Primera División - souhrn 12. kola

21.11.2015, 18:00, aktualizováno 23.11.2015, 22:20
Komentáře a souhrny
Atlético veze tři body ze hřiště Betisu a posunulo se na průběžnou druhou příčku. Granada vyhrála nad Athleticem, Villarreal se rozešel smírně s Eibarem. Výsledkové vystřízlivění pro Real Madrid znamenalo první El Clásico letošní sezony, Barcelona si z hlavního města odváží výhru 4:0. Valencia jenom remizovala s Las Palmas, galicijské derby opanovalo Deportivo...

Getafe CF - Rayo Vallecano 1:1

23.11.2015 20:30

Góly: 58. Jozabed Sánchez (vl.) - 73. Jozabed Sánchez

Pondělní souboj mezi Getafe a Vallecanem skončil nerozhodně 1:1. Hořkosladký zápas prožil hostující Jozabed Sánchez, jenž si dal v druhé půli vlastní branku, ale svůj omyl ještě stihl napravit, když dorazil do branky nepovedený penaltový pokus Trashorrase. Blesky okupují po dvanáctém kole třináctou příčku, fotbalisty El Geta dělí od sestupového pásma jediný bod.

Diváci si v úvodu zápasu nemohli přijít na své, jelikož hráči obou mužstev spíše o prvních dvacet minut protáhli rozcvičku, než aby předváděli velký tah na branku. Neproduktivní oťukávání narušila až 34. minuta, kdy se přímo ze standardní situace pokusil prosadit domácí Vázquez. Jeho pěkný oblouček si ale gólman Raya Juan Carlos pohlídal. O dvě minuty později vyslal slabou střelu doprostřed branky záložník Getafe Lafita, Carlos však neměl problém míč zpacifikovat. Toť vše k zajímavým momentům první půle.

Po změně stran se na hřišti konečně začaly dít dramatické věci. V 54. minutě na sebe vzal zodpovědnost domácí Víctor, jenž zakončoval z velkého vápna rychlý protiútok. Střela šestadvacetiletého záložníka šla na branku, ale pouze do míst, kde stál připravený Carlos. Getafe bylo aktivnější, na hráčích v modrých dresech byla jasně patrná nespokojenost s dosavadním průběhem sezóny. Za svou obětavost si dokonce vysloužili šťastný první gól utkání. Psala se 58. minuta, když hosté chybovali v rozehrávce a k potrestání hrubky se jal Víctor, jenž okamžitě poslal míč před bránu. Tam se do neobratného skluzu pustil Jozabed, který míč trefil přesně do míst, kam Carlos nemohl dosáhnout - 1:0!

Obdržená branka probudila i Rayo, které se okamžitě snažilo s nepříjemným výsledkem něco udělat. Vyloženou šanci si však ne a ne vypracovat. Pomohl jim až zkrat Vigaraye, jenž po centru z pravé strany nepochopitelně rukou sebral míč z hlavy naskakujícího Eberta. Sudí nemohl jinak než udělit domácímu obránci žlutou kartu a nařídit pokutový kop. K míči se postavil Trashorras, ale pokutový kop vůbec nezvládl a gólman Guaita vykopl míč z čáry. K balónu se ale ze všech nejdřív dostal Jozabed, jenž přesnou dorážkou odčinil svůj vlastní gól - 1:1!

Domácí i přes to sahali po vítězství. Po rohovém kopu v 75. minutě vyslal nenápadnou hlavičku na branku Raya Vigaray. Juan Carlos měl s míčem obrovské problémy a nakonec se míč odrazil od břevna na brankovou čáru, kde jej hostující gólman s velkou úlevou lapil. Více už se na Coliseum Alfonso Perez nestalo a oba týmy se tedy rozešly s jedním bodem.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 0:1

22.11.2015 20:30

Góly: 7. Koke

Atlético uhrálo těsnou výhru na půdě Betisu Sevilla a posunulo se na druhou příčku tabulky. Výhru 1:0 zajistil Rojiblancos už v 7. minutě Koke. Madridští měli po většinu zápasu převahu a vyhráli zaslouženě, od většího přídělu zachránila Betis jen nemohoucnost hostů v zakončení.

Fotbalisté Atlética dominovali na hřišti navrátilce do nejvyšší soutěže od první minuty. Úvodní tlak přetavili svěřenci Diega Simeoneho do gólové podoby už po sedmi minutách hry. Po neúspěšném rohovém kopu se hostům podařilo získat míč zpět a nekrytý Torres pálil pohotově k tyči. Gólman Adán stačil ránu jednatřicetiletého útočníka odvrátit, nicméně na dorážku Kokeho už neměl nárok - 0:1! Zápas tedy hned od začátku nabral očekávaný průběh.

Madridští však už na Kokeho druhý gól v sezóně nenavázali. Diváci na Estadio Benito Villamarín tak více než co jiného sledovali festival spálených šancí. Ve 23. minutě vyslal Torres chytrým obloučkem do velké šance Griezmanna, ale ten z voleje přestřelil. Betis byl v ofenzívě neškodný, zato hosté si do přestávky vypracovali ještě jednu tutovku. V ní se ve 44. minutě ocitnul po Kokeho skvělé přihrávce Carrasco. Tváří v tvář brankáři Adánovi ale zamířil jen do boční sítě!

Neproměněné šance se mohly Atléticu vymstít v 58. minutě. Domácí Cejudo se po pěkné kombinaci ve středu hřiště odhodlal k dalekonosné ráně, která jen díky skvělému reflexivnímu zákroku Oblaka skončila nad břevnem! Ani tato velká příležitost ale domácí nepovzbudila k nějakému většímu tlaku. Naopak Atlético mohlo v dalším průběhu zápasu několikrát rozhodnout.

V 67. minutě hlavičkoval Godín jen do Adánovy náruče. O chvíli později pak následovaly dvě slepené šance Griezmanna, jenž se nejprve řítil sám na bránu Betisu, ovšem z úhlu zamířil trestuhodně mimo, a poté se francouzský forvard při dalším ataku skácel ve vápně po zákroku Westermanna. Sudí Latre však penaltu i přes protesty hostí nejspíš správně neodpískal. V 85. minutě prosvištěl povedený pokus Gabiho jen těsně kolem domácí svatyně a střeleckou smůlu Atlética podtrhnul o dvě minuty později znova Griezmann. Ten se ve vápně Sevillských prodral k míči, ale přízemní ranou orazítkoval jen tyč! Zápas tak rozhodl jediný gól, ale v Madridu se tři body budou velmi počítat.

Více informací k zápasu

Granada CF - Athletic Bilbao 2:0

22.11.2015 18:15

Góly: 5. Aymeric Laporte (vl.), 59. Isaac Success

Na jihu Španělska se v nedělní podvečer zrodilo překvapení, neboť domácí Granada si vyšlápla na Athletic, jemuž uštědřila porážku 2:0. Pro Andalusany jde o vůbec první vítězství od srpna, které jim pomohlo vymanit se po dlouhé době ze dna ligové tabulky až na příčky mimo sestup.

Vše odstartoval brzký vlastní gól Aymerica Laporteho, který těsně před uplynutím hodiny hry pojistil druhým gólem Isaac Success povedenou ranou z voleje. Athletic tak svou úctyhodnou šňůru pěti vítězství v řadě (z toho tří ligových) ukončil neslavně a na další posun tabulkou vzhůru si bude muset počkat. Baskický klub se po tomto kole propadl na deváté místo, zatímco granadští vystoupali na příčku šestnáctou. Od poslední Malagy je však dělí pouhopouhý jeden bod.

Svěřenci José Ramóna Sándovala naposledy v lize triumfovali hned ve druhém týdnu sezony, kdy zvládli přehrát Getafe. Od té doby se již andaluský celek potácel v dolních patrech tabulky, byť mnohdy ztrácel body smolně v samotných závěrech utkání, jako tomu bylo například proti Sportingu Gijón či barcelonskému Espanyolu. Stejně jako tehdy si domácí připsali úvodní gól zápasu díky dobrému startu, ovšem tentokrát již nabyté vedení nepustili.

Hned v páté minutě si hostující Laporte nešťastně vstřelil vlastní gól, když jeho obětavě natažená noha s cílem zablokovat centr Successe tečovala míč takovým způsobem, že brankář Iraizoz jej musel lovit ze sítě. Ve zbytku první půle se domácím vesměs dařilo držet si favorizovaného soupeře na odstup, ovšem gólman Andrés Fernández se přesto dostal do akce a musel si vypomoci i včasným zásahem bránícího Rubéna Péreze, aby rány Beňata s Aritzem Adurizem neskončily vyrovnáním.

Po změně stran šli hosté tvrdě za vyrovnáním, jenže ani smršť nebezpečných útoků na gólovou radost nestačila. Ba naopak, navzdory veškeré snaze to právě Athletic, kdo inkasoval ještě jednou. Znovu svůj díl viny nese nešťastník Laporte, jenž přišel o míč a založil tak granadský protiútok, který zakončil Success přesnou ranou na vzdálenější tyč. Granada tak překvapivě zvítězila 2:0 a příští týden může přijet na půdu poslední Malagy zdravě sebevědomá. Athletic čeká další výlet, tentokráte na madridské předměstí Vallecas proti tamnímu Rayu.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - SD Eibar 1:1

22.11.2015 16:00

Góly: 85. Jaume Costa - 27. Sergi Enrich

Villarreal sice doma proti Eibaru nepotvrdil roli papírového favorita a jen díky pozdnímu gólu Jaumeho Costy vydřel alespoň remízu 1:1, přesto se však Žlutá ponorka díky získanému bodu posunula na čtvrté místo ligové tabulky.

V hektickém utkání navíc oba celky dohrávaly v deseti - zatímco hosté šli do oslabení vinou vyloučení Keka, Villarrealu se pro změnu zranil Daniele Bonera v době, kdy trenér Marcelino již vypotřeboval všechna tři střídání. Eibar ovšem příliš spokojený s remízou nebude, neboť za vedoucího stavu díky brance Enriche neproměnil Dani García pokutový kop. Pět minut před koncem pak hosty vytrestal levý bek Costa, když vyrovnal povedeným náběhem na zadní tyč.

Domácí vstoupili do utkání pozitivně a brankář Asier Riesgo se musel brzy činit při ráně Bakambúa, již povedeným zákrokem vytáhl nad břevno. Pak o sobě dal zase vědět Eibar prostřednictvím svého nejlepšího střelce, když Borja Bastón vystihl chybnou rozehrávku a udělal si prostor ke střele. Gólman Aréola si však s jeho ranou poradil. Další střelecký pokus si na opačné straně ve čtyřiadvacáté minutě připravil Samú Castillejo, avšak i jeho jedovku gólových parametrů dokázal Riesgo vytlačit do bezpečí.

Pouhé tři minuty nato šel Eibar do vedení. Centr z levé strany umně přizvedl Bastón a nabíhající Enrich jej za přihlížení překonané obrany domácích z voleje napálil do dolního rohu branky. A šance neustaly ani se změnou skóre: nejprve málem zvýšil náskok hostí Keko ranou těsně nad břevno, pak zase zblízka pokoušel štěstí Soldado, rovněž neúspěšně.

Těsně před koncem první půle srazil aktivního Bastóna k zemi ve vlastní šestnáctce Costa a rozhodčí nařídil pokutový kop. Aréola však Garcíovi zkazil gólovou radost, neboť vystihl směr jeho nedůrazné střely a podržel v klíčové chvíli svůj tým. Oživený Villarreal se ještě do přestávky vrhl do mohutného útočení a nechybělo mnoho, aby se Bakambu se svou hlavičkou prosadil - na brankové čáře v tu chvíli musel zasáhnout Aleksandar Pantić.

Po změně stran již domácí plně kontrolovali hru v honbě za vyrovnáním a nic na tom nezměnilo ani odpadnutí střídajícího Bonery v době, kdy už Villarreal nemohl střídat. Počet hráčů na hřišti se totiž záhy vyrovnal kvůli vyloučení křídelníka Keka za dvě žluté karty. V pětaosmdesáté minutě pak stadion Madrigal mohl konečně vybouchnout nadšením, když Suárez povedenou kombinací vybídl k úniku Costu, jenž bez váhání napálil míč na zadní tyč, od níž se jeho rána odkutálela za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Levante UD 0:3

22.11.2015 12:00

Góly: 18. Deyverson, 27. Zouhair Feddal, 44. Deyverson

Sporting Gijón v nedělním utkání proti Levante tvrdě narazil a podlehl svému soupeři z Valencie hned 0:3. Hosté si tak na stadionu El Molinón připsali svou vůbec první ligovou výhru pod novým koučem Rubim. Hlavní zásluhu má na tomto prvenství brazilský útočník Deyverson, jenž se postaral o první i poslední gól zápasu, mezi něž vklínil jednu trefu ještě marocký reprezentant Zouhair Feddal.

Všechny branky padly dokonce v rychlé smršti ještě před koncem prvního poločasu, a tak Sporting po změně stran čekal extrémně náročný úkol, pokud ještě chtěl pomýšlet na zdramatizování zápasu. Slušnou šanci k tomu měl alespoň Jony, jenže výhodu pokutového kopu zbrkle zahodil. Levante si tak připisuje svou druhou výhru sezony a konečně se posouvá ze samého dna Primera División na průběžné osmnácté místo. Sporting ve své nováčkovské sezoně v posledních týdnech tápe, toto byla již jeho čtvrtá prohra v řadě a z patnáctého místa již na svého nedělního soka drží pouze dvoubodový náskok.

Domácí sice opticky měli více ze hry, ovšem nebezpečné šance obecně si vytvářelo takřka výhradně Levante. Hostující celek pravidelně využíval až nečekaně velkých děr v gijónské obraně, která se přitom loni v postupové sezoně pyšnila naprostou neprostupností a podobně se prezentovala i v úvodních týdnech prvoligové sezony. Poprvé Sporting padl v osmnácté minutě, když nedostatečně odvrácený rohový kop vyústil v dvojí zakončení Deyversona, jenž napoprvé nechal vyniknout brankáře Cuellara a následně již úspěšně skóroval.

Také druhý gól odpoledne padl z dorážky - Cuellar totiž znovu vyrazil křižnou ránu José Luise Moralese jen před sebe, kde číhal Zouhair a doklepl míč snadno do odkryté sítě. Na samém konci první půle pak Deyverson dokonal porážku Sportingu svou druhou trefou zápasu, znovu díky neschopnosti obrany domácích odvrátit rohový kop.

Těsně po uplynutí hodiny hry dostal ideální příležitost snížit na rozdíl dvou branek Jony, jenže ani výhoda pokutového kopu mu nebyla dost dobrá na to, aby zvládl překonat brankáře Rubéna Martíneze. Gólman Levante tak udržel čisté konto a v příštím kole se může pokoušet o stejný úspěch doma proti Realu Betis. To Gijón čeká o poznání těžší soupeř - ligový nováček totiž zavítá na půdu Celty Vigo.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Celta Vigo 2:0

21.11.2015 22:05

Góly: 23. Lucas, 90+3. Jonny Otto (vl.)

Že by se letošní válec jménem Celta Vigo začal povážlivě zadrhávat? Galicijský celek utrpěl již třetí porážku z posledních čtyř ligových kol, když na půdě Deportiva la Coruňa prohrál v poměru 2:0. O vítězný kontroverzní gól zápasu se postaral nejlepší střelec Deporu Lucas Pérez, jehož v samém závěru utkání podpořil druhou trefou večera Jonny Castro naprosto neuvěřitelným vlastencem...

Deportivo sice na jednu stranu čekalo na ligové prvenství celých pět kol, ovšem přesto nešlo říci, že by se snad netěšilo dobré formě. Tuto zdánlivě černou sérii totiž tvořily hned čtyři remízy a jen jediná prohra. Po sobotní výhře tak najednou rozdíl mezi výtečnou Celtou a tápajícím Deporem činí pouhopouhé tři body!

Jeden z klíčových momentů utkání nastal ve třiadvacáté minutě. Jonathan Rodríguez se řítil v úniku sám na bránu, avšak na gólmana Sergia Álvareze si v tu chvíli nepřišel. K odraženému míči se ovšem dostal Pérez, jenž na rozdíl od svého kolegy bez potíží skóroval, a to již poosmé v této sezoně a ve třetím zápase za sebou. Marně se hostující obrana dožadovala odpískání postavení mimo hru, z nějž Pérez při ráně Rodrígueze těžil, stav byl 1:0 pro Depor.

Vše pak mohlo vypadat úplně jinak, kdyby Nolito tři minuty nato proměnil pokutový kop. Ten vybojoval Iago Aspas skrze neobratný zákrok Fernanda Navarra, jenže směr Nolitovy střely brankář German Lux dokázal vystihnout a zkušeně lapit. Ve zbytku utkání již měli více ze hry domácí, zvláště Rodríguez mohl navýšit jejich náskok ještě do poločasu. První rána uruguayského útočníka však skončila vysoko nad břevnem a druhou posléze zneškodnil brankář Álvarez.

Deportivo usilovalo o pojišťovací druhý gól i po změně stran, jenže mu dlouho nebylo souzeno se trefit. Přesto se v samotném závěru ještě domácí dočkali, byť s notnou dávkou pomoci hostujícího obránce Castra. Ten si totiž neporozuměl s vyběhnuvším Álvarezem a bez rozmyslu poslal malou domů kolem něj neomylně do vlastní sítě.

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Las Palmas 1:1

21.11.2015 22:00

Góly: 8. Paco Alcácer - 57. Jonathan Viera

Před zápasem by nejspíš nováček z Las Palmas remízou 1:1 ze slavné Mestally nepohrdl, ovšem po tomto sobotním výsledku budou hosté přesto nakonec spíše smutní, že neukořistili body tři. Celek z Kanárských ostrovů měl totiž šancí na vítězství až až...

Spokojená samozřejmě nemůže být ani Valencie, která propásla možnost vyhoupnout se po nepřesvědčivém vstupu do sezony na čtvrtou příčku v ligové tabulce. Domácí přitom vedli zásluhou Paca Alcácera, jenže na brzký gól španělského reprezentanta dokázalo Las Palmas odpovědět prostřednictvím Jonathana Viery těsně před uplynutím hodiny hry.

Valencijští šli do vedení již v po osmi odehraných minutách. André Gomes poslal z levé strany do pokutového území hostí ostrý centr, který zblízka neměl sebemenší problém doklepnout do sítě Paco Alcácer. Las Palmas málem gólově zareagovalo bezprostředně poté, neboť Sergio Araujo se postaral o podařený střelecký pokus - na brankáře Jaumeho Domenecha si však přesto nepřišel.

Dalšmi, kdo si na gólmanovi Valencie vylámali zuby, byli Momo či Domínguez Tanausu, ovšem právě druhý jmenovaný po sedmapadesáti minutách poslal přesný pas k nohám Viery, jenž si skvěle ostrou přihrávku zpracoval prvním dotykem a posléze Domenecha suverénně překonal. Aktivní Tanausu pak znovu pokoušel střelecké štěstí sám hlavičkou, jenže ani tentokrát mu nebylo přáno, trefil totiž pouze brankovou konstrukci. Neúspěchem dopadlo také několik ofenzivních pokusu hostí v závěru, a tak se oba celky rozešly smírně 1:1.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Málaga CF 2:0

21.11.2015 20:30

Góly: 6. Hernán Pérez, 20. Hernán Pérez

Zatímco valná většina pozornosti příznivců španělského fotbalu směřovala do Madridu k slavnému El Clásicu, bylo o co hrát i v Barceloně. Místní Espanyol zde totiž přivítal Malagu a díky dvěma zásahům Hernána Péreze zvítězil 2:0.

Paraguayský útočník otevřel skóre hned po šesti minutách hry po pohledné akci, v níže měl prsty Marco Asensio. Stejná dvojice se postarala i o gól číslo dvě pouhou čtvrthodinu nato. Malaga již ve zbytku utkání na tuto bleskovou ránu nedokázala zareagovat a poroučí se zpět na jih Španělska s nepořízenou. Espanyol naopak toto vítězství posunulo do horní poloviny ligové tabulky, Malaga naopak padá do oblasti sestupu, pouhé dva body od posledního místa.

Přestože hosté prodloužili své letošní ligové trápení, co se výsledků týče, herní projev svěřenců Javiho Gracii nebyl vůbec špatný. Nechybělo mnoho a Malaga se v zápase ujala vedení hned v druhé minutě, když veterán Duda našel přesným pasem Nordina Amrabata. Marocký útočník si však vylámal zuby na brankáři Lópezovi. Hosté pak sice pokoušeli štěstí ještě dvojicí dalších střel, jenže stejně to nakonec byli oni, kdo inkasoval jako první.

U zrodu gólové akce Espanyolu byl Asensio, jenž nastartoval rychlý brejk a uvolnil v pokutovém území hostí Péreze. Někdejší hráč Villarrealu posléze obešel bránícího hráče a s ledovým klidem překonal i brankáře Carlose Kameniho. Pak dal svou důležitost najevo znovu pozorný Pau López, jenž zlikvidoval další Amrabatovu šanci a Espanyol mohl znovu zaváhání svého soupeře zdárně potrestat navýšením skóre. Po Asensiově pasu se k centru dostal Rafael Fuentes a příjemcem jeho pasu byl opět Pérez, který bezpečně skóroval i podruhé.

I když v tu chvíli Malaga na venkovním hřišti prohrávala hned o dva góly, utkání nezabalila. Přáno alespoň snížit Andalusanům však přesto nebylo, neboť nebezpečná rána Ricarda Horty skončila pouze na tyči. Příští týden čeká Malagu přímý boj s dalším aktuálním adeptem na sestup, Granadou, zatímco Espanyol zavítá na horkou půdu Atlética Madrid.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 0:4

21.11.2015 18:15

Góly: 11. Luis Suárez, 39. Neymar, 53. Andrés Iniesta, 74. Luis Suárez

Takto si Rafael Benítez své první El Clásico nepředstavoval. Španělský manažer musel z lavičky Realu Madrid přihlížet, jak si Barcelona dělá z jeho týmu dobrý den a neustále zvyšuje svůj náskok až na ostudných 4:0. Jako obvykle se do střelecké listiny zapsalo duo Neymar - Suárez, které ještě doplnil krásnou ranou Andrés Iniesta.

Rafael Benítez tentokrát nezvolil svůj dosavadní opatrný přístup k poskládání základní sestavy a opominul tak třeba poprvé v sezoně defenzivního záložníka Casemira. Na hrotu útoku se po dlouhé pauze usadil znovu Karim Benzema a od počátku nastoupil také James Rodríguez či Marcelo s Ramosem, kteří museli během reprezentační pauzy překonat zdravotní potíže. Na straně hostí naopak navrátilec Lionel Messi zůstal pouze na lavičce a s Neymarem a Suárezem tak naskočil do útoku Barcelony Sergi Roberto.

Real vstoupil do utkání pozitivně, ovšem první slibnou příležitost si pohlednou kombinací vypracovali hosté. Neymar však závěr akce nevyšperkoval přesným zakončením a vysoko přestřelil. Bílý balet záhy kontroval rychlým protiútokem, s nímž si však brankář Bravo zvládl poradit, když vyrazil Ronaldův střílený centr do bezpečí.

Od té chvíle uběhlo sotva pár minut a Barcelonští předvedli další fantastickou kombinaci, kdy dravý průnik Sergiho Roberta poslal do samostatného úniku Luise Suáreze. Uruguayský kanonýr tváři v tvář Keyloru Navasovi se zakončením neotálel a perfektní ranou "šajtlí" poslal hosty do brzkého vedení. Barcelona tak rekordně skórovala již ve dvacátém El Clásicu v řadě.

Tribuny stadionu Santiaga Bérnabeua tak nakrátko zcela oněměly a vzduchem se po úvodní desetiminutovce nesly pouze oslavné chorály barcelonských fanoušků. Barcelona byla v tu chvíli jasně na koni, což jen podtrhl Andrés Iniesta krásným křižným pasem na Roberta, jenž posléze připravil střeleckou pozici Ivanu Rakitićovi. Chorvatský záložník však stejně jako Neymar divoce Navasovu bránu přepálil. Aktivní Sergi Roberto pak pokoušel štěstí z hloubi šestnáctky Realu sám, avšak rovněž svou ránu pod tlakem neukočíroval.

Pouze pětadvacet minut vydržel na trávníku Javier Mascherano, jenž vinou zraněného třísla musel přepustit své místo střídajícímu Mathieuovi. Real si hned záhy vypracoval první střeleckou příležitost, když agresivním napadáním vybojoval míč vysoko na polovině Barcelony, jenže James Rodríguez si střelou zpoza pokutového území na Brava nepřišel. Pak ovšem znovu na míči dominovali hosté.

Šest minut před koncem první půle se pak barcelonští podruhé dočkali gólové radosti. Přihrávku Iniesty převzal na samé hraně ofsajdu Neymar a pohodlně prostřelil bezmocného Navase. Do šaten tak Real odcházel za pískotu tribun a barcelonské dominance za mizerného stavu 2:0. A to přitom mohlo být pro Real ještě hůř, kdyby Suárez s Rakitićem dokázali před odkrytou brankou propálit bloky bránících hráčů Realu.

Hned v sedmačtyřicáté minutě mohl vrátit Real do hry parádním únikem Marcelo, jenže svou ránu nakonec poslal jen do boční sítě. Hned minutu nato pro změnu napřáhl z dvaceti metrů Rodríguez a Bravo měl co dělat, aby jeho jedovku vyrazil na roh. Barcelona tak dostala patřičné varování, že ani s dvougólovým náskokem ještě vyhráno nemá. K navýšení na 3:0 tak měl záhy blízko Neymar ranou z přímého kopu, avšak Navas jeho pokus přes zeď dokázal vytlačit nad břevno.

Co se však nepovedlo Neymarovi, to minutu nato dokázal Andrés Iniesta. Kapitán Barcelony si narazil s Neymarem, jenž mu na hraně pokutového území patičkou připravil ideální palebnou pozici, kterou Iniesta přetavil v krásnou střelu z prvního doteku, na niž neměl Navas sebemenší nárok. Počáteční snaha Realu tak přišla vniveč a navíc Suárez v pětapadesáté minutě málem zvýšil na 4:0 z další dobré šance.

Zatímco Rafael Benítez zareagoval na hrozící domácí debakl nasazením Isca na úkor Jamese Rodrígueze, barcelonští se rozhodli vytasit svůj ofenzivní trumf. Místo Ivana Rakitiće totiž na trávník naskočil uzdravivší se Lionel Messi... Byl to však Real, který se znovu ujal ofenzivních snah v honbě za nepravděpodobným zvratem. Jak střídající Carvajal, tak hlavičkující Varane však se svými pokusy neuspěli a Barcelona tak dostala znovu prostor bavit své cestující fanoušky držením míče, kdy každou úspěšnou přihrávku okořenilo z tribun oslavné "Olé!".

Nejblíže ze všech šancí Realu měl ke snížení Cristiano Ronaldo z rychlého protiútoku, který skvěle založilo duo Isco - Bale. Portugalská megastar však tváří v tvář vyběhnuvšímu Bravovi nezvládla míč dostatečně zvednout a gólman Barcelony tak i z tohoto souboje vzešel vítězně. Na opačné straně se pár minut nato řítil znovu sám na Navase Suárez, ale z úhlu již tentokrát neuspěl, neboť Sergio Ramos míč směřující do brány dokázal včas zastavit.

Ve čtyřiasedmdesáté minutě to už ale Suárez dokázal. Obrana Realu znovu propadla a uruguayský střelec měl moře času na to, aby tentokrát na Navase suverénně vyzrál. Ke cti Realu slouží, že se stále snažil s čím dál horším výsledkem alespoň něco udělat, jenže Benzemův hlavičkový pokus přinesl jen další kvalitní zákrok Claudia Brava. Šest minut před koncem však Iscovi ruply nervy a španělský reprezentant se musel z trávníku předčasně poroučet za nesportovní nakopnutí unikajícího Neymara, které mu přineslo zaslouženou červenou kartu.

Oslabený Real tak již v samotném závěru musel jen odolávat dalším útokům nenasytné Barcelony. Na kulatých 5:0 přesto málem upravil skóre střídající Munir El Haddadi hned ve dvou vyložených šancích, jenže v obou případech minul. Před vyprazdňujícími se tribunami ještě mohl alespoň korigovat debakl Cristiano Ronaldo, jenže Claudio Bravo byl v sobotní večer jednoduše nepřekonatelný. První El Clásico sezony 2015/16 tak skončilo drtivým vítězstvím Barcelony, která vyplenila Madrid v poměru 4:0.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 2:0

21.11.2015 16:00

Góly: 73. Imanol Agirretxe, 77. Xabi Prieto

Real Sociedad se pod novým trenérem vzchopil a na svém hřišti porazil Sevillu 2:0. Andalusané nedokázali navázat na úspěch proti Realu Madrid a připsali si v součtu s Ligou mistrů již třetí venkovní porážku v řadě. San Sebastian díky gólům Agirretxeho a Prieta nabral kurz mimo sestupové vody, Sevilla zůstane ve středu tabulky.

Eusebio Sacristán prožil na lavičce Realu Sociedad skvělou premiéru. Proti do té doby jedinému letošnímu přemožiteli Los Blancos se modrobílí vytáhli, když na svého soupeře vlétli od první minuty. Drželi častěji míč a diktovali tempo hry, naopak pro Sevillu nezačal zápas nejlépe a už ve 21. minutě byl Unai Emery nucen střídat zraněného stopera Andreolliho. Italský obránce, jenž patří Interu Milán, si přetrhl achilovku a pokračuje ve zdravotních těžkostech, které jej provází celou kariéru. Emerymu bude chybět minimálně šest měsíců. Místo něj naskočil na trávník Kolodziejczak.

Celkově se v první půli na stadionu Anoeta diváci moc bavit nemohli, šancí bylo pomálu a první velké ohrožení branky navíc přišlo ze strany hostů. V 32. minutě napřáhl zpoza vápna Reyes a jen o malý kousek přestřelil. Ve zbytku poločasu tahali za delší konec Andalusané, ovšem k důležitému prvnímu gólu se nedopracovali.

Zato krátce po změně stran byli Sevillští krůček od vedoucí branky. Hned ve 47. minutě se ve vápně domácích dostal k odraženému míči Immobile a gólman Rulli musel vytáhnout fantastický reflexivní zákrok, aby pravačkou vytěsnil míč mimo nebezpečí! Zmařená gólovka mohla hosty mrzet v 56. minutě, ale také Sevillu v tu chvíli podržel její gólman, když se Rico krásně pověsil do vzduchu a efektně zneškodnil dělovku Prieta. Na opačné straně hřiště pak vzápětí jen těsně minul branku přízemní ranou Vitolo.

Nakonec to ale byli domácí, kdo se radoval z gólového úspěchu. V 73. minutě se Baskům vyplatila dravost v pokutovém území po rohovém kopu. Hostující Krychowiak nechtěně hlavou namazal zcela nehlídanému Agirretxemu, jenž z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Rica - 1:0! V 76. minutě hlavičkoval nebezpečně hostující N'Zonzi, ale míč o kousek přeletěl branku. To se už ale schylovalo k rozhodující brance domácích, kteří zvýšili na rozdíl dvou gólů. V 77. minutě Sevilla opět neuhlídala rohový kop a po další katastrofální hlavičce Krychowiaka uklízel míč za záda Rulliho Xabi Prieto - 2:0!

Real si v poslední desetiminutovce výhru pohlídal a s příchodem nového kouče konečně zvedl hlavu. Emery má naopak po vlně euforie z vítězného utkání s Bílým baletem opět o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona12100229:1230
2.Atlético Madrid1282217:626
3.Real Madrid1273226:1124
4.Villarreal CF1263316:1221
5.Celta Vigo1263322:2021
6.SD Eibar1255217:1220
7.Valencia CF1254317:919
8.Deportivo La Coruña1246218:1318
9.Athletic Bilbao1252518:1617
10.Espanyol Barcelona1251614:2316
11.Sevilla FC1243517:1815
12.Real Betis1243511:1715
13.Rayo Vallecano1242614:2014
14.Real Sociedad1233614:1412
15.Sporting Gijón1233611:1812
16.Getafe CF1232712:1911
17.Granada CF1224613:2010
18.UD Las Palmas1224610:1710
19.Levante UD1224610:2310
20.Málaga CF122375:119

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (167)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podla mna Emeryho este nechaju dohrat sezonu, a ak neda aspon finale eu ligy a 4. miesto v lige, tak bude odvolany.

Reagovat
smazaný uživatel

no docela koukam jak na tom Sevilla je kdyz pred sezonou ji tu lidi pomalu radili k Barcelone a Realu

Reagovat
madridcan

#PrayForMadrid

Reagovat
smazaný uživatel

#JeSuisRafa

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Trand

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
vladis271

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
hefy

Reagovat
Rarášek

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Aldeano

Ostudný výkon. Gratulace Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám slov, strašná ostuda. Barcelona úplně jiným levelu. Iniesta génius.

Reagovat
smazaný uživatel

*úplně na

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta odehrál nejlepší zápas snad za 2 roky.. to bych do něj neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý , bylo to fantastické ,tak nějak jsem čekal ,kdy se tam u míče objeví i Xavi a Puyol.

Reagovat
M.Vaza

Borci by se měli těžce stydět..

Parádní výkon Barca, gratulace..

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím ,že dlouho makali ,ale po třetí brance to byl zmar, Myslím ,že v žádném jiném zápase tak letos ještě nemakali.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool za z jeho prestupovej politiky este do teraz nevie spametat . Inter rozmrdal za 2 sezony . Neapol rozmrdal za 2 sezony . Aj ta hlupa Chelsea to pochopila a po 6 mesiacov ho radsej vyhodila . Kader Realu Madrid zniceny za 5 mesiacov . Rafa

Diky Florentino za novy impulz

Reagovat
smazaný uživatel

Haló, tady Impulsovi.

Reagovat
Trand

Iniesta.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Famózní zápas, kterému chyběl jenom gól Piquého z brejku, to by bylo završení celé madridské grotesky. Dostali jsme se do pozice, kterou bych před sezonou určitě nečekal, +6 bodů, lepší vzájemný zápas a dvě citelné posily už se blíží.

Reagovat
-Carles-

Kto toto čakal keď sa Leo zranil?

Reagovat
smazaný uživatel

já to čekal naopak

Reagovat
-Carles-

Jo, tiež som v tom čase predpovedal opačnú situáciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Troufám si říct, že nikdo.

Reagovat
valloire

ehm

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zápas je zbytečný hodnotit, protože ten souboj Mercedesu s Trabantem viděl každý ...

Ale jako těch +6 je naprosto snových. Naprosto bych to nečekal. A co víc? Vrací se nám zranění, tým má formu a teď bude mít ohromný psychický boost, ze kterýho může těžit pěkně dlouho. Situace v Madridu se po dnešku ještě vyhrotí.

Po dnešku jen poznámka, že Messi je o hodně lepší kouč než Rafa.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/barcastuff/status/668149909024018432

to by bylo, aby Piqué dával na 5-0 na SB

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez vysledky jeho prace se zacinaji dostavovat

Reagovat
Mr.Jindros

Ono to bylo jasný, už když přišel Benitez, ale teď už je to tuplovaný:

Další ztracená sezóna pro Real.

Fanoušci Realu musí být z Barcelony posledních deset let hrozně nešťastný.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem poslední dobou docela šťastný, protože ten fotbal co produkuje Barca je prostě nádhera...před pár lety mě to nebavilo, ale teď si nemůžu pomoc :)

Reagovat
Ed_Hazard

My sme hlavne nešťastní z toho kokota na prezidentskom kresle..

Reagovat
smazaný uživatel

Barcaaaa !!! + 6. Skvelý výsledok a výborne nakročené k obhajobe ... ešte veľa zápasov pred nami ale toto vedenie je luxusné. Visca ...

Reagovat
Spalovač šancí

Neuvěřitelně naivní a nevyrovnaná liga, ve které první tým dává dardu druhému týmu tabulky i bez svého nejlepšího hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyrovnana? Rozdily jsou podobnny jak v ostatnich top evropskejch ligach...A co je na ni proboha naivniho?

Reagovat
smazaný uživatel

chytnul jsi se

Reagovat
Spalovač šancí

Fanoušci?

Reagovat
Robbie

prý nebyla chyba v přístupu hráčů, nýbrž v chybách, fotbal je o chybách a on řekne tohle nebo chtěli jsme postavit presujicí tým, útočný, který by měl vysoké držení míče

Reagovat
Phillipinho

Sockam se asi blyska na lepsi casy. Eusebio hned v prvnim zapase vyhra nad Sevillou

Paradni vykon Barcy. Iniesta fenomenalni vykon, Suarez a Ney klasicky velmi dobry vykon. Skoda, ze to Munit nepustil Piquemu, uplne vidim, jak by nam zase ukazal na ruce pet prstu jako kdysi na Camp Nou . Real otresny, Isco neumi prohravat.

Valencia ostuda, Palmy je na Mestalle totalne prehrali a za bod muzou vdecit genialnimu Jaumemu, ktery je letos spolecne s Keylorem nejlepsim brankarem ligy. Jsem zvedav, jak dlouho se tam jeste Nuno udrzi, ted ho ceka Zenit venku a pak navsteva Pizjuana. Dneska uz cela Mestalla jela Nuno vete ya! a uz dokonce i bily kapesniky.

Reagovat
smazaný uživatel

Depooooor !!!

Reagovat
santini

gratulácia... z našej strany dnes hrôza... a Johnny tomu všetkému nasadil korunu

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem. Viva o noso derbi e viva galicia !!!

Reagovat
Phillipinho

Letos fantasticka produkce ze strany spanelskych utocniku. Ve trinactce nejlepsich strelcu ligy ve 9 Spanelu!!! Skoda, ze krome Nolita a Alcacera nikdo z nich sanci v repre nedostane. Pritom hur jak Costa urcite nazahrajou ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že Lucas šancu dostane...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase realisticky krome tehlech 2 + Adurize na to asi zbytek predpoklady/zkusenosti moc nema...ale je fakt ze uz dlouho jsem nevidel aby o Pichichiho bojovalo tolik Spanelu.

Fakt skoda toho Aritze, protoze to by moh bejt pro repre hodne uzitecnej hrac, klidne i jen jako zolik.

Btw mluvi se o tom ze Ghana ma zajem aby za jeji repre nastupoval Williams...fakt doufam ze tohle neklapne, baskicka hrdost stranou, ACN je fakt zabijak

Reagovat
Switchback
Reagovat
smazaný uživatel

Re4l M4drid

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta podle hajlajtu u tech prvnich trech golech

A Barca v te ofenzive to stejny....tomu by se dalo i prat. A Luisito je milasek

Reagovat
smazaný uživatel

*golu

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se to fakt stalo.

Reagovat
el Principito

ráno jsem si fakt myslel, že se mi to muselo zdát

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby chytal za Real Iker, tak by se to hodilo na něj. Jinak dobře že odešel, v Portu získá titul, v Realu by nezískal nic.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je vůbec nějaká reálná šance na prodej Balea? U Florentina si to prostě pořád nedokážu představit. Když si vzpomenu na Ibru, tak byla dost velkým fatorem výměna prezidenta, spory s Pepem a to, že kdykoliv mohl vybouchnout a byl by z toho pořádný průser. Geniální hráč, který stejně odešel za pár šušňů, protože každý věděl, že odejít prostě musí.

Bale může odejít pouze zpátky do Anglie, United i City vystřílely obrovský sumy a tudíž o jejich zájmu silně pochybuju. Liverpool, Arsenal těžko budou mít zájem, jediná záchrana může být Chelsea, ale těžko budou kupovat tak drahýho hráče, když potřebujou posílit několik postů. Pokud neodejde Hazard, je koupě dalšího nebránícího hráče dost nepravděpodobná.

Jinak James je hráč, který by byl ve fungujícím velkoklubu naprostá TOPka. Jeho hra mě fakt hodně baví.

Reagovat
GEGE

Jonathan Viera to je ten byvaly hrac Vale?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ked uz teraz nebude Espirito odvolany, tak ja uz fakt neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

druhy polcas som nastastie nemohol pozerat ale teraz ked kukam zaznam, tak klobuk dole pred Jaumem, najelpsi brankar ligy od kedy zacal pravidelne chytat.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Phillipinho

Ja Jaumeho stavim letos jeste vys nez Keylora hlavne z toho duvodu, ze jeste minulou sezonu chytal Segundu B a ted je nejlepsim hracem Valencie a pocina si jako ostrilenej mazak. Klobouk dolu pred nim

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

ten prostě musí dostat šanci v kádru.

Reagovat
puji
Reagovat
10FKK

Levante, Eibar a Granada

Reagovat
puji

O El Clasicu na ČT ani na Nově ani slovo.Toto se může stát jedině v ČR a KLDR

Reagovat
smazaný uživatel

Peréz podplatil české média!!!!!!

(myslím to ironicky, takže klid)

Reagovat
Mrvinho

Ještě že tam je ta závorka

Reagovat
smazaný uživatel

Ani na Jojke.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím, že (minimálně na Nově teda) nějakou reportáž z PD (tzn. jak hráli Real a Barca) dávaj vždycky až v pondělí. Všiml jsem si toho už před nějakou dobou, nevím proč to tak je, ale je to tak.

Reagovat
Spalovač šancí

Nechtějí platit za spoty

Reagovat
smazaný uživatel

Spatny, hlavne hrozne naivni smerem dozadu a korunoval to Laporte, s necim podobnym nema ve velkoklubu co delat. Repre pauza nam rozesrala formu, jedinej kdo obstal je tradicne Aduriz

Reagovat
puji

Baletky v lednu budou posilovat---http://ateo.cz/f/images/b/balet.jpg

Reagovat
CHONG

https://www.youtube.com/watch?v=6TpwO9VoCFA

Neskutečné, jak se ten sráč ještě diví, že to směřuje vůči němu

Reagovat
puji

Problém je že Ronaldo přerostl všem přes hlavu

Reagovat
CHONG

Problém je to, že máme prezidenta, který je debil.

Reagovat
puji

Realu by prospěl zákaz přestupů na jeden rok.

Reagovat
CHONG

Realu by prospěl prezident, který není debil.

Reagovat
puji

Každý klub má prezidenta jakého si zaslouží

Reagovat
CHONG

Rosell budiž příkladem.

Reagovat
smazaný uživatel

Realu by prospěl zákaz mít prezidenta debila.

Reagovat
puji

Koupil Neymara,Fabregase,Alexise,Mascherana,Adriana,Songa,Albu takže po této stránce spokojenost.

Reagovat
CHONG

Reagovat
X-bano-X

"Tréner chcel, aby som hral. Je zodpovedný za zloženie základnej zostavy a je to on, kto musí posúdiť zdravotný stav a formu každého hráča. Rameno ma príliš nebolelo, ale iba preto, že som dostal šesť injekcií," prezradil Ramos.

Reagovat
LAM

No moc kamarádsky se o Benitézovi nevyjadřuje.

Reagovat
LAM

útočník Thierry Henry si nemyslí, že má ve všem prsty pouze madridský lodivod. „Myslím, že je vina kolektivní. Nakonec zřejmě všechno hodí na sebe. Jenže domnívám se, že selhal celý tým. Nehráli dobře,“ uvedl.

Thiery Henry se rovněž zaměřil na hru Bílého baletu a velmi kritizoval přístup a odevzdání se domácího týmu. „Podobný typ zápasu není o taktice. Musíte do něj nastoupit s chutí a na trávníku odevzdat úplně vše, hrát s odpovídajícím nasazením. To Realu úplně chybělo. Takhle se El Clásico hrát nedá. Lidé budou mluvit o Benítezovi a jeho taktice. Jenže to jde ruku v ruce s chutí a správným přístupem. Pak mohou trenéři předvádět své taktické záměry a je možno posoudit, kdo z nich je lepší. Ale pokud váš tým nehraje s potřebnou chutí, pak je to pro kouče hodně obtížné,“ tvrdí Henry.

„Nechci nijak omlouvat Beníteze, ale jak říkám, předně je potřeba dát do hry touhu, chuť. Dneska byl k vidění na jedné straně tým a na té druhé skupinka jednotlivců, kteří hráli za sebe a ne jako tým.“

Má v tom pravdu.Benitez sice podělal taktiku,ale hráči Real nedali do zápasu maximum,což by měli.

Reagovat
Ángel di María 22

Protoze postupne skoro vsichni na Beniteze zanevreli. Je to strasne na hovno situace a taky jsem videl, ze ti hraci samotni nehrali na 100%, to "napadani" bylo uplnej vysmech a jasna deklarace zaroven. Pod Benitezem je to nebavi, on to s lidma neumi a ani na hriste neumi prevest neco, co by fungovalo. Kdyz neveris trenerovi a jeho usudkum, tak nehrajes na plno, na to neni energie. Uplne o hovne zapas to byl, ale ja to rikal dopredu, tady mi vsichni fanousci Barcelony tvrdili, jak to je otevreny a ze tezko rict a podobny kecy. Velky hovno.

Reagovat
LAM

A královský platy a ani to že jde o EC jim už nestačí.Chápu že s Benitézem nemusej souhlasit,ale v takovym zápase se maj přece hecnou a né rozhazovat rukama jak klasicky CR.Když byl u nás Matino tak to byl taky trenér na baterky bez taktiky,ale na EC jsme se aspoň hecli.

Reagovat
Ángel di María 22

Barcelona ale hrala jednu filozofii. Martno to sice nedelal dobre, ale delal to stejne. Benitez dela uplne neco jinyho, nez co budoval Ancelotti a nez na co ma hrace a navic za nim nikdo nestoji. Tech rozdilu je tam mraky.

Reagovat
smazaný uživatel

A kto moze za celkovu motivaciu , naladu , psychiku v time ? Kto moze za to ze ho hraci nerepektuju , nechcu hrat pod Benitezom , Kto moze za tu potrebu dat touhu do hry ? Iba Benitez . To ze nedokaze nema pod kontrlov satnu je iba jeho chyba .

Thierry to hovori iba preto lebo ho ten vysledok tesil clekom neprofesionalne , Hlasne si hovori o padaka z Sky

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Luise Suáreze

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale myslím ,že skalní fanoušci Realu nemohli být zklamáni.Ramos přejel Alvése, kterého i Ronaldo trefil loktem, Bále prošlápl Albu,Danylo pošlapal Neye, Dokonce i Modrič přejel Rakitiče, nemluvě o nakopnutí Neymara Iscem ,za což bude provinilec potrestán přísným jednozápasovým trestem. Kdo je madridista pravý nemůže být úplně zklamán,když nepočítám ten výsledek .

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krávo, normálně toho nech, mám jen jednu bránici a nechci si ji tím smíchem protrhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak díky za zprávu. To by mě vážně mrzelo . Být imp...ntní a ještě si nechat protrhnout bránici by již bylo na jednoho malého člověka moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

I vyhrávat se musí umět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se to mluví,ale kde jsem se to měl za posledních deset let naučit já?

Reagovat
Ángel di María 22

Kde ses měl naučit vyhrávat? Ty jseš vylízanec tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil jsem to tak,že neumíme vyhrávat ,tak chápu ,že příznivec Realu to má za posledních 10 let v krvi a my to prostě s Barcou nemáme tak zažité jako vy s tím vaším klubem.

Reagovat
CHONG

Ty jsi taky solidní makovec, vždycky tady na chvíli vypluješ, jedeš tyhle bomby a pak zas spadneš na půl roku do kanálu.

Reagovat
smazaný uživatel

, to že pracuji jako poradce v kanálech jsem ti už určitě říkal a makovec je moje nejoblíbenější pečivo v podání s kakaem. A co tvoje děvče,jak je šťastno?

Reagovat
CHONG

Je šťastná, díky za optání

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že to tak cítíš.

Reagovat
CHONG

Já ne

Reagovat
smazaný uživatel

Řekla ti to tedy ona, stejně jako ta děvčata předtím. Pak není pochyb.

Reagovat
CHONG

Když chceš do někoho rýpat vyber si něco, co mu vadí, jinak to moc nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že spokojenost tvé přítelkyně není to ,co by nás oba mělo trápit. Jen doufám,že jsi vyrekrutoval ze svých dosavadních známostí. Slušného děvčete mi vedle tebe bylo fakt líto. Ale jestli souhlasíš,tak tuto debatu ukončeme. Pokud by jsi ji ovšem teď v této debatě neucítil šanci zpeněžení.

Reagovat
CHONG

Tvůj zájem o můj osobní život je poněkud znepokojující, ale jestli tě to rajcuje, tak prosím, proti gustu, žádný dišputát.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně sis to vyložil ,tvůj osobní život ne,ale vzhledem k tomu,že vím,co jsi zač,tak těch druhých už ano. Nemohu jí však pomoct ,pokud nevzneseš finanční požadavek.

Reagovat
CHONG

Vzhledem k tomu, že vím, co jsi zač

Reagovat
valloire

ty jsi fakt trouba

Reagovat
Ángel di María 22

Tohle mě těší, kdyz se spousta fans (vyjimkam cest) Barcelony neumi ani v takovy patalii, co ted my mame, chovat normalne. Vyhra v clasicu a stejne se chovaj jak parta retardu

Reagovat
LAM

Se tak můžeš divit za ty vaše blbý kecy kyž jste náhodou vyhráli.To jste tu teprve něco rozjížděli.A jinak tady furt takhle kecaj pořád ti stejný,což není určitě většina.

Reagovat
smazaný uživatel

Na co si hraješ? Podle tvých oblíbených klubů mi přijde ,že jsi ambasodor La Ligy v Česku.

Reagovat
Ángel di María 22

Mozna ne vetsina, ale tak pulka. Jinak je to samozrejme jenom tady, kamosi co fandej Barcelone jsou uplne normalni lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

To víš,že jo! Ty kluku cikánská! Když ta výhra v EC po těchto brutusech přistála v Madridu,tak se o tom nikdo nechtěl bavit,myslel jsem,že dnes by se to hodilo. Viva PSG,ne?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ti ale musím Barco1 pogratulovat : Nachytat na jeden statistický příspěvek tolik vynervovaných příspěvků těch nejšílenějších pus je husarský kousek.

Visca el Barca! Zápas jsem už viděl dvakrát a byl moc pěkný. Zítra jsem ve Vídni a večer si jej pustím ještě jednou.

Reagovat
X-bano-X

hmmmmm zaujímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

gratulovat sám sobě jak se mi to povedlo.. To už je na diagnozu k psychiatrovi ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Ale dobře,že ses nebál zeptat.

Reagovat
LAM

https://www.youtube.com/watch?v=6-u6Ya3Xy48

jedno z nejlepších videí o Messim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
celeb

Reagovat
10FKK

Výborný!

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Atleti si prisli pre 3 body a 2. miesto v tabulke, ale vykonmi to stale nie je ono.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Haluzáci, nie ako Benitézov Real, ktorý každého súpera absolútne herne vynuloval Robím si srandu, fakt hrajú hovno na náhodu i keď mali okrem gólu ďalšie 3 tutovky + tyč

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera. Skvělý výkon a stejně skvělý výsledek. Jsem znovu šťasten ,že jsme porazili ten tým plný arogance a bohorovného vnímání sama sebe. Věřím,že ještě zažijeme to ,že se Barca stane celkově úspěšnější než R..l.

Reagovat
Free_player

Atleti to zoufalým baletkách asi taky moc nevylepšilo náladu

Reagovat
CHONG

To si fakt myslíš, že po výkonech, jaké letos předvádíme korunované tím včerejším nějakého Madridistu zajímá, jestli Atleti vyhráli nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani třeba LM vás nezajímá? Asi ne. Byl bych šťasten.

Reagovat
CHONG

My máme dost vlastních problémů, do té doby než je vyřešíme, tak nás výsledky ostatních týmů opravdu trápit nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem spíš vlastní Lm,ale omlouvám se za vnitřní vměšování,

Reagovat
Free_player

já myslím, že s tím co letos předvádíte vás naopak výsledky týmů co budou atakovat první 4 příčky budou ještě kurevsky zajímat

Reagovat
CHONG

Nepochopils, nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,mimochodem,teď jsi to Free_playerovi dal!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě aby ta informace nezapadla - Mash má stehno jen nakopnuté, takže by měl příště v pohodě hrát.

Reagovat
Free_player

ještě, že tak ....

Reagovat
alcantara

Prvy tim dostal viac golov ako posledny

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsia liga sveta

Reagovat
Spalovač šancí

Ostatně je zajímavé, že různé týmy volí různé taktiky, aby se dostaly do pásma sestupu. Např. Levante prostupnou defensivu, naopak Malaga beton.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobryy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jozabed 2 goly MotM

Reagovat
valloire

http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-spanelsko/253075/poslankyne-utoci-na-benzemu-uplivl-si-po-hymne-at-skonci-v-narodaku.html

ta má teda problémy kdyby se radši starala, proč je v zemi výjimečný stav a proč je v Calais nelegální stanový městečko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele