Primera División - preview 8. kola

17.10.2014, 08:38, aktualizováno 20.10.2014, 08:22
Previews
Pondělní dohrávku nám nabízí rovněž španělská Primera División. Trápící se Real Sociedad se bude snažit vylepšit své postavení proti Getafe, které taktéž nemá body na rozdávání...
Real Sociedad - Getafe CF  (pondělí 20:45)
Na stadionu Anoeta je na programu souboj sousedů z tabulky, kterým se zatím moc nedaří. Domácí Real Sociedad touží po tom, aby zastavil mizernou sérii pěti zápasů bez výhry, zatímco hosté z Madridu mají jen o dva body víc.

Real Sociedad je jen stínem týmu, který bojoval o evropské poháry. Alespoň pro tuto chvíli, protože už pět zápasů po sobě nevyhrál. Naposledy jej o body obral katalánský Espanyol, který si poradil se soupeřem rozdílem dvou branek. Utkání mělo poměrně pikantní nádech a emoce byly cítit prakticky stále. V utkání padlo osm žlutých karet a sudí Mario Melero López jich mohl udělit mnohem víc. Utkání bylo rozhodnuto na okrajích utkání, v sedmé a poslední minutě zápasu.

Slova o krizi se začínají ozývat stále častěji, ale samotní hráči věří, že mohou překonat tíživé momenty. Návod k opravě? Uvádí ho záložník Ruben Pardo, který v rozhovoru pro oficiální klubovou televizi zdůraznil: "Vše co chci, je pomoci týmu. První věcí ze všeho je zůstat klidný a nepanikařit. Zápas s Getafe je velmi důležitý a my jej nesmíme prohrát ještě před začátkem. Musíme se naopak soustředit a využít vše, co jsme se naučili na trénincích. Klíčem k úspěchu je snaha zůstat koncentrovaný a pořádně pracovat."

"Teď se možná nacházíme na dně, ale vím, že dříve či později se z toho dostaneme a vyjdeme ještě silnější. Asi každý tým prochází takovou etapou. Zraní se důležití hráči, nemáte štěstí, a může to být váš konec. S hráči, které máme k dispozici, jednoho dne ty šance přijdou a pak je začneme i proměňovat. Podle mého názoru musíme zabrat od začátku, tehdy se nám dařilo nejméně. Poté se vždycky do zápasu nějak dostaneme a na konci opět ztratíme koncentraci. Když tyto kritické pasáže ovládneme, vše se zlepší," doufá Pardo.

O to, aby se něco podobného nestalo, se bude starat mimo jiné brankář Vicente Guaita. Pro sedmadvacetiletého brankáře už nebylo místo ve Valencii, takže přesídlil do hlavního města. A změnu si dobře uvědomuje. "Přišel jsem z týmu jako je Valencie, který bojuje o trochu jiné příčky. Tady v Getafe se snažíme zachránit se. Budeme muset bojovat o každý bod, to je hlavní priorita Getafe. Doufáme, že se nám podaří bodovat už proti Realu Sociedad. To samozřejmě nebude snadné, protože je to pořád silný tým, ale mohli bychom využít toho, že se mu v současné době příliš nedaří.

"Proč jsem si vybral Getafe? Přede mnou tu byl Miguel Angel Moyá, který zde zažil krásné sezony. Hodně jsme se o tom bavili a já dospěl k názoru, že tady můžu opět vyniknout. Mým cílem pro tuto chvíli je pomoc klubu, který mi důvěřuje," uzavírá zkušený brankář. Povede se mu zastavit střely soupeře a přispět k bodovému zisku?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Časy se rychle mění a Atlético Madrid tento fakt pociťuje na holou kůži. Obhájci ligového titulu totiž od počátku ligové sezony ztratili již sedm bodů a zvláště po tvrdé porážce 3:1 ve Valencii se potřebují v domácím zápase s Espanyolem dostat zpět do hry.

Trenér Diego Simeone podle informací španělských médií dělal všechno pro to, aby posílil během reprezentační pauzy řadou tréninků za zavřenými dveřmi sebevědomí svých svěřenců. Cristian Ansaldi navíc správně připomíná, že další zaváhání by si již Atlético opravdu nemělo dovolit. Nečeká jej přitom nic jednoduchého - Espanyol přijíždí do Madridu ve skvělé formě a těší se sérii čtyř zápasů bez porážky. Trenér Simeone se navíc bude muset obejít bez letní ofenzivní posily Alessia Cerciho, zatímco Raúl García by měl být po nedávné pauze již fit.

"Víme, že tento zápas pro nás bude další pohárové finále," neubránil se čím dál používanějšímu přirovnání Ansaldi. "Chceme se dostat zpátky k vítězné náladě, ve které se tento tým vždycky nacházel. Ale budeme se i tak držet našeho herního stylu, který nám loni přinesl tolik důležitých cílů."

Jak již bylo řečeno výše, barcelonský celek si pod novým trenérem Sergiem Gonzálezem začíná sedat, což naposledy před vsuvkou mezinárodních zápasů potvrdil výhrou 2:0 nad Realem Sociedad. Momentální osmé místo rovněž není k zahození, zvláště když Atlético se nachází jen o tři příčky výše. Uruguajský útočník Christian Stuani hlásí, že spolu se svými spoluhráči se vůbec vyhlídky souboje s ligovými šampiony neobává.

"Atlético má velmi silný kádr a je těžko k poražení. Nezačali sice tak dobře, jak by si představovali, ale jsou již na domácí půdě silní dobrých několik let. Na stadionu s takovou bohatou historií nás nečeká nic lehkého, ale myslím si, že jsme momentálně v dobré formě a můžeme je překvapit," věří Stuani. Kdyby se to náhodou barcelonským podařilo, dotáhli by se ke svému favorizovanému soupeři na rozdíl pouhých dvou bodů. Atlético by zároveň navýšil svou ztrátu na vedoucí Barcelonu již k propastným osmi bodům, které se ve zbytku sezonu mohou dohánět jen těžko.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Moyá - Gámez, Giménez, Godín, Ansaldi - Turan, Gabi, Tiago, Koke - Jiménez, Mandžukić
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Colotto, González, Fuentes - Vázquez, Caňas, Sánchez, Álvarez - Caicedo, García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Valencia CF  (neděle 17:00)
Kromě Barcelony najdeme v letošním ročníku Primera División již jen jediného účastníka, který stále ani jednou nepoznal chuť porážky. Valencie prožívá opravdu mimořádně povedený start do nové ligy a bude jej chtít potvrdit na půdě nováčka z Deportiva La Coruňa, kterého stíhají naprosto jiné starosti.

Zatímco Valencie doposud ztratila pouze čtyři body za dvě remízy, Depor naopak pouze čtyři body dokázal získat. Tento výrazný rozdíl tak jasně stanovuje, kdo bude ve vzájemném zápase hraném od sedmnácti hodin favoritem. V prospěch hostí rovněž hovoří i aktuální forma před reprezentační pauzou. Zatímco domácí prohráli již čtyři zápasy v řadě se skóre 4:15, Los Che si připsali cennou výhru 3:1 nad obhájci titulu Atlétikem Madrid.

Přesto obránce galicijského týmu Luisinho věří, že právě nyní se již série porážek podaří protrhnout. "V šatně panují určité obavy, což je normální, ale v tuto chvíli se těšíme na Valencii a půjdeme si pro tři body. Víme, že si už nemůžeme dovolit další zklamání. Přestože není nic ztraceno ani v situaci, kdy Valencii podlehneme, šlo by o jistou komplikaci navíc."

"Jsme soustředění ukončit naši nepříznivou šňůru. Je nám jasné, že to bude těžký zápas, ale je třeba být sebevědomý a pozitivně naladěný po celých devadesát minut," pokračoval Luisinho, jenž dále oslovil domácí fanoušky s žádostí o podporu. "Nemůžeme si na ně stěžovat, vždy jsou na naší straně. Nespokojenost je obvyklá věc, ale myslím si, že s námi budou sympatizovat i v tomto zápase a my se jim pokusíme udělat radost."

Deportivo není jediným týmem, který si v zápase půjde pro vítězství. Valencie se dostala do situace, kdy jsou tři body z Riazoru takřka z kategorie povinných, pokud chtějí Los Che udržet své aktuální umístění. To si dobře uvědomuje i portugalský záložník André Gomes. "Všechny venkovní zápasy jsou náročné, a oni jsou tvrdý tým, který dovede hrát dobrý fotbal, ale chceme vyhrát a pokračovat v tom."

"Jdeme si pro vítězství, protože vždy myslíme jen na výhru, to je to, na co jsme připravení. Lidé si to tak žádají. Pokud zahrajeme svou hru, můžeme se měřit s kýmkoli," dodal zdravě sebevědomý Gomes.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá - Parejo, Fuego, Augusto - Rodrigo, Alcácer, Piatti
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Lux - Laure, Diakité, Sidnei, Luisinho - Bergantiňos, Medunjanin - Juanfran, Rodríguez, Cuenca - Toché
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Elche CF - Sevilla FC  (neděle 19:00)
Elche se zuby nehty drží na šestnáctém místě tabulky La Ligy a zatím to nevypadá, že by se mělo prát o příčky ve středu tabulky. Teď jej navíc čeká velmi nebezpečný soupeř, protože na Estadio Manuel Martínez Valero zavítá favorizovaná Sevilla.

Sevilla padla pouze s Atléticem Madrid, jinak si v lize drží neporazitelnost a pravidelně sbírá tři body. Utkání Evropské ligy se jí možná opět nepodařilo úplně podle představ, když s chorvatskou Rijekou jen remizovala 2:2, ale v minulém kole nejvyšší španělské ligy se opět vrátila na vítěznou vlnu.

Tři body si Sevilla zajistila velmi jednoznačným výsledkem. Zvláště díky dvěma zásahům Stephana Mbii se Sevilla po debaklu 4:0 na Atléticu Madrid z minulého týdne dokázala rychle vzpamatovat a rovněž čtyřgólovým přídělem rozdrtila Deportivo La Coruňa. Hosté zprvu vzdorovali brankou Medunjanina, ale tři góly z kopaček Baccy, Mbii a Vitola se postaraly o jednoznačné vítězství Sevilly.

Mezi střelce se zapsal také Carlos Bacca, který se postupem času stal klíčovým mužem celé ofenzívy andaluského týmu. Také v současné sezoně se mu daří pravidelně skórovat a v sedmi utkáních La Ligy si připsal hned pět branek. Není divu, že o něj dlouhodobě projevují zájem ostatní evropské velkokluby. Carlos Bacca se prosazuje také v dresu své země, například proti El Salvadoru, kdy se za Kolumbii trefil dvakrát.

Přesto zůstává nadále skromným a za veškeré úspěchy vděčí právě Seville. Splácet jí to chce jediným způsobem - góly. V rozhovoru pro deník El Heraldo Bacca nastínil: "Díky Bohu, vše se mi v poslední době daří. Nemůžu si na nic stěžovat a jsem rád, že mě život baví. Klíč k úspěchu? Pokorně jsem na sobě pracoval, postupně se zlepšoval a dřel víc než ostatní. Mým cílem je jedna věc - nadále se zlepšovat a vydávat moje maximum pro Kolumbii i Sevillu, tedy dva mé oblíbené kluby," uvedl Bacca.

"V Seville se nám zatím daří a kromě utkání s Atléticem si myslím, že nám vše vychází podle představ. Jsem moc rád za to, že mám důvěru trenéra i vedení, navíc máme skvělý tým. Chceme našim fanouškům dopřát co nejlepší fotbal a zábavu, protože to by pro ně měl fotbal být. Tady v Seville jsem vyrostl jako hráč i jako člověk, za což jsem moc vděčný. Nemohl bych to ale zvládnout ani bez podpory své rodiny, takže jim také patří velký dík," dodal Bacca. Rád by se prosadil také proti domácímu Elche.

Sázet góly, když proti vám hraje Elche, v poslední době není nic těžkého. Real Madrid vstřelil tomuto týmu pět branek, Barcelona tři, po dvou dali také hráči Eibaru nebo Almeríe. U téměř všeho podstatného byl Jonathas, jenž připravil první gól a také napodruhé poslal hosty do vedení, ovšem následně se nechal vyloučit a svůj celek oslabil. Fanoušci Elche stále častěji mají sklon svalovat vinu za neúspěchy na rozhodčí a jejich pochybné výroky, ale sami hráči vědí, že touto cestou se tří bodů dočkají jen těžko.

Brankář Manu Herrera naopak řekl: "Mojí vášní jsou čistá konta. To si přeje také celý tým a v podstatě i klub. Poslední dobou se nám ale nedaří je udržet, na čemž usilovně pracujeme. Vím, že naše defenzivní stránka není ideální, ale cvičíme podobné situace a věřím, že se nám tvrdá práce na trénincích vyplatí. Jen musíme být trpěliví. Víme, že hádáním se s rozhodčími ničeho nedocílíme, to není cesta k úspěchu. Když se nám něco nedaří, měli bychom hledat chybu nejprve u sebe, ne u někoho jiného." Povede se mu čisté konto udržet proti Seville?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - UD Almería  (neděle 21:00)
Sedmý Villarreal otestuje hostující Almería, která se zatím nachází na desátém místě. Domácí však mají náskok pouhých dvou bodů. Mohou se ale opírat o zlepšující se formu, protože po skvělém startu do Evropské ligy si naposledy poradili také s Celtou Vigo.

Villarreal se může těšit z několika pozitivních zpráv. Tou první je impresivní start do pohárové Evropy. Po nadějné remíze v Německu se Villarreal dočkal poprvé na domácí půdě tří bodů a navíc předvedl skvělý výkon. V utkání s Apollonem Limassol vyhrál o čtyři branky a navíc se mu povedlo neinkasovat ani jednou. Ambicióznímu týmu se dařilo také po návratu z Evropy, když zavítal na hřiště Celty Vigo.

Ta nedokázala eliminovat útočnou zbraň Villarrealu jménem Moi Gómez a navíc neudržela ani nervy na uzdě. Inkasovala od soupeře tři branky a ke konci utkání se navíc musela smířit s tím, že byl obránce Fontas vyloučen. Dvě branky zaznamenal hostující hrdina Moi Gómez a díky jeho dvěma brankám se Villarreal nyní nachází na sedmé příčce. Jedním z hráčů, kteří nečekaně září v dresu Villarrealu, je Gerard Moreno. Klub se nikdy netajil touhou a uměním dávat šanci mladým hráčům, kteří se prezentují dobrými výkony na hostování nebo v juniorském týmu. Zdá se, že se mu jeho schopnosti znovu vyplácejí.

Dvaadvacetiletý Moreno prošel mládežnickou akademií Villarrealu, stal se jedním ze zajímavých hráčů v rámci působení v Segundě a poté byl odeslán na hostování. Před sezonou se do Villarrealu vrátil a tento tah se celému týmu vyplácí. Moreno patří k velkým talentům a základním stavením kamenům Villarrealu, což dokázal v dosavadních třech zápasech v jeho dresu. K nim navíc přidal jednu přesnou trefu.

Sám ale ví, že má ještě hodně co dokazovat. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky řekl: "Jsem moc šťastný, protože hraji za klub, který miluji. Cítím trenérovu důvěru a děkuji mu za všechny ty minuty, které jsem mohl strávit na hřišti. Doufám, že pro tento tým budu znamenat velkou oporu, i když vím, že se mám ještě hodně co učit. Jsem moc rád, že tu můžu být a přispět svou troškou do mlýna," uvedl Gerard Moreno.

Pár větami se dostal také k popisu příštího soka a ví, že Almería rozhodně nerozdává body zadarmo. "Zápas s Almeríou pro nás bude velmi náročný. Ani ne tak proto, že máme těžký harmonogram a budeme se chtít soustředit také na Evropskou ligu, ale především proto, že soupeře velmi dobře známe. Potkali jsme se ve druhé lize a víme, že Almería je velmi nepříjemný tým. Jsou to bojovníci, nasazení je jejich motem. Dokázali o body obrat nás i mnohem větší kluby, takže je samozřejmě nesníme podcenit."

Hráčem, který se bude pokoušet zkomplikovat Morenovi jeho snahu o body, se mimo jiné stane Quique González. Ten přišel do Almeríe minulou sezonu a velmi touží po tom, aby se co nejrychleji aklimatizoval. Zprvu se do základní jedenáctky prosazoval častěji, poté ale vypadl z trenérova hledáčku a spíše vysedává na lavičce. Nyní ale cítí šanci i díky zlepšení na trénincích a doufá, že mu trenér dá šanci právě proti Villarrealu.

"Almería je tým, který na mě spoléhá a já mu chci jeho důvěru oplatit. Z nejrůznějších důvodů jsem moc nehrál, byl jsem také delší čas zraněný. Ale vím, že potřebuji zpátky svoje sebevědomí a pak bych se mohl opět stát klíčovým hráčem. Chtěl bych tomuto týmu pomoci k co nejlepším výsledkům a vím, že to je v mých možnostech. Snem každého hráče ve Španělsku je, aby si zahrál v první lize. Já jsem tuhle šanci dostal a nehodlám ji promarnit. Budu na sobě pracovat, zlepšovat se a podávat dobré výkony. Od chvíle, kdy jsem dorazil, cítím, že v klubu mi hrozně fandí a přáli by si, abych se zlepšoval. A já to mám v úmyslu," zakončuje González.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Real Madrid  (sobota 16:00)
Real po reprezentační pauze zajíždí do Valencie, kde se střetne s tamním Levante. Domácí se v dosavadním průběhu soutěže trápí a jakýkoli bodový zisk proti evropským šampionům by vážili zlatem. Bílý balet si však podle všeho jede pro zisk tří bodů.

Levante se loni díky skvělým výkonům gólmana Keylora Navase vyšplhalo až na desátou příčku. Před touto sezónou ale největší hvězda Les Granotes klub opustila a nyní sedmadvacetiletý Kostaričan zahřívá lavičku v Realu Madrid, v jehož dresu zatím odehrál jediný zápas. Pro skromný rozpočet Levante bylo bezesporu deset milionů eur, jež inkasovalo za Navasův přestup, vítanou finanční vzpruhou. Otázkou však zůstává, zda ztráta nejdůležitějšího člena obrany nebude letos stát Levante sestup.

Před rokem napočítali Valencijští po sedmém kole jedenáct obdržených branek a s deseti body byli na pohodlném devátém místě. V osmém kole se stejně jako letos střetli s Realem Madrid a ještě čtyři minuty před koncem sahali po vítězství. V nastaveném čase však přišly dva slepené góly Moraty a Ronalda a z výhry se tak nakonec radoval Real. Letos Levante čeká v osmém kole stejný soupeř, nicméně situace domácích nenahrává podobnému dramatu. Mendilibarův tým má jen pět bodů a tak tak se drží nad sestupovým pásmem.

"Pokud se bude hrát nahoru dolů, nejspíš dostaneme na frak, jelikož jsou jednoduše lepší. Musíme odehrát dokonalý zápas, nedělat hlouposti a doufat v jejich zaváhání," shrnul svou strategii José Luis Mendilibar, jehož mužstvo zatím vstřelilo pouze čtyři branky z toho tři v posledním kole při přestřelce 3:3 v Eibaru.

Real je aktuálně v obrovské herní pohodě. Bílý balet neprohrál už šest soutěžních utkání v řadě a deklasuje jednoho soupeře za druhým. Pět branek nasázel Bazileji, Elche a Bilbau a dokonce osmigólový příděl muselo skousnout Deportivo. Pro úřadující evropské šampiony by zápas ve Valencii měl být jen zahřívacím kolem před náročným programem v příštím týdnu. Ancelottiho výběr bude nejprve ve středu čelit v rámci Ligy mistrů Liverpoolu a o tři dny později se fanoušci mohou těšit na první letošní El Clásico.

Real si tak jede do Valencie především zlepšit sebevědomí a nic nenasvědčuje, že by mělo Levante nejmenší šanci. Vždyť jen trio BBC nasázelo svým soupeřům pětkrát více branek než celé Levante dohromady. Mužstvo rovněž ukázalo charakter při nepříjemném zápase v Sofii, kde otočili nepříznivý stav a zvítězili 2:1. "Nikdy není snadné střílet takové množství gólů, ale tihle hráči mají neskutečnou kvalitu. Je to vždy výsledek kolektivního úsilí, ale kvalita našich útočníku je unikátní i v celosvětovém měřítku," vysekl poklonu svým hráčům italský kouč.

Zda se odehraje fotbalový zázrak, nebo Real opět předvede gólovou kanonádu, se dozvíme v sobotu po 16. hodině. Utkání bude řídit Ignacio Iglesias Villanueva.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariňo - L. López, Adoua, Rodas, P. López - Morales, Camarasa, Diop, García - Barral, Casadesús
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Pepe, Nacho, Carvajal - Rodríguez, Kroos, Modrič - Ronaldo, Isco, Bale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 7.50 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Celta Vigo  (sobota 18:00)
Bilbao se v sobotu opět pokusí ukončit svou aktuální černou sérii, tentokrát před domácím publikem proti Vigu. Celta však rozhodně nepředstavuje lehkého soupeře, vždyť Galicijští zatím prohráli jen jedinkrát a mají třikrát víc bodů než Baskové.

Athletic prožívá nejhorší vstup do sezóny ve své historii. Los Leones mají na kontě po sedmi zápasech pouhé čtyři body a krčí se až na ostudném osmnáctém místě. Pro čtvrtý celek loňské sezóny a letošního španělského reprezentanta v prestižní Lize mistrů je to hodně málo. Obávaný San Mamés se stal adresou, odkud si body vozí mužstva jako Granada či Eibar. Na to v Bilbau dlouho nebyli zvyklí. Posledním ponížením pro hrdé Basky pak přišlo v minulém zápase proti Realu Madrid, Lvi si ze Santiago Bernabéu odvezli potupný debakl 5:0.

To vše však musí svěřenci Ernesta Valverdeho rychle hodit za hlavu. Sezóna bude ještě dlouhá a návrat Athleticu na odpovídající příčky rozhodně není vyloučený. "Samozřejmě, že by se nám daleko víc líbilo svádět souboje o čtvrtou pozici jako loni, než se teď složitě prodírat ze dna tabulky. Dnes je to ale realita a my tuto výzvu musíme přijmout. Reprezentační pauza nám přišla vhod, přerušili jsme krátce ten bludný kruh a rozebrali naše chyby. Myslíme pouze na současnost a jako tým jsme daleko schopnější," vléval Valverde před zápasem optimismus do žil svých fanoušků.

Přestože čeká Basky příští týden důležité utkání v Lize mistrů proti FC Porto, nenechal domácí kouč nikoho na pochybách, zda nepřijde ze strany Bilbaa nějaké taktizování. "Naší prioritou je domácí soutěž," prohlásil Valverde. Výkony Celty Vigo jsou v ostrém kontrastu s těmi, které doposud předváděl její soupeř. Célticos neprohráli šest kol v řadě a připsali si dvanáct bodů. Na šestém místě tak představují jedno z největších pozitivních překvapení letošního ročníku. V posledním kole však tým Eduarda Berizza nezvládl utkání s Villarrealem a prohrál jednoznačně 1:3. Vigo tak proti dalšímu silnému soupeři nezopakovalo úspěch ze zápasu s Atléticem a jeho setrvání na pohárových příčkách tak zřejmě nebude mít dlouhé trvání. To dokládá i nedávné vystoupení Celty ve španělském poháru, kdy Berizzův tým jen remizoval s druholigovým Las Palmas.

Baskové tak mají vcelku dobrou příležitost ukázat, že se s nimi stále musí počítat. Vigo si naopak může spravit chuť a dál míchat pořadím na pohárových příčkách. K tomu jim však nepomůže Andreu Fontás, který pyká kvůli karetnímu trestu a stejně se aktuálně nachází mezi zraněnými. Fontáse nahradí v obraně hostů Sergi Gómez a připraven naskočit do hry je už i další bek Gustavo Cabral. Zápas začíná v 18:00 a hlavním sudím bude David Fernández Borbalan.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Balenziaga, Laporte, Gurpegi, Marcos - Rico, Iturraspe - Gómez, Beňat Susaeta - Aduriz
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Planas, Gómez, Cabral, Mallo - López, Radoja, Krhon-Dehli - Nolito, Larrivey, Orellana
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - SD Eibar  (sobota 20:00)
Reprezentační pauza je definitivně u konce a Barcelonu čeká rychlé zkonsolidování sil, aby zvládla v domácím prostředí přehrát překvapení z Eibaru. Není překvapením, že se většina předzápasových spekulací točila kolem největší hvězdy Lionela Messiho...

Uběhlo totiž již přesně deset let, kdy Messi vůbec poprvé nastoupil v barcelonském dresu do soutěžního zápasu, a nyní má argentinský útočník již na dohled střelecký rekord Telma Zarry. Někdejší kanonýr Athleticu zvládl ve Španělsku nastřílet 251 branek, přičemž Messi již zaostává jen o dva zásahy. A i když dost možná trenér Luis Enrique nenechá svého klíčového hráče na hřišti celých devadesát minut, stanovení nového rekordu je přesto možné.

"Už když byl mladý, tak se dalo poznat, že bude fenomenální," poznamenal Messiho spoluhráč Jordi Alba. "Je to odlišný typ hráče, nejde jej srovnat s kýmkoli dalším a jeho střelecké statistiky potvrzují, že to může zvládnout už tento víkend." Messi ostatně potvrdil formu i v národním týmu, když dvěma góly přispěl k demolici Hongkongu 7:0. A vzhledem k tomu, že přespříští ligové kolo nabídne první letošní El Clásico, může dojít i na pošetření jeho sil. Ať už Messi odehraje celý zápas, nebo ne, bude důležité, aby jeho spoluhráči soupeře nepodcenili. "Prožívají od svého postupu do první ligy skvělou sezonu," potvrzuje Alba.

"Líbí se mi, jakým způsobem hrají, už za sebou navíc mají i několik velmi kvalitních výkonů na půdě soupeře. Musíme se tak předně soustředit na ně, protože když nezvítězíme, Madrid se na nás může znovu dotáhnout na rozdíl jednoho bodu," dodal levý bek katalánského celku.

I v Eibaru najdeme barcelonskou stopu. Jeho letní posila Dani Nieto totiž strávila předchozí léta právě v Barceloně B. "Je jasné, že Barcelona bude útočit, jako obvykle. My se pokusíme dostat jim na kobylku skrze protiútoky. Máme na své straně zaujetí a dobrou strategii, čehož zkusíme využít."

Nieto také musel přiznat, že současné deváté místo v ligové tabulce je takřka snové. "Abych vám řekl pravdu, tak jsem nic takového nečekal. Ostatní celky, které postoupily spolu s námi, si zatím tak dobře nevedou. Ale sezona je velmi dlouhá, takže nemáme ponětí, kde nakonec skončíme."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Munir, Messi, Neymar
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Bóveda, Albentosa, Navas, Abraham - Errasti, García - Capa, Lara, Saúl - Piovaccari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 9.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Córdoba CF - Málaga CF  (sobota 22:00)
Sobotní program španělské nejvyšší soutěže nabídne večer také lokální andaluské derby mezi nováčkem z Córdoby a Malagou. Domácí od svého postupu do Primera División po dvaačtyřiceti letech stále čekají na první vítězství, a dosáhnout na něj nyní proti rivalovi by bylo více než záhodno.

Už naposledy chybělo Córdobě jen velmi málo, aby se mohla poprvé naplno zaradovat, jenže v nastaveném čase o své vedení na půdě Getafe přišla kvůli trefě Baby Diawary. Přesto křídelník José María López tvrdí, že ani navzdory momentálnímu poslednímu místu v tabulce se jeho tým nemá za co stydět. "Rádi bychom byli v lepším postavení, zvláště když jsme se vrátili do první ligu po dvaačtyřiceti letech. Ale neměli bychom být vzhledem ke kvalitě našich dosavadních soupeřů z tohoto startu frustrovaní. Potřebujeme jen jedno vítězství, abychom nabrali sebevědomí."

López si v Córdobě kroutí již čtvrtou sezonu, což jej řadí k těm vůbec nejzkušenějším hráčům v klubu spolu s Carlosem Caballerem, a proto by jeho slovo na podporu trenéra Alberta Ferrera mělo nést i určitou váhu. "Dnes je koučem Ferrer a všichni doufáme, že jím bude až do konce sezony. Nevypuklo žádné pozdvižení, náš technický ředitel se všechny snaží klidnit a jen požádal o ještě větší zaujetí z naší strany."

Ani Malaga neměla vůbec lehký vstup do nové sezony. Přesto se momentálně nachází v mnohem lepší situaci a navíc má i čerstvou zkušenost z ovládnutí ligových derby. V minulém kole totiž porazila Granadu, což bylo vůbec její první vítězství po dlouhých šesti zápasech. Ovšem na první tři body z hřiště soupeře Boquerones stále čekají.

"Doufáme, že se oproti předchozím venkovním střetnutím zlepšíme, předvedeme lepší výkon a zajistíme si lepší výsledky," věří trenér Javi Gracía, jenž na své tiskové konferenci dbal na uznání kvalit svého nadcházejícího soupeře. "Je to tým, který potřebuje nutně vyhrát. Doteď se jim to nepodařilo, takže nastoupí s obzvláště silnou touhou."

Zatímco domácím budou chybět krajní bek Ángel Crespo a možná také záložník Patrick Ekeng, Malaga se bude muset obejít jen bez Marcose Angeleriho, jenž se v minulém kole nechal vyloučit.
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
Carlos - Gunino, López, Pantić, Pinillos - Luso, Abel - Fede, Borja, Silva - Ghilas
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Sánchez, Weligton, Antunes - Camacho, Darder - Horta, Juanmi, Amrabat - Santa Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Rayo Vallecano  (pátek 21:00)
Předehrávku osmého kola La Ligy obstarají v pátek Granada a Rayo. Domácí doufají v ukončení černé série a vzestup ze spodních pater tabulky, Madridští, které sužují četné absence, naopak věří v zopakování dobrých výkonů z pátého a šestého kola.

Andalusanům vcelku vyšel úvod sezóny, když si z prvních čtyř utkání připsali slušných osm bodů. Následovaly však tři nepovedené zápasy, osm obdržených branek oproti jediné vstřelené a sešup z osmé na třináctou příčku. Reprezentační pauza tak z pohledu domácích přišla právě včas, aby si Caparrósovi svěřenci doléčili bolístky a vrátili se ke hře z počátku sezóny.

Madridští museli v minulém kole skousnout porážku od vedoucí Barcelony. Výsledek 0:2 a především výkon mužstva, jež hrálo většinu druhé půle v oslabení, rozhodně nelze označit za dramatické selhání. Své by o tom mohli povídat například fotbalisté Granady, kteří si ze zápasu s Barcelonou odnesli v šestém kole výprask 0:6.

Hostům však přece jen poslední střet s Blaugranas přinese jisté komplikace. Kvůli dvěma vyloučením nemůže Paco Jémez postavit Morcilla ani Aquina. Navíc vedení Raya nebylo ochotné vyplatit svému soupeři 100 000 eur za start Mohammeda Fataua. Ghaňan totiž patří Granadě a smlouva o hostování umožňuje start hráče proti mateřskému klubu pouze po složení příslušné částky. Jemézovi budou kromě toho chybět ještě zranění Zé Castro a Argentinec Cristian Álvarez.

Vynucené absence tak otvírají dveře pro letošní debut Antonia Amayi, jenž se v jednatřiceti letech vrátil po působení ve Wiganu a Betisu do svého domovského klubu. "Hrál jsem za Rayo na všech úrovních kromě Primera División, takže se velmi těším. Myslím, že mám dobrou šanci, trénoval jsem s týmem v posledních týdnech bez problémů, jsem stoprocentně připravený," uvedl pro klubový web obránce Amaya, jehož v úvodu sezóny limitovalo stehenní zranění.

Na předzápasové tiskovce se kouč Paco Jémez ohradil proti nespokojeným hlasům, které kritizovaly stažení guinejského reprezentanta Lasse Bangoury ze zápasu jeho národního týmu kvůli strachu z nákazy ebolou. "Jako trenér podporuju jeho rozhodnutí. Vadí mi, že jej někteří lidé kritizují za to, jak se zachoval. První věc, kterou jsem udělal, když jsem se s ním opět setkal, bylo, že jsem jej dvakrát políbil a dvakrát objal. Lass je zpět a úplně zdravý," řekl Jémez. Kontroverze vzbudily především nenávistné hlasy zevnitř Guineje a dvaadvacetiletý Bangoura se proto obává o bezpečí své rodiny.

Páteční utkání začíná ve 21:00, hlavním sudím bude Santiago Jaime Latre.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Foulquier, Murillo, Babin, Nyom - Rochina, Rico, Iturra, Piti - Córdoba, El-Arabi
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Toňo - Insúa, Amaya, Ba, Tito - Trashorras, Baena - Kakuta, Bueno, Licá - Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona761019:019
2.Valencia CF752017:417
3.Sevilla FC751113:816
4.Real Madrid750225:915
5.Atlético Madrid742112:714
6.Celta Vigo733112:1012
7.Villarreal CF732210:711
8.Espanyol Barcelona72329:89
9.SD Eibar72328:79
10.UD Almería72327:79
11.Málaga CF72325:79
12.Rayo Vallecano722310:128
13.Granada CF72235:118
14.Getafe CF72144:117
15.Real Sociedad71248:115
16.Elche CF71247:165
17.Levante UD71244:155
18.Athletic Bilbao71154:114
 Córdoba CF70434:114
20.Deportivo La Coruña71158:194

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (402)

Přidat komentář
madridcan

1 pre dalsi hattrick Cristiana Ronalda

Reagovat
VanKun88

Reagovat
-Kopy-

a výhru Levante 4:3

Reagovat
celeb

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

honia si nad ronaldom ale nevadi, ze titul nebude, to je druhorade, dolezite je pocitat ronaldove hetriky.....

Reagovat
Al Capone

toto může vymyslet jenom fanoušek špíny

Reagovat
puji

nezdědil jsi lékarničku po Bartošové?

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on nefandí Realu...

Reagovat
SIRBRANIKE

Možeš okolo seba kopať jak chceš, ale titul vyhrá ,, podľa teba katalánske zlo"

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, že jsi takový jasnovědec

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnovědec

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že jasnovidec

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
puji

2 pro letecký den

Reagovat
Visca el barca

aaaa křupan opět válí

Reagovat
smazaný uživatel

základná zostava je viac menej v pohode... na Baenu som si zvykol

Toňo si svoje odchytá, síce to neni kabrňák ako Cristian, ale dvojka v pohode, alebo všetko je lepšie ako Cobeňo

Granadu väčšinou porážame, takže by som to videl na 1:3, Leo 2

Vamos Rayito!

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna nic nove na druhej strane to otvori oci aspon tym ludom, ktori si myslia, ze s navratom Laportu vrati aj Pep.

Pep pojde v slapajach Mourinha a vyskusa si angazma v top kluboch v roznych ligach, ale na rozdiel od Mourinha a inych to zabali s trenovanim na profesionalnej urovni o mnoho skor resp. na lavicke nebude do 60tky

Reagovat
Kokesh

Protoze na lavicce Barcy zestarl za 4 roky minimalne o deset let.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by nezestárl? Neustále nějaké párty oslavující trofeje, děs

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra 2 góly LEA a v EL CLASICU prekonanie Zarry ! koluju reci, ze by sa vtedy zapas na chvilu prerusil, neviem si to na Bernabeu predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

Fanusikovia Realu ako vysvetlujete toto , dole v linku , ohanate sa la decimov a ze mate viac titulov v lige jak barca a pritom v 40-50 rokoch bolo neuveritelne zvyhodnovanie vaseho timu, a mnozstvo titul ste ziskali, co by vase inak ani nebolo, mat taku historiu klubu sa hanbim, a nie sa nou este pýšit...link na clanok http://www.forcabarca.sk/clanok/14593/realny-madrid ..../ link na video http://www.tv3.cat/videos/5140591/Documental-Madrid-Real---24062014

Reagovat
valloire

Ať se na to koukám z jedný, tu z druhý strany, nikde nevidím, že by Barcelona nevyhrála 20 let ligu. Asi jsi zase sežral něčí naviják.

Reagovat
smazaný uživatel

Reportáž odvysielaná tento štvrtok stanicou TV3, „El Madrid Real“ (Reálny Madrid), a pripravený novinárom Carlesom Torrasom, určite vzbudí veľké ohlasy. Počas 50 minút, dokument hovorí o blízkych vzťahoch madridskej direktívy s režimom španielskeho diktátora Francisca Franca.

Prostredníctvom priamych svedectiev aj kroník z tlače tých čias, reportáž rozoberá niektoré z najznámejších láskavosti, ktoré dostal Madrid a zmenili ho na Európsku futbalovú mocnosť počas 50 rokoch. Vyhrážky hráčom Barcelony zo strany režimu, rozhodcovia kúpení prostredníctvom darov nielen pre nich, ale aj pre svoje rodiny, a dekréty na celoštátnej úrovni, ktoré pomáhali Madridu, sú len niektoré príklady, ktoré sa objavujú v dokumente. Podobne je aj spomenuté anti-katalanizmu najznámejšieho prezidenta Madridu, Santiaga Bernabéua, autor známej vety „Mám rád a obdivujem Katalánsko, a to napriek Kataláncom“.

Rast Realu Madrid, spojený so silnými rokmi diktatúry, je postavený, podľa dokumentu, na troch pilieroch: výstavba moderného štadióna, prestup svetovej hviezdy Alfreda di Stéfana, a internacionalizácií klubu. Reportáž podkladá písomné dôkazy, ako napríklad bolo uvoľnených vtedajších 980 tisíc pesiet na výstavbu súkromného štadióna, pochádzajúce z verejných zdrojov.

Dokument ďalej popisuje, ako náhle zmeny v predpisoch schválené Radou Ministrov, v roku 1953, umožnili Madridu vziať Barcelone Di Stéfana, pričom sa režim postaral aj o patričnú cenzúru, aby média o tej operácii mlčali. Samozrejme všetko podložené oficiálnymi dokumentmi.

Reportáž sa sústreďuje na osobu viceprezidenta Raimunda Saportu, dôverníka a priame spojenie s Francom. Práve Saporta bol hlavným motorom pre internacionalizáciu klubu. Cieľ nebol iný, než zlepšiť imidž klubu a urobiť z klubu hlavného reprezentanta Španielska a režimu v Európe, v momente keď Španielsko bolo v medzinárodnej izolácii.

Čo sa týka akcií voči rozhodcom, samotný bývalý člen direktívy Madridu, Gregorio Paunero, priznal v dokumente, že „Madrid mal vždy drobné detaily s rozhodcami a občas aj s ich ženami, ako napríklad kytice kvetov alebo tabatierky s logom klubu." Taktiež dokument zachycuje vyjadrenia niekoľkých rozhodcov, ktorí priznávali „slovné nátlaky“ z úst vtedajšieho šéfa komisie rozhodcov Josého Plazu (ktorý podľa vtedajšej tlače povedal, že „kým ja budem na čele komisie rozhodcov, Barcelona nevyhrá žiadnu ligu“).

Na záver, jedna z najzaujímavejších viet pochádza z pier bývalého hráča Realu Madrid, Ignacia Zoca, ktorý povedal „To, že za 20 rokov Barcelona nezískala žiadnu ligu mi bolo divné“.

Reagovat
smazaný uživatel

aňo

tak isto ako Real získal di Stefána, ste vy získlali Kubalu

Reagovat
smazaný uživatel

som len skopiroval, co som videl na stranke barcy, tak som sa chcel spýtat, co si o tom myslíte

Reagovat
madridcan

O to neide. Skor to vypoveda o uzivatelovi ako takom. Pride tu, akoby to uz nebolo povedane a preberane milionkrat. Takze sa mi zda, ze on to zachytil prvykrat co moze vela vypovedat o jeho zapale pre Barcelonu, respektive futbal, ale hlavne o jeho veku, co potom vela jeho prispevkov vysvetluje A hlavne...kto chodi na forcabarca.sk? Rovnaky odpad v clankoch ako real-madrid.cz v diskusiach...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde spíš o to, že tyhle články v našich poměrech píšou/kopírujou absolutně nekompetentní lidi, kteří tomu vůbec nerozumí a vykládají si je jednostranně nebo prostě jak se jim zrovna zamane.

Reagovat
smazaný uživatel

takze mam 23, barce fandim 10 rokov zhruba, no len som chcel vediet vas nazor to je vse

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, já narážel spíš na toho, kdo ten článek publikoval, pokud jsi ho tady jen hodil a ptáš se na názor ostatních, nic proti tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

keby to bolo všetko také, ako hovorí ten článok, tak by ste ťažko získavali hráčov ako Kubala alebo Kocis...

ďalej v 50. rokoch ste vyhrali ligu 1951–52, 1952–53, 1958–59, 1959–60, druhí ste skončili 1953–54, 1954–55, 1955–56; + pohár ste vyhrali v sezónach 1950–51, 1951–52, 1952–53, 1956–57, 1958–59, na to, že proti vám stál celý svet ste boli dosť úspešní

čiže skôr sa vám nedarilo v 60. rokoch kde ste pár krát skončili druhí

vaše najhluchšie beztitulové obdobie trvá 14 sezón od 1960 až po 1974, kedy ste získali 3x pohár...

druhé najhoršie obdobie trvá 10 sezón aj je to v období PO Francovi 1974-84, za toto mohol kto? ufóni?

čiže ďalší uplakaný článok

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Real Madrid získal od nástupu Juana Carlose na trůn v La Lize více titulů než za působení Franca. Navíc Pohár mistrů nemohl být ovlivněný ani teoreticky, protože to byly zápasy pod záštitou UEFA se sídlem ve Švýcarsku, finálové zápasy se hrály na neutrální půdě např. v Paříži, Bruselu, Stuttgartu a pískali je nestranní rozhodčí např. ze Západního Německa, Skotska atd. Akorát snaha znehodnotit úspěchy Realu.

Reagovat
X-bano-X

Nechcel som sa do tohto zapájať a tak len takto: ak chceš ísť pretekať F1 ale máš financie len na Škodovku budeš mať rovnaký úspech ako keď ti niekto to Ferari kúpi? Nikto nikdy netvrdil, že Pohár majstrov bol zmanipulovaný, ale je hlúpe si myslieť, že by Real postavil tím z takých hráčov z akých ho postavil, bez podpory istého generála. Toľko k ufónom.

Reagovat
smazaný uživatel

Real by byl úspěšný i bez Franca, Franco ho spíš zneužíval k popularizaci svého totalitního režimu jako takovou výkladní skříň. Ale zase na druhou stranu je pravda, že Franco utlačoval Katalánce a Katalánsko jako region a tím trpěla i Barcelona jakožto fotbalový klub, to nepopírám. Jenom se mi nelíbí, že se z toho viní Real Madrid jako kdyby to byl nějaký Francův kumpán, který tu situaci snad spoluangažoval nebo tak. Jak řekl kdysi Alfredo Di Stéfano: "Byli jsme nejlepší tým té doby. Co jsme měli dělat, schválně prohrávat?"

Reagovat
Kokesh

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
X-bano-X

Ako to môžeš s takou istotou tvrdiť že by bol úspešný? Ja píšem o veciach, ktoré sú reálne, historicky podložené, ty o domnienkach a pocitoch.Real sa z ničoho neviní, len je smiešne ako sa na jednej strane všetci oháňate titulmi v Španielsku pričom okolnosti sú druhoradé.

Ten citát Di Stéfana snáď nemyslíš vážne. Cituješ hráča kvôli ktorému sa musela spraviť výnimka vo svete nemajúca obdobu, vážne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšu na základě domněnek, Real je od druhé světové války dlouhodobě nejúspěšnější španělský i evropský klub a vyhrává tituly s železnou pravidelností bez nějakých větších přestávek, takže nemám důvod si myslet, že by tomu bylo jinak, kdyby byl vrcholným představitelem někdo jiný než Franco. A Real někteří lidi neznalí situace viní, tak jsem to chtěl jen uvést na pravou míru.

Reagovat
X-bano-X

Takže nepíšeš na základe domnienok? La Liga hrala svoj prvý ročník v roku 1929. Franco sa dostal k moci v roku 1936. Real získal od roku 1929 do roku 1953 titul španielskeho majstra presne 2 krát!!!!! (1936-1939 sa liga nehrala). Zlatá éra Realu nastala od príchodu Bernabeua do klubu, ktorý sa nikdy netajil podporou frankizmu, čoho korunou je príchod Di Stéfana v 1953(ktorý ako tu dlhodobo hovoríš nemá žiadny vplyv na úspechy Realu v Európskych pohároch - nutné podotknúť detinský názor). Real sa postavil na nohy práve za pomoci vtedajšieho vládnuceho režimu, či sa to niekomu páči alebo nie. A v nasledujúcich rokoch z toho len a len ťažil. Zbúram teda ešte jeden mýtus - Franco sa síce k Realu oficiálne prihlásil až po víťazstve v EPMZ, keďže chcel naplno využiť popularitu Realu aby Španielsko vytrhol z úplnej izolácie, do ktorej ho vlastne sam uvrhol. Na toto často poukazujú fanúšikovia Realu a aj tu to bolo častokrát preberané, že sa Franco na Real prisal až po úspechu na medzinárodnej scéne, no má to jeden háčik. Toto je brané ako podpora samotného Franca, no podpora frankistického režimu tu bola už cca 15 rokov. Či už rok 1943 a semifinále Copy (teda Copa del Generalísimo) a slávnych 11:1, rok 1944 a 2 miliónová pôžička od banky s väzbami na Falangu( pôžičku ktorú banka najprv nechcela schváliť až do....), či rok 1953 a príchod Di Stéfana.

Ja Real ako klub neobviňujem z ničoho. On nemôže za to, že jeho súperi boli zastrašovaní. Len mi príde "trochu" divné, že v dnešnej dobe sa určitému typu klubov nadáva do "ropákov a zapredancov" keďže si úspech kupujú nákupom kvality. Keď to ale pred rokmi spravil Real, je to ok, lebo predsa peniaze nič neznamenajú(pričom sa jednalo o peniaze vykúpené krvou). O tom čo tie peniaze znamenajú vidíme v prípade City, PSG, či Chelsea už celkom pravidelne.

Toto je môj posledný verejný príspevok k tejto téme. Ak niekto chce PM sa o tom môžeme pobaviť. Tento príspevok by mal skôr apelovať na zdravý rozum, ako na nejaký klubizmus. 2 a 2 si dokáže dať dohromady každý sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Di Stéfano na evropské poháry vliv samozřejmě měl, ale neměl na ně přímý vliv Franco. Mohl maximálně tak poskytnout podporu státu pro klub, což se ostatně dělá i teď, ale uhrát si to ti hráči museli sami na hřišti za objektivních podmínek.

Real se postavil na nohy zejména díky osobě Santiaga Bernabéu, což byl náš nejlepší prezident, který sehnal velkou část týmu, který se pak stal nejúspěšnějším v dějinách klubového fotbalu. Klub těžil zejména z toho, ne z toho, že Franco zneužíval klub k tomu, aby si navenek vybudoval lepší image.

Já žádným klubům do "ropáků" nenadávám, když na to mají, ať si kvalitu koupí. Je to prostě o tom, že Real Madrid má všeobecně podporu státu, protože ten vnímá, že je úspěšný a může Španělsku hodně přinést. Má ji teď a měl ji i předtím, nicméně nikdy to nesmí být chápáno tak, že Real jako klub nějak vyznával tu jeho zvrácenou ideologii nebo se na něčem chtěl nedejbože podílet. Real si prostě hleděl fotbalu a byl v něm sakra úspěšný. Na Francovu podporu v Madridu není téměř nikdo, až na mizivá procenta "fanoušků", hrdý a spousta mladých fanoušků hlavně ze zahraničí o těch věcech už dneska prakticky ani nemá moc informací a nezajímá je to. Ber to tak, že ten klub, jeho hráči a činovníci neměli moc na vybranou a kdyby se vzepřeli, dopadli by stejně jako jakýkoliv jiný odpůrce - dost špatně. Bohužel, byla taková doba a muselo se to brát tak, jak to bylo. Ostatně, u nás tomu v 50. letech do určité míry nebylo jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

takže Franco začal Real podporovať od 1943, do toho tvojho dátumu 53 ste VY nikým nepodporovaní, ultáčaní získali 5 titulov, vyhrali ste súboj s Realom o vášho najlepšieho hráča 20. storočia...

hlava mi nebere ako je možné, že ste získavali hráčov, ktorých chcel aj Real, ktorý mal mať podporu u Franca už 10 rokov?

zaujmavé je, že v období frankizmu 36-74 získal Real rovnako titulov ako v období po Francovi, vy ste v období frankizmu získali o 5 titulov menej ako v období po Francovi...

pred Francom získal Real rovnako titulov ako vy, no najlepší bol vtedy Athletic so 4...

počas éry Franca bolo 5 rôznych víťazov (Barca, Real, Athletic, Valencia, Atlético) po Francovi ich bolo 6 pridal sa San Sebastian

čiže v počte titulov najviac na francovu vládu doplatil Athletic club, ktorý kráčal do tohto temného obdobia ako najúspešnejší španielsky futbalový klub...

Reagovat
smazaný uživatel

takže oprava počas Franca bolo 6 rôznych víťazov (Barca, Real, Athletic, Valencia, Atlético a Sevilla)

po Francovi 7, miesto Sevilly, San Sebastian a La Coruňa

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

ufóni boli k tým neskorším rokom, kedy ste kúpili ferarri za (vtedy) neskutočných 2,2 mil dolárov, konkrétne rok 1973...

a vy ste zas tlačení aj Katalánskom, narozdiel od takého Espaňolu, Tarragony alebo iných

Reagovat
X-bano-X

Ako konkrétne je Barcelona tlačená Katalánskom?

Reagovat
smazaný uživatel

štadiónik postavený, nejaká tá rekonštrucia, či?

dostalo sa takejto pomoci aj iným katalánskym klubom? UE Lleida napríklad skrachovala, pýtali len sumu vo výške 4 sedačiek na vašom štadióne, UE Sant Andreu tiež nedostal žiadne peniaze, čo sú menší katalánci ako vy?

Reagovat
X-bano-X

Ak by si do toho trochu videl, vedel by si že v období silného frankizmu bol Nou Camp prakticky jediným miestom kde sa dalo slobodne hovoriť katalánsky, bez strachu z represií resp. vezenia.

Čiže ten štadión postavil ako kto?Dostala ho Barcelona darom? Pokiaľ viem jeho stavbou sa poriadne zadĺžila cca 170 miliónov.....

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

tleskám

Reagovat
smazaný uživatel

Addyn bez s tymito trapnymi, zakomplexovanymi clankami do prdele. Ked ti vadi, ze Real je proste uspesnejsi tak mu zacni fandit.

Tema o Francovi je trapna. To on sa vyhrazal kazdej krajine vojnou ked neziskame LM?

Reagovat
madridcan

Nas super v prvom kole kopy UE Cornellà

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím správně, že v případném osmifinále můžeme potkat Atlético a ve čtvrtfinále Barcelonu?!

Reagovat
madridcan

vidis

Reagovat
Ángel di María 22

Taková klasika už, ale má to docela výhodu, buď budeme brzo ze soutěže out, nebo v nejtěžší fázi sezóny, když do toho přijde semi nebo finále Copy, nebudeme mít vysilující souboj s někym z těch 2.

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus!

Reagovat
SIRBRANIKE

njn

Reagovat
vacin

Kdo z barcelonských dostal 6.10. ban?

Reagovat
smazaný uživatel

Copa 1 kolo Cornella 2 Atletico 3 FCB 4 Villareal finale : Valencia

Reagovat
madridcan

To by bolo krasne vitazstvo. Ak vyhra pohar jeden z madridskych timov, tak si mozu povedat, ze to bolo zasluzene...

Reagovat
smazaný uživatel

*finale : Rayo

Reagovat
madridcan

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10418185_10153242028027306_8208601116599026966_n.jpg?oh=707c1b0f08414193d0b3ed0c0750ae5a&oe=54BC823C

Tu je pavuk. Takze v dalsom kole hrame s Atleticom Madrid o to, ze kto bude hrat proti Barcelone Prvy zapas v Atleticu a v pripade postupu aj v Barcelone. Januar bude opat zaujimavy. Z druhej strany pavuka si myslim, ze je najvacsi favorit Valencia, ktorej slape na paty Sevilla. Tie dva timy maju cestu do finale uplne upratanu, uvidime, ze kto v ich vzajomnom zapase bude lepsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Najtazsi pavuk za posledne roky

Reagovat
madridcan

V sezone 11/12 sme mali v osemfinale tazku Malagu, potom Barcelonu(s ktorou sme vypadli), potom by bola Valencia a vo finale Athletic.

Aj pri vitazstve rok predtym sme porazili vo finale Barcu, predtym Sevillu a predtym Atletico.

Tie timy sa tam od stvrtfinale vzdy nejak opakuju, ale to je taka klasika. Ale asi mas pravdu...o to to bude zaujimavejsie, ze sa bude hrat opat vkuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je akorát v tom, že většinou máš ty nejtěžší soupeře až v semifinále nebo ve finále, teďka je máme už o jedno, dvě kola dříve. Ta situace je ale pořád stejná, pokud chceš vyhrát Copu, musíš porazit Barcelonu, Atlético a ještě alespoň jednoho těžkého soupeře ze špičky La Ligy. Liší se akorát doba, kdy na ně narazíš.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kenneth

Nalosovali si to tak, aby už nebylo ve finále pořád to samé...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že na Levante vytáhne Carlo s nějakou rotací. Příští středu Liverpool, v neděli pak Clásico. Takovej Karim, který není ještě 100% fit, Cris nebo Kroos by si mohli sednout.

Reagovat
Ángel di María 22

No hlavně, ať se dá do Clásica do kupy Ramos. Jinak by to mělo bejt v pohodě.

Reagovat
Kily

máte to ještě nahuštěnější, Clásico je už v sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo. Ale chyba je na vaší straně, tady to máte psaný na neděli.

http://www.eurofotbal.cz/primera-division/2014-2015/preview/real-madrid-fc-barcelona-390537/

Reagovat
madridcan

http://www.eurofotbal.cz/primera-division/2014-2015/vysledky-rozlosovani/

Asi ako vsetky zapasy toho kola. Obnovuju to vzdy az po skonceni kola.

Reagovat
Kily

jj, to je u většiny lig, že jsou zápasy daného kola všechny původně napsané v jeden den s časem 00:00, až pak v průběhu týdne se to přenastavuje na přesný termín s hodinou výkopu

Reagovat
valloire

Je problém kouknout na web Realu? 25.10. 18:00 a 5-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
valloire

to by bylo něco co? Bych se po....

Reagovat
-Carles-

Podobne ako 29.11.2010?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
el Principito

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Gareth a CR7 mali mensie zranenia .

Reagovat
vladis271

keďže ste nás ešte nikdy v histórii v LM neporazili, dá sa čakať, že to vypustíte a postavíte proti nám B, zostavu, aby ste sa zbytočne nevysilili?

Reagovat
smazaný uživatel

nie

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

veľa napovie dnešná zostava, dnes očakávam Illarru+Isca a proti vám a barce top

Reagovat
smazaný uživatel

Na nejlepšího útočníka PD nominováni Cris, DC a Vela.

Reagovat
Phillipinho

Palec nahoru kvuli tomu, ze chybi Messi?

Reagovat
Kokesh

Vzdyt je to ted tvurce hry.

Reagovat
Switchback

Trošku jsi vedle, jako většinou.

Reagovat
Kokesh

Aha, ty vetsino.

Reagovat
-Kopy-

Krásný los v poháru, toho se musí využít

Reagovat
Kokesh

Snad nepomyslite na metu nejvyssi. Vocad pocad, znas to.

Reagovat
stas87

Manucho mne musi vypadnut stream vtedy ked Rayo da gol sledoval som to cca od 65.minuty a tolko nepresnosti od Raya ziaril v tomto Trashorras,Kakuta sa mi vobec nepacil za tu chvilu ale to je jedno,tri body si vezie Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

štatistika prihrávok 357/551 skoro 50% úspešnosť, to je niečo šialené...

do 65. minuty sa nestalo nič...

Reagovat
smazaný uživatel

MANUCHOOOO

že dáme gól z akcie, ktorú vybojuje Adrián šmýkačkou som nikdy nepredpokladal, Kakuta skúsene odláka beka a Manucho s nervami z ocele...

Reagovat
stas87

ako padol ten gol teda?Manucho uz pred tym dal gol ale bol v tak metrovom ofsajde a hned z protiutoku mohol ist Insua von,bol posledny a fauloval,nastastie ho nevyhodil

Reagovat
smazaný uživatel

nejako sa dostala lopta dopredu, už ju mala obrana Granady, tuším, že Nyom alebo nejaký ich černoch, ale došiel Embarba kĺzačkou, lopta sa dostala ku Kakutovi, ktorý si to namieril do 16, naznačil bicykel, zozadu mu zbehol Manucho, ktorý si to ani nepreberal a prudká strela po zemi k vzdialenejšej tyči, Roberto bez šance

Reagovat
Kokesh

Nepripousti si tech chyb Pep za posledni chvili nejak moc? .]

Reagovat
Switchback

Pokud nepřekoná Messi rekord dnes, tak ať dá aspoň 2 fiky a v El Clasicu ten rekord snad padne ... a snad se přidá i Neymar

Reagovat
el Principito

Official: 18 players called up for the game against Eibar today, Montoya, Vermaelen, Busquets and Rakitic not included

tak že by Masch v záloze?

Bravo - Alves, Pique, Mathieu, Alba - Mascherano, Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

"Lehká práce by měla čekat na Real Madrid v rámci osmého kola; úvodem jeho sobotního programu se Bílý balet vydá na hřiště Levante. "

no, Levante je doma hooooodně nebezpečný. loni tam Real vyhrál 3-2 (ještě v 90. minutě prohrával), předloni 2-1 gólem pět minut před koncem, rok před tím tam prohrál... my máme například pod Simeonem v Levante remízu a dvě prohry se skóre 1:5.

Reagovat
misinho7

dneska to bude sakra tazky zapas.. vidim to na 0:1 alebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak Carletto potvrdil, že Isco bude v základe snáď aj Illarra

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Takže to vypadá: Iker - Marcelo, Nacho, Pepe, Carvajal - Isco, Kroos, Modrić - Cristiano Ronaldo, Chicharito, James. Náhradníci: Navas, Khedira, Bale, Arbeloa, Illara, Medrán, Llorente.

Možná si budou prohazovat pozice Cristiano s Jamesem. Pár zápasů odehrál na křídle i Isco a dařilo se mu, takže by se teoreticky mohlo stát, že v záloze bude hrát nakonec James a Isco z křídla. Uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

bude to 4-4-2 ako proti Elche . Isco , Modric ,Kroos ,James - CR7 , Chica .

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky dost dobře možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Medran

Reagovat
vladis271

sa nás bojíte

Reagovat
Ángel di María 22

To je logika lvl dement.

Reagovat
misinho7

Tak som rad ze setri Garetha ale mohol este posetrit aj Kroosa ci Modrica ale co uz

Reagovat
smazaný uživatel

jedného z nich pošetrí cez týždeň asi

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by mohl Eibar udělat ostudu Barce

Reagovat
Ángel di María 22

Levante je doma hodně nepříjemný, beru jakoukoliv výhru. Doufám, že se ten zápas povede Iscovi a prosim, ať to dává od nohy rozumně a včas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Modričův pas.

Reagovat
Ángel di María 22

Uplně jasná.

Reagovat
Ángel di María 22

Cris jede. Škoda, že mu tam nespadlo už něco ze hry předtim, měl 2 dobrý šance v prvních 4 minutách.

Reagovat
Masi

Je při chuti, tak se snad dočkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooool...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná.

Reagovat
alcantara

Koľka vtipná tento rok, tretia, štvrtá?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nebyla podle tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

On jí ani neviděl a píše chytrák

Reagovat
alcantara

A bola, teraz som to videl lepšie, tak nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitní odkaz na to??

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jasná byla, dík

Reagovat
el Principito

to nemyslíš vážně ...

Reagovat
valloire

vyndej si hlavu z ritky

Reagovat
smazaný uživatel

pohádkáři

©Jiří-fcb

Reagovat
alcantara

?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná penalta, přejede ho takovým skluzem a ještě se diví...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Xabi gól

Reagovat
Kokesh

Mazacky.

Reagovat
Kenneth

Trikrat hura, zlatokop dal gol.

Reagovat
smazaný uživatel

čakal som ťa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Me to jen rozesmalo, jinak nic nerikam. At si o tom kazdej mysli, co chce.

Reagovat
Kenneth

Myslim ze je to uplne jasne, jen blazen muze verit ty Xabiho snusce hovadin nebo nejaky verzi s Ikerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu neverim, proste sel za Guardiolou zkusit neco novyho. Na prachy sere pes.

Reagovat
Kenneth

Říkal že mu po Decimě chyběla motivace a chtěl zkusit něco novýho. Proč teda byl s týmem celou přípravu a pak ho 3 dny před koncem přestupáku potopí? Proč nepodal žádost o přestup hned po MS?

Reagovat
smazaný uživatel

Treba protoze ho chtel Bayern az po tom, co se jim zranil JaviMar (a kdo vi, kdo jeste)?

Reagovat
Kokesh

Btw. uz by mohl dat i Kroos...

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič lepší reflex na čáře než Iker.

Reagovat
smazaný uživatel

To naše bránění rohů je fakt groteska.

Reagovat
Ángel di María 22

Chichaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Hrášok

Reagovat
smazaný uživatel

Chicharitoooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Chicha

James libovej pas.

Reagovat
Ángel di María 22

Nechápu ty reakce hráčů Levante, však hrajou jako prasata a všechno to jsou jasný fauly z opakovaček.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni jsou takoví už aspoň tři roky. Vždycky prasí a pak se ještě cítí dotčení, když to rozhodčí začne trestat kartami.

Reagovat
Ángel di María 22

Narozdíl od minuosti to ale vypadá, že letos to nebudou schopný urvat. Levante by mi ale v lize chybělo, takovýhle zrmdi jsou potřeba, dodávaj tomu šťávu a jen Atletico nestačí

Reagovat
smazaný uživatel

protože je držel Navas

Reagovat
smazaný uživatel

snáď pôjde čoskoro dole Luca Toni, aspoň jeden z nich

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me silnejsi nez s Bejlem.

Reagovat
Kokesh

A zase ....

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, "zase" mi tam chybelo.

Reagovat
Ángel di María 22

Na míči jo, akorát se mi nelíbí Isco. Má moc ztrát, často i uplně triviálních, nic dopředu nevymyslel, něco oběhá, ale hraje dost pod svojí úroveň zatim, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohoda. Levante hrajou jak prasata, ale dopředu nijak nehrozí. Mimo toho rohu snad neměli jedinou větší šanci. To už Ikera víc ohrozil Marcelo tím odkopem.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem sice nevidel, ale Nacho nezustal moc pozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

inak ale hrá dnes bezchybne

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo is the 1st player in La Liga history to score 14 goals in the first 8 games of the season. (He played 7 of those games).

Reagovat
Ángel di María 22

Poprvé libově Isco. Marcelo to posral

Reagovat
Ángel di María 22

Cristiano je jinde

Isco druhej poločas výrazně lepší výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

BOH

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto boží.

Reagovat
valloire

absolutly majestic

Reagovat
Kokesh

Jak to vypada jenoduse...nadheraaaaa. Criiiiiis

Reagovat
Kokesh

Dejte mu mic a bezte se radovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Půl hoďka na hattrick. To dá.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt něco neskutečného. Jsem rád, že jsem začínal vnímat fotbal zrovna v době, kdy Cristiano začínal profi kariéru a můžu sledovat vývoj takového hráče.

Reagovat
misinho7

ako sa s hraveho kridelneho driblera vyvinula neskutocna golova masina a najlepsi hrac sveta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Jamees. Ten kluk jde brutalne nahoru, to jsem fakt necekal.

Reagovat
smazaný uživatel

ti jsou na ručník

Reagovat
Kokesh

Po repre pauze, venku, ...show.

Reagovat
smazaný uživatel

Jameeeees

Reagovat
Ángel di María 22

Jameees. Kroos luxusní pas

Reagovat
valloire

James Snad už pomalu zavírá hubu pochybovačům.

Reagovat
smazaný uživatel

Pomalu, ale jistě

Reagovat
misinho7

Neskutocne ma seru tie zavahania v uvode.. Teraz e sa tak rozbehli ze to je krasa , a co sa mi paci najviac ze vonku hrame tiez suverejne a davame 3-4 goly co za cias murka nebolo

Reagovat
valloire

To ne. To jsme dali i 5 za poločas.

Reagovat
misinho7

Tak to maximalne proti valencii a potom este mallorce sme dali 5 ale nie za polcas

Reagovat
valloire

V Seville 6. Vždyť máme za něj gólovej rekord v La Lize.

Reagovat
misinho7

Vidis presne

Reagovat
smazaný uživatel

Toni, pomaly ale isto sa udomácňuje

Reagovat
Kenneth

Marcelo je příšerný. Kde jsou ty časy, kdy větral obrany víc jak útočníci....

Reagovat
Kokesh

NEma na to hlavu. On uz se do jeho formy podle me nikdy nevrati...Fabio ho v pohode zase posadi.

Reagovat
Kenneth

To hrajeme ve středu LM a v sobotu Barcelona?

Reagovat
Ángel di María 22

Luko

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to uvnitř pokutového

Reagovat
valloire

Tohle by se mělo počítat jako asistence CR na gól.

Reagovat
smazaný uživatel

a kurva Modric

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nic vážnýho.

Reagovat
Ángel di María 22

Vypadalo to spíš jen jako něco nakopnutýho, co chvíli bolí. Snad ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldovi isla forma dole? predsa len 2 goly nic moc

Reagovat
Ángel di María 22

Ma jeste 10 minut na treti, aby si odvedl aspon snadart. Jinak az proti Liverpoolu, no.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda no, ak neda treti, tak slabotka dnes..ale Liverpool poleti, juuuj uz sa tesim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Gerrard fúkne hattrrick a Krystínka si ani neškrtne. Veľmi dobre vieš, že to tak bude. A to ma teší.

Reagovat
Kenneth

Ronaldo to stihne za 40 minut, Persie za 6 utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Iscooooooooo

Reagovat
Kokesh

Konecne vyresil brejk tak jak ma. Zadny picoviny, cukrlatka....strela, cau.

Reagovat
Kenneth

Golden Boy

Reagovat
Ángel di María 22

Zaslouženě za výkon z druhý půle, Isco

Reagovat
smazaný uživatel

ISCOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
valloire

Isco CR asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Isco dneska nejlepší. Škoda že jemu a Jesému Peréz vysral na hlavu a přivedl ty dva...

Reagovat
valloire

Dva nejdůležitější zápasy podzimu a máme excelentní formu.

Reagovat
smazaný uživatel

gg wp

Reagovat
Ángel di María 22

Cristiano 2+1. Isco a James 1+1. Dalsi pridel, pohodový vitezstvi.

Reagovat
smazaný uživatel

kde mas tu prihravku u ronalda, nejak som ju nepostrehol...

Reagovat
valloire

žádná novina

Reagovat
smazaný uživatel

ved ziadnu nema, pozri do statistik a nemudruj....

Reagovat
smazaný uživatel

aj goly som si vsetky pozrel a ronaldo neprihraval....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

Nikam pozerat nemusím. Iscovi nahrál na gól. Nebo se to nepočítá, protože Isco střílel před šestnáctkou?

Reagovat
smazaný uživatel

Nenahral, vzdyt pak cekal uplne napravo sam v tutovce na jeho nahravku. To musel bych Chicha.

Reagovat
valloire

Já myslel, že to byl CR. Stream no...

Reagovat
LAM

má pravdu.I na Livesportu nemá CR asistenci.Iscovi nahrál dle statistic Hernandez.

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo bol napravo, takze urcite mu neprihraval, sa pozri lepsie ako sa ronaldo rozculoval, ze mu isco neprihral na hetrik...

Reagovat
valloire

Ok. Tak máš pravdu.

Reagovat
valloire

jj, děsně se čílil

Reagovat
Switchback

Jojo určitě mu nahrál Ronaldo

Reagovat
Switchback

ale dívat se nemusíš no

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

Ne tak on to byl Javier nakonec, to jsem nak prehlidnul.

Reagovat
valloire

No i já.

Reagovat
valloire

42 minut na gól v La Lize a 58 minut celkem za 2014-15. Bezkonkurenční.

Reagovat
-Carles-

Masch konečne na DM

Reagovat
smazaný uživatel

To iba v prípade, že budeme hrať 3-4-3

Reagovat
-Carles-

Ale veď na stopéroch budú Pique - Mathieu, klasika 433 a Masch na DM. Či sa niečo zmenilo?

Reagovat
Maresma

Pique nehraje, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ofiku bol v základe Iniesta a chýbal Piqué.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Messi uz od prvniho pohledu ma dneska zapas nekde u prdele

Reagovat
smazaný uživatel

To nechápu.. A není to poprvé..

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se to jen mně a nebo je ten Xavi poslední dobou fakt špatnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se to jen mně a nebo je ten Xavi poslední dobou fakt špatnej...

Reagovat
smazaný uživatel

homosexuali podme takto nebudete majstri

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že nejčastěji nadává druhým do homosexuálů někdo s potlačovanou homosexualitou?

Reagovat
smazaný uživatel

buzno !

Reagovat
smazaný uživatel

ale ja im nenadavam ..ja im slusne hovorim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ney super, Messi bida....

Reagovat
smazaný uživatel

joooo, Messi fakt bida !!!!

Reagovat
Switchback

Messi poooooooojď

Reagovat
technecium

Ty alvesovy centry jsou tak naivní

Reagovat
smazaný uživatel

To uz je nejaky zlaty pravidlo. Pokud chces ztratit mic, nech Alvese odcentrovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele uz. Vykap Dani, prosimte vykap...

Reagovat
Switchback

Dani a Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dani je proste hoven...

Reagovat
MadMrJacky

Tyvole co ten Alves právě udělal?

Reagovat
alcantara

To čo predvádzame, je regulérne benefičný zápas. Nepáči sa mi to, nepáči, a to už máme ôsme kolo.

Reagovat
-Carles-

Kludne už mohlo byť 3:0 a bolo by hotovo. Na druhej strane máme celkom slušné diery aj vzadu...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodci WTF? Jako on ponecha vyhodu jakoze po faulu na Neymara a pak mu jen tak mrdne zlutou ? PROSTE WTF ?

Reagovat
Switchback

Kappa

Reagovat
smazaný uživatel

Capaaaa

Reagovat
vocasisko

Alvés si z toho dělá vyloženě prdel

Reagovat
alcantara

Dnes je to od neho na basu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Alves je regulerni kokot proste, fakt at pojde na nejakou nemoc kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

kokot curak pica kokot curak pica

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

no a co...do prdele, ja ho jen vidim a uz me chyta amok, vzdyt to je neco proste NESKUTECNEHO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MadMrJacky

Ty nadáváš jak kdybys ho platil

Reagovat
smazaný uživatel

To spis nadavat, jak toho kretena muze nekdo vubec platit. Desitky milionu mu lezou na konto a pritom mam i ja lepsi techniku nez ten zebracek. Mi z neho rupne cevka, ja uz to vidim...Snad to do konce sezony preziju a pak uz to bude nadhera.

Reagovat
Atlético de Madrid

Alvés má parádní techniku, ale jakoby to měl poslední rok-dva uplně v prdeli a podle toho taky vypadaj jeho výkony...plus neni nejlmadší a nemá na to fyzičku

Reagovat
Kokesh

Barca to ma pekne zamknuty. Pedro.

Reagovat
misinho7

hmm.. zatial remizka ale som realista , Barca da po prestavke gol tak sa to Eibaru rozsype a este prida nejake 2-3 goly a skonci to 3,4-0

Reagovat
Switchback

snad máš pravdu ale dnes to tak nevidím ... spíš 2:0 ale aby to nakonec nebylo ještě nějaký drama

Reagovat
valloire

válec

Reagovat
Switchback

Tak na tohle jsem 14 dní fakt nečekal strašný ... jinak golman Eibaru

Reagovat
technecium

Není to dynamické. Jsou tam díry v obraně...

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta za S.Roberta, Ter Stegen za Alvese a ono to pude. Jeden gol a oni se zlomi. Tak podme...

Jo a Alves at tahne do prdele...

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí jde Alves po sezóně pryč, to je utrpení...

Reagovat
2miguel1

na Real. : Bravo-Dani(bohužial) Pique Mathieu Alba- Masch,Sergio,Rakitic-Neymar,Messi,Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ne stopeři Pique-Mathieu, to bychom úplně vyhořeli

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že Suárez bude hrát v základu.

Reagovat
Switchback

Myslíš, že Suáreze postaví do základu hned v jeho prvním zápase jo ?

Reagovat
-Carles-

Snáď to tak bude.

Reagovat
2miguel1

horší ako Pedro nebude

Reagovat
Switchback

tak to je jasný ( ) jen si spíš myslím, že ho tam hodí během druhýho poločasu ...

Reagovat
Switchback

Reagovat
-Carles-

Xavi No a Leo luxusná nahrávka

Reagovat
vocasisko

to je tak když se někdo pořádně pohne no

Reagovat
Atlético de Madrid

Na týhle akci je nádherně vidět proměna Messiho role. Dřív si na tyhle pasy od Xaviho a Iniesty nabíhal, teď je zase rozdává. A zrovna u toho byl i Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz. Nerejpu, nemám to ve zvyku, ale nejsi náhodou tajný fanoušek Barcelony?

Reagovat
Kokesh

Tajny urcite ne, to je verejne znamy .]

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se jen ptal. Protože vše co se týká Barcelony, tak komentuje, jak je to užasné, nejlepší a pokud je nějaký spor mezi Barcou a Realem, tak neustále se otírá o Real a Barcu brání, respektive i o Ronaldovi - viz. nahoře = psychopat.

Reagovat
Kokesh

Vim, nejde si toho nevsimnout.

Reagovat
Switchback

To že mu je třeba víc sympatická barca než real, tak z něho dělá fanouška barcelony ? a to stím Ronaldem určitě nemyslel tak moc, spíš narážel na to, že tu někteří neobjektivní blbečci psali, že to od Ronalda určitě nebyl úmysl

Reagovat
Switchback

proč by měl být?

Reagovat
Atlético de Madrid

dřív jsem jí hejtoval a Messimu řikám zmrdoskřet... teď je mi nějak víc sympatická, asi proto, že jí všichni nenávidí a já mám v povaze zastávat se slabších a utlačovaných

Reagovat
Kokesh

Tak proto fandis Atletum, hmm.

Reagovat
Atlético de Madrid

to je něco uplně jinýho

Reagovat
valloire

?

Reagovat
Atlético de Madrid

?

Reagovat
SIRBRANIKE

asi preto fandím od r.:2001 sešívkám....

Reagovat
2miguel1

bez Messiho by sme boli v .... jak jarný sneh

Reagovat
Switchback

Pedro jdi pryyyyyyyyyč

Reagovat
MadMrJacky

Eibar hraje trochu NHL

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný, jak se fauly na Messiho nepískají a když se někdo jen dotkne Ronalda, tak je z toho hned penalta...

Reagovat
2miguel1

na Ronalda sa to nepíska rovnako

Reagovat
smazaný uživatel

aha...

Reagovat
valloire

Reagovat
Switchback

Pedro venku a hned to jde

Reagovat
vocasisko

:D

Reagovat
technecium

Pěknej gól

Reagovat
SIRBRANIKE

Trápime sa strašne, ale je to doma. Leoooooo Messiiii.

Reagovat
smazaný uživatel

LOOOOOOOOL. To snad konecne zavrel oci pri tom centru, ne ?

Neeeeeeeeeeeeey

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Alvesuv centr?

Reagovat
vocasisko

tak do nohy to on umí, Neymar se mu skvěle pohnul ... horší je, když má centrovat na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

A ze tam ma kvalitnich adresatu.

Reagovat
SIRBRANIKE

tak máme iné prednosti.

Reagovat
Switchback

TWO MORE

Reagovat
vocasisko

tak toto byla nádhera

Reagovat
technecium

další pecka

Reagovat
-Carles-

LEO !!!

Reagovat
misinho7

jak som predpovedal..

Reagovat
Kokesh

To je udel tech mini klubu...maji par jasnych sanci, nedaji, ...a pak prijde trest.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj

Reagovat
SIRBRANIKE

A potom, že tiki-taka je mŕtva.... Keď sa ie narážačky v behu urobia správne, tak je to nebrániteľné!

Reagovat
smazaný uživatel

No taky proti jakýmu týmu

Reagovat
SIRBRANIKE

Ale však si vezmi, že proti nám skoro všetci len bnetónujú. Ja keď vidím zápasy kráľovského klubu, tak by som plakal. Prečo nehrajú betón aj proti nim???

Reagovat
technecium

to je věc, kterou taky nechápu no

Reagovat
SIRBRANIKE

Ja to chápem, ale nechcem to sem písať... Ten rešpekt je jasný...

Reagovat
technecium

Já v tom vidím spíš takovou tu skutečnost, že radši dostanou pětku od Španělů, než od Katalánců

Reagovat
valloire

nemůžu si pomoct, ale jsi fakt trouba

Reagovat
technecium

Ty jseš nějakej chytrej... Nejseš ty posranej?

Reagovat
valloire

Z čeho? píšeš konspirační bludy, co bludy....dementní kecy a pak mi píšeš, že jsem posranej Ty vole...

Reagovat
C0br

to je ovšem skutečnost z alternativní reality, ne?

Reagovat
valloire

No ani tam to tak nemaj. Tohle je výplod mozku pana technecium.

Reagovat
SIRBRANIKE

To si prehnal a jako, že hodne.

Reagovat
misinho7

tak praveze proti nam hraju velky beton .. ked hrame doma tak su snad aj v brane 10 hraci

Reagovat
Atlético de Madrid

tohle je furt o několik levelů jinde oproti Pepově organizaci hry, o čemž přesně ta tiki-taka byla

Reagovat
SIRBRANIKE

Je to len otázka sebavedomia a presingu, tá technika sa zabudnúť nedá. Mne to proste príde tak, že si neveríme a máme prehnaný rešpekt. Chcelo by to trochu viac dravosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost. V te dobe nikdo moc nevedel jak proti nam hrat. Ted uz je to proste precteny. Sem tam nam to jeste vyjde, ale to je vse.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
SIRBRANIKE

Parádny argument. Rešpekt.

Reagovat
Atlético de Madrid

A nikdo to neumí zorganizovat tak dobře, jako Guardiola. Chybí i ten balanc mezi obranou a zálohou, chybí správnej pohyb, chybí průnikový přihrávky. Ale nemyslim si, že je to proto, že by to neuměli hráči, ale proto, že trenér nedokáže vymyslet, jak se maj pohybovat, kde maj bejt, kdo se má kam vracet, kam nabíhat atd..

To neni nic proti Enriquemu, Barca očividně šlape, ale je to horší než pod Pepem a pořád to je místy hodně nemastný-neslaný a bude to tahat Messi s Neymarem.

Reagovat
SIRBRANIKE

Na 100% s tebov súhlasím. Nom Pep nemal proste odísť, ale musíme pracovať s tým čo máme. LE nie je špatný, len to chce čas. Pepovi to tiež nešlapalo od začiatku plne podľa jeho predstáv...

Reagovat
alcantara

Presne o tom to je. Ale dolezitu rolu hraje aj motivacia a urcita opotrebovanost. Ale tych hracov nedokazeme vyuzivat tak spravne a dokonale, ako za Pepa. Uvidime, ako velmi sa priblizi Lucho, zatial ma to optimizmom nenaplnuje. Dufam, ze za tyzden mi trosku zavrie hubu.

Reagovat
technecium

Leoši, tu tvoji genialitu ti může Kristýna jen závidět

Reagovat
valloire

Reagovat
Al Capone

Toto, že má být ten Neymar ze Santosu? Ten, který dělal tak úžasný kličky? Asi to s ním taková sláva nebude

Reagovat
technecium

Porovnáváš sranda ligu s nejlepší ligou světa

Reagovat
Al Capone

Jj a taky to souvisí s tím jak je přehypovaný a že vlastně zas tak úžasný není.

Reagovat
technecium

Nevím, jestli jsi to zaregistroval, ale v téhle fázi zápasu už nehrál. Jsi si ho s někým spletl

Reagovat
Al Capone

takže když něco napíšu ve 21:46 tak to musí souviset s tím co se tu danou chvíli děje. Vy culés mě nepřestanete překvapovat

Reagovat
valloire

sranda ligu?

Reagovat
Switchback

jojo, protože všechno je o kličkách, bacha na to

Reagovat
Al Capone

Chápavý to člověk

Reagovat
Switchback

Ty všude brečíš, že nedělá kličky jako předtím ... si vyber

Reagovat
Al Capone

Tak mluvilo se o něm jako o nástupci fotbalového boha a kdoví koho ještě a ted se ukazuje, že je jenom dobrý hráč. Nic víc.

Reagovat
valloire

Ba ne. On je superhráč. Na MS to potvrdil. V Barceloně to má těžký.

Reagovat
Al Capone

Potvrdí to až bude v Evropě hrát jako v Santosu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Hlavně je mu pořád 22. Tak dobře jako Neymar hrálo ve 22 letech jen velmi málo hráčů. Mezi tím málem jsou pochopitelně Messi a Ronaldo. Na druhou stranu, Neymar už v tomhle věku má na kontě 200 branek v profi fotbale a je asi nejlepším hráčem v národních týmech na světě. A na světě neexistuje stejně starej nebo mladší ofenzivní hráč s větším potenciálem.

Reagovat
valloire

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

v Realu by byl lepsi.

Reagovat
vocasisko

nic no, Zarra padne příští víkend

Reagovat
Switchback

hlavě ať chytá Iker

Reagovat
SIRBRANIKE

Ale je to voči nemu kruté, ten tlak na jeho osobu si nedokážeme vobec ani predstaviť. Ja ho mám veľmi rád, ale bude to mať strašne ťažké.

Reagovat
valloire

To bude. Jedna chyba a vy se budete smát a někteří z nás nadávat.

Reagovat
SIRBRANIKE

Tak ja nemám problémi s empatiou a fakt sa mu nesmejem, skor mi je ho ľúto. On sa snaží a maká, ale vieš ako to je: keď sa nedarí, tak ani benzín nehorí.

Reagovat
Switchback

Reagovat
valloire

uvidíme

Reagovat
Switchback

pravda ale já mu prostě už moc nevěřím, nevím jak ty

Reagovat
valloire

Mám tendenci mu furt věřit. Jsem holt konzervativní. Ale hádat se nebudu.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Visca el barca

No a když padne Zara na bernabeu tak budu muset fans realu povstát a začít tleskat ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak aj ronaldo zatlieska

Reagovat
Visca el barca

Tak na to se už nesmírně těšim

Reagovat
misinho7

kde je napisane ze zacnu tlieskat? napr bude 2:1 pre nas a Messi streli druhy gol tesne pred koncom zapasu tak myslis ze mu akoze budu tlieskat? tak to si na omyle...

Reagovat
Ángel di María 22

Jj, přesně tak. A upečou mu dort ještě.

Reagovat
CHONG

Přesně tak a bojovníci IS mu k té příležitosti zazpívají Ave Maria.

Reagovat
Zaschrona

OT: NBA FANTASY 2014/15

Na Yahoo draftujeme uz tuhle stredu, tudiz posledni sance se do letosni fanty zapojit je tady. Zadam kohokoliv zainteresovaneho, aby mi napsal do zprav a prohledl a dal si sledovat diskuzi, na niz je odkaz nize. Pro ty co jsou na vazkach, jen upozornuji, ze to je uplne neco jineho, nez klasicke fotbalove fantasy, ktere vsichni zname, takze to stoji minimalne za vyzkouseni, pro ty, ktere NBA bavi, to je temer povinnost.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/everton-posiluje-28080/?nocount=1#forum

Reagovat
blaugrana

Dopiči Vale.

Reagovat
smazaný uživatel

DEPOR

Reagovat
Phillipinho

Ale Gil je fantastickej

Reagovat
smazaný uživatel

400. Pro Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

dobře.

Reagovat
X-bano-X

Snáď sa dnes konečne zadarí, aj keď kto vie, či by to nebol danajský dar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele