Primera División - souhrn 33. kola

11.04.2014, 22:55, aktualizováno 14.04.2014, 23:52
Komentáře a souhrny
Atlético zůstává v čele tabulky po vítězství na hřišti Getafe. Druhý už je Real Madrid, který smetl Almeríi a využil prohry Barcelony v Granadě. Athletic smetl Málagu a udržel šestibodový náskok na Sevillu, která uspěla v derby proti Betisu. Valencia udolala Elche, remízy se zrodily ve Vigu a na Espanyolu...

Athletic Bilbao - Málaga CF 3:0

14.04.2014 22:00

Góly: 4. Aritz Aduriz, 46. Aritz Aduriz, 62. Ander Herrera

Bilbao si celkem jasně poradilo s Málagou a tři body si nechává pro sebe. Athleticu zajistily výhru dvě branky střelce Aritze Adurize a jeden gól Andera Herrery. Díky výhře Lvi z Bilbaa hájí čtvrtou příčku, zatímco poražený tým je prozatím na jedenácté příčce.

Domácí se již od začátku pokoušeli hře vtisknout jasný rukopis, kterým by ovládli hru soupeře. To se jim dařilo především díky rychlému a pohotovému napadání soupeřovy rozehrávky. Proměnit ji v branku se pokoušel úvodním centrem Susaeta, ale na brankáře Willyho Caballera si nepřišel. Přeci jen jsme se ale na stadionu San Mamés dočkali velmi rychlé zápletky, jejímž hlavním strůjcem se stal Aritz Aduriz.

Už po čtyřech minutách byl pokus Ikera Muniaina sražen na rohový kop, který se od kopaček Susaety snesl až na hlavu Aritze Adurize a ten již Willyho Caballera překonal - 1:0.

Aduriz se stal hlavní postavou baskického týmu a svými střeleckými schopnostmi jej táhne za Ligou mistrů. V této sezoně se radoval již z patnácti ligových branek v osmadvaceti zápasech, což vůbec není špatná bilance. První desetiminutovka byla pro hosty skoro smrtící a jen těžko nalézali půdu pod nohama. Po centru Muniaina se jen o kousek vedle trefoval Iraola, po něm se Muniain zastřeloval osobně. Hlavním problémem Málagy se stala rozehrávka, která dnes večer postrádala přesnost, agresivitu i nápaditost. Ta naopak nechyběla domácím, takže k centru se dostal Balenziaga a jen tak tak, že se jeho pokus nedočkal Susaetova zakončení.

Baskové byli všude a naprosto dominovali. Další navýšení se mohlo konat po spolupráci Andera Herrery s Aritzem Adurizem, ale ten ve stoprocentní šanci selhal a zamířil asi o metr vedle. Dvojice Susaeta - Muniain hodně zlobila obrannou linii před brankářem Caballerem a ten měl několikrát co dělat, aby celou situaci vyřešil. Vedlo se mu to až do konce prvního poločasu. Jakékoli plány hostí na případný zvrat vzaly za své minutu po změně stran, když Baskové znovu udeřili.

Opět agilní Markel Susaeta zvládl svou práci po rychlém protiútoku, na hranici vápna předložil míč do běhu spoluhráči Adurizovi a ten již neměl větších problémů s uklizením míče k tyči - 2:0.

Deset minut po změně stran mohl Aduriz dokonat hattrick, ale po přehození brankáře Willyho směřoval míč z jeho kopačky příliš vysoko. Když šanci Amrabata neproměnil ani Darder, znovu Athletic zahrozil. Ander Herrera stál na svém místě ve správný čas a přesnou ranou se štěstím poslal míč za záda brankáře Willyho Caballera. Situace pro hosty téměř neřešitelná, naopak Bilbao mohlo v poklidu kombinovat.

Není divu, že hostům se již do útočení nechtělo. Zvýšit naopak mohl Iker Muniain, který sice dobře vystřelil, ale rána z jeho kopaček zamířila těsně vedle. Pět minut před koncem se do šance dostal opět Aritz Aduriz, kterého vyslal Iraola, ale zkušený útočník dnes hattrick zkrátka nedovršil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 2:2

13.04.2014 21:00

Góly: 3. Cristhian Stuani, 88. Diego Colotto - 43. Iago Falqué, 50. Joaquín Larrivey

Nedělní program třiatřicátého kola uzavřela gólová přestřelka v Barceloně, kde domácí Espanyol remizoval s Rayem Valleanem 2:2. Na úvodní branku Stuaniho odpověděli Falqué s Larriveyem a rázem se zdálo, že hosté budou brát všechny body. V závěru však naštěstí pro Espanyol udeřil Diego Colotto.

Rayu ovšem i remíza notně pomáhá k tomu, aby si co nejdříve zajistil úspěšné setrvání v Primera División. Momentálně na sestupové příčky drží madridský celek šestibodový náskok. Espanyol zůstává ve středu tabulky.

Barcelonští si lepší vstup do utkání ani nemohli přát. Hned s třemi minutami na časomíře již Pizzi dodal do pokutového území kvalitní přihrávku, kterou Stuani pohotově zúročil v první gól zápasu. Rayo se však těší výtečné formě a ani brzká branka na jeho pozitivní mentalitě nic nezměnila. Prakticky vzápětí následovaly šance Rochiny, kdy nejprve zablokoval jeho ránu a brankář Casilla zasáhl sám při další nebezpečné situaci o několik chvil poté.

Přesto však domácí nezabránili tomu, aby Vallecano přece jen vyrovnalo ještě do konce poločasu. Dvě minuty před odchodem do kabin se Alberto Bueno prodral vpřed a našel přesně Falquého, jenž točenou ranou poslal míč do sítě asi z deseti metrů. Navíc i po změně stran aktivní Rayo tvrdě udeřilo a s opominutím přestávky otočilo záporné skóre během sedmi minut. Znovu u toho byl Bueno, jehož průnik a centr na Larriveye se setkal s úspěchem, tedy gólovou hlavičkou.

Těsně po uplynutí hodiny hry málem přidal pojistku Raya Rochina, jenže Casilla naplno prokázal své špičkové kvality a fantastickým zákrokem udržel svůj tým ve hře. To se pak prokázalo býti klíčovým, neboť dvě minuty před koncem Manuel Lanzarote odcentroval a bývalý útočník Deportiva La Coruňa Colotto zblízka s přehledem zavěsil na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Atlético Madrid 0:2

13.04.2014 19:00

Góly: 40. Diego Godín, 84. Diego Costa

Atlético Madrid je zase o krůček blíže k vysněnému titulu. V malém madridském derby totiž přehrálo Getafe 2:0 a nadále si udržuje tříbodový odstup od Realu Madrid. Byť svěřenci Diega Simeoneho dlouho bezradně obléhali domácí obranu, přesto nakonec díky zásahům Diega Godína s Diegem Costou ukořistili cenné vítězství.

Hostům k výhře značně napomohla i nedisciplinovanost jejich protějšků, neboť jak Ángel Lafita, tak Alexis byli nuceni opustit hřiště předčasně a Getafe dohrávalo o devíti. I nadále tak pokračují v prachbídné formě bez domácího vítězství, která se táhne již od Vánoc loňského roku. Byť to byli právě oni, kdo si vytvořil první šanci utkání. Pedro León rozehrál rohový kop, na něj nejvýše vyskočil Alexis, ovšem svůj hlavičkový pokus umístil pouze vedle levé tyče. Oba zmiňovaní hráči si spolupráci zopakovali o několik minut později, a rovněž se stejným výsledkem.

Atlético tak svému městskému rivalovi uštědřilo lekci z produktivity. Pět minut před odchodem do kabin se k Juanfranově centru dostal stoper Godín a z několika metrů poslal míč do sítě. Po změně stran zůstal obraz hry nezměněn. Getafe pokračovalo ve spalování šancí, jmenovitě Adrian Colunga z dobré pozice našel svou ranou pouze náruč brankáře Courtoise. Atléticu se pak v čtyřiašedesáté minutě naskytla další příležitost tvrdě udeřit z ojedinělé šance. Ángel Lafita si totiž faulem v pokutovém území vysloužil druhou žlutou kartu a zároveň nabídl hostům možnost kopat pokutový kop.

Diego Costa však nabídnutou příležitostí pohrdl a nechal chabou ranou doprava vyniknout brankáře Codinu. Diega Simeoneho a spol. to mrzet nakonec stejně nemuselo, hned tři minuty nato totiž Alexis uviděl stejně jako Lafita červenou kartu za ostrý zákrok a vítězství hostů bylo na dosah. Zvláště když León sedm minut před koncem z pěti metrů trestuhodně přestřelil a definitivně pohřbil naděje Getafe na příznivý výsledek. Minutu nato přidal pojistku v podobě druhé branky Diego Costa po přihrávce Adriána a zbytek utkání se již dohrál v poklidném tempu.

Přece jen však Atlético utrpělo v závěru utkání jednu nepříjemnost. Jeho brazilský kanonýr se španělským pasem totiž při skórování své šestadvacáté ligové branky narazil do levé tyče a po dlouhém ošetřování nakonec odstoupil ze zápasu ve zjevných bolestech na nosítkách.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Elche CF 2:1

13.04.2014 17:00

Góly: 22. Pablo Piatti, 61. Dani Parejo - 28. Coro

Netopýři předvedli dobrý výkon a díky dvěma gólům udolali bojující Elche. Zatímco hosté jsou patnácté příčce, Valencii chybí osm bodů na evropské poháry, což by ještě před pár měsíci čekal málokdo. Tři body Valencii zařídili Pablo Piatti s Danielem Parejem.

Valencia už od prvních chvil diktovala tempo zápasu a postupně získávala pevnou půdu pod nohama. Brankář Herrera se musel mít na pozoru při střele Vargase, která prostor tří tyčí minula jen o vlásek. Jinak si ale obrana Elche s ataky svého soupeře poradila celkem bez problémů. V dalším pohledné akci utkání se ocitl Fidel, který se uvolnil a posléze vystřelil, ale ani jeho pokus neskončil v síti.

Hodně aktivně v dresu domácích vyhlížel útočník Jonas, který se pokoušel překonat ofsajdovou past soupeře dvakrát po sobě, ale jeho druhá rána byla zablokována obranou. Suarezovo zakončení pohlídal včas zasahující Vicente Guaita, což byl možná rutinní, ale přesto velmi důležitý zákrok. Z následného útoku se totiž domácí konečně prosadili. Michel v pokutovém území našel nabíhajícího Pabla Piattiho a ten střelou k tyči poslal Valencii do vedení!

Elche sice vypadalo dost překvapeně a chvíli se jim nedařila ani jednoduchá rozehrávka, ale Valencia nemohla usnout na vavřínech. Když se hostům nedařilo, právě v té době se dočkali překvapivého srovnání. Sánchez našel nabíhajícího Cora a pro něj už nebylo problémem překonat brankáře Vicenteho Guaitu!

Guaita musel zasahovat také krátce před koncem první půle, když se útočník Cristian Herrera pokoušel procpat přes bránící hráče a jeho střela vůbec nebyla špatná. Obdobně se vedlo na druhé straně pálícímu Danielovi Parejovi, který si na brankáře Manu Herrera nepřišel. Pět minut po změně stran zahrozil opět Jonas, ale ani další jeho rána neměla gólové parametry. Ten se neprosadil ani po zajímavém centru Daniho Pareja.

A tak to záložník Valencie vzal na svá bedra. Po hodině hry se k němu dostal míč po odražené střele, čehož Parejo využil skvělou ranou k tyči a propálil všechno, co mu stálo v cestě - Valencia opět vedla a mohla se soustředit na další vývoj zápasu.

Přece jsme se ale mohli dočkat velkého dramatu. Damián Suárez dostal po faulu Pabla Piattiho jedinečnou možnost zahrávání pokutového kopu, ale naložil s ní prachbídně a brankář Vicente Guaita míč vyrazil na rohový kop! Hrdinou se opět mohl stát také Richmond Boakye, ale pět minut před koncem utkání nevyužil nabízenou šanci a míč napálil těsně vedle tyče! Tím pohasly veškeré naděje hostí na bodový zisk. Valencia naopak udržela kontakt se špičkou a ze současného osmého místa ještě bude chtít potrápit první pětici.

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC 0:2

13.04.2014 12:00

Góly: 29. Kévin Gameiro (pen.), 82. Kévin Gameiro

Sevillské derby zvládla lépe FC Sevilla, která na půdě Realu Betis zvítězila dvěma brankami Gameira 2:0. Domácí tak ztenčili své šance na záchranu na ještě mizivější úroveň, zato hosté touto výhrou znovu vyvíjejí tlak na čtvrtý Athletic.

Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení Juana Carlose z osmadvacáté minuty za zákrok na Carlose Baccu ve vlastním pokutovém území. Z nařízené penalty Kevin Gameiro otevřel skóre a od té chvíle již pro Betis nebylo cesty zpátky. Jakékoli naděje alespoň na remízu zhatil osm minut před koncem znovu Gameiro ranou z bezprostřední blízkosti. Betis tak ztrácí na záchranu již deset bodů a do konce ligy chybí posledních pět kol.

Přitom svěřenci Gabriela Calderóna vstoupili do utkání skvěle. Jordi Figueiras se sice zvládl položit do nebezpečně zahrané standardní situace, ale nedokázal již míč usměrnit do brány. Střelu Nona musel zablokovat stoper Federico Fazio na rohový kop a Leo Baptistao se dožadoval odpískání pokutového kopu za svůj pád v šestnáctce. Penalta se nakonec opravdu kopala, jenže na druhé straně.

Šlo o klíčový moment celého zápasu. Těsně před uplynutím půlhodiny hry Carlos Bacca vyhrál hlavičkový souboj, prodral se tvrdě obranou Betisu a přinutil Juana Carlose ke skluzu. Ten nejprve špičkou kopačky zasáhl míč, pak srazil na zem kolumbijského útočníka. Rozhodčí Velasco Carballo však situaci vyhodnotil jako nedovolenou, odpískal pokutový kop a Carlosovi ukázal rovnou červenou kartu. Přestože rozlícení diváci i hráči mohutně protestovali, španělský arbitr své rozhodnutí již zpátky vzít nemohl a Gameiro poslal Adána na opačnou stranu - 1:0.

Francouzský útočník mohl navýšit vedení Sevilly hned deset min po začátku druhé půle, když si naběhl na kolmici do úniku tváří v tvář Adánovi, ovšem díky rychlému vyběhnutí domácího brankáře trefil Gameiro pouze jeho nohy. Poté Adán podržel svůj tým i při ráně Vitola, kterou dokázal na poslední chvíli vyrazit.

Tým sudích chvíli nato učinil druhé kontroverzní rozhodnutí dne, když v situaci, kdy Amaya zahrál jednoznačně rukou, odpískal postavení mimo hru Gameira. Na opačném konci hřiště mohl s trochou štěstí skórovat Castro, ovšem z těsného úhlu dokázal jeho ránu zablokovat Figueiras a odražený míč pak zpacifikoval Beto.

Pojistku Sevilly přidal osm minut před koncem Gameiro, jenž zblízka doklepl Figueirasův centr z pravé strany. Díky této výhře se svěřenci Unaie Emeryho rázem dostali z pátého místa na dostřel čtvrtého Athleticu, který čeká pondělní zápas s Malagou.

Více informací k zápasu

Real Madrid - UD Almería 4:0

12.04.2014 22:00

Góly: 28. Ángel Di María, 53. Gareth Bale, 56. Isco, 85. Álvaro Morata

Real Madrid využil hozené rukavice v podání prohry Barcelony a vzhledem k tomu, že Atlético hraje svůj zápas až v neděli, ujímá se Bílý balet vedení v La Lize. Almería mu příliš starostí nenadělala a Real si s ní poradil rozdílem čtyř branek.

Real Madrid se dnes večer musel obejít bez své nejzářivější hvězdy v podobě Portugalce Cristiana Ronalda. To mu ale příliš nevadilo, protože i bez něj má ve svém kádru mnoho ofenzivních talentů. Na hřiště se od první minuty dostali například Gareth Bale nebo mladík Isco. Hostující Almería bojuje o každý bod, což ale dnes vůbec nebyla snadná práce.

Už po čtyřech minutách se do zajímavé pozice dostal Angel Di María, jenž skvěle vypálil a jen břevno za brankářem Estebanem spasilo Almeríu. Tento miniduel se opakoval ještě několikrát, ale se stejným výsledkem. Brankář Esteban zasahoval několikrát, ale vždy si dokázal s Di Mariovými pokusy poradit. Ani Almería se ale nevzdávala a například se Zongem měl Fabio Coentrao hodně starostí. Po dvaceti minutách mohl Real Madrid do vedení, ale Benzemova nahrávka směřovaná na Balea gólem neskončila - Esteban nakonec vše vyřešil a míč vyrazil.

Tlak z Realu Madrid sňal dosud nejlepší hráč - Angel Di María. Hbitý Argentinec se dostal do vápna a jeho následná rána skončila až za zády brankáře Estebana!

Angel Di María byl dnes při chuti a velmi zajímavou variantu rohového kopu musel brankář Esteban likvidovat až na poslední chvíli. Estebana zakončení argentinské hvězdy velmi překvapilo, ale přesto se zkušený brankář celku bojujícího o záchranu stačil přemístit k tyči a míč vyrazil. Postupem času tempo hry opadlo, protože domácí nikam nespěchali a hosté neměli sílu konkurovat ofenzivní síle Bílého baletu.

Nástup ze šaten se mnohem více povedl domácím hráčům, kteří dostali míč ke Garethu Baleovi a ten již neměl problém napálit jej přesně za brankáře Estebana. Ten si musel připadat jako ve zlém snu, protože jen o pár minut později obrana Almeríe neuhlídala mladíka Isca, ten si míč srovnal na střelu silnější pravačkou a zpoza obránce jej umístil přesně k tyči - 3:0.

Hosté možná ve druhé půli chtěli bojovat o případný bodový zisk, ale nedokázali kombinovat s klidem. Přihrávky často kazili a uchylovali se k centrům, se kterými si hráči Bílého baletu poradili. Na opačné straně se před brankářem Estebanem objevil Coentrao, ale míč nezpracoval ideálně. Po přihrávce Illarramendiho nabíhal Gareth Bale do šance, ale míč nestačil doběhnout, takže brankář Esteban mohl v klidu odkopnout. Diego López mnoho práce neměl a do akce musel snad jen po překvapivé ráně Verzy.

Dvacet minut před koncem měl odpracováno Gareth Bale a šanci místo něj dostal Alváro Morata. Jednoznačný výsledek chtěl Real Madrid udržet a Almería zároveň neměla dost sil na zvrat. Ani zdramatizování se nekonalo, protože právě střídající Morata skóre ještě navýšil. Na hřišti pobyl všehovšudy necelou čtvrt hodinu, ale stihl se za ni gólově zapsat. Čerpal z centru Asiera Illarramendiho, jehož vybídku přetavil po sólu na brankáře Estebana v poslední gól dnešního utkání. Almería se ocitá ve velkých problémech, protože po dnešní prohře klesla až na předposlední místo a její setrvání v první lize je otázkou teorie. Naopak Real může slavit, protože alespoň na pár hodin se dostává do čela.

Více informací k zápasu

Granada CF - FC Barcelona 1:0

12.04.2014 20:00

Góly: 16. Yacine Brahimi

Barcelona po vypadnutí z Ligy mistrů padla i v La Lize, když na hřišti Granady nedokázala ani nyní vstřelit branku. Andalusané senzačně zvítězila díky brance Brahimiho z úvodu utkání a výrazně se tak přiblížila záchraně v Primera División. Blaugranas se naopak vzdaluje boj o titul, o který se v posledních pěti kolech patrně poperou už pouze dva největší madridské celky.

Barcelona byla po celý zápas lepším mužstvem, přesto z Granady jede s prázdnou. Granada po většinu utkání sázela především na houževnatou obranu a rychlé protiútoky. Úřadující španělský šampion jakoby dlouho hledal ten správný rytmus a když jej našel, domácí přesto dokázali srdnatou obrannou hrou nakonec dotáhnout zápas do vítězného konce.

Po úvodní čtvrthodině neurovnané hry otevřel skóre zápasu domácí Yacine Brahimi, který se ocitl na konci rychlého protiútoku z 16. minutyě. Neymar chyboval na útočné polovině Barcelony a Fran Rico bleskově našel za obranou hostů nabíhajícího alžírského záložníka, jenž svůj průnik zakončil nekompromisní ranou ze zhruba desíti metrů - 1:0!

Barcelona po zbytek poločasu sice kontroloval míč, jenže převaha hostů nevedla k žádnému zásadnímu ohrožení domácí branky. Šance Messiho, Iniesty, Neymara ani Adriana se mezi tři tyče nevlezly a domácí začínali pomalu doufat v úspěch. V 30. minutě vypálil nadějnou střelu Neymar, jenže ještě lepší zákrok předvedl domácí gólman Karnezis. Ve 41. minutě pak spálil dobrou příležitost Montoya, jenž po krásné přihrávce od Iniesty mířil těsně vedle. Po nepříliš atraktivní první půli tak byli o gól šťastnější domácí.

Barcelona na svého soupeře v druhé pětačtyřicetiminutovce vlétla. V 55. minutě vyslal povedenou střelu na branku Granady Fábregas, skvělý Karnezis však opět podržel svůj tým. V ještě jasnější příležitosti se o tři minuty později ocitl Neymar, jenže ani ten neuspěl a z malého vápna úplně minul branku. Nepomohly ani kouzla Leo Messiho, který se snažil vyzrát na řeckého brankáře ve službách Grandady chytrou ranou ze standardní situace v 62. minutě. Karnezis se ale oklamat nenechal a vyboxoval střelu směřující do levé šibenice na roh.

Barcelona totálně kontrolovala držení míče, přesto ne a ne vstřelit vyrovnávací branku, která by patrně celé utkání v mžiku otočila. Houževnatě bránící domácí stále drželi svůj jednobrankový náskok a házenkářské obléhání Karnezisovy branky v podání Barcelony časem spíš nudilo, než bavilo. V 81. minutě si Barca přeci jen vypracovala gólovou šanci. Iniestově ráně ze střední vzdálenosti však scházely milimetry k přesnému zakončení. A když Messi nedokázal hlavou přesně umístit ani vynikající Neymarův centr v 86. minutě, slavila Granada historický úspěch a veledůležité tři body po vítězství 1:0 nad Barcelonou.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Levante UD 1:0

12.04.2014 18:00

Góly: 90+5. Jérémy Perbet

Villarreal až na poslední chvíli rozhodl o svém vítězství nad Levante 1:0, když vítěznou branku vstřelil až v páté minutě nastavení Jérémy Perbet. Žlutá ponorka se po šťastné výhře posunula před chybující San Sebastian, Levante se po druhé porážce v řadě musí spokojit s prozatímním desátým místem a bude doufat v zaváhání Malagy.

Domácí na svého soupeře vyrukovali s velmi aktivní hrou od samého počátku utkání. Už v 10. minutě se dobrým pokusem prezentoval Pereira, jehož ránu z dvanácti metrů vytlačil brankář Navas skvělým zákrokem na rohový kop. Pereirova šance znamenala pro hosty probuzení, a přestože Villarreal měl výraznou převahu na míči, dostávalo se Levante do poměrně velkého počtu šancí. Ve 24. minutě mohl hosty do vedení posunout Casadesús, ale svou hlavičku v dobré příležitosti namířil vedle.

Hra pokračovala v nastaveném rytmu, a přestože měl Villarreal výraznou převahu, nedokázal ani jednu akci dotáhnout do kýžené brankové příležitosti. Na druhé straně pak z protiútoků asi nejvíce hrozil Vyntra, ale ani ten nakonec výrazněji neohrozil domácí svatyni.

Po změněn stran přišlo dvojí střídání v týmu Villarrealu a na hřiště naskočily čerstvé síly v podobě Aquina a Triguerose. Přeskupení řad domácímu kouči Marcelinovi vyšlo a jeho svěřenci opět dokázali zatlačit Valencijské na jejich polovinu. V 50. minutě dokonce napálil Mario Gaspar tyč Navasovy brány! Další vzrušující momenty pak přišly až v poslední dvacetiminutovce, kdy domácí vystupňovali svůj tlak. Nejprve Gaspar zahodil svůj nadějný samostatný únik na Navase teatrálním pádem a v 77. minutě pak odražený balón napálil Trigueros z pětadvaceti metrů k levé tyči, kde se fantastickým zákrokem opět předvedl Keylor Navas.

Už to vypadalo, že brankář Levante opět nasměruje své mužstvo za dalšími důležitými body. O to víc, když si poradil i s nebezpečnou jedovkou Pereiry ze 79. minuty. V úplně poslední šanci zápasu však gólman z Kostariky přece jen musel kapitulovat. Běžela už 95. minuta utkání a Villarreal se hnal do posledního mohutného útoku, ze kterého vytěžil nebezpečnou standardní situaci na pravé straně. Trigueros zkusil prudký centr na bránu hostů a těsně před Navasem se zjevil Jérémy Perbet, jenž svou hlavičkou odstartoval gólovou radost zaplněného El Madrigalu - 1:0! Žlutá ponorka tak přece jen zaslouženě vytěžila z těžkého zápasu všechny tři body.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 2:2

12.04.2014 16:00

Góly: 37. Nolito (pen.), 82. Santi Mina - 8. Sergio Canales, 43. Antoine Griezmann

Real Sociedad opět ztratil nadějně rozehrané utkání, když ve Vigu nedokázal udržet vedení ani proti oslabenému soupeři. Po remíze 2:2 tak Baskové musí vyklízet pozici v první šestce, jelikož je předskočil Villarreal. Důležitý bod Celtě zařídil teprve osmnáctiletý Santi Mina necelých deset minut před koncem.

Utkání začalo velkou aktivitou na obou stranách hřiště. Nadějnou ránu Krohn-Dehliho zblokoval už ve 2. minutě dobrým zákrokem obránce González. Real ale odpověděl mnohem lepší příležitostí v 8. minutě díky aktivní hře Canalese. První pumelice španělského útočníka byla sice zblokovaná, ale k odraženému míči se Sergio Canales dostal ještě napodruhé a tentokrát neméně tvrdou ranou propálil zkoprnělého brankáře Yoela - 0:1!

Hráči Viga však i přes nepříznivé skóre hráli s favorizovaným soupeřem vyrovnanou partii. Ve 23. minutě to zkoušel domácí Nolito, jenže jeho slabá střela k levé tyči neznamenal pro Brava výraznější ohrožení a hostující brankář si poradil i s následným nebezpečným průnikem Griezmanna po levé straně. Zlepšená hra domácích však přece jen přinesla gólové ovoce v 37. minutě, když Íñigo Martínez fauloval ve vápně Maria Bermeja a sudí bez váhání nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Nolito - 1:1!

Vyrovnaný stav ale nevydržel ani do poločasu. Nejistá obrana modrobílých darovala ve 43. minutě gólovou příležitost Griezmannovi, jenž se v pokutovém území domácích dobře zorientoval a perfektní ranou z otočky pod břevno nasměroval svůj tým opět do vedení - 1:2!

Další tvrdá rána přišla pro Celtu hned vzápětí po změně stran. Ve 48. minutě byl totiž vyloučen Jon Aurtenetxe, jenž tvrdým zákrokem sestřelil Carlose Velu a po automatické červené kartě oslabil svůj tým prakticky na celý druhý poločas. Ani to však nezlomilo vůli Celty ještě něco s utkáním udělat. V 55. minutě se k zakončení prodral Nolito, jenže mířil jen doprostřed brány. A na druhé straně pak pomohl domácím Griezmann, který nepochopitelně spálil tutovku po centru Zurutuzy.

I v deseti ale domácí přece jen dokázali srdnatou hrou vyrovnat skóre. V 83. minutě se do vápna domácích dostal Orellana, jenž poté připravil pozici lépe postavenému Santi Minovi a ten prudkou ranou z hranice velkého vápna propálil hostujícího gólmana Brava - 2:2! Druhý ligový gól mladého záložníka tak nakonec znamenal vyrovnání skóre a zasloužený bod pro Celtu Vigo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Valladolid 0:0

11.04.2014 21:00

Góly: -

Boj o záchranu mezi Osasunou a Realem Valladolid nepřinesl žádné rozuzlení. Zápasu chyběla kvalita a hlavně góly, kluby se tak rozešly smírně po bezbrankové remíze 0:0. Asi nejblíže ze všech byl k brance Álvaro Cejudo, jenž ranou z dálky zatřásl břevnem.

Hosté se díky získanému bodu posunuli právě na bod od sestupující trojice, která však má své zápasy tohoto kola teprve před sebou. Osasuna je v tomto měřítku o další jediný bodík výše.

Cejudo málem celku z Pamplony zařídil parádním způsobem vedení již v deváté minutě, kdy napřáhl zpoza pokutového území pravačkou a naneštěstí pro domácí trefil pouze horní tyč. I ve zbytku první půle to byla Osasuna, kdo měl více ze hry, byť gólové šance nepřicházely. Oriol Riera jednou zblízka pálil nepřesně a jinak se hlavně neúspěšně zastřeloval aktivní Cejudo. Po jeho dvou zmařených pokusech pokoušel štěstí i Carlos Peňa, ovšem ani on neuspěl.

Po změně stran se na hře obou mužstev nic podstatného neměnilo. Přestože držení míče i počet střel vyzníval jasně pro Osasunu, mizerná finální fáze omezila šance domácích jen na Moralesův přímý kop, s nímž si brankář Jaime poradil, a poté slabý Rierův hlavičkový pokus nad po Moralesově centru. A tak málem nečekaně udeřil Valladolid. Sedm minut před koncem Javi Guerra vyslal na bránu již z hloubi pokutového území jedovatou střelu, kterou však Andrés Fernández brilantně zneškodnil.

V závěru pak ještě na každé straně mohli diváci vidět jeden nepřesný pokus z kopaček Moralese a Guerry, na skóre se tak nic nezměnilo a Osasuna s Valladolidem se musí spokojit jen s bodem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid33264372:2282
2.Real Madrid33254494:3279
3.FC Barcelona33253592:2778
4.Athletic Bilbao33188758:3562
5.Sevilla FC33168961:4756
6.Villarreal CF331571152:3852
7.Real Sociedad331491056:5051
8.Valencia CF331281346:4644
9.Espanyol Barcelona331181437:4241
10.Levante UD3310101330:4140
11.Málaga CF331081535:4338
12.Celta Vigo331071636:4937
13.Granada CF331141830:4637
14.Rayo Vallecano331141839:7037
15.Elche CF338111427:4435
16.CA Osasuna33971728:5334
17.Real Valladolid336141332:5032
18.Getafe CF33871829:5131
19.UD Almería33861934:6430
20.Real Betis33572128:6622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (464)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele