Primera División - souhrn 36. kola

29.04.2016, 22:28, aktualizováno 02.05.2016, 22:22
Komentáře a souhrny
Villarreal vyloupil Mestallu. Getafe veze důležité body ze hřiště Deportiva, Espanyol Barcelona si poradil se Sevillou. K žádným změnám nedochází na čele tabulky španělské ligy. Barcelona uspěla na půdě Betisu a drží náskok před madridskými rivaly - Atlético doma udolalo Rayo, Real si zase veze body ze San Sebastianu.

Málaga CF - Levante UD 3:1

02.05.2016 20:30

Góly: 30. Duje Čop, 89. Duje Čop, 90. Chori Castro - 42. José Luis Morales

O prvním sestupujícím je ve Španělsku jasno. Závěrečný nápor domácí Malagy a s ním spojené dva pozdní góly Dujeho Ćopa s Gonzalem Castrem měly za následek vítězství andaluského celku 3:1, které ukončilo jakékoli naděje Levante na možné setrvání v Primera División i pro příští ročník.

Levante šlo do zápasu již ve velmi krušné pozici, neboť tři kola před koncem ztrácelo na záchranu ze své poslední dvacáté příčky celých šest bodů. Na úvodní trefu Ćopa ještě dokázal zareagovat José Luis Morales, jenže víc branek už hosté na stadionu Rosaleda nenastříleli. Tedy aspoň těch uznaných - dost možná klíčový moment zápasu nastal při druhé brance Moralese, kterou však rozhodčí kvůli domnělému postavení mimo hru označil za neplatnou. Z tohoto zklamání se již klub z Valencie neoklepal a ve zbývajících kolech se už s první ligou pouze loučí.

Malaga sice v závěru sezony hraje pouze o čest bez šance dosáhnout na pohárovou Evropu, přesto proti Levante nastoupila dravě. Brankář Mariňo se měl co ohánět, aby vytáhl mimo branku pokusy Castra, Charlese či Ćopa a jednou za něj musel na brankové čáře zaskočit i Carl Medjani. Krátce před uplynutím půlhodiny hry tak málem skórovali hosté, ovšem Cuerovu gólovou dorážku rány Rossiho zmařil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Nedlouho poté v jednatřicáté minutě přece jen udeřili domácí. Castrův centr do ohně přistál přesně u Ćopa, jenž zdárně procpal míč do sítě. Levante se však nevzdalo a povedlo se mu znovu srovnat ještě do přestávky. Tři minuty před koncem první půle si Morales naběhl na perfektní pas Josého Marí a přízemní ranou překonal brankáře Ochou.

Onen zmíněný kontroverzní ofsajdový moment přišel ve čtyřiasedmdesáté minutě. Přihrávka k nabíhajícímu duu Cuero - Rossi nakonec skončila u kopaček prvního jmenovaného, který na rozdíl od svého kolegy v postavení mimo hru nebyl. Jeho centr na Deyversona ještě gól nepřinesl, ale dorážející Morales z dorážky ano. Radost ovšem okamžitě nahradil zmar kvůli odpískanému ofsajdu...

Minutu před koncem pak Levante definitivně dorazil svou druhou trefou utkání Ćop, když dorazil Dudovu hlavičku do tyče, a během zoufalého vržení všech sil do útoku dostali hosté i gól číslo tři prostřednictvím Castra a jeho prudké rány levačkou z kraje pokutového území. Svěřenci kouče Rubiho se tak se španělským prvoligovým fotbalem přinejmenším na jeden rok musí rozloučit.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 0:2

01.05.2016 20:30

Góly: 14. Samuel Castillejo, 33. Adrián

Čtveřice španělských účastníků příštího ročníku Ligy mistrů je známa již s předstihem. Suverénní trio Barcelona - Atlético Madrid - Real Madrid čerstvě doplnil Villarreal, který zvítězil v lokálním derby na hřišti Valencie 2:0 a již jej ze čtvrté příčky nemůže nikdo do konce sezony sesadit.

Vedle výhry na Mestalle, o niž se góly postarali Samú García a Adrián López, pomohlo Villarrealu i vítězství Athleticu nad Celtou Vigo. Ve zbytku sezoně se tak může Žlutá ponorka soustředit především na Evropskou ligu, kde má slibně rozjetý semifinálový duel s favorizovaným Liverpoolem. Pokud svěřenci kouče Marcelina potvrdí domácí výhru 1:0 i v Anglii a posléze ovládnou i finále v Basileji, zajistí si rovnou přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů. V opačném případě je na úvod nového ročníku čeká nevyzpytatelné předkolo.

Vše podstatné se událo již v prvním poločase. Domácí sice vstoupili do zápasu lépe, jenže Aderlan Santos i Dani Parejo se nedokázali trefit mezi tři tyče. To jejich soupeř udeřil hned při první příležitosti - na centr Roberta Soldada si naběhl mezi dva bránící hráče García a přesnou ranou pravačkou nedal brankáři Alvesovi šanci. Pro španělského útočníka šlo již o jubilejní desátou asistenci v letošním ligovém ročníku, čímž vyrovnal klubový rekord stanovený Santim Cazorlou ze sezony 2010/11.

Možností srovnat záhy pohrdl Álvaro Negredo, zatímco aktivní Soldado, jenž nejlepší léta své kariéry strávil právě ve Valencii, ve slibné šanci těsně minul. Přesto se hosté dočkali gólové pojistky ještě do přestávky. Vytažené obranné linie domácích využil Adrián, jenž si naběhl za záda bránících hráčů na dlouhý nákop a chladnokrevně Alvese překonal jemným obloučkem.

Po změně stran chyběly další ráně Adriána jen centimetry, aby jeho rána nezamířila pouze do tyče, ovšem Villarreal tato neproměněná příležitost mrzet nemusí. Valencie se ani nedostala k řádnému závěrečnému tlaku kvůli absenci zraněného Čeryševa, kterého již na trávníku nešlo nahradit, neboť kouč Pako Ayesteran vyčerpal všechna střídání. Villarreal díky výhře 2:0 dvě kola před koncem ligy drží na pátý Athletic šestibodový náskok a lepší vzájemný zápas k tomu, a tak mohly hned na trávníku vypuknout oslavy.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Getafe CF 0:2

01.05.2016 18:15

Góly: 41. Pedro León, 85. Carlos Vigaray

Boj o záchranu ve španělské Primera división se začíná čím dál více zamotávat. Nejprve v páteční předehrávce triumfoval Sporting Gijón, v sobotu se o fantastický obrat navzdory dvoubrankovému manku až do vítězného konce postarala Granada a pozadu nezůstalo ani Getafe, které zvítězilo na půdě Deportiva la Coruňa v poměru 2:0.

Šťastnými střelci madridského klubu se stali Pedro León a Carlos Vigaray, jejichž góly padly vždy s blížícím se koncem daného poločasu. Nejprve v jednačtyřicáté minutě skóroval prudkou ranou León a pět minut před vypršením základní hrací doby pak pojistil výhru hostí Vigaray. Deportivo se nezmohlo na odpověď, na čemž nese jistý podíl viny Celso Borges, jenž se nechal po hodině hry vyloučit.

Getafe tak sice stále zůstává na sestupových příčkách, ovšem nejbližší rivalové Gijón s Rayem Vallecanem mají týž bodový zisk. Depor může navzdory prohře zůstat ještě poměrně v poklidu, neboť jej od svého nedělního soupeře dělá stále celé čtyři body a do konce ligy již zbývá odehrát pouze dvě kola.

První půle nabídla vyrovnanou podívanou, během níž se oba tábory zmohly pouze na dalekonosné rány. Jako první pokoušel štěstí domácí Luis Alberto, ovšem brankář Vicente Guaita zvládl jeho střelu vytěsnit nad břevno. Nejlepší střelec Deportiva Lucas Pérez reagoval přímým kopem, který prosvištěl těsně vedle, a podobně si na opačné straně počínal i Pablo Sarabia. Přesto šlo Getafe do vedení ještě před přestávkou. Kombinace Vázqueze se Sarabiou skončila až u Pedra Leóna, jenž si podsekl míč do středu hřiště na levačku a prudkou přízemní ranou otevřel skóre zápasu.

Naděje Deportiva na vyrovnání utrpěly citelnou ránu ve čtyřiašedesáté minutě, kdy kostarický reprezentant Borges uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit trávník. Přesto se ještě domácí jedné šance dočkali - Cartabia však čtvrthodinu před koncem těsně minul. O poklidný závěr utkání se posléze postaral Vigaray, když sklepl do sítě Leónův rohový kop na přední tyč.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 1:0

01.05.2016 16:00

Góly: 52. Felipe Caicedo

Jednou z největších stálic letošního ročníku Primera división bylo trápení Sevilly na hřištích soupeře. Nic na tom nezměnilo ani nedělní představení andaluského celku v Barceloně, kde jinak tápající Espanyol ukořistil důležitou výhru 1:0 a je tak podle všeho zachráněn od sestupových obav.

Výkon hostí do značné míry ovlivnila zcela pozměněná základní jedenáctka oproti čtvrtečnímu zápasu semifinále Evropské ligy proti ukrajinskému Šachtaru Doněck. Trenér Unai Emery se s rotací svého mužstva vůbec nepáral a sáhl oproti remíze 2:2 ve Lvově k plným jedenácti změnám! Pak ovšem musel přihlížet, jak jeho náhradníci prohrávají po trefě Felipeho Caiceda a připisují si tak další neúspěšné venkovní vystoupení. Poslední šanci alespoň jedinkrát v celé ligové sezoně zvítězit na půdě soupeře dostanou sevillští v Bilbau na stadionu San Mamés.

Už ze zmíněné základní sestavy bylo jasně patrné, kam se nyní ambice Sevilly ubírají nejvíce. V lize již Andalusané takřka jistě skončí na sedmé příčce, která jim zajišťuje kvalifikaci v předkole Evropské ligy, zatímco možnost obhájit do třetice titul šampiona tohoto evropského poháru jim může stejně jako loni přinést výše ceněnou účast v Lize mistrů. To domácí měli mnohem větší motivaci utéci co nejdále od sestupových příček a málem se jim povedlo převahu zúročit již v první půli, kdy Víctor Sánchez poslal svůj hlavičkový pokus do tyče.

Sedm minut po změně stran už ale Espanyol skóroval. Na odražený míč dokázal nejrychleji zareagovat Felipe Caicedo a překonal bezmocného brankáře Rica. Krátce nato mohl přidat pojistku v podobě druhého gólu Gérard Moreno, avšak stejně jako v případě Sáncheze mu radost zkazila branková konstrukce. Domácí si tak museli protrpět nervózní závěr, který ovšem zvládli a díky první výhře po šesti kolech poskočili na zisk čtyřiceti bodů neboli virtuální hranice, která je zárukou záchrany. Sevilla zůstává sedmá s velkým náskokem na osmou Valencii a může se znovu připravovat na utkání, kterému přikládá patřičný význam...

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Celta Vigo 2:1

01.05.2016 12:00

Góly: 38. Aritz Aduriz (pen.), 72. Raúl García - 13. Fabián Orellana

Boj o pohárové příčky ve Španělsku přitvrzuje. Šestý Athletic v poledním střetnutí s pátou Celtou Vigo zvítězil těsně v poměru 2:1 a oba týmy si tak pořadí v ligové tabulce prohodily. Na čtvrtý Villarreal nyní Baskové ztrácí pouze tři body, ovšem Žlutá ponorka má v tomto kole ještě před sebou večerní utkání s Valencií.

Svěřenci Ernesta Valverdeho se museli vypořádat s úvodním nezdarem, neboť v třinácté minutě oklamal jejich ofsajdovou past Fabian Orellana a poslal Celtu do vedení. Domácí se však dostali k vyrovnání ještě do poločasu díky pokutovému kopu, který vybojoval i následně proměnil Aritz Aduriz. Pro Celtu pak bylo ještě hůře, když hned dvě minuty nato uviděl Gustavo Cabral druhou žlutou kartu a musel předčasně putovat do kabin.

Když pak po změně stran osmnáct minut před koncem nadvakrát doklepl míč za záda Sergia Álvareze Raúl García, zajistil si Athletic veledůležitou výhru 2:1, kterou si pojistil přinejmenším účast v příštím ročníku Evropské ligy a stále může živit drobnou naději i na předkolo Ligy mistrů. Celta naopak zažila krušné odpoledne, neboť dva zápasy před koncem ji čeká v boji o Evropskou ligu velký boj i proto, že v posledním kole zavítá na stadion favorizovaného Atlétika Madrid. Athletic sice také v závěru sezony nečeká nic lehkého, ale v případě prvenství nad Las Palmas a Sevillou ještě celek z Bilbaa může ohrozit i čtvrtý Villarreal.

Více informací k zápasu

Granada CF - UD Las Palmas 3:2

30.04.2016 22:05

Góly: 13. Rubén Rochina, 22. Youseff El Arabi, 71. Ricardo Costa - 3. Jonathan Viera, 12. Jonathan Viera

Již dvaadvacet sezon brázdí Granada španělské prvoligové trávníky, ale ještě nikdy se jí nepodařilo zvrátit dvoubrankové manko... tedy až doteď. Andaluský celek totiž proti Las Palmas vystřihl strhující obrat, a to v pravou chvíli.

Ani dvě trefy Jonathana Viery nakonec ligovému nováčkovi nestačily na bodový zisk, neboť Rubén Rochina s Youssefem El-Arabim stihli srovnat ještě do přestávky a po změně stran dokonal euforii domácích přesnou hlavičkou Ricardo Costa. Granadští se tak zdárně vyšvihli v tabulce nad Sporting Gijón i Rayo Vallecano a jsou momentálně zdárně venku ze sestupových vod. Vzhledem k jejich dvěma zbývajícím zápasům (na Seville a s Barcelonou) tak šlo o naprosto klíčové utkání a tři body, pokud chtějí v Primera división pokračovat i příští rok.

Las Palmas přitom vstoupilo do zápasu parádně a už po třech minutách se ujalo vedení zásluhou Viery, jenž se povedenou trefou zpoza šestnáctky trefil k pravému hornímu růžku. Když pak tentýž hráč pouhých devět minut nato přidal tentokrát z hloubi pokutového území i gól číslo dvě, vypadalo to s Granadou rázem hodně bledě. Domácí však bezprostředně zabrali a zásluhou Rochiny snížili zpět na rozdíl jediné branky pouhou minutu nato.

Dost možná klíčový moment dramatického zápasu plného šancí na obou stranách nastal krátce po Rochinově zásahu, kdy měl Sergio Araujo na hlavě gól na 3:1, avšak trefil pouze břevno. Takřka z protiútoku pak El-Arabi naopak svůj hlavičkový pokus poslal přesně mezi tři tyče a bylo vyrovnáno. Do kabin se tak odcházelo po nadmíru zábavné první půli za stavu 2:2.

Po změně stran měli domácí blízko k dokonání zvratu v šestapadesáté minutě, ale ránu aktivního El-Arabiho zastavila tyč. Čtvrthodinu nato se už ale Granada přece jen dočkala, když Rochinův rohový kop uklidil do sítě Costa. O pohodlný závěr utkání se mohl postarat Doucouré, ovšem poslal svou ránu těsně vedle. Granadské to ale nakonec mrzet nemusí, protože výhru 3:2 uhájili a navzdory těžkému losu v posledních kolech zůstávají naplno v boji o záchranu.

Více informací k zápasu

Real Betis - FC Barcelona 0:2

30.04.2016 20:30

Góly: 50. Ivan Rakitić, 81. Luis Suárez

Stejně jako její konkurenti v boji o titul ani Barcelona v sobotu nezaváhala a ze hřiště Betisu si přivezla tři body za výhru 2:0. Domácí hráli většinu zápasu v oslabení . Úřadující mistři zlomili odpor zelenobílých nedlouho po změně stran, kdy se trefil Rakitič. V poslední desetiminutovce pak pečetil výhru Katalánců Suárez, jenž si upevnil svou pozici na čele ligových kanonýrů.

Ve druhém týdnu po sobě sehrávali Enriqueho svěřenci svůj zápas La Ligy jako poslední z vedoucí trojice a i nyní se jim podařilo vyhoupnout se z třetího místa zpět na vrchol. Po výhře nad Betisem jsou teď zase o krok blíže mistrovskému titulu. Výhra se ale pro hosty nerodila lehce. V první půli nehráli Blaugranas zdaleka s takovou lehkostí jako obvykle a za celých pětačtyřicet minut vyprodukovali více žlutých karet než střel na bránu. Za zmínku stojí pokus Neymara z 29. minuty, který však Adán dokázal lapit do svých rukavic.

V 35. minutě přišlo klíčové vyloučení domácího stopera Heiko Westermanna, jenž po faulu na Suáreze po zásluze uviděl druhou žlutou kartu a oslabil tak svůj tým do konce zápasu. Navzdory drtivé převaze na míči dosahující až 77 % už Barca do přestávky nic velkého nevymyslela. Zato nedlouho po změně se příznivci katalánského velkoklubu mohli radovat. Nejprve se dostal po pasu Neymara do gólovky Suárez, ale nemířil přesně. V 50. minutě se pak do další slibné příležitosti dostal Rakitič. Ten využil zavahání domácího brankáře po centru Messiho a bez váhání napálil míč do opuštěné branky - 0:1!

Barca kontrolovala vývoj utkání a nedávala oslabeným domácím nejmenší naději na zvrat. O rozhodující branku se vehementně snažil Suárez, jemuž se však dlouho nepodařilo rozšířit svůj letošní hojný gólový účet. Uruguayský forvard se po pasu z levé strany ocitl v 74. minutě zcela osamocen před domácí svatyní, ale Adán mu skvělým výběhem akci překazil. Suárezva chvíle však ještě přeci jen přišla. V 81. minutě vymyslel Messi geniální přihrávku za obranu, Suárez byl u míče dříve než Adán a přes padajícího gólmana vsítil svůj pětatřicátý gól v letošní sezóně - 0:2!

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 1:0

30.04.2016 18:15

Góly: 55. Antoine Griezmann

Antoine Griezmann dnes rozhodl o třech bode pro domácí Atlético, které nejmenším možným rozdílem přehrálo Vallecano. Francouzský útočník se trefil deset minut po přestávce a Atlético tak stále drží krok s vedoucí Barcelonou.

Diego Simeone musel kvůli třízápasovému trestu jen z tribuny sledovat, jak jeho svěřenci dlouho marně hledají recept na obranu Blesků. V páté minutě pálil z dobré pozice Correa, jehož ránu k tyči vykryl pohotový gólman Raya Juan Carlos. Ve 23. minutě poprvé vystrčili růžky hosté, když se po rychém brejku a centru Quiniho dostal do dobré příležitosti Guerra. Oblak ale jeho střelu bez větších potíží zpacifikoval.

Zápas celkově nepřinášel mnoho velkých šancí, za zmínku tak stojí do konce první půle snad už jen ekvilibristika s míčem v podání Correy v 37. minutě. Následná střela z úhlu už ale domácímu útočníkovi tolik nevyšla. Po změně stran v 52. minutě mohli udeřit hosté. Konkrétně Javi Guerra, který se obtočil okolo bránícího Hernándeze, ovšem jeho následný pokus postrádal razanci. A hned z dalšího útoku hostů musel Oblak vytáhnout vynikající zákrok proti Quiniho střílenému centru z pravé strany.

Nic z aktivity hostí ale nakonec nevzešlo, naopak Atleti proměnili hned svou první příležitost druhé půle. Po pouhé minutě strávené na hřišti se díky svému důrazu dostal Antoine Griezmann k odraženému míči po dlouhém nákopu Atlética. Francouzský forvard se s ničím nepáral a levačkou poslal míč nechytatelně k tyči - 1:0! Dlouho se také bude mluvit o nevídaně otevřené roztržce mezi Bebém a koučem Paco Jémezem, jenž místo portugalského útočníka nasadil už v 57. minutě Pitiho.

V 70. minutě sehráli Rojiblancos rychlý kontr, na jehož konci se ocitnul střídající Fernando Torres, jehož rána z šestnácky ale byla příliš slabá. Zvýšit vedení domácích mohl pak v 77. minutě Koke, po pasu Correy ale mířil vysoko nad branku. Jedinou vážnější šancí na srovnání skóre byla akce Vallecana v 81. minutě. Po centru Quiniho se před Oblakem prosadil hlavou Llorente, nicméně jeho pokus skončil nad brankou. Atleti si tedy v pohodě uhlídali vedení a stále jsou ve hře o titul.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid 0:1

30.04.2016 16:00

Góly: 80. Gareth Bale

Real Madrid nakonec vybojoval na hřišti Realu Sociedad tři body za výhru 1:0. Vítězství Bílému Baletu při absenci Cristiana Ronalda i Karima Benzemy vystřelil Gareth Bale, jenž v 80. minutě prolomil střeleckou smůlu. Real tak jako první z vedoucí trojice zvládl svůj zápas a hodil rukavici Atléticu a Barceloně.

Los Blancos byli od počátku zápasu nebezpečnější, už v 9. minutě mohl posunout svůj tým do vedení James Rodríguez, Rulliho v brance San Sebastianu ale nepřekonal. Prakticky celý první poločas byl ve znamení zahazování šancí v podání hostů. V 15. minutě centroval Modrič na Balea, jehož hlavičkovému pokusu scházelo jen velmi málo stejně jako o sedm minut později, kdy mu na hlavu naservíroval míč pro změnu Nacho.

Další soustavný tlak si Bílý balet vytvořil před koncem poločasu, nicméně už překonaného Rulliho zastoupil po průniku Nacha na brankové čáře González. Až ve 44. minutě se dostali ke slovu také Baskové. Překvapivý gól do šatny měl na kopačce po pasu Oyarzabala hbitý Zaldua, jeho tvrdá rána však postrádala přesnost.

Další tutovku si hosté v černém vypracovali v 58. minutě. Po nešťastném obranném zákroku Yuriho se k odraženému míči dostal ve vápně San Sebastianu Bale, ale balón namířil jen do obránců před sebou. Už to vypadalo, že Real smůlu před brankou soupeře neprolomí, v 80. minutě však míč konečně skončil v domácí brance. Při po hříchu jediné gólové akci utkání centroval do ohně před Rullim z pravé strany Lucas Vázquez. Na hranici malého vápna Bale předskočil Elustonda a domácí gólman už neměl šanci zareagovat - 0:1!

V nastavení ještě musel vytasit Keylor Navas brilantní zákrok proti hlavičce Zurutuzy, naděje Realu na titul tak i díky němu pořád zůstávají naživu. Madridští tedy dobyli San Sebatian a budou čekat jak si povedou jejich konkurenti.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - SD Eibar 2:0

29.04.2016 20:30

Góly: 43. Carlos Carmona, 82. Jony

Sporting Gijón stále nevzdává boj o záchranu. Na svém hřišti si klub z Asturie poradil s Eibarem v poměru 2:0 a dostal se mimo sestupové pásmo. V první půli dal Baskům gól do šatny Carlos Carmona a definitivní podobu skóre dal necelých deset minut před koncem Jony. Již zachráněný Eibar je nyní na dvanácté příčce, Sporting okupuje sedmnáctou pozici.

Zápas dostával tempo jen velmi pozvolna a diváci se na stadionu El Molinón dlouho nemohli příliš bavit. Až ve 20. minutě rozčeřil klidnou hladinu utkání hostující Jota, který pláchl všem pronásledovatelům a zakončoval sám proti brankáři Cuéllarovi. Ten však svým výběhem vykryl všechny nebezpečné prostory a Jota nakonec pálil jen do jeho připravených rukavic.Stejný hráč mohl dát vedení Baskům opět ve 36. minutě. Při svém sólu po pravé straně však opět ztroskotal na vyběhnutém domácím gólmanovi!

A tak se možnost jít do vedení naskytla domácím. Běžela 43. minuta, když aktivní Jony vyslal povedený centr z levé strany a v pokutovém území Eibaru hlavičkoval nikým nehlídaný Carlos Carmona. Brankář Riesgo neměl proti jeho střele k tyči žádnou šanci - 1:0! Euforii ze vstřelené branky si domácí přenesli i do druhé půle a konečně vyrovnali hru. Míč se tak pohyboval v dostatečné vzdálenosti od domácí svatyně a příznivci Sportingu pomalu tlačili čas kupředu.

Zápas se lámal v posledních dvaceti minutách. Nejprve vyslal na domácí svatyni neuvěřitelnou dělovku Enrich. Marně natahujícího se brankáře Cuéllara však zachránila tyč, od které se míč nakonec odrazil mimo nebezpečí! O deset minut později pak dal rozhodující branku Sportingu Jony. Ten využil obrovské hrubky v obraně hostů a svůj únik zakončil chladnokrevně pod padajícím Riesgem - 2:0! Dvoubrankový náskok už domácí udrželi a mohou se radovat z veledůležitých bodů pro záchranu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona362745104:2985
2.Atlético Madrid36274560:1685
3.Real Madrid362664105:3284
4.Villarreal CF361810844:3164
5.Athletic Bilbao361771255:4458
6.Celta Vigo361691150:5757
7.Sevilla FC3614101249:4352
8.Málaga CF3611121334:3345
9.Valencia CF3611111444:4444
10.UD Las Palmas361271744:4943
11.Real Sociedad361191642:4742
12.SD Eibar361191646:5642
13.Real Betis3610111531:5041
14.Espanyol Barcelona361171836:6740
15.Deportivo La Coruña367181143:5939
16.Granada CF36991842:6536
17.Rayo Vallecano368111748:7035
18.Sporting Gijón36981937:6135
19.Getafe CF36981935:6435
20.Levante UD36782134:6629

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele