Puel po čtyřech letech odchází z Nice, nahradí ho Favre

24.05.2016, 17:36
Aktuality
Nice bude mít po čtyřech letech nového trenéra. Claude Puel, který měl ještě podle včerejších informací prodloužit končící smlouvu, nakonec ambiciózní celek opouští. Jeho náhradou se stal Lucien Favre...

Bývalý dlouholetý hráč a posléze i trenér Monaca si udělal renomé během šestiletého angažmá v Lille, se kterým opakovaně dokázal postupovat do evropských pohárů.

Následně se Puel vydal do Lyonu, tam už se však 54letému kormidelníkovi zdaleka tolik nedařilo a nakonec po třech letech Olympique opustil a po krátké pauze se vydal do Nice.

S provinčním celkem se mu podařilo hned dvakrát skončit na konečné čtvrté příčce, přesto po úspěšné sezóně neprodlouží končící smlouvu a z OGCN odejde. "Naše společná cesta dnešním dnem končí," stojí v prohlášení na webu francouzského klubu.

Puela střídá Lucien Favre, který po neúspěšném začátku sezony 2015/2016 skončil v Borussii Mönchengladbach. S novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu na tři roky.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (25)

Přidat komentář
Spalovač šancí

do PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímá to někoho?

Reagovat
Mononukleoza

Mě to třeba zajímá víc než nějaký skoro neznámý hráč co opouští Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

snad Nice sežene kvalitní náhradu, byla by škoda, kdyby se plácali někde ve středu tabulky, nebo i níž

Reagovat
smazaný uživatel

takže Favre, to bude zajímavý

Reagovat
Langi

prý ho lanaří Bordeaux a Monaco...já tohle docela dobře nechápu...na ambicióznější klub nemá a s Nice mohl hrát EL...ten tým byl pro něj jako dělaný

Reagovat
fantomas

Ten tým se mu taky rozpadne.

Reagovat
Godwinson

Nj, tohle se říká každou sezónu o spoustě týmů

Reagovat
fantomas

No, a nemyslíš, že pokud původně měl prodloužit a nakonec k tomu nedošlo, tak to v tom třeba roli sehrálo? Ben Arfa, Germain, Pied a N. Mendy - to máš dva nejvytíženější obránce a dva nejlepší střelce, oslabení jako hrom.

Reagovat
Godwinson

Sehrát roli to mohlo, ale dost pochybuju. Mně z toho jeho vyjádření přišlo spíše, že to byla iniciativa klubu, ale to může být dost možná jen můj dojem. O žádném garantovaném odchodu jsem zatím nečetl a i kdyby, pochybuju, že by to kvalitně nezalepili

Reagovat
Pyroman

Tak to je škoda, ještě když se před pár dny psalo, jak je hotová věc, že prodlouží smlouvu. V Nice mu to hodně sedlo, když odejde on i Ben Arfa, budou to mít příští sezónu hodně složité, aby se alespoň přiblížili těm letošním výkonům. Uvidíme, kam Puel půjde, nějakou vážnou nabídku asi musí mít na stole, když takhle vycouval z jednání s Nice. Bordeaux, Monaco (i když to tvrdí, že Jardim zůstane), Marseille možná?

Reagovat
smazaný uživatel

Po čtyřech a já měl za to, že Lyonu šel tak před dvěma lety

Reagovat
Godwinson

Ten Fofana, to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt nejvetsi smolar pod fotbalovym sluncem

Reagovat
fantomas

Místo něho potvrzenej Favre

Reagovat
Godwinson

Favre Na co jeho utáhli. Věhlasnější kluby v lize by se mohli inspirovat

Reagovat
Langi

twl to jo no

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě taky bojuje v Sýrii, ale takhle to zakrývají.

Reagovat
REPLIKATOR

Favre, cítím průser.

Reagovat
db18

Reagovat
jany kozak

zaujimavi hraci a skvely trener som na nich zvedavy

Reagovat
Mönchengladbach

Škoda Favreho, líbil by se mi v Arsenalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele