Primera División - souhrn 6. kola

25.09.2015, 22:25, aktualizováno 27.09.2015, 22:23
Komentáře a souhrny
Real Sociedad se rozešel s Bilbaem bez gólu. Getafe si porazilo Levante, Deportivo La Coruňa si poradilo s Espanyolem a posunulo se na šestou příčku. Barcelona porazila Las Palmas a dočasně se vrátili na první místo, než jí předstihl Villarreal. Real Madrid nedokázal najít recept na defenzívu Málagy, Valencia udolala 1:0 Granadu, první výhry se dočkala Sevilla...

Real Sociedad - Athletic Bilbao 0:0

27.09.2015 20:30

Góly: -

Poslední zápas nedělního programu mezi Realem Sociedad a Athleticem nedopadl podle očekávání zúčastněných, zato statistické předpoklady se vyplnily do puntíku. Ani jeden z týmů se na úvod sezony netěší dobré formě, což ostatně jejich vzájemný duel jen prohloubil. Po bezbrankové remíze se totiž oba celky nadále nachází ve spodní polovině ligové tabulky.

Domácí Sociedad pod vedením skotského manažera Davida Moyese dokázal ukořistit první výhru až v minulém vloženém kole proti Granadě a díky dělbě bodů z neděle momentálně okupuje dvanáctou příčku. Athletic se čtyřmi body za svým baskickým sokem zaostává o pět míst, které jsou však vmáčknuty do dvou bodů.

Vzhledem k tomu, že předchozí tři výsledky vyhroceného baskického derby skončily vždy remízou 1:1, dalo se něco podobného očekávat i tentokrát. Oba týmy měly své šance strhnout zápas na svou stranu, jenže buď selhaly v zakončení, anebo jim nepřála rozhodnutí rozhodčího. Sociedad byl vesměs lepším týmem na hřišti, ovšem Athletic měl zase zcela legitimní apel na udělení pokutového kopu v jeho prospěch, když Asier Illarramendi zastavil gólovou střelu vlastní rukou. Na druhé straně měli domácí nejblíže ke skórování v samotném závěru, jenže brankář Gorka Iraizoz předvedl trio perfektních zákroků.

První šance zápasu připadla Athleticu. Raúl García však z dobré pozice na hranici šestnáctky zamířil jen vedle. Domácí útočník Imanol Agirretxe pak sice bránu trefil, jenže Iraizoz si jeho přízemní ránu s poklidem pohlídal. Z kádru Sociedadu během hry nejvíce vyčníval Sergio Canales, jenž nejprve po Zurutuzově přihrávce pálil těsně mimo vzdálenější tyč a posléze svým stříleným centrem sice zaskočeného Iraizoze překonal, avšak zase prostor mezi třemi tyčemi o chloupek minul.

Od osmaosmdesáté minuty pak domácí vrhli všechny síly do masivního náporu a jejich soupeř z Bilbaa nevěděl, kde mu hlava stojí. Tedy s čestnou výjimkou brankáře Iraizoze. Jonathas de Jesús měl hned dvě za sebou jdoucí příležitosti zblízka skórovat, jenže pokaždé si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby. Když pak z ojedinělého útoku do otevřené obrany Sociedadu neuspěl ani Williams, skončil vypjatý zápas bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 3:0

27.09.2015 18:15

Góly: 81. Álvaro Vázquez, 90+1. Emiliano Buendía, 90+2. Álvaro Vázquez

Getafe napodobilo Deportivo a na svém hřišti smetlo svého soupeře v poměru 3:0. Madridští se však na výhru nad Levante nadřeli více a vysoký rozdíl si vypracovali až v úplném závěru díky slepeným dvěma brankám Vázqueze a jedné přesné trefě Buendíi. Levante prodloužilo své trápení, Madridští berou tři body podruhé v sezóně.

První poločas odpovídal postavení v tabulce i aktuálně slabé formě obou soupeřů. Šancí se diváci v podstatě nedočkali a k vidění byly spíše nepřesnosti a úporná snaha domácích projít přes dobře zabezpečenou obranu Levante. Valencijští hráli na remízu a vytoužený nerozhodný výsledek si odnesli i do poločasové přestávky.

Druhý poločas nabídl o poznání zajímavější podívanou. Po pěkném centru z pravé strany střílel v dobré pozici domácí Pedro León, branku ovšem přestřelil. Šance si najednou vytvářely obě mužstva a atmosféra na stadionu se rázem změnila. V 72. minutě pálil dobře střídající hráč Getafe Pablo Sarabia a míč proletěl jen malý kousek od vzdálenější tyče. O čtyři minuty později zahrozil Šćepović, jehož pokus se znova jen velmi těsně nevlezl mezi tři tyče.

Getafe zlomilo hostující obranu v 82. minutě. Suárez odcentroval z pravé strany a nabíhající Vázquez zakončil hlavou přesně pod břevno - 1:0! V 86. minutě se do zápasu mohlo vrátit Levante, když z malého vápna zakončoval zapomenutý Casadesús. Guaita však byl na svém místě a míč lapil. Domácím skvěle vyšlo nastavění. Nejprve se po levé straně protáhl do vápna hostů Buendía, který přesnou střelou na přední tyč zvýšil na 2:0 a následně obdrželi dezorientovaní hosté třetí branku z kopačky Váqueze, kterého na zteč Rubéovy svatyně poslal skvělým pasem Sarabia - 3:0! Getafe zvítězilo na domácím hřišti podruhé v řadě, Levante stále čeká na první výhru v sezóně.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 3:0

27.09.2015 16:00

Góly: 14. Álvaro González (vl.), 27. Lucas, 47. Lucas

Deportivo si s lehkostí poradilo s Espanyolem Barcelona a po výhře 3:0 se posouvá na skvělé šesté místo. Domácí výhru načal vlastní gól Gonzáleze a dvě branky pak přidal Lucas. Fotbalisté La Coruni předvedli dominantní výkon a po zásluze vyhráli. Hosté dohrávali bez vyloučeného Diopa.

Neslavný výsledek se pro dnes velmi slabé hosty začal rodit zanedlouho po úvodním hvizdu. Ve 14. minutě zahrávali domácí po faulu Asenja nebezpečnou standardku, jejíž exekuci si vzal na starost Fajr. Vysoký míč se snesl přesně na hlavu Álvara Gonzáleze, který míč nešťastně srazil do vlastní branky - 1:0!

Deportivo mělo i množství dalších příležitostí a do zaslouženého dvoubrankového vedení se domácí dostali ve 28. minutě. Alberto vybídl ke sprintu do šestnáctky Lucase, ten míč s velkým přehledem zpracoval a nekompromisně zakončil přes špatně postaveného gólmana Lópeze - 2:0! Hosté byli směrem dopředu bezradní a navíc se dopouštěli i velmi ostrých faulů, jeden takový předvedl ve 33. minutě Diop, který nevybíravě srazil k zemi Péreze a mohl být rád, že nešel do šaten rovnou už v první půli.

Největší šance hostů v prvním poločase přišla ve 41. minutě. Diop se ukázal v lepším světle, když napálil míč z velké dálky na domácí branku a odražený míč se do sítě snažili dostat nabíhající útočníci. Lopo ale míč na poslední chvíli odpálil do bezpečí. Deportivu vyšel i začátek druhého dějství. Hned ve 47. minutě našel Borges přesně narýsovaným pasem za obranu nabíhajícího Lucase, který neztratil nervy a znova uspěl proti vyběhnutému Lópezovi - 3:0!

O vítězi zápasu už nemohlo být pochyb a hosté jakoby už neměli morální sílu na zvrat. Deportivo se naopak rozehrálo k jednomu z nejlepších výkonů v dosavadním průběhu sezóny a jasně svého soupeře přehrávalo. Velkou příležitost ke skórování zahodil v 64. minutě domácí Oriol Riera, který ve vápně Espanyolu převzal odražený míč, ale vystřelil vysoko nad.

Hostům tekly nervy a domácí nápor zastavovali i pomocí tvrdých zákroků. V 79. minutě se znova provinil tvrdým zákrokem Diop a do konce zápasu oslabil své mužstvo. Katalánci se už na žádný odpor nevzmohli a zaslouženě prohráli. Deportivo tak slaví první domácí výhru v letošním ročníku a atakují pohárové pozice.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Betis 1:2

27.09.2015 12:00

Góly: 17. Carlos Castro - 46. Joaquín, 57. Rubén Castro

Real Betis zvládnul vyhrát zápas proti Gijónu, přestože na půdě svého nedělního soka od šestnácté minuty musel dotahovat jednobrankovou ztrátu. Na trefu Carlose Castra však krátce po změně stran dokázal odpovědět Joaquín a obrat posléze dokonal Rubén Castro krásnou trefou zpoza pokutového území.

Oba týmy v závěrečné půlhodině utkání zahodily několik šancí, a tak Betis nakonec uhájil těsné prvenství, které jej posouvá na celkový zisk osmi bodů. Gijón zůstává na bodech pěti. Asturijský nováček cílil na svou první ligovou výhru v domácím prostředí a zprvu se mu to úspěšně dařilo. Nacho Cases po čtyřech minutách dostal míč do sítě jako první, ovšem kvůli postavení mimo hru mu byla jeho gólová radost po právu upřena. Chvíli nato navíc trefil Jony břevno.

Úvodní tlak domácích se po čtvrthodině hry přece jen podařilo přetavit i v úvodní gól zápasu. Chorvatský reprezentant Alen Halilović poslal z pravé strany přesný centr ke Carlosi Castrovi, jenž si poradil s dvojicí bránících hráčů a poté překonal i brankáře Antonia Adána. Do kabin se tak o přestávce šlo za těsného vedení Gijónu.

Do druhé půle ale naopak po hlavě naskočil Betis, který umazal gólovou ztrátu hned po dvou minutách. Zbytečnou ztrátu Gijónu na vlastní polovině potrestal Álvaro Cejudo přesnou přihrávkou na Rubéna Castra a ofenzivní stálice Andalusanů na zadní tyči přesnou hlavičkou vybídla ke snadnému zakončení zblízka Joaquína. Bývalý záložník Valencie či Fiorentiny se podle očekávání nemýlil.

Vyrovnání vyhnalo dopředu zase domácí, jenže gólman Adán ve dvou slibných šancích soupeře statečně odolal a k tomu navíc i pomohl Betisu zasadit smrtící úder. Právě svým dlouhým nákopem vpřed totiž odstartoval akci, na jejímž konci se ocitl Rubén Castro, jenž odstranil z cesty soupeřova obránce a překvapivou ranou bez přípravy do horního růžku zajistil Realu tři body. V příštím kole Betis zavítá na hřiště Raya Vallecana, Gijón pro změnu do Barcelony ke střetnutí s Espanyolem.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Celta Vigo 1:1

26.09.2015 22:05

Góly: 3. Borja Bastón - 76. Iago Aspas

Co Celta Vigo dokázala proti Barceloně, již v sobotu nedokázala zopakovat na hřišti Eibaru. Před třemi dny byl galicijský celek ve středu španělského fotbalového dění, když šokoval katalánského giganta vysokou výhrou 4:1, jenže proti baskickému trpaslíkovi již podobné galapředstavení Celta zopakovat nedokázala a pouze remizovala 1:1.

Hned po třech minutách hry dokázal poslat domácí Basky do vedení Borja Bastón a Celtu tak čekalo dlouhé dobývání branky Eibaru, která povolila poprvé a naposledy čtvrthodinu před koncem, kdy se znovu prosadil starý známý Iago Aspas. Útočník Celty se po výrazně nepovedeném angažmá v Liverpoolu oklikou přes Sevillu vrátil znovu do klubu, kde se mu v kariéře dařilo nejvíce, a nyní již má v nové sezoně čtyři gólové zásahy. Na víc než bod to však ze stadionu Ipurua nestačilo.

Jakákoli euforie Celty zpřed tří dní byla rázem fuč, když ji hned na úvod zchladil Borja přesným zakončením zblízka. Rohový kop Saúla Berjóna přizvedl na přední tyči Sergi Enrich tak, že by míč nejspíš skončil těsně vedle, ovšem Borja zavčasu stihnul vystrčit nohu a usměrnit jej zblízka na jistotu do sítě. Do konce první půle se již skóre neměnilo, nic na tom nezměnila ani ojedinělá rána Thea Bongondy.

Hned v poločase naskočil do hry pro oživení nevýrazné ofenzivy Celty zmíněný Aspas. Ten nakonec udělal rozdíl i ve střeleckém zápise, když dokonale využil pochybení brankáře Riesga. Ten totiž nezvládl zpacifikovat centr Jonnyho Castra, navzdory velké snaze jej sotva tečoval a Aspasovi stačilo zblízka z pouhých několika metrů zavěsit na 1:1. Celta tak alespoň udržela svou letošní neporazitelnost, byť se zároveň ztrátou dvou bodů propadla na čtvrtou příčku. Eibar se drží nedaleko na místě devátém.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 1:0

26.09.2015 20:30

Góly: 14. Léo Baptistão

Villarreal válcuje španělskou ligu i nadále, vysoce cenným vítězstvím nad Atléticem Madrid v poměru 1:0 se dokonce osamostatnil na samotném čele tabulky! O jedinou trefu utkání se postaral Leo Baptistao, tedy kmenový hráč Atlética, jenž svého zaměstnavatele v plné parádě potopil.

Brazilský útočník hrál naposledy v červenobílém dresu v září 2013 a nyní ukázal, že poslat jej hostovat do Villarrealu nebyla úplně ta nejlepší volba. Svou přízemní ranou poslal Žlutou ponorku do vedení již ve čtrnácté minutě a Atlético za celý zbytek utkání nenašlo odpověď. Svěřenci Diega Simeoneho tak pohrdli jedinečnou příležitostí znovu povyskočit nad své úhlavní rivaly Barcelonu a Real Madrid, jenže Villarreal byl jednoduše nad jejich síly. Dokonce ani šancí si hosté příliš mnoho nevytvořili. Zůstávají tak na dvanácti bodech, zatímco jejich sobotní sok se drží na prvním místě s body šestnácti.

Na hrotu útoku hostí dostal před Fernandem Torresem přednost Jackson Martínez, jenž doprovázel hlavního ofenzivního tahouna Atlética Antoina Griezmanna. Efektivnější se však nakonec ukázala "nechtěná" dvojka Roberto Soldado - Leo Baptistao v dresu soupeře. O první a zároveň i poslední gól zápasu se postaral druhý jmenovaný, když těžil z dobré přihrávky Triguerose a v hloubi pokutového území si vyměnil narážečkou míč právě se Soldadem, aby posléze napálil míč do dolního růžku branky.

Soldado, někdejší útočník Valencie a naposledy londýnského Tottenhamu, kde zcela propadl, poté mohl skórovat i sám. Jeho prudká rána si však na Jana Oblaka nepřišla. Slovinský gólman sice ještě stále v první půli nedosáhl na hlavičku Samú Castilleja, ovšem míč zapadl těsně vedle jeho bližší tyče. Těsně před odchodem do šaten tak mohl z první vážnější šance hostí vyrovnat Griezmann, avšak brankář Aréola ve vzájemném souboji obstál.

Hned o poločasové přestávce Diego Simeone ukul pikle v podobě dvojího střídání, jenže ani nasazení Luciana Vietta, letní posily právě z Villarrealu, ani zmíněného Torrese na vyrovnání nestačilo. Asi nejblíže k tomu měl třetí střídající Ángel Correa, když si vyměnil míč s Griezmannem a pálil na branku, ovšem Aréola dokázal kvalitně zasáhnout i tentokrát a vychytal svému týmu pátou ligovou výhru v řadě, která Villarrealu vysloužila osamostatnění na prvním místě ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Rayo Vallecano 3:2

26.09.2015 20:30

Góly: 23. Kévin Gameiro, 45. Steven Nzonzi, 86. Jevhen Konopljanka - 51. Bebé, 68. Javi Guerra

Už se zdálo, že trápení Sevilly nevezme konce ani v šestém kole doma proti Rayu Vallecanu. Andalusané totiž po změně stran přišli dokonce o vedení 2:0 a schylovalo se k tomu, že si svůj pobyt na dně tabulky prodlouží o další týden. V závěru však domácí přece jen spasila letní posila Jevhen Konopljanka svým jubilejním prvním ligovým gólem v novém dresu.

Ještě v poločase vypadalo z pohledu sevillských všechno růžově. Díky trefám Kevina Gameira se Stevenem N’Zonzim vedli pohodlně o dvě branky, jenže fantastický přímý kop Bebého a zásah Javiho Guerry v druhé půli rázem znamenaly nečekané vyrovnání. Pak se ovšem nechal vyloučit hostující obránce Antonio Amaya a svěřenci Unaie Emeryho stihli přesilovou hru zavčasu využít, když se čtyři minuty před koncem prosadil střídající Konopljanka, nový příchozí z ukrajinského Dněpropetrovsku.

Na úvod zápasu se domácí snažili o rychlý průlom skóre, který by značně usnadnil jejich cestu za takřka povinným vítězstvím, jenže pokusy N’Zonziho, Andreolliho i Cokeho brankáře Toňa Rodrígueze nijak zvláště ani neohrozily. Přesto se Sevilla na první gól nijak zvlášť dlouho nenačekala, neboť v třiadvacáté minutě přízemní ranou k levé tyčce rozvlnil síť Kevin Gameiro. O dvojitý nášup do sítě Raya se v nastaveném času první půle postaral letní nákup ze Stoke Steven N’Zonzi, jemuž asistoval přesnou přihrávkou José Antonio Reyes.

Krátce po změně stran se však k přímému kopu z uctivé vzdálenosti postavil hostující Bebé a Sergio Rico se marně natahoval, aby pumelici někdejšího hráče Manchesteru United dokázal vyrazit mimo tři tyče. V osmašedesáté minutě dokonal comeback Vallecana veterán Javi Guerra další krásnou střelou do horního růžku a nervozita domácích příznivců byla takřka hmatatelná. Druhá žlutá karta pro Amayu sedm minut před koncem ale hosty pořádně usadila, až nakonec zaplatili i oním remízovým bodem. Konopljanka totiž rovněž z přímého kopu vrátil Seville vedení a zařídil tak vůbec první výhru Andalusanů v nové ligové sezoně.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Málaga CF 0:0

26.09.2015 18:15

Góly: -

Real Madrid dnes nenašel recept na obranu Malagy a před vlastními fanoušky pouze remizoval s Los Boquerones 0:0. Bílý balet měl místy až drtivou převahu, o které svědčí i třicet střel na bránu, brankář Kameni však udržel čisté konto. Bod ze San Bernabéu má pro Malagu, která hrála v závěru v oslabení, cenu zlata, pro Benítezů výběr je naopak remíza další nepříjemnou ztrátou.

Podle očekávání začali domácí zápas aktivněji a hrálo se především na polovině Malagy, která i v 6. kole stále marně čekala na první vstřelenou branku v novém ročníku. Úporná obrana Malagy dělal bílému baletu velké problémy a na první vážnou šanci si museli diváci počkat až do 33. minuty, kdy se po rohovém kopu mohl prosadit Jesé, Kameni byl však bleskurychle na zemi a míč vyrazil! Blízko skórování měl pak ve 44. minutě Ronaldo, jenž ale těsně nedosáhl na centr Benzemův centr. Sám francouzský útočník pak ještě před přestávkou stačil ohrozit branku Malagy, když ve skluzu mířil na zadní tyč. Bohužel pro domácí nepřesně.

Ve druhém poločase už Real předváděl vyložený festival zmařených příležitostí. Dopředu téměř bezzubá Malaga vyhlížela konec zápasu jako smilování, ale Real ne a ne vstřelit rozhodující trefu. Svou šanci spálil ve 49. minutě Ronaldo, pak na druhé straně zahrozil z přímého kopu Juan Carlos, ale předvedl se i Keylor Navas. V 55. minutě se dobrým pokusem prezentoval Benzema, bez úspěchu - stejně jako o dvě minuty později hlavičkující Ronaldo.

V 76. minutě dělilo domácí od vytouženého vedení jen několik centimetrů, když po Kameniho chybě vykopl míč z brankové čáry Weligton! Jen o minutu později se do trháku dostal hostující Amrabat, jenž neudržel nervy na uzdě proti dotírajícímu Marcelovi a brazilského obránce srazil loktem k zemi. Sudí González okamžitě udělil marockému útočníkovi červenou kartu a Malaga šla do deseti.

Výhodu jednoho hráče na hřišti mohli Los Blancos využít v 84. minutě, kdyby po obětavé přihrávce Isca trefil míč lépe natahující se Cristiano Ronaldo. Domácí mohli strhnout výhru na svou stranu ještě v nastavení, po centru od Marcela z levé strany hlavičkoval před brankou znova Ronaldo, míč však ve stoprocentní gólovce poslal znova nad! Zápas tedy skončil bez branek. Pro Real to byl první zápas po šestapadesáti soutěžních utkáních, kdy na svém hřišti nedokázal vstřelit gól. Real se tak na první příčce dlouho neohřál, Malaga získala svůj třetí bod v sezóně a stále čeká na vítězství i první gól.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - UD Las Palmas 2:1

26.09.2015 16:00

Góly: 25. Luis Suárez, 54. Luis Suárez - 88. Jonathan Viera

Barcelona udolala hosty z Kanárských ostrovů 2:1 a díky ztrátě Realu se opět dostala před svého úhlavního soupeře. Dvakrát se dnes trefil Luis Suárez, v závěru pak už pouze korigoval skóre Jonathan Viera. Tři body proti nováčkovi soutěže přišly Blaugranas hodně draho, obhájci trofeje totiž přišli o svou největší hvězdu Lionela Messiho.

Argentinský forvard byl vidět opět od prvních minut a stejně jako na jeho spoluhráčích i na něm byla vidět snaha odčinit nepovedené utkání z minulého kola. Už ve 3. minutě se Messi prosmýknul do vápna Las Palmas a vyslal na gólmana Varase nebezpečnou ránu, kterou hostující gólman vyrazil jen k dorážejícímu Suárezovi. Ten však také ztroskotal na hbitém brankáři. Čáru přes rozpočet udělal v 10. minutě Messimu střet s Pablo Bigasem, jenž domácímu kapitánovi ve snaze zabránit střele nešťastně přišlápl nohu. Messi si při zákroku natrhl postranní kolenní vaz a bude Barceloně chybět minimálně sedm týdnů. Další pohroma mohla přijít pro domácí hned ve 21. minutě, přízemní střelu Arujy ale ter Stegen dokázal zkrotit.

Domácí se dostali do vedení i bez Messiho a to ve 25. minutě. Na pravé straně vymyslel přesný centr do vápna Sergi Roberto a nabíhající Suárez hlavou poprvé překonal gólmana Varase - 1:0! Barcelona šla do vedení zaslouženě, Blaugranas měli velkou převahu na míči a vytvářeli si i další příležitosti. Ve 33. minutě však šla Neymarova střela po Suárezově centru mimo tři tyče. Na druhé straně mohl udeřit Viera a ter Stegen musel vytáhnout bravurní zákrok, aby míč alespoň vyrazil na rohový kop. Hosté nabírali sebevědomí a v závěru mohli proměnit nadějný rychlý protiútok. Viera však mířil příliš vysoko.

Domácí přidali důležitý druhý gól krátce po změně stran. Psala se 54. minuta, když na pravé straně zrychlil hru náhradník za Messiho Munir, jenž následně předložil míč volnému Suárezovi a ten bez problémů zvýšil na 2:0! Barca kráčela za vítězstvím a do závěru si mohl přinést luxusní třígólový náskok. To by však musel v 67. minutě Neymar proměnit nařízenou penaltu po ruce Alcaraze. Místo toho brazilský útočník zamířil nad!

Další velkou možnost zvýšit brankový rozdíl měli Enriqueho svěřenci v 75. minutě. Po skvělé narážečce však Suárez odmítl hattrick a poslal balón jen do míst, kde číhal připravený Varas. Las Palmas přežilo další kritický moment hned o čtyři minuty později, když nabíhajícímu Neymarovi odpálil míč od nohou gólman Varas a následnou dorážku vykryl jeden z obránců. A do třetice se Varas skvěle prezentoval proti tvrdé střele Mascherana v 82. minutě, díky dobrému zákroku třiatřicetiletého rodáka ze Sevilly se ale kopal pouze rohový kop.

Závěr tak byl ještě pro domácí docela dramatický, neboť v 88. minutě snížil na rozdíl jediné branky Jonathan Viera. Ten při střele z hranice pokutového území otřel míč o nohu Piquého a balón se nakonec dokutálel až za zkoprnělého ter Stegena - 2:1! Na víc se už ale hosté nevzmohli a Barca může slavit tři body. Vzhledem k opět velkému počtu neproměněných šancí a zranění Messiho by ale domácí borci na zápas nejspíš chtěli velmi brzy zapomenout.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Granada CF 1:0

25.09.2015 20:30

Góly: 26. Shkodran Mustafi

Netopýři se rychle vzpamatovali z porážky od Espanyolu a na svém hřišti porazili Granadu 1:0. Jedinou braku utkání vsítil Shkodran Mustafi, jenž ve 27. minutě zužitkoval přesný centr Bakkaliho. Valencie má po dnešku devět bodů, Granada neopustí sestupové pozice.

Valencii se na začátku nové sezóny příliš nedaří a ani úvodní minuty utkání s Granadou nenaznačovaly, že by se pro Netopýry mělo něco změnit. Hosté byli silnější na míči a drželi Nunovy svěřence daleko od nebezpečného prostoru. Valencie tak dlouho čekala na pořádnou příležitost. Ta se naskytla ve 27. minutě, ovšem hned z toho byla úvodní branka zápasu. Bakkali vyslal do šestnáctky nádherný centr z pravé strany, na míč si naskočil Shkodran Mustafi a německý obránce zamířil neomylně pod břevno - 1:0!

Granada mohla vzápětí vyrovnat, jenže Márquez ve 30. minutě po Successově pasu trefil v dobré pozici pouze břevno! V 35. minutě si hosté vytvořili nebezpečnou standardní situaci nedaleko pokutového území, se slabou střelou Rica si ale Doménech poradil. Domácí gólman musel ještě úřadovat těsně před přestávkou, kdy likvidoval o poznání nebezpečnější Rochinovu střelu zpoza vápna.

Ve druhé půli se na hřišti přitvrdilo a hra se rozkouskovala. Granada se velmi snažila zvrátit nepříznivé skóre, ale opravdu nebezpečné šance scházely. Valencie si hlídala hubený náskok a nechala Andalusany kombinovat, Doménech ale ani tak moc práce neměl. Jisté vzrušení tak přinesla až 73. minuta, když se z více než třiceti metrů opřel do míče domácí Enzo Pérez, jehož střela proletěla jen těsně kolem levé tyče a řádně vystrašila gólmana Fernándeze.

V 77. minutě se do nadějného úniku dostal domácí Feghouli. Alžírský záložník však ztroskotal na dobře vyběhnutém Fernándezovi, jenž mu ukradl míč po neúspěšné kličce. Diváci na stadionu Mestalla se tak už druhé branky nedočkali. Valencie zvítězila díky Mustafiho brance teprve podruhé v probíhajícím ročníku. Granada svou sbírku tří bodů nerozšířila a po čtvrté porážce v řadě naznačuje, že jí opět čeká náročná cesta za záchranou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF651012:416
2.FC Barcelona650111:715
3.Real Madrid642014:114
4.Celta Vigo642015:714
5.Atlético Madrid64029:312
6.Deportivo La Coruña632111:611
7.SD Eibar62318:69
8.Valencia CF62313:29
9.Espanyol Barcelona63036:149
10.Real Betis62225:98
11.Rayo Vallecano62136:107
12.Real Sociedad61325:46
13.Getafe CF62046:86
14.UD Las Palmas61236:75
15.Sporting Gijón61235:75
16.Sevilla FC61235:105
17.Athletic Bilbao61145:94
18.Málaga CF60330:33
19.Levante UD60335:123
20.Granada CF61054:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele