Primera División - souhrn 25. kola

27.02.2015, 22:38, aktualizováno 02.03.2015, 22:38
Komentáře a souhrny
Real Madrid remizoval s Villarrealem a na Barcelonu, která vyhrála v Granadě, má k dobru už jen dva bodíky. Sevilla se rozešla s Atléticem Madrid bez branek. Bilbao veze tři body ze hřiště Eibaru. Vyhrály také Valencia, Málaga, Rayo Vallecano a Espanyol. Almería se rozešla s Deportivem bez branek...

Celta Vigo - Elche CF 1:1

02.03.2015 20:45

Góly: 61. Michael Krohn-Dehli - 87. David Lombán (pen.)

Po celý zápas byla domácí Celta Vigo lepším týmem, zaslouženě se brankou Michaela Krohn-Dehliho dostala do vedení, a přesto nakonec s Elche pouze remizovala 1:1. Dvě minuty před koncem totiž udeřil David Lombán z pokutového kopu po faulu střelce první branky na Víctora Rodrígueze a zajistil svému celku cenný bod v boji o záchranu.

Celta tak zůstává nadále ve středu tabulky, zatímco Elche se posunulo o další bod dále od sestupového pásma. Víc z pondělní dohrávky hosté vytřískat nemohli, zato galicijský celek musí být notně zklamán. Svěřenci trenéra Berrizza se totiž hned od počátku hnali za ziskem vedení a svého soupeře naopak k ničemu kloudnému nepouštěli. Aktivní pohyb Orellany s opakovaným zakončením Charlese však v první půli nestačily k tomu, aby se bezbrankové skóre měnilo. Nejprve čilský útočník hlavou minul, pak ztroskotal na brankáři Tytońovi. Hosté si připsali jen Suárezovu nepřesnou ránu z přímého kopu.

Těsně před uplynutím půlhodiny hry se do slibné šance po dobré přihrávce Nolita řítil do úniku Krohn-Dehli, avšak Tytoń obstál díky včasnému výběhu i tentokrát. Málem se pak před odchodem do šaten potvrdilo klišé ‚nedáš, dostaneš’, neboť Faycal Fajr v ojedinělé šanci mohl úplně klidně poslat Elche do vedení. Jelikož ale nakonec napálil svou ránu těsně vedle, panoval v poločase stále stejný stav 0:0.

I po změně stran to byli především domácí, kdo se snažil všemi dostupnými prostředky ujmout vedení, jenže ani Nolitovy nůžky, ani další rána po kombinaci Nolita s Krohn-Dehlim ne a ne výtečného Tytońe překonat. Přesto nakonec po hodině hry polský brankář přece jenom kapituloval. Jonny v tu chvíli vybídl Krohna-Dehliho dlouhým pasem k zakončení a dánský středopolař tentokrát přízemní ranou nezaváhal.

Slibnou šanci zvýšit vedení na 2:0 záhy promrhal Nolito a Tytońův večer plný zákroků poté pokračoval i lapenou Radojovou střelou. Dvě minuty před koncem tak přišel trest. Zrovna střelec dosavadního jediného gólu se rázem proměnil z hrdiny ve smolaře zápasu, když za svůj zákrok na Víctora Rodrígueze daroval Elche výhodu pokutového kopu. S tím si bez větších potíží poradil Lombán, a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1, byť v samotném závěru málem ještě strhnul vedení zpět na stranu domácích Nolito, ovšem těsně minul.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 1:1

01.03.2015 21:00

Góly: 52. Cristiano Ronaldo (pen.) - 64. Gerard Moreno

Vysoce atraktivní duel mezi Realem Madrid a Villarrealem nakonec nabídl jen dvě branky. První poločas se ještě obešel bez úspěšného střelce, ale po změně stran se oba celky trefily jednou. Pět minut po změně stran se nejprve z pokutového kopu prosadil Cristiano Ronaldo, na kterého reagoval o dvanáct minut později Gerard Moreno.

Real Madrid hodlal navýšit své vedení na druhou Barcelonu a trenér Carlo Ancelotti proto nasadil velmi silnou ofenzivní sestavu. Vedle sebe se a hrací ploše objevili Cristiano Ronaldo, Isco, Karim Benzema, Gareth Bale nebo Toni Kroos. Hosté spoléhali především na trojici Joel Campbell, Gerard Moreno a Giovani dos Santos. Hned od úvodu se domácí Bílý balet pokoušel utancovat svého konkurenta v boji o tři body. Marcelo posílal do vápna zajímavý centr, který ale před dotírajícím Cristianem Ronaldem zabezpečil brankář Sergio Asenjo.

V sedmé minutě se pokoušela prosadit madridská "sedmička". Cristiano Ronaldo obdržel míč od Isca a ihned vypálil, ale Portugalcova razantní střela mířila mimo tři tyče. Byli to ale hosté, kteří se mohli ujmout vedení. Po rohovém kopu se míč po několika odrazech dostal za vápno. První střela na brankáře Casillase nedoletěla jen proto, že ji na hraně ofsajdu zpracoval Moreno a postupoval sám na brankáře. Jeho střelu brankář Casillas vyrazil, ale jen ke Gómezovi, jehož gólovou dorážku na brankové čáře odhlavičkoval skvělým obranným zákrokem Carvajal!

S dalším nebezpečím pro brankáře Asenja přispěchal Gareth Bale, který skvělým způsobem centroval míč před bránu. Ve vápně se totiž nacházel francouzský šutér Karim Benzema, který by měl práci hodně usnadněnou. To ale nepřipustil Dorado, který před ním míč odkopl. Přesně po půlhodině hry byl Marcelův centr tečován těsně vedle tyče Asenjovy brány! Z velké dálky pak zkusil vypálit Silva, jeho střelecký pokus byl ale zablokován. Těsně poté se míč od rohového praporku dostal k hlavičkujícímu Varanemu, který ale balon poslal těsně vedle tyče!

První poločas uzavřel Ronaldo, který vypálil z třiceti metrů velmi tvrdě, ale také mimo. Stejný duel se odehrál také hned po změně stran, když si Ronaldo naběhl na centr Karima Benzemy a ranou po zemi pořádně zaměstnal dnes výborného Asenja. Ani ten si ale neporadil s další situací. Mladý stoper Bailly dostal na starosti Ronalda a ve vápně jej strhl k zemi. Arbitr José Luis González González si toho všiml, Baillymu udělil žlutou kartu a pískl penaltu pro královský klub. Hlavním exekutorem je samozřejmě Ronaldo a ten se nemýlil ani tentokrát - 1:0.

Pojišťující druhou branku mohl vstřelit Ronaldo o pár minut později, ale tentokrát Asenjo skvěle vyběhl a portugalská ikona namířila svoji střelu do něj. Unaveného Giovaniho dos Santose poté vystřídal talentovaný střelec Luciano Vietto a jeho přítomnost byla hodně znát. Po jeho první střele se Villarreal usídlil kolem pokutového území Realu a byla z toho vyrovnávací trefa. Právě s Viettem si narazil Gerard Moreno, ke kterému obránci nepřistoupili úplně těsně a Moreno krásnou ranou poslal Casillase do sítě pro míč - 1:1.

Vedení na stranu domácích mohl opět Cristiano Ronaldo, který ale několikrát narazil na skvělého brankáře Sergia Asenja! Cristiano Ronaldo se dostal k hlavičce také po skvělém centru Balea, ale Asenjo se opět vyznamenal. Především díky němu uhájili hosté na stadionu Santiaga Bernabéua cennou remízu 1:1 a jsou na šesté příčce. Real Madrid může ztráty litovat a na druhou Barcelonu má náskok dvou bodů.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 0:0

01.03.2015 19:00

Góly: -

Naděje Atlétika Madrid na obhajobu ligového titulu mají po pětadvacátém kole zase o trhlinu navíc. Madridský celek totiž na hřišti Sevilly uhrál pouze bezbrankovou remízu a jeho ztráta na čelo zůstává neměnná jen díky tomu, že dva body ztratil také vedoucí Real Madrid. Zaváhání obou tak využila Barcelona.

Svěřenci Diega Simeoneho po nedávných prohrách v lize na půdě Celty Vigo i v Lize Mistrů v Německu s Bayerem Leverkusenem nepůsobili nikterak dominantním dojmem ani tentokrát, byť v závěru druhé půle měli i několik šancí na ukořistění lehce nezaslouženého vítězství. Sevilla se rozhodně může cítit méně spokojená než její soupeř, jelikož měla více ze hry a kvůli remíze již na čtvrtou Valencii ztrácí propastných sedm bodů. Stejné manko dohání také Atlético na svého věhlasnějšího městského rivala, přičemž Barcelona červenobílým utekla na vzdálenost pěti bodů.

Vzhledem k tomu, že oba týmy musely hrát své pohárové zápasy na evropském poli v průběhu týdne, došlo k řadě změn v základních sestavách. Hosté nastoupili s Mariem Mandžukićem pouze na lavičce náhradníků a o útok se místo něj mělo mimo jiné starat duo Griezmann - Raúl García. V první půli se však ofenziva Atlétika nedokázala ani patřičně rozvinout kvůli výtečnému nátlaku ze strany soupeře ještě na vlastní polovině.

Jako první pokoušel střelecké štěstí domácí útočník Carlos Bacca, ovšem ani jednou se mu nepodařilo skloubit přesnost s razancí, aby překonal brankáře Moyu. Poté se jalo kombinovat až k zakončení duo Ever Banega s Vicentem Iborrou, kdy nejdříve druhý jmenovaný trefil tyč a poté po Argentincově přímém kopu zase hlavou nevyzrál na připraveného Moyu. Když se hostům nevedlo o nic lépe ani krátce po změně stran, sáhl Diego Simeone ke střídáním a přivedl na hřiště klíčového záložníka Kokeho, jenž kvůli zranění chyběl v předchozích třech zápasech.

Ani Koke, ani Fernando Torres s Mandžukićem však nakonec nedokázali skórovat, byť přinejmenším druhý jmenovaný měl po svém nástupu výrazný vliv na herní dění. Nejprve Torres nesobecky vybídl k zakončení Griezmanna a nešťastně přihlížel, jak jeho francouzský kolega svůj pokus kazí, a poté zahodil dvě šance vlastní. Bezbranková remíza nakonec nesvědčí ani jednomu z týmů, které budou muset ve zbytku sezony zabrat o to více, jestli stále chtějí splnit své ambiciózní cíle.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Athletic Bilbao 0:1

01.03.2015 17:00

Góly: 36. Carlos Gurpegi

Athletic zvládl v baskickém derby roli favorita a přehrál nováčka z Eibaru těsně 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Carlos Gurpegi, jenž poslal hosty do vedení hned v první půli. Víc toho již celek z Bilbaa ofenzivně nezvládl, neboť domácí brankář Jaime Jiménez prožil nadmíru vydařené odpoledne.

Tak jako tak se ale Athletic dostal v ligové tabulce právě před svého nedělního soupeře a figuruje tak na desáté příčce. Eibar naopak prohrál pošesté za sebou, což jej nezadržitelně sráží níž a níž vstříc sestupovým vodám. Z třináctého místa již náskok na osmnácté Levante činí pouhých pět bodů.

Již od počátku byl v neustálé permanenci gólman Jaime, jehož nejprve prověřil hlavičkou Raúl Navas a poté také dalekonosnou ranou Inaki Williams, to vše hned v úvodních šesti minutách. Williams pak krátce nato poslal další střelu vedle a podobně si na druhé straně počínal také Jon Errasti v ojedinělé šanci domácích. Ze strany Athleticu se v tu chvíli ujal role zakončovatele Guillermo, ovšem ani jednou ze svých dvou pokusů si na Jaimeho nepřišel.

Navzdory tomu, že Eibar přežil tuto spršku šancí bez úhony, inkasovaného gólu se nakonec stejně nevyvaroval. V šestatřicáté minutě totiž Ibai Gómez rozehrál rohový kop, který s pomocí Óscara de Marcose skončil u Carloce Gurpegiho, jenž přesnou hlavičkou trefil levý dolní roh branky a poslal Athletic do vedení. Ještě do poločasu málem přidal zásah číslo dvě Iker Muniain, avšak pozorný Jaime znovu chladnokrevně zasáhl při jeho střele levačkou.

Po změně stran se konečně pořádně dostal do zápasu i Eibar, což záhy pocítil gólman Gorka Iraizoz po ráně Mikela Arruabarreny. Prudka střela domácího útočníka mu však pouze vyprášila rukavice a skóre zůstalo neměnné. S ubývajícím časem se na kopačky Eibaru začala dostávat nervozita, snad kvůli bezmoci z nedávné série porážek. Největší šance utkání tak i během posledních minut zápasu připadly hostům, ovšem Ibai Gomez trefil pouze brankovou konstrukci a Aritz Aduriz zase jen nechal vyniknout mrštného Jaimeho. Athletic však zmařené šance nakonec mrzet nemusí, vítězství 1:0 mu bohatě postačí.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Sociedad 2:0

01.03.2015 12:00

Góly: 53. Ion Ansotegi (vl.), 56. Pablo Piatti

Valencia potvrdila roli favorita a nad Realem Sociedad San Sebastian zvítězila poměrem 2:0. O branky domácího týmu se postarali dva hráči. Nejprve se do vlastní brány nešťastně trefil Ansotegi, po něm mířil do té správné Pablo Piatti. Valencia se díky třem bodům bodově dotáhla na třetí Atlético Madrid, které má ale zápas k dobru.

Domácí hráči se do soupeře pustli se vší vervou a v "plné polní". Od začátku do duelu nastoupili i hráči jako Alvaro Negredo, Sofiane Feghouli nebo Pablo Piatti. Hosté na trávník vyrazili s Imanolem Agirretxem v útoku, kterého podporovali Rubén Pardo a Sergio Canales. Aktivnější byli samozřejmě domácí, kteří prvních pár minut vůbec soupeři nepůjčili míč. Až po pěti minutách Granero zkoušel přihrát do pokutového území, ale byl zastaven.

O chvíli později si velkou chybu připsal obránce Mustafi, který se sice dlouhodobě prezentuje vynikajícími výkony, ale dnešní úvod mu příliš nevyšel. Mladý obránce a někdejší hráč janovské Sampdorie špatně odhlavičkoval míč, čím nabil Agirretxemu. Ten ale střelou z první nepřekonal brankáře Diega Alvese. Po čtrnácti minutách se do další velké šance dostal Sofiane Feghouli, který dostal skvělý míč za obranu hostí. Jeho střela jen těsně minula levou tyč hostující branky.

Krátce před prvními třiceti minutami hry se k hlavičce po centru ze strany dostal obránce Mustafi, který si vyskočil ze všech nejvýš. S jeho pokusem měl brankář Rulli plné ruce práce, ale nakonec se mu povedlo dostat míč mimo tři tyče. Poté se k míči u vápna dostal Negredo, který se pokoušel centrovat do vápna, ale byl zastaven Martinezem. Xabi Prieto se dostal k míči ve velkém vápně Valencie, kde zkoušel vystřelit. Jeho pokus ale zablokoval obránce Mustafi.

První poločas mnoho fotbalové podívané nenabídl, ale druhá polovina už byla o poznání lepší. Po centru Piattiho se do zakončení dostal Feghouli, který pohotově vystřelil na branku Rulliho. Nakonec k němu ale rána nedoletěla, protože míč zablokovala obrana hostů. Poté ale Valencia rozhodla o třech bodech. Nejprve se k míči dostal Parejo, který centrem do pokutového území našel Pabla Piattiho. Ten se pokoušel ihned vystřelit, ale míč napálil do obránce Ansotegiho. Od něj se ale balon odrazil právě do brány, takže Netopýři vedli!

Pokud chtěli hosté ještě reagovat, nepodařilo se jim to. Valencia totiž o pouhé tři minuty později skórovala znovu. A opět u toho byl Pablo Piatti. Tentokrát mu už nic nestálo v cestě. Po rychlém protiútoku se k míči dostal na kraji hřiště Sofiane Feghouli, který servíroval míč na malé vápno. Tam si naběhl málo hlídaný Pablo Piatti a tentokrát už míč poslal přesně za Rulliho záda - 2:0.

Pablo Piatti se probíjel ke gólu také dvacet minut před koncem, ale stopku mu vystavil obránce Martinez. Střídajícího Rodriga poté hledal Alvaro Negredo, který poslal do vápna zajímavou nahrávku, ale Rodrigo byl zablokován. Dokázal sice vystřelit, ale mířil pod tlakem jen těsně vedle tyče. Nabíhajícího Negreda pro změnu hledal střídající Rodrigo de Paul, ale Negredo byl dobře pokryt. Tři minuty před koncem nezměnil daný stav ani střídající útočník Finnbogason, který si sice naskočil na dobrý centr, ale hlavičkoval mimo tři tyče! Valencia je po výhře nad Realem Sociedad na čtvrtém místě, zatímco hosté odjíždějí s prázdnou a jsou až jedenáctí.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Getafe CF 3:2

28.02.2015 22:00

Góly: 10. Juanmi, 57. Sergi Darder, 68. Ricardo Horta - 55. Álvaro Vázquez, 76. Álvaro Vázquez

Při udržování náskoku si sice Malaga nepočínala zrovna podle učebnice, ale nakonec přece jen zvládla odolat závěrečnému náporu Getafe a zvítězila 3:2. Na Juanmiho gól z první půle odpověděl hostující Álvaro Vázquez, jenž poté v závěru snižoval náskok andaluského celku po brankách Dardera s Hortou, ovšem víc již madridský celek s výsledkem nezmohl.

Svěřenci Javiho Gracii se tak nadále drží na výtečném sedmém místě na dosah kvalifikace do evropských pohárů, zatímco Getafe se krčí na čtrnáctém místě. Byli to právě favorizovaní domácí, kdo vstoupil do zápasu dominantně a málem se i dostali do vedení, když zblízka nebezpečně pálil Samú. Brankář Jonathan si však stačil s jeho střelou poradit. Po deseti minutách však přece jen kapituloval. Rosalesův centr z pravé strany našel v pokutovém území přesně hlavu Juanmiho, jenž míč přesně usměrnil a mohl slavit svůj druhý gólový zásah ve stejném počtu zápasů - to on se trefou postaral o výhru Malagy na Barceloně.

Ještě do poločasu se mohlo skóre měnit na obou stranách, ovšem na straně Getafe z dobré pozice pálil Emiliano Velázquez zoufale nepřesně a na straně Malagy si zase na brankáři Jonathanovi vylámali zuby aktivní Samú i Marcos Angeleri. Po změně stran se ke kontrole hry dostali hosté a do deseti minut mohli rovněž slavit vyrovnání. Leónův centr zprava našel přesně Álvara, jenž zblízka pohodlně zavěsil.

Radost však Getafe příliš dlouho nevydržela. Domácí se totiž záhy dostali do vedení podruhé, když Sergi Darder natáhl ke střele z úctyhodné dálky a razantním projektilem překvapil všechny na stadionu v čele s gólmanem Jonathanem. A pro hosty bylo v průběhu druhé půle ještě hůř, neboť se prosadil také Horta po Samúově postrčení a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Jisté pochyby ale ještě zvládnul do zápasu vnést svým druhým gólem večera Vázquez, jenž z pouhých pár metrů gólově využil Velázquezova hlavičkového přistrčení. Carlos Kameni však dalším střeleckým pokusům hráčů Getafe zvládnul odolat, a tak si Malaga udržela zisk všech tří bodů na své straně.

Více informací k zápasu

UD Almería - Deportivo La Coruña 0:0

28.02.2015 20:00

Góly: -

Fotbalisté Almeríe ani Deportiva nedokázali vstřelit ve vzájemném střetnutí gól, a tak se obě mužstva rozešla smírně 0:0. Domácí ubránili nulu, přestože většinu druhé půle hráli v oslabení a v samém závěru byli po bleskovém vyloučení Míchela nuceni hrát dokonce v devíti.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří si i vypracovali první nebezpečnou střelu na bránu. V 15. minutě po centru z pravé strany hlavičkoval Trujillo, ale neposedný míč zkrotil gólman Deporu Fabricio. Před zraky jedenácti tisíc diváků se nehrála zrovna strhující podívaná a častá přerušení zamezoval tomu, aby hra dostala spád.

Šance však byly k vidění na obou stranách. Jako v 33. minutě, když obrovskou šanci hostujícího Rodrígueze skvělým výběhem zlikvidoval brankář Almeríe Julián. Na druhé straně neuspěl se svým nepřesným pokusem pět minut před přestávkou Bifouma, jenž využil chyby v rozehrávce La Coruni. A ve 44. minutě nesupěl se svou křižnou střelou ani hostující Cuenca.

Domácím nešla upřít snaha něco s výsledkem udělat, jejich postavení na sestupových příčkách jim nedávalo na vybranou. Ve 49. minutě vyslal tvrdou střelu na Fabricia Verza, ale brankář hostů míč vyrazil a následná dorážka Dos Santose se mezi tři tyče nevešla. Vážnou trhlinu dostaly snahy Almeríe v 55. minutě, jelikož druhou žlutou kartu v utkání obdržel Thievy Bifoumaa musel se předčasně poroučet do sprch.

Modrobílí se tak v oslabení logicky začali soustředit na udržení remízového stavu a iniciativu postupně přebírali hráči Deportiva. Nic podstatného z toho pro hosty ale dlouho nevyplývalo. Za zmínku tak stojí snad jen pokus Bergantiñose ze 79. minuty, který vykryl Julián efektním tygřím skokem. V 91. minutě pak zazdil další dobrou možnost kvůli své nerozhodnosti Sidnei. Závěrečné vyloučení domácího Míchela, které horkokrevný Brazilec stihl zrealizovat v rámci jedné minuty, už na bezgólovém výsledku nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Levante UD 4:2

28.02.2015 18:00

Góly: 23. Alberto Bueno, 32. Alberto Bueno, 33. Alberto Bueno, 38. Alberto Bueno - 13. Víctor Casadesús, 85. Kalu Uche

Neskutečná čtvrthodinka Alberta Buena, v níž nasázel Levante čtyři branky, stačila Vallecanos na důležité vítězství proti Levante. Hosté dokázali odpovědět jen dvěma góly Casadesúse a Ucheho a z Madridu odjíždějí s prázdnou. Rayo poskočilo na průběžnou desátou příčku, Valencijští jsou sedmnáctí.

Domácí měli dobrý vstup do zápasu. Už v 8. minutě střílel nebezpečně aktivní Licá, jehož pokus po rychlé akci prolétl těsně kolem branky strážené Diegem Mariňem. Byli to však hosté, kdo se záhy dostal do vedení. Psala se 13. minuta, když se na pravé straně dobře uvolnil Xumetra, jenž poslal dobrý centr do vápna. Na ten si chytře počíhal Víctor Casadesús a z bezprostřední blízkosti doklepl míč za záda bezmocného Álvareze - 0:1!

Zbytek první půle by fotbalisté Levante nejraději zapomněli. Alberto Bueno totiž na hřišti v dalších minutách rozpoutal peklo, které rozhodlo o vítězství Raya. Šestadvacetiletý útočník nejprve srovnal skóre ve 24. minutě tvrdou hlavičkou po pasu Martíneze - 1:1! Na druhé straně poté zazdil obrovskou příležitost Levante Casadesús a Bueno tak mohl znova trestat. Svou druhou branku přidal v 32. minutě po nepřesvědčivém zákroku Mariňa, jenž balón vyrazil pouze před sebe. Toho využil právě Bueno a jednoduše posunul svůj klub do vedení - 2:1!

Při chuti zůstal nejlepší střelec Vallecanos i nadále a o dvě minuty později dokonal hattrick. Při třetí brance centroval na Buena z levé strany Licá a muž večera ve skluzu zasunul míč krásně kolem přední tyče - 3:1! A to nebylo v podání rodáka z Madridu všechno, v 38. minutě totiž ještě zajistil domácím rozhodující náskok. Tentokrát vyslal dlouhý centr na Buena Trashorras a bývalý hráč Realu či Valladolidu nadvakrát překonal gólmana Mariňa - 4:1!

Zápas byl prakticky rozhodnutý a tempo hry po přestávce lehce opadlo. Domácí si hlídali náskok a občas pozlobili hostující obranu, jako v 54. minutě, kdy to neúspěšně zkoušel domácí bek Martínez. Levante se zoufale hnalo za zmenšením ztráty, ale nepřálo mu štěstí. V 60. minutě vybojoval David Barral ve vápně Blesků míč a pálil na odkrytou branku, naneštěstí pro hosty však pouze orazítkoval tyč!

Poté se na hřišti přitvrdilo a hru často přerušovaly nepovolené zákroky, alespoň druhého čestného úspěchu se srdnatě bojující hosté dočkali v 86. minutě. To si útočná vozba Levante poradil v situaci tři na dva a Uche výstavní střelou do šibenice překonal Álvareze - 4:2! Ani to už však osud utkání nezměnilo a Rayo si tedy připisuje zasloužené vítězství.

Více informací k zápasu

Granada CF - FC Barcelona 1:3

28.02.2015 16:00

Góly: 53. Fran Rico (pen.) - 25. Ivan Rakitić, 48. Luis Suárez, 70. Lionel Messi

Barcelona si podle očekávání odvezla z Granady plný počet bodů a opět vytvořila alespoň částečný tlak na vedoucí Real. Skóre otevřel v první půli Rakitič, jenž po změně stran přihrál Suárezovi na jeho v pořadí pátý gól v La Lize. Třetí branku Blaugranas přidal dvacet minut před konce Messi. Jediným střelcem domácích se stal v 53. minutě penaltový exekutor Fran Rico.

Barcelona byla od úvodního hvizdu lepším celkem, ale dlouho Katalánce sužovaly nepřesnosti ve finální fázi. První vážnější šancí hostů tak byla akce Messiho ve 12. minutě, nadějný centr na Suáreze ale domácí obrana srazila na roh. Neujímaly se ani střely z dálky v podání Mascherana či Xaviho. Do zaslouženého vedení se tak Blaugranas dostali až ve 26. minutě. Unikající Suárez vyslal do šestnáctky Granady přízemní centr, obránce Cala míč nedokázal odrazit dále než na nabíhajícího Rakitiče a ten pohodlně dopravil míč do sítě - 0:1!

Vzápětí mohl srovnat skóre Ibañez, v nadějné pozici z malého vápna ale mířil příliš vysoko. Platonický tlak Granady ale netrval dlouho a ve 37. minutě mohl na 2:0 pro hosty zvýšit Messi, jeho střela ale jen těsně prolétla kolem břevna. Srdnatě hrající domácí se ke konci poločasu vybičovali k dalšímu tlaku. Z něj však rezultovala jen Márquezova střela, již konečky prstů vytlačil gólman Bravo.

Barcelonu výrazně uklidnila branka na 2:0, která padla krátce po změně stran. Rakitič krásným obloučkem vybídl ke sprintu Suáreze, uruguayský reprezentant vyzrál na dotírajícího Foulquiera a chytrou střelou obstřelil vyběhnutého Oiera - 0:2! Naděje na zvrat pro domácí celek vykřesal Fran Rico poté co v 52. minutě Bartra fauloval ve vápně. K nařízené penaltě se zkušený záložník postavil mazácky, jeho střela pravačkou do pravého dolního rohu brány znamenal snížení na 1:2!

Barcelonští zůstávali i nadále nebezpečnější a drali se za dalším pojištěním náskoku. Toho se dočkali v 70. minutě. Na dlouhý míč ze středu hřiště si seběhl zcela osamocený Suárez, jenž oklamal brankáře a naservíroval míč naprosto nekrytému Messimu. Argentinec poslal ze stoje lehkou placírkou svůj tým do vedení 1:3! Barclona odehrála konec zápasu ve velké pohodě. V 81. minutě mohl po Neymarově pasu rozšířit svůj střelecký účet Messi, svou střelu ale jen otřel okolo pravé tyče. Argentinská hvězda si dobře neporadila ani v 87. minutě, ze souboje tváří v tvář vyšel proti Messimu vítězně brankář Oier. Granada nepředvedla špatný výkon, ale na rozjetou Barcelonu dnes nestačila. Blaugranas zvítězili 3:1.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Córdoba CF 1:0

27.02.2015 20:45

Góly: 43. Abraham González

Páteční předehrávka La Ligy opět nepřinesla mnoho zajímavého. Nováček z Córdoby si při výjezdu do Katalánska připsal jednu inkasovanou branku a poměrně vlažný výkon. Domácím se povedlo dvě minuty před koncem první půle skórovat, když se prosadil Abraham González. Díky jeho brance je katalánský celek zatím na osmém místě.

Domácí spoléhali na kapitána Sergia Garciu, vedle kterého se postavil Felipe Caicedo. Córdoba postavila do základní sestavy i hráče jako Fausto Rossi, Rene Krhin nebo Heldon s Andonem. V šesté minutě se hosté museli bránit, když domácí Espanyol zahrával přímý volný kop. K míči se postavil Sergio Garcia a před bránou povedeným centrem hledal Felipeho Caiceda. Na něj to ale bylo příliš dlouhé. Po přímém volném kopu na druhé straně hřiště se k zakončení dral Fausto Rossi, ale také on to měl hodně daleko.

Z dálky vyslal táhlou přízemní ránu domácí Arbilla a jen teč zachránila hostujícího brankáře. Ohrožení jeho čistého konta ale nekončilo, protože z následného rohového kopu hlavičkoval volný Abraham jen těsně nad břevno! Brankář Saizar dnes svedl několik soubojů s Abrahamem, který pálil po krátkém nápřahu také o chvíli později, ale nepřesně. Po půlhodině hry se po několika hlavičkách dostal k zakončení přes hlavu Vázquez, ale mířil hodně vysoko nad břevno. Práci měl také brankář Casilla, který musel likvidovat střelu Cartabii. Svou práci ale zvládl bez chyb.

Pak už se domácí konečně prosadili. Dvě minuty před koncem první půle Morenův centr sklepl Caicedo hlavou do druhé vlny, kam si nabíhal Abraham González. Ten nic nevymýšlel a krásnou přízemní ranou poslal míč přesně k tyči. Espanyol vedl o jednu branku.

Do druhé půle vešli lépe opět domácí, protože po chvíli pálil z dobrého úhlu Caicedo, ale brankář Saizar byl na místě a poradil si. Střídající Bebe chtěl s výsledkem něco udělat a brankář Casilla musel zasahovat na poslední chvíli. Branku Córdoby ohrozil také Fuentes, ale ani z toho gól nepadl. Když odbíjela hodina hry, mohl Garcia navýšit vedení svého týmu. Arbilla na něj poslal přízemní přihrávku, kterou zachytil právě Garcia, ale pálil mimo! Dvacet minut před koncem se k míči postavil Bebe a z přímého volného kopu měl na kopačce srovnání. Pálil sice z třiceti metrů, ale vůbec ne špatně.

Velké šance byly k vidění až ke konci utkání. Patnáct minut před koncem se do šance dostal Bebé, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokoval Álvaro González. Následná hlavička Crespa mířila těsně nad. Poté se do další akce dostal opět Bebé, ale také tentokrát pálil mimo. Po Cartabiově centru se dostal k hlavičce René Krhin, ale pálil mimo. Na 2:0 mohl zvýšit Lucas Vázquez, ale nedosáhl na míč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid25201475:2361
2.FC Barcelona25192470:1559
3.Atlético Madrid25173550:2254
4.Valencia CF25165445:2153
5.Sevilla FC25144742:3046
6.Villarreal CF25136639:2345
7.Málaga CF25125829:2941
8.Celta Vigo2588926:2532
9.Espanyol Barcelona25951132:3632
10.Athletic Bilbao25861122:3130
11.Rayo Vallecano25921428:4329
12.Real Sociedad25691028:3627
13.SD Eibar25761225:3427
14.Getafe CF25751322:3526
15.Deportivo La Coruña25671220:3825
16.Elche CF25661322:4524
17.Levante UD25571321:4822
18.UD Almería25661322:3921
19.Granada CF253101216:4019
20.Córdoba CF25391318:3918
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (416)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele