Primera División - souhrn 10. kola

31.10.2014, 22:38, aktualizováno 03.11.2014, 22:37
Komentáře a souhrny
Valencia veze tři body z Villarrealu a posouvá se na úroveň Atlética, které porazilo Córdobu. Do čela tabulky se po vítězství nad Granadou dostal Real Madrid. Barcelona nečekaně podlehla Celtě a je až čtvrtá. Tři body mají také Getafe, Málaga, Athletic Club, Levante, Elche a také Eibar...

Rayo Vallecano - SD Eibar 2:3

03.11.2014 20:45

Góly: 67. Léo Baptistão, 68. Léo Baptistão - 37. Mikel Arruabarrena (pen.), 49. Federico Piovaccari, 86. Mikel Arruabarrena

Nováček z Eibaru opět ukázal papírovým předpokladům tůdle a v hektické přestřelce přehrál Rayo Vallecano na jeho vlastní půdě 3:2. Přestože madridský celek dokázal zareagovat na průběžnou ztrátu 0:2 po brankách Arruabarreny s Piovaccarim, druhý gól kapitána Arruabarreny v samotném závěru přelil definitivně všechny body na stranu baskického celku.

Eibar se tak po kompletně odehraném desátém kole posouvá na skvělou devátou příčku, zatímco Rayo půjde do příštího kola na stadion Realu Madrid z pozice dvanácté, jen tři body nad zónou sestupu. Domácí kouč Paco Jémez přitom před zápasem varoval, že hráči Eibaru nejsou žádná ořezávátka, přestože do tohoto kola dokázali zvítězit pouze ve dvou případech. Tentokrát však hosté zpočátku dělali všechno proto, aby tuto chudou sbírku navýšili a byli to právě oni, kdo se sedm minut před koncem první půle ujal vedení.

První gól utkání ovšem spadl po poměrně sporném incidentu. Eneko Bóveda se totiž při rohovém kopu do šestnáctky Raya v souboji s levým bekem Nachem až příliš ochotně poroučel k zemi a rozhodčí Ignácio Iglesias Villanueva poněkud překvapivě ukázal na značku pokutového kopu. Mikel Arruabarrena z něj následně pohodlně překonal brankáře Toňa a Eibar šel do vedení.

Krátce po změně stran bylo pro zaskočené Vallecano ještě hůř. Saúl Berjón totiž jedinou dlouhou přihrávkou precizně rozebral domácí obranu a vybídl k zakončení Piovaccariho, jenž se nemýlil. Přesto ještě ani zdaleka nebylo zápasovým zvratům konec. V sedmašedesáté minutě se po Licově prudkém centru před branku prosadil hlavou Leo Baptistao a hned minutu nato tentýž hráč dokonce vyrovnával na 2:2 jen pár okamžiků poté, co hosté ztratili míč po rozehrávce ze středového kruhu.

Když už si ale Rayo myslelo, že je mu štěstěna nakloněna a hnalo se za vítězným obratem, přišel blesk z čistého nebe v podobě rychlého protiútoku. Abraham s Garcíou umně zakombinovali a první jmenovaný pak přízemním centrem našel v šestnáctce nehlídaného Arruabarrenu, jenž bez váhání z prvního doteku uklidil míč za bezmocného Toňa. Na tuto branku pouhé čtyři minuty před koncem již domácí zareagovat nedokázali, a tak si Eibar odváží tři body za výhru 3:2.

Více informací k zápasu

Elche CF - Espanyol Barcelona 2:1

02.11.2014 21:00

Góly: 19. Jonathas, 52. Jonathas - 86. Cristhian Stuani (pen.)

Elche po hrdinském výkonu zvládlo i v devíti hráčích ukořistit své první vítězství po sedmi kolech, když na domácí půdě porazilo Espanyol 2:1. O oba góly se postaral Jonathas a pomohl tak svému klubu odlepit se ze dna tabulky.

Přestože Espanyol v závěru využil dvojité početní výhody, když červené karty postupně uviděl jak Rodrigues, tak Cisma, na víc než Stuaniho zdramatizování se však nezmohl. Svěřenci Frana Escriby se tak po dlouhé době znovu vymanili ze zóny sestupu a po pěti prohrách z předchozích šesti zápasů mají znovu důvod k radosti.

Lepší vstup do zápasu měli domácí a brankář Casilla se brzy dostal do hry, neboť musel likvidovat nebezpečnou ránu Jonathase. Na druhé straně se zase Manu Herrera, jenž navzdory zdravotním potížím udržel post brankářské jedničky, zasáhl při pokusech Stuaniho a Sergia Garcíi. Udržení čistého konta se záhy ukázalo klíčové, když Jonathas v devatenácté minutě prudkou hlavičkou po Herrerově centru poslal Elche do vedení.

Espanyol se poté pustil do útočení, jenže Herrera i v dalších dvou Stuaniho šancích obstál a v poločase tak platilo skóre 1:0. Krátce po změně stran málem domácí navýšili své vedení, když Rodriguesův přímý kop skončil na brankové konstrukci. Přesto Elche na druhý gól příliš dlouho čekat nemuselo. Hned v dvaapadesáté minutě totiž Jonathan naběhl na Rodríguezův pas a překonal Casillu podruhé. Pětadvacetiletý Brazilec následně mohl dokonat hattrick, jenže tentokrát Casilla při jeho ráně zpoza šestnáctky fantasticky zakročil a udržel svůj tým ještě ve hře.

První rána pro sebevědomí domácích přišla čtvrthodinu před koncem, kdy Rodrigues uviděl druhou žlutou kartu za faul na Caňase. A hned devět minut nato bylo ještě hůř, neboť Cisma ve vlastním pokutovém území podle rozhodčího zahrál nedovoleně rukou a vysloužil si kromě pokutového kopu rovněž druhou žlutou kartu a předčasný odchod do kabin. Stuani se tak přece jen dočkal chvíle, kdy na Herreru vyzrál, když bezpečně penaltu proměnil ranou do horního rohu branky. Na víc se však Katalánci nezmohli a bylo to naopak Elche, které málem přidalo třetí gól. Mosquera však trefil znovu jen tyč, a tak zápas skončil 2:1.

Více informací k zápasu

Levante UD - UD Almería 2:1

02.11.2014 19:00

Góly: 26. David Barral, 75. Víctor Casadesús - 70. Jonathan Zongo

Levante protrhlo střeleckou smůlu a na svém stadionu porazilo Almeríi 2:1. Své první vystoupení před vlastními fanoušky tak kouč Alcaraz zvládl a Valencijští díky tomu po dlouhé době minimálně na pár hodin opouštějí sestupové pásmo. Almería je po třetí porážce v řadě čtrnáctá. Rozhodující branku zaznamenal v 76. minutě Victor Casadesús.

Lucas Alcaraz musel udělat v kabině Levante pořádný vichr. Doposud matní fotbalisté totiž od začátku utkání působili daleko agresivněji a hladověji než dříve. Kombinace sice tradičně vázla, ale domácí byli lepším mužstvem. Levante tak šlo vcelku zaslouženě do vedení ve 26. minutě, když Diop ve středu hřiště získal míč a obratem jej do běhu naservíroval Davidu Barralovi. Zkušený forvard oklamal obránce Dos Santose a ve skluzu propálil brankáře Rubéna - 1:0!

Almería však také měla o co hrát. Její časté výlety do vápna Levante však postrádaly přesnost a Mariňo si nemusel připsat jediný opravdu důležitý zákrok. Levante stav vyhovoval, takže se šlo do kabin za stavu 1:0.

Po změně stran pokračovala matná přetlačovaná mezi šestnáctkami. Hráči Levante se postupně nechali ukolébat přívětivým stavem, což se jim mohlo stát osudným už v 66. minutě. Snad první opravdu nebezpečný útok hostů zakončoval Navarro, gólman Mariňo však míč vyrazil a ke střele se dostal střídající Silva. Ani ten však míč do sítě nedopravil. Do rány se totiž obětavě vrhl jeden z obránců.

Nakonec se však hosté vyrovnání přece jen dočkali. V 71. minutě rohový kop prodloužil hlavou na vzdálenější tyč Hemed. Balón se dostal až Jonathanu Zongovi a jednadvacetiletý útočník z Burkiny Faso vsítil svůj první gól v letošním ročníku - 1:1!

Pro domácí byla obdržená branka překvapivým budíčkem, na který měli naštěstí pro Alcaraze dostatek času reagovat. A skutečně netrvalo dlouho a Levante si vzalo vedení zpět. Ovšem nutno dodat, že domácí měli velké štěstí. V 76. minutě zahrával nebezpečný přímý kop Gavilán, jenž napálil břevno. Míč se nečekaně odrazil až k volnému Victoru Casadesúsovi, který z první trefil prázdnou branku - 2:1! Pojistit valencijské vítězství mohl v 82. minutě Barral, v těžké pozici však mířil vedle.

Závěr zápasu tak ještě přinesl drama. Almería svého soupeře zatlačila a v nastavení si dokonce vynutila i jednu velkou gólovou příležitost. Při rychlém brejku se na pravé straně ocitl s míčem zcela sám Silva, jenž ale šanci na vyrovnání odmítl, a místo toho napálil pouze boční síť. Levante po čtyřech zápasech bez vítězství slaví tři body, Almería si musí na bodový zisk ještě počkat.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 1:3

02.11.2014 17:00

Góly: 88. Manuel Trigueros - 6. Manuel Trigueros (vl.), 64. Shkodran Mustafi, 73. Shkodran Mustafi

Valencia si poradila s domácím Villarrealem, kterému navíc vstřelila tři branky. Respektive dvě, protože tu úvodní si hráči Villarrealu vstřelili sami. Villarreal dnes neměl v koncovce potřebné štěstí a klid a nakonec jediný gól Triguerose v samém závěru zápasu na tom nemohl již nic změnit. Hrdinou Valencie se stal dvougólový stoper Mustafi.

Villarreal si na své konto připsal sérii čtyř zápasů bez porážky, navíc se prezentoval velmi dobrým herním pojetím. Problémem "Ponorky" byl fakt, že musí rozkládat své síly do několika soutěží. Dnes si ale chtěla nechat všechny tři body doma a do utkání vyslala Giovaniho, Ucheho nebo Bruna Soriana. Valencia nasadila Rodriga, Paca Alcacera a Piattiho, zatímco Negredo se dostal do zápasu až jako střídající hráč.

Čeryšev si již po uplynutí jedné minuty dal za cíl doběhnout s míčem co nejdále a také tak učinil. Ve vápně našel volnějšího spoluhráče Triguerose, který ale nestačil vypálit přesně. O podobnou akci na druhé straně se pokusili Netopýři a opět byl zakončujícím hráčem Trigueros. Problémem bylo, že centr ze strany usměrnil do vlastní brány a Valencia vedla o jednu branku!

Později se snesl další dobrý pas Denise Čeryševa z levé strany, míč mířil na Ucheho, jenže toho dobře ustrážila obranná linie. Hodně aktivním hráčem se stal Denis Čeryšev, který skvěle vystřelil zpoza vápna, Diego Alves skvělým zákrokem vyrazil, ani poté se Čeryšev ve vápně neprosadil. Mladý hráč motal hlavy obráncům Valencie a velmi často se díky rychlým nohám a ještě rychlejšímu uvažování dostával do blízkosti Alvesovy brány.

Manu Trigueras chtěl odčinit svou chybu a vlastní gól. Triguerasovi se povedl centrovaný míč do vápna, kam si naskakoval Paulista, ale jeho hlavička nemířila mezi tři tyče. První poločas se hrál ve vysokém tempu, ale přinesl velmi málo brankových příležitostí. Do druhého poločasu vešla lépe domácí ekipa. Bruno Soriano si připsal skvělý gól z přímého volného kopu v Evropské lize a zkoušel to přímo na branku i v dnešním utkání. Brankář Diego Alves ale vytáhl skvělý zákrok, kdy míč vytěsnil nad branku.

Až po chvíli se Valecnii podařilo proměnit snahu v branky. Po přesném centru Piattiho z pravé strany hlavičkoval ve vápně mladý obránce Shkodran Mustafi, který přišel k Los Che teprve před sezonou z italské Sampdorie Janov. Jeho přesná hlavička dnes stačila k tomu, aby brankář Sergio Asenjo lovil míč ze sítě - 2:0.

Figueras zkusil rozehrát nacvičeným signálem, přízemní pas na hranici pokutového území ale nezastihl spoluhráče v ideálním rozpoložení. Vypadali, jako by je jeho úmysly přinejmenším zaskočily. Na tuto variantu nebyli připraveni a akce skončila neúspěchem. Následně se Valencia dostala pod tlak a Villarreal zahrával jeden rohový kop za druhým.

Reakce Villarrealu na sebe nenechala dlouho čekat, protože na hřiště se dostal mladík Luciano Vietto, jenž vystřídal Giovaniho dos Santose. Dvacet minut před koncem utkání se zdálo o bodech definitivně rozhodnuto, protože německý obránce Mustafi prožil skvělý večer. Kromě poctivého bránění přidal ještě druhou branku, když si počkal ve vápně na centr ze strany a volejem jej umístil do sítě!

Na posledních deset minut se na hřiště dostal také Alvaro Negredo, aby vystřídal unaveného Paca Alcacera. Přesto se Villarreal dočkal branky, když Moreno ustál souboj s bránícím Gayou, přihrál na střed vápna volnějšímu Triguerosovi. Ten si poradil, situaci nekomplikoval a prostřelil brankáře Alvese. Ani jeho branka ale Villarreal nespasila, protože na stadionu El Madrigal nezůstal ani jeden bod.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:0

02.11.2014 12:00

Góly: 13. Aritz Aduriz

Že by krize Athleticu byla definitivně u konce? Poslední dvě kola tomu nasvědčují, naposledy v poledním šlágru nedělního programu španělské ligy totiž baskický klub přehrál rozjetou Sevillu 1:0 a zabránil tak svému soupeři vyšplhat se na čelo ligové tabulky. O jedinou branku zápasu se postaral Aritz Aduriz.

Zdaleka nejlepší střelec Athleticu se prosadil posedmé v sezoně hned v třinácté minutě krásnou ranou z voleje, ovšem po půlhodině hry musel předčasně opustit trávník kvůli svalovým potížím. Jeho tým však nabyté vedení dokázal udržet a posunul se tak konečně na větší vzdálenost od sestupových vod. Sevilla naopak utrpěla druhou letošní porážku a zůstává za Realem, Atléticem a o skóre i za Barcelonou, přičemž Andalusany může předskočit i Valencie v případě výhry nad Villarrealem...

Pozitivem pro hosty byl předčasný návrat Vítola, jenž se zotavil ze svalového zranění a nahradil v základní sestavě Gerarda Deulofeua. Athletic rovněž učinil jednu změnu oproti výhře nad Almérií z minulého kola, když Iraola zastoupil Beňata ve středu hřiště. V samotném úvodu málem nečekaně poslal Sevillu do vedení Aleix Vidal, ovšem svou ránu bez přípravy po Trémoulinasově centru namířil nakonec těsně vedle vzdálené tyče.

Odpověď Athleticu na sebe nenechala dlouho čekat. Markel Susaeta se uvolnil na pravé straně hřiště a poslal vzdušnou přihrávku směrem k Adurizovi. Domácí útočník se s ničím nerozpakoval a z voleje krásnou ranou pod břevno nedal Betovi žádnou šanci zasáhnout. Ve zbytku poločasu se ještě aktivní Susaeta dostal k několika vlastním střeleckým pokusům, ale buď se netrefil mezi tři tyče, nebo na Beta nevyzrál.

Sevilla poněkud překvapivě nenaplňovala roli týmu v psychické pohodě a ani ve svém typicky silném středu hřiště nedokázala nad Athleticem dominovat. Za celý zápas se hosté dostali pouze ke čtyřem střelám, přičemž jen jediná z nich mířila do brány. Nejlepší šance nakonec připadla mladičkému Denisi Suárezovi, jenž se kvalitně uvolnil hned přes několik obránců, ale nedokázal pak svou střelu zkrotit. Athletic tak může slavit, začíná svými výkony opět připomínat ten klub, který loni skončil v ligové tabulce čtvrtý.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Málaga CF 0:1

01.11.2014 22:00

Góly: 72. Juanmi

Real Sociedad znova selhal. Tentokrát nechal všechny body Malaze, která díky brance Juanmiho v 72. minutě slaví čtvrté vítězství v řadě. Arrasateho setrvání ve funkci hlavního kouče baskického celku dostalo další výraznou trhlinu a mužstvo již musí regulérně bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži.

Utkání příliš krásy nepobralo. V úvodu měli míč více na kopačkách domácí, jenže Malaga vysoko napadala a znemožňovala tím souvislý tlak Realu. V 17. minutě se pokusil nezáživnou přetlačovanou ukončit lehce přifilmovaným pádem v pokutovém území domácích Juanmi, zákrok Martíneze byl ale sudím posouzen jako čistý.

Největší šanci první půle si ve 33. minutě vypracovali Baskové. To když si na rohový kop naskočil Zurutuza, svou hlavičkou ale pouze orazítkoval břevno! Po zbytek poločasu už se dění na hřišti odehrávalo spíše ve znamení tvrdých osobních soubojů, které rezultovaly ve čtyři žluté karty během deseti minut.

Po změně stran se do vedení mohli dostat hosté, když Castillejo po pasu Amrabata oklamal domácího gólmana, ale svými kličkami se nakonec dostal až mimo herní plochu. Poměrně kontroverzní verdikt rozhodčího Santiaga Jaimeho přišel v 55. minutě. Hostující kapitán Weligton si vybil zlost na Carlosi Velovi, jehož srazil k zemi loktem. Z tento zákrok měla přijít červená karta, ale sudí se rozhodl pro udělení pouze žlutého trestu. Pokud by Malaga dohrávala o deseti, mohlo nakonec utkání dopadnout zcela jinak.

Na kdyby se však nehraje. Zápas tudíž pokračoval dle zajetých pravidel a nakonec to byli hosté, kdo se dostal dvacet minut před koncem do vedení. Při bleskovém protiútoku Amrabat zatáhl míč po pravé straně a vyslal naprosto přesný centr mezi brankáře a obranu. Na svém místě se pak vynořil mladý Juanmi, jenž bez problémů zasunul míč do branky - 0:1!

Závěr utkání se frustrovaným hráčům San Sebastianu vůbec nepovedl. Nevytvořili si jedinou velkou šanci a naopak Malaga mohla svůj náskok ještě zvýšit. V první minutě nastavení si Amrabat zopakoval svůj průnik i následný pas. K míči se dostal Darder, ale dvacetiletý středopolař pouze napálil břevno! Malaga si tedy pohlídala kýžený náskok, Real Sociedad stále hledá ztracenou formu.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Celta Vigo 0:1

01.11.2014 20:00

Góly: 55. Joaquín Larrivey

Celta Vigo šokovala celý Camp Nou, když si dnes večer odvezla z Barcelony vítězství 1:0. Debut Luise Suáreze před vlastními diváky se tak nepovedl a po zápase plném zmařených šancí musel Luis Enrique pogratulovat svému bývalému týmu. Celta obhájila šesté místo v tabulce, naopak Barcelona padá až na čtvrtou příčku. Jediným střelcem zápasu se stal Joaquín Larrivey.

Psychologická stopa po nevydařeném El Clásicu musela být na straně Katalánců hodně hluboká, přitom začátek utkání rozhodně nenaznačoval překvapivý vývoj. Barcelona držela míč, svého soupeře tlačila hluboko na jeho polovinu a už v 11. minutě mohli jít domácí do vedení. Po přihrávce Rafinhy pálil z otočky Neymar, jeho projektil však skončil pouze ne břevně!

Celta s velkým štěstím přežila úvodní nápor favorizovaného celku a v dalších minutách si svého soka držela na distanc. Zápas se vyrovnal, nebezpečnější však stále byli Blaugranas. Ve 30. minutě Neymar nabil ve vápně Messimu a jen vynikající zákrok brankáře Celty Álvreze udržel Vigo nad vodou. O dvě minuty později pak hostujícího gólmana musel na brankové čáře zastoupit Sergi Gómez, jenž tutovku Messiho odvrátil mimo i s pomocí brankové konstrukce.

Před koncem poločasu se ještě dobrou ranou prezentoval Suárez, uruguayský forvard však jen provětral Álvarezovy rukavice. Za normálních okolností by šli Barcelonští do kabin s několikabrankovým náskokem, jak se však měli zanedlouho domácí fotbalisté přesvědčit, dnešek jednoduše nebyl normálním dnem.

Krátce po změně stran ještě spálil obrovskou příležitost Neymar, jenž z osmi metrů přestřelil téměř zcela odkrytou branku a poté nečekaně udeřila Celta. Z tohoto direktu se již Blaugranas nevzpamatovali. Psala se 55. minuta, když Alves chyboval před vlastním pokutovým územím. Toho využil Nolito, jenž patičkou oslovil Joaquína Larriveye a ten placírkou poslal míč nechytatelně k tyči - 0:1!

Po vstřelené brance se Celta pochopitelně ještě více začala soustředit na obrannou činnost a domácí měli velký problém vůbec ohrozit Álvarezovu branku. V 66. minutě proto sáhl Enrique k dvojímu střídání. Svěží vítr do hry Katalánců měli vnést Xavi s Pedrem a krátce nato domácí skutečně zahrozili. V 70. minutě se na pravé straně dobře uvolnil Pedro a posadil centr přesně na hlavu Suáreze. Ten ale další stoprocentní příležitost zahodil a poslal míč přímo do náruče brankáře Viga.

Na konci ojedinělého protiútoku hostí se poté v 78. minutě ocitl Nolito, jehož nadějný pokus vytěsnil mimo tři tyče skvělý Bravo. O dvě minutky později dostali domácí příležitost ke skórování z volného přímého kopu. Lionel Messi udělal vše, co mohl, jeho nadýchaný pokus však jen potřetí rozezvonil brankovou konstrukci. Na druhé straně předvedl ve vápně Barcy parádičku vídanou spíše v plážovém fotbale Charles. Proti dvěma barcelonským bekům se však neprosadil.

A když nevyšla v 84. minutě ani prudká rána Suáreze, při které Álvarez mimochodem vytáhl další bravurní zákrok, dospělo utkání až k nečekané domácí porážce. Barcelona nebyla horším týmem, dnes však byla pro domácí branka Celty zakletá.

Hosté tudíž jedou domů se třemi body v kapse díky jediné opravdu povedené akci. Barcelonu stojí zaváhání první příčku. Naopak Celta se letos řadí do jánošíkovské role. Po remíze s Atléticem nyní o všechny body okradla i Barcelonu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Córdoba CF 4:2

01.11.2014 18:00

Góly: 43. Luso (vl.), 58. Antoine Griezmann, 62. Mario Mandžukić, 80. Raúl García - 54. Nabil Ghilas, 87. Nabil Ghilas

Atlético v sobotu v podvečer přestřílelo vzdorující Córdobu o dvě branky. Nováček La Ligy se ale rozhodně prezentoval dobrým výkonem a favoritovi utkání vstřelil dvě branky. Ani dva zásahy Nabila Ghilase však nestačily, protože za domácí skórovali Antoine Griezmann, Mario Mandžukić a Raul García.

Ve formě hrající Atlético sázelo v základní sestavě na hráče jako Arda Turan, Koke nebo Mario Mandžukić. Svou šanci dostal také francouzský talent Antoine Griezmann, kterému se v poslední době nedaří navázat na výkony z Realu Sociedad San Sebastian. Hostující brankář Juan Carlos musel od začátku řešit několik nepříjemností a zejména centrované míče létaly do jeho pokutového území s velkou pravidelností. Ani centr od Kokeho a následně Ardy Turana ale nenašel adresáta.

Ve velmi dobré pozici byl Mandžukič, jenže tomu v pokutovém území scházel metr k tomu, aby využil přihrávku. Mario Mandžukić si chtěl spravit náladu o minutu později, když se opět dostal do zajímavé šance, jenže byl zablokován Lusem. Přízemní střelou se prezentoval Griezmann a Carlos s ní měl velké potíže. Dokázal jí vyrazit jen tak tak ke straně. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Siqueira, kterému se povedlo potáhnout míč po straně a předložit jej nabíhajícímu Gabimu, ale jeho rána už Carlose nemohla překvapit.

Junafran se vydal na útočný výlet až k rohovému praporku, kde dokázal odcentrovat, nicméně ze spoluhráčů se k hlavičce nikdo nedostal. V závěru prvního poločasu se Atlético dostalo do zaslouženého vedení. Po rohovém kopu se míč dostal na kopačku Griezmanna. Jeho ránu by Carlos pravděpodobně pokryl, jenže nešťastník Luso si míč vstřelil do vlastní brány!

Z pohledu celkového skóre utkání se zdá až nepravděpodobné, že v poločasové přestávce odcházely oba týmy do šaten jen s rozdílem jedné branky. V tomto ohledu byl druhý poločas mnohem bohatší. Po faulu poblíž vápna se Atlético dostalo k zahrávání volného přímého kopu. Ten si vzal na starost kapitán Gabi jehož pas obrana Córdoby dokázal odvrátit z nebezpečí. Nečekaně ale udeřili hosté, když se centr od Cartabii dostal až k nabíhajícímu Ghilasovi a ten skóroval!

Vedení si ale Atlético vzalo zpátky. Z velkého úhlu dokázal Juanfran odcentrovat na přední tyč, kde se tou dobou nacházel Antoine Griezmann. Ten se natlačil přes obránce a míč usměrni k bližší tyči. Carlos si na balón sice sáhl, ale z brankového prostoru jej vytěsnit nedokázal.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Carlos způsobil obrovskou hrubku, když vyběhl ze své branky s cílem vyboxovat balón. Ten ale netrefil a míč se dostal na hlavu Maria Mandžukiće, který se v podobných situacích zpravidla nemýlí - 3:1.

Hlavní zbraní Atlética se dnes večer staly centrované míče, se kterými si obrana Córdoby v čele s brankářem nedokázala poradit. O další gólový centr se postaral Koke, jenž našel na středu vápna Garcíu, který míč ještě posunul a to tak dobře, že se brankář Juan Carlos natahoval marně. Córdoba sice ještě kosmeticky upravila na konečných 4:2 z pohledu domácích, když se pár minut před koncem trefil opět Nabil Ghilas, ale ani jeho branka nemohla rozjeté Atlético zastavit. Domácí Colchoneros si k radosti trenéra Diega Simeoneho připsali tři body, zatímco poražený tým klesl na příčky v sestupové zóně. Dnes sice Córdoba bojovala, ale ani to jí nestačila na bodový příděl.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Madrid 0:4

01.11.2014 16:00

Góly: 2. Cristiano Ronaldo, 31. James Rodríguez, 54. Karim Benzema, 87. James Rodríguez

Ze zápasu Granady s Realem Madrid uběhlo sotva sto vteřin a Cristiano Ronaldo se už radoval ze své jubilejní dvacáté trefy v letošní sezoně. Když pak půlhodinu nato přidal druhý zásah fantastickým způsobem James Rodríguez a spolu s Benzemou pak po změně stran přidali další dvě branky, vyhrál Real drtivě 4:0.

Po dominantním přehrání Barcelony minulý týden i odbočce v podobě ligového poháru si tak Real nadále udržuje perfektní formu. Výhra nad Granadou byla již jedenáctým vítězstvím Bílého baletu v řadě napříč všemi soutěžemi. Anglický Liverpool se tak v úterý při návštěvě stadionu Santiaga Bérnabeua má na co těšit...

Přestože granadský kouč Joaquín Caparrós den před zápasem veřejně doufal, že "nás Madrid nepřeválcuje," hned dvě minuty po začátku hry právě tomu vše začalo nasvědčovat. Dani Carvajal vybojoval na pravé straně míč v souboji s Murillem, poslal do šestnáctky pas na Benzemu a ten připravil perfektní palebnou pozici pro Cristiana Ronalda. Portugalská superstar bez potíží přízemní ranou poslala hosty do vedení a mohla se radovat již ze svého dvacátého gólu v letošní sezoně - za pouhý tucet utkání!

Real po brzkém průlomu skóre trochu polevil, ovšem ne nadlouho. James Rodríguez se dvakrát pokoušel překonat brankáře Roberta a Carvajal po perfektním přistrčení Ronalda pálil prudce, ovšem také příliš vysoko. Tak jako tak druhý gól hostí visel ve vzduchu, a když přišel, stál opravdu zato. Na začátku celé akce byl opět aktivní Carvajal, jenž autem našel Benzemu v rohu pokutového území, odkud francouzský útočník přizvedl míč k dychtivému Rodríguezovi. Kolumbijský reprezentant se s ničím nerozpakoval a perfektním volejem levačkou poslal míč do horního růžku .

Deset minut po změně stran se pak po dvou asistencích dočkal střeleckého zápisu i Karim Benzema, když využil povedené Ronaldovy patičky a posunul míč na zadní tyč. Granada na tuto dominanci favorita nebyla schopná reagovat, snad jen útočník Rubén Rochina mohl z jedné ze svých dvou šancí alespoň korigovat výsledek. Brankových příležitostí však bylo výrazně víc na straně druhé. Marcelo svou slabší pravačkou rozezvučel břevno a střídající Arbeloa po další kvalitní přihrávce Benzemy z dobré pozice netrefil bránu. Přesto se Real ještě jednou dočkal. Arbeloův průnik po pravé straně sice nedokázal přetavit ve čtvrtou branku zápasu Ronaldo, ale z druhé vlny jej doplnil James Rodríguez a postaral se svým druhým gólem dne o konečné skóre 4:0.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Getafe CF 1:2

31.10.2014 20:45

Góly: 80. Hélder Postiga - 35. Fabri (vl.), 45. Ángel Lafita

Getafe potvrdilo roli favorita páteční předehrávky nejvyšší španělské ligy a poradilo si se vzdorujícím Deportivem La Coruňa rozdílem jediné branky. Po pětatřiceti minutách si vlastní branku vstřelil Fabri, na konci poločasu přidal druhou branku ještě Angel Lafita. Za domácí Deportivo alespoň kosmeticky upravil Hélder Postiga. Víc ale Deportivo nestihlo.

V lepší momentální formě se nacházelo Deportivo, které v minulém kole vyválčilo alespoň bod z půdy Espanyolu Barcelona, zatímco Getafe těsně prohrálo s Atléticem Madrid. První minuty naznačovaly, že dnešní utkání nebude rozhodně patřit mezi ty nejatraktivnější. Zpočátku to vypadalo, že se ani jednomu z týmů vpřed pořádně nechce. Getafe se snažilo o rychlý kontr, který se však hostující ekipě vůbec nepovedl a míč tak skončil dokonce v zázemí.

Až po patnácti minutách se diváci na stadionu Riazor dočkali nějaké solidnější souhry a následně i akce. Lafita dostal perfektní balon za domácí defenzivu, načež pelášil kupředu. Těsně před velkým vápnem pak vypálil na vzdálenější tyč. Balon však branku minul, Fabri nakonec zasahovat nemusel. Lafita se znovu řítil na brankáře Deportiva o pár minut později, ale byl zastaven pokynem pomezního sudího, který ukazoval ofsajd.

Lafita si sbíhal ke střele, v čemž mu bránil Sidnei. Domácí stoper poté balon tečoval na rohový kop. Ten se ale Yodovi vůbec nepovedl a míč skončil v zámezí. Přesto se aktivnější hosté dočkali, i když jim ke vstřelení branky museli pomoci domácí. Karim Yoda měl na pravé straně hrací plochy dostatek prostoru. Seběhl si tak blíže domácí brance a vypálil. Přízemní rána nejprve trefila pravou tyč, jenže od ní se odrazila do brankáře Fabriho a ten kapituloval po zásahu vlastní osoby - 1:0 pro Getafe.

Do další zajímavé šance se pozvolna dostával nikým neatakovaný Sergio Escudero, který se vydal kupředu a vypálil. Rána jen těsně minula pravou tyč. Po chvíli se pokoušel prosadit ještě Sarabia, který si seběhl do středu pole, odkud zkoušel štěstí. Rána ze zhruba pětadvaceti metrů ale minula branku. Do druhé půle už se podíval Hélder Postiga, který později promluvil do vývoje utkání. Jeho první chvíle na hřišti ale vůbec nebyly veselé, protože jen sledoval, jak rychlý protiútok zakončuje Angel Lafita. Ten neměl nejmenší problém usměrnit přesnou přihrávku do zcela odkryté branky - 2:0.

Nově příchozí Postiga se chystal k další hlavičce, ale ani napodruhé mu to nevyšlo. Lafitův centr z pravé strany pole se snesl pouze do chumlu hráčů, odkud jej odhlavičkoval Sidnei. Ten v dnešním utkání předváděl skvělý výkon a likvidoval se vší spolehlivostí jeden centr za druhým. A tak to Postiga zkusil sám. Portugalský útočník natáhl k dalekonosné střele, kterou ale zablokoval Velázquez.

Přeci jen se Depor dočkal alespoň jedné branky, když Ivan Cavaleiro posouval míč nabíhajícímu Hélderu Postigovi a ten už se nemýlil. To ale nebylo vše, protože Castro si ve velkém vápně chystal pozici ke střele. Nakonec byl ale tento pokus zablokován, takže stav utkání už se nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid1080237:1024
2.Valencia CF1072123:923
3.Atlético Madrid1072119:923
4.FC Barcelona1071223:422
5.Sevilla FC1071217:1022
6.Celta Vigo1054117:1119
7.Málaga CF1053212:818
8.Villarreal CF1042414:1214
9.SD Eibar1034312:1313
10.Getafe CF104158:1413
11.Athletic Bilbao103257:1211
12.Rayo Vallecano1032513:1911
13.Espanyol Barcelona1024410:1210
14.UD Almería102358:129
15.Granada CF102356:179
16.Deportivo La Coruña1022612:218
17.Elche CF1022610:228
18.Levante UD102266:248
19.Real Sociedad1013610:156
20.Córdoba CF100558:185

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (376)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele