Primera División - souhrn 35. kola

22.04.2016, 22:50, aktualizováno 25.04.2016, 22:20
Komentáře a souhrny
Getafe se rozešlo smírně s Valencií, Sevilla si poradila v derby s Betisem. Real Madrid díky skvělému Baleovi dramaticky otáčel zápas na půdě Raya z 0:2 na 3:2. Atlétiku stačila jedna branka k pokoření Málagy, naopak Barcelona se proti Sportingu rozdováděla. Jednoznačný průběh měla také předehrávka, v níž Las Palmas doma smetlo Espanyol vysoko 4:0. Deportivo se s Eibarem rozešlo smírně, Villarreal s Realem Sociedad dokonce bez branek. V pondělí vyzrála Celta Vigo na Granadu...

Celta Vigo - Granada CF 2:1

25.04.2016 20:30

Góly: 16. Iago Aspas (pen.), 76. Iago Aspas - 69. Youseff El Arabi

Celta Vigo potvrdila roli favorita a na domácí půdě porazila Granadu 2:1. O výhru Galicijských se dvěma přesnými zásahy postaral Iago Aspas, jenž vsítil první gól z penalty a vítěznou branku přidal v 76. minutě po přihrávce Nolita. Andalusanům nepomohl krásný vyrovnávací gól El Arabiho a zůstávají proto jen bod nad pásmem sestupu. Vigo je nyní na páté příčce.

Herně byla Celta jasně lepší, vytvářela si mnoho dobrých příležitostí a hned v 7. minutě sahala po vedoucí brance. Aspas se z druhé vlny dostal k odraženému míči, ale namířil jej pouze do vyběhnutého gólmana Granady Fernándeze. Na to odpověděla Granada hned o dvě minuty později akcí Cuency, jeho přihrávku či střelu ale na brankové čáře nikdo v červenobílém nedokázal dopravit do sítě.

Po čtvrthodině hry přišel první důležitý okamžik zápasu, když hostující Biraghi ve vápně nešikovně nakopl atakujícího Guidettiho a sudí Manzano bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Penaltový exekutor Iago Aspas namířil svou střelu neomylně do protipohybu gólmana Fernándeze - 1:0! Granada mohla srovnat ještě do přestávky, ale ve 40. minutě hlavičkoval Lombán pouze do břevna!

Po změně stran hosté ještě přidali a dokázali vyrovnat obraz hry. Rychlý protiútok zakončoval Peñaranda po krásném uvolnění ve vápně jen do gólmana Blanca. Obětavá hra se hostům vyplatila v 69. minutě. Aktivní Peñaranda se po pravé straně dostal do vápna a vyslal na Blanca další střelu z úhlu. Domácí brankář míč jen vyrazil za šestnáctku, odkud El Arabi vyslal v pádu nechytatelnou střelu k tyči - 1:1!

Výhru však na svou stranu nakonec přeci jen přetáhl po dnešku pátý celek Primera División. Nejdříve Wass vyslal na branku Fernándeze výstavní pokus, který ale hostující brankář dokázal vytlačit mimo nebezpečí. O pár minut později už však musela obrana Andalusanů kapitulovat. Nolito našel pasem z prvního doteku nabíhajcího Aspase, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího gólmana - 2:1! Na druhý gól domácího odchovance už hosté nenašli odpověď a museli tak domů cestovat s prázdnou. Celta se raduje ze sedmého zápasu v řadě bez poražky a je blízko startu v příštím ročníku Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Sociedad 0:0

24.04.2016 20:30

Góly: -

Zápas mezi Villarrealem a San Sebastianem vítěze nenašel. Čtvrtý celek tabulky nedokázal Baskům vstřeli gól a diváci na stadionu Mestalla se tak branky nedočkali. Žlutá ponorka nevyužila zaváhání Bilbaa a její náskok na pátou pozici tak tři kola před koncem soutěže stále činí šest bodů.

Real Sociedad začal zápas proti domácím velmi dobře, brzké vedení mohl zařídit svému celku Elustondo. Ten však hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle. Ve 23. minutě si první gólovku zápasu vytvořili také hráči ve žlutém, ovšem po pasu Bakamby ztroskotal Roberto Soldado na výbroně chytajícím Rullim. Vzápětí dostal Villarreal možnost zahrávat přímý volný kop z poza vápna a výstavní střela Bruna Soriana orazítkovala břevno!

A když nevyšel na druhé straně ani průnik Zurutuzy, jehož po velkém zaváhání stopera Baillyho se štěstím zastavil gólman Asenjo, šla obě mužstva do šaten za nerozhodného stavu. Nerozhodný výsledek byl opět v ohrožení, když Baskům vyšla kombinace na polovině soupeře a pohotově pálil Bergara. Jeho rána se však těsně nevešla mezi tři tyče. Real byl blízko vedení znova v 61. minutě po velké hrubce domácí obrany, které pláchl Carlos Vela. Ten však vůbec nepotvrdil svou pověst střelce a ledabylým zakončením zahodil největší šanci svého týmu.

Na druhé straně mohl vítězství přetáhnout na stranu Žluté ponorky Bakambu, jenž se ukázal ve výborném světle při svém úniku v 85. minutě. Následný pokus z pravé strany však namířil jen do připraveného Rulliho. Více se už do devadesáti odehraných minut nevešlo a obě mužstva si tak připisují po bodu za bezbrankovou remízu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Valencia CF 2:2

24.04.2016 18:15

Góly: 59. Álvaro Medrán, 68. Stefan Šćepović - 48. Dani Parejo, 84. Paco Alcácer

Getafe nedokázalo navázat na čerstvé vítězství ze San Sebastiánu a na vlastním stadionu pouze remizovalo s Valencií 2:2. Madridský celek tak nadále zůstává uvězněn v sestupovém písmu, odkud na první nesestupové sedmnácté místo ztrácí před pondělní dohrávkou jeden bod.

Všechny čtyři branky padly během napínavé a divácky atraktivní druhé půle, v níž se nejprve ujali vedení hosté zásluhou Daniho Pareja, někdejšího hráče právě Getafe. Álvaro Medrán a střídající Stefan Scepović se pak sice postarali o obrat ve prospěch madridského klubu, jenže pozdní vyrovnání Paca Alcácera, rovněž bývalého hráče Getafe, nakonec znamenalo dělbu bodů. Za stavu 2:2 sice měl klíčový gól na kopačce domácí Abdoul Yoda, jenže trestuhodně minul.

O příjemný začátek zápasu z pohledu domácích se mohl postarat Medrán, jenže svou hlavičku z centru Pedra Leóna nasměroval vedle. Aktivní León pak měl průlom skóre na kopačce sám, ovšem jeho rána se ke smůle Getafe otřela pouze o břevno a vyklouzla ven zpět do hry. Místo toho se tak tři minuty po změně stran prosadil Parejo, jenž v osmačtyřicáté minutě rozehrál perfektně přímý kop. O okamžitou reakci se pokoušel další ranou León, i tentokrát neúspěšně. Přesto se domácí dočkali srovnání ještě do hodiny hry, neboť Medránova dorážka Gómezovy rány zaskočila brankáře Alvese, který si v tu chvíli prožil slabší chvilku.

Když se pak o další tristní zaváhání postaral i valencijský obránce Aymen Abdennour, rýsovalo se pro Getafe snadné otočení zápasu a zisk klíčových tří bodů v boji o záchranu. Díky zaváhání někdejšího stopera Monaka se totiž vyřítil do samostatného úniku Scepović, pro nějž nebyl větší problém uklidit míč za Alvesova záda podruhé.

Šest minut před koncem ale hosté přetavili svůj výrazný tlak ve vyrovnání, když se na pravé straně pokutového území prosadil střídající Álvaro Negredo a posunul míč směrem k Pacu Alcácerovi, jenž povedeným volejem do dolního růžku branky srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Betis 2:0

24.04.2016 16:00

Góly: 67. Kévin Gameiro, 80. Coke

Sevillské derby nakonec nepřineslo žádné překvapení. Domácí Sevilla totiž potvrdila roli favorita a přehrála na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána Real Betis pohodlně 2:0 díky trefám Kevina Gameira s Cokem. Oba góly dali svěřenci Unaie Emeryho až po změně stran a postarali se tak o první vítězství Sevilly po dlouhých šesti kolech.

V letošní sezoně se oba sevillští soci utkali již počtvrté, přičemž domácí celek neprohrál městské derby od května roku 2012. I tentokráte byla Sevilla jasně lepším týmem na hřišti, ovšem zpočátku svou dominanci nedokázala potvrdit vinou špatného zakončení. Vyhecovaná první půle tak skončila bez branek.

V třinácté minutě se hostující Charly Musonda marně dožadoval odpískání pokutového kopu za zákrok Mariana, a místo toho uviděl sám žlutou kartu za simulování. Dle opakovaných záběrů šlo jednoznačně o správné rozhodnutí. Sám Mariano pak mohl soupeře potrestat za podvratné pokusy úvodním gólem, jenže pouze minul. Stejně si pak počínal Ever Banega a ani rohový kop Jevhena Konopljanky si na brankáře Adána nepřišel.

Po změně stran se dostal výjimečně do permanence i domácí gólman Sergio Rico při dvou ranách střídajícího Álvara Cejuda. Vedení se ale přece jenom ujali domácí. V sedmašedesáté minutě poslal do ohně přesný centr Steven N’Zonzi a hlavičkující Gameiro poslal Sevillu do vedení. Krátce nato mohl rovněž ze vzduchu udeřit i Grzegorz Krychowiak, jenže těsně minul. Až deset minut před koncem se domácí dočkali klíčové pojistky na 2:0 zásluhou střídajícího Cokeho, jemuž připravil palebnou pozici Daniel Carriço. Hosté sice pokračovali v zoufalém tlaku až do konce, ale kvůli pozornému Ricovi se nedočkali ani snížení po hlavičce Heika Westermana a poroučí se s prohrou 2:0.

Více informací k zápasu

Levante UD - Athletic Bilbao 2:2

24.04.2016 12:00

Góly: 13. Víctor Casadesús, 68. Xabier Etxeita (vl.) - 88. Markel Susaeta, 90. Mikel San José

Sestup Levante je na spadnutí. Valencijský klub totiž trestuhodně prohospodařil dvoubrankové vedení s Athleticem v samém závěru a ani získaný bod za konečnou remízu 2:2 jej nijak neposouvá vstříc záchraně.

Hned po třinácti minutách sice domácí poslal do vedení Víctor Casadesús, jehož po hodině hry podpořil vlastním gólem i Xabier Etxeita, jenže baskický celek snížil na rozdíl jediné branky dvě minuty před koncem zásluhou Markela Susaety a nepravděpodobný zvrat v podobě vyrovnání zajistil v samém nastavení povedeným halfvolejem Mikel San José. Levante tak zůstává na samém dně ligové tabulky, celé čtyři body za sedmnáctou Granadou. Ta má ke všemu pondělní zápas s Celtou Vigo k dobru. Athletic naopak pojistil své šance na pohárovou Evropu, neboť získaný bod mu definitivně zajistil účast v Evropské lize.

Levante šlo do zápasu s vědomím, že ani rovnost bodů se zmíněnou Granadou by mu na záchranu nestačila, neboť ve čtvrtek utrpělo od svého andaluského soupeře krutou porážku 5:1 a vzájemné zápasy tak v případě téhož bodového zisku hovořila pro granadské. O to víc tedy potřeboval klub z Valencie zvítězit a rozhodně k tomu úspěšně nakročil. Casadesús totiž hned v úvodní čtvrthodině umně zpracoval dlouhý nákop na prsou, obešel brankáře Iraizoze a suverénně napálil míč do odkryté sítě. O přestávce tak panovalo slibné vedení domácích.

Krátce po změně stran měli hosté na dosah dokonce pojistku na 2:0, jenže trefu Giuseppe Rossiho rozhodčí neuznali kvůli spornému postavení mimo hru. Přesto se Levante navýšení náskoku dočkalo v minutě sedmašedesáté, kdy se Etxeita ve snaze odvrátit centr José Luise Moralese nešťastně ukopl a nasměroval míč do vlastní sítě.

Hosté se však nevzdali ani za tohoto stavu. Nejprve dvě minuty před koncem základní hrací doby snížil Susaeta přesnou ranou na přední tyč a pár minut nato dokonal zmar domácího týmu Mikel San José vyrovnáním na konečných 2:2 - o oba góly baskického týmu se asistencí přičinil Iňaki Williams.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Deportivo La Coruña 1:1

23.04.2016 22:05

Góly: 8. Adrián González - 71. Federico Cartabia

Eibar remizoval s Deportivem v nočním utkání Primera División 1:1. Domácí dlouho vedli zásluhou Adriána Gonzáleze, ovšem dvacet minut před koncem zápasu dal výsledku konečnou podobu Federico Cartabia. V zápase šlo oběma mužstvům více méně o čest a remízový výsledek prakticky nic nezměnil ani na jejich postavení v tabulce.

Domácí začali na svém stadionu velmi dobře, záhy se totiž dostali do vedení, když se v 7. minutě ujala střela Adriána Gonzáleze. Po rohovém kolu z pravé strany byl ve vápně Deporu nejdůraznější právě sedmadvacetiletý rodák z Madridu, jenž po halvičkovém souboji propálil z otočky vše, co mu stálo v cestě - 1:0! V dalších minutách zápas upadl do lehkého průměru a diváci na se na stadionu Estadio Municipad de Ipurra nemohli příliš bavit. Až ve 27. minutě předvedl nadějný průnik do vápna domácí Borja Bastón, ale nemířil přesně.

Stejný hráč měl další velkou možnost v 35. minutě, jenže jeho efektní nůžky postrádaly přesnost. Deportivo zahrozilo krátce před koncem první půle. Ve 39. minutě poslal Pérez dobrý centr do vápna Basků a z prvního doteku pálil ostrými Fajr. Balón proletěl jen těsně kolem Riesgovy svatyně. Začátek druhého poločasu patřil opět Eibaru, který několikrát ohrozil branku svého soupeře. V 57. minutě napálil Bosňan Hajrovič z přímého kopu břevno a branka se div nerozpadla.

Pár minut nato se připomněli také hosté. Běžela 63. minuta, když Borges našel křižnou přihrávkou přes celé vápno zcela nehlídaného Cartabiu, který ale v dobré pozici vůbec netrefil branku!

Depor hrál v druhé půli přeci jen lépe a v 71. minutě se dočkal zaslouženého vyrovnání. Při docela nenápadné akci si navedl míč do vápna Federico Cartabia, jenž svou utaženou ranou dokonale překvapil domácího gólmana Riesga - 1:1! Ani jedno mužstvo se už v poslední dvacetiminutovce nevzmohlo k výraznějšímu náporu a zápas tak skončil zaslouženou dělbou bodů pro oba celky.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sporting Gijón 6:0

23.04.2016 20:30

Góly: 12. Lionel Messi, 63. Luis Suárez, 74. Luis Suárez (pen.), 77. Luis Suárez (pen.), 85. Neymar (pen.), 88. Luis Suárez

Barcelona rozstřílela Gijón 6:0 a i po tomto kole bude na prvním místě tabulky. Dnešní večer patřil na Camp Nou jednozančně Luisi Suárezovi, který slavil vstřelený gól celkem čtyřikrát a vyhoupnul se do čela tabulky střelců. Uruguayský forvard se trefil dvakrát z penalty a dvakrát ze hry, dvě další branky do sítě Sportingu přidali Neymar a Messi.

Barca dnes dala znova jasně najevo, že v žádném případě nevzdává boj o titul. Katalánci totiž v krátké době podruhé porazili exhibičním výsledkem mužstvo Primera División. Po výhře 8:0 v La Coruni dnes rozcupovali Sporting 6:0. Gólovou kanonádu načal už ve 12. minutě Lionel Messi. Argentinský útočník udeřil krátce po promarněné příležitosti hostů, když se k němu odrazil míč po nejistém zákroku gólmana Cuéllara. Messi se rychle zorientoval a hlavou poslal míč do odkryté branky - 1:0!

Sporting sympaticky útočil a ve zbytku první půle byl hostům důstojným soupeřem. A když hosté přežili i tlak Blaugranas ke konci poločasu, kdy nebezpečně atakovalo Cuéllarovu svatyni postupně kompletní trio MSN, mohli zasadit ránu svému soupeři i gijónští. Ve 44. minutě ale Piqué na hranici pravidla o hraní rukou vytlačil z brány střelu Haliloviče! Do kabin tak šli hosté za celkem přijatelného stavu.

Vše se ale změnilo po hodině hry. V 63. minutě totiž vygradoval tlak barcelonských, kteří do té doby zahazovali jednu velkou příležitost za druhou. Iniesta pronikl do vápna a pasem napříč pokutovým územím našel přesně nabíhajcího Luise Suáreze, který ranou k tyči načal svůj velký gólový večer. O deset minut později proměnil Suárez pokutový kop po ruce Canelly a stejnou disciplínu si zopakoval jen o další tři minuty později. Střídající Sanabria totiž ve vápně fauloval Neymara a sudí Clos Gómez nařídil druhý pokutový kop. Toho se znova s přehledem zhostil Suárez, který tak završil hattrick - 4:0!

O vítězi zápasu už nebylo nejmenších pochyb, nicméně domácí jako by potřebovali celému světu ukázat, že krátký výpadek formy z minulých týdnů byl jen přechodným stavem. V poslední desetiminutovce totiž ubohý Sporting znova zmáčkli na jeho polovině a výsledkem byla v 85. minutě další penata, kterou měl tentokrát na svědomí Vranješ.

Bosenský fotbalista po lehkém kontaktu s Neymarovým ramenem sledoval dokonale vyvedený pád Neymara a hodně se divil třetí nařízené penaltě i druhé žluté kartě. K míči se postavil sám Neymar, jenž ranou doprostřed brány zvýšil už na 5:0! Poslední hřebík do rakve oslabenému Gijónu zabil ještě v 88. minutě Luis Suárez. Ten stál na konci povedené kombinace svých spoluhráčů a po pasu Messiho uklízel míč na bližší tyč - 6:0! Suárez nastřílel neuvěřitelné čtyři branky ve druhém zápase za sebou.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Málaga CF 1:0

23.04.2016 18:15

Góly: 62. Ángel Correa

Atlético Madrid nepřipustilo žádné překvapení a ovládlo domácí zápas s Malagou v poměru 1:0. O jedinou branku utkání se po hodině hry postaral Ángel Correa, díky němuž "Atleti" nadále drží krok s elitou na čele Primera división v boji o titul.

Nešlo přitom vůbec o jednoduché střetnutí - Malaga svému favorizovanému sokovi dlouho vzdorovala a za bouřlivé atmosféry se dokonce dočkal vyloučení z lavičky i domácí kouč Diego Simeone. Pět minut po svém nástupu na hřiště se ale i s trochou štěstí prosadil zmíněný Correa a Atlético již dotáhlo slibně rozjetý zápas do vítězného konce. Madridský celek tak zůstává o bod před svým městským rivalem Realem a může se opět s čistým svědomím dívat na večerní utkání lídra z Barcelony.

Simeoneho svěřenci zpočátku marně dobývali tuhou obranu hostí a jejich frustrace vyvrcholila v závěru první půle, kdy se z domácí lavičky zničehonic dostal na hrací plochu vržený míč. Stalo se tak ve chvíli, kdy zrovna táhnul rychlý výpad vpřed hostující Ricardo Horta do rozhozené obrany Atlétika a rozhodčí Antonio Mateu Lahoz nakonec rozhodl vykázat argentinského manažera na tribunu.

V úvodním poločase žádný gól nepadl. Hosté měli ojedinělou příležitost ve třinácté minutě, ovšem ránu Dujeho Ćopa zvládl brankář Oblak bezpečně lapit. Atlético již mělo střeleckých pokusů více, jenže Antoine Griezmann po dobré práci Kokeho s Torresem trestuhodně zamířil vedle, přestože byl ve výtečné pozici nikým nehlídán. Když pak neuspěl z přímého kopu ani španělský reprezentant Koke, jehož ránu vytěsnil brankář Ochoa nad břevno, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran došlo nejprve na sérii nepřesných pokusů na obou stranách, kterou ukončil až v minutě dvaašedesáté střídající Correa. Ten pouhých pět minut po nahrazení lehce zraněného Carraska vypálil zpoza pokutového území a s pomocí teče bránícího hráče dostal míč až za Ochoova záda. Autor první branky pak málem záhy přidal i pojistku, ovšem tentokrát jeho střela prosvištěla těsně vedle. To už však Atlético mrzet nemuselo, neboť Oblak v závěru chytil nebezpečnou ránu Recia a tři body za výhru 1:0 můžou domácí slavit tak jako tak.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Madrid 2:3

23.04.2016 16:00

Góly: 7. Adrián Embarba, 14. Miku - 35. Gareth Bale, 52. Lucas Vázquez, 81. Gareth Bale

Ani šok v podobě brzké dvoubrankové ztráty nakonec pro Real Madrid nebyl žádnou překážkou v dalším vítězství a přinejmenším dočasném posunu na čelo Primera División. Bílý balet totiž díky fantastickému výkonu Garetha Balea otočil zápas na půdě Raya Vallecana a zvítězil v poměru 3:2.

Jedinou kaňkou tak zůstává zranění Karima Benzemy, jehož raději Zinedine Zidane stáhl předčasně z trávníku a start francouzského útočníka v semifinále Ligy mistrů tak je nejspíše v ohrožení. Proti Rayu se navíc na soupisce hostí neobjevil ani Cristiano Ronaldo, a tak spočívala ofenzivní tíha zodpovědnosti především na Garethu Baleovi. Ten se s očekáváními popasoval jedním ze svých nejlepších výkonů za celou dosavadní sezonu a dvěma góly výrazně přispěl k tomu, že Real nakonec nezaváhal, byť tomu úvod zápasu plně nasvědčoval.

O průlom skóre se totiž postarali domácí již v sedmé minutě, když se prosadil Adrián Embarba po dobré práci a přihrávce Bebého. Ještě hůř pak bylo pro Real dalších sedm minut nato, neboť se z rohového kopu trefil Miku. Ještě do přestávky však stihnul rovněž ze vzduchu po Kroosově rohu snížit Bale perfektní hlavičkou a zápas tak do druhé půle sliboval strhující podívanou.

Hned sedm minut po změně stran srovnal na 2:2 Lucas Vázquez, jenž na trávník nastoupil právě za zmíněného Benzemu. Mladý křídelník v té chvíli těžil z výtečného centru pravého beka Danila, na nějž si naskočil na zadní tyči a pohotově zakončil. Nedlouho poté měl obrat na kopačce Jesé, jehož poslal Bale do samostatného úniku, avšak brankář Juan Carlos zvládl tuto kritickou situaci ustát a udržet svůj tým alespoň na remízovém stavu.

Přesto se nakonec tlak hostí promítl do skóre ještě jednou. Devět minut před koncem přebral aktivní Bale míč ve středu hřiště a povedenou ranou zajistil svému týmu klíčové tři body v cestě za vysněným titulem. Stále však pro Real platí, že se musí spoléhat na zaváhání jak vedoucí Barcelony, tak druhého Atlétika Madrid.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Espanyol Barcelona 4:0

22.04.2016 21:00

Góly: 45. Nabil El Zhar, 49. Jonathan Viera, 56. Pedro Bigas, 75. Wakaso Mubarak

Las Palmas uzavírá svou nováčkovskou sezonu ve velkém stylu. Ostrované v posledních týdnech sbírají jedno vítězství za druhým (čtvrté z posledních šesti kol, abychom byli přesní) a nyní jejich výtečné rozpoložení odskákal barcelonský Espanyol, který si odváží potupný debakl 4:0.

O jedinou branku první půle se na jejím samém konci postaral někdejší křídelník Liverpoolu Nabil El Zhar, jehož po změně stran doplnilo postupně trio Jonathan Viera, Pedro Bigas a Wakaso Mubarak. Las Palmas se tak již přinejmenším dočasně posunulo na výtečnou osmou příčku, tedy jen těsně pod pohárové umístění. Patnáctý Espanyol naopak se sedmatřiceti body na kontě zůstává tři kola před koncem stále v mírném sestupovém ohrožení.

Marocký reprezentant El Zhar protrhl bezbrankový stav povedenou přízemní ranou z ostrého úhlu v nastavení úvodního poločasu, který byl do té doby značně vyrovnaný. V druhé půli si jako první pořádný střelecký pokus připsal domácí Willian José, ale se svou dalekonosnou ranou si na brankáře Arlauskise nepřišel. Nedlouho nato už ale skóroval Viera, jenž v devětačtyřicáté minutě podpořil svou gólovou přihrávku na El Zharovu trefu vlastním přesným zakončením na 2:0 pro domácí.

I v třetím gólu večera měl aktivní Viera prsty, když rozehrál přímý kop přesně na hlavu nabíhajícího Bigase, pro nějž už nebyl větší problém uklidit míč do sítě. Čtvrthodinu před koncem pak uzavřel drtivé vítězství Las Palmas na konečných 4:0 Mubarak Wakaso, jemuž po nedůrazně odvráceném rohovém kopu dobře sedla rána pod břevno. V samém závěru ještě mohl alespoň kosmeticky upravit skóre hostující Hernán Pérez, jenže jeho pokus nakonec pouze prosvištěl pár decimetrů vedle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona352645102:2982
2.Atlético Madrid35264559:1682
3.Real Madrid352564104:3281
4.Villarreal CF351710842:3161
5.Celta Vigo351691049:5557
6.Athletic Bilbao351671253:4355
7.Sevilla FC3514101149:4252
8.Valencia CF3511111344:4244
9.UD Las Palmas351271642:4643
10.Málaga CF3510121331:3242
11.Real Sociedad351191542:4642
12.SD Eibar351191546:5442
13.Real Betis3510111431:4841
14.Deportivo La Coruña357181043:5739
15.Espanyol Barcelona351071835:6737
16.Rayo Vallecano358111648:6935
17.Granada CF35891839:6333
18.Sporting Gijón35881935:6132
19.Getafe CF35881933:6432
20.Levante UD35782033:6329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (525)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele