Primera División - souhrn 30. kola

18.03.2016, 22:35, aktualizováno 20.03.2016, 22:21
Komentáře a souhrny
Nečekaně hladce dopadl šlágr mezi Realem Madrid a Sevillou. Valencia v poslední desetiminutovce zkolabovala tváří v tvář Celtě Vigo. Barcelona se rozešla s Villarrealem smírně. Druhé Atlético Madrid překvapivě neudrželo vedení na hřišti Gijónu. Real Sociedad doma podlehl Las Palmas, Athletic odjíždí s prázdnou ze hřiště Espanyolu...

Real Madrid - Sevilla FC 4:0

20.03.2016 20:30

Góly: 6. Karim Benzema, 64. Cristiano Ronaldo, 66. Gareth Bale, 86. Jesé

Real Madrid využil zaváhání svých rivalů, když sám proti Seville nepřipustil zaváhání a zvítězil nakonec drtivě 4:0. Po gólu si připsalo celé hvězdné trio Ronaldo - Benzema - Bale, jež v samém závěru doplnil ještě střídající Jesé. Nutno však podotknout, že zápas byl po více než hodinu velmi vyrovnaný a konečné skóre je pro hosty poněkud kruté.

Oba klíčové momenty utkání z pohledu hostí měl na svědomí Kevin Gameiro. Ten první přišel jen krátce po úvodním gólu Karima Benzemy, kdy Sevilla dostala výhodu pokutového kopu. Gameiro však v tu chvíli nepotvrdil roli střelce a nechal pouze vyniknout Keylora Navase. Po změně stran pak stejně dopadl i Cristiano Ronaldo a Gameiro hned záhy srovnal na 1:1... jenže jeho trefu rozhodčí neuznali kvůli domnělému postavení mimo hru, které však opakované záběry nepotvrdily.

Následné góly Balea s Ronaldem zajistily domácím poklidný závěr utkání, který ještě okořenil čtvrtým zásahem večera Jesé. Real tak sice zůstává na třetím místě, ovšem jeho ztráta na druhé Atlético již činí pouze jediný bod, zatímco na vedoucí Barcelonu zůstává manko markantní - desetibodové. Sevilla opět prodloužila svou nelichotivou sérii zápasů bez vítězství na půdě soupeře, která se táhne po celou letošní ligovou sezonu.

Hosté přitom do zápasu vstoupili dobře a připsali si první dva střelecké pokusy večera. Když se však do své první šance dostal Real, hned z toho byl i gól. Gareth Bale proklouzl po pravé straně a přesným pasem vybídl k zakončení Benzemu, jenž se zvládl přizpůsobit dráze letu a povedenou ranou z halfvoleje poslal Real do vedení.

Bílý balet byl od té chvíle při chuti a brankář Sergio Rico měl co dělat, aby vytěsnil na tyč Baleovu povedenou dělovku, a hned minutu nato velšský rychlík umně přizvedl Ronaldův centr až do sítě, jenže radost mu zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Opakované záběry však ukázaly, že Baleova gólová hlavička měla platit, neboť jej do hry pustil Timothée Kolodziejczak. Ani to však madridské ofenzivní choutky nezchladilo a Rico se musel pořádně ohánět při ranách Benzemy s Ronaldem.

Když už se zdálo, že navýšení náskoku je jen otázkou času, dostali hosté jedinečnou šanci vrátit se do zápasu. Raphael Varane totiž ve vlastní šestnáctce během standardní situace zatáhl za dres Adila Ramiho a kopala se penalta. Keylor Navas však vystihl směr Gameirovy střely a připsal si již třetí úspěšný penaltový zákrok v letošní sezoně. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích.

Po změně stran dostali domácí perfektní příležitost zdvojnásobit vedení, když po pádu Modriće dostali vlastní výhodu pokutového kopu. Cristiano Ronaldo ale trestuhodně přestřelil a rozuzlení zápasu tak bylo stále na vážkách. Bale chvíli nato trefil další hlavičkou brankovou konstrukci a Sevilla jen o minutu později potrestala Real za všechny neproměněné akce vyrovnáním. Tedy ne tak docela - stejně jako v Baleově případě totiž zasáhl čárový rozhodčí a skóre se tak neměnilo, byť Gameirově povedenému zakončení nepředcházelo viditelné porušení pravidel.

Pak už domácí přece jen zvládli uklidnit nervózní tribuny stadionu Santiaga Bérnabeua, a to zásluhou Ronalda s Balem. První jmenovaný zvládl zblízka doklepnout do sítě přízemní pas Danila a velšský reprezentant zase využil k dalšímu zakončení zblízka lobovanou přihrávku Benzemy. Punc debaklu dodal na závěr střídající Jesé, jenž si předtím umně na jeden dotek vyměnil míč s Jamesem Rodríguezem a přesně zakončil.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 0:2

20.03.2016 18:15

Góly: 80. John Guidetti, 84. Hugo Mallo

Trápení Valencie nebere konce. Tentokrát si na ní smlsla Celta Vigo, která dvěma góly v závěru uhrála na Mestalle výhru 2:0 a udržela se tak ve hře o pohárovou Evropu. Los Che se naopak znovu propadli o něco blíže sestupovým příčkám a pozice trenéra Garyho Nevilla začíná být takřka neudržitelná...

Díky ztráta Athleticu proti Espanyolu, kde Baskové překvapivě prohráli 2:1, se tak Celta posunula na šesté místo, na dosah kvalifikaci do evropských pohárů. Zato Valencie po čtvrtečním vypadnutí z letošního ročníku Evropské ligy, shodou okolností zrovna proti Athleticu, padají tabulkou níž a níž až na čtrnácté místo.

Valencie před zápasem nebyla schopná udržet čisté konto v posledních devatenácti zápasech a nic nenasvědčovalo tomu, že právě tuto neděli může její nelichotivá šňůra skončit. Už první půle nabídla hostům dostatek šancí, aby se ujali vedení. Brankář Mat Ryan musel na brankové čáře zasahovat po nešťastné teči Shkodrana Mustafiho a nedlouho poté jej pořádně prověřili i John Guidetti s Danielem Wassem.

Domácí se po změně stran sice zlepšili a utkání se tak vyrovnalo, jenže deset minut před koncem to byli i tak oni, kdo inkasoval jako první. Guidetti využil oku lahodící patičky Orellany k zakončení a trefil se přesně. Hned pět minut nato navíc Netopýry dorazil kapitán Celty Hugo Mallo, jenž prosvištěl po pravé straně a povedenou ranou na přední tyč přinutil Ryana tahat míč ze sítě podruhé. Punc debaklu vzápětí mohl přidat ještě Fabian Orellana, avšak jeho první rána skončila těsně vedle a ta druhá zase na brankové konstrukci.

Tak jako tak se tribuny na Mestalle v závěru zápasu bouřlivě obrátily proti Garymu Nevillovi a pokřiky s výzvou na jeho rezignaci nebraly konce. Valencie po dalším nevýrazném výkonu prohrála 2:0 a ve zbytku sezony bude mít co dělat, aby se alespoň vyhnula boji o záchranu... V příštím kole čeká Netopýry výjezd na Kanárské ostrovy a rozjetý nováček z Las Palmas.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona 2:2

20.03.2016 16:00

Góly: 57. Cédric Bakambu, 63. Jérémy Mathieu (vl.) - 20. Ivan Rakitić, 41. Neymar (pen.)

Barcelona měla na dosah luxusní jedenáctibodový náskok na druhé Atlético Madrid, ovšem ani dvoubrankové vedení nakonec katalánskému gigantovi nestačilo k tomu, aby na půdě Villarrealu dokázal zvítězit. Domácí totiž na góly Rakitiće s Neymarem dokázali po změně stran odpovědět, když se prosadil Cédric Bakambú a krátce po nástupu na hřiště si vstřelil vlastence Jéremy Mathieu. Zábavné utkání tak skončilo remízou 2:2.

Po dlouhých třinácti ligových zápasech tak barcelonští poprvé nevyhráli, avšak mrzet je to až tak nemusí. Jejich série bez porážky je totiž stále zachována a kvůli sobotní prohře Atlétika se i po remíze jejich náskok na čele zvedl o další bod na celkových devět. Villarreal si připsal svůj první bod za poslední tři zápasy a zůstává čtvrtý.

Domácí vlétli do zápasu po hlavě a Denis Suárez se svou ranou jen těsně minul. Chvíli nato se měl brankář Claudio Bravo co ohánět, aby vyrazil střelu Bakambúa. Poté, co Barcelona přežila úvodní tlak, ukázala svému soupeři, jak si s vytvořenými šancemi poradit efektivně. Přímý kop Lionela Messiho skončil u Ivana Rakitiće, jenž bez váhání vypálil a poslal hosty do vedení. Frustrovaní domácí pak pěnili vzteky, když Gérard Piqué fauloval a ke všemu i zahrál v pádu rukou, přesto nedostal žlutou kartu. Kouč Marcelino byl dokonce vykázán na tribunu.

A pro Žlutou ponorku bylo do přestávky ještě hůře. Messiho brilantní pas našel unikajícího Neymara, jenž upadl po zákroku Sergia Asenja a rozhodčí navzdory protestům udělil hostům výhodu pokutového kopu. Sám faulovaný Neymar ji bezpečně proměnil "panenkovským" dloubáčkem do středu brány a Barcelona mířila za dalším vítězstvím.

Villarreal se však ani za tohoto zdánlivě beznadějného stavu nevzdal a postaral se ještě o řádné drama. O snížení na rozdíl jediného gólu se postaral Denis Suárez, když po levé straně prchnul hostující obraně. Jeho ránu sice dokázal Bravo vytěsnit, ovšem pouze do cesty Bakambúa, jenž pohodlně dorazil míč do sítě. Gól na 1:2 domácí viditelně nabudil a Bravo měl posléze co dělat, aby si poradil s ranou Castilleja, a s úlevou mohl přihlížet, jak hlavičkový pokus Soldada míří těsně vedle.

Barcelonu navíc silně poznamenalo stažení Piquého z pětapadesáté minuty, neboť právě jeho náhradník Jéremy Mathieu si takřka hned po svém nástupu srazil míč z rohového kopu do vlastní sítě. To podnítilo opětovnou snahu hostí ujmout se znovu vedení, jenže Asenjo byl pozorný a perfektně vyrazil hlavičku Rakitiće. Když se pak po zákroku Mascherana nedovolal penalty střídající Adrián González, skončilo napínavé a atraktivní utkání dělbou bodů s výsledkem 2:2.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

20.03.2016 12:00

Góly: 54. Papakouli Diop, 57. Felipe Caicedo - 20. Javier Eraso

Espanyol zaskočil favorita a díky brankám Papeho Diopa s Felipem Caicedem otočil skóre proti Athleticu. Barcelonský celek tak poskočil na pohodlnou vzdálenost sedmi bodů od sestupového pásma, zatímco Baskové promrhali šanci stáhnout manko na čtvrtý Villarreal.

Po dvaceti minutách hry přitom pro klub z Bilbaa všechno vypadalo slibně, neboť se prosadil Javier Eraso, jenž dorazil vlastní ránu, kterou brankář Pau López zvládl pouze vyrazit před sebe. Svěřenci Ernesta Valverdeho tak pokračovali ve výtečné fazoně, jaké se v posledních týdnech těší, a to jak na domácí půdě se čtyřmi ligovými výhrami za sebou, tak v Evropské lize, kde se jim skrze Valencii povedlo proklouznout do čtvrtfinále.

Espanyol se ale od průlomu skóre zlepšil a ještě do přestávky mohlo být vyrovnáno, kdyby Gérard Moreno či Marco Asensio proměnili své slibné příležitosti. Ani to však domácí nakonec mrzet nemuselo, jelikož po změně stran pokračovali ve stupňovaném tlaku a dočkali se zaslouženého obratu. Trenér Constantin Galca si musel protrpět ještě tři další zahozené šance, než se mohl přece jen zaradovat ve čtyřiapadesáté minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Diop.

Jen tři minuty nato byl obrat dokonán. Moreno vystartoval vpřed a založil tak rychlý protiútok, který pokračoval jeho pasem na Caiceda na kraji pokutového území. Ekvádorský útočník, jenž nastoupil na trávník pouhé čtyři minuty předtím, si míč pohotově zpracoval, poradil s bránícím hráčem a přesnou ranou poslal Espanyol do vedení, které již katalánský celek udržel až do samého konce.

Více informací k zápasu

Real Betis - Málaga CF 0:1

19.03.2016 22:05

Góly: 82. Ignacio Camacho

Malaga nakonec vybojovala tři body na hřišti Betisu, když se osm minut před koncem trefil hlavou Nacho Camacho. Betis prohrál podruhé v řadě a okupuje třináctou příčku, Malaga je osmá s devětatřiceti body.

Zápas dlouho vypadal na bezgólovou remízu, jelikož obě mužstva zahazovala jedu příležitost za druhou. Malaga byla ze začátku aktivnější a Betis se musel dlouho pouze bránit. Ve 3. minutě spálil Albentosa obrovskou příležitost po rohovém kopu, když gólman Adán vytáhl proti jeho střele z vápna parádní zákrok. Domácí brankář se pak vytáhl i proti ráně Čopa. Úvodní čtvrthodinku ale domácí nakonec přežili bez úhony.

Poté přišly lepší chvíle Sevillských, nicméně v zápase převládal především osobní souboje a velkých šancí se více než třicet tisíc diváků na stadionu Manuel Ruize do poločasu nedočkalo. Krátce po změně stran přišla první velká šance domácích. Dlouhý nákop za obranu zachytil Castro, jenž prudkou střelou pořádně vyprášil rukavice gólmana Ochoy. Z následné dorážky měl pak hlavou blízko ke skórování Brazilec Leandro Damião. Míč ale proletěl jen těsně okolo branky.

O pár minut později se ke střele z vápna dostal opět domácí Castro, jeho projektil z pravé strany ale Ochoa znova vykryl a udržel tak akcie Malagy nad vodou. Na druhé straně se k povedené ráně dostal Charles, nicméně jeho ambiciózní pokus přes obránce z dobrých patnácti metrů letěl příliš vysoko.

Rozhodující moment zápasu tak přišel v 82. minutě. Malaga udeřila po standardní situaci zahrávané Reciem. Ten načechral míč a ve vápně se do vzduchu nejvýš vyšrouboval Nacho Camacho. Pětadvacetiletý záložník svým výskokem překvapil i chybujícího Adána, který při pokusu vyboxovat míč balón vůbec netrefil. Kulatý nesmysl tak nakonec skončil v síti a hosté se mohli radovat z vítězství 1:0!

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Levante UD 2:1

19.03.2016 20:30

Góly: 43. Luis Alberto, 85. Diego Mariño (vl.) - 50. Giuseppe Rossi

Levante prohrálo v La Coruni a znova se přiblížilo jistotě sestupu. Valencijští přitom dlouho drželi cennou remízu. V závěru utkání si ale dal smolný vlastní gól brankář Diego Mariño. Deportivo ukončilo doposud nejdelší sérii bez výhry této sezóny a nyní drží desátou pozici, Levante zůstává na chvostu tabulky.

Nervózní utkání dlouho nepřinášelo mnoho gólových příležitostí a bylo patrné, že proti sobě nastoupily týmy bez formy. V 10. minutě musel první zákrok večera předvést Mariño, jenž nadvakrát zlikvidoval Borgesovu střelu z poza šestnáctky. Poté se dlouho hrálo bez šancí, až v 36. minutě se do velké příležitosti vřítil hostujcí Morales. Prudká rána z vápna v podání vousatého útočníka ale letěla mimo tři tyče.

Poprvé se tak skóre měnilo až ve 43. minutě. Gólový účet zápasu otevřeli domácí. Luis Alberto vytěžil vedoucí branku z neúspěšného výpadu Péreze, když si pohrál s obránci Levante a následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0! Do šaten si tak domácí nesli nadějné vedení, které jim ale po přestávce dlouho nevydrželo. Už v 50. minutě totiž Levante dokázalo srovnat krok. Nádhernou individuální práci předvedl po Verzově pasu Giuseppe Rossi, jenž vyškolil Arribase a tváří v tvář brankáři Luxovi nemilosrdně zakončil pod břevno - 1:1!

La Coruña šla za vítězstvím přeci jen rázněji, ovšem dlouho se modrobílým nedařilo ohrozit Mariñovu svatyni. Při ojedinělé akci se v 73. minutě ocitl v dobré palebné pozici Fajr, který parádně trefil míč z voleje. Radost mu ale zkazil tygřím skokem gólman Mariño! Rozhodující moment zápasu přišel v 85. minutě. Obrana hostů kapitulovala po závaru ve vápně, když se před Mariña dostal Luis Alberto. Gólman Levante jeho pokus vyrazil, ale z dorážky napálil míč vší silou Lucas Pérez. Balón se odrazil od tyče do zad Mariña a nakonec i do sítě Valencijských - 2:1!

Levante tak i přes dobrý výkon odjíždí ze hřiště Deporu s prázdnou, domácí se po dlouhé době mohou konečně radovat ze tří bodů.

Více informací k zápasu

Granada CF - Rayo Vallecano 2:2

19.03.2016 18:15

Góly: 11. Youseff El Arabi, 54. Youseff El Arabi (pen.) - 45. Pablo Hernández, 87. Zé Castro

Zápasy Raya Vallecana jsou jen málokdy neatraktivní střetnutí s nízkým počtem branek a nejinak tomu bylo i tentokrát. Madridský klub by si však možná projednou přál nudnější podívanou, kdyby vyústila v lepší výsledek než jen v remízu 2:2 proti Granadě.

V přímém souboji o záchranu poslal domácí do vedení Youssef El-Arabi, jehož trefu ještě do přestávky umazal Pablo Hernández. Devět minut po změně stran však autor první branky z pokutového kopu vrátil granadským vedení a zdálo se, že si Andalusané tento klíčový duel na Estadio nuevo Los Cármenes pohlídají. Chyba lávky - devatenáct minut před koncem uviděl Isaac Success druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin, čímž odstartoval převahu hostí, která nakonec vyvrcholila tři minuty před koncem vyrovnávací trefou Zé Castra.

Granada šla do zápasu se šňůrou tří zápasů bez výhry a díky brzké brance El-Arabiho, trestuhodně neobsazeného po centru Cuency, zdánlivě směřovala k jejímu přetržení. Jenže Rayo, jemuž se pro změnu nepodařilo zvítězit hned šestkrát za sebou, dokázalo odpovědět gólem do šatny. Nadýchaný pas Adriana Embarby totiž usměrnil do sítě Hernández a bylo vyrovnáno.

V druhé půli dostali domácí perfektní příležitost vrátit se do vedení, když unikajícího Successe srazil brankář Juan Carlos a rozhodčí nařídil pokutový kop. Youssef El-Arabi následně potvrdil výtečnou formu a svým pátým gólem z pěti utkání táhl Granadu za vítězstvím. Když však Success uviděl za nešťastný loket ve tváři Josého Crespa druhou žlutou kartu, vycítilo Vallecano svou šanci a nakonec ji také využilo. V samém závěru totiž Manucho připravil palebnou pozici pro Zé Castra, jenž vyrovnal na konečných 2:2, a oba celky tak nadále úpí v sestupových vodách.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Las Palmas 0:1

19.03.2016 18:15

Góly: 39. Willian José

Nováček z Las Palmas potvrdil výtečnou formu z posledních týdnů a uhrál na půdě Realu Sociedad důležité vítězství v poměru 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral již v první půli Willian José a ligový nováček tak díky čtvrtému prvenství z posledních pěti kol zkušeně míří za záchranou, momentálně již na vzdálenost pěti bodů od prvního sestupujícího. Sociedad je na tom jen o dva body lépe...

Hosté přitom mohli skórovat i dříve než šest minut před koncem první půle, kdy se prosadil José. Ve dvanácté minutě totiž dostali příležitost pokutového kopu kvůli faulu Íňiga Martíneze na Aythamiho Artilese, jenže Jonathan Viera nabídnutou šancí pohrdl a gólman Rulli jeho slabý pokus zvládl vyrazit. Odražený míč padl k nohám Moma, ovšem ani on nezvládl zamířit přesně a pouze přestřelil.

Přesto se hosté ujali vedení ještě do přestávky. Po skrumáži v pokutovém území se Vieovi povedlo přistrčit míč k Willianu Josému, jenž jej přesnou přízemní ranou usměrnil k levé tyči, přestože se jeho ráně snažila zabránit v cestě do sítě celá řada hráčů soupeře na brankové čáře. V nastavení první půle ještě mohl navýšit náskok hostí Nabil El Zhar, ale na Rulliho si se svým zakončením nepřišel.

Po změně stran sice Sociedad utkání dominoval ve snaze vyrovnat, jenže když už se mu tento počin povedl skrze Jonathase, rozhodčí jeho trefu neuznali kvůli postavení mimo hru. Závěr zápasu si už Las Palmas bez větších potíží pohlídalo a může tak slavit těsnou výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Atlético Madrid 2:1

19.03.2016 16:00

Góly: 79. Tonny Sanabria, 89. Carlos Castro - 29. Antoine Griezmann

Atlético Madrid po dlouhé době během stíhání vedoucí Barcelony klopýtlo, a to na půdě Sportingu Gijón. Vše přitom zprvu vypadalo slibně díky skvostnému přímému kopu Antoina Griezmanna, ovšem dvě trefy v závěru utkání zařídily překvapivý obrat a vítězství ligového nováčka 2:1.

Hosté museli po vyrovnání Antonia Sanabrii navíc dohrávat pouze o desíti, neboť stoper José Giménez se zranil a Diego Simeone již v tu chvíli provedl všechna tři střídání. Když pak minutu před koncem základní hrací doby otočil skóre Carlos Castro, nemělo Atlético žádnou odpověď. Na lídra z Barcelony tak ztrácí osm bodů a katalánský velkoklub může tento pohodlný náskok ještě vylepšit zápasem na hřišti Villarrealu.

Madridský celek se může pyšnit zdaleka nejlepší obranou na Pyrenejském ostrově a také se na to po dlouhé pasáže hry zkušeně spoléhal. Když Griezmann perfektně zakroutil míč ze standardní situace přes zeď rovnou do horního růžku branky, přenechali hosté iniciativu Gijónu a pouze spolehlivě bránili. Až do poslední čtvrthodiny s tím nebyl žádný problém, jenže pak Sanabria odpověděl vlastním přímým kopem, jímž zaskočil brankáře Oblaka, neboť míč na cestě nechytatelně tečoval Matias Kranevitter.

Chvíli nato rozhodil hosty stoper Giménez, jenž se složil k zemi během rychlého protiútoku Sportingu, a tak unikající Sanabria snadně přihrál Castrovi před prázdnou branku. Ten sice k nevíře domácích tribun napálil pouze břevno, ale nedlouho poté vše stihl napravit, když doklepl pas Jonyho Rodrígueze.

Více informací k zápasu

Getafe CF - SD Eibar 1:1

18.03.2016 20:30

Góly: 7. Emiliano Velázquez - 87. Borja Bastón

Getafe v páteční předehrávce uhrálo na domácím hřišti remízu 1:1 s Eibarem. V dresu Madridských se trefil Velázquez, Baskům zachránil remízu v 87. minutě Bastón. Ani pro jedno mužstvo bojující o záchranu dělba bodů nepřinesla výraznější posun. Getafe se nejspíš po třicátém kole znova propadne na sestupové příčky, Eibar je sice osmý, ale jeho pozice v horní polovině tabulky ses tává čím dál více neudržitelnou.

Do zápasu vstoupilo mnohem lépe domácí mužstvo. Madridští si vypracovali gólovku hned ve 3. minutě, kdy se sám před brankářem Riesgem ocitnul Šćepović. Ten ale namířil svou střelu jen do míst, kde se nacházel hostujcíí gólman. Tlak domácích přinesl brankový úspěch v 7. minutě. Getafe se prosadilo po dobře zahrané standardní situaci. Na centr Sarabii si na zadní tyči chytře počíhal Emiliano Velázquez, který hlavou umístil míč neychytatelně pod břevno - 1:0!

Poté se ze spánku probrali i hosté. Baskové mohli srovnat hned ve 12. minutě, když předvedl dobrý náběh za obranu Bastón. Ten ale branku o pár centimetrů minul. Eibar byl od té chvíle lepším mužsvem, okolo branky domácích létal jeden míč za druhým, ale ke smůle hostů, která je provází již pěkných pár utkání, nenašel dlouho žádný z nich prostor za zády gólmana Guaity. Hodně aktivní byl japonský záložník Inui, jenže s jeho pasy si hráči Eibaru jaksi nedokázali poradit.

Po změně stran se k dobré střele z vápna dostal hostující Keko, míč však opět skončil jen v náručí Guaity. Na druhé straně byl blízko možná rozhodujcíímu gólu v 61. minutě opět Velázquez, který podobně jako v první půli hlavičkoval po dobře zahrané standardní situaci. Tentorkát ale jen zazvonila vedle Riesga tyč! Baskové tak stále prohrávali jen o gól, nicméně na trefené brankové konstrukce srovnali krok v 68. minutě. Takashi Inui vzal všechnu odpovědnost na sebe a napřáhl z velké vzdálenosti od vápna. Krásná přízemní rána ale skončila jen tyči!

Eibar talčil a Getafe se snažilo využít okének v zadních řadách hostů. V 80. minutě se do šance řítil aktivní Velázquez, ztroskotal ale na skvělém zákroku Riesga, jenž vytlačil míč v pádu nad břevno. Madridští se už viděli se třemi body v kapse, ale raodst domácím hráčům i skvěle fandícím příznivcům zkazil v 87. minutě Borja Bastón. Třiadvacetiletý vytáhlý útočník využil dobré práce Inuie ve vápně a lehkým přistrčením dopravil míč za záda bezmocného Guaity - 1:1! O plnohodotný bodový zisk tak připravila domácí poměnrně laciná branka. Ta ale byla pro Eibar hodně cenná, neboť znamenala druhý bod ze hřiště soupeře v řadě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona30244286:2476
2.Atlético Madrid30214546:1467
3.Real Madrid30206487:2866
4.Villarreal CF30159637:2554
5.Sevilla FC30139843:3548
6.Celta Vigo301461043:5148
7.Athletic Bilbao301451148:3947
8.Málaga CF301091129:2839
9.SD Eibar301081242:4238
10.Deportivo La Coruña30715839:4336
11.Real Sociedad30981337:4135
12.Espanyol Barcelona301051531:5635
13.Valencia CF308101233:3634
14.Real Betis308101227:4034
15.UD Las Palmas30961532:4233
16.Rayo Vallecano306101441:6328
17.Granada CF30771632:5628
18.Getafe CF30771628:5228
19.Sporting Gijón30761732:5227
20.Levante UD30661828:5424

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (412)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele