Primera División - souhrn 1. kola

23.08.2014, 20:56, aktualizováno 25.08.2014, 23:52
Komentáře a souhrny
Real Madrid zahájil sezónu výhrou nad nováčkem s Córdoby, proti outsiderovi z Elche nezaváhala ani Barcelona, zato Atlético jen remizovalo na půdě Raya. Tři body mají Málaga, nováček z Eibaru, Celta Vigo či Villarreal. Sevilla proti Valencii a Almería proti Espanyolu přišly o výhru až v závěru...

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 0:0

25.08.2014 22:00

Góly: -

Po tvrdém trestu pro Diega Simeoneho utrpělo dnes Atlético další ránu, na hřišti Raya Vallecana Rojiblancos pouze remizovali 0:0 a od prvního kola tak ztrácí na své rivaly Barcelonu a Real dva body. Argentinský trenér sledoval zápas jen z tribuny a nestačil se divit, jaké šance jeho svěřenci zahazovali. Naopak pro Rayo je bod z utkání s obhájcem titulu úspěch, přestože v druhé půli svého soupeře dokázalo zatlačit.

Ještě před utkáním musel zaskakující trenér Atlética Germán Burgos řešit zranění obránce Guilherme Siqueiry, jehož v základní sestavě nakonec nahradil Cristian Ansaldi. Po vcelku vlažném startu se do první ostré příležitosti dostal ve 14. minutě Gabi, to když se jednatřicetiletý Španěl na polovině zmocnil odraženého míče a jeho ránu na poslední chvíli vykryl domácí obránce Abdoulaye Ba. Ve 24. pak Ansaldi, jenž se o svém startu dozvěděl jen asi půl hodiny před výkopem, připravil vyloženou šanci Mandžukičovi. Ansaldi vyslal vynikající přihrávku k volnému chorvatskému forvardu, ale ex-bayernský útočník napálil míč jen do připraveného gólmana Álvareze.

Mandžukič se o pár minut později dostal do další vyložené šance po přihrávce Jiméneze, ale ani v souboji jeden na jednoho proti Álvarezovi neuspěl. To však bylo z vyložených šancí pro první poločas vše, jelikož se zbytek hry odehrával především mezi šestnáctkami, přičemž Atlético si drželo převahu na míči 60:40.

Ani po přestávce se bezzubý herní výkon Rojiblancos nezměnil, nejspíše chyběla v poločasové kabině bouřka od emotivního kouče Simeoneho. Rayo zprvu nedělalo hostům příliš starostí, jelikož vynikající defenzivní práci předváděli Miranda s Godínem, naopak Atléticu chyběla v ofenzivní činnosti potřebná sebejistota. Od 60. minuty se ale Rayo přece jen odhodlalo k větší aktivitě směrem dopředu. Nejprve v 64. minutě vypustil na gólmana Moyu jedovku Quini a necelých deset minut nato měl Moyá plné ruce práce, aby zlikvidoval hlavičku Manucha.

S postupujícím časem hostům jakoby docházel dech po těžkém dvojzápase s Bílým baletem a Burgos na lavičce Atlética navíc střídáním spíše podporoval defenzívu, aby si Atléti z horké půdy Raya neodvezli nečekanou porážku. To se nakonec podařilo a Diego Simeone si na tribuně musel oddechnout, že z vyrovnaného zápasu má jeho mužstvo alespoň bod.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Córdoba CF 2:0

25.08.2014 20:00

Góly: 30. Karim Benzema, 90. Cristiano Ronaldo

Real Madrid zvládl první zápas sezóny a nad nováčkem z Córdoby zvítězil po brankách Benzemy a Ronalda 2:0. Francouzský kanonýr otevřel hlavou skóre ve 30. minutě po centru Kroose a konečný výsledek pečetil nádhernou ranou v nastavení Ronaldo. Real si spravil chuť po neúspěchu v Superpoháru, Córdoba i přes slušné bránění podle očekávání odjíždí ze Santiago Bernabéu s prázdnou.

Real na nováčka soutěže vlétl od první minuty a dával hostující obraně pořádně zabrat. Zajímavou standardní situaci si Bílý balet vytvořil už ve 3. minutě, jenže Baleův pokus zamířil vysoko nad a neujala se ani rána Marcela v 9. minutě. První tutovku zápasu si favorit utkání vytvořil v 19. minutě. Po nacvičeném signálu se do dobré příležitosti dostal Ronaldo, jehož pokus nadělal brankáři Córdoby Juanu Carlosovi pořádné potíže, ale nakonec hostující gólman akci ustál. První branka Realu v novém ročníku padla tedy až v 30. minutě a měl ji na svědomí Karim Benzema. Celá akce se zrodila po rohovém kopu jedné z letních posil Toniho Kroose, ve vápně si na míč počkal Benzema, jenž prudkou střelou zmrazil na čáře stojícího Carlose - 1:0!

Hráči Bílého baletu drželi otěže zápasu pevně v rukou a v euforii z vedoucího gólu svého soupeře přimkli na jeho polovině. I přes velkou dominanci na míči a velkou herní převahu domácích mohli však paradoxně udeřit hráči Córdoby. Psala se poslední minuta první půle, když si na rohový kop ve vápně Realu dobře naskočil aktivní Mike Havenaar, ten však nedokázal napodobit Benzemu a míč nasměroval metr vedle Casillasovy levé tyče! Pro bývalého útočníka Vitesse by to byl snový vstup do nového angažmá.

Druhý poločas začali lépe hosté, kteří cítili, že by ještě mohli utkání zdramatizovat. Ve 48. minutě se ve vápně domácích dostal k zakončení Pantič, ale Casillas byl na místě. Hráči Córdoby zvládali vysoké tempo hry, ale dlouho se nemohli dostat ke kloudnému zakončení. Zato hrozil Real. V 59. minutě se k vydařené ráně dostal James Rodríguez a Carlos musel vytáhnout bravurní zákrok, aby udržel naděje svého mužstva. Hostující kouč Ferrer nahradil v 67. minutě na hrotu unaveného Havenaara Xiscem a právě střídající útočník dopravil hned v 71. minutě míč za záda chybujícího Casillase, vzrušení však bylo zbytečné, neboť se zkušený Xisco nacházel v ofsajdu.

Real pak v pohodě kráčel za prvními třemi body v sezóně a nepouštěl Córdobu k žádným výraznějším akcím. Už se zdálo, že Ancelottiho výběr si připíše vítězství díky hubenému skóre, ale proti byl Cristiano Ronaldo, jenž v 90. minutě k radosti více než sedmdesátí tisíc fanoušků rozvlnil síť hostí podruhé. Po chybě córdobských obránců se k míči dostal Isco, který posunul balón na Ronalda a portugalský forvard znova ukázal, jak silný dynamit se skrývá v jeho pravačce. Přesná rána z dvaadvaceti metrů uzavřela skóre zápasu na 2:0 pro domácí.

Více informací k zápasu

Levante UD - Villarreal CF 0:2

24.08.2014 23:00

Góly: 56. Ikechukwu Uche, 85. Denis Čeryšev

Žlutá ponorka ve svých typicky zářivých dresech jako už tradičně bez větších potíží zvládla naplno bodovat na Ciutat de Valencia, kde své zápasy hrají hráči Levante. Z posledních šesti takových návštěv si hosté z Villarrealu připsali pět výher a jednu remízu, v tom posledním případě se o vítězství 2:0 postarali góly po změně stran Uche s Cheryshevem.

Hosté tak úspěšně navázali na kvalifikační předkolo Evropské ligy, kde podobně přesvědčivě rozdrtili kazašskou Astanu 3:0, ovšem Levante byl přece jen o něco tvrdší oříšek. Podle očekávání byl u valné většiny ofenzivních akcí Villarrealu Giovani dos Santos, jehož první kroucený střelecký pokus zpoza šestnáctky mířil příliš vysoko a po kvalitním centru Cherysheva zase mířil zblízka vedle levé tyče.

Někdejší hráč Barcelony či Tottenhamu se skvělým mistrovství světa v zádech v barvách Mexika se ani úvodními nezdary nenechal ovlivnit a v aktivní střelbě i mezihře pokračoval až do osmdesáté minuty, kdy jej nahradil Vietto. To Levante za celý první poločas předvedlo směrem dopředu jen velmi málo a stejně jako loni na Camp Nou v prvním kole nové sezony své příznivce příliš nenaladilo na pozitivní strunu. Až po změně stran poprvé brankáře Asenja dokázal protáhnout Casadesús, ovšem právě v tu chvíli takřka zničehonic udeřili poprvé hosté.

Nenápadnou prostrkávačku Caniho totiž navzdory zahuštěnému prostoru ve středu hřiště převzal Ikechukwu Uche tak šikovně, že se zároveň i odpoutal od obrany Levante a v samostatném úniku bez potíží zakončil na přední tyč - 1:0. Oživení hosté pokračovali v tvorbě nových šancí a znovu to byl Giovani, kdo v dobré pozici smolně orazítkoval jen brankovou konstrukci Jesúse Fernándeze. Ten si pak musel poradit s dvěma dalšími pokusy Cherysheva.Ruský záložník, jenž ve Villarrealu hostuje z Realu Madrid, se ovšem nakonec přesto dočkal svého gólového zásahu, když si naběhl až na malé vápno, aby doklepl přízemní centr Gómeze do poloprázdné branky.

Jakoby až za stavu 2:0 se Levante znovu vzchopilo a statečně v závěru utkání dostalo soupeře pod tlak, jenže Rafael Martins ve slibné příležitosti minul a Casadesúsova hlavička během nastavení skončila jen na tyči Asenjovy brány.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Elche CF 3:0

24.08.2014 21:00

Góly: 42. Lionel Messi, 46. Munir El Haddadi, 63. Lionel Messi

Luis Enrique si na lavičce Barcelony užil podle očekávání úspěšnou premiéru, když na Camp Nou jeho svěřenci přehráli Elche jasně 3:0. O dvě branky se postaral Lionel Messi, jednu pak přidal mladíček Munir El Haddadi. Jedinou kaňkou je tak vyloučení Javiera Mascherana z konce první půle.

Ještě před šesti měsíci hrál osmnáctiletý Munir v barcelonském mládežnickém výběru, do klubového B týmu se pořádně ani nepodíval, a přesto si již odbyl premiéru na té nejvyšší úrovni. Již v přípravě tento nový výjimečný talent v katalánském dresu svými čtyřmi gólovými zásahy ukázal své nesporné kvality, které nyní potvrdil i v soutěžním utkání. Přestože se Munir narodil svým marockým rodičům v Madridu a chvíli působil v mládežnickém systému tamního Atlétika, má aktuálně zaděláno na to, aby se stal v budoucnu novou modlou Barcelony. Ostatně při dnešním střídání se mu již dostalo zasloužených ovací vestoje...

Kromě Munira na sebe dle předpokladů upoutal většinu pozornosti Lionel Messi, jenž působil obzvláště nabroušený a připravený táhnout svůj klub za novými úspěchy. Kromě těchto dvou útočníků je však nutno uznat, že i zbytek týmu si počínal výtečně a v druhé půli tak snad ani nebylo poznat, že má Elche na trávníku o jednoho hráče více. To vše navzdory hned pěti debutům - Luis Enrique nasadil do základní sestavy letní posily Claudia Brava, Jeremyho Mathieuho a Ivana Rakitiće, jež doplnili odchovanci Rafinha s Munirem.

Vtipná situace nastala krátce po úvodním hvizdu, když se hned v první minutě zápasu musela hra nakrátko přerušit kvůli černé kočky pobíhající po hřišti. Ani to domácí nerozhodilo z rytmu a brzy začalo být jasné, že na drtivě dominantním držení míče se ani pod novým manažerem nic měnit nebude. Jako první zkoušeli branku Elche ohrozit Rakitić s Munirem, oba však minuli. Byť v druhém případě šlo jen o centimetry, neboť rána mladičkého útočníka skončila na břevně. Stejně si pak počínal i Andrés Iniesta a zdálo se, že hosté se štěstím přečkají celý první poločas bez obdržené branky.

Pár minut před odchodem do šaten se však barcelonští přece jen dočkali. Vše začalo od Sergia Busquetse, který svým typicky skvělým čtením hry vystihl soupeřovu přihrávku, která se tak odrazila k Lioneli Messimu. Argentinské megastar stačil jediný dotyk k tomu, aby míč dostala pod kontrolu a vyslala nechytatelnou střelu k zadní tyči Tytońovy branky. Přesto první půle neskončila pro domácí zrovna nejšťastněji. Garry Rodrigues se totiž ocitl v úniku za liknavou obranou soupeře a chytře si došel pro faul od Javiera Mascherana. Ten dle pravidel uviděl rovnou červenou kartu.

Do druhé půle tak již nevyběhl Rafinha, jehož Luis Enrique obětoval za defenzivní stabilitu v podobě Marca Bartry. Přesto jakékoli obavy ze zdramatizování zápasu vzaly za své již v šestačtyřicáté minutě. Rakitićův dlouhý míč za obranu si Munir nechal chytře spadnout a poté jej střelhbitě postrčil jediným dotykem na vzdálenější tyč - 2:0. A ani to Barceloně nestačilo. Třetí gól večera přidal aktivní Messi, když perfektně využil toho, že jej obrana Elche nechala již ve vlastní šestnáctce na chvíli bez těsné blízkosti jakéhokoli obránce. Messi tak takřka ležérně proklouzl kolem čtveřice soupeřů a svou vytříbenou levačkou poslal míč jemně po zem do sítě.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Getafe CF 3:1

24.08.2014 21:00

Góly: 20. Nolito, 56. Fabián Orellana, 70. Joaquín Larrivey - 62. Sammir

Celta Vigo si připsala vítězný vstup do nového ročníku Primera división, když v domácím prostředí Balaidosu jasně porazila Getafe 3:1. O dvoubrankové vedení se postarali Nolito s Orellanou, a když Jorge Sammir zdánlivě utkání zdramatizoval, trefil se dvacet minut před koncem Larrivey.

Diváci v Galicii si rozhodně nemohli stěžovat na ospalý začátek zápasu. Celta do utkání vlétla po hlavě a hned v druhé minutě měla blízko ke gólu, když Larriveyova rána zpoza šestnáctky na cestě do sítě smolně trefila Alexise a Nolito chvíli nato orazítkoval brankovou konstrukci. Deset minut nato se do hry dostal i Fabian Orellana , jehož pumelice zdálky skončila pro změnu na těle Rafy. Hosté kontrovali pouze střeleckým pokusem Lafity z uctivé vzdálenosti, který se navíc ani nevešel mezi tři tyče.

První zákrok si domácí gólman Sergio Álvarez zazamenal až několik minut nato, kdy jej prověřil Álvaro Vázquez, ovšem byla to Celta, kdo se dočkal průlomu bezbrankového skóre. Šťastným střelcem se stal Nolito, jenž se svou střelou uspěl navzdory ostrému úhlu. Ani po nabytí vedení domácí nijak nezvolnili ze svého nasazení a hnali se nadále dopředu. Vicente Guaita se v brance Getafe nenudil ani na chviličku, ještě do poločasu musel pochytat šance Nolita a Álexe Lópeze.

Po změně stran to byl znovu aktivní López, kdo mířil příliš vysoko, a poté pokoušel štěstěnu i Michael Krohn-Dehli, jehož střelu z dobrých třiadvaceti metrů Guaita pouze vyrazil. Dobíhající Nolito se však ke štěstí hostů nacházel v postavení mimo hru. Přesto se Vigo na další zásah večera nenačekalo příliš dlouho a hned v šestapadesáté minutě Orellana krouceným míčem zpoza vápna rozvlnil síť madridského klubu podruhé.

Šest minut nato sice Sammir snížil znovu na rozdíl jediného gólu, ovšem v sedmdesáté minutě si po kombinaci s Nolitem úspěšně poradil se zakončením Larrivey a zaručil tak Celtě Vigo poklidné dohrání vítězného zápasu na úvod nové sezony.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Sociedad 1:0

24.08.2014 19:00

Góly: 45. Javi Lara

Nováček z Eibaru vstoupil do svého vůbec prvního prvoligového zápasu v celé čtyřiasedmdesátileté historii nejlépe, jak mohl. V regionálním baskickém derby proti favorizovanému Realu Sociedad totiž ukořistil těsnou výhru 1:0 a dal jasně najevo, že žádným letošním otloukánkem nebude.

O jedinou branku utkání se zasloužil záložník Javi Lara, jenž perfektní ranou z přímého kopu zaskočil těsně před koncem první půle brankáře Zubikaraie, navzdory velmi ostrému úhlu. Hosté sice po změně stran podali obětavý výkon, ovšem ani mohutný tlak v závěru na urputnou eibarskou obranu nestačil.

V zápase, kde se všech dvaadvacet hráčů základních sestav mohlo představit se španělským pasem, nejprve dominovali nadšení domácí. Na svém pětitisícovém útulném stadionu poněkud překvapivě od začátku dostali mnohem zkušenější Sociedad do kolen a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Už v sedmé minutě po rohu nebezpečně hlavičkoval obránce Raúl Albentosa, ke smůle Eibaru jen o centimetry minul vzdálenější tyč.

Stejně si poté počínal si útočník Ángel v průběhu první půle si hostující brankář Zubikarai nadvakrát musel poradit i s ranou Lary i dorážkou Arruabarreny během oku lahodící akce. Jediná šance Sociedadu za celou úvodní pětačtyřicetiminutovku přišla až těsně před jejím vypršením, když štěstí pokoušeli Carlos Martínez a Imanol Agirretxe, pokaždé nepřesně. Už už se zdálo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, ovšem pořád zbývalo rozehrát jednu standardní situaci...

Osmadvacetiletý křídelník Lara se postavil k přímému kopu z pozice, kterou by asi nejlépe šlo popsat jako "takový výhodnější rohový kop". Přestože míč ležel jen kousek od brankové čáry, Lara se s ničím nerozpakoval a prudkou ranou jej zakroutil na zadní tyč, od níž se odrazil do sítě za záda překvapeného Zubikaraie.

Po změně stran si La Real zlepšeným výkonem vypracoval hned několik šancí na vyrovnání. Někdejší zadák právě Eibaru, Yuri Berchiche, pálil nebezpečně do boční sítě, útočník Agirretxe zase nechal hlavičkou vyniknout brankáře Iruretu a střídající mexická hvězda Carlos Vela zase z dobré pozice po centru Zaldúy hlavou těsně minula. Závěr utkání se pak zvrhnul v jednoznačnou záležitost, kdy domácí zoufale úpěli pod náporem favorita a jen přihlíželi, jak Iňihgo Martínez, Agirretxe i Xabi Prieto své šance v posledních minutách základní hrací doby zahazují jednu po druhé.

Ta úplně poslední připadla střídajícímu Chorymu Castrovi ve čtvrté minutě nastavení, ovšem i tentokrát si Irureta s nastalou situací poradil, sbalil míč do náručí a zajistil svému celku pohádkový vstup do nové sezony. Na tento den se již v Eibaru nikdy nezapomene.

Více informací k zápasu

UD Almería - Espanyol Barcelona 1:1

23.08.2014 23:00

Góly: 52. Fernando Soriano - 90+4. Sergio García

Kvůli devítiminutovému výpadku energie se dohrával zápas Almérie s barcelonským Espanyolem dokonce i po půlnoci, a drama si nechal až do samého konce. Navzdory tomu, že po vyloučení beka Arbilly dohrávali hosté od třiatřicáté minuty o desíti, dokázali ve třinácté minutě nastavení zásluhou Sergia Garcíi srovnat dřívější zásah Soriana a odváží si zpět do Katalánska obzvláště vydřen bod za remízu 1:1.

Od samotného počátku domácí jasně svého barcelonského soka přehrávali a k opakovanému průlomu skóre jim scházela jen trocha štěstí. Jako první zahrozil Míchel Macedo, jehož ránu zastavil povedeným blokem Diego Colotto, a po čtvrthodině hry Álvaro González na poslední chvíli perfektním obranným zákrokem zamezil Teyemu Thomasovi ve vstřelení první branky utkání.

Jonathan Zongo byl dalším v pořadí, kdo se neúspěšně pokoušel zakroutit míč za záda brankáře Casilly, a na výtečném gólmanovi Espanyolu si nedlouho poté vylámal zuby si José Antonio Verza se svou dalekonosnou střelou. Na opačné straně se k ojedinělé příležitosti dostal Colotto po rohovém kopu, ovšem jeho rána z voleje trefila na cestě do branky pouze stojícího obránce Ángela Trujilla.

Když už se Almérii nepovedlo zužitkovat úvodní tlak gólem, alespoň si vybojovali početní převahu. V třiatřicáté minutě totiž hostující pravý bek Arbilla uviděl už druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Ještě do poločasu zahodil dvě slibné šance Soriano, což jej nakonec ani tolik mrzet nemuselo. Byl to totiž právě útočník andaluského celku, kdo sedm minut po změně stran přece jen prolomil remízový stav díky narychlo rozehraném přímém kopu Maceda a pohotovém zakončení z kraje šestnáctky.

Jakékoli naděje domácích na to, že momentální psychickou výhodu zužitkují k navýšení náskoku, narušil nečekaný výpadek světel, který přinutil rozhodčího přerušit utkání téměř na plných deset minut. Když se pak konečně začalo znovu hrát, iniciativy se již chopil Espanyol a domácí brankář Rubén Martínez se musel činit při hlavičkovém pokusu Gonzáleze. Stejný souboj se opakoval i v osmašedesáté minutě, a znovu z něj gólman Almérie vyšel vítězně.

Když už se zdálo, že Almería svůj zaslouženě vydobytý náskok udrží, přišlo nejkrutější možné vyrovnání. Ve čtvrté minutě nastavení totiž Víctor Sánchez Mata podstrčil míč Sergiu Garcíovi, jenž vyrovnal. Sergio González si tak na lavičce Espanyolu v rámci možností odbyl povedenou premiéru a veze zpět do Barcelony vydolovaný bod, s kterým snad ani sám nepočítal.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 1:1

23.08.2014 21:00

Góly: 44. Aleix Vidal - 88. Lucas Orbán

Jako už tradičně i tentokrát byl souboj Valencie na půdě Sevilly velmi třeskutý a dramatický. Již popáté v řadě Los Che nedohrávali na stadionu Bombonera de Nervión v jedenácti, ovšem i přesto dokázali v závěru zásluhou střídajícího Orbana vymazat Vidalovu branku z první půle a vezou si cenný bodík za remízu 1:1.

Jako první v utkání zahrozili hosté, když Pablo Piatti povedenou ranou smolně orazítkoval levou tyč, od níž míč putoval po brankové čáře až do pravé tyče a ven. Ve zbytku první půle pak již valencijští tahali za kratší konec provazu. Ne že by snad Sevilla nějak výrazně svého soupeře přehrávala, ovšem drobnými krůčky se blížila k ohrožení branky Diega Alvese. Nejprve ještě mladý bek José Gayá zabránil Carlosi Baccovi v samostatném úniku povedeným skluzem, zato těsně před koncem první půle se již skóre poprvé měnilo.

Autorem sevillské branky do šatny se stal Aleix Vidal, jehož rána byla teprve druhou přesně mířenou v zápase. Autorem gólové akce se stal Bacca, jenž na sebe nalákal hned tři soupeřovy obránce a předložil míč Vidalovi, který ještě napoprvé neprostřelil hradbu těl před sebou, ovšem z dorážky již neměl problém placírkou rozradostnit domácí příznivce.

Ani po změně stran se Los Che nijak výrazně nedokázali prosadit, byť zranění soupeřova brankáře Beta, jehož nahradil nejistý a nerozchytaný Barbosa, přímo vybízelo ke střelecké aktivitě. Byla to tak znovu Sevilla, kdo měl blízko k druhé brance zápasu, tentokrát se ocitl v zakončení Vítolo a mířil pouze nepřesně. Ještě hůř bylo pro hosty ve chvíli, kdy se na hřišti objevil teprve dvacetiletý křídelník Rodrigo De Paul. Nová posila ze santanderského Racingu totiž pobyla na hřišti sotva třicet vteřin a už se zase musela poroučet...

Vše se událo v na pohled nevinném souboji s Vidalem, jenž svého soupeře s míčem u nohy vytrvale obtěžoval až do chvíle, kdy se nedopatřením či snad nešikovností De Paula mohl chytit za obličej a vytěžit co nejvíce z letmého kontaktu soupeřovy ruky s vlastní tváří. Vlastní obrázek si můžete udělat zde. K překvapení všech zúčastněných vytáhl rozhodčí bez váhání rovnou červenou kartu.

Přesto se Netopýři nevzdali a i v oslabení dokázali během závěrečné desetiminutovky zatlačit Sevillu do šestnáctky. Parejo se svým přímým kopem neměl k vyrovnání daleko, Barbosa se pak musel vytáhnout proti tečované ráně Morena, a ani to nakonec domácím k udržení náskoku nestačilo. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby totiž Valencie skvěle vykombinovala svou akci až do hloubi pokutového území, kde se pak šťastně Otamendiho sražená střela odrazila přímo do cesty střídajícího Orbana. Ten instinktivně hrudí upravil dráhu letu míče a tímto neortodoxním zakončením zařídil Los Che remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Granada CF - Deportivo La Coruña 2:1

23.08.2014 21:00

Góly: 55. Rubén Rochina, 77. Jean-Sylvain Babin - 20. Ivan Cavaleiro

Navzdory brzkému inkasovanému gólu zvládla Granada svůj první zápas nové sezony a přehrála nováčka Deportivo La Coruňa v poměru 2:1. Joaquín Caparrós si tak na lavičce andaluského týmu odbyl nadmíru vydařenou premiéru.

Hosté se ujali vedení zásluhou Ivana Cavaleira, nutno dodat, že s nechtěným přispěním domácího brankáře Stole Dimitrievského, ovšem Rubén Rochina krátce po změně stran srovnal a Jean Sylvain Babin pak dokonal úspěšný obrat.

Po roční pauze v Segunda División vtrhlo Deportivo do nové prvoligové sezony jako drak a brzy se i mohlo ujmout vedení, když se Luís Fariňa vyřítil skrze obranu na brankáře Dimitrievského, ovšem v zakončení selhal. Přesto makedonský debutant v granadské brance dlouho čisté konto neudržel, a to obzvláště potupným způsobem. Podprůměrná rána Cavaleira mu totiž proklouzla mezi rukavicemi a zapadla do sítě k velké radost hostujících příznivců.

Granadské však tato smolná chvilka nepoložila, ba naopak. Ještě do poločasu málem srovnal Diego Mainz, když jen o centimetry nedosáhl na nebezpečný El-Arabiho centr, a proklouzal tak šestnáctkou naprázdno. Co se nepovedlo v první pětačtyřicetiminutovce, zvládla Granada záhy po změně stran. Někdejší útočník anglického Blackburnu Rochina totiž dobrých sedmadvacet metrů od branky převzal míč, posunul si jej k levému rohu pokutového území a vydařenou přízemní střelou překonal Germana Luxe, byť si gólman Deporu na míč sáhl.

Hned z první přesné střely na bránu tak domácí vyrovnali a s nabytým sebevědomím se pustili do honby za ziskem všech bodů. Jen chvíli po Rochinově zásahu tak musel Lux likvidovat nebezpečný centr. Když se o to samé pokusil o čtvrthodinu před koncem, trestuhodně zaváhal a nabídl tak na stříbrném podnose příležitost obránci Babinovi. Ten se jí zhostil bez chybičky, soupeřova brankáře předskočil a poslal míč podruhé do sítě hostů - 2:1. Galicijský celek se již ve zbývajícím čase do konce na nic nezmohl a čeká ho ještě dlouhá a trnitá cesta za záchranou.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Athletic Bilbao 1:0

23.08.2014 19:00

Góly: 35. Luis Alberto

Hned první zápas nového ročníku Primera división nabídl strhující drama plné kontroverze, když Malaga urputným výkonem vydolovala tři body za výhru 1:0 nad favorizovaným Athleticem. Andalusané sice dohrávali pouze v devíti, ovšem i tak mohli být po konečném hvizdu rozhodčímu více než vděční...

O jedinou branku se postaral Luis Alberto, jenž se na hostování z Liverpoolu předvedl jako cenná posila. Jeho pokutový kop sice brankář Gorka Iraizoz vystihl, ovšem na dorážku mladého Španěla už byl krátký. Athletic po většinu utkání působil poněkud ospalým dojmem, dost možná stále pod vlivem náročného zápasu v Neapoli před několika dny. Přesto si Baskové minimálně zasloužili vyrovnat, když v nastaveném čase sám gólman Iraizoz překrásnou hlavičkou poslal míč do sítě, jenže rozhodčí Antonio Miguel Mateu Lahoz tuto branku neuznal kvůli domnělému postavení mimo hru jednoho hráče Basků, jenž překážel ve výhledu gólmana Kameniho. Ostatně podívejte se sami .

Sestava domácích čítala pouze dvě nové tváře: portugalského mladíka Ricarda Hortu a krajního beka Roberta Rosalese. Přesto Malaga hrála s větším nasazením než Athletic, který oproti náročnému duelu v Itálii udělal jedinou změnu v základní jedenáctce. Po úvodní oťukávací čtvrthodině přišla první šance zápasu. Iker Muniain perfektní kroucenou přihrávkou šajtlí rozložil soupeřovu obranu a naservíroval míč přesně do cesty nabíhajícího Aritze Adurize. Zkušený šutér Athleticu však v zakončení selhal na brankáři Kamenim, jenž překvapivě dostal v brance Malagy přednost před mexickou hvězdou Guillermem Ochoou.

Odpověď andaluského celku na sebe dlouho nenechala čekat. Rosales unikl po pravé straně a předložil do šestnáctky povedený křížný centr, s nímž si obrana Basků nebyla schopná poradit. Míč nakonec spadl k nohám Juanmiho, ovšem jeho rána byla nakonec zblokována jen na rohový kop. Následoval drtivý tlak domácích, který korunoval aktivní Horta dvěma nebezpečnými střelami, pokaždé jen těsně vedle.

Deset minut před odchodem do kabin se nakonec Malaga dočkala zaslouženého průlomu skóre. Carlos Gurpegui špatně odhadl kolmici směřující za jeho záda a nechal svého brankáře na holičkách při výběhu k unikajícímu Santa Cruzovi. Iraizoz paraguayského útočníka srazil na zem a mohl být rád, že si k pokutovému kopu vysloužil jen žlutou kartu. Luis Alberto sice svou exekucí penalty nechal Iraizoze vyniknout, ovšem odražený míč se k němu šťastně vrátil a podruhé již neměl problém zakončit do poloprázdné branky.

Po změně stran následovala smršť šancí na obou stranách, zvláště hostující Mikel Rico se svou hlavičkou jen těsně vedle tyče byl k vyrovnání velmi blízko. Na opačné straně mohl domácí příznivce uvolnit střídající Samuel García, jenže ani on sedm minut před koncem netrefil prostor mezi třemi tyčemi a pouze jednu z nich orazítkoval z vnější strany.

Drama neustalo ani s příchodem devadesáté minuty. Nejprve se předčasně musel pakovat z trávníku domácí Duda za postrčení Muniaina, poté jej následoval i spoluhráč Antunes za ošklivý skluz na Guillerma Fernándeze. Oslabená Malaga se zuby nehty bránila a nakonec povolila, když se ze standardní situace slavně trefil sám brankář Iraizoz, jenže během této akce rozhodčí Lahoz s pomezním uviděli provinění proti pravidlům a stav 1:0 tak zůstal neměnný až do konečného hvizdu, navzdory nářkům hráčů Athleticu včetně volání po pokutovém kopu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona11003:03
2.Celta Vigo11003:13
3.Villarreal CF11002:03
 Real Madrid11002:03
5.Granada CF11002:13
6.Málaga CF11001:03
 SD Eibar11001:03
8.UD Almería10101:11
 Valencia CF10101:11
 Espanyol Barcelona10101:11
 Sevilla FC10101:11
12.Atlético Madrid10100:01
 Rayo Vallecano10100:01
14.Deportivo La Coruña10011:20
15.Athletic Bilbao10010:10
 Real Sociedad10010:10
17.Getafe CF10011:30
18.Levante UD10010:20
 Córdoba CF10010:20
20.Elche CF10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (333)

Přidat komentář
papos182

Videli jste ten konec zapasu Malaga - Athletic? Proc rozhodci neuznal gol brankare Bilbaa?

Reagovat
Phillipinho

To nikdo nevi. Standartka a regulerni gol Iraizoze. Spanelsti rozhodci uradujici letos uz od zacatku sezony

Reagovat
papos182

Hlavne mne je lito toho brankare. Takhle okraden o nejspis jediny gol kariery.

Reagovat
X-bano-X

Dovolím si nesúhlasiť.

Reagovat
papos182

Uz dal nekomu gol?

Reagovat
X-bano-X

Zdá sa mi že tak 2 roky späť

Reagovat
Chygro25

Je to tak. Vypadá to, že do nové sezony se nic nemění. Rozhodčí úřadují na hřišti, fanoušci Barcelony tady v diskusi..

Reagovat
smazaný uživatel

Pomezní mával ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné divadlo od rozhodcov....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ja ani neviem čo mám na to napísať :(

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao na posledním místě...z toho už nedostane, už je pozdě

Reagovat
Counter

Idiot Lahos. Prý to neuznal proto, že hráč Athleticu, stojící v ofsajdu, bránil Kamenimu ve výhledu.

Reagovat
Counter

https://vine.co/v/MLUAinlwlVd

Kde tam sakra někdo brání ve výhledu?

Reagovat
Counter

Aduriz tam asi v ofsajdu je, ale vůbec se do hry nezapojil a ani nepřekážel...

Reagovat
Pokahontas

Jestli si to dobře pamatuju,tak výklad tohoto pravidla spočívá zhruba v tom,že hráč v ofsajdu ovlivňuje hru při střele na bránu v případě,že se nachází v trojúhelníku tyč-míč v okamžiku střely-tyč.

Možná není tak známé,ale existuje již řada precedentů,kdy byl tento výklad použit-z těch známějších např.gól Slávie na půdě Besiktase ke konci zápasu (pohár UEFA,jaro 2003) a dokonce i ve finále LM v téže sezóně(gól Milána proti Juventusu v úvodu zápasu,který nebyl Ševčenkovi uznán kvůli postavení jednoho z jeho spoluhráčů právě ve zmíněném trojuhelníku)

Reagovat
smazaný uživatel

hnusnej moment, kde se připomněl rozhodčí tím nejhorším stylem.. řekl bych typické pro PD..

na druhou stranu nedát to gólman, tak to nikdo neřeší.

Reagovat
X-bano-X

Tak Lahos je dlhodobo jeden zlý vtip

Reagovat
smazaný uživatel

*Lahoz, vole.

Reagovat
X-bano-X

Ten si ani svoje meno správne napísať nezaslúži

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, na druhú stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*Lahoz, vole.

Reagovat
Counter

Hlavně že v článku to mám dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je celé divné.

Reagovat
Counter

Reagovat
X-bano-X

Chudák Gerard toto bolo nepríjemné

Reagovat
smazaný uživatel

co udělal ten valencijský Rodrigo? přišel na hřiště a za 2 minuty červená

Reagovat
X-bano-X

Zahral sa na Ronalda a zabudol že nemá na sebe biely dres Realu

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

De Paul.

Reagovat
-Kopy-

snažil se hrát fotbal a byl za to potrestaný.

Reagovat
Counter
Reagovat
X-bano-X

Myslím že nie, ale tu je už zachytená lopta v lete.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, na videu výše je jasné, že to offside nebyl

Reagovat
-Kopy-

bod beru, šílenej zápas jako vždy tam.

Reagovat
olis

pozeram ze Bilbao hral s tou istou zostavou co v utorok LM, chcem sa opytat toto je ich najsilnejsie zostava? a ako by mohli hrat odvetu LM, takato ista zostava?

Reagovat
Phillipinho

Stejna sestava. Mozna de Marcos na beku misto Iraoly.

Reagovat
smazaný uživatel

https://vine.co/v/MLUlBwD7zPb

Však my ho zkrotíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Denisa musite vykupit

Reagovat
X-bano-X

Jo a potom ho od čiary poslal zas na lavičku

Reagovat
smazaný uživatel

Já si toho nevšimnul, vlevo je čas 81:13 a poslední střídání (Luismi) bylo v 80.min., takže se Emery asi na poslední chvíli rozhodl vysřídat Iborru, kterej toho měl plný brejle..Jiný vysvětlení asi neznám..

Reagovat
X-bano-X

On ho tam posielal ale potom sa tam vo vápne niekto zranil a tak striedal iného hráča. Potom dávali záber na Deloufea ako smutne sedí na lavičke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

A co má dělat?Ruku mu podal má mu naleštit boty?

Reagovat
smazaný uživatel

Buď jsi až moc inteligentní a nebo totálně hloupej, že jsi to nepochopil..

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Unai byl vždycky trošku magor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A najlepší brankár Majstrovstiev sveta sedel na lavičke to si pomohol

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Kameni sice vypadal vtipně, ale nakonec zachytal. Kobra style.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl jít dělat jedničku do Barcy a teď bude sedět v Malaze.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych mu v té Barce věřil víc než Ter Stegenovi a Mexičanovi..

Reagovat
bayern987

Reagovat
X-bano-X

Ochoa je práve mexičan

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu červených kariet v otváracom dni

Reagovat
Phillipinho

Zatim vsech 6 golu daly posily tymu

Reagovat
Phillipinho

Nove posily, abych upresnil

Reagovat
smazaný uživatel

Jak já bych te Valencii přál alespon ten 4.flek... vždycky jsem je měl rád,po Realu nejvíce ze Španělské ligy... Snad se už dají finančně trochu do pohody. Nekoupil je tedka nějaký miliardář? Snad to bude krok dopředu....

Reagovat
smazaný uživatel

Petr Lim

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsem to četl...tak snad Valencie zažije už lepší časy...bylo by načase,minimálně z pohledu financí...

Reagovat
Pasha

Sudi Chudák Iraizoz, takto neprávom obraný o regulérny gól. Ešte k tomu Bilbao, ktoré mi je sympatické

Reagovat
smazaný uživatel

Edgar jaký úprk před brankou Soriana.

Reagovat
smazaný uživatel

Dimitrijevski ani German Lux se zrovna dvakrát nevyznamenali.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo..můžete mi někdo přiblížit Rafinhu a El Haddadiho?

Reagovat
X-bano-X

Munir - dokáže zahrať na každej pozícii v útoku. Parádny vo vápne ale dokáže vystreliť aj z diaľky, najlepší strelec posledného ročníka juniorskej LM. Hráč barcelonskej rezervy, kde prešiel v druhej polke minulej sezóny z barcelonskeho juvenilu.

Rafinha - brat Thiaga Alcantaru. Tiež dokáže zahrať na viac pozíciách. Osobne sa mi viac páči v zálohe. Výborne číta hru, dobrý do kombinácie. Minulý rok v Celte(na hosťovaní) špílmacher. bol vyhlásený za hráča mesiaca.

Reagovat
Atlético de Madrid

ten Rafinha má neskutečnej potenciál a doufám, že to na něm Barca začne stavět už letos, minimálně jako první náhradnit za dvojicí Iniesta, Rakitič by měl bejt. A stejně tak doufám, že ho brzo vytáhnou do brazilskýho nároďáku, protože takovejhle kreativní hráč do středu zálohy jim hrozně chybí

Reagovat
X-bano-X

jj je výborný. Zápasov je dosť a verím že Lucho bude Iniestu s Rafinhom pravidelne rotovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za odpověď..přiznám se, že o Munirovi jsem ještě neslyšel...

Reagovat
Manik...

Barcelona pěkný výkon. Elche akorát bránilo - hnus. A Messi dokonce makal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prvy zapas, sice "len" proti Elche, ale obrovska spokojnost. Uz dlho som sa tak nebavil Barcelonou, naposledy asi za Pepa... Messi klasika futbalovy boh . Munir bude paradny hracik Mathieu bude dobra posila, zreje ako vino a spolu s Vermom a Bartrom to bude kvalitna defenziva. Pique tak to vyzera ze pomalicky v Barce konci ... Dnes teda parada, tesim sa uz na Villareal.

Reagovat
celeb

Vidiet hladnu Barcu, sprintujuceho Messiho, kopec mladikov - na nezaplatenie!

Akurat ten Sergi Roberto ma trochu sklamal. Ako nahradnik Iniestu kazdu loptu poslal len spat na stoperov, nulova snaha nieco vymysliet, nahrat dopredu, nabehnut si....

No je to jeho boj, ak sa chce presadit, bude musiet pridat.

Inak spokojnost. Ako s hrou, tak s vysledkom.

Reagovat
Rssa

Tak v té fázi hry to měl těžké, dopředu už se skoro nikdo nehrnul.

Reagovat
celeb

minimalne Jordi Alba, Messi, Pedro, Alves sa dopredu snazili aj ku koncu. Ja chapem, ze nechcel nic pokazit, ale on sa musi snazit vyuzit kazdu sancu, co dostane. Toto mu fakt nepomohlo.

Reagovat
Manik...

A když se vydal vpřed tak drbal a ztratil balon

Reagovat
madridcan

Messiho najebala ta macka, ze zabehla za tu chvilu viac nez on zvykne

Reagovat
Diego2

ale jo , dobreee

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, viděl jsem chvíli. Ale bylo to svěží od Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

A Messi si u třetí branky udělal z hráčů Elche totální kužely. Až jsem se za hráče Elche styděl.

Reagovat
X-bano-X

Pre real10: Dúfam že si dnes videl toho Rafinhu s Munirom na tribúne. To bolo panečku divadlo ako sa tam ohadzovali s pukancami

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ked chybal Suarez , Neymar , Pique a dalsi . Ale Bartra v zaklade nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Lavicka bola Sergio, Xavi, Ramirez, Pedro, Montoya, Masip a Bartra. Ked sa vratia Pique, Adriano, Neymar a Suarez, tak budu mat velky problem sa tam udrzat :)

Reagovat
celeb

Rafinha sa tam udrzi. Mozno aj Munir. (Na lavicke). Treba ratat s tym, ze min. 1 zraneny bude ( a to budeme radi). Rad by som videl, keby doma proti 'slabsim' superom dostavali mladi viac sanci, a hlavne von by sme chodili v plnej sile.

Inak dufam, ze ten Masch na stoperovi bola len vynimka. Navyse napravo Ten borec ma naviac a tam sa vyslovene zabija jeho talent. Ak ho nechceme vyuzivat, nech ide robit hviezdu niekde inde. Ma na to, byt lidrom timu a z pozicie pred stopermi digirovat obranu neskutocnym sposobom. Snad sa dockam jeho presunutia na DM a Busquestsovo posunutie dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

A to som este zabudol na Vermalena... Munir pojde urcite este do B-cka, Rafinha bude tiez rad, ked nebude sediet na tribune.

To s tym Mascheranom, dufam uz aj ja, ze uz konecne skonci. Stoperov je dost, teda ak budu vsetci zdravy a Mascherano by sa mal pekne striedat s Busquetsom. Tomu konkurencia urcite nezaskodi, vcera tam mal dva kiksy, z toho jedneho bola redka.

Reagovat
madridcan

Len jednym okom v bare(aj to som povedal vela), som pozeral ten zapas, ale co som videl, tak Elche nula bodov...Tento rok sa poberu.

Reagovat
smazaný uživatel

silná predpoveď, minulý rok v prvom kole fásli u nás 3:0

Reagovat
X-bano-X

Tak je, najmä keď minulá sezóna ukázala že Elche je silné hlavne doma. Vonku to bola aj v minulej sezóne bieda.

Reagovat
madridcan

V pohode. Mozes mi to v maji otrieskat o hlavu, ale tak to podla mna bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že byli hodně špatní , když ani proti deseti nedokázali vystřelit na branku , myslím, ale že Barca hrála včera dobře co se týče presingu a vykrývání prostor , na to jestli je Elche jasným kandidátem sestupu je ale moc brzo. Rád bych po dnešku řekl ,že Cordóba je kandidátem na LM.

Reagovat
madridcan

To si, ale nepovies, takze je to uplne jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne , nejsou kandidátem , včera na SB to nevypadalo ani na jednoho kandidáta.

Reagovat
madridcan

Deniiiis

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačný MOTM.

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorky nakonec v suchém triku. Levante zahrozilo až v samotném závěru, kdy udělal chybu ztuhlý Asenjo. Pak přidali ještě břevno. Vše po centrovaných míčích ze vzduchu. Levante bylo po celý zápas výborně takticky připraveno, opět se tam nebude lehce vyhrávat. Jejich nejlepší hráč a držák byl Simao. Ovšem kreativita opět nulová, takže směrem dopředu bída. Ponorka výborná po šestnáctku, ale do ní chodila v malém počtu. Přesto si za první poločas vytvořil fantastický Giovani DS 4 šance, z toho 2 tutovky. Celkově jejich nejlepší hráči byli Giovani, Bruno a MOTM neunavitelný Čeryšev. Naprosto ovládl svoji stranu, byl nezastavitelný. Ponorce taktéž fungovala s přehledem stoperská dvojice Gabriel-Victor Ruiz. Slabší zápas dal Cani. Ponorka v suchém triku.

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuju shlédnout pěknou akci od Moi Gomeze, který připravil lahůdkovou branku pro Čeryševa. Čeryšev dle mého nakonec s bilancí 1 plus 1. Jestli to byl on, kdo prostrkával na Ucheho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dle livescore nahrával na Ucheho Cani.

Reagovat
smazaný uživatel

Vietto ako hral ? ci vobec hral ? Mateo nehral zaklad ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vietto střídal Giovaniho až někdy kolem 80. minuty. A Musacchio byl jen na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=G-hDV-X0mrY

Pěkná kočka, ale vařit asi neumí.

Reagovat
Kokesh

pic.twitter.com/JMWTuH4gcg

Reagovat
Mada

Reagovat
drussbarb

Pěkné, já jsem velmi spokojený. Doufám, že Piqué zůstane na lavičce a že Munir dostane víc šancí. A Messi byl konečně aktivní, krása

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to Cristianovi asi zase projde. To je nehoráznost.

Reagovat
Reggie

To vypada, jako by ho to naucil kolega z reprezentace, ikdyz ten radsi pouzival nohy. Nicmene hovada jsou to oba dva evidentne.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zase provedl bůch z Madeiry? Jen normální simulace nebo nějaká kopačka do hlavy jako Gabimu vloni.

Reagovat
-Carles-
Reagovat
smazaný uživatel

Dík , jo hodnej hezkej chlapec z týmu plného morální a lidské kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký takový tým skutečně existuje ?

Reagovat
valloire

Ano. Je to FC Barcelona. Víc než klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť říkám, to pravidlo z PL platí i ve Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

neplatí. Disciplinárka to normálně projednávat mohla ...

... kdyby chtěla.

Reagovat
valloire

koukám, že víš jako vždy kulový

Reagovat
smazaný uživatel

a cos jako čekal? beztak atletico ani nepodalo protest

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by si asi nikdo nemohl myslet , že se to bude řešit, Ramos má něco podobného každý zápas a ještě se rozčiluje na rozhodčí. To jiné nebude.

Reagovat
drussbarb

Chtěl bych vidět zdejší debatu, kdy Messi předvedl to, co CR7

Reagovat
Atlético de Madrid

no Messiho největší akt agrese byl ten nakopnutej balon mezi diváky před pár lety, takže si dost dobře neumim představit, jak takhle někoho tluče

Reagovat
migwel

FAKT? https://www.youtube.com/watch?v=xSLxa3MYMcw asi krátká paměť....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
asskicker

je sranda ze su tam pady za ktore delfin kope v Reale penalty

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro tak svěží Barcu, jakou jsme měli tu možnost vidět včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Marty, viděl jsi Rakitiće? On už není klasická desítka. Naopak byl včera nejspíš nejlíp bránícím záložníkem. Jeho výkonu chybělo víc odvahy při hře dopředu a náběhy před vápno na odraženou střelu. Ale svým pohybem zabere spoustu prostoru.

Reagovat
Atlético de Madrid

Rakitič a jeho bránění je hodně zajímavá kapitola. Například domingo ho v double pivotu s Modričem docela hejtoval, mě tam ale popravdě spíš příjemně překvapil. Ono to samozřejmě vůbec nebylo ideální a Chorvatsko vypadlo hlavně kvůli absenci nějakýho štítovýho záložníka, ale Rakitič tam zahrál líp, než by to zvládla většina ofenzivních záložníků. Takže i přes to, že to jako celek kvůli tvrdohlavosti Kovače nefungovalo, Rakitič tam byl nad očekávání dobrej. Právě proto si myslim, že tu roli CM v Barce zvládne výborně a určitě je pro defenzivu platnější než Iniesta.

Reagovat
garruklol

Messi včera úžasně Fakt jsem se bavil

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý zápas , Messi , Rakitič , Alba , Iniesta skvělí , problém vidím v Busquetsovi , dlouhodobě mě přestal přesvědčovat a jeho včerejší zkrat je pro mě záhadou ,dával to stoperům nebo gólmanovi? V obou případech je to na pováženou. Zápal jsem viděl také na Alvésovi , bohužel jeho výkon dobrý nebyl.

Reagovat
Reggie

Jestli by nemel Lucho zauvazovat o tom, ze by misto Sergia hral Masch.. Mozna mel Bus moc dlouho jiste misto v zakladu a potebuje konkurenci. Song pro nej zadna konkurence neni, ale Javier je jina pisnicka. Na MS byl naprosto neskutecnej! A taky tam byl lidr, to bylo treba dobre videl pred prodlouzenim a nebo penaltami, jak vsechny hecoval. To je taky potreba

Reagovat
smazaný uživatel

Ano , taky dobrá volba , mě spíš napadala záloha Rakitič - Iniesta - Rafinha(Xavi) , Bus je fakt špatný , snahu a obětavost mu rozhodně upřít nelze , ale absence rychlosti a minimální dynamika na takový post v tomto systému hry prostě nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

jj Bus už je dlouho o ničem. bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

masch na dm byl pro mě možná nejlepší hráč ms. po včerejšim výkonu by si měl busq odpocinout a pripadne se posunout trochu vic dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

až na to posunutí , ofenzívně jsou na tom snad všichni záložníci líp.

Reagovat
-Carles-

Leo už len 6 gólov a vyrovná gólový rekord Zarru

01. Telmo Zarra 251

02. Leo Messi 245

03. Hugo Sánchez 234

04. Raúl González 228

05. Alfredo Di Stéfano 227

06. César Rodríguez 224

07. Enrique Castro González Quini 219

08. Manuel Fernández Fernández Pahiño 211

09. Edmundo Suárez de Trabanco Mundo 195

10. Carlos Alonso González Santillana 186

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik má Ronaldo ,myslel jsem , že je jen těsně pod dvoustovkou?

Reagovat
smazaný uživatel

177

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
Free_player

šílená mašina ... to do třech zápasů padne

Reagovat
Masi

To hraje Uche tak skvěle pořád? Jak si dělá prostor a rve se do zakončení, na to se hezky kouká.

Reagovat
smazaný uživatel

Eibar bezvadne, Javi Lara golazo jak stehno https://www.youtube.com/watch?v=zRDmISPFTEg

Reagovat
Phillipinho

Jak tak koukam, tak Guaita dost hroznej pri debutu v Getafe

Reagovat
houdic

V podstate jo. Jsou zapasy, kdy mu to tolik nebeba, ale rozhodne se snazi. Uprimne fakt nechapu pproc nejel na MS, mozna nekoho nasral, myslim ze jsem nekde cetl, ze je to docela blazen. Ale timhle si fakt nejsem jisten, kazdopadne utocnik je to paradni...

Reagovat
Dr. Admess

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10599346_300182260166318_2276997857857850731_n.jpg

Na ten zápas s Numancií asi nikdy nezapomenu. Byl jsem ten den dost nas*anej a vůbec jsem nevěřil, že v tý sezóně ještě uděláme treble.

Reagovat
smazaný uživatel

jako zpětně musím říct, že měl Pepek pod sebou fantastický tým. Jmenovitě je to proti tomu, s čím jsme nastoupili včera, tak o dva levely výš.

Reagovat
smazaný uživatel

a byli ti hráči tak "jmenovitě skvělí" už i v tom roce 2008 ?

Reagovat
X-bano-X

Viem, že sa to viacerým tisne na jazyk a tak to poviem ja. Z toho Realu ide strach

Reagovat
valloire

Vzal jsi mi z huby na poslední chvíli.

Reagovat
valloire

to

Reagovat
smazaný uživatel

No, k nějakýmu galapředstavení, dokonce i k slušnýmu výkonu to mělo dost daleko. Ke konci sem fakt čekal, že Cordóba vyrovná, ta pojistka měla přijít mnohem mnohem dříve. Ale když vezmu, že ani ne 72 hodin zpátky se nastupovalo k zápasu s Atléticem, tak to beru. Hlavně, že jsou 3 body.

Reagovat
Ángel di María 22

S podobnými výkony můžeme jít okamžitě do prdele.

Je tam moc ofenzivních hráčů a je to šíleně kontraproduktivní, jestli se James nenaučí hrát to co Ángel, tak prostě nebude hrát, byl tam naprosto navíc. Kontinuita z minulý sezóny je fuč a začínáme jako loni, jako kdyby nás Carlo trénoval od léta 2014. Naprosto tragickej Bale, čekal jsem od něj rovnou super výkony, když měl přes pauzu havaj a celou přípravu. Střídající hráči uplně na hovno, Carvajal posral snad každou přihrávku, Isco se zase rozhodl, že akci jinak než sólem přes tři nezaloží a odyý už se rozhodl nahrát, bylo to vždycky o vteřinu pozdějc.

Hrůza ty vole. A i to nasazení bylo bez zájmu, Ronaldo chtěl hrát, nabízel se, měl smůlu na ofsajdy, ale jinak to bylo hodně "mam to v piči" od zbytku týmu, vůbec se mi to nelíbilo a pokud nechceme ztratit už ve druhym kole, tak by měl Carlo hodně rychle začít dávat věci zase do kupy.

Reagovat
M.Vaza

Naprostý souhlas se vším..

James je tam vyloženě na dvě věci, kdyby tehdy raději přivedli toho Falcaa, a nechali Ángela tam kde byl..

Očekávám brzkou ztrátu bodů..

Reagovat
misinho7

uplny suhlae , mozno niekto si pomysli ze vela utocnych hviezd znamena vela golov ale je to naopak.. Vsetci si lezu do priestoru , vsetci sa chcu mojkat a loptou a vsetci chcu davat goly... Tak james mi pride dost pomaly a myslim si ze toto co hral angel oj nikdy hrat nebude , vacsinou vsetko spomaluje co je uplny protiklad angela ale zas neni koho tam dat aby to zrychloval , kroos s modricom su vedia peone prihravat ale niesu to nejaky driblery , isco sice obide 3 hracov ale zvytocne soluje , napr dnes vzdy volil tazsiu cestu radsej sa pustil do troch aoo keby mal nahrat a nechcem vidiet stred xabi,kroos,modric sak to bude totalne staticke , strasme tam chyba ten motor ktorym bol angel ... Cris a karim sa mi dnes pacili mapi chut hrat naopak Bale bol tragicky a dost ma sklamal podarenej priprave ale snad sa chyti.. A arbeola to je katastrofa , dopredu nula bodov carvajal ho strci do vrecka aj ked dnes nemal svoj den a tiez to bola tragedia

Reagovat
misinho7

Sry za chyby pisane na mobile

Reagovat
Ángel di María 22

James mi prijde taky nakej pomalej. Cekal jsem, ze bude mit dobry zrychleni na miste, ale zatim je to od nej hruza, cekam ale ze se zlepsi, to jako jo.

Reagovat
smazaný uživatel

já sem právě nechápal, když jste psali (fans Realu), že by mohl hrát na křídle atd. Kdo ho sledoval na MS, tak musel vidět, že rychlý opravdu není a že je to klasická desítka

Reagovat
valloire

Ale kluci, je srpen, do jara daleko.... Já jsem v klidu, nohy mám na stole a budu je tam mít minimálně do dubna. Loni jsme začali ještě hůř a byla z toho décima...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl z toho být klidně triple díky ultra ztrácející Barceloně a překvapení v podobě Atletů... Doufám, že Carletto konečně potvrdí, že není jenom pohárovým trenérem, když máme Decímu, tak to chce vyhrát ligu dvakrát-třikrát po sobě, aby pochybovači chodili kanály.

Reagovat
10FKK

Není to málo?

Reagovat
valloire

Není. 3x za sebou ligu je minimum. Očekávám pořádnou sérii tak 5-6 vítězství jako za Supa a Huga.

Reagovat
10FKK

Takže je

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Je, ale tak když si to Atleti tolik užívali, tak jim to kldině znovu dopřejem a dáme si snad už dvanáctou LM a xtou Copu

Reagovat
valloire

11

Reagovat
smazaný uživatel

Proto jsem napsal snad už dvanáctou Jsme namyslní a čekat na další LM ty tři rok se nikomu nechce

Reagovat
Kluivert9

Vám už to budou dávat rovnou po dvou? Uefadrid!

Reagovat
valloire

Reagovat
10FKK

Copa del Rey: Barca 26x, Bilbao 23x............. real 19

Reagovat
valloire

pohár útěchy pro klub neschopný vyhrát ligu nebo PMEZ

Reagovat
-Carles-

Pohár útechy...

Reagovat
valloire

Reagovat
Diego2

Myslis jak chodil valloire v prubehu MS?

Reagovat
valloire

chyběl jsem ti?

Reagovat
Diego2

Ne, jen jsem cekal neco na Messiho goly,kdyz si byl pred MS sama sranda

Reagovat
valloire

Messiho goly moc neřešili. Sice díky nim postoupili snadno ze skupiny, která byla ale asi nejlehčí co pamatuju na MS, ale klasicky, když šlo do tuhýho, tak se odmlčel. Neběhal, a to jsem si myslel, že se v Barceloně šetří na MS, kde to rozbalí. Názor na něj jsem měnit nemusel. Nebyl tady během MS CHONG i já. Proč asi? Přemejšlej anebo se zeptej jirika a mikyho10, ty ti to objasní.

Reagovat
asskicker

Messi goly moc neresili = postupili diky nemu zo skupiny

Klasicky sa odmlcal - ako teda dosla Argentina do finale? ved to potiahli hlavne traja hraci, Di maria, Messi a Romero a Messi este mohol rozhodnut finale, chybalo par centimetrov.

Takze v sucte dal hobit viac golov ako delfin za 3 sampionaty, vybojoval medajlu, co sa jemu nepodarilo, kde kanonada delfina zacala Iranom a skoncila tragickou Severnou Koreou + pripojil jeden gol Ghane tento rok, skoncili po skupine, pofnukal si a siel domov.

Reagovat
valloire

blablablabla

Reagovat
Diego2

Reagovat
asskicker

Tak co dedo, dosli slova, ci uz nevies aku sracku vymysliet?

Proste hobit > delfin

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsme neviděl, nebyl jsem doma, ale podle toho co čtu, tak v posledních letech celkem naše klasika. U Socek by byl James nejlepší na lávce, ale podle toho co píšeš, tak Isco se taky moc nezměnil.

Co Iker? Teda kromě výběhů? A vůbec hra dozadu? Marcelova strana asi průvan a Arabela šel zase na beka realtivně brzo ven.

Reagovat
M.Vaza

Tu obranu bych nazval "Hra na hraně"

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokial nedostane 90 minut zbytocne nieco kritizovat ci nas vytrhne z biedy za 20 min . Naviac dneskam mal 0+1 , Rad by som bol keby si sadol Bale pretoze posledne 2 zaps .velka tragedia . A Marcelo tiez

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo to bude mit tezky, pokud bude na celou lajnu sam.

Reagovat
Ángel di María 22

To ne, průvan nebyl, Cordoba sance prakticky nemela, akorat z dvou centrů. Spis to byl zoufalej vykon smerem dopredu, nepresnej, neaktivni, bez nakejch super kombinaci, proste hodne nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň, že to dozadu bylo v klidu (?). No jasný, příští kolo snad bude aspoň trochu lepší, nebo to prostě ubojujem. Tajně doufám, že Ponorky oberou méně než klub.

Reagovat
Manik...

Souhlasím s ostatními, že to byla sakra bída. I když jsem viděl jen 1. poločas. Nicméně neviděl bych to tak černě, je stále srpen a tohle bylo 1. kolo. Navíc příprava nebyla ani zdaleka v plné sestavě díky MS, takže všechno chce čas. Ten tým se musí najít. Problém je v tom, že v PD toho moc času není a každé sebemenší zaváhání nás může stát titul.

Dalším problémem a to sakra velkým je, že týmy na Real a Barcelonu v podstatě jezdí jenom bránit v 10 lidech vápno. To je vážně otřesní vizitka té ligy

Reagovat
smazaný uživatel

ako keby to inde tak nebolo

Reagovat
Manik...

Kde jako myslíš? V PL, BL? Ani náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

ak ti to tak vadí, tak jednoduché riešenie, nekukaj Primeru, kukaj BL, PL

alebo si nevymýšlaj, nevyplakával José, že West Ham hrá futbal ako z 19. storočia?

Reagovat
jany kozak

atletiko sa ukazuje v plnej krase zakerna hra jak vzdy aky trener taky klub ,rayo si z nich robi srandu musia vyhrat

Reagovat
Ángel di María 22

Poznatek z dnešního posledního utkání, Juanfran vypadá jak vyblitá brokolice a ještě neměl ani náhodou dohrát, zákeřný kopnutí u rohu a druhá žk jasná, škoda. A Rayo hrálo fakt dobře, s velkou intezitou, Atletico se vůbec nechytalo a Aquino si tam z nich dělal prdel kdy se mu zachtělo. Fyzicky na to Atletico nemělo už v prvnim kole a fotbalově jejich tradiční klasika, hnus, Rayo vládlo v šancích i držení míče, nějakejch 62% a Atletico to konečně neurvalo z těch jejich klasickejch standartek

Škoda, tady Rayo ztratilo 2 body, doma budou nebezpečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Manuchovi to tam mohlo padnúť a tie ich štandartky v pohode zbieral Ba

naši niggaz zaúradovali

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to bolo dobré, ukľudniť rozohrávku a máme ich

Cristian okrem tých odkopov do autu bude posila

Ba dneska vymazal Mandžukiča, kraľoval vo vzduchu a tá karta pre neho bola fakt výsmech...

celkovo mám dojem, že sa často zbytočne serkáme v obrane s loptou, miesto toho aby sa posunula hore...

Baenovi nevyšiel zápas, ale tak mal to ťažké a svoje si tam odzavadzal

Kakuta sa snaží, technicky je na tom fantasticky, akurát zbytočne stratí ľahkú loptu

Bueno je proste Bueno

Aquino hráč zápasu, na tej ľavej strane si robil čo chcel, Ansaldi absolutne netušil, miestami si pripadal ako na kolotoči

útočníci dobre, Pereira podľa mňa neni hrot, skôr by som ho striedaval s Buenom, Manucho si rázne zažiadal o základ, úplne pripomínal Larriveya

Juanfran dnes nemal dohrať

druhý polčas ani nebolo vidno, že proti nám stoja finalisti LM a obhajcovia titulu, Cholova partička sa k nášmu vápnu pozrela iba po našich stratách...

bod poteší, mohli sme mať 3

AUPA RAYO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace. Druhý poločas jste ovládli.

Reagovat
jany kozak

moc fajne

Reagovat
smazaný uživatel

Každý den není posvícení. V první půlce se měla dát branka a mohlo být hotovo. Druhou půli nás Rayo přejelo. Moya tam něco chytil. Miranda lepší Godina. Ansaldi dobrý, ale Aquino ho párkrát škaredě povodil. To Juanfran na druhé straně se povodil často i sám a nervy měl na pochodu. Nemusel vůbec dohrát. Jak je pro hru Atlética důležitý Tiago netřeba připomínat. Mario je slaný nemastný. Gabi těžkopádný, Koke neměl, ale fakt neměl vůbec den. Griezmann měl dobré momenty, ale čekal bych ještě větší aktivitu. No nebylo moc s kým si to dát. Mandžukič měl v první půlce rozhodnout. Raul Jimenez rozpačitý, něco dobrý, ale nelíbil se mi v osobních soubojích, často fauloval a před půlkou mě naštval, když zadrbal skvěle rozběhnutý brejk. Střídání se nepovedla. Saul se nechytil, i když jsem věřil, že bychom snad mohli v té bídě druhého poločasu po jeho příchodu podržet více míč. Ale to se nestalo, naopak. Klíč ke tlaku Raya bylo střídání Jonathan - Manucho. Najednou bylo na koho centrovat a koho vyhledávat. Jejich hra dostala nový rozměr, probudil se Aquino a začal sypat centr za centrem. Bueno dobrý. Kakuta se mi líbil. Tyhle technické typy mám rád a uhlídal si Juanfrana. Otázka je, jestli dnešního Juanfrana musel vůbec hlídat. Obrana Raya dobrá. I když někdy ta rozehrávka dost haprovala. Ten dredatý černoch dost nepříjemný. Stává se. Jede se dál. Někdy je dobré spadnout zase z oblak (z Realu) do reálu všedních dní.

Reagovat
smazaný uživatel

dredatý černoch bol Manucho, druhý černoch je Ba, Kakuta je holohlavý, Las nehral a iných černochov už nemáme...

fakt som nechápal, čo čakal, že tam Saúl predvedie? chalanisko je najlepší v tom, že behá, podarí sa mu nejakým spôsobom zobrať loptu a nahrá ju Trashorrasovi

proste ste zúfalo nekreatívny

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, myslel jsem Abdulaye Ba. Tak ale o té nekreativitě se to ví. Když nehraje Tiago není klid ve středu hřiště a když nehraje Arda není myšlenka. A když nemá den ani Koke, tak je to v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně by vás možná sundal RG. Kdyby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

v zime zobereme Tamuda, v odvete 0:1 Tamudo 90+3

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

teraz tam nebude záškodník Saúl

Reagovat
smazaný uživatel

A moc si nevyskakuj. Je sice pěkné, že tvrdíte muziku za pár / za žádné šupy, ale po prvním poločase jste mohli být na lopatě, kdyby se proměnily šance.

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitný brankár je základ

Reagovat
smazaný uživatel

A seklo mu to v tom retro dresu.

Reagovat
ACSeRw!n

proc musel jit zrovna do MU... to je proste k zbliti

Reagovat
smazaný uživatel

FEKAL MADRID JE K ZBLITI TY DEMENT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem rád, že šel zrovna tam. Oni takovýho hráče potřebujou. Převezme 7 po Cristianovi a bude to lítat

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
-Kopy-

Rayo pěkně, viděl sem druhej poločas a nestačil se divit, takový nasazení a i dobrý individuální výkony (Aquino, Manucho) a na to, že tam bylo jen 11 tisíc diváků, tak i dobrá atmosféra.

Reagovat
smazaný uživatel

Prestante tu daktori furt pcovat na Jamesa. Hadam necakate, ze bude hned strielat hattricky.

Kazdy je iny a on sa len musi prisposobit, potrebuje si zvyknut, ma 23 rokov takze ked bude tvrdo makat zlepsi sa. Mne sa v druhom zapase proti Atleticu pacil.

Hra neni zmenena. Di Maria je skor kridlo a tak aj hral, hlavne centre. James je viac tvorca, viac golovy.

Je zaciatok sezony, niektori vyzeraju akoby sa nevratili z dovolenky. Uvidíme proti silnejsim

Reagovat
sensei25

je pomalší ako ja....a to je veľký handicap...

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna k najpomalsim nepatri

Reagovat
sensei25

Ak si včera pozeral,tak si si všimol,že Cordoba bola pred vašou bránou vo veľkom počte hráčov a dostal sa k lopte James a namiesto smrteľného brejku,ktorým je MAdrid povestný to totálne zabrzdil. Di Mária by bežal ako o život,no James je úplne iný. Myslím si, že týmto bude váš rýchly prechod do útoku trošku strácať.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tu nebudem hodnotit hraca, ktory je u nas chvilu ako keby bol u nas 3 roky

Reagovat
smazaný uživatel

Proti silnějším už jsme viděli ...

... Atleti si tu supercopu pěkně užili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie zapasy kde sme boli lepsi, mali viac sanci a kde sme im pustili v prvom zapase lacny gol? Keby daju do toho vsetko ako oni a hrali by sme s nasadenim ako v LM tak pohar je nas. Oni vytazili zo skaredeho defenzívneho futbalu z minima maximum

Reagovat
asskicker

Keby Boli ste lepsi v prvom zapase, ten druhy Atletico.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhy bol vyrovnany

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Cholo pre teba

Do you think Diego Someone still wants to talk about budgets? OK well just in case he does, Rayo’s entire squad cost exactly €0.00

Reagovat
smazaný uživatel

Zase na obranu Chola - vy jste unikát, kuriozita, anomálie ... Jak děláte fotbal vy, ho nedokáže dělat nikdo jiný. Takový fotbalový perpetuum mobile.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v prvním kole jsme se podle mě uvedli nejlépe , sice bez několika zraněných a v deseti ,ale i tak jsme soupeře do ničeho nepustili , líbilo se mi to hodně , jako už dlouho ne. Výkony našich největších konkurentů bych označil za přímo za špatné , Atlético jsem snad v minulé sezoně neviděl takhle hrát , ale na obranu je potřeba říct , že mají za sebou superpohár a s Rayem to na jejich hřišti nikdy není procházka , jsou tam velmi fotbaloví, nicméně mám u colchoneros pocit , že dost oslabili, ty dva odchody do Chelsea budou těžko nahrazovat , také se mi zdálo , že vidím jiného Juanfrana,samozřejmě citelně chyběl Raul Garcia a nevím proč nehrál Tiago.

U Realu si myslím ,že došlo také k oslabení , stále nemůžu uvěřit té radostné zprávě , že Di Mária odchází , podle mě byl vždy oporou a jeho agilita Real povzbuzovala , včera tam snad nebyl nikdo , kdo by vyvíjel větší agresivitu na soupeřovu bránu, James podle mě není hráčem pro Real. Ronaldo si svůj zápas vyhrál tou závěrečnou peckou , ale mužstvo , v němž už několikátou sezonu odehrává svá soukromé mistrovství bylo včera špatné.

Jeden důležitý jmenovatel : Byly to první zápasy , ovlivněné mnoha okolnostma a favority nelze stanovovat , mě jen naplňuje radostí , že podle úvodního výkonu bychom mezi ně rozhodně měli patřit. Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro ve všem máš pravdu, ale Jamese bych ještě nesoudil ten se potřebuje rozkoukat, ale mě se taky zatím nelíbí to je pravda. Jinak Barcelona začala asi nejlíp to jo , ale je to pořád jen první kolo a jsou z toho všichni hotový. Myslím, že v minulý sezoně vyhráli první zápas 7:0 a jak dopadli

Reagovat
Switchback

tak dopadli ... vím kam ti míříš ale zase jsme o ligu bojovali až do posledního kola ... na to jak jsme hráli špatně, tak celkem ,,úspěch,,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli u tebe budí loňské druhé místo takový smích , tak nevím co jsi říkal umístění Realu v lize(teď je asi nasnadě odpověď o LM) . Jenom jsem okomentoval postřehy z prvního kola a napsal mimo jiné ,že mezi favority patříme, ale tam bychom patřili , i kdyby jsme v prvním kole neuspěli. Nebo považuješ třeba Atlético za odepsané?

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný, že tomu jak hrála Barcelona věnuješ v tom rozboru jednu(!!) větu a o rivalech se sáhodlouze rozepíšeš. Priority.

Reagovat
smazaný uživatel

A není to tím, že se tady výborná hra Barcelony už rozebírala včera a předevčírem dostatečně, kdežto madridské celky hráli až včera večer, a rozebrané to ještě pořádně nebylo?

Priorito.

Reagovat
smazaný uživatel

som zvedavy, ci ta obkukana hra bude ucinna proti silnejsim

Reagovat
X-bano-X

obkukaná hra márne hľadám hernú spojitosť medzi minulosezónnou a tohtosezónnou Barcelonou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to víš , všichni jsme zaujatí a já jako culé jsem ten famózní výkon Realu přesto pohanil.

O prvním zápase Barcy už řeč byla a další ódy (tak jsem ten zápas cítil) jsem pět nechtěl ,neboť by to vedle kritiky soupeřů vypadalo nedobře a ty by ses ozval , že je zajímavé , že Barce věnuju tři odstavce a soupeřům jen jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Jamese bych taky hned neodepisoval, ale on je tak stršně pomalej. Aspoň na té výbušnosti s ním musejí zapracovat. On je jak hráč po dlouhodobém zranění, ne mladík v nejlepších letech. Nicméně Real sám odchodem Angela pasoval do role favorita La Ligy Barcelonu.

Reagovat
sensei25

jedna lastovička leto nerobí....je to prvé kolo...ak chceš hodnotiť našu celú sezónu na základe výkonu s Elche,ktoré nás nemohlo preveriť,tak ja potom už neviem...myslím si,že môžeme už na Villareale stratiť...som zvedavý,čo napíšeš potom...takže radšej nič nepíš,buď skromný a na konci sezóny sa budeme možno radovať...ja po takej prestavbe nečakám žiadnu trofej,favorit je jasný...REAL MADRID...my môžeme len prekvapiť túto sezónu...

Reagovat
asskicker

Ty tu davas Barcu do pozicie nejakeho outsidera, Real ak by udrzal Di Mariu tak je jasny kandidat na titul, teraz im az tak neverim, je to 50:50 a navyse Carlovi ide skor europa ako liga.

Reagovat
sensei25

a ty dávaš tím,ktorý precháza prestavbou,ktorý nepriviedol žiadneho top stopéra,ktorého zháňame už 3 sezóny(mathie a verma je super,ale top je asi niečo iné) do úlohy top favorita na základe jedného zápasu....NEPOCHOPITELNEEEEEEEEE...

Reagovat
valloire

mladej kluk, hned se nadchne a pak na jaře čumí jak zjara, když jeho tým končí ve čtvrfinále

Reagovat
asskicker

tak to si si za 12 rokov celkom zvykol dedo?

si fakt traged, ako delfin

Reagovat
valloire

to je furt delfin a přitom to přeje celýmu delfináriu

Reagovat
asskicker

nj, sme v tomto rovnaky - aj FCB aj RM ma v time simulantov.

kazdopadne ten najvacsi, najlepsi a najzakernejsi delfin je uvas.

Reagovat
valloire

bla.........................................

Reagovat
asskicker

dedo, ta senilita na teba dolieha, dnes nejak nemas energiu, najprv blablabla, teraz uz len bla........

si OK?

Reagovat
valloire

b.................

Reagovat
smazaný uživatel

Že se sním ještě bavíš...?

Reagovat
valloire

Chtěl jsi napsat, že se s ním ještě spíš bavím já ne? Dyť je mu tak 15...

Reagovat
asskicker

Dedo, ved keby to tak chcel napisat tak reaguje na teba, mas to zase cele popletene...

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

neymar ale neni v rmadridu zmetku

Reagovat
asskicker

waw, ty vies pisat? klobuk dole Kazdopadne delfina mate v podobe CR a ten je v Madride - ved aj vcera skakal, ci si to nevidel?

Reagovat
smazaný uživatel

jednou za cas.. neymar pravidelne co hraje

Reagovat
asskicker

jednou za cas, dobry joke

neymar sa este musi posnazit aby sa dostal na uroven Ronalda, aj ked nabehnute ma kvalitne.

Reagovat
smazaný uživatel

to jen proto ze je neymar o tolik mladsi jinac byt v jeho veku tak ho trumfne jak nic

Reagovat
asskicker

jj sa pozri kolko sa naskakal Ronaldo vo veku Neymara. Teraz je to uz lepsie, aj ked si tie svoje traparny nemoze odpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

za to u Neymaa je to horsi a horsi

Reagovat
10FKK

Ale není.. Cucáš si to z prstu.. Kolik simulací udělal v poslední sezóně? Na fňuknu z madeiry se ve skocích do rozbouřených vln nikdo nechytá a chytat nebude!

Reagovat
smazaný uživatel

fňuknu z Madeiry ...

Reagovat
asskicker

Mas problem s pochopenim jednoducheho textu? Kde ju davam do pozicie TOP favorita - nepochopitelne je pre mna to, ze mas problem s jednoduchym textom.

Ja Realu nijak zvlast neverim, je to u mna 50:50. Atletic podla mna bez sance.

Inak minula sezona bola ukazkovym prikladom - Barca uplne na hovno a od titulu ju delila jedna vyhra.

Reagovat
madridcan

Chelsea a PSG by ti nedali za pravdu.

Reagovat
asskicker

To ze s nimi vyhral ligu znamena co?

Mne ide o to, ze Carlo je skor uspesny v europe ako na ligovom poli.

Conte je jeho opak - ten si to daval v lige ale v europe koncil celkom skoro.

Reagovat
madridcan

,, navyse Carlovi ide skor europa ako liga."

Chelsea a PSG by ti nedali za pravdu.

Reagovat
asskicker

Tak si porovnaj pocet ligovych titulov vs europa.

Reagovat
X-bano-X

S Chelsea a PSG niečo v Európe vyhral?

Reagovat
Jerichoo

prečítaj si to ešte raz prosím

Reagovat
smazaný uživatel

ty si blbec ale to kazdej fanda barcelony vlastne

Reagovat
Mada

Reagovat
valloire

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Di Maria podaval nevyrovnane vykony, poslednu jesen sme ho isli vypiskat. Zlepsil sa az na novom poste.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem jen napsal ,že mě tým překvapil , že hrál dobře a to bez zraněných hráčů a v DESETI a že si myslím ,že o titul budeme soupeřit. Čili když to přeženu , nenapsal jsem nic nového a ty mě tady umravňuješ , bych nic nepsal? A škoda , že jsi to nečetl celé , psal jsem tam i o tom ,že po jednom kole nejde nic soudit. Ale jak vidím ze tvých dalších příspěvků , jsi tu proto , aby jsi umravňoval culés při jakémkoliv náznaku naděje.

Reagovat
Jerichoo

Tie nové dresy ja sa odstrelím

Reagovat
Dr. Admess

Top of the league.

Dáme to letos start-cíl?

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk se podívá okolo sebe a musí mu být jasné, že je tady NOVÁ SEZONA V PRIMEŘE.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ty jsi v sedmým nebi, že tady můžeš blít kolem sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

blít? Jsem použil blicího smajlíka snad 10x za tu dobu, co tady je.

Já nebliju ani na svoje bílé kamarády, a to už je co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle čeho to kolem sebe poznáš? Máš v pokojíku čerstvě nastříkáno na plakátu Barcelony?

Reagovat
teenz

Přes mrdku tu je expert Atletico.

Reagovat
homeles8

kompletně zrušit PD sekci na EF a veškerý OT o PD by byli trestaný banem natrvalo

Reagovat
Atlético de Madrid

Ty nový dresy Realu jsou naprosto strašný, ten obrázek draka je jako z nějakýho seriálu o pokemonech Ne že by naše letošní venkovní dresy byly nějakej zázrak, asi jako ty loňský žlutý, ale aspoň nemaj obrázek...

Reagovat
Atlético de Madrid

a přitom kdyby tam nebyl ten drak, tak je to jeden z nejkrásnějších dresů, co jsem kdy viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v Asii se budou určitě dobře prodávat...

Reagovat
smazaný uživatel

My tam mame nejaky cinsky kliky hak, to musi byt v Azii hit

Reagovat
Atlético de Madrid

jo on ten drak taky bude čínskej, holt tam je přes miliardu potenciálních fanoušků, který by pro sebe chtěl Real...a Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

minulý rok sme ich nažhavili zápasmi o 12, teraz sa im políškame dresmi, budúci rok budeme hrať 1. kolo na Námestí Nebeského pokoja

Reagovat
hntlyl

Mně se celkem líbí. Jakkoliv jsem minimalista a nápisy nebo obrázky nesnáším, tak tady ti draci vypadají ještě dobře, moc to neřve, je to decentní. V porovnání s tím, jaký design kopaček Yamamoto navrhuje, určitě. Spíš se mi nelíbí ten brankářský aka loňský third kit s reverse znakem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pérez je prý v Monaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tygr je oproti Benzínovi tak o půl levelu vylepšení.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tygr je rozhodně cesta, jak začlenit do sestavy Jamese. Benzema je totiž výbornej v mezihře a okupuje hodně i podhrotový prostory. Což jsou přesně ty prostory, kde by se měl pohybovat James a je to tam přecpaný.

Falcao je hroťák, kterej si bude nabíhat na přihrávku a to jim pomůže. Ale jinak si ani nemyslim, že je Falcao zase o tolik vesmíru platnější hráč. Rozhodně je mnohem lepší v koncovce a střílení branek, ale zase je otázka, jestli Real potřebuje zrovna tohle. Myslim, že by pro ně byl dobrej ne kvůli počtu gólů, ale právě kvůli henrímu profilu odlišnýmu od Benzemy

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím, že Tygr strčí Benzína do kapsy docela jednoznačně.

Akorát bych při tom příchodu nepobral ten loňský odchod Pipity. Toho Florentino prodal, aby dal Benzínovi pocit důvěry, což by hned rok nato zase pošlapal.

Reagovat
teenz

Ve střílení branek max, na co stejně máme Crise a Geretha. Karim je ideální útočník právě k těmto dvoum hráčům.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš jo. Je pravda, že on je hodně dominantní, což vy v tom útoku už úplně nepotřebujete.

Reagovat
Atlético de Madrid

To mi přijde jako platnej výrok za situace, že nepotřebujete zakomponovat Jamese.Pokud ho chcete zakomponovat jako podhrotovýho hráče, tak jsem si dost jistej, že by si sednul mnohem líp s Falcaem.

Reagovat
teenz

Jo, protože za 1. na tuhle pozici hrajem a za 2. určitě bude hrát podhrot a zasebou Kroos - Modrič. Prostě a jednoduše pro Chámese místo neni.

Reagovat
Masi

Pokud bychom chtěli hrát na podhrot, máme Isca. Carlo odmítl měnit rozestavení.

Reagovat
smazaný uživatel

"Toho Florentino prodal, aby dal Benzínovi pocit důvěry"

Co to je za žvást?

Florentino musel prodat, protože taky za hodně nakoupil. Nebo jsi snad s Florentinem mluvil?

Reagovat
Atlético de Madrid

Miluju Falcaa ale zároveň jsem taky celkem fanoušek Benzemy. Sice se rád zasměju, když něco občas epicky zkurví, ale jinak je to strašně nedocněnej hráč, je hrozně komplexní, má techniku a dokáže produkovat geniální momenty.

Falcao je neskutečnej zabiják do vápna, ale s balonem neudělá takový kousky jako Benzema, nedokáže tak dobře kombinovat, nedokáže pravidelně připravovat góly... Benzema má i hrozně moc asistencí. Falcao samozřejmě občas dokáže vyprodukovat finální pas, jako například na Costův vítěznej gól ve finále Copy. Jen to je spíš výjimka potvrzující pravidlo, takovejch měl minimum.

Kdyby neměli toho Jamese, tak souhlasim s tim, že Benzema je lepší volba. S Jamesem by byl lepší volba Falcao. Ale pořád mi přijde lepší varianta nechat si Jamese jako první volbu do rotace s Ronaldem a Baleem než ho nějak cpát pod hrot.

Reagovat
teenz

James nemůže hrát křídlo.

Reagovat
Atlético de Madrid

A na desítku nehrajete, to je super. Křídlo hrát může, sice to neni jeho primární pozice ale hrál tam v Portu a prej i v Monaku...

Reagovat
teenz

Na křídlo šel místo Crise nachvilku a za prvé tam vůbec nehrál, furt se motal kolem Karima a za druhé na to nemá ani rychlost.

Reagovat
smazaný uživatel

jak už bylo zmíněno

Reagovat
10FKK

To by mu nejdřív musel hamounek nahrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vylepšení, který není potřeba. Ten post není třeba vylepšovat, ale spíš rozšířit.

Reagovat
teenz

Aneb, jak rozesrat fungující system č. 2

Reagovat
Jerichoo

tak to fakt ne. Chudák Carlo

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

boha jeho... to naozaj Carlo bude musiet znova prerabat cely system ja to prsote nepochopim , mali sme kupit akurat Kroosa za tu paradnu cenu psolat Ilarru na hostovacku a bol by pokoj a vsetko by bolo spravne

Reagovat
smazaný uživatel

My potrebujeme nove alternativy do utoku. Sice tam mame najlepsich hracov ale Falcao je typ hraca co trafi, z toho je vacsinou gol. Navyse to bude moralna opora pre Jamesa. S nim by sme boli ovela nebezpecnejsi.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

morálna opora

chlape si kráľ

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

3 kilča pro úspěchy Barcelony i pod Luchem

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
valloire

https://www.youtube.com/watch?v=kGgwCh0EuEg

ten 4.gól při tom debaklu tam bude furt

Barca

Reagovat
10FKK

To už je dvacet let?!!! Byl mladý a hloupý, potom dospěl zmoudřel a přestoupil do nejlepšího klubu pod sluncem!!!

Reagovat
valloire

Letí to co?

Reagovat
10FKK

Strašidelně! Nejvíc stárnou děti... Holce bude 25..

Reagovat
valloire

s 25-kou jsem teď trochu blbnul v létě...a mohla to s klidem bejt taky moje dcera...

Reagovat
misinho7

tak uz oficialne a posledny raz .. Maj se Angel , budes chybat a prajem vela stastia a neodpustym si.. skurveny Perez ..

Reagovat
sensei25

Už teraz je James navyše,načo by Vám bol Falcao...jedine ak by na lavičku a striedať Benzemu,ale či sa mu bude chcieť sedieť sa mi moc nechce verit...naco ste poslali prec moratu nechapem....moc hviezd pokope nie je ziadna vyhra...hrat chce kazdy...

Reagovat
valloire
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele