední minuty drží nerozhodný výsledek a v nastaveném čase mu kiks jednotlivce a penalta zlikviduje překvapivý úspěch. Ale i o tom je fotbal a je nutné to sbírat jako zkušenost, nikoli jako křivdu.

Reagovat
tnt03

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
ondrasch77

Ten Holeš je fakt mimo, on si snad ani nepřipouští, že udělal něco blbě

"U první branky ode mě hráč odběhl, narazil si a pak to druhý takto krásně trefil. Tam jsem asi těžko mohl něco dělat. Druhý gól z penalty, tam jsem bránil o hlavu většího hráče, rukama si prostě musím pomoct. Nevím, jestli jsem to udělal tak nešikovně. Je to pro mě celkově hořký zápas, i když jsem se snažil hrát, co to šlo. Ta penalta, to je velká kaňka. Ještě včera u sledování Plzně jsem si říkal, jak může rozhodčí písknout takovou penaltu. Neuvěřitelné, že dneska se nám to stane taky. Bolí to. "

Reagovat
ratusek

Ježiš to je retard. On ho obejme, mrskne s ním o zem a bere to jako křivdu

Reagovat
OnderCZ

Rukama pomoct? Co to je tohle za uvažování, to prostě nechápu. Pak ať se nediví, že budou takovéhle penalty. Chápu, že ruce používá kde kdo, ale je to mor a když to budou rozhodčí pískat, tak jedině dobře.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Neuro

oba české týmy v pohárech prohrály díky penaltě v nastavení je vidět že ta psychika a nervy pořád pokulhávají

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň ale neprehrala.

Reagovat
Neuro

ztratily body* pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele