Primera División - souhrn 37. kola

17.05.2015, 21:07, aktualizováno 17.05.2015, 21:07
Komentáře a souhrny
Barcelona veze tři body ze hřiště Atlética Madrid a může slavit zisk titulu. Real si sice zastřílel na hřišti Espanyolu, avšak kolo před koncem ztrácí na katalánský celek čtyři body. Villarreal porazil Málagu a drží se na pohárových příčkách, tři body mají rovněž Sevilla, Bilbao, Deportivo, Granada a Rayo. Na hřištích Getafe a Valencie jsme se vítěze nedočkali...

Getafe CF - SD Eibar 1:1

17.05.2015 19:00

Góly: 33. Fredy Hinestroza - 36. Borja

Možná to tak na první pohled nevypadá, ale Eibar v nedělní večer udělal důležitý krok směrem k záchraně, a to přesto, že na půdě Getafe pouze remizoval 1:1. Díky sérii dalších výsledků a příznivému losu oproti nejbližší konkurenci se v posledním kole mohou Baskové odpíchnout ze dna tabulky a svou historicky první účast v Primera División prodloužit ještě o jeden rok.

Bod z Madridu ostatně také přerušil eibarskou sérii šesti porážek v řadě, což jistě značně otestovalo charakter hráčů drobného klubu, který navíc i v tomto zápase po trefě Hinestrozy musel dotahovat. Hned záhy se však prosadil Borja, a tak Eibar neodjíždí s prázdnou. V posledním kole čeká ligového nováčka již jistojistě sestupující Córdoba, což značí, že lepšího soupeře si Baskové vybrat ani nemohli. Zvláště v kombinaci těžkých zápasů Almérie, Granady i Deportiva La Coruňa tak Eibar má jedinečnou šanci uhájit si prvoligový status čistě vlastním přičiněním.

Úvod zápasu mělo s přehledem lepší Getafe, které má již záchranu po tomto kole definitivně zajištěnu. Úvodní tlak madridského klubu přinesl jediný gól, když Pedro León poslal do vápna nebezpečný centr, který skvěle zužitkoval Hinestroza hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Po půlhodině hry se tak domácí ujali zaslouženého vedení.

Místo toho, aby Eibar podobný průběh zápasu dostal do kolen, však baskický nováček zareagoval příkladně ještě před změnou stran. V šestatřicáté minutě totiž z rohového kopu skóroval na 1:1 Borja přesným hlavičkovým pokusem. Po změně stran pak měli hosté štěstí, neboť Rodríguezova střela trefila pouze brankovou konstrukci. Nakonec si však oba celky rozdělily bod, což jim ostatně stačí.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Madrid 1:4

17.05.2015 19:00

Góly: 73. Cristhian Stuani - 59. Cristiano Ronaldo, 79. Marcelo, 83. Cristiano Ronaldo, 90. Cristiano Ronaldo

Co na tom, že se Cristiano Ronaldo zase utrhl z řetězu a hattrickem zařídil Realu Madrid výhru 4:1 na půdě Espanyolu, když se mezitím v Madridu samotném rozhodlo o držiteli letošního titulu. Barcelona totiž uhrála klíčové vítězství na půdě Atlética Madrid, a tak se stala ligovým šampionem již s předstihem závěrečného kola.

Pro Real to znamená, že letošní sezonu zakončí opravdu neslavně. Po nedávném vypadnutí z Ligy Mistrů nyní přichází druhá rána v pořadí, neboť mistrem Primera División je nyní Barcelona, což znamená další uplynulý ročník bez ligového titulu, již šestý z posledních sedmi. Jen těžko odhadovat, zda tento nedostatek letošních trofejí vyústí v odvolání trenéra Carla Ancelottiho, jenž nedělnímu utkání přihlížel pouze z tribuny kvůli dvouzápasovému trestu za kritické gesto vůči rozhodčím po zápase s Valencií.

Poslední drobnou útěchou může být Bílému baletu individuální úspěch Cristiana Ronalda, jenž se po tomto zápase dostal na kulatých pětačtyřicet gólových zásahů. Vítězství hostů se přitom nerodilo lehce, neboť na úvodní Ronaldovu trefu z osmapadesáté minuty dokázal zareagovat vyrovnáním Christian Stuani. Závěrečná čtvrthodina však byla pevně v režii Realu, jenž dvěma góly portugalské megastar spolu s bekem Marcelem definitivně strhl zápas na svou stranu.

Stuaniho vyrovnání si madridská obrana rozhodně za rámeček nedá, a to včetně brankáře Keylora Navase. Kostarický brankář totiž svým nedůrazem nechal vyniknout Abrahama a beci Realu nechali prostor Stuanimu bezpečně doklepnout míč do sítě. Poté však madridští znovu zapnuli směrem dopředu a zásluhou Marcelovy narážečky i přesného zakončení si brzy vedení opět přivlastnili. A tentokrát jej už ani nepustili.

V samotném závěru pak roztrhal domácí obranu na cucky ambiciózní Ronaldo, kterému pomohl k druhému zásahu přesnou přihrávkou Javier Hernández, přičemž poslední trefa večera přišla až v nastavení, kdy držitel Zlatého míče na zadní tyči uklidil míč pohodovou hlavičkou. Důvodů k oslavě však v tu chvíli bylo pramálo a nejspíš také v nejbližší době (ne)bude.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 1:1

17.05.2015 19:00

Góly: 71. Nicolás Otamendi - 8. Pablo Hernández

Valencia nakonec jen remizovala s Celtou Vigo a bod jí nejspíš nestačí. Celta Vigo se dostala do vedení už po osmi minutách, když se trefil Pablo Hernandez. Nakonec to však nebyla jediná branka utkání, protože dvacet minut před koncem utkání srovnal Nicolas Otamendi.

Valencia byla jasným favoritem dnešního utkání a bylo to znát i na úvodní sestavě. Diego Alves v bráně, před ním čtveřice Barragán, Mustafi, Otamendi a Gayá. O ofenzivní stránku hry Netopýrů se starali útočníci Feghouli, Alcácer a Piatti. Celta Vigo poslala do hry Larriveye, Nolita či Orellanu. Alvareze bránili Mallo, Cabral, Fontás a Castro.

Valencia si sice chtěla zjednat pořádek hned od prvních minut. Po sérii několika rohových kopů se dostal k míči mladý útočník Nolito, který našel přesně ve vápně hlavu Pabla Hernándeze. Ten hlavičkoval na zadní tyč, od níž se míč odrazil přímo do brány! Lídr prohrával na vlastním stadionu o jeden gól. Bylo to možná hodně překvapivé, ale určitě zasloužené.

Na opačné straně hřiště se Sofiane Feghouli probíjel do vápna, jenže byl o míč včas připraven. Valencia se snažila hrát co nejlépe a často posílala před soupeřovu bránu centry. Minimálně pokusy od obou obránců Barragána a Gayy stály za to. Jenže ani na jeden z nich nereagovali jejich spoluhráči tak, jak by to bylo potřeba. Hodně aktivním hráčem byl portugalský záložník Andre Gomes, který dvakrát vypálil zpoza vápna. Ani jedna z jeho střel však brankáře Alvareze nepřekonala.

Naneštěstí pro Valencii se právě aktivní Gomes po třiceti minutách sesul k zemi a musel střídat. Na jeho místo se postavil nově příchozí Enzo Pérez. Pět minut před koncem první půle zahrozil Nolito, který prošel středem hřiště a tvrdě vypálil. Mířil těsně nad bránu! Nástup do poločasu druhého se povedl mnohem lépe domácím, kteří se dvě minuty po příchodu hráčů ze šaten dostal do zajímavé šance. Po volném přímém kopu se dostal k hlavičce Shkodran Mustafi, jehož hlavičku ale zastavilo břevno!

Deset minut po změně stran se dostal do hodně zajímavé šance čerstvý Rodrigo De Paul, jenž mířil do připraveného brankáře hostí. Po rohovém kopu se následně dostal do šance Paco Alcacer, který ale mířil hodně vysoko nad bránu. Volný přímý kop v podání Valencie taktéž brankáři Alvarezovi mnoho práce nenadělal. V rámci posílení útoku se na hřišti objevil útočník Alvaro Negredo, který vystřídal zkušeného obránce Shkodrana Mustafiho.

Dvacet minut před koncem, když tlak Valencie narůstal, se domácí konečně dočkali! Javi Fuego rozehrál volný přímý kop naprosto skvěle, brankář Alvarez jeho ránu s obtížemi vyrazil. Jenže ji vyrazil jen k nohám obránce Nicolase Otamendiho, který poslal míč hned zpátky do sítě! Valencia konečně srovnala a hnala se do dalšího útoku.

Deset minut před koncem utkání Krohn-Dehli parádní střelou zpoza vápna vystrašil brankáře Diega Alvese, míč mířil nakonec těsně vedle. Pět minut před koncem se na hřišti objevil Charles, který svými čerstvými silami hodně zlobil obranu Valencie. Připsal si také svou první ránu, kterou vystrašil brankáře Diega Alvese. Ten nakonec zasahovat nemusel a míč skončil těsně nad bránou. Valencia je nyní 4., tři body za Atléticem Madrid. Celta Vigo je aktuálně jedenáctá.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - UD Almería 2:1

17.05.2015 19:00

Góly: 65. Vicente Iborra, 71. Vicente Iborra - 30. Thievy Bifouma

Sevilla sice začala utkání s Almeríou špatně, ale nakonec si dokázala poradit. Ve výtečné střelecké formě se nacházel především útočník Vicente Iborra, který se dnes trefil dvakrát.

Sevilla byla jasným favoritem dnešního zápasu proti Almeríi. Brankář Rico měl před sebou Figueirase, Arribase, Kolodziejczaka a Navarra. O ofenzívu se starali Suárez, Iborra, Reyes. Jediným střelcem byl Kevin Gameiro. Almería vyrukovala na tým trenéra Unaie Emeryho s Espinosou, Silvou, Zongem či Bifoumou.

Těsně před vápnem byl faulován Zongo, kterého poslala k zemi obrana domácích trochu neopatrně. K přímému kopu se postavil Corona, který však napálil jen místa, která strážil brankář Rico. Almería byla až překvapivě aktivní, Zongo pálil ze střední vzdálenosti. Dubarbierův centr byl nepřesný, stejně tak jako pokus Dos Santose. Po patnácti minutách se musel poroučet ze hřiště zraněný Ximo Navarro, jehož nahradil Angel Trujillo. K tyči mířil domácí Gameiro, Rubén se ale přiblížil hodně rychle a míč vyrazil.

Po třiceti minutách se hosté dostali poměrně nenapádně k míči, doběhli do útoku a z levé strany se míč snášel na vápno. Tam doběhl Thievy Bifouma a krásně dopravil míč do sítě - 1:0 pro Celtu Vigo!

Po centru se míč dostal k M'Biovi, který pálil těsně vedle. Následný volný přímý kop od Corony také nenalezl svého adresáta. Espinosa poslal centr do šestnáctky, ale M'Bia míč odvrátil poměrně snadno. Další pas od Josého Antonia Reyese odvrátil Zongo. Stejný hráč se probíjel do šance také po změně stran, ale byl o míč připraven. Zongo další ránu umístil do nejbližšího protihráče. Stejný hráč se položil do přesného centru a krásnou ranou z voleje napálil tyč!

Sevilla sice ani úvod do druhého poločasu nevyšel, jenže ani to nevadilo. Sevilla se totiž po hodině hry dostala do skvělé šance a využila. Po dlouhém pasu a centru z pravé strany míč propadl Dos Santosovi až k za ním stojícímu Vicentemu Iborrovi. Pro něj nebylo žádným problémem poslat míč zblízka do brány a bylo srovnáno!

Dvacet minut před koncem se Seville vyplatila chytrost a schopnost potrestat i malé zaváhání. Iago Aspas potáhl míč po straně, odeslal jej přesným centrem do šestnáctky a sledoval, co se stane. Obránci Celty Vigo si s míčem nedokázali poradit podle představ a po několika tečích se dostal balon opět k Vicentemu Iborrovi. Ten si připsal druhý gól v zápase a otočil vývoj zápasu.

Celá věc se pro Celtu Vigo hodně zkomplikovala patnáct minut před koncem. Angel Trujillo totiž zastavil pronikajícího Kevina Gameira a sudí ho rovnou vyloučil! Almería se z toho už nedokázala dostat a nakonec se Sevillou prohrála. Sevilla je nyní na pátém místě.

Více informací k zápasu

Córdoba CF - Rayo Vallecano 1:2

17.05.2015 19:00

Góly: 56. Luso - 21. Raúl Baena, 78. Adrián Embarba

Hráči Córdoby se při posledním domácím zápase před odchodem do druhé ligy vítězně nerozloučili. Podlehli Rayu 1:2 a musí skousnout třiadvacátou porážku v sezóně. V dresu madridských se trefili Baena a Embarba, jediným střelcem Córdoby byl Luso.

Zelenobílí nastoupili do zápasu odhodlaně, vysoko napadali rozehrávku Blesků a zdáli se být aktivnějším celkem. Jako v předchozích zápasech jim ale scházel klid v zakončen. Střela domácího Borjy Garcíi z 11. minuty byla sražena. Za Blesky se první střelou na bránu prezentoval v 18. minutě Aquino, gólman Saizar byl však na místě. Stejně jistě si už ale domácí brankář nepočínal o tři minuty později. Saizar neudržel v rukavicích Licův přízemní pokus a k odraženému balónu se dostal Baena. Ten se s ničím nerozpakoval a napálil míč do sítě - 0:1!

Hráči Córdoby tak museli jako ve většině zápasů znova dotahovat manko. To se jim mohlo podařit krátce po rozehrávce, jenže po přihrávce Andoneho skončila střela Fede Vica jen na tyči! Podobně nešťastně skončila i obrovská šance zelenobílých v závěru první půle. Domácí šli v situaci dva na jednoho, jenže jakoby se nenadálé šance zalekli a akce skončila jen sraženou střelou Andoneho a následným nepřesným pokusem Fidela.

Velkou šancí začal i druhý poločas, ovšem v podání hráčů Raya. Licá nacentroval před bránu Córdoby, kde se přes obránce prosadil Fedor, trefil však jen dobře postaveného Saizara. Vallecanos šli za pojišťující brankou, v 54. minutě se ale v další šanci neprosadil Insúa, který se vřítil do vápna domácích a zkusil to na přední tyč. Fantastický zákrok ale vytáhl gólman Saizar a kopal se rohový kop. Neproměněné příležitosti mohly hosty mrzet v 57. minutě. Po narychlo rozehraném rohovém kopu vykouzlil parádní ránu přes hlavu Luso. Svou přesností dokonale překvapil všechny hráče na hřišti i gólmana Toňa - 1:1!

Córdoba vrhla všechny síly do útoku ve snaze potěšit hrstku stále věrných fanoušků. Domácí se však nevyvarovali chyb a po jedné takové mohl v 64. minutě vrátit vedení hostům Aquino, bleskovou akci ale zastavil dalším dobrým zákrokem Saizar. Rayo se postupně dostávalo opět do hry a v závěrečné fázi zápasu znova diktovalo tempo utkání. Jejich aktivita byla oceněna vítěznou brankou v 78. minutě. To si za obranu domácích naběhl Embaraba, zasekávačkou se zbavil obránce a přesnou střelou na zadní tyč prostřelil Saizara - 1:2!

Domácí byli v závěru blízko remíze. V 85. minutě mohl skórovat hlavou střídající Serrano, místo toho však jen zazvonilo břevno. A v poslední šanci zápasu vychytal zcela osamoceného Héldona bravurním tygřím skokem Toňo. I bez Paco Jémeze na lavičce tak dokázalo Rayo znova zvítězit, nyní mají Blesky devětačtyřicet a drží sympatické desáté místo.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Granada CF 0:3

17.05.2015 19:00

Góly: 74. Youseff El Arabi, 79. Robert Ibañez, 88. Rubén Rochina

Fotbalisté Granady bojují o záchranu jako lvi. Dnes porazili Real Sociedad na jeho hřišti jasně 3:0 a konečně se vymanili ze sestupových pater tabulky. Gólová nadílka Andalusanů přišla v rozmezí mezi 74. a 88. minutou, když se postupně trefili El Arabi, Ibaňez a Rochina.

Domácí přitom nezačali špatně. Prvních dvacet minuty byli na hřišti pány a dostali se do několika zajímavých příležitostí. Největší z nich měl ve 14. minutě Carlos Vela, jenž pálil z voleje těsně vedle. Granada zvedla hlavu, když se do dobré šance prodral v 19. minutě Lass, při své střele na přední tyč však mířil nepřesně. Lass měl prsty i v další velké šanci hostů 34. minutě, když prošel okolo obránce a předložil míč El Arabimu, jehož ránu ale obrana modrobílých vytlačila nad břevno. Těsně před přestávkou zahrával hostující Juan Carlos nebezpečnou standardku, gólman Zubikarai však míč na poslední chvíli vyškrábl z branky.

Realu scházela lehkost a k vidění byly mnoho nepřesností, které bránily plynulosti hry. Granada. vytrvale čekala na další chybu svého soupeře, aby udeřila z protiútoku. To se jim povedlo v 74. minutě. Střídající Ibaňez s El Arabim šikovně vyšachovali ze hry domácí obranu. Ibaňez předložil míč přesně na nohu marockému útočníkovi a ten pohodlně doklepl míč do odkryté sítě - 0:1!

Ibaňez zůstal při chuti a minuty na hřišti si hodně užíval. Dvaadvacetiletý záložník zkusil dokonce v 79. minutě ohrozit bránu střelou z poza vápna, míč nešťastně tečoval De La Bella a Zubikarai už nestihl na dokonalý oblouček zareagovat - 0:2!

Favorit utkání se tak ocitl v úzkých, naopak Granada byla na koni. Poslední desetiminutovka rychle utíkala, ovšem Andalusané ještě měli jedno eso v rukávu. Nevydařený večer brankáře Zubikaraie podtrhl v 88. minutě Rochina, jenž překvapivou ranou téměř z půlky nachytal domácího gólmana na švestkách a nádherným obloučkem stvrdil vítězství Granady - 0:3!

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - FC Barcelona 0:1

17.05.2015 19:00

Góly: 65. Lionel Messi

Barcelona to dokázala. Na hřišti Atlética Madrid vybojovali Katalánci vítězství 1:0 a zaslouženě zvedli nad hlavu trofej pro vítěze Primera División. Symbolicky tak převzali žezlo od minulého mistrovského celku. Jedinou branku utkání vstřelil v druhé půli Lionel Messi.

Zápas byl od začátku vyrovnaný. Jako první zahrozili domácí., když v 8. minutě přeskočil Griezmann Rakitiče a hlavičkou donutil Brava k výtečnému zákroku. Barcelonští si drželi drtivou převahu na míči dosahující až 75 %. Katalánci se ale příliš často k ohrožení domácí brány nedostávali. Rojiblancos si pečlivě hlídali Messiho, jenž tak dlouho nemohl naplno ukázat svůj talent. Ve 20. minutě argentinský forvard hlavičkoval v pokutovém území do ruky Juanfrana, ale píšťalka sudího zůstala k nespokojenosti hostů němá.

Klasické obléhání soupeřovy svatyně v podání Barcy pokračovalo po celý zbytek první půle. Skvěle takticky připravení Atleti do ničeho většího hosty nepouštěli a o zbytek se postaral spolehlivý Oblak. V 33. minutě měli hosté k dispozici standardní situaci, Messi ale zamířil těsně nad břevno. Poslední dobrý pokus první půle přišel v podání vedoucího celku tabulky ve 45. minutě. Alves to zkoušel tvrdou ranou pětadvaceti metrů, ale na slovinského gólmana si nepřišel.

Po změně stran domácí přidali, ale charakter hry se více méně nezměnil. V 55. minutě mířil Torres v tísni jen do Brava. V 65. minutě však z ničeho nic udeřili Blaugranas. Kdo jiný než Lionel Messi si ve vápně Atlética narazil s Pedrem a s velkým přehledem zakončil na zadní tyč - 0:1!

Obrovskou šanci při protiútoku v 71. minutě zahodil Neymar, když ve vyložené pozici po pasu Messiho nepochopitelně poslal míč někam do patnácté řady. Barca kráčela za titulem a Simeone reagoval nasazením Mandžukiče, jenž vystřídal Turana. Ani to ale domácím moc nepomohlo. V další dobré šanci se ocitl Pedro, když se krásně uvolnil na hranici šestnáctky a levačkou jen těsně minul vzdálenější tyč.

Minuty rychle ubíhaly a domácí působili, jakoby jim Messiho branka podlomila vůli. V 82. minutě si hostující Xavi vychutnal potlesk na otevřené scéně, když nastoupil k jednomu ze svých posledních vystoupení v barcelonském dresu. Katalánci svého soupeře v poslední desetiminutovce přehrávali a často se pohybovali v nebezpečném prostoru okolo velkého vápna. V 90. minutě mohl dát Messi konečné razítko na výhru Barcy z přímého kopu, Oblak ale vytáhl exkluzivní zákrok. Na výsledku se už nicméně nic nezměnilo a Luis Enrique mohl při své první sezóně na lavičce katalánského velkoklubu slavit se svými svěřenci mistrovský titul!

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Levante UD 2:0

17.05.2015 19:00

Góly: 21. Alberto Lopo, 80. Juanfran

Deportivo La Coruňa si příkladně poradilo na domácí půdě s Levante a po výhře 2:0 se přiblížilo k záchraně. Vedení dal galicijskému klubu po dvaceti minutách obránce Albert Lopo, jehož po změně stran v samotném závěru doplnil Juanfran. Depor tak slaví vůbec první vítězství v posledních patnácti ligových kolech.

A že to bylo vítězství důležité: nyní se Deportivu podařilo odpoutat ze sestupových vod na vzdálenost dvou bodů. Vzhledem k tomu, že poslední zápas sezony jej čeká na horké půdě čerstvého šampiona z Barcelony, bude třeba spíše spoléhat na zaváhání druhých než na vlastní výkon. Paradoxně byl konečný výsledek příznivý i pro Levante, které navzdory prohře definitivně získalo jistotu záchrany, neboť jeho soupeři Almería s Eibarem své zápasy neproměnili ve vítězství.

Deporu stačilo k výhře pouze třikrát trefit prostor mezi tyčemi, avšak to ještě neznamená, že by si snad výhru nezasloužil. Ba naopak, ze strany domácích šlo o velmi dominantní výkon, který mohutně podporovali také rozdovádění fanoušci. Ti dokázali zaplnit celý stadion i díky tomu, že se klub uvolil na závěr sezony snížit cenu lístků až na deset euro.

Hrdinou posledních kol se stává bek Lopo. Ten nejprve v minulém týdnu během samotného nastavení trefil hlavičkou cennou remízu na půdě Athleticu, a nyní skóroval i do sítě Levante. Na zadní tyči jej totiž přesně našel nákop Lucase Péreze a svěřenci Víctora Sáncheze del Ama rázem vedli 1:0. Pérez poté mohl skórovat sám, jenže krátce po změně stran jeho zakončení kvalitní individuální akce pokulhávalo, neboť vysoko přestřelil.

V samotném závěru pak přidal pojišťující druhý gól Juanfran, jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Záložník Deportiva se dostal k míči na hranici pokutového území soupeře a levačkou zakroutil svůj střelecký pokus na zadní tyč, od níž se míč odrazil do sítě.

Více informací k zápasu

Elche CF - Athletic Bilbao 2:3

17.05.2015 19:00

Góly: 32. Jonathas, 45. Jonathas - 80. Ager Aketxe, 87. Mikel San José, 90. Iñaki Williams

Užuž se zdálo, že naděje Athleticu na možnou účast v příštím ročníku Evropské Ligy berou za své. Na půdě Elche totiž Baskové brzy prohrávali o dva góly kvůli zásahům nezastavitelného útočníka Jonathase, avšak tři góly v poslední desetiminutovce rázem všechno otočily.

V osmdesáté minutě se trefil Ager Aketxe, tři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal Mikel San José a v nastavení pak trefil vítězný obrat Iňaki Williams. Díky tomu, že Malaga zaváhala proti Villarrealu a Espanyol podlehl Realu Madrid, se tak Baskové z Bilbaa rázem dostali do role jednoznačného favorita v boji o kvalifikaci do evropských pohárů. Jedno kolo před koncem činí jejich náskok dva body a domácí zápas s Villarrealem.

Elche si již vše podstatné ze svého pohledu odbylo před dvěma týdny, nyní si jen mohlo odbýt zápas se ctí pro potěchu fanoušků. Nutno dodat, že přesně takto domácí i začali a Athletic nevěděl, kde mu hlava stojí. Už v sedmé minutě Jonathasův střílený centr prosvištěl těsně okolo tyče a v průběhu první půle se také málem prosadil Víctor Rodríguez, avšak trefil pouze brankovou konstrukci. Přesto se po dvaatřiceti minutách hry domácí i tak dočkali. Fajr vybídl k zakončení Jonathase a brazilský šutér napálil míč suverénně za gólmana Herrerína.

Jednoznačně nejlepší hráč Elche v celé letošní sezoně pak záhy přidal i gól číslo dvě. Těsně před odchodem do kabin totiž Jonathas zblízka dorazil míč do sítě po dobré práci Adriana Gonzáleze, jenž chytrou rozehrávkou přímého kopu nachytal obranu hostí na holičkách. Po změně stran pak dlouho nenasvědčovalo tomu, že by se s dělbou bodů mělo ještě nějak míchat, ovšem deset minut před koncem se Adurizovi povedlo přihrát do velké šance Aketxemu, jenž napálil svou ránu z hranice pokutového území do sítě skrze bezmocného Tytoně.

Když pak sedm minut nato skóroval i San José a bylo vyrovnáno, vzniklo ze zápasu neočekávané drama. Střelec druhého gólu Basků dokonce zvládl přidat i gól číslo tři, avšak kvůli domnělému faulu byla jeho radost záhy utnuta ze strany rozhodčích. Přesto Athletic smutnit nemusí, San Josého totiž ještě stihnul nahradit Williams ranou z voleje.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Málaga CF 2:1

17.05.2015 19:00

Góly: 82. Gerard Moreno, 87. Gerard Moreno - 90. Sergi Darder

Villarrealu se podařilo vyhrát nad Málagou a jeho postavení zůstává nezměněné. Naopak pro Málagu je to obrovská škoda, protože přišla o kontakt s místy v Evropské lize a předskočilo ji Bilbao. Dlouho to na stadionu El Madrigal vypadalo na remízu, ale v posledních deseti minutách se s góly roztrhl pytel.

Za domácí Villarreal nastoupil od začátku Luciano Vietto, velký talent a zároveň tahoun týmu. Toho podporovali Campbell, Trigueros, Soriano a Costa. O ofenzívu Málagy se starali Amrabat, Horta, Castillejo, kteří měli zásobovat dlouhými pasy jediného vysunutého hráče Javiho Guerru.

Castillejo posílal míč do vápna, kde ale nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů v dobré pozici. Po šesti minutách se do obrovské šance dostal Javi Guerra, který svou rychlostí dělal protihráčům obrovské problémy. Guerra těsně před vyběhnutým Juanem Carlosem vystřelil, jenže mířil těsně vedle tyče! Po deseti minutách Roberto Rosales posílal míč do vápna, jenže tam nebyl ani jeden ze spoluhráčů.

Po patnácti minutách se dostal do šance Giovani dos Santos, který dokonce upaloval sám na brankáře, byl však zastaven v poslední možné chvíli. Nordin Amrabat posouval míč do běhu na Sergiho Dardera, který pálil mimo. Zajímavou ranou zpoza vápna se prezentoval Samuel Castillejo, který pálil mimo. O chvíli později se dostal do šance Giovani dos Santos, který se prodral do vápna a střelou na přední tyč trefil jen brankovou konstrukci!

Centr ze strany od Torrese zakončoval pohotovou hlavičkou Javi Guerra. Brankář Juan Caros zasahovat nemusel, ale dobře mu asi nebylo. S tvrdou ránou neuspěl ani Roberto Rosales, který pálil těsně vedle. Málaga ale dnes rozhodně nepotvrzovala pověst ambiciózního týmu, který by snad chtěl bojovat o poháry. Spíše jsme byli svědky boje o míč a každý metr hřiště. Ani Villarreal tempo hry moc nezvyšoval a čekal spíše na rychlé protiútoky.

Do druhé půle už v barvách domácího Villarrealu nenaskočil hbitý útočník Joel Campbell, kterému se dnešní utkání moc nepovedlo. Vidět nebyl, žádnou velkou příležitost sám neproměnil a ani k ní moc nepomáhal spoluhráčům. Proto byl do druhého poločasu povolán Moisés Gómez. Sergi Darder dostal míč do dobré palebné pozice a jeho pravačka poslala míč těsně vedle tyče. Rukavina poslal po pěti minutách hry ve druhé půli do vápna hodně zajímavý míč, který nikdo z jeho spoluhráčů nestačil zasáhnout.

Deset minut po změně stran se zastřeloval Javi Guerra, který si skvěle naběhl do vápna a zakončil centrovaný míč neméně podařenou hlavičkou, jenže mířil až příliš vysoko nad bránu! Sergi Darder patřil k nejlepším hráčům na ploše a velmi často pálil ze všech možných úhlů, jenže poměrně často jeho rány postrádaly přesnost. Razantní sice byly, ale přesné nikoli. Když se pak řítil do zajímavé šance opět aktivní Javi Guerra, už to vypadalo, že bude skórovat. Byl však zastaven praporkem pomezního rozhodčího.

Po faulu se k volnému přímému kopu postavil kapitán domácích Bruno Soriano a zkoušel zaskočit svého soupeře v bráně, jenže balon napálil mimo. Až deset minut před koncem vstřelil domácí konečně branku. Krásnou akci začal srbský reprezentant Antonio Rukavina a zakončil ji střídající talent Gerard Moreno. Stejný hráč se stal hrdinou domácích poté, co vystihl špatnou nahrávku brankáře Kameniho a pohodlně zakončil do prázdné brány! Ani branka, kterou měl na svědomí Sergi Darder minutu před koncem utkání nestačil hostům na to, aby získali nějaké body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona373034108:1993
2.Real Madrid372926111:3589
3.Atlético Madrid37238667:2977
4.Valencia CF372111567:3074
5.Sevilla FC37227868:4373
6.Villarreal CF371612948:3360
7.Athletic Bilbao3714101338:4152
8.Málaga CF371481540:4550
9.Espanyol Barcelona3713101445:4849
10.Rayo Vallecano371541844:6449
11.Celta Vigo3712121344:4248
12.Real Sociedad3710131440:4943
13.Elche CF371171935:6240
14.Getafe CF371072030:5737
15.Levante UD37991934:6736
16.Deportivo La Coruña377131733:5834
17.Granada CF377131729:6434
18.SD Eibar37882131:5532
19.UD Almería37882133:6129
20.Córdoba CF373112322:6520
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (850)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele