Primera División - preview 34. kola

18.04.2014, 08:59, aktualizováno 21.04.2014, 08:41
Previews
V pondělní dohrávce nejvyšší španělské soutěže se utká Málaga s Villarrealem a souboj to bude velmi zajímavý. Domácí se budou snažit proniknout do první desítky, zatímco hosté bojují o poháry. Na šestý Real Sociedad nyní ztrácejí dva body.
Málaga CF - Villarreal CF  (pondělí 22:00)
V pondělní dohrávce nejvyšší španělské ligy se utká Málaga s Villarrealem a souboj to bude velmi zajímavý. Domácí se budou snažit proniknout do první desítky, zatímco hosté se pokusí udržet současnou šestou příčku. Nepříjemně se k nim totiž přibližuje sedmý Real Sociedad.

Žlutá ponorka se dokázala oklepat po prohře s Atléticem Madrid a v utkání s Levante již naplno bodovala. Opět to ale nebyl jednoznačný a suverénní výkon, protože Villarreal musel bojovat až do úplného závěru. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou bez branek, zaúřadoval Jérémy Perbet, který jedinou brankou rozjásal zaplněný El Madrigal. Teď však musí Villarreal znovu zabrat, protože Real Sociedad se přiblížil na rozdíl jediného bodu.

I když se představení domácí moc nepovedlo, hlavní je výsledek. Alespoň to tvrdí kapitán Bruno Soriano, který v rozhovoru pro oficiální webové stránky prohlásil: "Získali jsme tři body, což je jediné, na čem teď záleží. Potřebujeme takové hry, které bychom vyhrávali i za cenu špatného výkony. I ty se počítají. Chceme se dostat do Evropské ligy, protože to je naším hlavním cílem. hodně pro nás znamená kvalifikace do této skvělé soutěže. V náš prospěch hovoří fakt, že máme vše ve svých rukách," uvádí kapitán Žluté ponorky.

"Naše výsledky tuto sezonu zatím vůbec nejsou špatné. Líbí se mi i naše hra, protože hrajeme atraktivně a snažíme se bavit sebe i diváky. S Málagou nás čeká velmi náročné utkání, protože to je ambiciózní tým s množstvím skvělých hráčů. Musíme odevzdat všechny své síly ve prospěch týmu. Jak jsem řekl, máme všechno ve svých rukou a naši pozici nepustíme," dodává odhodlaně kapitán.

Málagu trápí poslední zápas. Od Athleticu Bilbao dostala Málaga tři branky a žádnou se jí nepodařilo do sítě protivníka dostat. Trenér Bernd Schuster ale neviní své hráče, nýbrž taktiku soupeře. Ten podle jeho slov po zápase neprodukoval ofenzivní fotbal, ale byl příliš stažený. "Svým hráčů teď nebudu vytýkat nic. Neudělali jsme možná všechno, co jsme mohli, ale Atlhletic udělal jen to, co potřeboval. Nechal nás hrát a my toho nevyužili. Dnes jsem viděl jeden tým, který byl konkurenceschopný a připravený, zatímco ten druhý nikoli."

"Naším hlavním cílem je co nejdřív si zajistit jistotu záchrany. To by nemuselo být tak složité, protože nám schází dva body. Villarreal hraje o evropské poháry, takže naším jediným smyslem a motivací musí být tři body. Když to dokážeme, zajistíme si místo v La Lize na příští rok a naše sebevědomí se zase zvedne. Celý tým má jeden úkol a každý z mých hráčů je dokonale připraven a ochoten podřídit mu všechno," doufá zkušený taktik.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Antunes, Ferreira, Angeleri, Gámez - Camacho, Darder - Samuel, Duda, Amrabat - Santa Cruz
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Pantić, Costa - Tórres, Pina, Bruno, Cani - Perbet, Giovani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Almería - Celta Vigo  (neděle 12:00)
Nováček z Almérie zuřivě v závěru sezony bojuje o záchranu, v nedělní poledne na jeho stadion přijede Celta Vigo. Hlavně kvůli třem prohrám v řadě jsou nyní svěřenci Francisca Rodrígueze momentálně na devatenáctém místě, nyní již zbývá do konce jen pět kol a prostor pro chyby se tenčí.

Domácí brankář Estéban věří, že ve zbytku sezony mohou mít velký vliv na výsledky i andaluští fanoušci. "V neděli v poledne musí být tribuny narvané, neexistuje, aby byla byť jen jedna volná sedačka. To by totiž dalo výhodu protivníkovi," burcuje Estéban.

"A ve 12:01 musíme my, hráči, na hřišti nechat všechno," pokračoval zkušený gólman. "Jestli nedokážeme ani tak zvítězit, našemu soupeři zatleskáme a půjdeme se soustředit na další kolo. Zbylých pět zápasů je pro nás něco jako play-off."

Otazníky visí nad starty domácích Torsiglieriho se Susem, neboť oba po většinu týdne chyběli v tréninkovém procesu. Ani Celta na tom se zdravím svých hráčů není nijak dobře. Útočník Augusto Fernández dokonce přijde minimálně o dva týdny kvůli svalovému zranění, které si přivodil během týdne. Přesto by si celek Luise Enriqueho mohl poradit i bez něj, momentální dvanácté místo však spíše mate a dává falešný pocit bezpečí, který se může v mžiku rozplynout.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Rafita, Martínez, Trujillo, Mané - Verza, Corona - Vidal, Soriano, Barbosa - Rodri
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Mallo, Cabral, López, Jonny - Oubiňa, Fontás - Krohn-Dehli, Rafinha, Nolito - Charles
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.25 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Real Betis  (neděle 17:00)
Čtrnácté Rayo bude bojovat proti Realu Betis, který je v mnohem kritičtější situaci. Poslední celek La Ligy ztrácí osm bodů na svého nejbližšího rivala a volání druhé ligy je stále silnější.

Zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by Betisu mohl pomoci. Poslední tým tabulky Po Málaze prohrál také s Barcelonou a naposledy v derby se Sevillou. Dvě branky od Kevina Gameira byly dost na to, aby se mizérie Beticos ještě prohloubila. Přesto se podle hráčů týmu ještě dá situace zlepšit. Mladík Alváro Vadillo si dokonce myslí, že kdyby byl u týmu stále ještě trenér Pepe Mel, mohl by se tradiční klub v první lize zachránit.

Na tiskové konferenci Vadillo řekl: "Záchrana je stále ještě matematicky možná, i když je těžké v ni uvěřit. Někdy nám nepřeje ani verdikt sudího, což byl důkaz v posledním utkání. O výhru nás připravil sudí, který udělal některé chyby. To ale není třeba zmiňovat. Důležité je, že jsme se stále ještě nevzdali a chceme bojovat. Hrajeme jako tým a máme několik důvodů k optimizmu."

"Máme skvělé fanoušky, kteří za námi stojí a podporují nás. To je něco úžasného, čehož si moc vážíme. Teď nám plno věcí nevychází, ale na naše fanoušky si stěžovat nemůžeme. Je jasné, že Betis pro mě hodně znamená. A nejsem jediný, kdo si to myslí, protože v kabině hodně mluvíme o naší situaci a vážíme si toho, že nám fanoušci důvěřují. Je to sentimentální pocit, ale jsme za něj moc rádi. Musím říct, že se často bavíme také o trenéru Melovi. Ten znal všechny hráče detailně, cítili jsme se s ním dobře."

"Myslím si, že kdyby tu byl, měli bychom větší šanci se zachránit. Je to složitá doba, protože když se něco pokazí, nikdy se nejedná jen o jednu věc. Máme hodně absencí, sudí nám příliš nepřejí a nedaří se nám proměňovat šance. Je toho plno najednou a jsme trochu v začarovaném kruhu," dodává mladý talent.

Velký den prožije domácí hráč jménem Seba Fernández, který je po dlouhém zranění konečně připraven zasáhnout do děje. Útočník Raya se zranil již ve čtvrtém kole, kdy si přetrhl kolenní vazy. Teď je ale zpět a chce svému týmu ještě pomoci. "Bylo to hrozně těžké. Někdy jsem byl na dně, ale vědomí, že tu mám spoluhráče i rodinu mi hodně pomohlo. Teď jsem konečně zpět a chci se zapojit do hry. Skvěle se nám povedl zápas s Celtou a ani ten poslední nebyl úplně špatný. Pozitivní je, že máme co zlepšovat," dodává uzdravený hráč.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Arbilla, Gálvez, Castro, Nacho - Trashorras, Saúl - Rochina, Bueno, Falqué - Larrivey
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Juanfran, Amaya, Jordi, Chica - Baptistao, Nono, Ndiaye, Vadillo - Molina, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Granada CF  (neděle 19:00)
V neděli přicestují do Sevilly hráči Granady, aby se pokusili zopakovat úspěch z minulého kola proti slavné Barceloně. Domácí jsou ale na vítězné vlně a v boji o pohárovou Evropu si nesmí dovolit zaváhání s žádným týmem ze spodní poloviny tabulky.

Seville se v závěru sezóny skvěle daří. Tým pod vedením Unaie Emeryho prohrál v posledních devíti zápasech pouze jednou a ze zbylých osmi zápasů si připsal plný počet bodů. I díky skvělému finiši tak Seville aktuálně patří výborné páté místo se čtyřbodovým náskokem na šestý Villarreal. Vypadá to tedy, že by i v příštím ročníku mohli Andalusané hrát Evropskou ligu, kde letos zatím dokráčeli do semifinále.

"Rozhodně nečekám jednoduché utkání, jelikož Granada hraje stejně jako my o hodně. Na jejich stadionu jsme dokázali zvítězit až po úporné bitvě, kterou jsme mohli klidně prohrát. Na místě tak bude od hráčů maximální nasazení a respekt," připomněl Emery poslední vzájemný zápas obou mužstev, v němž zvítězila Sevilla těsně 2:1.

Granada kromě senzačního vítězství nad Blaugranas v minulém kole rozhodně nepředvádí svoji nejlepší formu. Prohra Katalánců je spíše znakem herní krize Barcelony než oslnivého výkonu svěřenců Lucase Alcaraze, což dokládají i tři prohry v řadě před utkáním s katalánským velkoklubem. Na druhou stranu jsou to právě takto důležitá vítězství, která vlévají slabším mužstvům do žil sebedůvěru, a před zápasem v Seville Granadu nikdo nemůže předem odepisovat.

"Naším úkolem je v Seville zvítězit. Chybí nám sice několik důležitých hráčů, ale jsem si jistý, že můj tým bude i tak velmi konkurenceschopný. Každé utkání teď bereme jako velkou příležitost ukázat, kam v La Lize patříme," uvedl před zápasem kouč Alcaraz, jehož největší starostí budou absence Rica a Murilla. Kromě nich ještě bude hostujícímu trenérovi scházet zraněný gólman Fernández a útočník Riki.

Na straně domácích se v dresu Sevilly neobjeví vykartovaný José Antonio Reyes ani zraněný Alberto Moreno. Tyto dva hráče by měli nahradit Marko Marin a Cicinho. Zápas začíná v 19:00 a hlavním sudím bude José Antonio Teixeira.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Navarro, Fazio, Carrico, Figueiras - Vitolo, Iborra, Mbia, Marin - Bacca, Gameiro
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Angulo, Coeff, Ilori, Nyom - Recio, Iturra, Fatau - Brahimi, El-Arabi, Piti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Barcelona si prochází jedním z nejhorších období posledních let, na kterém bude chtít jistě vydělat Athletic při své návštěvě katalánské metropole. Další zaváhání domácích je již nepřípustné, pokud ještě chtějí uchovat své hubené naděje na obhajobu mistrovského titulu nad vodou.

Gerardo Martino se zatím pravděpodobně nejhlouběji zapsal do klubové historie Barcelony nedávnou sérií tří porážek v řadě, což je jev, který fanoušci neměli možnost vidět dlouhých jedenáct let. Nejprve Barca vypadla z Ligy mistrů na půdě Atlética Madrid, pak ostudně ztratila všechny body v Granadě a nakonec ve středu podlehla i Realu Madrid ve finále Copa Del Rey, hraném ve Valencii. O výhru věčného rivala se fantastickým sólem postarala letní posila Gareth Bale, jenž nejspíš zpečetil barcelonskou sezonu, co se možného zisku trofejí týče.

Bylo by to vůbec poprvé po šesti letech, co Barcelona naposledy vyšla naprázdno ve všech soutěžích. Pohárové štace jsou již pasé a v lize Katalánci ztrácí na vedoucí Atlético Madrid propastných sedm bodů, byť mají nedělní zápas k dobru. Andrés Iniesta však odmítá házet flintu do žita. "Byla velká škoda, že se nám nepovedlo získat pohár. Skončili jsme v krátké době v obou a nyní musíme vrhnout všechny síly, které nám ještě zbývají, do pokusu vyhrát ligu."

Jedním z klíčů, jak znovu nastartovat červenomodrou mašinu, je zlepšený výkon hlavní hvězdy Lionela Messiho. Zvláště v posledních zápasech totiž argentinská superstar podává na své poměry chabé výkony, naposledy ji zcela zastínil svou gólovou akcí i Bale, jenž skóroval po padesátimetrovém sprintu. A pozornost na Messiho nemírní ani absence další velké hvězdy světového fotbalu Neymara, jehož poraněné chodidlo vyřadí ze hry i po další čtyři týdny.

"Chyběla nám v útočné třetině hřiště větší přesnost," lamentoval na tiskové konferenci po středečním zápase Martino. "Právě ji musíme znovu najít, máme povinnost bojovat až do konce."

Nedělní soupeř z Bilbaa však může být pořádný oříšek. Vždyť Athletic se vyhřívá na skvělém čtvrtém místě a s šestibodovým náskokem sebevědomě odolává atakům celků v největší blízkosti. Jsou to již skoro čtyři měsíce od chvíle, kdy Baskové prohráli na půdě soupeře naposledy. Stejně tam poslední vzájemné měření sil nedopadlo pro Barcelonu nijak pozitivně, neboť ze San Mamés si odvezla domů pouze prohru 1:0 díky brance Muniaina. Vše tak nasvědčuje tomu, že nás čeká zajímavý zápas, kde domácí nebudou tak žhavým favoritem, jak by tomu bylo v letech minulých.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Adriano - Xavi, Song, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, José, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Morán - Susaeta, Ander, Muniain - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Valencia CF  (sobota 16:00)
Osasunu čeká další těžký zápas na cestě za záchranou v nejvyšší španělské soutěži. V rámci čtyřiatřicátého kola přiletí do Pamplony Netopýři z Valencie. Domácí by nejraději prodloužili svou třízápasovou sérii bez porážky a zopakovali třeba svůj vydařený výkon ze zápas se San Sebastianem, Valencijští jsou však nabuzení úspěchy z pohárové Evropy i vítězstvím v posledním ligovém kole s Elche.

Co si Pamplonští nenahráli v průběhu celé sezóny, musejí nyní dohánět v posledních pěti kolech. Od sestupových příček dělí Osasunu jen tři body a její záchrana tak stále ještě není ani zdaleka hotovou věcí. Body z nadcházejícího utkání jsou pak o to důležitější, že příští kolo hrají svěřenci Javi Garcii proti Realu Madrid. Před svými fanoušky by tak měla konečně dostat slovo i ofenzivní síla pamaplonského celku, která v posledních osmi utkáních vstřelila pouhé čtyři góly.

"Už jsme znova získali potřebnou sebedůvěru v obranné činnosti, a tak je nyní zapotřebí začít proměňovat šance. Zkrátka udělat vše proto, abychom tento zápas vyhráli. Přál bych si, abychom předvedli kompletní výkon, protože tyto body nesmírně potřebujeme," uvedl před zápasem domácí kouč, jenž rovněž vyslovil zklamání z bezbrankové remízy, kterou jeho tým uhrál minulý víkend s Valladolidem.

Naopak Valencii nějaká zásadní touha po vítězství do utkání nežene. Semifinalista letošního ročníku Evropské ligy se do pohárů příští sezónu už nejspíš nepodívá a jeho náskok na sestupové pozice je více než dostatečný. To může samozřejmě hráčům pomoci odhodit zbytečnou nervozitu, což by mohlo kontrastovat s fotbalisty Osasuny bojujícími pod relativně velkým tlakem. Na druhou stranu by nedostatek motivace mohl vést k podcenění nebo nekoncentrovanosti, a není proto divu, že hostující trenér Juan Antonio Pizzi apeloval před zápasem především na profesionalitu svého celku.

"Sám bych nechtěl, aby moje mužstvo hrálo čistě na základě vnější motivace. Na tom se nedá dlouhodobě stavět a výkon hráčů by mohl v každém zápase velmi kolísat. Naším cílem je být profesionální a předvést se na té nejlepší úrovni bez ohledu na okolnosti každého zápasu," poznamenal před zápasem argentinský kouč.

Za domácí se kvůli zranění nepodívají na trávník Lolo a Sisi, zatímco záložník Emiliano Armenteros je opět fit a připraven naskočit do zápasu. Zato hosty sužuje daleko více absencí. Ze zdravotních důvodů nebudou moci nastoupit Costa, Ruiz, Alves a Senderos a navíc stojí kvůli kartám také Barragán a Javi Fuego. Naopak po vypršení karetního trestu se do nominace Netopýrů vrací Mathieu.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Damiá, Loties, Arribas, Bertrán - Silva, Loe - Armenteros, Torres, Cejudo - Riera
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Bernat, Mathieu, Vezo, Pereira - Fede, Keita, Parejo, Feghouli - Alcácer, Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Getafe CF  (sobota 18:00)
Levante je na pokraji definitivního zajištění záchrany, nejbližší příležitost dostane v sobotním utkání s trápícím se Getafe. Madridský celek přijede do Valencie v podstatně horší situaci, kdy nutně potřebuje bodovat, aby se vymanil ze sestupových pozic.

Oba celky od sebe momentálně v tabulce dělí osm pozic a devět bodů, Levante se s čtyřiceti body vyhřívá na pohodlném desátém místě, Getafe s jednatřiceti okupuje osmnáctou, tedy první sestupovou. Domácí poslední dobou dělají, co můžou, aby svůj současný bodový zisk ještě vylepšili, nyní dokonce nabídli svým fanouškům proplacení cesty na venkovní zápas s Elche příští týden.

"V sobotu nás čeká klíčový zápas, a tak žádám naše příznivce, aby přišli na stadion. Potřebujeme je," žádá o mohutnou podporu trenér Joaquín Caparros. K němu se přidal i kapitán Juanfran: "V sobotu to bude jako pohárové finále. Strávili jsme hodně času tvrdou každodenní prací, abychom nyní mohli dosáhnout našeho cíle. Počítáme s vaším příchodem a podporou!"

Domácím budou chybět Momo Sissoko a nejlepší nahrávač Andreas Ivanschitz, byť se po krátké pauze již dokázali vrátit zpět do tréninkového procesu. Kvůli karetnímu trestu si nezahraje ani Nikos Karabelas. Na opačné straně je mimo hru Ángel Lafita, jenž naposledy proti Atléticu Madrid uviděl červenou kartu. Nad starty Escudero s Gavilánem visí otazníky.

Právě obránce Getafe Sergio Escudero se jal burcovat do médií, že vyhnutí se sestupu je stále dosažitelné. "Myslím, že tým se na zápas již těší, aby mohl ukázat, jak jsme na sobě přes týden zapracovali. Všichni jsme stále optimisté," dodal Escudero k současné situaci v tabulce, kde madridskému klubu chybí k udržení pouze jeden bod.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Navas - Vyntra, Navarro, Juanfran, Adoua - Diop, Simao - López, Casadesús, García - Barral
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Codina - Arroyo, Rafa, Alexis, Lago - Rodríguez, Mosquera - León, Sammir, Castro - Marica
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Espanyol Barcelona  (sobota 20:00)
Real Sociedad ztrácí jen jediný bod na vytouženou šestou příčku, a tak pro něj bude mít eventuální vítězství se silným Espanyolem obrovskou cenu. Hosté však už mohou hrát po zbytek sezóny uvolněně a mohli by v San Sebastianu tamní klub nepříjemně překvapit.

Baskové rozhodně neprožívají v La Lize ideální období. Jejich aktuální forma je mizerná a tým pod vedením Jagoba Arrasteho, jenž tento týden prodloužil s Realem smlouvu o další dva roky, už dokonce vypadl z pohárových míst. Vrátit se tam však může vzápětí, neboť jeho odstup na šestou a pátou příčku je jen minimální. Další účast v evropských pohárech je však podmíněna radikálním zlepšením výsledků baskického celku, který se z posledních pěti utkání radoval jen jednou.

"Je pravdou, že v posledních zápasech jsme nezískali tři body, které chceme vždy. Nezbývá nám tak nic jiného než pokračovat v tvrdé práci a vyhrávat, abychom se dostali v příští sezóně do Evropské ligy," uvedl před zápasem bojovně naladěný domácí záložník Rubén Pardo, jenž se rovněž vyjádřil ke své nejbližší budoucnosti: "Cítím se zde velmi šťastný. Klub, město i fanoušci jsou skvělí. Mám plnou důvěru ve svého agenta, jenž pro mě zařizuje prakticky všechno, a doufám, že v tomto ohledu bude co nejdříve rozhodnuto." O mladého záložníka totiž nepřímo projevilo zájem hned několik klubů a jeho odchod v případě nepostutpu Realu do Evropské ligy je vysoce pravděpodobný.

Espanyol má pro tuto sezónu naopak už více méně hotovo. Katalánci hrají v klidném středu tabulky a na sestupové pásmo mají slušný desetibodový náskok. Právě nedostatek tlaku na barcelonské mužstvo se ale mohl projevit v poledních šesti utkáních, ve kterých Espanyol jen jednou zvítězil. Lodivod Espanyolu Javier Aguirre však stále věří, že je v silách jeho výběru uhrát do konce sezóny padesát bodů.

K tomu však Kataláncům v San Sebastianu nepomohou zranění Moreno, Mattioni ani González. Domácí kouč naopak může počítat s kompletním kádrem. Zápas začíná v sobotu ve 20:00 a hlavním sudím bude Carlos Velasco Carballo.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - De la Bella, González, Ansotegi, Zaldúa - Pardo, Bergara - Castro, Canales, C. Vela - Agirretxe
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Fuentes, Sidnei, Colotto, J. López - D. López, V. Sánchez - Simao, Pizzi, Stuani - García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Elche CF  (pátek 20:30)
Atlético Madrid čelí zajímavému osudu - možná je to klišé, ale teď musí Colchoneros brát jeden zápas po druhém, pokud chtějí uspět. A na úspěch čeká Simeoneho parta už pěkně dlouho, protože La Ligu vyhrála naposledy v roce 1996. V cestě jí teď stojí Elche.

Atlético patří k velkým překvapením z hlediska evropských soutěží, protože po dlouhé době dokázalo svou formu potvrzovat a narušilo tím zaběhnuté schéma La Ligy v podání duelu Barcelony s Realem Madrid. Jistě, tyto dva týmy se potkaly ve středečním finále Copa del Rey, ale jedno je jasné - do finálových klání Primera Division už nebudou mluvit jen tyto dva týmy. Žhavým kandidátem na celkové vítězství je totiž také druhý madridský celek.

Ten má k dobru tři body před svým městským rivalem, třetí Barcelona ztrácí na první příčku ještě o jeden bod víc. Pokud by Colchoneros zvítězili na domácí půdě i v páteční předehrávce, jejich sebevědomí může stoupat stejnou rychlostí, jako by mohly klesat šance dvou pronásledovatelů. Tlak se samozřejmě bude poutat i s prvním celkem tabulky, protože druhé dva týmy není radno podceňovat a přiznejme si, že Atlétco nemá s pravidelným bojem o první místo tolik zkušeností. Tuto sezonu ale dokazuje, že se učí velmi rychle. A to nejen na půdě domácí, ale také na půdě Ligy mistrů.

Je jasné, že Atlético bude chtít zachovat klid a nepropadnout panice. V to doufá i útočník Adrián, který v rozhovoru pro oficiální klubové stránky řekl: "Držíme první příčku a chceme v tom vytrvat. Čas hraje pro nás a ostatním klubům dochází rychleji než nám. Vedeme a to je hlavní. Budeme se držet nastolené linie - brát každý zápas samostatně, nespěchat a zachovat si klidnou hlavu. Chceme zůstat první a uděláme pro to všechno."

Atlético je obeznámeno s tím, že i v případě prohry jednoho zápasu by pořád mohlo získat titul. To díky vzájemným zápasům s Realem Madrid, odkud si Atlético vzalo lepší skóre. Atlético ale nechce tohoto krajního způsobu využít a prohra pro něj není řešením. To Adrián jasně dodává: "Tohle je moment, ve který jsme vždycky doufali. Jsme týmem, který dokáže konkurovat všem ostatním. Naši konkurenti jsou skvělými týmy s mezinárodním renomé, takže je jasné, že nejsme úplně favority. Ale chceme pokračovat v dobře započaté práci a nevzdáme se."

"Proti Elche budeme hrát aktivně, od začátku půjdeme za jasným cílem. Nebude to snadné utkání, protože Elche není snadným soupeřem. Ale máme dostatek kvality i sebevědomí k tomu, abychom zvítězili. Tím můžeme vytvořit tlak na své sousedy. V sázce je hodně, ale to nás naopak motivuje," dodává útočník.

Atlético se musí mít na pozoru, protože Elche je přesně ten typ klubu, který rád překvapuje proti favoritovi. To dodává i trenér Fran Escriba, který řekl: "Atlético je nesmírně silné a jeho motivace je zřejmá, ale my jsme odhodlaní a chceme uspět. Jsme tým a musíme tak i hrát. Držet spolu, pracovat jeden pro druhého a navzájem si pomáhat. Uděláme vše pro to, abychom jim utkání znepříjemnili. Je pravda, že mám k Atléticu velmi vřelý vztah. Přeji jim vše nejlepší. Ale přeji jim to až po skončení zápasu," vzkazuje někdejší trenér Colchoneros. Dočká se Atlético dalšího výrazného navýšení náskoku?
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Luis - Diego, Gabi, Tiago, Koke - Villa, Costa
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Botía, Pelegrín, Sapunaru - Sánchez, Rivera - Coro, Márquez, Gil - Boakye
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 6.50 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid33264372:2282
2.Real Madrid33254494:3279
3.FC Barcelona33253592:2778
4.Athletic Bilbao33188758:3562
5.Sevilla FC33168961:4756
6.Villarreal CF331571152:3852
7.Real Sociedad331491056:5051
8.Valencia CF331281346:4644
9.Espanyol Barcelona331181437:4241
10.Levante UD3310101330:4140
11.Málaga CF331081535:4338
12.Celta Vigo331071636:4937
13.Granada CF331141830:4637
14.Rayo Vallecano331141839:7037
15.Elche CF338111427:4435
16.CA Osasuna33971728:5334
17.Real Valladolid336141332:5032
18.Getafe CF33871829:5131
19.UD Almería33861934:6430
20.Real Betis33572128:6622
Zbývající zápasy
07.05. 20:00Real Valladolid - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (436)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele