Primera División - preview 5. kola

25.09.2014, 09:12
Aktuality
Doposud předposlední Espanyol si bude chtít vylepšit chudou bilanci proti Getafe, které si rovněž nemůže dvakrát vyskakovat. Rozjetá Valencia následně přivítá poslední Córdobu...
Espanyol Barcelona - Getafe CF  (čtvrtek 20:00)
Estadi Cornellà-El Prat v Barceloně by se měl naplnit ve čtvrtek večer, protože domácí hráči budou určitě podporu z hlediště potřebovat. Utkají se totiž s týmem, který rovněž sídlí na příčkách kolem nebezpečné zóny sestupu, takže bodový zisk by nemusel být tak těžkou záležitostí.

Ani jeden z týmů se nenachází v žádné záviděníhodné situaci. Začněme domácími. Ti totiž na první výhru i po čtyřech kolech stále ještě čekají! Espanyol nejprve remizoval s Almeríou, následně těsně prohrál se Sevillou. Dalším na řadě byli Netopýři z Valencie, kteří roztáhli křídla a zastínili hostům z Katalánska šance na body díky třem brankám. Ani na čtvrtý pokus Espanyol neochutnal slast plynoucí ze tří bodů. Díky brance Felipeho Caiceda sice vedl nad Málagou, ale nakonec se body jen dělily. Ve třetí nastavené minutě zápasu totiž na konečných 2:2 srovnal hostující Duda.

A tento výsledek Espanyol hodně bolel. Přijít v nastavení o těžce vybojovanou výhru je vždycky nápor na psychiku hráčů a kabina Espanyolu to nijak nepopírá. Po utkání se médiím svěřil například záložník Víctor Sánchez, který řekl: "Hodně nás to mrzí, protože jsme měli na dosah první výhru. Neřekl bych, že rozhodčí v poslední době pískají proti nám nebo soupeře nějak protěžují, ale když se na ty zápasy podíváte, tak je jasné, že štěstí se nás v prvních čtyřech utkáních příliš nedrží," zlobil se Sánchez.

"Proti Málaze jsme nehráli špatně, rozhodně jsme si zasloužili víc. Byli jsme na koni a myslím, že jsme měli vyhrát. Dostali jsme se do mnoha šancí, ale připravila nás o body chvíle nepozornosti. Nebýt chyby v závěru, tak jsme vyhráli. Takhle musíme spoléhat na další utkání. Potřebujeme bodovat, protože se nám zatím nedaří. Líbí se mi ale, že se tento tým prezentuje takhle dobře. Některé hráče jsme ztratili, ale noví přišli. Když budeme pokračovat v takové hře, nebudeme ztrácet dlouho. Jednou se naše smůla musí změnit, tak proč ne teď?" ptá se Sánchez.

Getafe už jedno vyhrané utkání má za sebou, když se mu podařilo zvítězit nad Almeríou. Jinak ale také ztrácí a v tabulce se nachází jen o dvě příčky nad Espanyolem. Poslední utkání se Getafe také nepovedlo, protože prohrálo s Valencií. V kabině Getafe je hodně zvláštní atmosféra, protože jeden z jejích hráčů má zákaz hry. Pedro León se stal prvním fotbalistou, který ve španělské lize doplatil na zavedení platových stropů.

Vedení soutěže odmítlo nejlépe placeného hráče Getafe pro tento ročník zaregistrovat, protože klub z předměstí Madridu by tím porušil nově zavedená pravidla finančního fair play. Podle nich mohou týmy na platy hráčů vydat maximálně 70 procent ze svého rozpočtu. Getafe smí v této sezoně vyplatit hráčům dohromady 17 milionů eur, což by se zapsáním Leóna na soupisku překročilo. Getafe tím přišlo o jednoho z klíčových hráčů. Jak se mu podaří vypořádat se s jeho absencí proti relativně neúspěšnému soupeři?
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Colotto, González, Alvarez - Sánchez, Canas - Vazquez, García, Montaňés - Caicedo
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Arroyo, Naldo, Alexis, Escudero - Rodríguez, Míchel - Sanabria, Sammir, Lafita - Alvaro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Córdoba CF  (čtvrtek 22:00)
Nejen dobrá forma a výtečné postavení v tabulce hrají momentálně do not Valencii. Další skvělou zprávou je blížící se návrat Álvara Negreda do hry, španělský reprezentační útočník již ve středu zvládl první tréninkové zatížení s prvním týmem. Na domácí zápas s Córdobou to ovšem bude pořád brzy, debutovým cílem je až říjnová fáze sezony.

Ne že by absence Negreda, jenž na jihovýchodě Španělska hostuje z Manchesteru City, měla na Valencii negativní vliv. Tři výhry a cenná remíza ze Sevilly znamenají přední umístění a vysoké sebevědomí, což naposledy poznalo Getafe při prohře 3:0. Nový trenér Nuno Espírito Santo naordinoval svému týmu ofenzivní hru, která hráčům očividně vyhovuje, jelikož už dokázali vstřelit skvělých deset branek za čtyři odehraná kola.

"Pracujeme na tom při tréninku každý den," tvrdí o ofenzivních hrátkách Valencie André Gomes. "Dříve jsem říkal, že potřebuju poznat své spoluhráče o trochu víc, nyní si myslím, že už to začíná přicházet." Soudě dle Gomesova gólu Getafe po zdařilé kombinační akci nejspíš hráč na hostování z Benfiky jen tak nemluví do větru. "Jdeme zápas od zápasu, nyní se soustředíme na čtvrtek a domácí vítězství. Podpora fanoušků bude důležitá," dodal Gomes.

Nováček z Córdoby má momentálně úplně jiné starosti. Na dně tabulky stále bez ligového vítězství s dvěma body na kontě budou mít co dělat, aby se na konci sezony vyhnuli sestupovým vodám. Naposledy Andalusané v regionálním derby podlehli na domácí půdě Seville 2:1 a obránce Iago Bouzon má jasno v tom, že bez zisku tří bodů to jednoduše nepůjde. "Vítězství jsou důležitá," potvrdil bek Córdoby svatou pravdu a k výletu do Valencie dodal: "Musíme být skromní, ale zároveň se nebát nikoho."

Díky středečnímu zaváhání Barcelony v Malaze má Valencie dokonce šanci v případě vyšší výhry jít po pěti odehraných kolech na první místo tabulky. Bodově by se o něj kromě Katalánců dělila ještě se Sevillou, která už má poslední ligové kolo za sebou a rovněž doposud ztratila pouze dva body.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá - Parejo, Fuego, Gomes - Feghouli, Alcácer, Piatti
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
Carlos - Gunino, López, Pantic, Crespo - Ekeng, Rossi - Borja, Abel, Fidel - Havenaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Villarreal CF  (středa 20:00)
Nováček ligy Eibar přivítá ve středu silný Villarreal. Domácí si po venkovním vítězství nad Elche myslí na další body, Žlutá ponorka je však v závěsu za první trojkou a rozhodně si nedá vzít body lacino.

Eibar vloni vyhrál druhou ligu a nyní si užívá společnost nejlepších týmů ve Španělsku. Ani v la Lize se ale tým z baskického městečka rozhodně neztrácí. Nepovedený výkon proti Deportivu svěřenci Gaizky Garitana nahradili výbornými výsledky v zápasech se San Sebastianem a Elche, takže je nyní Eibar se šesti body na lichotivém devátém místě. Zápasy s daleko ambicióznějšími kluby, jako je třeba právě Villarreal, si tak mohou domácí vychutnávat. "Tohle je Primera a to je přesně, o co jsme v loňské sezóně bojovali. Užíváme si takhle nabitý program," odpověděl obránce domácích Bóveda na otázku, jak se mužstvo vyrovnává s porcí tří ostrých utkání v deseti dnech.

Ještě nabitější kalendář má letos Žlutá ponorka. Kromě Primera División a španělského poháru, musí fotbalisté Villarrealu letos zvládat ještě zápasy na evropské půdě, což zákonitě musí být pro tým, který ještě v roce 2013 hrál Segunda División, tvrdý oříšek. Tým kolem kouče Marcelina to zvládá prozatím skvěle. V La Lize ztratil všechny body jen s Barcelonou a v Evropské lize si minulý týden přivezl cennou remízu 1:1 ze hřiště Borussie Mönchengladbach.

"Šli jsme do zápasu s Borussií s menším časem na odpočinek než náš soupeř. Oni hráli v pátek a my v neděli. To se nám stává často a my se s tím musíme smířit. Rozdíl 24 hodin by byl přijatelný, ale o 48 hodin delší čas na regeneraci už činí velký rozdíl, když navíc musíme cestovat po Evropě. Musíme se s tím vypořádat a přijmout to jako fakt, ale jednoduše nemáme dost času na odpočinek," postěžoval si novinářům Marcelino. Ten také poodhalil, že bude točit se sestavou vzhledem k očekávanému sobotnímu střetnutí s Realem Madrid na domácí půdě.

Marcelino proti Eibaru nemůže počítat se zraněnými Giovani dos Santosem, Jaume Costou, Bojanem Djokičem, ani Doradem. Naopak po lehkém svalovém zranění je opět připraven naskočit do hry obránce Victor Ruiz. Jediným zraněným hráčem Eibaru je před utkáním útočník Manu del Moral. Zápas startuje od 20:00, hlavním arbitrem bude Fernando Teixeira.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irueta - Abraham, Navas, Albentosa, Lillo - García, Errasti - Saúl, Arruabarrena, Capa - Ángel
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Marín, Gabriel, Musachcio, Rukavina - Cheryshev, Bruno, Trigueros, Espinosa - Uche, Vietto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.00 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Athletic Bilbao  (středa 20:00)
Zatímco v pohárové Evropě sklízí Athletic na úvod sezony značné úspěchy, domácí soutěž je úplně jiná kapitola. S třemi prohrami ze čtyř ligových kol se Baskové drží jen taktak nad oblastí sestupu, a tak jejich výlet do Madridu na půdu Raya Vallecana dostává punc životně důležitých tří bodů.

Naposledy Athletic doma v Bilbau podlehl 0:1 Granadě, vedené jejich bývalým koučem Joaquínem Caparrósem. Současný trenér hrdého baskického klubu Ernesto Valverde tak velmi dobře ví, jak rychle by to chtělo nepříznivý vývoj otočit. "Odjíždíme s potřebou bodovat, protože z posledního kola nemáme nic a po čtyřech týdnech ligová tabulka začíná leccos napovídat," poznamenal Valverde k současnému patnáctému místu. "Jsme blízko dna tabulky a chceme to, co si přeje každý klub zdola - nic jiného než vítězit."

Ani aktuální potíže ovšem Valverdeho nepřinutí výrazně točit sestavou, natožpak pozměnit styl hry. Ostatně v prvním kole s Malagou měli Baskové velmi blízko k remíze díky krásné (a velmi sporně neuznané) gólové hlavičce brankáře Iraizoze, s Granadou je pak přišla draho jediná chyba jinak spolehlivého Iturraspeho. "Jsme už v září a nedávno vyřadili z Ligy mistrů Neapol. Nemám žádných pochyb o našem herním podání, které nám dalo tak moc."

I Rayo by jistě uvítalo, kdyby se mohlo přiživit na mizerném vstupu Athleticu do nové sezony, a samo uniklo ze spárů sestupových vod. Na svou první výhru ostatně svěřenci Paca Jémeze stále čekají, naposledy utržili divokou prohru na Villarrealu 4:2. "Děláme spoustu věcí správně, ale jsme všichni frustrovaní, protože už jsme měli mít výhru na kontě. Musíme dále hledat cestu k tomu, abychom méně inkasovali, neboť v útoku si vedeme dobře," poznamenal Jémez k bilanci Raya, jež činí šest vstřelených branek za čtyři odehraná kola. "Jakmile najdeme tuto rovnováhu, jsem si jistý, že začneme vítězit."

Zatímco domácím budou chybět pouze stoper Amaya s brankářem Cobeňem, Athletic se musí obejít bez útočníka Ibaie Gómeze. Zato Aymeric Laporte naopak po návratu ze zranění bude Baskům opět k dispozici.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Tito, Castro, Morcillo, Insúa - Baena, Trashorras - Aquino, Bueno, Kakuta - Baptistao
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Rico - Susaeta, Beňat, Muniain - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Almería - Atlético Madrid  (středa 20:00)
Atlético bude po dvou ztrátách hledat v Almeríi ztracenou sebejistotu. Madridští totiž o víkendu pouze remizovali s Vigem, a pokud by vykazovali podobné výkony jako v posledním týdnu, na obhajobu titulu by to určitě nestačilo. Almería naopak v posledním kole vydolovala všechny body v San Sebastianu a brousí si zuby na dalšího favorita.

V loňské sezóně museli fotbalisté Almeríe čekat na první výhru v ročníku až do jedenáctého kola. Letos se už týmu vedenému Franciscem Rodríguezem naplno vyplácí zkušenosti nabrané v minulé sezóně a první výhra přišla pro podceňované Andalusany už po čtyřech kolech. Nečekané vítězství 2:1 proti Realu Sociedad přišlo po třech ne zcela přesvědčivých výsledcích, ale o to lépe se bude nyní Almeríi dýchat, jelikož se domácí rázem vyhoupli až do horní poloviny tabulky.

"Do zápasu s Atléticem vstupujeme po důležitém vítězství v San Sebastianu, odkud se odvážejí body vždy těžko. Morálka je teď na dobré úrovni a máme sebejistotu i pro tohle utkání," zhodnotil stav svého mužstva Rodríguez, který vloni dokázal doma Rojiblancos nečekaně porazit 2:0. "Když hrajete proti týmu jako je Atlético, nestačí mít jen odvahu a odhodlání, je důležité také hrát chytře a disciplinovaně. Oni jsou zvyklí hrát na top úrovni každý týden a disponují skvělými individualitami. My musíme hrát na 100 %, ne abychom pouze blokovali jejich útoky, ale abychom taky dokázali kontrovat. Navíc budou extra motivovaní po remíze s Celtou," dodal domácí kouč

Madridští skutečně potřebují velké vítězství jako sůl. Nejlépe takové, jaké si připsali jeho hlavní konkurenti na titul - Barcelona i Real - v minulém kole. Almería se k tomu zdá být ideálním soupeřem, jenže výkony madridské obrany se musí razantně zlepšit, což po zápase s Vigem potvrdil i kouč Rojiblancos Diego Simeone. "Takové góly, jako byl ten první, si musíme zkrátka odpustit. Je pravda, že dva z posledních tří gólů jsme inkasovali z pokutových kopů, to však nic nemění na tom, že dostáváme laciné branky."

Před zápasem se pak kouč hostů rozhovořil poněkud šířeji. "Letos jsme pod daleko větším tlakem než vloni. Vy od nás vyžadujete víc, naši fanoušci očekávají pokaždé vítězství. To je samozřejmě dobře, a je velký úspěch, že jsme se dostali do této pozice. Na druhou stranu se musíme zlepšit jako tým, jelikož v minulých zápasech se projevily chyby, které zavinila naše hra jako celku. Bude důležité nedostávat tolik branek, pak budeme mít daleko větší šanci na úspěch. Doufám, že už brzy budeme opět hrát vzadu s nulou," uvedl El Cholo.

V Almeríi bude Simeonemu opět chybět střelec Mandžukič a mimo hru je rovněž Cristian Rodríguez, který se vypořádává se zraněním lýtka. Domácím na druhé straně nepomůže Thomas Partley, jemuž hostování zakazuje hrát proti mateřskému klubu, a chybět bude také zkušený záložník Corona. Utkání začíná ve 20:00, hlavním sudím bude Jesús Gil Manzano.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Rubén - Dubarbier, Trujillo, Dos Santos, Navarro - Soriano, Verza, Azeez - Méndez, Hemed, Jonathan
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Moyá - Ansaldi, Godín, Miranda, Juanfran - Koke, Tiago, Gabi, Turan - Griezmann, Jiménez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.00 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Levante UD  (středa 22:00)
Granada si užívá přímo výtečný start do nového ročníku Primera División, a poslední kolo to jen podtrhlo. Překvapivá výhra 1:0 na půdě Athleticu totiž znamenala zisk osmi bodů a udržení letošní neporazitelnosti. Proti Andalusanům nyní nastoupí Levante, tedy celek stále bez výhry a s otřesným skóre 0:10.

Přesto trenér domácích Joaquín Caparrós tvrdí, že právě zápas proti klubu z Valencie, kde sám dříve působil, bude tou nejtěžší prověrkou Granady v dosavadním průběhu sezony. "Zápas proti Levante je ten nejtěžší ze všech. Znám jejich kádr a bude to velmi náročné."

"Opravdu je třeba si na tento tým dát pozor, když čtyři nebo pět hráčů v šatně zatnou pěst a vezmou na sebe odpovědnost. I my budeme muset navýšit tlak, jestliže chceme uhrát dobrý výsledek," pokračoval Caparrós. Dále mohl už na veselejší notu neskrývat nadšení z nejlepšího vstupu Granady do nové sezony od jejího návratu mezi španělskou elitu v roce 2011. Stále je však podle něj na čem pracovat.

"Nikdo už nám tyhle body vzít nemůže, ale do dalších kol pro nás nemají žádný význam. Musíme tak začít od počátku a žít v dojmu, že potřebujeme bodovat stejně tak naléhavě jako Levante. Nikdo si nedovede představit, jak se v souvislosti s nimi cítím. Jsem členem tohoto klubu a stále je sleduju. Dali mi hodně a jsem za to každému z nich vděčný," poznamenal Caparrós ke svému dřívějšímu působení ve Valencii, kde Levante loni dotáhl až do horní poloviny tabulky.

Nástupce nyní granadského trenéra José Luis Mendilibar přiznal, že se jeho hráči musí především změnit v přístupu ke hře a prohlásil za svůj cíl přinutit je, aby Granadě znepříjemnili život. "Musíme za sebe nechat hovořit naše výkony na hřišti a ukázat charakter. Chceme být nepříjemným soupeřem a už jsme se o tom bavili. Jak v ohledu k defenzivě, tak vzájemné podpoře a ne jen rozptýlení napříč celým hřištěm," hledá Mendilibar chyby k nápravě situace.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Babin, Murillo, Foulquier - Carlos, Rico, Yuste, Piti - Success, Córdoba
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Jesús - López, Rodas, Navarro, Toňo - Diop, Simao, Camarasa - Morales, Barral, García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - FC Barcelona  (středa 22:00)
O přestupové aktivitě Barcelony během léta bylo vyřčeno letos, a zdaleka mnohdy nešlo o chvalozpěvy. Přesto faktem zůstává, že pod novým trenérem Luisem Enriquem katalánský velkoklub doposud nejenže neztratil jediný bod, ale dokonce ani jedinkrát neinkasoval. O zlomení této výtečné bilance se ve středu pokusí na domácí půdě Malaga.

Ke čtyřem ligovým výhrám přidala Barcelona i nezáživnou dominanci a tři body za výsledek 1:0 v Lize mistrů nad kyperským APOELem. Tato stoprocentní bilance ve Španělsku po čtyřech kolech je teprve desátou v klubové historii, a vůbec první, kdy Katalánci udrželi ve všech případech čisté konto. Přesto Enrique dál vytrvale odolává nutkání okolí nechat se unést současnými úspěchy. Místo toho hledá prostor pro zlepšení.

"Teprve od března dál půjde poznat, kdo je aspirantem na boj o titul. Cílem je dostat se do tohoto bodu s příležitostí získat všechny trofeje. Ty se nevyhrávají v září, říjnu, listopadu, prosinci, lednu či únoru. Až v březnu uvidíme, kdo je v jaké pozici, aby na to dosáhl," kouká Enrique do budoucna.

"Minulý rok jsme viděli strhující ligové drama s třemi protagonisty. V této sezoně se velmi dobře jeví Valencie se Sevillou a Real Madrid s Atléticem se nahoře jistojistě znovu objeví," pokračoval trenér Barcelony s ohledem na aktuální tabulku, kde první dva jmenovaní ztráceli před začátkem kola na ligového lídra po dvou bodech, zatímco Atlético s Realem ještě o další dva, resp. o čtyři body více.

"Budeme se ještě zlepšovat v defenzivě," slibuje Enrique. "Je mi jasné, že dříve nebo později inkasujeme. V dosavadních zápasech se nám dařilo provádět věci, které se neukázaly být rozhodujícím, protože nás nestály gól, ale i tak je nutné pokračovat v práci."

Malaga rozhodně nedá kůži zadarmo. Z úvodních čtyř kol Andalusané nasbírali přesně pět bodů, když nejprve nečekaně porazili venku Athletic a poté k prohře s Valencií přidali dvě remízy proti Levante a Espanyolu. Trenér Javi Gracia nyní čeká ještě víc. "Rád bych viděl vylepšenou Malagu. V minulém kole jsem nezaregistroval příliš velký progres, i když jsme dokázali bodovat."

"Nemám rád pitvání se v minulosti. Potřebujeme přizpůsobit svůj styl hry a najít správnou cestu k tomu, abychom Barceloně uškodili tak, jak jen dokážeme, a udržíme silnou defenzivu,"
dodal Gracia na závěr.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Sánchez, Weligton, Antunes - Camacho, Darder - Horta, Alberto, Amrabat - Santa Cruz
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 5.25 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Real Sociedad  (středa 22:00)
Rozjetá Sevilla se ve středu střetne s trápícím s Realem Sociedad. Domácí jsou na vítězné vlně v Evropě i doma a před vlastními fanoušky chtějí znova bodovat naplno. Real Sociedad však na silné soupeře umí a není radno jej podceňovat.

Andalusané dlouhodobě potvrzují, že španělský fotbal není zdaleka pouze o Barceloně, Realu Madrid, případně Atléticu. Loňský vítěz Evropské ligy letos zatím vyhrál všechna utkání až na remízu v prvním kole s Valencií. Nebýt tohoto výsledku, atakovali by svěřenci Unaie Emeryho první příčku. Minulý týden porazila Sevilla Feyenoord Rotterdam a o víkendu si lehce poradila rovněž s Córdobou. Doposud neporaženi tak nyní Sevillistas vyhlíží Real Sociedad, jenž rozhodně není v nejlepší kondici.

Baskové už stihli nechat v La Lize body, kde se dalo, a jejich jediným vítězstvím tak zůstává překvapivá výhra nad Realem Madrid ve druhém kole. Z posledních dvou utkáních v Primera División navíc tým Jagoba Arrasteho uhrál jen jeden bod za remízu ve Vigu a poté ostudně prohrál na domácí půdě s Almerií 1:2.

"Měli jsme hromadu šancí skórovat a čtyřikrát jsme trefili brankovou konstrukci, což prostě není normální. Liga se ale nezastavuje a v jejím průběhu vždy přicházejí horší a lepší okamžiky. Musíme si věřit, pokračovat v tvrdé práci a vytvořit si v Seville stejné množství šancí jako proti Almeríi. Jsem si jistý, že branky nakonec přijdou," uvedl pro klubový web útočník Realu Imanol Agirretxe.

Hosté budou ve svých řadách postrádat oporu zálohy Rubéna Parda. Na straně domácích bude kvůli zdravotním potížím chybět Barbosa, Gameiro a Cristóforo. Zápas začíná ve 22:00 a arbitrem zápasu bude Antonio Miguel Mateu.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Trémoulinas, Carrico, Parejas, Coke - Krychowiak, Iborra - Vitolo, Suárez, Vidal - Bacca
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - La Bella, Martínez, Elustondo, Zaldua - Granero, Bergara - Canales, Prieto, Vela - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.80 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Elche CF  (úterý 20:00)
Elche přijede ve vloženém kole španělské La Ligy do Madridu a čeká jej velmi náročný úkol. Domácí Real Madrid je totiž ve formě a každý jeho zápas slibuje množství branek v síti soupeře. Překvapí jej Elche, nebo Real dodrží standard v počtu vstřelených branek?

Bílý balet začal opět tančit. A jeho tempo je v posledních týdnech příliš vysoké. Zastaví se proti Elche? Provinční celek zoufale potřebuje body, aby zastavil svůj pád, ale při pohledu na několik minulých zápasů Realu Madrid se minimálně jeho obráncům nejspíš nedýchá snadno. Basilej prohrála poměrem 5:1, naposledy Deportivo La Coruňa dostalo osm branek. Pokud by Real pokračoval v nastoleném trendu, mohlo by se Elche "těšit" na dvoucifernou sumu.

Zvěsti kolem nepovedených týdnů Realu Madrid vystřídalo nadšení, když si Real suverénně poradil s Basilejí a po delší době - dvou prohraných utkáních v La Lize - získal tři body také na domácí scéně. Přesto muselo vedení odrážet myšlenky mnohých novinářů a některých fanoušků o tom, že trenér Carlo Ancelotti není pro klub ten pravý. Na tiskovou konferenci ped utkáním se italskému stratégovi nepřicházelo snadno, ale jeho slova jasně ukázala, že Real Madrid krizí netrpí. A pokud ano, odpovídá na ni pouze vstřelenými góly.

"Přesně jak včera říkal prezident, pro nás je důležitá jednota. Máme tři věci, které jsou důležité k úspěchu - klub, hráče i fanoušky. Když máte tyto tři věci sjednocené, je pak snazší dosahovat vytyčených cílů. Pokud mám mluvit o týmu, tak naše filozofie je jasně ofenzivní. Ale máme mnohé jiné možnosti. Například Asier Illaramendi nám dodává klid a více variant, poslední utkání odehrál velmi dobře a byl důležitým prvkem pro přechodovou fázi."

"Je jasné, že ne každý může hrát. Jsme velký tým a máme mnoho skvělých hráčů. Do základní jedenáctky by chtěl každý, ale to pochopitelně není možné. Někteří musí být více trpěliví. Co se týče Isca, tak na to, že hrál první sezonu za Real Madrid, se mu dařilo velmi dobře. Od té doby se nic nezměnilo - stále představuje budoucnost Realu Madrid. Ale je zde velká konkurence, takže samozřejmě nemůže hrát všechny zápasy."

"Před námi je vložené kolo a utkáme se s Elche. Ať už nám to jde nebo ne, nesmíme podcenit žádného soupeře. Každý nás může obrat o body a každý to minimálně zkusí. Pepe je zraněný a jeho stav je stejný jako včera. Cristiano Ronaldo sice nebyl úplně fit po začátku sezony, ale nyní je ve formě, cítí se dobře a bude hrát. Potřebujeme jeho kvality, protože pro nás je to rozdílový hráč. Je nutné, aby byl na hřišti, pokud chceme být nejlepší. Kromě něj mne těší také forma Jamese, který odběhal neuvěřitelné množství kilometrů," chválí Ancelotti své hráče.

Elche se naproti tomu může jen těžko měřit se slavnější sokem. Napovídá tomu také jeho sezona, která zatím vykazuje známky zklamání. Remíza s Granadou v prvním kole příliš nebolela, fanoušky potěšila také výhra nad Rayem Vallecano. Ale velkým šokem byla poslední prohra s nováčkem z Eibaru na domácí půdě, kterou zařídily branky Daniho Garcíi a Raula Albentosy.

Není divu, že trenér vítězného celku chválil své hráče. Gaizka Garitano po utkání s Elche prohlásil: "Jsem velmi spokojený s tím, jak si moji hráči poradili se soupeřem. Hráli přesně to, co jsem po nich žádal a celý tým výtečně bojoval. Pochvalu si zaslouží jednotlivci, ale především to bylo vítězství celku," liboval si Garitano. Elche mohlo smutnit. A dobrou zprávou pro něj není ani sestava Realu. V brance se sice neobjeví Iker Casillas, ale jeho náhradník Keylor Navas rozhodně není špatnou variantou.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Arbeloa, Varane, Nacho, Coentrao - Isco, Kroos, James - Bale, Chicharito, Ronaldo
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Tytoň - Cisma, Roco, Lombán, Albacar - Mosquera, Pasalić, Adrián - Rodrigues, Jonathan, Fajr
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 11.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Deportivo La Coruña  (úterý 22:00)
Celta Vigo má na domácí půdě Deportivu La Coruňa co vracet. Navíc si potřebuje udobřit fanoušky, kterým se po právu zdá, že jejich miláčci jsou spíše remízovým týmem. Tři body proti Deportivu ale nebudou snadnou záležitostí.

Proti domácím navíc hovoří statistiky. Pohled do historie ukazuje bolestnou pravdu, protože Celta Vigo nad Deportivem La Coruňa zvítězila naposledy v roce 2007! Od té doby se urodila jedna remíza a dvakrát vyhrálo Deportivo. V březnu minulého roku se tyto týmy utkaly naposled a Deportivo zvítězilo díky brankám Rikiho, Salvía a Salomaa. Ani tato výhra jej sice neudržela mezi elitou, ale tento ročník už Deportivo zvládlo svůj boj a opět hraje mezi nejlepšími.

Minimálně poslední utkání ale ukazuje, že to s kvalitou týmu nebude úplně snadné a Deportivo bude muset přidat, chce-li se zachránit. V minulém kole se La Coruňa utkala se slovutným Realem Madrid a toto utkání jí žalostně nevyšlo. Do sítě brankáře Germána Luxe se trefili Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, James Rodriguez a také novic Javier Hernandez. Celkový součet byl hodně negativní - Deportivu inkasovalo osmkrát a z tohoto debaklu se bude muset posbírat ve velmi rychlém čase. Vložené kolo La Ligy totiž nepočká.

V něm se Depor utká o body s domácí Celtou Vigo a je odhodláno zapomenout na tristní utkání s Realem. Alespoň to uvádí Alex Berganiños, který na tiskové konferenci před utkáním žádal, aby celý tým odpověděl na minulý nezdar tím nejlepším možným výsledkem.

"Celta je možná favoritem, ale ani to jí nepřinese body automaticky. Pokud si tisk a ostatní lidé myslí, že je Celta favoritem, tím je to pro nás lepší, protože můžeme jen a jen překvapit. Možná má Celta lepší vzájemné zápasy, ale já osobně mám například na naše střetnutí na stadionu Balaídos skvělé vzpomínky. Dokázali jsme tam vyhrát 3:2 a já nevidím důvod, proč bychom to nemohli zopakovat."

"Po té porážce s Realem Madrid se samozřejmě cítíme hrozně, byl to jeden z nejhorších zážitků mé dosavadní kariéry. Ale jestli jsem se při ní něco naučil, pak to, že můžeme vždycky podat lepší výkon. Nezáleží na tom, kam až spadnete, ale jestli najdete sílu se zase zvednout. A já vím, že v kabině taková touha je - my se umíme zvedat. Jedeme si do Viga pro body a chceme, aby naši fanoušci mohli sledovat zase svůj úspěšný celek. Proti Realu jsme udělali mnoho chyb a naneštěstí pro nás je Real tým evropského kalibru, který chyby trestá."

"Fanoušci jsou pro nás příkladem, protože nás podporují nehledě na to, zda se nám daří, nebo nedaří. Stojí za námi a je skvělé slyšet je. I když jsme prohráli o šest branek, stále nás podporovali. Je jen málo míst, kde tohle zažijete. A my si jejich snahy moc vážíme. Potkával jsem na ulicích lidi, kteří mi děkovali, že jsme to nevzdali a kterým se líbila moje snaha. A to přesto, že jsme dostali osm branek. Je to úžasný pocit," dodává Bergantiños.

Pokud jde o zranění, tak Celta Vigo má jednu dobrou zprávu. Do formy se dostává útočník Nolito, který znovu trénoval se spoluhráči. Hbitý španělský útočník doléčil svalové zranění a byl fit již v minulém utkání. Celta je zatím osmá, hosté přijíždějí na stadion Balaídos do Viga jako čtrnáctý tým tabulky. Na kontě mají po čtyřech zápasech stejný počet bodů.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Planas - Fernandez, Radoja, Krohn-Dehli - Orellana, Larrivey, Nolito
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Laure, Sidnei, Lopo, Luisinho - Bergantinos, Domínguez - Juanfran, Rodriguez, Cuenca - Postiga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 3.75 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona440011:012
2.Valencia CF431010:210
3.Sevilla FC43108:310
4.Atlético Madrid42206:48
5.Granada CF42204:28
6.Villarreal CF42116:37
7.Real Madrid420213:86
8.Celta Vigo41308:66
9.SD Eibar42024:36
10.UD Almería41214:45
11.Málaga CF41213:55
12.Real Sociedad41127:74
13.Elche CF41124:84
14.Deportivo La Coruña41126:124
15.Athletic Bilbao41033:43
16.Getafe CF41032:83
17.Rayo Vallecano40226:92
18.Espanyol Barcelona40225:82
19.Córdoba CF40223:72
20.Levante UD40130:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (681)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele