Primera División - souhrn 34. kola

18.04.2014, 22:22, aktualizováno 21.04.2014, 23:50
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid splnilo povinnost, porazilo Elche a vede o čtyři body před Barcelonou, která zdolala Athletic. Valencia veze bod z Pamplony, Getafe zase z půdy Levante. Real Sociedad v nastavení utrhl výhru nad Espanyolem, Betis prohrál na hřišti Raya a sestup do druhé ligy je už takřka jistý, dobrou formu potvrdila Sevilla, Málaga v dohrávce porazila Villarreal...

Málaga CF - Villarreal CF 2:0

21.04.2014 22:00

Góly: 6. Roque Santa Cruz, 53. Sergi Darder

Málaga poráží favorita a jasného aspiranta na evropské poháry, výhru o dvě branky si pohlídala i přes vyloučení klíčového ofenzivního tahouna Nordina Amrabata. Tři body domácímu týmu zajistily branky útočníka Roqueho Santa Cruze a také Sergiho Dardera.

Villarreal hodě chtěl bojovat o evropské poháry a nezbývalo mu na šestou příčku mnoho, ale dnes zaváhal a možná jej to bude na konci sezony ještě mrzet. Prohrál totiž s Málagou, která navíc dokázala neinkasovat a na osmou Valencii ztrácí pouhé čtyři body.

Už od úvodních minut byli domácí mnohem aktivnějším celkem, naopak Villarreal přijel spíše bránit. Žlutá ponorka kupila jednu chybu na druhou a využít toho mohl již po dvou minutách hry Nordin Amrabat. Ten prokličkoval mezi dvojicí protihráčů, ale nakonec nevypálil přesně. Málaga však v tlaku pokračovala a brzy za to byla odměněna. Samuel předvedl vynikající práci na hranici pokutového území, odkud přihrál do běhu Roquemu Santa Cruzovi. Tomu se povedlo přehodit brankáře Sergia Asenja i přes velký úhel.

Domácí Amrabat byl hodně aktivní, ale ani jeho snaha nepřinášela kýžené ovoce. Pálil totiž o dost mimo. Villarreal se probral snad až po deseti minutách, kdy Javier Aquino hledal ve vápně nabíhajícího útočníka Jérémyho Perbeta. Nakonec ale z celé akce rezultoval jen rohový kop. Nordin Amrabat o chvíli později přistrčil do středu hrací plochy Santa Cruzovi, který střelou z otočky prověřil brankáře Sergia Asenja. Tomu ale pomohla obrana a tak se kopa rohový kop.

Ofenzivně laděný Nordin Amrabat byl nejspíš noční můrou hostí, protože jeho fyzický fond dával obráncům Žluté ponorky hodně zabrat. Amrabat mířil do boční sítě, ale nutno dodat, že jeho akce vůbec nebyla špatná a zadáci Villarrealu měli hodně co dělat, aby jeho pokus odvrátili. Málaga dál tlačila svého soupeře před sebou a například Dudův rohový kop měl rozhodně gólové parametry. Brankář Asenjo se ale opět činil a míč za svá záda nepustil.

Po Antunesově ráně odpískal sudí Alfonso Álvarez konec první půle. Tu druhou načali lépe opět domácí. Osm minut po změně stran se totiž zmocnili míče a Amrabat nabral rychlost. Následně si obhodil nečinně přihlížejícího obránce Villarrealu a přihrál nabíhajícímu Sergimu Darderovi. Domácí záložník si přehodil míč na silnější nohu a vypálil přesně mířenou ránu k tyči. Tam už brankář Asenjo nedosáhl a kapituloval.

Ani střídající Torres nepřinesl Villarrealu příliš štěstí, protože jeho akci zastavil praporek pomezního sudího. Na druhé straně se neprosadil Roque Santa Cruz, kterého nepustila dál obrana Žluté ponorky. Dvacet minut před koncem dostalo utkání zajímavý ráz, protože po pádu na půli soupeře si Nordin Amrabat neodpustil nějaké to ostřejší slovo na adresu sudího a Alfonso Álvarez ukázal, že něco podobného zkrátka nebude trpět. Ukázal mu červenou kartu a poslal domácího záložníka pod sprchy.

Málaga se mohla dočkat ještě vyššího skóre. Stačilo, aby obránce Marcos Angeleri zamířil o trochu přesněji. V tomto případě ale musel klopit hlavu, protože jeho tvrdá rána mířila hodně vysoko nad bránu. Do konce utkání se již předpokládaný tlak hostí nekonal, což znamená posun Málagy a naopak zklamání v táboře Villarrealu. Ten dnes rozhodně nezářil a promrhal šanci na další posun v tabulce. Za dnešní výkon si ale tři body rozhodně nezasloužil, neboť hrál příliš pasivně a domácímu celku dovoloval příliš kontrolovat vývoj utkání.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

20.04.2014 21:00

Góly: 72. Pedro, 74. Lionel Messi - 50. Aritz Aduriz

Barcelona díky dvěma brankám v rozmezí pouhých tří minut odvrátila pohromu a porazila doma Athletic 2:1. Série tří porážek za sebou je tak u konce a katalánský velkoklub se udržel alespoň v kontaktu s vedoucí dvojicí z Madridu.

Utkání třetího se čtvrtým přihlíželo na Nou Campu pouze něco víc než třicet tisíc fanoušků, což leccos naznačilo o důvěře, jaké se v závěru své první sezony těší trenér Gerardo Martino, a také jak moc doopravdy platí zdejší motto "Víc než klub." Pravdou však je, že ani tentokrát hráči nedodali svým příznivcům příliš nadšení a dlouho se trápili. Když pak v 50. minutě poslal hosty do vedení Aritz Aduriz, zdálo se, že situace už nemůže být horší. I díky troše štěstí dvaadvacet minut poté však vyrovnal Pedro a hned dvě minuty nato dokonal obrat Lionel Messi.

Ale hezky popořádku. Úvody utkání vyšel lépe Athleticu. V deváté minutě proklouzl míč k volnému Adurizovi, ten však se svou přízemní střelou na gólmana Pinta nevyzrál. Barcelona, která zjevně hrála bez svého obvyklého sebevědomí, se zmohla jen na občasné záblesky z šedivého průměru. Ani Pedro, ani Messi se svými nevýraznými pokusy neuspěli a když už se argentinská superstar přece jen prosadila, zabrzdil ji praporek čárového rozhodčího, jenž správně odmával postavení mimo hru.

Následovala další příležitost hostů, kdy Aduriz fantasticky trefil letící míč nůžkami, jenže ke smůle Athleticu si to jeho rána namířila pouze do brankové konstrukce místo do sítě. Zanedlouho se otřásalo břevno na opačné straně hřiště po ráně Alexise, a když barcelonští neuspěli proti Iraizozovi ani v dalších dvou příležitostech, frustrace se začínala stupňovat. Ta nakonec vyvrcholila pět minut po změně stran, kdy díky Bartrově chybě poslal Athletic do vedení Aritz Aduriz. Bylo to popáté z posledních šesti zápasů, kdy Barcelona inkasovala jako první.

Ještě hůře mohlo být pro Martina a spol. o tři minuty později, kdy Susaeta napálil znovu míč do sítě, ovšem sporné rozhodnutí čárového mu zabránilo v radosti. Zoufalá Barcelona pokračovala v zahazování slibných situací, až jí nakonec pomohlo potřebné štěstí. Dani Alves po průniku předložil míč Sánchezovi, jenž svou střelu trefil naprosto jinak, než zamýšlel. Ta se však díky tomu proměnila v perfektní přihrávku na kopačku Pedra, pro nějž už zblízka nebyl žádný problém doklepnout míč do sítě.

Athletic se ani nestačil otřepat z tohoto šoku a už inkasoval podruhé. Messi se prodral středem jeho obrany a když ztroskotal na Iraizozovi, rozhodčí se rozhodl vrátit celou akci o kousek zpět a odpískal faul De Marcose na argentinského reprezentanta. Z přímého kopu se Messi povedenou přízemní ranou do levého růžku nemýlil a v rozmezí tří minut zařídil Barceloně kýžený obrat.

V závěru pak ještě mohl po krásném průniku přidat třetí zásah Tello, jenže jeho ránu stihnul ještě před překročením brankové čáry vykopnout obránce. Podobně zasáhl v posledních minutách i Javier Mascherano, jenž důležitým blokem zamezil Mikeli Ricovi ve skórování. I to bylo důkazem, jak křehká Barcelona momentálně je a jak málo schází k tomu, aby ji kdokoli obral o body. Přesto se tentokrát ztráta bodů nekonala a ztráta na vedoucí Atlético zůstává na čtyřech bodech, jak tomu bylo před tímto kolem.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Granada CF 4:0

20.04.2014 19:00

Góly: 14. Diego Maínz (vl.), 51. Kévin Gameiro, 58. Stéphane Mbia, 68. Vitolo

Sevilla si s velkým přehledem poradila s Grandou a po vítězství 4:0 pokračuje v honbě za pátým místem. Domácí rozhodli o svém vítězství třemi brankami v druhém poločase v rozmezí sedmnácti minut. Hosté naopak nepotvrdili vítězství s Barcelonou a po mdlém výkonu zůstávají v dolní polovině tabulky.

Fotbalisté Sevilly zahájili zápas obrovským tlakem a prakticky přikovali svého soupeře na jeho obranné polovině. Z nátlakové hry domácích však nerezultovalo víc než několik rohových kopů. Fanoušci Sevilly se dočkali prvního gólu po patnácti minutách hry. Byl to však hostující obránce Diego Maínz, kdo si nešťastně srazil centr Gameira do vlastní sítě - 1:0! Sevilla ani tak nepřestávala bušit do obrany svého soupeře, která ale udržela vcelku přijatelný stav až do konce první půle.

V úvodu druhého poločasu ale přišla ze strany hostů další fatální chyba. Až komicky působilo v 51. minutě nepřesné zpracování malé domů v podání brankáře Granady Karnezise. Pomalu kutálející se míč doklepl skluzem do branky Gameiro - 2:0! Sevilla se tak prakticky zadarmo dostala do ještě větší euforie a o sedm minut později už to bylo o tři branky.

Nezastavitelný Gameiro odvedl obrovský kus práce na pravé straně a poté vyslal přízemní centr do vápna hostů. Tam Rakitić chytře pustil míč na Mbiu, jenž neměl problém zasunout míč do odkryté branky - 3:0!

I přes statečný výkon Granady dnes prostě hostům nebylo přáno a Sevilla navíc přidala v 68. minutě rozhodující čtvrtou branku. A znova to bylo po fatální chybě granadské obrany, tentokrát Ilori ve snaze dostat míč z nebezpečného prostoru trefil jen svého kolegu Diega Mainze, od něhož se míč odrazil přesně k nohám Vitola a čtyřiadvacetiletý útočník už neměl problém dopravit míč za záda bezmocného Karnezise - 4:0!

Alespoň čestný zásah mohl do sítě Sevilly vstřelit v 87. minutě El-Arabi, jeho prudká rána však letěla jen těsně vedle Betovy branky. Portugalský brankář už posedmé v této sezóně udržel čisté konto a celá Sevilla se tak může radovat ze sedmnáctého vítězství v tomto ročníku La Ligy.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 3:1

20.04.2014 17:00

Góly: 14. Rubén Rochina, 27. Paulão (vl.), 51. Joaquín Larrivey - 79. Francisco Chica

Real Betis udělal rozhodující krok, ale zřejmě jej příliš nepotěšil. Byl to totiž rozhodující krok směrem k sestupu, protože dnes sevillský celek prohrál s Rayem Vallecano. Domácí vsítili tři branky, zatímco poslední celek Primera Division jen jednu.

Hosté přijeli k zápasu s Vallecanem s velkými ambicemi, protože případná výhra by jim moc pomohla v záchraně. Ta se ale nejspíš konat nebude, protože Rayo si poradilo a úlohu favorita zvládlo bez větších potíží. Díky třem bodům nyní sídlí na pohodlné dvanácté příčce.

Do první šance utkání se dostal Trashorras, ale jeho pokus byl tečován Paulaem na rohový kop, takže pro brankáře Antonia Adána žádné nebezpečí neznamenal. Tempo hry se ale potácelo mezi pasivním a pasivnějším. Ani jeden z týmů logicky nechtěl udělat chybu, která by ho stála alespoň bod. Po centru Castra se do práce musela vrhnout obrana domácího Raya, ale svou úlohu nakonec zvládla.

Naopak se Rayo dostalo jako první do vedení, když Rubén Rochina ve vápně potrestal chybnou rozehrávku Paulaa, který míst jednoduché "malé domů" nenahrál přesně a Rochina již neměl příliš práce s prostřelením brankáře Adána!

Situace se jako kritická pro Real Betis nejspíš musela zdát po dalších minutách. Noční můry bude při vyslovení jména Rayo Vallecano mít ještě dlouhou dobu obránce Paulao, který první branku víceméně načal, tu druhou si poté vstřelil sám. Centrovaný míč od Arbilly si totiž nešťastník Paulao napálil do vlastní brány! Není divu, že byl smolař utkání pár minut poté vystřídán Vadillem.

Téměř na ručník vypadal tým Realu Betis pět minut po změně stran, když se v pokutovém území nejlépe zorientoval Rochina, přehodil brankáře Antonia Adána a vypálil, ale jeho střelu zastavila vracející se obrana téměř na brankové čáře. To ale Rayu příliš vadit nemuselo, protože následnou dorážku už Joaquín Larrivey do sítě dostal - 3:0.

V tu chvíli začínalo být jasné, že nemohoucí Betis nebude mít čas ani síly zvrátit tento stav. A Rayo neustávalo. Jako ve zlém snu si nejspíš připadal brankář Adán, kterého Joaquín Larrivey překonal znovu. Tentokrát za hostujícího brankáře zaskočilo břevno. To se ozvalo ještě jednou, tentokrát bez přípravy střílel domácí Fernández. Jeho povedená rána za velkým vápnem ale v síti neskončila, protože opět zasáhla branková konstrukce.

Po dvaceti minutách se stále Rayo těšilo z pohodlného náskoku, který navíc mohl navýšit Falqué. Toho ale Adán výborně vychytal. Přesto domácí brankář Rubén nemohl slavit čisté konto, protože jej deset minut před koncem utkání po chybě obrany překonal přesnou ranou Javi Chica. Díky třem bodům si Rayo výrazně polepšilo, za to však hosté odjíždějí se skleslými hlavami a připravují se pomalu na sestup do druhé ligy.

Více informací k zápasu

UD Almería - Celta Vigo 2:4

20.04.2014 12:00

Góly: 40. Rodri Ríos, 88. Óscar Díaz - 19. Nolito, 52. Charles, 71. Nolito, 76. Fabián Orellana

Pravděpodobnost propadu zpět do druhé ligy je v případě Almérie čím dál větší. V domácím zápase totiž podlehla Celtě Vigo 2:4, což byla již její čtvrtá porážka v řadě. Ligový nováček tak zůstává na předposledním místě, zatímco Celta udělala velký krok vstříc středu tabulky a záchraně.

Hosté si na Estadio Mediterraneo po změně stran otevřeli střelnici a zásluhou Charlese, dvakrát Nolita a Fabiana Orellany s přehledem zvítězili. Za domácí sice v průběhu zápasu vyrovnával Rodri, ovšem druhá branka Díaze již přišla příliš pozdě, aby ještě ovlivnila rozdělení bodů.

V úvodu měla Almería i trochu smůlu, neboť Rodriho rána pravačkou skončila pouze na tyči. První gól tak padl na druhé straně, když Nolito ve dvacáté minutě přízemní střelou trefil přesně pravý roh Estebanovy branky. Ten pak svůj celek notně podržel při pokusech Álexe Lópeze, které vždy dokázal vyrazit do bezpečí. Ještě do poločasu se tak domácím podařilo vyrovnat. Rodri zakončil centr Tébara z pravé strany a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:1.

Hned sedm minut po změně stran však radost domácích řádně povadla. Nolito připravil palebnou pozici pro Charlese, jenž razantně z hloubi pokutového území napálil míč do sítě. Devatenáct minut před koncem pak aktivní útočník Celty přidal další přízemní ranou zblízka svou druhou branku zápasu a bylo takřka rozhodnuto. Pojistku záhy přidal Orellana a zničená Almería se zmohla jen na symbolickou korekci skóre prostřednictvím Díaze, jenž krásnou střelou trefil horní růžek branky.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 2:1

19.04.2014 20:00

Góly: 32. Sergio Canales, 90. Carlos Vela - 23. Jhon Córdoba

Gól Carlose Vely v samotném závěru utkání nakonec rozhodl o vítězství Realu Sociedad nad Espanyolem v poměru 2:1. Domácí tak dokonale otočili vývoj utkání a zopakovali výsledek z posledního vzájemného zápasu. San Sebastian se posunul na šestou příčku a bude čekat, jak si povede Villarreal. Barcelonští jsou devátí.

Real začal velmi aktivně a od první minuty svého soupeře přehrával. V 16. minutě mohli modrobílí korunovat svou převahu i vedoucím gólem, jenže branka Gonzáleze nebyla uznána kvůli ofsajdu, opakované záběry ale ukázaly, že šlo regulérní gól. O chvíli později přišla pro domácí druhá rána v podobě vedoucí branky Espanyolu. Colotto vystihl rozehrávku San Sebastianu a vyslal dopředu Córdobu. Kolumbijský útočník se elegantně zbavil clonícího obránce a tvrdou ranou propálil gólmana Brava - 0:1!

Real obdržená branka do kolen nesrazila. Právě naopak. Hned ve 28. minutě se po povedené kombinaci domácích dostal ke střele z vápna Agirretxe, ten však mířil pouze do připraveného Casilly. Ve 32. minutě se už ale síť brány Espanyolu přece jen rozvlnila. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vyprodukoval nechytatelnou pumelici Sergio Canales, který Brava dokonale překvapil ranou na bližší tyč - 1:1! Domácí mohli jít do vedení ještě do přestávky, to by však Canales v 35. minutě nesměl v obrovské příležitosti mířit jen do gólmana Casilly, který si v tu chvíli připsal zákrok večera.

Po změně stran se hra Espanyolu po příchodu Simãa viditelně zlepšila a zejména Córdoba dělal domácí obraně velké problémy. Jeho pokus z 53. minuty ale skončil jen v rukavicích brankáře Brava. Tempo hry pak poněkud opadlo a zajímavých momentů se diváci dočkali až v poslední dvacetiminutovce. Jako první mohli udeřit hosté, když po nákopu Stuaniho na pravé straně unikl García, jehož ránu na bližší tyč ale bravurním skokem vyrazil Bravo.

Real se do Espanyolu znova opřel a prakticky přikoval svého soupeře na jeho polovině. Od 78. minuty navíc hosté hráli bez útočníka Córdoby, který musel opustit hřiště na nosítkách. Přesto Espanyol nepřestával hrozit. V 90. minutě sahali hosté po vítězství díky hlavičkujícímu Colottovi, Basky ale opět zachránil Bravo. Bláznivou koncovku zápasu pak dokonala v 91. minutě branka na druhé straně. Po nakopnutém míči od Bergary dokázal Carlos Vela sám obelstít celou obranu Barcelonských a nakonec perfektním obstřelem zajistit svému týmu vítězství - 2:1!

Více informací k zápasu

Levante UD - Getafe CF 0:0

19.04.2014 18:00

Góly: -

Getafe nadále zůstává v přímém sestupovém ohrožení, neboť na půdě Levante uhrálo pouze bezbrankovou remízu. Celek Cosmina Contry totiž v úvodu promarnil dvě velké příležitosti a následně se v poslední desetiminutovce musel strachovat i o získaný bod kvůli vyloučení Alexise Ruana.

Madridský klub tak setrvává na osmnáctém místě, zatímco Levante promarnilo šanci matematicky si definitivně zajistit záchranu, byť s jednačtyřiceti body je to ze středu tabulky pouze otázka času. Trenér domácích Joaquín Caparrós v týdnu vyzýval fanoušky, aby přišli jeho celek podpořit na stadion Ciutat de Valencia. Ti, kteří se nakonec doopravdy ukázali, však museli být zklamaní z výkonu svých hráčů, kteří nebyli schopní kloudné akce ani proti jednomu z nejslabších týmů v celé lize.

To hosté se postarali o rušný start, když hned v úvodu poslal Ciprian Marica perfektní kolmici Adriánu Colungovi, jehož střela ovšem vyústila pouze v rohový kop. Na opačné straně hřiště se málem Barralova silně nevyvedená střela alespoň ujala jako nechtěná nahrávka, jenže Víctor Casadesús ji nakonec stejně nedokázal usměrnit do brány.

V průběhu první půle musel domácí brankář Keylor Navas čelit pořádnému závaru, který si způsobil sám špatným vyboxováním míče. Své zaváhání ale zvládl s přehledem napravit a Leónovu pohotovou střelu zneškodnil. Hosté se nedlouho poté marně dožadovali odpískání pokutového kopu, když David Navarro udeřil loktem Maricu ve vzdušném souboji. Jen dvě minuty poté musel Navarro předčasně opustit trávník i tak, vyřadilo jej totiž svalové zranění.

Ještě před přestávkou musel Navas chytit další pokus Colung, stejně jako na druhé straně i podruhé marně ostřeloval branku soupeře Casadesús. Bývalý kanonýr Mallorky byl krátce po změně stran stažen za Babu Diawaru, jenž sám brzy po nástupu mohl prolomit bezbrankový stav, když si zpracoval dlouhý nákop a nebezpečně střílel z dobré pozice. Naneštěstí pro Levante však minul.

Po změně stran se domácí přece jen probrali a byli na hřišti tím lepším týmem. Zvláště poté, co Ruano uviděl druhou žlutou kartu za faul na Diawaru, se jejich dominance vystupňovala, jenže utkání i tak skončilo bezbrankovou remízou. Další šance pro klub z Valencie předčasně splnit svůj záchranářský cíl čeká příští týden v Elche.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Valencia CF 1:1

19.04.2014 16:00

Góly: 19. Oriol Riera - 82. Jonas

Zápas mezi Osasunou a Valencií vítěze nenašel a obě mužstva si po remíze 1:1 připisují bod. Skóre otevřel domácí Oriol Riera, ale necelých deset minut před koncem stanovil konečnou podobu výsledku valencijský Jonas. Netopýrům se opět vzdálí pohárové příčky, Pamplonským se bude bod do boje o záchranu hodit o něco více.

Začátek zápasu byl z obou stran nervózní a diváci byli svědky řady nepřesností v rozehrávce. Z průměru dlouho vybočoval pouze aktivní Oriol Rirera, jenž sice v 16. minutě svůj útočný výlet na polovinu Valencie zakončil nepřesně, ale o pouhé tři minuty se už hrotový útočník Pamplony nemýlil. Gólová akce domácích začala prudkou ranou Torrese, kterou sice hostující gólman Guaita s vypětím všech sil vyrazil, ale na dorážku Riery už byl krátký - 1:0! Pro suverénně nejlepšího střelce Pamplony to byla již dvanáctá trefa v tomto ročníku La Ligy.

V dalších minutách pokračoval fotbal bez velkých šancí, přičemž byla především na hostech jasně patrná snaha o vyrovnání. K ohrožení domácí branky se ale v bílém hrající hosté prakticky nedostali. A když sudí Estrada neposoudil pád Feghouliho z 34. minuty ani ruku Bertrána ze 42. minuty v pokutovém území domácích jako penaltový zákrok, odcházeli do kabin veseleji fotbalisté Osasuny.

Valencie vstoupila do druhé půle s daleko větším nasazením, ale byli to paradoxně domácí, kdo se dostal do první gólovky druhého poločasu. Na konci povedené kombinace domácích se ocitl Torres, jenž si ve vápně Netopýrů dovolil i elegantní kličku, ale poté napálil jen tyč Guaitovy branky! Trenér Valencie Juan Antonio Pizzi zareagoval na nepříznivý vývoj zápasu v 62. minutě, když poslal na hřiště zkušeného útočníka Jonase. A byla to vskutku vynikající volba.

Třicetiletý Brazilec rozhýbal zaraženou ofenzivní vozbu hostů a po pár minutách pobytu na hřišti zkusil sám vypálit na branku Pamplony stráženou sebejistým Fernándezem. Bohužel nepřesně. Posledních dvacet minut už se hráči Osasuny viditelně zatáhli ve snaze ubránit svůj jednobrankový náskok. Pasivní hru domácích Valencie potrestala v 82. minutě. Pas z pravé strany od Araúja skvěle zachytil nabíhající Jonas, který neztratil nervy a povedeným obloučkem překonal bezmocného Fernándeze - 1:1! Kombinace dvou střídajících brazilských útočníku tak nakonec přinesla Valencii alespoň bod.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Elche CF 2:0

18.04.2014 20:30

Góly: 72. Miranda, 90. Diego Costa (pen.)

Dnes žádná přehlídka fotbalu. Nic elegantního, lehkého. Jen tvrdě vybojované tři body. Pokud ale Atlético vyhraje La Ligu, nikdo se nebude ptát na způsob, jakým to dokázalo. Dnes si připsalo cenné tři body díky brankám Mirandy a nakonec také proměněnému pokutovému kopu Diega Costy.

Minulost se opakuje, chtělo by se říct. Poslední vzájemný zápas totiž Simeoneho svěřenci vyhráli stejným rozdílem. Postupem času se ukázalo, že vyhrávání si užijí ještě dost a dost. Porazili Barcelonu a na její úkor budou bojovat o finále Ligy mistrů. A navíc drží první místo v Primera Division. Dnes večer si navíc připsali další tři body a jejich náskok se zvýšil na šest bodů oproti druhému Realu Madrid.

Od prvních minut se domácí aktivně pokoušeli ohrožovat bránu Elche, ale zároveň se s vypětím všech sil dařilo její obraně odolávat. Kokeho přímý volný kop ještě prodlužoval Tiago, ale i přesto si obrana hostí poradila. Problémem domácích se postupně stala až nemístná složitost v kombinaci, která se projevila například při akci Diega Costy, který ještě nahrával Davidu Villovi. k tomu se ale již obránci Elche stačili přemístit a míč mu vzali.

Po dvaceti pěti minutách se musel parádně vytáhnout také brankář Courtois, kterého vystrašila rána Marquéze z větší vzdálenosti. Nakonec však belgický talent vše zvládl. Obrana Atlética si v tu chvíli nevěděla rady a mohlo se jí to zle nevyplatit, protože nebýt Courtoise, tak míč po další akci Sapunara skončí v síti. Domácím se v obranné fázi příliš nedařilo a diváci dávali najevo svůj nesouhlas s jejich přístupem.

Dlouhé minuty jsme čekali na nějakou pořádnou a hlavně přesnou střelu Atlética Madrid, ale ta se nekonala ani po půlhodině hry! Prokletí přesnosti nezlomil ani agilní David Villa, který sice obelstil bránícího Sapunara, ale mířil o pár metrů vedle. Způsob, jakým se Atlético prezentovalo, nemohl uspokojit žádného z jeho fanoušků. O to méně se zamlouval trenéru Simeonemu, který reagoval střídáním. Zlaté střídání, dalo by se říci. Právě Raul García byl totiž o pár minut později faulován Sapunarem a sudí Clos Gómez ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. David Villa ale neměl svůj den. Respektive, brankář Manu Herrera ten svůj určitě ano, protože útočníkovu ránu zlikvidoval!

Postupem času opět Atlético upadlo do remízové letargie a na hřišti se proto objevili ofenzivní hráči jako José Sosa nebo Diego. Diego se chtěl hned zapsat mezi střelce, ale jeho rána přes Botiu neprošla. Až po dlouhých sedmdesáti minutách se domácí dočkali a prolomili smůlu. Rohový kop si v pokutovém území našel obránce Joao Miranda a nedal Herrerovi šanci zasáhnout!

Poté se ale domácí stáhli do obranné linie a do útoku vyráželi jen sporadicky. Když se už ale podařilo Atléticu zaměstnat brankáře Herreru, stálo to za to. Herrera musel likvidovat ránu Diega Costy, který tváří v tvář gólmanovi Elche pálil dobře, ale na jeho reflexivní zákrok nestačil. Tři minuty před koncem obrana Atlética nechala Courtoise na holičkách, ale ten si nakonec poradil. A byl to důležitý zákrok, protože jen o minutu později se k míči dostal Diego Costa a toho fauloval smolař utkání Sapunaru. Tentokrát dostal druhou žlutou kartu, byl vyloučen a jeho tým dohrával v deseti. Důležitější však bylo zakončení Diega Costy, který zvolil jinou stranu a uzavřel skóre zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid34274374:2285
2.FC Barcelona34263594:2881
3.Real Madrid33254494:3279
4.Athletic Bilbao34188859:3762
5.Sevilla FC34178965:4759
6.Real Sociedad341591058:5154
7.Villarreal CF341571252:4052
8.Valencia CF341291347:4745
9.Espanyol Barcelona341181538:4441
10.Málaga CF341181537:4341
11.Levante UD3410111330:4141
12.Celta Vigo341171640:5140
13.Rayo Vallecano341241842:7140
14.Granada CF341141930:5037
15.Elche CF348111527:4635
16.CA Osasuna34981729:5435
17.Real Valladolid336141332:5032
18.Getafe CF34881829:5132
19.UD Almería34862036:6830
20.Real Betis34572229:6922
Zbývající zápasy
07.05. 20:00Real Valladolid - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (400)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele