Primera División - souhrn 13. kola

27.11.2015, 22:23, aktualizováno 29.11.2015, 22:26
Komentáře a souhrny
Sevilla těsně udolala Valencii. Vallecano před vlastními fanoušky podlehlo Bilbau, Real Madrid uspěl na půdě Eibaru. Barcelona porazila Real Sociedad a drží se neochvějně na čele, vyhrálo také Atlético, kterému proti Getafe stačil jediný gól. Málaga přišla v závěru o výhru nad Granadou, La Coruňa veze všechny body z Las Palmas, Celta Vigo zdolala Gijón, potřetí v řadě nevyhrál Villarreal...

Sevilla FC - Valencia CF 1:0

29.11.2015 20:30

Góly: 50. Sergio Escudero

Valencie potvrdila svou matnou formu i v dalším ligovém kole a ze Sevilly si tak odváží prohru 1:0. Po zápase, který hosté dohrávali jen o devíti, navíc oznámil trenér Nuno svou rezignaci.

Sevilla, která ve svém posledním zápase v rámci Ligy mistrů podlehla německému Mönchengladbachu 4:2, mohla nedělní zápas ovládnout i daleko větším gólovým rozdílem, ovšem nakonec se ze všech jejích šancí ujal pouze střelecký pokus Sergia Escudera. Na své pozápasové tiskové konferenci hostující kouč Nuno hlesl: "Byla to pro mne čest trénovat Valencii."

Domácí měli navrch po většinu hrací doby, avšak na první pořádnou šanci si museli počkat až do jednatřicáté minuty. Konopljankův lahůdkový centr sice našel dobře postaveného Fernanda Llorenteho, ale brankář Ryan této střele dokázal čelit a nadále držel čisté konto. V pětatřicáté minutě padla na Netopýry první velká rána, když pravý bek Joao Cançelo uviděl druhou žlutou kartu za ruku v obličeji a těsně před koncem první půle již sevillští málem své početní převahy využili. Aktivní Konopljanka však svou střelu nezvládl procpat až do sítě kvůli kvalitnímu bloku Aderllana Santose.

Hned pět minut po změně stran už ale Sevilla vedení na svou stranu přece jen strhla. Éver Banega poslal šajtlí kupředu výtečnou přihrávku, již z prvního doteku prodloužil neméně povedenou ranou Escudero. Brankář Ryan se měl co činit i poté, když postupně vychytal Mariana, Konopljanku a s úlevou mohl sledovat, jak pumelice letní posily N’Zonziho prosvištěla těsně nad břevnem jeho branky.

Když už se zdálo, že Adil Rami dokáže skórovat, nebýt Santosovy teče nad, dostali hosté další krutou ránu. Dvanáct minut před koncem totiž stejně jako Cançelo musel předčasně opustit trávník také Javi Fuego za nešetrný obranný zákrok, kterým si vysloužil druhou žlutou kartu. I v devíti se valencijští snažili s výsledkem něco udělat, jenže Sevilla si již vedení pohlídala a prodloužila svou domácí neporazitelnost proti Los Che na celých jedenáct let. O další snahu zlomit tuto sérii se pokusí zase nový manažer...

"Byla to pro mne čest trénovat Valencii," prohlásil kouč Nuno. "Chci poděkovat všem hráčům za jejich snahu a také Peteru Limovi (majitel klubu, pozn. red.) i fanouškům tohoto skvělého klubu. Máme nejmladší kádr v celé lize a je důležité, aby Valencie pokračovala v boji o čelo a věřila ve svůj projekt. V pondělí dojde na setkání na objasnění budoucnosti."

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 0:3

29.11.2015 18:15

Góly: 1. Aritz Aduriz, 24. Aritz Aduriz (pen.), 60. Aritz Aduriz

Nejsme sice ještě ani v polovině probíhající fotbalové sezony, ovšem Aritz Aduriz již na konci listopadu dosáhl na gólovou metu, za niž by se nemusel stydět leckterý útočník při rekapitulaci celého ročníku. Španělský útočník totiž Athleticu vystřílel vítězství na půdě Raya Vallecana v poměru 3:0 a dosáhl tak na hranici dvaceti gólů napříč všemi soutěžemi.

Čtyřiatřicetiletý forvard baskického celku je jednoduše k nezastavení - ve čtvrtek v rámci Evropské ligy pomohl dvěma trefami pokořit německý Augsburg a nyní se stal dokonce autorem hattricku. První gól večera padl hned v úvodní minutě, druhý z pokutového kopu na sebe nenechal dlouho čekat a závěrečná pojistka už tak dostatečného náskoku přišla skrze přesnou hlavičku čtvrthodinu po změně stran.

Neuběhla ani jedna celá minuta a obrana Raya propadla poprvé, když Raúl García poslal vydařeným pasem do samostatného úniku Adurize, jenž obešel brankáře Juana Carlose a zakončil s poklidem do prázdné branky. Domácí se pokoušeli o bezprostřední odpověď skrze jedovatou ránu Pabla Hernándeze, jenže místo vyrovnání došlo na druhý inkasovaný gól v jejich síti. Raúl Baena stáhnul ve vlastní šestnáctce Raúla Garcíu a Aritz Aduriz nařízeným pokutovým kopem nepohrdl.

Ještě do poločasu měl Juan Carlos co dělat, aby vyrazil ránu aktivního Garcíi. Když pak neuspěl v zakončení ani Aymeric Laporte, stejně jako Roberto Trashorras na straně Raya, šlo se do kabin za vedení Athleticu 2:0. Také po změně stran se místo zúročení tlaku domácích konalo pokračování Adurizovy one man show, kdy přesnou hlavičkou legendární kanonýr Athleticu dokonal svůj hattrick.

Teprve pak přišla pro hosty první pořádná komplikace, neboť Laporte za svůj zákrok na Manucha uviděl rovnou červenou kartu a po vlastenci z minulého týdne tak pokračuje v nepovedených výkonech. Madridský celek si tak s blížícím se závěrem vytvářel díky přesilovce řadu šancí, jenže Martínez, Manucho i Javi Guerra ve finální fázi neuspěli buď vinou nepřesné mušky, nebo pozorného brankáře Gorky Iraizoze. Utkání tak skončilo jasnou výhrou Athleticu 3:0 a baskický celek tím nadále útočí na pohárové příčky.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Madrid 0:2

29.11.2015 16:00

Góly: 43. Gareth Bale, 82. Cristiano Ronaldo (pen.)

Real Madrid se po dvou ligových prohrách v řadě vrátil k vítězstvím, když na půdě Eibaru zvítězil v poměru 2:0. Góly Bílého baletu obstaraly jeho dvě nejdražší hráči - Gareth Bale a Cristiano Ronaldo.

Bezbrankový stav prolomila Baleova hlavička na konci první půle, kterou osm minut před koncem pojistil Ronaldo trefou z pokutového kopu. Madridští tak zůstávají na třetím místě a tato výhra spolu s čistým kontem a góly předních útočníků může posloužit především jako pomoc ke znovunalezení potřebného sebevědomí.

V první půli byl k vidění spíše nezáživný fotbal, kdy Eibar urputně napadal rozehrávku favorita a s notným úspěchem se mu tak dařilo nabourávat soupeřovy kombinace. První šanci si hosté vypracovali po čtvrthodině hry, kdy Ronaldo zdálky otestoval pozornost brankáře Asiera Riesga, jehož však lobovaný pokus nezaskočil. Na opačné straně pokoušel štěstí Takashi Inui, jehož ránu navíc tečoval pravý bek Carvajal, ale brankář Navas si s touto ranou přesto poradil.

S blížícím se koncem první půle ovšem obrana Eibaru přece jenom povolila, a to po nakrátko rozehraném rohovém kopu. Luka Modrić si vyměnil míč s Jamesem Rodríguezem a z výhodnějšího úhlu poslal do šestnáctky centr na přední tyč, kde číhal Gareth Bale. Velšský reprezentant posléze jen míč lehce přizvedl, což stačilo na překonání bezmocného Riesga.

Po změně stran již hosté s gólem v zádech hráli poněkud uvolněněji a Eibar navíc musel otevírat svou obranu více v honbě za vyrovnáním. Stav 1:0 ale přetrvával navzdory akrobatickému zakončení Ronalda či střelách Inuiho s Pantićem. Ronaldo pak zahodil svou nejlepší příležitost utkání, když jej uvolnil střídající Vázquez, jenže portugalská superstar trefila pouze boční síť branky.

Osm minut před koncem se aktivní Vázquez postaral o ještě výhodnější šanci, když přepadl přes nohu Daniho Garcíi a vybojoval tak pokutový kop. Tentokrát již Cristiano Ronaldo prudkou ranou doprostřed nezaváhal a vstřelil svůj devátý gól sezony. V závěru ještě mohl přidat třetí trefu hostí Benzema, avšak těsně minul.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Villarreal CF 2:0

29.11.2015 12:00

Góly: 21. Ángel Lafita, 51. Álvaro Vázquez

O zatím největší překvapení třináctého kola La Ligy se postarali fotbalisté Getafe. Ti na svém hřišti zdolali Villarreal 2:0 a ukázali, že to se záchranou myslí opravdu vážně. O výhru Madridských se postarali svými trefami Lafia a Velázquez, díky nimž poskočili Azulones na průběžnou třináctou příčku. Žlutá ponorka zatím drží šesté místo.

Zápas byl v úvodu vyrovnaný a šance byly k vidění na obou stranách. Poprvé musel hostující gólman Areola zasahovat už v 6. minutě, když při standardní situaci zakončoval hlavou Ščepovič, ale Areola předvedl výborný zákrok. O pouhé dvě minuty později se do zakončení dostal na druhé straně Trigueros, jehož technický pokus z velkého vápna skončil na břevně! V 17. minutě se pak hosté dostali do slibného brejku, který zakončoval po Samuelově přihrávce Leiva, jenž však zamířil z vápna nepřesně.

Na neproměněné příležitosti Žluté ponorky zareagovali domácí ve 21. minutě tím nejlepším možným způsobem. Po Vázquezově přiťuknut seí ujal balónu Lafita. Jednatřicetiletý záložník si na pravé straně nádherně navedl míč na hranici vápna a i přes tíseň dvou obránců nechytatelně zakončil k tyči - 1:0! Ve 30. minutě mohl přidat druhou branku Getafe Sarabia, jenže jeho střelu z úhlu si gólman Areola na přední tyči pohlídal.

Domácím se rovněž vydařil vstup do druhého dějství. Hned v 51. minutě totiž Lafita rozjel na levé straně bleskový protiútok, při němž vyslal před branku Villarrealu prudkou přihrávku. Areola na míč nedosáhl a Vázquez mohl na zadní tyči pohodlně uklidit míč do sítě - 2:0! Marcelinově družině zápas proklouzával mezi prsty, ale už jistý účastník vyřazovací fáze probíhajícího ročníku EL se ne a ne dostat k ohrožení domácí svatyně.

Naopak hráči El Geta si drželi favorizovaného soupeře na distanc a kráčeli za důležitým vítězstvím. V průběhu druhé půle ještě mohli po hrubé chybě v rozehrávce Villarrealu potrestat Žlutou ponorku po přihrávce Ščepoviče Álvaro Vázquez, ale ztroskotal na vyběhnutém Areolovi. Žlutá ponorka si za svůj dnešní výkon nezasloužila ani bod, domácí se naopak mohou po zásluze radovat z ukončení čtyřzápasové série bez výhry.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Sporting Gijón 2:1

28.11.2015 22:05

Góly: 15. Fabián Orellana, 84. Nolito - 66. Carlos Castro

Celta Vigo se vrátila na vítěznou vlnu i čtvrté místo v ligové tabulce, když dokázala porazit nováčka z Gijónu v poměru 2:1, ovšem bylo k tomu zapotřebí ohromné porce štěstí...

Galicijský klub se těšil na úvod sezony skvostné formě, kterou však v posledních týdnech přerušila krize v podobě tří porážek ze čtyř kol. Když tedy Carlos Castro García srovnal za Sporting na 1:1 po úvodní trefě Fabiana Orellany, vypadalo to pro Celtu na další nepovedený večer. Šest minut před koncem však domácí zachránil kanonýr Nolito, jenž s notnou dávkou štěstí přetavil špatný odkop brankáře Ivana Cuellara ve vítězný gól zápasu, když se od něj míč odrazil do nechráněné branky.

V samotném závěru již sice nebylo pochyb o tom, kdo má v tu chvíli navrch, což potvrdil další šancí Nolito s nastřeleným břevnem, avšak Sporting se i tak po zápase musel cítit mizerně s pocitem nespravedlnosti, jelikož byl po většinu druhé půle lepším týmem na hřišti. Nolitův šťastný osmý gól sezony ale přesto byl to rozhodující.

Stejně jako Celta také Gijón prohrál hned tři z předcházející čtveřice zápasů a v první půli bylo nízké sebevědomí a špatné rozpoložení hráčů hostí patrné. Celta toho umně využila zásluhou aktivního Nolita, jenž po úvodní čtvrthodině připravil Theu Bongontovi parádním pasem výtečnou příležitost, kterou belgický hráč ve službách Viga přetavil v přihrávku Orellanovi, aby pohodlně skóroval do odkryté sítě.

Dvacet minut po změně stran však vyrovnal střídající Castro García takřka svým prvním dotykem míče po příchodu na hřiště a o chvíli později málem tentýž hráč dokonce vývoj utkání otočil. Jeho druhá rána po přihrávce Juana Ramóna Muňize však nakonec prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče. Přesto Sporting na body nedosáhl vinou gólmana Cuellara, jenž sice stihnul včas vyběhnout a být u kolmice za obranu dříve než nabíhající Nolito, jenže svůj odkop ve skluzu napálil přímo do svého soupeře, od nějž míč zamířil k nevíře hostí do sítě.

Sporting tak zůstává pouhé dva body od samého dna tabulky, zatímco Celta poskočila opět na průběžnou čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Deportivo La Coruña 0:2

28.11.2015 22:00

Góly: 19. David Simón (vl.), 90+1. Lucas

Deportivo La Coruňa v poslední době válí a nyní se o tom přesvědčilo na vlastní kůži také Las Palmas, které galicijskému celku na vlastním hřišti podlehlo 2:0. Depor tak prodloužil svou aktuální ligovou sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy.

Hostům se povedlo prolomit bezbrankový stav hned po čtvrthodině hry, kdy Lucas Pérez dokázal přelstít ofsajdovou past a unikl po pravé straně hřiště, odkud si to namířil až na hranici pokutového území. Když jej ale dostihl bránící Vicente Gómez, jeho sok se nijak neukvapil a místo vlastního zakončení poslal přesnou přihrávku až k malému vápnu do cesty nabíhajícímu Canimu. Veterán ve službách Deportiva pak s přispěním teče Davida Simona mohl slavit úvodní branku utkání.

Las Palmas z posledních sedmi kol prohrálo hned čtyři a propadlo se tím tabulkou až na sestupové příčky. Navzdory viditelné snaze se domácím nedařilo vrátit se do zápasu - jmenovitě Gómez se svým pokusem ztroskotal na brankáři Luxovi. Na opačné straně mohl navýšit náskok Deporu Álex Bergantiňos, avšak jeho první rána po následné teči skončila jen na tyči a brankář Varas posléze předvedl dostatečně kvalitní zákrok, aby svůj tým udržel na dostřel.

Domácím se však v honbě za vyrovnáním přesto nepodařilo uspět a místo toho nakonec i znovu inkasovali. V samém nastavení druhé půle unikl do rychlého protiútoku střídající záložník Faycal Fajr a nesobecky předložil míč nabíhajícímu Pérezovi, který bez potíží zblízka do odkryté brány skóroval na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Granada CF 2:2

28.11.2015 20:30

Góly: 45. Charles, 58. Pablo Fornals - 83. Youseff El Arabi, 86. Rubén Rochina

Andaluské derby mezi Malagou a Granadou nabídlo strhující podívanou se čtyřmi góly, po níž si oba celky v tuhém boji o odpoutání ze sestupových příček rozdělily body s remízou 2:2. Domácí Malaga sice zdánlivě mířila za klíčovým vítězstvím, jenže granadští dokázali v samém závěru hned dvakrát skórovat a udrželi se tak i nadále o jediný bod před svým sokem.

Situace na dně tabulky Primera división zůstává i nadále tak vyrovnaná, jak to jen lze - posledních sedm týmů aktuálně od sebe dělí pouhopouhé dva body. Granada s jedenácti body drží šestnácté místo, Malaga se ziskem bodů deseti okupuje první sestupovou osmnáctou příčku.

Domácí, kteří se celou sezonu potýkají s neschopností stříle branky a do sobotního zápasu jich zvládli nasázet ubohých pět, poslal na sklonku první půle do vedení Charles. Brazilského útočníka vybídl k zakončení přesným centrem Miguel Torres, a když pak dvanáct minut po změně stran Pablo Fornals z dorážky navýšil vedení Malagy na 2:0, mohli si fanoušci na stadionu Rosaleda užít vůbec poprvé takovéto gólové hody.

Těsně před Fornalsovým zásahem však uviděl druhou žlutou kartu Fernando Tissone a Malaga tak musela valnou většinu druhé půle dohrávat o desíti. Svěřenci Javiho Gracii si sice zprvu dokázali s absencí jednoho hráče v poli poradit, jenže hosté se odmítli vzdát a tak trochu sáhli po zbrani svých soupeřů z letošní sezony, kteří je opakovaně dokázali připravit o body góly v závěru utkání.

Nejprve sedm minut před vypršením základní hrací doby snížil po Foulquierově centru střídající Youssef El-Arabi a hned dvě minuty nato poslal granadské příznivce do vytržení Rubén Rochina další přesnou hlavičkou z Biraghiho vzdušného pasu. V samém závěru ještě mohl vrátit Malaze vedení někdejší záložník Granady Recio, ovšem v dobré příležitosti pouze napálil prostor, kde stál brankář Andrés Fernández. Na opačné straně pak rovněž zahodil šanci rozhodnout Rochina, jenž Kameniho branku vysoko přepálil, a tak se oba celky rozešly nakonec smírně 2:2.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:0

28.11.2015 18:15

Góly: 3. Antoine Griezmann

Atlético potvrdilo roli favorita a na domácím hřišti vybojovalo tři body s Espanyolem Barcelona. Hubené vítězství 1:0 zajistil Madridským na samém začátku utkání Griezmann. Rojiblancos byli lepším celkem a po zásluze zvítězili, i po třináctém kole tedy budou okupovat stříbrnou pozici. Espanyol drží průběžnou jedenáctou příčku.

To prakticky nejdůležitější ze zápasu se událo už ve 3. minutě. Jediná gólová akce zápasu začala u Óliverova, jenž si před pokutovým územím umně obhodil obránce, poslal přízemní centr na malé vápno a Antoine Griezmann lehkou tečí pod nohama obránce Roca posunul míč do sítě - 1:0! Atlético pokračovalo v tlaku a v 16. minutě si vypracovalo další velkou šanci. Z levého křídla poslal míč do ohně před gólmanem Lópezem Felipe Luís, ale Griezmann se tentokrát tísněn obranou i gólmanem k zakončení těsně nedostal.

Ve 30. minutě přišla pro domácí drobná komplikace, když se při napadání nešikovně zranil záložník Tiago a musel být střídán. Na hřiště místo něj naskočil mladý Belgičan Carrasco. Ke konci prvního dějství Atlético znova stupňovalo svůj tlak a hosté svého soupeře museli zastavovat často za pomoci ostřejších zákroků. Sudí se ale spokojil pouze s udělením dvou žlutých karet. I po změně stran byli domácí daleko nebezpečnějším celkem. Hned v 50. minutě mohl po rychlém protiútoku udeřit znova Griezmann, ale gólman López proti francouzskému útočníkovi znova uspěl a následná dorážka Vietta šla vysoko nad branku! V 65. minutě zahrávali Rojiblancos nebezpečnou standardku z poza velkého vápna. Její exekuce se chopil tradičně Koke a Óliverovi na zadní tyči scházely milimetry, aby míč dopravil do odkryté sítě.

V 74. minutě byli domácí opět blízko skórování. Po narážečce s Kokem vyslal nejnebezpečnější hráč Atlética Griezmann na Lópeze další povedenou ránu. Ta však prolétla jen těsně nad břevnem svatyně Espanyolu. Jen čtyři minuty nato mířil přímo na branku ze standardky střídající Carrasco a u Lópeze zazvonila tyč! V 75. minutě naskočil do zápasu Fernandi Torres, jenž čtyři minuty před koncem utkání ukázal své umění. S přehledem si položil na zem Fuentese, navedl si míč na hranici vápna a vyslal táhlou střelu na spojnici. Ke smůle domácích ale Torresův projektil letěl příliš vysoko. V nastavení ještě ze střední vzdálenosti zahrozil Partey, jenže podobně jako jeho kolegové dnes prostě neměl den a o několik decimetrů minul braku. Tři body a druhou příčku už však Atléticu nikdo nesebere.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Sociedad 4:0

28.11.2015 16:00

Góly: 22. Neymar, 41. Luis Suárez, 53. Neymar, 90+1. Lionel Messi

Barcelona bez problémů smetla dalšího soupeře. Tentokrát skvělou formu Blaugranas odskákali fotbalisté San Sebastianu, kteří odjíždějí z Camp Nou s porážkou 0:4. O třetí vysokou výhru Barcy v řadě se postaral dvěma góly Neymar a po jednom přidali Suárez a Lionel Messi. Katalánci si udrží náskok na čele soutěže, Real musí nasbírat body pro záchranu jinde.

Domácí nenechali od první minuty nikoho na pochybách, kdo je na Camp Nou králem. Hned ve 3. minutě šel po Neymarově pasu sám na gólmana Rulliho Suárez, ale uruguayský forvard ztroskotal na dobře vyběhnutém brankáři. Ve 13. minutě našel Suárez parádním obloučkem za obranu Iniestu, jenž však hlavou trefil pouze tyč! Třetí velkou šanci už domácí proměnili.

Psala se 22. minuta, když po geniální přihrávce Messiho vymyslel Dani Alves skvělý přízemní centr z pravé strany a před brankou se nekompromisně prosadil nabíhající Neymar - 1:0! Katalánci stihli zdvojnásobit svůj náskok ještě do přestávky. Znova byl u vydařené akce Alves, jenž z pravé strany nacentroval přes bránící hráče a z druhé vlny se do míče akrobaticky opřel Luis Suárez. Krásná branka znamenala poločasové vedení Blaugranas 2:0! A nechybělo málo a v závěru prvního dějství mohl udeřit ještě Messi. Už v nastaveném čase přihrával argentinskému kouzelníkovi Neymar, jenže celá akce nakonec skončila pro domácí pouze rohovým kopem.

Na třetí branku ovšem zaplněné tribuny nemusely dlouho čekat. Sedm minut po změně stran totiž znova zaúřadoval Neymar. Nejlepší střelec La Ligy vytěžil maximum z Mathieuova ofenzivního výletu na levé křídlo, když z bezprostřední blízkosti proměnil Francouzovu přihrávku ve třetí branku svého celku - 3:0! Zápas byl prakticky rozhodnutý, ale domácí nepřestávali do svého soupeře bušit. V další nebezpečné akci se v 59. minutě ocitnul Messi, jenž po Neymarově pasu pálil z voleje, ovšem nepřesně.

Poté se do hry dostali na delší dobu i Baskové, ale žádnou opravdu nebezpečnou příležitost si nevypracovali. Až v 84. minutě musel být ve střehu i gólman domácích Bravo, když z poza vápna nebezpečně pálil útočník Realu Bruma, míč však pouze prosvištěl těsně kolem domácí brány. V posledních minutách hry byl opět hodně aktívní Messi. Ten nejprve zkoušel překonat Rulliho chytrým obloučkem, ale orazítkoval jen břevno. V nastavení už ale svou další velkou příležitost proměnil. Neymar si narazil míč se Suárezem, pronikl do vápna modrobílých a předložil míč jako na stříbrném podnosu hvězdnému Argentinci. Messi se s ničím nepáral a poslal míč bez problémů do odkryté sítě - 4:0!

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Betis 0:1

27.11.2015 20:30

Góly: 4. Rubén Castro

Poslední týdny sice nasvědčovaly tomu, že se Levante výkonnostně zvedá a posun v tabulce vzhůru bude následovat, jenže valencijský celek v páteční předehrávce Primera división tvrdě narazil proti Realu Betis a nutno dodat, že si zato může především sám. Domácí útočník Deyverson totiž předvedl omyl, který na konci letošního ligového ročníku může směle kandidovat na spálenou šanci sezony....

O jedinou branku se postaral jako obvykle Rubén Castro, hlavní ofenzivní zbraň andaluského celku, která již zaznamenala osmou gólovou trefu. Betis sice musel po vyloučení Heika Westermanna dohrávat v deseti, ovšem i v oslabení již zvládl svůj náskok uhájit a posunul se na výtečné deváté místo. To Levante zůstává zcela namočeno v sestupových vodách a může za to vyčinit především Deyversonovi, jemuž se povedlo netrefit prázdnou bránu z pouhých několika metrů.

Hosté předvedli, jak by měl vypadat ideální vstup do zápasu a hned ve čtvrté minutě se ujali vedení. Joaquínův průnik po levé straně otevřel obranu Levante a následný centr do správného prostoru zakončil Castro přesnou ranou k levé tyči, kam Rubén nestihl dosáhnout. Levante však přesto mohlo a mělo srovnat hned záhy po dalších čtyřech minutách. Verzův střílený oblouček totiž skončil na brankové konstrukci a brazilský útočník Deyverson jej sice skvěle doběhl k zdánlivě snadné dorážce do odkryté sítě, jenže nepochopitelně z bezprostřední blízkosti napálil míč do břevna, od nějž posléze odskákal do bezpečí.

Deyverson ještě do poločasu mohl svůj neúspěch napravit, avšak ani napodruhé mu nepřálo štěstí a jeho rána skončila těsně vedle. Na opačné straně zase pokoušel štěstí Castro, ovšem na Rubéna si v tu chvíli nepřišel. Po změně stran dokonal Deyverson svůj hororový výkon další ranou do břevna, když ve čtyřiapadesáté minutě jeho jinak vydařená střela levačkou z voleje zpoza pokutového území nestihla včas patřičně ubrat na výšce. O nervózní závěr z pohledu hostí se sice postaral Westermann svou druhou žlutou kartou jedenáct minut před koncem, ale i tak Betis čisté konto udržel a veze si z Valencie vítězství 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona13110233:1233
2.Atlético Madrid1392218:629
3.Real Madrid1383228:1127
4.Celta Vigo1373324:2124
5.Deportivo La Coruña1356220:1321
6.Villarreal CF1363416:1421
7.Athletic Bilbao1362521:1620
8.SD Eibar1355317:1420
9.Valencia CF1354417:1019
10.Sevilla FC1353518:1818
11.Real Betis1353512:1718
12.Espanyol Barcelona1351714:2416
13.Getafe CF1342714:1914
14.Rayo Vallecano1342714:2314
15.Real Sociedad1333714:1812
16.Sporting Gijón1333712:2012
17.Granada CF1325615:2211
18.Málaga CF132477:1310
19.UD Las Palmas1324710:1910
20.Levante UD1324710:2410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (372)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele