Primera División - souhrn 29. kola

11.03.2016, 22:30, aktualizováno 14.03.2016, 22:22
Komentáře a souhrny
Real unikl ostudě v Las Palmas díky trefám netradičních střelců. Athletic si i bez Adurize v sestavě poradil s Betisem. Sevilla přestřílela Villarreal. Barcelona pokračuje ve spanilé jízdě, tentokráte zničila Getafe. Atlético nemělo mnoho problémů s Deportivem. Málaga si vystačila s jediným gólem ve snaze přemoci Sporting Gijón, stejným výsledkem udolala Celta Real Sociedad a Levante Valencii...

Granada CF - Espanyol Barcelona 1:1

14.03.2016 20:30

Góly: 40. Rubén Rochina - 82. Miguel Lopes (vl.)

Granada dlouho statečně hájila jednobrankový náskok nad Espanyolem, přestože hrála v oslabení, jenže vlastenec Miguela Lopese nakonec znamenal, že se oba celky rozešly smírně v poměru 1:1. V otázce boje o záchranu tak zůstává vše při starém - jak granadští, tak i hosté z Barcelony v něm zůstávají namočení až po uši.

Domácí poslal ještě v první půli do vedení Rubén Rochina, ovšem nešťastná chvíle Lopese osm minut před koncem lákavý zisk tří bodů zhatila. Granada přitom hrála o deseti již od osmadvacáté minuty, kdy David Barral uviděl druhou žlutou kartu za nešikovný faul na Gérarda Morena. Přesto zásluhou kapitána Rochiny šli o přestávce do kabin ve vedení právě granadští.

Espanyol v tu chvíli doplatil na staré známé pravidlo, že se musí hrát, dokud rozhodčí nepískne. Hosté totiž přestali hrát v domnění, že pád Isaaca Successe po zákroku Rubéna Duarteho vyústí ve hvizd sudího, jenže píšťalka zůstala němá a celá akce pokračovala. Success potáhl míč až do šestnáctky, kde byla jeho rána sražena k nohám Rochiny. Obrana barcelonského klubu opět jako jeden muž ztuhla v naději, že jde o postavení mimo hru, jenže Rochina se proti pravidlům neprovinil a suverénně napálil míč za záda brankáře Lópeze.

Hosté pak podle očekávání přidali na obrátkách a zatlačili svého oslabeného soka k vlastnímu pokutovému území. Burgui však po Gonzálezově pasu z kraje šestnáctky minul a Gérard Moreno stejně tak po centru Péreze nezvládl hlavičkou umístit míč mezi tři tyče. Ještě lepší pozici pro zakončení hlavou si posléze deset minut před koncem vypracoval Álvaro González, avšak i on se trestuhodně netrefil.

Přesto promarněné šance hosty nakonec mrzet tolik nemusely. Ve dvaaosmdesáté minutě totiž Pérez poslal do ohně přízemní centr, do nějž strčil nohu domácí Lopes a místo odpálení míče do bezpečí si jej nešťastně srazil do vlastní brány a gólman Andrés Fernández neměl šanci zareagovat. Zápas tak skončil remízou 1:1, s níž vzhledem k průběhu zápasu nemůže být spokojená ani jedna strana.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Madrid 1:2

13.03.2016 20:30

Góly: 87. Willian José - 24. Sergio Ramos, 89. Casemiro

Real Madrid se sice pořádně nadřel, ale nakonec si veze z Las Palmas všechny body za těsnou výhru 2:1. Hosty sice poslal do vedení Sergio Ramos, jenže tři minuty před vypršením základní hrací doby srovnal Willian José a zdálo se, že si ligový nováček připíše proti favoritovi překvapivý bodový zisk. Dvě minuty nato však domácím zhatil podobné naděje přesnou hlavičkou Casemiro a nic na tom už nezměnilo ani Ramosovo vyloučení za dvě žluté karty...

Pro brazilského středopolaře šlo o vůbec první gól v dresu Bílého baletu a hned svému týmu zajistil dva body navíc. Díky nim si Real alespoň upevnil postavení na třetím místě ligové tabulky a udržel stále stejný odstup od vedoucí Barcelony i druhého Atlétika Madrid. Ztráta na katalánský velkoklub však činí propastných dvanáct bodů.

Domácí, kteří měli tři čerstvá ligová prvenství v zádech, naskočili do zápasu proti favoritovi beze strachu a vytvořili si i první šanci večera. Keylor Navas byl ale při průniku Williana Josého pozorný a zavčasu stihnul celou situaci zneškodnit. Realu se zprvu nedařilo utkání ovládnout a za zmínku tak stojí pouze dva střelecké pokusy Cristiana Ronalda, přičemž první byl výrazně nepřesný a ten následující brankáře Javiho Varase sotva protáhl.

Ve čtyřiadvacáté minutě ale hosté potvrdili, že v letošní sezoně jim jdou alespoň standardní situace. Isco rozehrál rohový kop přímo na hlavu Sergia Ramose, jenž suverénní hlavičkou poslal míč pod břevno. Ani po inkasovaném gólu se však hráči Las Palmas nepoložili do kolen a nadále představovali hrozbu, o čemž svědčí i šance Pedra Bigase, jenž nohou usměrnil prudký centr jen těsně nad Navasovu branku.

Po změně stran se diváci na Kanárských ostrovech nijak pohledného fotbalu nedočkali, místo toho šlo o přehlídku fyzických soubojů a celé řady přerušení i žlutých karet. S blížícím se závěrem však domácí začali znovu utahovat smyčku a Navas musel být na pozoru, aby zabránil nešťastnému vlastenci Álvara Arbeloy. Kostarický gólman ale v sedmaosmdesáté minutě přece jen inkasoval, když Willian José využil trestuhodně špatné rozehrávky střídajícího Kovaćiće a rozradostnil domácí tribuny.

Hned dvě minuty nato však Real své zaváhání zdárně napravil, a to opět z rohového kopu. Tentokrát si na Jesého nákop naběhl na přední tyč Casemiro a usměrnil míč podruhé za Varasova záda. Ještě sice zbyl čas na Ramosovo jubilejní dvacáté vyloučení během jeho jedenáctileté kariéry v Realu, ale na výsledku se již nezměnilo nic. Real zvítězil s odřenýma ušima 2:1 a Zinedina Zidana čeká ještě spousta práce, pokud chce letošní sezonu zakončit úspěšně.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis 3:1

13.03.2016 18:15

Góly: 34. Sabin Merino, 44. Mikel Rico, 50. Sabin Merino - 85. Rubén Castro

Athletic Bilbao zdolal na valstní půdě Betis Sevilla v poměru 3:1 a zařadil se znova na šesté místo tabulky. Lvi byli lepší a svou převahu gólově vyjádřili dvěma trefami Merina a jeden gól přidal i Mikel Rico. Za Sevillské snižoval až v závěru utkání Rubén Castro. Baskové vyhráli počtvrté v řadě, Betis po šesti kolech poznal přemožitele.

Bilbao na svého soupeře nastoupilo zostra a Betis se musel od první minuty houževnatě bránit. Tým Ernesta Valverdeho si však dlouho nedokázal připravit pořádnou příležitost. Byli to tedy hosté, kdo se ve 26. minutě dostal do první gólovky utkání. Po pasu Petrose se v dobré pozici před Iraizozem zjevil nikým nehlídaný Castro, v záklonu ale mířil nad branku. Bilbao odpovědělo o osm minut později a hned z toho byla první branka zápasu. San José vyzval ke skórování Sabina Merina povedeným pasem za obranu a mladý útočník si před gólmanem Adánem počínal skvěle. Uázkově si míč zpracoval na prsa a nekompromisně zakončil - 1:0!

Důležitou branku na rozdíl dvou gólů stihli červenobílí přidat ještě do přestávky. Minutu před koncem poločasu zatáhl míč po pravé straně García, po jehož centru hlavičkoval domácí Muniain do ruky hostujícího obránce Molinera. Ve zmatku z reklamované ruky se nejrychleji zorientoval Mikel Rico, jenž odražený míč bez váhání napálil do sítě - 2:0!

Baskům vyšel i vstup do druhého dějství, když hned v 50. minutě vsítili třetí branku. Po rohovém kopu napřáhl z hranice šestnáctky Mikel Rico. Adán míč s vypětím sil vyrazil, ale trestuhodně neobsazený Merino mohl dorazit míč do odkryté sítě - 3:0! Domácí získali rozhodující náskok, který si drželi až do poslední desetiminutovky. V té se nejlépe prezentoval neúnavný forvard Betisu Rubén Castro. Čtyřiatřicetiletý veterán nejprve nastřelil v 84. minutě tyč, ale o pouhou minutu později už se mohl radovat z gólu. Castro si počkal při rohovém kopu na zadní tyči a nasměroval tečovan míč přesně za záda Iraizoze, jenž tak neudržel čisté konto - 3:1! Na vítězství domácích to už však nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Villarreal CF 4:2

13.03.2016 16:00

Góly: 23. Vicente Iborra, 51. Víctor Ruiz (vl.), 65. Jevhen Konopljanka, 90+1. José Antonio Reyes - 29. Cédric Bakambu, 37. Cédric Bakambu

Boj o klíčovou čtvrtou příčku se přece jenom začíná zamotávat. V přímém boji totiž Sevilla vyzrála na Villarreal a po vítězné přestřelce stáhla náskok Žluté ponorky už jen na pět bodů. V příštím kole navíc oba týmy čekají soupeři z kategorie těch nejtěžších - Villarreal uvítá Barcelonu a Sevilla se utká v Madridu s místním Realem...

O slibný start Andalusanů se postaral úvodním gólem odpoledne Vicente Iborra, jenže Cédric Bakambú, jenž se poslední dobou těší výtečné formě, stihnul ještě do přestávky vývoj utkání dvěma parádními trefami otočit. Po změně stran si ovšem vsítil vlastence Víctor Ruiz a zpět na stranu Sevilly strhnul vedení brilantní pumelicí zdálky Jevhen Konopljanka. Deset minut před koncem pak sice uviděl druhou žlutou kartu Éver Banega a Sevilla tak dohrávala v oslabení, avšak José Antonio Reyes poslal naděje hostí na vyrovnání k ledu trefou v nastavení a upravil skóre na konečných 4:2.

Svěřenci Unaie Emeryho se dlouhodobě pyšní kvalitními protiútoky a potvrdili tento um i tentokrát po dvaceti minutách hry. Celá akce začala v jejich vlastní šestnáctce a skončila u Kevina Gameira, jenž na levé straně přešel přes bránícího hráče a poslal míč na vzdálenější tyč k nabíhajícímu Iborrovi, pro nějž už nebyl žádný větší problém jej doklepnout do sítě.

Hosté však odpověděli hned záhy. Antonio Rukavina proklouzl po pravém křídle kupředu a nacentroval do šestnáctky. Jeho pas sice sevillská obrana odvrátila, jenže pouze k nohám Bakambúa, jenž z prvního doteku vypálil umístěnou přízemní ránu a srovnal na 1:1. Reprezentant Konga, který se postaral o oba góly i ve čtvrtečním osmifinále Evropské Ligy proti Bayeru Leverkusen, pak osm minut nato obrátil vývoj zápasu na stranu svého týmu další špičkovou trefou. Velký podíl na jeho ráně z voleje z ostrého úhlu ovšem nese i Adrián, jehož perfektní lobovaná přihrávka celé gólové zakončení připravila.

Sevilla dostala šanci vrátit se do zápasu šest minut po změně stran skrze hrubku Víctora Ruize, který si ve snaze zablokovat Konopljankův centr ke Gameirovi srazil míč do vlastní sítě. Ukrajinský reprezentant se pak už sám postaral o jednoho z hlavních kandidátů na gól sezony, když napřáhl z uctivé vzdálenosti, a přesto trefil neomylně horní růžek Aréolovy branky.

Konopljanka brzy nato sice musel střídat pravděpodobně kvůli svalovému zranění, ale právě jeho náhrada, José Antonio Reyes, uzavřela skóre v první minutě nastavení. Villarreal ještě předtím neměl daleko k opětovnému vyrovnání, jenže brankář Rico s Daniele Carriçem si připsali kvalitní obranné zákroky, a tak Sevilla nakonec v klíčovém "šestibodovém" střetnutí uspěla a nadále může doufat ve čtvrté místo a kvalifikaci do Ligy Mistrů...

Více informací k zápasu

Levante UD - Valencia CF 1:0

13.03.2016 12:00

Góly: 65. Giuseppe Rossi

Krátké zlepšení výsledků Valencie zpřed několika týdnů je definitivně tatam. Netopýři totiž po dalším mizerném výkonu beze špetky zaujetí podlehli v městském derby poslednímu Levante a kouč Gary Neville má opět o něco blíže k hodně brzkému konci ve své první trenérské štaci. O jedinou branku utkání se postaral Giuseppe Rossi.

Italský útočník, jenž dříve působil právě s Nevillem v kádru Manchesteru United, využil příšerného bránění soupeřovy obrany po autovém vhazování a křižnou ranou z voleje poslal míč k tyči v pětašedesáté minutě. Navzdory zaslouženému vítězství však Levante nadále zůstává přikováno k samému dnu Primera División, byť takovýto úspěch jeho hráčům jistě zvedne sebevědomí do dalších bojů o záchranu.

To Valencie utrpěla již třetí porážku v řadě, pokud vezmeme v potaz i čtvrteční neúspěch na půdě Athleticu v rámci Evropské ligy, a propásla tak možnost poskočit alespoň do horní poloviny tabulky. Z výkonu hostí stojí za zmínku snad jen několik šancí Sofiana Feghouliho, neboť kromě nich byli Los Che svým rivalem po většinu zápasu přetlačeni a mohli také brzy prohrávat, neboť Rossi trefil svou první ránu do tyče.

Záložník Valencie Dani Parejo měl ještě před odchodem do kabin velké štěstí, že neuviděl druhou žlutou kartu za nevyvedený zákrok skluzem. Zvláště na konci první půle se domácí dostali k celé řadě šancí a zdálo se, že průlom skóre je jen otázkou času. Diego Alves ve valencijské bráně však dokázal odolat hlavičce Zouhaira Feddala i ráně Deyversona a tentýž útočník poté hlavou přestřelil. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Ani po změně stran však hosté neprocitli a po právu inkasovali, když nikdo z jejich defenzivy nezaregistroval náběh Rossiho na Juanfranův aut, který okamžitě přetavil v první a nakonec i poslední branku zápasu. V příštím kole čeká Valencii domácí zápas s Celtou Vigo, zatímco Levante narazí na tým s dost možná nejhorší momentální formou, tedy Deportivo la Coruňa.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - SD Eibar 1:1

12.03.2016 22:05

Góly: 7. Zé Castro - 36. Gonzalo Escalante

Rayo Vallecano mířilo proti Eibaru za svým prvním ligovým vítězstvím po více než měsíci, ovšem branka Gonzala Escalanteho nakonec zajistila baskickému klubu vydřený bod za remízu 1:1. Zatímco domácí mohou smutnit a nadále se obávat čím dál větší hrozby sestupu, Eibar zdárně ukončil sérii čtyř porážek v řadě.

Pro hosty se přitom utkání nevyvíjelo vůbec dobře, zvláště s přihlédnutím k jejich momentálnímu rozpoložení. Baskové totiž prohráli celých sedm z posledních osmi zápasů a v Madridu museli dotahovat jednobrankové manko již od sedmé minuty, kdy se prosadil obránce Zé Castro přesnou hlavičkou z rohového kopu Roberta Trashorrase. Dost možná klíčová chvíle zápasu nastala hned minutu poté, kdy měl Mikú po dalším přesném pasu Trashorrase jedinečnou šanci navýšit vedení Raya na dvojnásobek, avšak brilantní zákrok brankáře Asiera Riesga udržel hosty ve hře.

V průběhu první půle bylo málem vyrovnáno, když Gonzalo Escalante svou hlavičkou těsně přestřelil. Devět minut před koncem první půle už však hostující obránce na centr Davida Juncy zareagoval přesnějším zakončením a stanovil poločasové skóre 1:1. Krátce po změně stran mohli dokonat obrat Takashi Inui s Borjou Bastónem, ovšem oba své střelecké pokusy poslali vedle. Na opačné straně zase přestřelil Zé Castro a stejně si posléze počínal i Mikú.

S blížícím se závěrem utkání začalo šancí před oběma brankami paradoxně ubývat a za zmínku stojí snad jen dalekonosná rána Mikúa z uctivé vzdálenosti, která nakonec stejně jen prosvištěla mimo Riesgovu bránu, a neujala se ani střela střídajícího Quiniho. Eibar sice musel závěrečnou pětiminutovku dohrávat pouze v deseti, když Josip Radošević uviděl druhou žlutou kartu, ale i s početní nevýhodou se dokázal statně poprat a udržel alespoň remízový stav. Poslední šance připadla portugalskému křídelníkovi Bebému, jenž se dostal k zahrání přímého kopu, avšak výrazně minul.

Další šanci ukončit černou sérii šesti zápasů bez vítězství dostane Rayo v tzv. "šestibodovém" zápase o udržení na hřišti Granady, zatímco Eibar zavítá znovu do Madridu na půdu obdobě sužovaného Getafe.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo La Coruña 3:0

12.03.2016 20:30

Góly: 18. Saúl Ñíguez, 60. Antoine Griezmann, 83. Ángel Correa

Barcelona sice neohroženě míří za obhajobou ligového titulu, ale její nejbližší pronásledovatel kolo co kolo odmítá odpadnout a nejinak tomu bylo i tentokrát. Atlético Madrid totiž na domácí půdě s přehledem porazilo Deportivo la Coruňa v poměru 3:0, a to díky brankám Saúla Ňígueze, Antoina Griezmanna a Ángela Correy. Depor naopak na své ligové vítězství čeká již propastných třináct zápasů...

Po výhře Barcelony nad Getafe ještě dvakrát tak velkým rozdílem byl náskok katalánského velkoklubu na čele Primera División již jedenáct bodů, z nějž Atlético záhy ukrojilo zpět tři body a zůstává na druhém místě.

Hned v úvodu prověřil hostujícího brankáře Germana Luxe nejlepší střelec Atlétika, Antoine Griezmann. Co se ještě nepovedlo francouzskému reprezentantovi, to už dokázal v osmnácté minutě jeho kolega Saúl. Ten si správně načasoval náběh na ostrý centr Felipe Luise a s přehledem zavěsil. Další šance pak po pasu autora první branky připadla Yannicku Carraskovi, jenž však v klíčové chvíli tváří v tvář Luxovi své zakončení uspěchal a namířil pouze do středu brány.

Deportivo tak ještě do poločasu dostalo ojedinělou šanci srovnat prostřednictvím Celsa Borgese, ovšem kostarický záložník se svou ranou zdálky těsně neuspěl a hra se opět natrvalo přesunula před branku hostí. Na druhý gól si Atlético muselo trpělivě počkat - další střela aktivního Griezmanna prosvištěla jen o kousek vedle a Carraskův pokus šest minut po změně stran skončil dokonce na břevně.

Na přelomu hodiny hry se už ale domácí zaslouženě dočkali. Koke na levé straně hřiště vybídl Griezmanna a ten svým třiadvacátým gólem sezony upravil přízemní ranou skóre na pohodlnějších 2:0. Deportivo zareagovalo statečně a Alberto Lopo s Jonathanem Rodríguezem neměli daleko k tomu, aby se ještě zápas zdramatizoval. Když pak na slovinského brankáře Jana Oblaka nevyzrál ani Faycal Fajr, přišel gól číslo tři, který zápas definitivně rozhodl ve prospěch domácích. Ángel Correa si naběhl na povedenou přihrávku Gabriela Fernándeze a prudkou ranou propálil bezmocného Luxe.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 1:0

12.03.2016 18:15

Góly: 16. Iago Aspas

Celta se rychle otřepala po výprasku od Realu Madrid a dnes vybojovala hubené vítězství 1:0 nad Realem Sociedad. Krásný oblouček Aspase už z 16. minuty však stál za to a hlavně přinesl domáícm opravdu cenné tři body, díky nimž alespoň na pár hodin předskočili Bilbao. Fotbalisté ze San Sebastianu nevyhráli již čtvrtý zápas v řadě a jsou na průběžném desátém místě.

Domácím se vydařil vstupd do zápasu, z jejich tlaku ale dlouho nic nevzešlo a po čtvrthodině začali Baskové vyrovnávat hru. V tu chvíli ale domácí udeřili. Nolito našel ve vápně hostů vysokým míčem nabíhajícího Aspase, jenž si balón hezky zpracoval a chytrým obloučkem překonal vyběhnutého Rulliho - 1:0! Osmadvacetiletý útočník vystřihl podobný kousek i minulý týden proti Realu Madrid, nyní to ale byl daleko důležitější gól, neboť nakonec přinesl Vigu rozhodující náskok.

Ten však museli domácí ještě ubránit. Po půlhodině hry bylo totiž rušno před domácí svatyní. Pardo se postavil k exekuci nebezpečné standardní situace a Elustondovi chyběl na zadní tyči kousek, aby zakončoval do odkryté branky. Sám Elustondo pak obětavým sprintem vzad zabránil rychlému protiútoku domácích, když zlikvidoval přihrávku Aspase na Guidettiho. Aspas byl dnes nejnebezpečnějším hráčem Celty na hřišti a mohl dát svému celku nedlouho před přestávkou dvoubrankový náskok. To by však při své utažené ráně ve 44. minutě musel trefit branku.

Po změně stran se do zápasu konečně naplno dostali i Baskové, svému snažení však nedokázali dát gólový punc. Naopak blízko brance byl v 65. minutě domácí Wass, jenž ale v dobré pozici přestřelil. O deset minut později se míč pohyboval nebezpečně okolo brankové čáry Realu, když Aspas hledal zpětnou přihrávkou své spoluhráče, míč však nikdo do odkryté sítě netečoval. Střelec první branky se dalšího úspěchu už dočkat nemohl, jelikož si přivodil v jednom ze soubojů svalové zranění a musel střídat.

San Sebastian vycítil šanci přinejmenším na remízu v poslední desetiminutovce. Bruma se osmělil do pokutového území domácích, povedenou ranou na přední tyč si ale na domácího gólmana Sergia Álvareze nepřišel. Álvarez pak podržel svůj tým i proti ráně Illarramendiho, když míč vyboxoval do bezpečí. Galicijští tak nakonec mohli slavit tři body a dali zapomenout na neúspěšné vystoupení z minulého týdne.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 6:0

12.03.2016 16:00

Góly: 8. Juan Rodríguez (vl.), 19. Munir El Haddadi, 32. Neymar, 40. Lionel Messi, 51. Neymar, 57. Arda Turan

Barcelona znemožnila Getafe šesti góly, pod něž se podepsal dvěma přesnými zásahy Neymar a po jedné brance přidali i Munir, Turan a Messi. Vlastní gól si dal hostující Rodríguez. Messi si kromě branky a tří asistencí připsal i neproměněnou penaltu. Blaugranas neomylně kráčejí za titulem, Getafe se může propadnout na sestupové příčky.

Zápas měl neoddiskutovatelného favorita, který také nenechal nic náhodě a od první chvíle šel za dvanáctým ligovým vítězstvím v řadě. Tím dnes vyrovnal klubový rekord. Barca šla do zápasu po prvním týdnu bez soutěžního utkání v sezóně a Luis Enrique udělal v sestavě celkem pět změn oproti poslednímu vítěznému mači proti Eibaru. Do zápasu nezasáhli Luis Suárez, Dani Alves, Ivan Rakitic ani Sergio Busquets. Javier Mascherano byl navíc v trestu.

Hosté svému soupeři zápas hodně ulehčili, když si už v 8. minutě vstřelil vlastní gól Juan Rodríguez. Ten neobratně vytrčil nohu do přízemního centru Alby a gólman Guaita byl bez šance - 1:0! Vzápětí byla nařízena penalta ve prospěch domácích, když Emiliano srazil ve vápně Neymara. Lionel Messi však pokutový kop neproměnil a potvrdil, že z jedenácti metrů je v této sezóně méně nebezpečný než zpoza vápna. Neproměnil už svůj čtvrtý pokutový kop v této sezóně. Dle svého zvyku si ale argentinský reprezentant z neúspěchu moc hlavu nelámal. Hned v 19. minutě připravil brankovou příležitost pro Munira, jenž po jeho sklepnutí hlavou dopravil míč do sítě - 2:0!

Getafe nekladlo domácím velký odpor a ještě do přestávky dostalo další dva direkty. Ve 32. minutě asistoval Messi u branky Neymara. Brazilský forvard vytěžil z další geniální přihrávky Messiho maximum, když tváří v tvář Guaitovi zamířil neomylně na vzdálenější tyč. Pět minut před koncem poločasu pak upravil na 4:0 sám Messi. Ten se učebnicově obtočil kolem Rodrígueze a z hranice šestnáctky nedal hostujícímu brankáři šanci.

Po změně stran zvyšoval v 51. minutě už na pětigólový rozdíl znova Neymar. Tragicky bránící beci Getafe se pouze dívali, jak si rychlonohý Brazilec zpracoval Messiho pas a chladnokrevně zakončil - 5:0! Gólový účet zápasu uzavřel v 57. minutě Arda Turan, jenž se trefil i o minulém víkendu. V dnešním utkání se po rohovém kopu blýskl nůžkami po Piquého přihrávce a nešťastný Guaita lovil míč ze sítě pošesté. Hosté byli nejblíže brance v 69. minutě, ale Gomez odmítl i čestný úspěch svého klubu, když z úhlu pálil těsně mimo. Neúspěchem skončila v 82. minutě na druhé straně i akce Neymara, jehož hattricku zabránil Guaita dobrým zákrokem nohou. Více se už do utkání nevešlo a Barca tak naprosto zaslouženě oslavila neuvěřitelný sedmatřicátý zápas v řadě bez porážky.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sporting Gijón 1:0

11.03.2016 20:30

Góly: 25. Juanpi Añor

Dlouhé čekání Malagy na své první ligové vítězství po více než měsíci je přece jenom u konce. Andaluský klub si totiž zvládl poradit se Sportingem Gijón a letošního nováčka nejvyšší španělské soutěže vyprovodil porážkou 1:0. O jedinou branku utkání se postaral krásnou ranou Juanpi.

Od pátého února, kdy si Malaga naposledy připsala tři body za výhru nad Getafe, uplynulo pět dalších kol, v nichž svěřenci Javiho Gracii nasbírali pouze tři body skrze remízy. Nyní je však Juanpiho fantastická rána zdálky dostala zpět na vítěznou vlnu a domácí fanoušci mohli ze stadionu Rosaleda odcházet spokojení.

Gólový příspěvek dvaadvacetiletého reprezentanta Venezuely přišel již v pětadvacáté minutě, kdy si Juanpi přivlastnil míč před pokutovým územím, přehodil si jej na levačku a zakroutil do růžku k vzdálenější tyči nechytatelnou ránu. Díky tomu se Malaze povedlo poskočit na průběžnou osmou příčku, zatímco Sporting zůstává nadále uvězněn v sestupových vodách a připisuje si již svou čtvrtou porážku za sebou.

Hosté přitom měli několik slibných šancí a také se hlasitě dožadovali pokutového kopu v samém závěru, když centr Pabla Péreze napálil ruku Pabla Fornalse, ovšem píšťalka sudího zůstala němá a o vše další se postaral Guillermo Ochoa. Mexický brankář dostal raritně prostor v brance kvůli zranění obvyklé jedničky, Carlose Kameniho, a nutno dodat, že obstál na výbornou. Vylámal si na něm zuby obzvláště Antonio Sanabria, jemuž Ochoa nejdříve lapil slibnou šanci hned na úvod zápasu, a pak i nebezpečnou hlavičku krátce po změně stran.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona29243284:2275
2.Atlético Madrid29214445:1267
3.Real Madrid29196483:2863
4.Villarreal CF29158635:2353
5.Sevilla FC29139743:3148
6.Athletic Bilbao291451047:3747
7.Celta Vigo291361041:5145
8.SD Eibar291071241:4137
9.Málaga CF29991128:2836
10.Real Sociedad29981237:4035
11.Valencia CF298101133:3434
12.Real Betis298101127:3934
13.Deportivo La Coruña29615837:4233
14.Espanyol Barcelona29951529:5532
15.UD Las Palmas29861531:4230
16.Rayo Vallecano29691439:6127
17.Granada CF29761630:5427
18.Getafe CF29761627:5127
19.Sporting Gijón29661730:5124
20.Levante UD29661727:5224

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (658)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele