Primera División - preview 35. kola

01.05.2015, 08:30, aktualizováno 04.05.2015, 08:23
Previews
Ze španělské ligy letos sestoupí Córdoba a hodně dramatický bude boj o to, které dva celky jí o patro níže doprovodí. Sestupové pozice může po dnešku opustit Almería, a to za předpokladu, že si doma poradí s Celtou Vigo...
UD Almería - Celta Vigo  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávku pětatřicátého kola La Ligy obstará souboj osmnácté Almeríe s devátým Vigem. Domácí drží naděje na záchranu především díky zápasům na vlastním hřišti, ovšem Celta poslední dobou šlape a na půdě Andalusanů bude chtít tři body.

Almerienistas ještě záchranu v Primera División nezabalili a před vlastním diváky vyhráli dvakrát za sebou. Díky tomu se Andalusané téměř dotáhli na Deportivo a nyní mají šanci konečně se vymanit ze sestupových pozic. K tomu ale musí porazit silné Vigo, což už se jim v posledním vzájemném utkání dokonce podařilo. Nyní však musí totéž předvést pod nedávno jmenovaným koučem Sergi Barjuánem.

Není divu, že domácí fanoušci i hráči čekají dobrý výsledek. "I když víme, že ještě budeme mít další možnosti k záchraně, tuhle příležitost si nechceme nechat ujít. Chceme uspět ve všech posledních čtyřech kolech, teď ale pro nás existuje jen pondělní mač," uvedl před zápasem domácí středopolař Fernando Soriano.

Hosté nejsou zdaleka pod takovým tlakem jako jejich soupeř. Hrají v pohodě, nerozhodila je ani nešťastná porážka s Realem 2:4 a v posledním kole si poradili i s konkurenční Malagou 1:0. Dobrou sezónu by tak mohli Galicijští ještě zakončit nečekaným úspěchem.

"Toužíme dosáhnout sedmého místa, proto si myslíme v Almeríi na výhru. Hrát v pohárové Evropě je pro nás velký sen. Samozřejmě bychom také rádi, aby se v lize udrželo Deportivo a my jsme si znova mohli zahrát galicijské derby. Celkově ale situaci ve spodních patrech tabulky neřešíme," komentovala nadcházející zápas vycházející hvězda útočník Santi Mina, jenž se minulý víkend stal nejmladším fotbalistou za posledních deset let, který dal gól Realu Madrid.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano  (neděle 12:00)
Souboj dvou téměř sousedů v tabulce uvádí stadion Cornellà-El Prat, na němž své domácí zápasy hraje Espanyol Barcelona. Katalánský celek uvítá v zajímavém zápase Rayo Vallecano, které zoufale chce body. Oba celky jsou posíleny výsledky z minulého kola.

Domácím se v něm podařilo urvat tři body v zápase proti Granadě. Byly to přitom docela nervy, protože rozhodující gól padl až krátce před koncem utkání. Espanyol vstřelil první branku přesně před odchodem do šaten, když se prosadil kapitán a ikona týmu Sergio Garcia. Dvacet minut před koncem se ale začínalo od nuly, protože se prosadil Diego Maínz. Jenže ani za tohoto stavu se Espanyol nevzdal a pokračoval v ofenzívě. Snaha se mu vyplatila šest minut před koncem utkání, když se prosadil Paco Montañés a rozhodl o tom, že tři body si budou brát hosté.

I díky této výhře je Espanyol na průběžném desátém místě, což je pozice, na kterou je za poslední roky poměrně zvyklý. K pohárům to je daleko, o sestup se katalánský celek obávat také nemusí. Jedinou výraznější absencí pro domácí tým je obránce Felipe Mattioni, obránce barcelonského klubu si poranil stehenní sval a jeho absence se protáhne ještě déle, než se původně čekalo. To Vallecano je v trochu horší pozici. Rayo se poslední dobou trápí a za posledních pět zápasů vyhrálo jen jednou.

Hráči Raya stále ještě pamatují na nešťastný zápas s Celtou Vigo, ve kterém inkasovali dokonce šest branek! V minulém utkání se jim ale dařilo mnohem lépe, protože překvapili jednoho velkého favorita. Rayo na domácí půdě uvítalo ambiciózní Netopýry, ale ti nakonec odjeli z Madridu jen s jedním bodem v kapse. Domácí poslal do vedení Adrián Embarba, ale ve druhé půli srovnal na konečných 1:1 Daniel Parejo. Zápas byl hodně emotivní a diváci se nakonec dočkali jednoho vyloučení na každé straně. Dokáže Rayo navázat na dobrý výkon?

Když se oba celky utkaly naposledy, ze tří bodů se na stadionu Teresa Rivero radovali hosté z Katalánska. Za hosty se trefili Lucas Vázquez a Sergio García, domácí kontrovali brankou Lea Baptistaa. V další tři body a dobrý výkon doufá trenér tehdy poraženého Raya Paco Jémez. Na tiskové konferenci se vrátil k zápasu s Valencií a médiím řekl, co by rád viděl v nadcházejícím duelu. "S Valencií jsme uhráli bod, i když nám hodně pomohla chyba jejich brankáře. Ale výkon celého týmu se mi líbil a doufám, že teď uvidím něco podobného. Espanyol bude hodně těžkým soupeřem, protože se mu daří na domácí půdě, má skvělé fanoušky a s jejich podporou hraje mnohem lépe. Musíme být koncentrovaní po celý zápas," dodal trenér Jémez.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Granada CF  (neděle 17:00)
Getafe se bude snažit dát zapomenout na debakl z Camp Nou a připsat si jedenácté vítězství v této sezóně. Madridští hostí předposlední Granadu, která v tomto týdnu propustila kouče Resina, což je asi poslední pokus zachránit andaluský tým mezi španělskou elitou.

El Geta se navzdory šestigólovému výprasku z minulého kola nemusí tolik obávat o svou budoucnost v Primera División. Tým Pabla Franca nastřádal už šestatřicet bodů a na sestupové místo si zatím hlídá vcelku luxusní osmibodový náskok. Ten však ještě nemusí stoprocentně zajistit záchranu, a pokud by měli domácí prodloužit třízápasovou sérii porážek ještě o pár kol, i oni by se na konci sezóny mohli ocitnout v ohrožení. Domácí zápas proti Granadě by tak měl ukázat, jak si Getafe stojí v porovnání s nejnižšími patry tabulky.

Obě mužstva se dobře znají a jejich vzájemná blance je poměrně vyrovnaná, nicméně nedělní zápas by mohl být trochu odlišný. "Nejsme si úplně jistí, co po výměně hlavního kouče můžeme od soupeře čekat. Jasně, že si uvědomujeme, že nový trenér nemůže zapracovat nový koncept během pár dnů, ale Granada na hřišti určitě nechá maximum, aby tenhle zápas vyhrála," uvedl před utkáním Pablo Franco.

Muž, který má zachránit Granadu od sestupu se jmenuje José Ramón Sandoval. Sedmačtyřicetiletý rodák z Madridu, jenž sbíral své trenérské zkušenosti například v Rayu nebo Sportingu Gijon, se týmu oficiálně ujal v pátek a sám nejlépe ví, jak složitý má před sebou úkol.

"Záchrana bude těžká, ale není nemožná. Pro mě osobně je to velká výzva a já se takových úkolů nelekám. Působit u klubu jako je Granada mě rozhodně posune v kariéře, zvláště pokud by se nám podařilo udržet se v Primera División," uvedl Sandoval. Tomu by mohl udělat radost návrat stopera Jeana-Sylvaina Babina, který mužstvu chyběl v posledních čtyřech zápasech. V kádru domácích je v ohrožení pouze start zraněných Diega Castra a Pabla Sarabii.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Escudero, Alexis, Velázquez, Vigaray - Rodríguez, Lacen - Castro, Sarabia, León - Babá
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Folquier, Mainz, Babin, Nyom - Iturra, Pérez - Lass, Piti, Ibáňez - El-Arabi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - SD Eibar  (neděle 19:00)
Ambiciózní Valencie má po minulém kole co napravovat a navíc ji mohou posílit i sobotní zaváhání jejích ústředních rivalů v boji o kvalifikaci do Ligy Mistrů. Tak jako tak bude pro Los Che domácí zápas s potácejícím se Eibarem jedním z kategorie střetnutí, kde cokoli jiného než vítězství bude považováno za zkrat a zbytečnou komplikaci.

Ve vloženém čtyřiatřicátém kole Primera División totiž Netopýři zaváhali na půdě Raya Vallecana a remízou 1:1 umožnili páté Seville, aby se na ně v tabulce bodově dotáhla. Andaluský klub však v náročném zápase s Realem Madrid tuto sobotu prohrál 3:2 a umožnil valencijským, aby si znovu tři kola před koncem vytvořili důležitý náskok. K tomu všemu navíc doma remízově zaváhalo i Atlético Madrid, a tak by výhra nad Eibarem posunula Valencii na vzdálenost čtyř bodů od třetího místa.

Domácí trenér Nuno se na předzápasové tiskové konferenci věnoval právě onomu zklamání z madridského předměstí Vallecas. "Mohli jsme dosáhnout i na jiný výsledek. Už jsme si prošli, v čem se ještě potřebujeme zlepšit, teď je třeba pokračovat na naší cestě. Zbývají ještě čtyři finále, čtyři zápasy, které zobrazí výsledek naší celoroční dřiny."

"Zítřek je prvním krokem, chceme uspět a získat na Mestalle tři body,"
pokračoval Nuno. "Pak se připravíme na to, co bude následovat." Portugalskému kouči na lavičce Valencie určitě neuniklo zmíněné sobotní utkání Sevilly s Realem Madrid, ovšem ne ani tak proto, že by chtěl vidět zaváhání Andalusanů, jako spíš zkoumat hru Bílého baletu, s nímž Valencii čeká ostrý duel příští týden.

Eibar v minulém kole podlehl doma Seville 1:3 a zůstává nebezpečně blízko sestupovému pásmu, které před začátkem pětatřicátého kola zívalo na baskického nováčka pouze dva body daleko. Bilance třinácti proher z posledních patnácti zápasů má opravdu patrné znaky pádu o ligu níže, ovšem s podobnými potížemi se potýká na dně tabulky více týmů.

Valencii budou možná chybět Pablo Piatti s Rubénem Vezem, zato Rodrigo Moreno se může objevit v sestavě, přestože byl v minulém kole vyloučen. Karetní tresty totiž byly ve Španělsku odloženy, neboť kvůli pátečnímu státnímu svátku neměla tamní fotbalová federace čas na to, aby je již schválila. Na straně hostí budou chybět Ángel Rodríguez a Jaime Jiménez, zatímco start Raúla Navase zůstává v ohrožení.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Elche CF  (neděle 21:00)
Nedělní program pětatřicátého kola španělské nejvyšší soutěže večer uzavře souboj Malagy s Elche, kdy se oba kluby nacházejí v lepší pozici, než možná samy před sezonou očekávaly. Zatímco první jmenovaní dokonce atakují příčky zajišťující evropské poháry, Elche v posledních kolech sbírá jedno vítězství za druhým a záchranu má takřka na dosah ruky.

Zvláště nedávná výhra 4:0 nad Deportivem la Coruňa musela rozjařit všechny příznivce celku z Alicante, který má nyní čtyři kola před koncem slušných sedmatřicet bodů a okupuje třináctou příčku, již před začátkem tohoto kola dělilo od sestupu celých osm bodů. Přesto trenér Fran Escriba rázně varoval, že stále není nic hotovo: "Bylo by od nás velmi hloupé, kdybychom nyní přišli o nasazení, zvláště když zvážíme, jak tvrdě do toho ještě v závěru naši rivalové půjdou."

Výhra v Malaze by pro Elche byla takřka definitivní stvrzenkou setrvání v Primera División i pro příští ročník a Escriba připustil, že jeho svěřenci se již velmi těší, až letošní dramatické sezoně konečně vtisknou na závěr trochu klidu. "Panuje u nás s blížícím se koncem sezony určité nadšení. V tomto klubu nejde jen o osmatřicet zápasů, daň si tady vybírá i řada dalších věcí," naznačil Escriba dlouhodobé potíže s nevyplacenou mzdou, a to i přesto, že hráči na úvod sezony odsouhlasili plošné snížení svých platů.

Malaga je na tom sice výsledkově i tabulkově v rámci celé sezony daleko lépe, ovšem s momentální formou svého soka (tři výhry z posledních čtyř kol) se měřit nemůže. Andalusané totiž na vítězství čekají již sedm zápasů a vážně jim hrozí, že nakonec o Evropskou ligu pro další sezonu přijdou. Proto se dá očekávat napínavý duel, kde oba týmy půjdou hladově za vítězstvím, a jen velmi těžko odhadovat, kdo z něj vyjde lépe. Javi Gracia na lavičce Malagy má k ruce prakticky celý kádr bez zraněných, zatímco hosté se musí vypořádat s absencemi Josého Ángela Alonsa a Edú Álbacara.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Córdoba CF - FC Barcelona  (sobota 16:00)
Lídr tabulky má na svém kontě stále náskok dvou bodů před dotírajícím Realem Madrid, ale nesmí udělat chybu. Jediné zaváhání na té či oné straně by mohlo hodně napovědět o konečném postavení a šancích na titul. Před Barcelonou je nyní poměrně snadná práce, když jede na půdu Córdoby.

Córdoba musí bojovat o samotné přežití v La Lize a zatím se jí to vůbec nedaří. Z poslední příčky nese na svých zádech všechny ostatní celky ligy a na záchranu jí schází ještě devět bodů. V dalším kole ji nečeká nic snadného. Uhrát body proti rozjeté Barceloně na první místě je spíše "Mission: Impossible". Využít by alespoň trochu mohla faktu, že se Barcelona bude jedním okem dívat po nadcházejícím veledůležitém utkání Ligy mistrů. V semifinále nejslavnější klubové soutěže světa se utká s Bayernem Mnichov a chce mu oplatit dva roky starý výprask 0:7.

Teď se ale musí soustředit na zápas s Córdobou. A hráči sami vědí, že případné podcenění by je mohlo přijít hodně draho. Mladý obránce Marc Bartra je rovněž přesvědčen o tom, že jeho spoluhráči nesmí ztratit koncentraci a domácí Córdobě dovolit zaútočit. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky Bartra zmínil: "To nejlepší, co můžeme udělat, je plně se soustředit na další zápas a na nic jiného. Teď nás nesmí zajímat nic jiného než Córdoba. To nám trenér Luis Enrique pořád říká. A je pravda, že by nám to mohlo hodně pomoci. Snažíme se podle toho řídit pokaždé, když jdeme na hřiště. A podívejte se, kam nás to dostalo - jsme ve hře o tři trofeje."

Barcelona neprohrála už patnáct zápasů za sebou, naposledy nestačila na Málagu. Ale to se psal únor. Od té doby Barcelona vyhrála 14 zápasů, nastřílela v nich úctyhodný počet 41 branek a dostala jich jen osm! A to si pochvaluje i Bartra: "Naše defenzíva je nyní pevnější, pracujeme na tom každý trénink. Je jedno, kdo stojí proti nám, my se připravujeme vždycky nejlépe, jak umíme. Když máme v zádech dobrou defenzívu, umíme se lépe soustředit na střílení branek. A na pohybu našich útočníků je vidět, že si věří," dodal mladý obránce.

Vidět to bylo i v minulém utkání Blaugranas. Tým trenéra Luise Enriqueho si poradil bez větších potíží s Getafe a deklasoval jej šesti brankami. Bylo se na co dívat, protože po dvou brankách dali Luis Suárez a Lionel Messi. Jednu přidali Xavi a Brazilec Neymar, takže Getafe odjíždělo domů ve značně zkroušené náladě. Není divu, že trenér Enrique po zápase popsal svůj tým jako "nezastavitelný". Jakým skóre potěší jeho hráči své fanoušky tentokrát? Forma Córdoby totiž nasvědčuje další velké kanonádě.

Córdoba nevyhrála už šestnáct zápasů, protože se naposledy radovala z výhry 12. ledna! Od té doby neustále prohrává a za posledních deset utkání si připsala jen dvě remízy. Z minulého utkání rovněž odcházela jako poražený celek. V zápase s Levante rozhodl jedinou brankou David Barral. Na Córdobu rád vzpomíná především kanonýr Barcelony Luis Suárez, protože právě do její sítě se po svém přestupu z anglického Liverpoolu prosadil poprvé. Od té doby dal dalších dvanáct branek. Když se oba celky utkaly naposledy, domácí Barcelona nastřílela Córdobě pět branek. Předtím na sebe narazily ještě v rámci Copa del Rey, to si Barcelona poradila v součtu obou zápasů 7:0.
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
Carlos - Crespo, Deivid, López, Edimar - Krhin - Bebé, Cartabia, Borja, Fidel - Andone
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 26.00 - 11.00 - 1.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Athletic Bilbao  (sobota 18:00)
Mohlo by se zdát, že obhájce ligového titulu z Atlétika Madrid již ve zbytku sezony nemá pořádně o co hrát. Momentální třetí místo totiž z obou stran doprovází značný bodový rozdíl, a tak je vysoce nepravděpodobné, že by se madridský klub na konci sezony umístil jinde. Takový názor by se však setkal s odporem trenéra Diega Simeoneho, jenž si příjezdu Athleticu cení nad zlato.

I když je jen otázka času, kdy Atlético matematicky ztratí šanci na obhajobu ligového titulu, zůstává Simeone skálopevně přesvědčen, že i na letošní sezonu lze být po právu hrdý: "Míříme za kvalifikací do Ligy Mistrů potřetí v řadě, což náš klub nedokázal ani jednou ve více než sto letech své historie. Lidé, kteří se na nás chodí dívat, musí vědět, jak moc potřebujeme jejich podporu, účast a zapálení do zápasu, protože už skoro šest měsíců tady odvádíme vysoce důležitou práci."

"Prošli jsme si řadou hráčských změn a náš tým nadále soupeří na čele. Ještě jednou opakuji, že zítřejší zápas je důležitější než ten s Barcelonou,"
prohlásil Simeone na své páteční konferenci v souvislosti s posledním domácím ligovým zápasem této sezony, kdy na stadion Vicenteho Calderóna zavítá aktuální lídr ligové soutěže.

Atlético momentálně na katalánský velkoklub ztrácí propastných devět bodů, sedm pak od druhého Realu Madrid. Čtyři kola před koncem se již takováto ztráta bude dohánět jen velmi těžko a málo je Atlétiku platné, že drží již jedenáctizápasovou šňůru bez porážky. Z posledních sedmi kol navíc červenobílí vítězně ovládli hned šestici ligových zápasů.

Athletic půjde do zápasu z osmé příčky a nadále tak zůstává v přímém boji o kvalifikace do příštího ročníku Evropské ligy. O jeho motivaci ostatně svědčí zisk sedmi bodů z posledních možných devíti. V tomto týdnu navíc kapitán Andoni Iraola oznámil, že po sezoně v klubu po dvanácti letech věrné služby skončí. Dvaatřicetiletý obránce za tu dobu nastoupil do více než pěti set utkání. "Posledních pár let jsem prodlužoval smlouvu rok co rok. Měl jsem jasno, že jsem si na tohle vybral ten správný moment, jsem takto rozhodnutý již od začátku sezony. Nevím, kam mě budoucnost zavede, s ničím teď nespěchám," doplnil Iraola.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Madrid  (sobota 20:00)
Šlágrem pětatřicátého kola La Ligy bude souboj Sevilly s Realem Madrid. Obě mužstva jsou ve skvělé formě, což prokazují doma i v pohárové Evropě. Sevilla aktuálně sahá po čtvrté příčce, Los Blancos se snaží nahánět první Barcelonu. Není proto pochyb, že pokud bude chtít Real i nadále živit naděje na titul, musí na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána předvést top výkon.

Real Madrid opět prokazuje na konci sezóny svou nesmírnou kvalitu. I přes četná zranění dokázali hráči z lavičky vybojovat důležitá vítězství a udržet Bílý balet ve hře o titul z Ligy mistrů i z domácí soutěže. Ve španělské lize však musí doufat, že Barca v následujících čtyřech kolech ztratí a Madridští tak budou moci smazat dvoubodové manko. Aktuálně Real drží osmizápasovou sérii bez porážky a v lize má za sebou šest utkání s plným počtem nasbíraných bodů. Vše ale může být ztraceno právě nyní na stadionu v Seville, kde Los Blancos už dvě sezóny v řadě prohráli.

"Bude to těžké stejně jako všechny naše zbývající zápasy. Nyní je pro nás nejvíc důležité právě sobotní utkání. Sevilla je výborný tým, který svou sílu prokazoval celou letošní sezónu. My bychom však rádi pozlobili Barcelonu a získali tyhle nesmírně důležité tři body a ještě zabojovali o titul," prohlásil před zápasem kapitán Realu Iker Casillas.

Soustředění na zisk domácího titulu pro Bílý balet nejspíš není úplně na prvním místě, jelikož svůj osud ve španělské lize nemají Madridští zcela ve své moci a navíc mají v Lize mistrů šanci zapsat se do dějin. "Pokud bych si měl vybrat jeden z těch titulů, volil bych Champions League. Naši fanoušci si cení úspěchu v Evropě a navíc vyhrát titul v Lize mistrů dvakrát za sebou se ještě nikdy nikomu nepodařilo. Je to pro nás obrovská výzva," vyjádřil názor kabiny Casillas.

Toho by mohla využít Sevilla, která se zuby nehty drží v boji o čtvrté místo zajištující start v milionářské soutěži. Andalusané se díky ztrátám Valencie v minulém kole na Netopýry bodově dotáhli a boj o důležitou příčku je tak v závěru sezóny zcela otevřen. V domácí soutěži Sevilla neprohrála deset utkání v řadě a sebevědomí si zvedala i v Evropské lize, kde si ve čtvrtfinále poradila se Zenitem Petrohrad. Šance na bodový zisk proti Realu Madrid tak pro Emeryho tým vypadají docela nadějně.

"Jsem se svým týmem velmi spokojený. Každý se chce zapsat do historie tohoto klubu. Máme v La Lize jasné cíle a jeden velmi konkrétní rovněž v Evropské lize. Každé utkání je tak nyní speciální. Sobotu si chceme užít. Je mi jasné, že vyhrát bude nesmírně těžké, ale my se o to pokusíme," neskrýval Unai Emery své nadšení po posledním vítězství Sevillských na hřišti Eibaru 3:1.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Trémoulinas, Kolodziejczak, Carrico, Coke - Krychowiak, Banega - Reyes, Iborra, Vidal - Bacca
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Varane, Pepe, Carvajal - Isco, Kroos, Ramos, Rodríguez - Ronaldo, Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 4.00 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Villarreal CF  (sobota 22:00)
Villarreal si čtyři kola před koncem nejspíš přeje, aby sezona co nejrychleji skončila. Tak jednoduše to však nefunguje, a tak svěřenci trenéra Marcelina musí zatnout zuby a protrápit se závěrečnými koly Primera División pokud možno s protržením příšerné série bez vítězství. První šanci k tomu Žlutá ponorka dostane na hřišti Deportiva la Coruňa.

V Galicii se bohužel nepředstaví brankářská jednička hostí Sergio Asenjo, jenž si v minulém kole ošklivě poranil vazy v koleni, a sezona pro něj již skončila. Přidal se tak k celé plejádě zraněných hráčů Villarrealu, jmenovitě zde figurují Denis Čeryšev, Bruno Soriano, Mateo Musacchio, Giovani dos Santos a Ikechukwu Uche. Přesto kouč Marcelino vyzývá k tomu, aby jeho hráči všechna příkoří překousli a poprvé za posledních devět kol dokázali zvítězit.

"Je očividné, že si procházíme špatnou sérií, nepřestáváme selhávat místo vítězství a sbíráme další a další zraněné. Doufám, že to už brzo skončí," posteskl si Marcelino na předzápasové tiskové konferenci. "Pravdou je, že tohle je pro nás velmi obtížné a problémové období. Ale musíme se sebrat, i když nás to ovlivňuje. Nemůžeme se na nic vymlouvat."

"V životě jsou i horší věci, musíme se s našimi zraněními smířit, je to jen součást fotbalu,"
pokračoval lodivod Žluté ponorky. "Proto se hráči, kteří jsou ještě zdraví, musí snažit a soustředit na to, o co tady bojujeme."

Přesto všechno se však Villarreal stále drží relativně pohodlně na šesté příčce, která mu zajišťuje kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy. Na sedmou Malagu totiž drží šestibodový náskok. "Jsme přesvědčení, že dokážeme porazit kohokoli, pokud budeme pokračovat v dřině, s jakou jsme se prezentovali, a proto půjdeme i na Coruňu s cílem vyhrát," slibuje Marcelino.

Depor má na rozdíl od svého sobotního soka pouze jediného zraněného hráče, a to Cezaryho Wilka. To ovšem nijak neubírá na závažnosti situace galicijského klubu, který se potácí na hraně sestupu. Osmnácté místo je spolu se sérií dvanácti zápasů bez výhry smrtící kombinace, která již odstartovala protesty fanoušků. Padesát příznivců Deportiva totiž po nedávném debaklu 4:0 s Elche vtrhlo na klubový trénink a jasně dalo najevo, co si o momentálním rozpoložení svého milovaného klubu myslí. Deportivo má rozhodně co napravovat a času na zlepšení razantně ubývá.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Levante UD  (pátek 20:45)
Levante se zoufale snaží dostat se co možná nejdál od sestupové propasti. Aktuálně má náskok sedmi bodů, což ale v žádném případě nemusí stačit. Levante je ale poslední dobou v dobré formě a rádo by využilo toho, že Realu Sociedad San Sebastian se příliš nedaří.

Domácí celek za posledních deset zápasů vyhrál jen třikrát. Nedařilo se mu ani v minulém klání, protože na remízu s Villarrealem navázal Real Sociedad zase jen remízou. Nutno podotknout, že Real byl proti baskickému Bilbau velkým outsiderem, takže konečná dělba bodů se dá považovat za úspěch. Favorizovaný Athletic šel do vedení krátce po změně stran po proměněné penaltě Aritze Adurize. Hosté hráli o deseti, ale i v oslabení dokázali vyrovnat. Prosadil se dobrou ranou De la Bella.

Trenér David Moyes byl sice po utkání spokojen, ale již vyhlížel další střetnutí. V pozápasovém rozhovoru s novináři sdělil: "Museli jsme dotahovat skóre zápasu a navíc jsme dostali branku z penalty. Takže to pro nás nebylo snadné a museli jsme se hodně snažit. Ale věděli jsme, že při troše štěstí se nám může podařit nějaký bodový zisk a šli jsme za tím. Zlepšili jsme rozehrávku a napadání."

"Bod samozřejmě bereme. Ale v dalším utkání jich chceme mnohem víc. Náš soupeř se sice zlepšuje, ale my důvěřujeme v podporu našich fanoušků, kteří jsou naším dvanáctým hráčem. Hrajeme doma a i když to bude hodně náročné utkání, musíme jej zvládnout. Rozhodne větší koncentrace a to, zda budeme táhnout za jeden provaz," dodal někdejší manažer Manchesteru United Moyes.

Když bychom se dívali striktně na formu z posledních týdnů, pak by Levante bylo jasným favoritem. Aktuálně patnáctému týmu tabulky se povedlo porazit Getafe a v minulém kole tento úspěch napodobilo. Poradilo si s hostující Córdobou a také v tímto utkání rozhodovala jen jediná branka. Radoval se z ní David Barral. Jinak ale s nějakou opulentní naloží branek a fotbalové krásy nepočítejte - z pěti posledních střetu hned 4 skončily remízou.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Martinez, González, Martinez, La Bella - Granero, Pardo - Prieto, Canales, Vela - Agirretxe
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Marino - López, Vyntra, Ramis, Juanfran, Toňo - Simao, Camarasa, Morales - Casadesús, Barral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona34273497:1984
2.Real Madrid342716102:3082
3.Atlético Madrid34236565:2675
4.Valencia CF34209561:2669
5.Sevilla FC34216763:3869
6.Villarreal CF341411944:3153
7.Málaga CF341381336:4047
8.Athletic Bilbao341381334:3847
9.Celta Vigo341291340:3845
10.Espanyol Barcelona341291341:4345
11.Rayo Vallecano341331839:6242
12.Real Sociedad349131237:4440
13.Elche CF341071731:5737
14.Getafe CF341061828:5236
15.Levante UD34981732:6035
16.SD Eibar34871929:4931
17.Deportivo La Coruña346111729:5629
18.UD Almería34871929:5528
19.Granada CF344131722:6325
20.Córdoba CF343112021:5320
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (983)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele