Primera División - souhrn 33. kola

24.04.2015, 22:37, aktualizováno 27.04.2015, 22:36
Komentáře a souhrny
Na čele tabulky zůstane i po tomto kole Barcelona, která zvládla barcelonské derby a porazila Espanyol, Real Madrid na to zareagoval triumfem ve Vigu. Dařilo se i dalším týmům z popředí tabulky, tři body mají Atlético, Sevilla a v pondělní dohrávce je ukořistila rovněž Valencia...

Valencia CF - Granada CF 4:0

27.04.2015 20:45

Góly: 26. Javi Fuego, 40. Dani Parejo (pen.), 85. Sofiane Feghouli, 88. Álvaro Negredo

Netopýři nepřipustili jakékoli překvapení a na svém stadionu porazili předposlední Granadu jednoznačně 4:0. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem a po zásluze jsou zpět na čtvrté příčce. Skóre otevřel Javi Fuego, následně se z penalty trefil Parejo a tečku za úspěšným mačem udělali v závěru zápasu Feghouli a Negredo.

Valencie začala zápas lépe, svižné podívané ale dlouho chyběly vyložené šance. Jakýs takýs pokus vyprodukoval v 16. minutě ze standardky Parejo, míč ovšem skončil mimo. Lépe se o pár minut později prezentoval Gomes, Portugalcova přízemní střela ale skončila v náručí gólmana Fernándeze. Tlak Los Che gradoval a ve 26. minutě se domácí fandové mohli poprvé zaradovat. Po rohovém kopu Pareja hlavičkoval z okolí penaltového puntíku nekrytý Javi Fuego a na skákavý balón už Fernández nedosáhl - 1:0!

Granada úplně vypadla z tempa a domácí nepřestávali hrozit. V 31. minutě se do míče opřel Feghouli, ale jeho táhlá rána pouze prosvištěla kolem levé tyče. Hosté nestíhali a v 38. minutě musel za záchrannou brzdu ve vlastním pokutovém území zatáhnout Diego Mainz, jenž stáhl k zemi Barragána. Následoval pokutový kop, který bez milosti proměnil Dani Parejo - 2:0! Druhou půli začala Granada aktivněji, ale hostům se příliš nevedlo. Navíc se v 53. minutě při odkopu nešťastně zranil levý bek Andalusanů Insúa, jenž musel opustit hřiště na nosítkách a místo něj naskočil do hry mladý Portugalec Luís Martins. Valencie si v poklidu hlídala náskok a svého soupeře do ničeho nepouštěla.

Hra byla hodně kouskovaná a přibývalo tvrdých faulů i žlutých karet. V poslední desetiminutovce se ale domácí přece jen mohli radovat a to hned dvakrát. V 85. minutě vyškolili obranu Granady de Paul, Negredo a zakončující Feghouli. Rána alžírského útočníka krásně vymetla levý horní růžek Fernándezovy svatyně - 3:0! Granada rezignovala na jakýkoli odpor a Valencijští si koncovku utkání užívali. V závěru si pak ještě Negredo seběhl na centr de Paula a hlavou pečetil vítězství domácího celku - 4:0! Netopýři si tak připsali povinné tři body a jsou zpět na čtvrtém místě.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Madrid 2:4

26.04.2015 21:00

Góly: 9. Nolito, 28. Santi Mina - 16. Toni Kroos, 24. Javier Hernández, 43. James Rodríguez, 69. Javier Hernández

Real Madrid v dramatickém zápase porazil Celtu Vigo na jejím hřišti 2:4 a stále ztrácí na první místo dva body. Real vyhrál první půli těsně 2:3 díky brance Rodrígueze a v druhém dějství dal pečeť na vítezství Los Blancos Hernández. Celta zůstane i přes dobrý výkon na devátém místě.

Celta zahájila zápas proti oslabeným evropským šampionům bez bázně a hany a jejich aktivita byla dokonce oceněna vedoucí brankou. V 10. minutě se do vápna hostů prokličkoval Nolito a přízemní střelou k tyči otevřel skóre - 1:0! Bílý balet se ale nepříznivým vývojem nenechal zviklat a zanedlouho přišla odpověď. Psala se 16. minuta, když Ronaldo pronikl do vápna Viga a nadělal před gólmanem Álvarezem obrovský zmatek. Domácí obrana odvrátila míč jen k nohám Toniho Kroose, jenž následně propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1!

Real od té chvíle dominoval, zatlačil svého soupeře a zanedlouho obrátil vývoj utkání. Ve 24. minutě vedla k úspěchu Realu kombinace Rodrígueze a Hernándeze, když druhý jmenovaný ve vápně tvrdou ranou z úhlu prostřelil Álvareze - 1:2! Celta hnána svými fanoušky nesložila zbraně a s dávkou štěstí udržela s favoritem krok. Nebyla ještě odehrána ani půlhodina hry a počtvrté se měnilo skóre. Santi Mina se dostal do trháku a tváří v tvář Casillasovi sice trefil tyč, ovšem balón se odrazil přímo k němu a teprve devatenáctiletý odchovanec Viga tak mohl bez problémů napálit míč do sítě - 2:2!

Madridští však vytáhli z rukávu ještě do přestávky jeden trumf. Ronaldo ještě ve 41. minutě napálil jen tyč, ale na jeho neúspěch dal zapomenout o tři minuty později James Rodríguez. Ten po přihrávce právě portugalského kanonýra s lehkou tečí domácí obrany prostřelil bezmocného Álvareze - 2:3!

Domácí gól do šatny nepoložil, na začátku druhé půle byli naopak aktivnějším mužstvem. V 50. minutě zkoušel Santi Mina obloučkem přehodit Casillase, ale mířil mimo. O čtyři minuty později pak střílel Orellana, s jehož přízemním pokusem si ale hostující brankář poradil. Stejný hráč se pak pokusil vymodlit si penaltu při střetu s Kroosem, ale píšťalka sudího Montera zůstala správně němá.

Real hrozil z brejků, jako třeba v 62. minutě, když Ronaldo našel ve vápně Hernándeze, který však těžký míč poslal vysoko nad. Celta hrála sympaticky, ale vyložené šance nepřicházely a Real tak mohl trestat. V 69. minutě Ramos excelentním centrem vyslal na zteč Hernándeze, jenž si míč báječně zpracoval a vsítil svou druhou branku v utkání - 2:4!

Celta se ještě snažila se zápasem něco provést, ale kvalita Realu byla jednoduše nad jejich síly. Navíc Ancelotti v závěru vsadil jednoznačně na defenzívu, když Hernándeze nahradil Pepe. Srdnatý výkon domácího celku tak už k ničemu nevedl a Real si důležitou výhru pohlídal. Jedinou komplikací byla v závěru zápasu žlutá karta pro Ramose, jenž si tak nezahraje v příštím kole.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Rayo Vallecano 2:0

26.04.2015 19:00

Góly: 16. Vicente Iborra, 43. Daniel Carriço

Sevilla si poradila s Rayem a vytvořila tlak na Valencii, která hraje v pondělí. O domácí vítězství 2:0 se postarali už v prvním poločase Iborra a Carrico. Po osmnácté porážce v této sezóně okupují Blesky jedenáctou příčku.

Hosté přitom nepřijeli do Sevilly pouze bránit. Už v 5. minutě se do míče z poza vápna opřel Kakuta a pořádně protáhl gólmana Rica, jenž oproti zápasu v Petrohradu nahradil v brance Sevilly Beta. Už ve 14. minutě se hostům zranil stoper Amaya, na jehož místo naskočil zkušený Morcillo a krátce nato přišla pro Blesky další pohroma, neboť se poprvé prosadili domácí. Na pravé straně si za obranu seběhl Figueiras, který naservíroval míč přesně na kopačku osamoceného Vicente Iborry. Ten se z osmi metrů nemýlil a zamířil přesně k tyči - 1:0!

Sevilla se dostala do sedla a zanedlouho mohla vést o dva góly, Suáreze však výborným zákrokem vychytal Toňo a hostující gólman se vytáhl i proti povedené ráně Gameira ve 27. minutě. Gameiro měl před přestávkou další obrovskou příležitost, v samostatném úniku se ovšem vyhnal do ostrého úhlu a trefil pouze madridského gólmana. Domácí fanoušci se však druhé branky dočkali ještě před přestávkou. Ve 43. minutě se po standardní situaci dostal balón k Suárezovi, jenž zavezl míč zpět do šestnáctky a posadil míč na hlavu Carrica, jenž se na přední tyči prosadil i přes stínění střídajícího Morcilla - 2:0!

Po změně stran si domácí drželi svého soupeře na distanc a v poklidu kráčeli za vítězstvím. Rayo se však s výsledkem nesmířilo a hostující hráči to stále častěji zkoušeli ze střední vzdálenosti. Sevilla však zůstala nebezpečnějším týmem. V 72. minutě nevyřešil dobře rychlý protiútok Reyes, jenž místo přihrávky volným spoluhráčům volil střelu a pouze nechal vyniknout brankáře Toňa. Na akci Sevilly odpověděli vzápětí hosté hlavičkou Kakuty, ve stoprocentní příležitosti ale mladý Francouz bránu minul.

Šanci snížit nepříznivé skóre měl v 82. minutě i Pozuelo, ale v dobré příležitosti vystřelil nad. Hra na riziko se hostům nevyplácela. V závěru se na Toňa řítili Suárez a po něm ještě střídající Deulofeu, od vyšší porážky ale Rayo zachránil spolehlivý Toňo. Sevilla tak zvítězila 2:0 a hodila rukavici konkurenční Valencii.

Více informací k zápasu

UD Almería - SD Eibar 2:0

26.04.2015 17:00

Góly: 8. Thievy Bifouma, 68. Verza (pen.)

Almería se úspěšně po třiatřicátém kole vymanila ze sestupových příček, kam naopak opět o kousek přisunula Eibar, který v nedělní odpoledne porazila 2:0. Střelci branek na Estadio Mediterraneo se stali Thievy Bifouma s Verzou, kteří svému celku zajistili druhé vítězství za posledních jedenáct kol, posun na první nesestupovou sedmnáctou příčku a bodovému dorovnání právě svého baskického soka o pozici výše.

Novoroční série Eibaru je ještě horší než ta soupeřova - ligový nováček si připsal jedinou výhru z patnácti zápasů, a tak pět kol do konce zůstává žhavým aspirantem na okamžitý návrat zpět do Segunda División.

Domácí vstoupili do utkání zhurta a hned na úvod zásluhou levého beka Casada působili v obraně Eibaru řádný chaos. V osmé minutě se pak Almería ujala vedení, když dvaadvacetiletý reprezentant Konga Thievy Bifouma převzal Hemedovu přihrávku a přetavil ji z hranice pokutového území v přízemní ránu k tyči, na kterou brankář Irureta nedokázal dostatečně rychle zareagovat.

Andalusané se pak dožadovali odpískání pokutového kopu, když Thomas padl k zemi po zákroku Didace Vily, ovšem rozhodčí Carlos del Cerro Grande zůstal ledově klidný a hra pokračovala dále. Ještě do poločasu pak neměl daleko k vyrovnání Manú, jenže svou ránu poslal nad břevno. Mikel Arruabarrena pak již sice trefil prostor mezi třemi tyčemi, ovšem na brankáře Rubéna si nepřišel.

Po změně stran se domácí usilovně snažili o pojištění těsného vedení a znovu se v tomto ohledu spoléhali na Thievyho. Ten však v další slibné příležitosti po centru Zonga trefil pouze brankovou konstrukci. Eibar se znovu připomenul šancí Borjy, jenž na hranici šestnáctky zpracoval vysoký míč a jal se bez odkladu střílet. Trefil však bohužel pro hosty prostor těsně vedle tyče.

V sedmašedesáté minutě se pak Almería dočkala trefy číslo dvě. Brazilský hračička Wellington Silva totiž svému týmu vybojoval pokutový kop díky nešikovnému zákroku Vily a Verza následnou šancí nepohrdnul. Eibaru nezbylo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku, jenže jak Manú, tak Piovaccari v zakončení neuspěli. Almería tak může slavit cennou výhru v "šestibodovém" zápase a míří za záchranou.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Deportivo La Coruña 1:1

26.04.2015 12:00

Góly: 47. Nordin Amrabat - 60. Oriol Riera

Deportivo La Coruňa odolalo favorizované Malaze a díky remíze 1:1 je zase o krůček blíže vysněné záchraně ve španělské nejvyšší soutěži. Ve vesměs vyrovnaném utkání poslal domácí Andalusany do vedení, ovšem Oriol Riera po hodině hry znovu vyrovnal. Oba celky navíc trefily i brankovou konstrukci, ovšem vítězný gól se nepodařilo ukořistit ani jednomu.

Depor se ziskem jednoho bodu posunul na celkový počet devětadvaceti, což je stále daleko od záchranářské jistoty a navíc jeho série zápasů bez vítězství se tímto výsledkem opět natáhla již na jedenáct kol. Ani Malaga se nemůže opřít o vydařené výsledky z posledních týdnů, sama je totiž bez jediné ligové výhry již sedm utkání. Náskok andaluského klubu na osmý Athletic se tak rázem zmenšil na pouhý jeden bod, boj o poslední místo zajišťující kvalifikaci do Evropské ligy tak ještě bude v závěru sezony nadmíru ostrý.

Svěřenci Javiho Gracii se málem odrazili ze startovních bloků tím nejlepším možným způsobem. Juanmi však smolně v desáté minutě trefil pouze tyč, když umně obkroužil bránícího hráče a obstřelil brankáře Fabricia. Pak o sobě dalo poprvé vědět Deportivo prostřednictvím Lucase Péreze, jenž přinutil gólmana Carlose Kameniho ke kvalitnímu zákroku. A když po dobré práci Luisinha v hlavičkovém zakončení těsně selhal Riera, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten však po změně stran vydržel ani ne dvě minuty, neboť Nordin Amrabat vyspurtoval v pravou chvíli na kolmou přihrávku a navzdory tlaku bránících hráčů vyslal na Fabricia tvrdou přízemní ránu, která se otřela o tyč a zapadla do sítě. Ani to však hosty nerozhodilo a Kameni se musel záhy činit v likvidaci nebezpečného centru před nabíhajícím Rierou. Několik minut nato však někdejší útočník anglického Wiganu přece jen udeřil.

Excelentní přímý kop Péreze z pravé strany našel v pokutovém území Malagy přesně Rierovu hlavu, z níž se míč odrazil přesně do spodního rohu branky domácích. Ti se snažili o okamžitou odezvu a návrat vedení na svou stranu, jenže Juanmi skóroval z postavení mimo hru a Horta ztroskotal na Fabriciovi. Největší šance závěru utkání tak připadla Pérezovi, jenže křídelník Deporu z hranice pokutového území trefil svůj přímý kop pouze do tyče.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 0:0

25.04.2015 22:00

Góly: -

Večerní zápas Realu Sociedad s Villarrealem sliboval napínavou podívanou, kde se oba celky po mizerných výsledcích z posledních týdnů pokusí znovu nalézt formu. Herně to pak sice ze strany hostů vypadalo navýsost slibně, jenže gólová nemohoucnost nakonec zapříčinila bezbrankovou remízu 0:0.

Asi nejblíže byl k průlomu skóre Víctor Ruiz dvě minuty před koncem, jenž dokonce úspěšně procpal míč za brankovou čáru, ovšem radost mu byla upřena rozhodnutím rozhodčího jeho trefu neuznat kvůli domnělému postavení mimo hru. Obecně šlo o relativně jednostrannou záležitost, kdy se Villarreal usilovně snažil zvítězit a domácí brankář Rulli dělal všechno pro to, aby jim to znemožnil. Vzhledem k tomu, že také uspěl, zůstává Žlutá ponorka na průběžném šestém místě a Sociedad na dvanáctém.

V předchozím vzájemném zápase obou týmů jasně dominoval Villarreal, jenž baskický klub rozdrtil rovnou 4:0. Když si k tomu přidáme také letošní vyřazení z ligového poháru a uzmutí šestého místa v závěru loňské sezony, měl Sociedad svému sokovi hodně co vracet. Přesto hned od úvodu hráli prim hosté, přestože jim chyběli tak důležití hráči jako Uche, Vietto či Giovani dos Santos. Jako první Rulliho prověřil Joel Campbell, těsně vedle pak ve čtrnácté minutě zamířil Jaume Costa. Do třetice všeho zlého poté neuspěl ani Piňa se svou hlavičkou nad z jednadvacáté minuty.

Sociedad toho směrem dopředu předvedl jen velmi málo, a přesto se šest minut před koncem první půle málem dostal k pokutovému kopu, když Xabiho Prieta složil na zem Jokić. Píšťalka sudího však zůstala němá, a jelikož Rulli záhy perfektně zneškodnil ránu Triguerose, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ani po změně stran se obrázek hry nijak nezměnil, hosté nadále dominovali, ovšem cestu přes výtečného Rulliho se jim stále nedařilo proklestit.

Až v osmaosmdesáté minutě byl gólman Sociedadu přece jen překonán. Ruizovu přesnou hlavičku však odmítl praporek čárového rozhodčího, který uviděl postavení mimo hru. Opakované záběry ukázaly, že střelec sám v ofsajdu nebyl, pouze jeho spoluhráč Piňa se do nedovoleného postavení připletl. Hosté se každopádně museli spokojit s dalším nezaslouženým bodem za remízu 0:0, ovšem za své střelecké trápení si stejně mohou jen a jen sami.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 0:1

25.04.2015 20:00

Góly: 35. Víctor Casadesús

Getafe nakonec nezvládlo důležitý zápas na domácí půdě a se třemi body odjíždí z Madridu Levante. Jedinou branku utkání vstřelil Victor Casadesús.

Getafe šlo na domácí trávník jako favorit. Do zápasu postavilo od prvních minut Léona, Sarabiu nebo Babu. Levante se spoléhalo na pět obránců, před kterými fungovali Simao, Mari a Morales. O ofenzívu se měli start Casadesús a Barral. Ve druhé minutě poslal José Mari zajímavý centr před branku, ale míč byl odvrácen Babou. David Barral pak pálil jen těsně mimo tři tyče. Stejný hráč hlavičkoval po pěti minutách, ale brankář Vicente Guaita byl včas na svém místě.

David Barral byl v prvních minutách hodně aktivní a po deseti minutách vyslal na soupeřovu bránu další nebezpečný projektil. O chvíli později nabíhal do vápna Escudero. Ten pak poslal pas před bránu, ale Babá těsně nedosáhl. Po dvaceti minutách se ve vápně po přesném pasu Escudera dostal k míči Diego Castro, jenže narazil na skvělého Marina. Ten si s míčem poradil a vyrazil jej!

Pedro León odcentroval z pravé strany do vápna, ale s jeho pasem si obránci soupeře poradili. Po více než třiceti minutách hosté rozehráli rohový kop skvěle, míč se snesl na hlavu Victora Casadesúse, který jej poslal přesně do brány mimo dosah Guaity - 1:0 pro hosty!

Dvě miuty před koncem první půle Casadesús ještě přihrával Josému Marimu, který pálil před pokutovým územím soupeře. Jenže mířil hodně vysoko nad bránu! Na zadní tyči pak ještě hlavičkoval Rodriguez, který ale pálil opět hodně vysoko nad bránu!

Druhý poločas začal lépe Diego Castro, který byl v dobré pozici na hranici vápna soupeře. Ale brankář Marino byl včas na místě a ránu chytil. Babá se deset minut po změně stran ocitl za obranou Levante, ale nedokázal zpracovat míč. Dvacet minut před koncem utkání napálil ze standardní situace míč do hlavy bránícího hráče Pablo Sarabia. O chvíli později se Babá vydal do vápna soupeře, ale scházel mu krok k zakončení.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Elche CF 3:0

25.04.2015 18:00

Góly: 55. Antoine Griezmann, 63. Raúl García, 77. Antoine Griezmann

Atlético Madrid porazilo domácí Elche a do hlavního města se vrací se třemi body. Zatímco v prvním poločase to příliš zajímavý fotbal nebyl, druhých 45 minut nabídlo tři branky a množství akcí. Hrdinou utkání se stal francouzský šikula Antoine Griezmann, který vstřelil dvě branky. Druhým střelcem byl Raul Garcia, který rovněž odehrál skvělý zápas.

Atlético Madrid bylo jasným favoritem utkání s Elche a dokazovala to také sestava, kterou trenér Diego Simeone postavil. Od úvodních minut hrál například Fernando Torres, Koke nebo hvězdný Francouz Antoine Griezmann. Jen lavička zbyla dnes na hvězdu Maria Mandžukiće nebo Arda Turan. Elche vsadilo na defenzivní sestavu, v útoku se pohyboval jen jediný hrot - Jonathas. Podporovat jej měli Rodrigues, Fajr nebo Coro.

Atlético bylo v úvodu zápasu jasně aktivnějším týmem. Ke střele se ale dlouho nemohlo odhodlat. Až po patnácti minutách se skácel k zemi před vápnem Fernando Torres. Zkušený hráč byl faulován, ale ze standardní situace Atlético nic nevytěžilo. García si naskočil na zajímavý centr, ale jeho hlavičku brankář Tytoń vyrazil mimo tři tyče. Po dvaceti minutách se skóre neměnilo a nutno dodat, že Atléticu vázla kombinace. Po pětadvaceti minutách si na centr od rohového kopu naskočil zkušený obránce Diego Godín, ale jeho zakončení mířilo mimo.

Elche také zrovna nepřispívalo k atraktivitě utkání. První zajímavou střelu utkání si Elche připsalo až po třiceti minutách, kdy pálil Coro. Mířil ale mimo. O chvíli později našel ve formě hrající Antoine Griezmann skvělou nahrávkou Fernanda Torrese, který sice postupoval na brankáře Tytoně sám, ale vůbec netrefil jeho bránu!

První poločas nepřinesl mnoho zajímavého a skončil bez branek. Trenér Diego Simeone musel asi v šatně mluvit hodně nespokojeně a hodně nahlas. Jeho hráči si totiž ve druhé půli spravili gólový apetit. Tři minuty po změně stran si za obranu naběhl opět Fernando "EL Niňo" Torres a pálil, ale polského gólmana Tytoně nepřekonal ani napodruhé!

Torres znovu dostal míč do dobré pozice, ale místo střely ještě míč přehazoval na svou silnější nohu, což neměl dělat. Jak se střílejí branky, to mu ukázal až jeho mladší kolega z útoku. Francouzský mušketýr Antoine Griezmann byl ve správný moment na správném místě a dorazil povedenou střelu Raula Garcii - 1:0 pro Colchoneros.

Elche chvíli drželo míč na kopačkách, ale nedařilo se mu dostat se s ním blíž k ohrožení brány mladíka Oblaka. První branku utkání vstřelil Antoine Griezmann po ráně Garcii, který si vše vynahradil po hodině hry. Krásně kroucenou ranou zpoza vápna překonal pozdě zasahujícího brankáře Tytoně. Ten nemohl mít úplně čisté svědomí.

Jak můžeme číst v mnohých tiskovinách z hlavního města, Madrid zachvátila "Griezmánie". A důvod? To předvedl mladý Francouz v dnešním utkání dokonale. Ze slibné posily s velkým potenciálem se stává Pan Nepostradatelný. Patnáct minut před koncem utkání obránci Elche vyrobili další problematickou chvilku pro svého brankáře. Využil toho Saul Niguez, který míč vybojoval a nahrál před bránu. Tam se po míči natáhl Griezmann a vstřelil třetí branku!

Deset minut před koncem utkání Tiago vyslal solidní ránu zpoza vápna, ale té chyběla přesnost. Až v 90. minutě se dostal do zakončení Herrera, jenže brankář Oblak si poradil bez problémů. Atlético je stále třetí, Elche je až na 14. místě.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:2

25.04.2015 16:00

Góly: 17. Neymar, 25. Lionel Messi

Barcelonské derby právě skončilo. A vítězem je opět FC, které se na hřišti svého soka prosadilo a vyhrálo o dvě branky. Zápas byl hodně emotivní a dokonce jsme se dočkali jedené červené karty na každé straně. Gólově se prosadili Neymar a o pár minut později Lionel Messi.

Lídr La Ligy navýšil své vedení na čele první ligy na pět bodů, protože Real Madrid hraje své utkání až zítra. Bylo to ale hodně nervózní utkání a 10 minut po změně stran dokonce Jordi Alba dostal červenou kartu. Ani domácí ale nedohráli v plném počtu, protože v nastaveném čase zápasu dostal červenou kartu také Héctor Moreno. Od začátku za hosty nastoupila obávaná trojice Messi, Luis Suárez a Neymar. Domácí spoléhali na ofenzivní čtyřku v podání Vázquez, García, Álvarez a jediný hrotový útočník Caicedo.

Aktivněji do zápasu vstoupili hosté. První rychlejší přihrávka mířila od Rafinhy na Messiho, ale nakonec byla rychlejší. O minutu později se do další obrovské šance dostal Brazilec Neymar, který si naběhl do vápna a vypálil. Trefil ale jen brankáře Kika Casillu! Poměrně dobrou hlavičku ve vápně zakončil Luis Suárez, ale mířil nad. Neymar spálil další obrovskou šanci po skvělé nahrávce od Argentince Lionela Messiho. V 11. minutě si Brazilec naběhl na krásný pas a snažil se přehodit brankáře Casillu, ale ten držel Espanyol nad vodou.

Po patnácti minutách předvedli Blaugranas krásnou kolektivní akci. Lionel Messi z hloubi pole našel nabíhajícího Jordiho Albu, který z první posílal pas do vápna na Luise Suáreze. Ten si ale všiml, že za ním nabíhá ještě Neymar, přenechal mu míč a sledoval, jak brazilské eso slaví krásný gól - 1:0 pro hosty.

Espanyol možná plánoval, že se pokusí o zvrat v zápase. Jenže o deset minut později se Barca prosadila podruhé. Suárez unikl po pravé straně obráncům domácích a poslal balon na vápno. Tam si jej převzal Javier Mascherano, který mu jej obloučkem vrátil. Suárez nebyl sobec ani v této chvíli a nahrával na Lionela Messiho. Ten už brankáře Kika Casillu v pohodě překonal - 2:0.

Po třiceti minutách se dostala k zakončení také domácí strana. Ve vápně se dostal k balonu urostlý ekvádorský útočník Caicedo, ale balon napálil nad. Krásnou nahrávku od Iniesty na nabíhajícího Luise Suáreze nakonec druhý jmenovaný nezachytil podle svých představ. Pět minut před koncem první půle se dostal do šance opět Brazilec Neymar, který kombinoval s Luisem Suárezem, ale pálil jen do připraveného Kika Casilly.

Pět minut po změně stran se dostal do velké šance opět Felipe Caicedo, který si zpracoval míč a z bezprostřední blízkosti pálil mimo! O chvíli později utekl svým strážcům Neymar, ale ani on nepřekonal brankáře Casillu. Barcelona si poklidný průběh utkání zkomplikovala sama. Jordi Alba zakopl nesportovně míč, za což mu sudí Antonio Mateu udělil žlutou kartu. To ale obránce Barcelony komentoval, takže ihned dostal druhou žlutou!

Po hodině hry dokonce Lionel Messi spálil obrovskou šanci, když jeho ránu zastavila tyč! Suárez našel ve vápně zcela volného Neymara, který ale pálil hodně mimo! Patnáct minut před koncem utkání se dostal do šance domácí tým, když se Stuani dostal do zakončení, ale v dobré vzdálenosti pálil trestuhodně mimo! Nouzi o práci neměl ani brankář Bravo, který musel likvidovat náběh Stuaniho, jehož nechala nepočetná obrana Blaugranas utéci. Nakonec jsme se dočkali ještě jedné červené karty, kterou měl na svědomí Hector Moreno.

Více informací k zápasu

Córdoba CF - Athletic Bilbao 0:1

24.04.2015 20:45

Góly: 56. Beñat Etxebarria

Dost možná finální ortel si nad sebou v páteční předehrávce podepsala Córdoba, která na domácí půdě podlehla Athleticu 1:0. O jediný gól zápasu se postaral záložník Beňat Etxebarria a baskický klub tak nadále směřuje za pozdním ukořistěním jedné z příček zajišťujících kvalifikaci do Evropské ligy.

Díky Beňatově parádní kroucené ráně z hranice pokutového území se Athletic posunul na totožný bodový zisk k sedmé Malaze, která drží sedmé a poslední pohárové místo. Andalusané však mají stále zápas k dobru. Córdoba naopak natáhla svou zoufalou šňůru zápasů bez vítězství na tragických patnáct zápasů, a tak pět kol před koncem ztrácí na záchranu propastných osm bodů. Nic jiného než zázrak již ligového nováčka neuchrání od návratu do Segunda División.

Oba celky do utkání naskočily po hlavě a jak hostující obránce Mikel San José, tak córdobský záložník Fede Cartabia se v úvodní čtvrthodině dostali k dalekonosným střeleckým pokusům, ovšem v obou případech nakonec vůbec netrefili branku. Portugalský křídelník Bebé pak málem dostal domácí do vedení krátce po odehrané půlhodině hry, jenže z ostrého úhlu nakonec ke smůle svého týmu napálil pouze břevno. Když na samotném konci první půle neuspěl proti brankáři Juanu Carlosovi ani s hlavičkovým pokusem Aritz Aduriz na opačné straně, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran stačily pouhé čtyři minuty k tomu, aby si Córdoba vytvořila svou vůbec největší šanci zápasu. Fidel však zblízka trestuhodně přestřelil a domácí záhy jeho omylu mohli litovat dvojnásob. Zbytečná ztráta míče ještě na vlastní polovině vyústila v rychlý útok Athleticu, kdy San José našel přesnou přihrávkou Beňata, jenž si míč zaseknul a prudkou ranou napálil míč do sítě dřív, než se Juan Carlos vůbec stačil vzpamatovat.

Córdoba pak vrhla všechny síly do útoku, jenže Gorka Iraizoz v brance celku z Bilbaa odolala i ranám Reného Krhina s Aleksandarem Pantićem. Athletic tak dokázal znovu po třech neúspěších znovu zvítězit a možná ještě letošní příšerně rozehranou sezonu zakončí relativním úspěchem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33263491:1981
2.Real Madrid33261699:3079
3.Atlético Madrid33226564:2672
4.Valencia CF33208560:2568
5.Sevilla FC33206760:3766
6.Villarreal CF331411844:3053
7.Málaga CF331381236:3947
8.Athletic Bilbao331371333:3746
9.Celta Vigo331191339:3842
10.Espanyol Barcelona331191339:4242
11.Rayo Vallecano331321838:6141
12.Real Sociedad339121236:4339
13.Getafe CF331061728:4636
14.Elche CF33971727:5734
15.Levante UD33881731:6032
16.SD Eibar33871828:4631
17.Deportivo La Coruña336111629:5229
18.UD Almería33871829:5228
19.Granada CF334131621:6125
20.Córdoba CF333111921:5220
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (407)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele