Případ Draxler se znovu otevírá: hvězda Wolfsburgu chce pryč

03.08.2016, 17:22
Aktuality
Ačkoliv se sportovní ředitel Wolfsburgu Klaus Allofs zhruba před dvěma týdny vyjádřil v tom smyslu, že opora týmu Julian Draxler rozhodně zůstane, a že klub ani nemá zájem s kýmkoliv jednat, samotný účastník nedávného Eura má podle všeho jinačí úmysly. Vedení VfL prý dokonce před necelým měsícem jasně sdělil, že hodlá odejít...

Draxler do Wolfsburgu dorazil loni v srpnu za rekordních 35 milionů eur a už tehdy se nechal slyšet, že Vlky považuje spíše za přestupní stanici. Jak Hecking, tak Allofs prý dle forvardových slov tehdy souhlasili s tím, že odchovance Schalke při adekvátní nabídce pustí do zahraničního velkoklubu.

Jenže jak hlavní trenér, tak sportovní ředitel v uplynulých týdnech do médií vypouštěli informace, které se s touto ústní dohodou dle Juliana Draxlera vůbec neslučují.

"Dva dny po semifinále mistrovství Evropy jsem (kouči) Heckingovi řekl, jak celou situaci vidím, a co pro sebe chci - konkrétně odchod z klubu," upřesňuje zaskočený křídelník, který v uplynulé sezoně za Wolfsburg nastoupil k 41 soutěžním duelům, v nichž i osmkrát napnul síť.

"Teď jsem zpátky v Německu a lidé o mně zase mluví do médií, aniž by předtím hovořili přímo se mnou," zlobí se 22letý Draxler v rozhovoru pro Bild.

Allofs se přitom dříve v podobném duchu (že ho nikam nepustí) vyjádřil také o Andrem Schürrlem, aby ovšem bývalý hráč Chelsea před pár dny přestoupil do Dortmundu.

Včera pak Wolfsburg po jediné sezoně v klubu opustil problémový Max Kruse a Draxler nyní touží být dalším pokračovatelem 'trendu'. Podle německých médií prý sám preferuje Arsenal, který je s jeho osobou spojován de facto léto co léto, ve hře ale má být rovněž Juventus.

"Kouč Dieter Hecking v rozhovoru řekl, že hráči a jejich poradci drží příliš moci. Samozřejmě že můj agent Roger Wittmann zvažuje mé zájmy. I tak se nicméně rozhoduji sám," trvá na svém Draxler a sarkasticky dodává: "Roger Wittmann mimochodem sehrál velkou roli v mém příchodu do Wolfsburgu."

Autor: Tomáš Daníček / dw.com, getfootballnewsgermany.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele