Pulisův režim je brutální, hodnotí brankář Foster

26.01.2015, 16:24
Aktuality
Brankářská jednička West Bromwiche Albion Ben Foster se nechal slyšet, že metody nového manažera Tonyho Pulise jsou "brutální". Nové postupy si však nemůže vynachválit a věří, že zpřísněný režim jemu i jeho spoluhráčům prospěje...

Tony Pulis byl do čela West Bromwiche jmenován krátce po Novém roce, tým převzal na šestnácté příčce po Alanu Irvninovi, jenž byl pár dní předtím odejit. Okamžitě po nástupu se začal projevovat jeho přínos a Ben Foster věří, že je to i díky "brutálním" metodám, které přísný šéf nastolil.

"Je to brutální, ale miluji to. Myslím, že jeho metody jsou naprosto fantastické," rozplývá se reprezentační trojka anglického národního týmu. "Popsal bych to tak, že chce po hráčích prostě trochu víc. Nikdo teď nemá nic zadarmo, neexistují žádné rezervy. Pulis žádnému hráči nedovolí vydechnout, natožpak třeba den volna," vysvětluje Foster.

Dlouholetý manažer Stoke City už má za sebou u Baggies čtyři utkání - tři vyhrál a jedno zremizoval. V FA Cupu smetl 7:0 Gateshead z páté ligy, před dvěma dny pak postoupil do osmifinále soutěže přes Birmingham. V Premier League WBA pod jeho vedením ještě nedostal gól, doma porazil 1:0 Hull, na hřišti Evertonu skončil duel bezbrankovou remízou.

Potvrdil tak trend zlepšujících se výsledků anglických týmů pod novými manažery. Crystal Palace před nástupem Alana Pardewa vyhrál jediné ze čtrnácti utkání, S Pardewem však po skončení všech čtyř zápasů slavil. To všechno bez dvou nejdůležitějších hráčů Jedinaka s Bolasiem.

Foster si Tonyho Pulise bezmezně oblíbil. "Kdybych byl manažer, byl bych jako on. Občas musíte s hráči zacházet jako s dětmi - když jim dáte metr, ujdou míli," popsal gólman a vyvrátil, že by jeho nový trenér "změknul". "Pořád je to ten starý dobrý Tony Pulis a já myslím, že je skvělý. Je to absolutní profesionál, který lpí na každičkém detailu," zakončil chválu 31letý Foster.

Pulis v minulé sezóně obdivuhodně vytáhl Crystal Palace ze sestupových pozic a dovedl jej až na konečné jedenácté místo v Premier League. Na začátku sezóny však po neshodách s vedením Eagles na svůj post rezignoval. Bez práce ale zůstal jen čtyři a půl měsíce.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (562)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele