Primera División - preview 32. kola

17.04.2015, 08:32, aktualizováno 20.04.2015, 08:33
Previews
Souboj dvou týmů, kterým se v průběhu sezony povedlo utéct ze sestupového pásma nabízí pondělní dohrávka 32. kola španělské ligy. Elche má na sestupové pozice šestibodový náskok, Real Sociedad je na tom ještě o sedm bodů lépe a pokukuje po první polovině tabulky...
Elche CF - Real Sociedad  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávku dvaatřicátého kola obstarají Elche s Realem Sociedad. Zatímco hosté z Baskicka již v závěru sezony hrají jen o čest a dobré rozpoložení do další sezony, osud Elche stále zůstává na vážkách, a to nejen kvůli jeho současnému bodovému zisku...

Ve své druhé sezoně v Primera División se domácí celek nachází pouhé tři body nad prvním sestupovým místem a navíc jej sedm kol před koncem letošního ročníku sžírají finanční potíže. Hráči i kluboví zaměstnanci se nedočkali řádné výplaty již dva měsíce, což je dokonce přinutilo ke čtvrteční demonstraci před vlastním stadionem, aby dali patřičně najevo svou nespokojenost.

Celá skupina protestantů vydala jednotné prohlášení médiím ve znění: "Jediným důvodem, proč jsme se zde shromáždili, je potřeba spojit síly, abychom našli řešení pro momentální klubovou finanční situaci. Nikomu nechceme jít na ruku, ani odporovat. Naším jediným cílem je zajistit, aby Elche mělo současnost i budoucnost. Nehodíme jen tak ručník do ringu."

"Hodláme pokračovat ve snaze dosáhnout kompromisu a profesionality, abychom dosáhli na cíle, které jsme si pro tuto sezonu vytyčili,"
uzavírá prohlášení. Pokud vedení Elche nedokáže v tomto měsíci vytáhnout z klobouku tři miliony eur, aby splatilo své dluhy, hrozí mu i sankce ze strany Španělské fotbalové ligy. Mezitím se však hráči i veškerý další personál musí soustředit také na ligové zápasy, stejně jako v minulém kole, kdy protrhli sérii čtyř nezdarů výhrou 2:0 na hřišti tápající Córdoby.

Domácí forma svěřenců Frana Escriby je poslední dobou příšerná. Tři z posledních čtyř zápasů na stadionu Martíneze Valera totiž Elche prohrálo, ovšem v Realu Sociedad dost možná nalezne vhodného soupeře na prolomení této bilance. Baskický klub totiž za celou letošní sezonu na cestách nasbíral pouhopouhé jedno vítězství. A vzhledem k tomu, že ztráta svěřenců Davida Moyese na pohárové umístění momentálně činí propastných třináct bodů, dá se očekávat, že motivaci zvítězit budou mít především domácí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - UD Almería  (neděle 12:00)
Dvanácté Rayo Vallecano se pokusí nechat zapomenout na dvě poslední porážky, které mu opět odkryly naplno jeho slabiny a zavedly ho až na 12. místo. Almería naopak bojuje a ještě chce získat pár bodů, které by jí mohly pomoci dostat se z pásma sestupu.

V něm je Almería ze všech tří týmů v nejvýhodnější pozici, protože má na kontě 25 bodů a na únik ze zóny sestupu tedy potřebuje ještě alespoň tři, aby mohla doufat, že si vystřídá místo s Levante. Levante v pátek večer odehraje utkání s Espanyolem Barcelona a pokud nebude bodovat, vytoužený únik z nešťastných příček by pro Almeríi mohl nastat velmi brzy. V posledních dvou zápasech, které Almería prohrála, vždy dostala čtyři branky. Minulý zápas ale zvládla o mnoho lépe.

Almería bez větších problémů porazila Granadu 3:0. Hrdinou zápasu se stal Thomas, jenž v závěru první půle otevřel skóre a před koncem zápasu pečetil domácí vítězství. Do střelecké listiny se zapsal rovněž Javier Espinosa a k tomu všemu se Almeríi podařilo neinkasovat ani jednu branku, takže to byl pro diváky velmi vydařený zápas. Právě hrdina Thomas se v rozhovoru pro oficiální klubové stránky rozplýval: "Děkuji všem mým spoluhráčům. Sice jsem dal dvě branky já, ale je to zásluha celého týmu, který mi k tomu pomohl. Je jedno, kdo ty branky dá - důležité je, že z toho profituje celý tým. Bojovali jsme a myslím, že tule výhru jsme si naprosto zasloužili."

Rayo Vallecano sice má za sebou tři výhry v řadě, ale ty novější výsledky už tak povzbudivé nejsou. Dvě branky dostalo Rayo od Realu Madrid a s tím se tak nějak počítalo. S čím se nepočítalo, byl výsledek minulého utkání. V utkání s Celtou Vigo dostalo Rayo šest branek a loučilo se s debaklem. Hrdinou večera se stal mladičký útočník Santi Mina, jenž se postaral hned o čtyři góly domácího týmu.

Není divu, že trenér Paco Jémez byl po zápase hodně nešťastný. "Tohle bylo jedno z nejhorších utkání, jaké jsme odehráli. Moc mě to mrzí. Připravovali jsme se, ale od začátku nám nic nevycházelo. Zvolil jsem špatnou taktiku, takže odpovědnost za tento výsledek beru na sebe. Mrzí mě to a doufám, že se poučíme. Teď musíme myslet jen na Almeríu a na to, jak ji porazit," uvědomuje si zkušený trenér. Najde recept na bojujícího soupeře?

Když se tyto dva celky utkaly naposledy, radovalo se Rayo. To je celkově úspěšnějším týmem ve vzájemných duelech a potvrdilo to i v minulém střetu. Utkání rozhodla jediná branka, šťastným střelcem a hrdinou večera se stal mladík Gael Kakuta.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Sevilla FC  (neděle 17:00)
Pátá Sevilla by ráda postoupila ještě výš v tabulce první španělské ligy a potřebuje k tomu další body. Osud jí hraje do karet, protože o body se Sevilla utká s Granadou. Ta nezažívá dobrou sezonu a aktuálně je na předpoledním místě v La Lize. Sevilla má ale v nohách náročný duel Evropské ligy.

Naštěstí pro Sevillu a její sebevědomí ale náročný zápas se Zenitem Petrohrad zvládla na výbornou. Zenit sice utkání skvěle začal, když se prosadil Aleksandr Rjazancev už po 30 minutách. Sevilla v té době opravdu produkovala velmi špatný fotbal a není divu, že trenér Unai Emery sáhl k neobvyklému kroku, když okamžitě přikročil ke všem třem střídáním. To se mu ale vyplatilo skvěle, protože právě Carlos Bacca s Denisem Suárezem otočili skóre utkání.

Sevilla tedy zvládla utkání se Zenitem a do Ruska pojede coby tým v lepším postavení. Bude ale muset zapracovat na některých chybách a nevýrazném herním projevu. To si uvědomuje také trenér Unai Emery, který po zápase přítomným novinářům řekl: "Myslím, že výsledek hodně odpovídá tomu, co jsme viděli. První poločas se nám hrubě nepovedl a kdyby se něco nezměnilo, pravděpodobně bychom prohráli o hodně branek. Naštěstí jsme ale udělali nějaké změny a ty se hned projevily. Bylo důležité, že jsme toto utkání zvládli."

"Není to ani dobrý, ale ani špatný výsledek. Zenit je skvělý tým s mnoha dobrými hráči, přesně ví, co má hrát. Je to zkušený tým s dobrým trenérem, hrají aktivně a my jsme s tím měli problémy. Hodně se mi líbila naše reakce po střídání. Potřebovali jsme najít nové řešení, více síly přesunout do útoku a dostat před bránu důraz, který by donutil Zenit dělat chyby. Měli jsme silnější zálohu, protože se více pozornosti soustředilo na naše útočníky, takže záložníci mohli více napadat a posílat na ně lepší míče. Teď musíme zvážit, proč jsme udělali chyby a vyvarovat se jich."

"V dalším zápase hrajeme s Granadou a byla by chyba myslet si, že jen proto, že je Granada na předposledním místě, nám nebude dělat problémy. Nesmíme podlehnout pocitu, že jsme nepřekonatelní. Je pravda, že jsme favoriti, ale musíme pro to něco dělat. Granada nám nedá body zadarmo. Potřebujeme k tomu hodně pracovitosti a pozornosti, aby se neopakovaly chyby z utkání se Zenitem. Potřebujeme další body," dodal Emery.

Jeho týmu se dařilo i v minulém utkání, když si rozdělilo body s Barcelonou. Hosté z Katalánska ztratili dvoubrankové vedení, které jim zajistili Messi s Neymarem. V domácím dresu se trefil ještě před přestávkou Banega a bod Seville vystřelil v závěru utkání Gameiro. Granada vyhrála za posledních deset utkání jen jediné utkání. Od té doby se jí daří jen prohrávat. Ještě dlouho si asi bude pamatovat výprask od Realu Madrid v podobě devíti branek ve své síti.

A nedařilo se jí ani v minulém kole La Ligy, když prohrála s Almeríí. Hrdinou tohoto zápasu se stal Thomas, jenž v závěru první půle otevřel skóre a před koncem zápasu pečetil domácí vítězství. Do střelecké listiny se zapsal rovněž Javier Espinosa, který uzavřel skóre utkání ve prospěch Almeríe. Jak Granada zareaguje proti unavené Seville?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.80 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Córdoba CF  (neděle 19:00)
Krize Villarrealu pokračuje. Nezastavila se ani v minulém kole nejvyšší španělské fotbalové ligy. Ambiciózní tým strádá a ztrácí pevnou pohárovou půdu pod nohama. V současné době je Žlutá ponorka na šestém místě La Ligy, ale nepříjemně na ni doléhá sedmá Málaga. Vzchopí se Villarreal v souboji s hosty z Córdoby? Hostující celek je poslední, ale to ještě neznamená, že se vzdal.

Villarreal je ambiciózním týmem, který se snaží zuby nehty vydržet na příčkách, které znamenají Evropskou ligu. V současné chvíli se mu to daří, a to i přesto, že jeho forma je minimálně katastrofální. Všiml si toho i trenér Marcelino, který po prohraném utkání s Espanyolem řekl: "Tohle byla katastrofa. Náš nejhorší výkon za dlouhou dobu. Na hřišti byl jeden průměrný a jeden tragický tým. My jsme byli těmi tragickými. Espanyol si naprosto zasloužil body a nechápu, proč nám nedali ještě víc branek," soptil Marcelino.

"Byla to ostuda. Hráli jsme špatně od začátku až do konce. Nevybavuji si jediný moment z naší strany, který by se jevil alespoň jako průměrně dobrý. Zkrátka to bla katastrofa se vším všudy. Nedařilo se nám bránit, v útoku jsme nikdy nic nevymysleli a zálohu jsem skoro neviděl. Když bychom pokračovali takhle, neporazíme vůbec nikoho. Hráli jsme špatně na všech frontách a mohu za to také já. Nechci házet špínu na mé hráče, protože mojí odpovědností bylo pořádně je připravit a to jsem nedokázal."

"V čem byla největší chyba? Neřekl bych, že jsme na tom byli špatně fyzicky. Ale spíše šlo o náš přístup ke hře. Nehráli jsme s ambicemi, s nasazením ani s radostí. Z naší hry se přes noc vytratilo všechno. Teď nás čeká Córdoba a my se musíme poučit. Bylo by hodně špatné, kdybychom podcenili našeho soupeře jen proto, že je v tabulce až poslední. Córdoba umí hodně potrápit prakticky kohokoli, takže se musíme sebrat," dodal Marcelino.

Je pravda, že může žehrat alespoň na mnohá zranění. Jednou z největších absencí je jistě obránce Mateo Musacchio, který patřil k nejlepším hráčům dosavadního průběhu sezony. Musacchio má poraněné vazy v kotníku a zlomenou lýtkovou kost a už se podrobil operaci, která byla označena za úspěšnou. Dobrou zprávou je návrat Bojana Jokiće. Ten konečně dokázal vyléčit zranění kolena a je připraven.

Villarreal vyhrál naposledy na začátku února, když si poradil s Celtou Vigo. Posledních sedm zápasů ve všech soutěžích ale nevyhrál a postupně vypadl z Evropské ligy i Copa del Rey. Córdobě se ale daří ještě hůř. Poslední celek La Ligy z posledních deseti zápasů nasbíral jen jeden bod, když remizoval s Deportivem la Coruňa. Minulé utkání už bylo zase návratem do prohrávajícího stereotypu. Hostující Elche poslal do vedení Enzo Roco, jehož gólově podpořil ještě Mario Pašalić.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Celta Vigo  (neděle 21:00)
Co se zprvu jevilo jako pohádková sezona, se pro Eibar může stále zlomit v nepříjemný pád zpět do Segunda División. Zvrátit hrozivou ztrátu formy na přelomu sezony se baskický nováček pokusí v neděli večer na domácím stadionu proti Celtě Vigo.

Zdá se, že to úplně nejhorší má již Eibar za sebou - podařilo se mu totiž alespoň jednou zvítězit. Po pěti domácích prohrách v řadě totiž stadion Ipurua mohl předminulé kolo slavit výhru 1:0 nad Malagou. Pak následoval výjezd na Real Madrid, který podle očekávání skončil prohrou 3:0, a tak Eibar nadále drží pouhý tříbodový náskok na první sestupovou pozici.

"Musíme brát naše zápasy s Rayem (těsná prohra 2:1) a Malagou jako základní osnovu pro zbytek sezony," vysvětluje kouč Gaizka Garitano. "Udělali jsme méně chyb a vytvořili si více šancí, navíc útočíme ve větším počtu hráčů. Na Ipurue jsme dostávali hodně gólů, ale poslední dobou působíme klidnějším dojmem. Jsme silnější, máme více přihrávek, nechováme se tak zbrkle. Právě po této cestě musíme i pokračovat."

Hosté z Viga si jedou do Baskicka v dobrém rozpoložení, neboť minulé kolo jim přineslo divokou výhru 6:1 nad Rayem Vallecanem. Garitanovi je tak jasné, jak náročný zápas má jeho celek před sebou: "Celta je jedním z týmů, který se nachází v tabulce daleko níž, než by si zasloužil, alespoň vzhledem k její kvalitě. Ale pokud budeme hrát kvalitně a předvedeme se v dobrém světle, bude to s námi mít Celta náročné. Budeme variovat mezi přímým i postupným útokem, abychom nebyli předvídatelní."

Domácí se budou muset obejít bez brankáře Jaimeho Jimeneze a Ángela Rodrígueze, zato Dani García s Raúlem Navasem se ze svých zranění stihli dát včas do pořádku. Na straně Celty je situace obdobná, chybět budou stále Carles Plaňas s Borjou Oubiňou, zatímco Nemanja Radoja i Pablo Hernández po odpykaném karetním trestu mohou opět naskočit do hry.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Bóveda, Navas, Aňibarro, Dídac - Borja, García - Capa, Arruabarrena, Saúl - Del Moral
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Jonny - Fernández, Krohn-Dehli - Mina, Orellana, Nolito - Larrivey
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 16:00)
Šlágr kola se odehraje v sobotu na stadionu Camp Nou, na nějž přiletí Netopýři z Valencie. Barca je ve skvělé formě, což potvrdila ve středu v Paříži a zároveň musí zvítězit, aby měla po dvaatřicátém kole náskok na druhý Real. Los Che ale ví, jak chutná vítězství v Katalánské metropoli.

Bude to pro Barcelonu dost možná jeden z nejdůležitějších zápasů La Ligy v této sezóně. Pokud Luis Enrique dokáže své svěřence dovést k vítězství proti čtvrté Valencii, nečeká již na Katalánce ve zbytku sezóny (kromě Atlética) žádné mužstvo z top 5 a vítězství v Primera División bude pro partu kolem Lionela Messiho téměř na dosah. Výchozí pozici k veledůležitým třem bodům mají domácí ideální.

Předně je to domácí prostředí, kde sice Barca nedávno zachybovala s Malagou, nicméně Katalánci jsou před svými diváky stále obrovsky silní a Enrique před zápasem mohutně svolával fanoušky. "Doufám, že bude Camp Nou plný, protože nám nesmírně pomáhá. Určitě přijdou momenty, kdy se nám nebude úplně dařit, ale my jsme připraveni předvést velkou obětavost a pracovat, jak nejlépe umíme. Právě k tomu potřebujeme, aby fanoušci ukázali, co dokáží a podpořili tým," řekl Enrique.

Druhým faktorem je bezesporu obrovská motivace. Barcelonští jsou po minulé chudé sezóně hladoví a nepřestávají doufat, že do katalánské metropole opět dovezou nejcennější trofeje. Ta domácí je navíc po minulém výpadku v lehkém ohrožení, neboť druhý Real se posunul jen dva body od první příčky. "Bude to jedno ze sedmi klíčových střetnutí, to je bez debat. Mají slušně našlápnuto a předvádí ohromnou dynamiku. Ale je také pozitivní, že už se blížíme ke konci sezóny. Jsme v dobré pozici, máme stále šanci na tři trofeje a na této cestě chceme zítra pokračovat," prohlásil domácí lodivod.

Valencie ale rozhodně není v Barceloně bez šance. Tým vedený portugalským koučem Nunem neprohrál už deset utkání v řadě a cennou remízu urval i třeba na stadionu Atlética Madrid. Valencijští nemusí tříštit energii do několika soutěží a mohou se soustředit jen na La Ligu. Navíc Valencijští prohráli v Primera División na jaře jen jeden zápas a v minulé sezóně v Barceloně slavili výhru 3:2. O motivaci mají hosté také postaráno, neboť si na důležité čtvrté příčce vytvořili dvoubodový náskok před Sevillou a vidina Ligy mistrů je pro Valencii jistě nesmírně lákavá.

Sebevědomí si po dvou remízách doplnili hosté v minulém kole v souboji se svým městským rivalem, když Levante porazili jednoznačné 3:0. "Byl to důležitý zápas, a proto nás vítězství hodně těší. V myslích ale máme už jen to velké sobotní utkání. Chceme samozřejmě vyhrát, vždyť ve fotbale je možné vše," komentoval náladu v kabině hostující záložník Feghouli. "Hrát proti Barceloně na Camp Nou je obrovská výzva. Mají opravdu málo slabých míst, možná nejméně ze všech. My se to minimum budeme snažit najít a zužitkoval," uvedl skromně pro klubový web kouč Valencie.

Domácím bude téměř jistě chybět kapitán Iniesta, který sice laboruje jen s naraženou pánevní kostí, ale Enrique už vyloučil jeho start. "Je mu už lépe, jenže dnes ani nemohl trénovat. Aby byl připraven do zápasu, to by se musel stát zázrak," řekl. Na druhé straně nemůže kvůli zranění nastoupit záložník Enzo Pérez, ale po karetním trestu je už k dispozici Otamendi. Zápas začne v sobotu už v 16:00, hlavním arbitrem bude José Luis González.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alba, Mathieu, Piqué, Montoya - Rakitič, Busquets, Xavi - Neymar, Suárez, Messi
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Gayá, Otamendi, Mustafi, Barragán - Fuego - Rodrigo, Gomes, Parejo, Feghouli - Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Atlético Madrid  (sobota 18:00)
Atlético zajíždí ve dvaatřicátém kole do La Coruni, kde se všeobecně očekává jednoznačné vítězství úřadujících šampionů. Deportivo nevyhrálo už devět utkání v řadě a stále bojuje o záchranu, Rojiblancos si budou chtít pohlídat náskok na čtvrtou Valencii.

Madridští už nejspíš vzdali možnost promluvit do pořadí na úplném čele ligového pelotonu, nicméně i bronzová příčka spojená s přímým postupem do Ligy mistrů je pro Atlético po mistrovské sezóně docela slušným výsledkem. Pozici třetího nejlepšího celku Španělska by si ovšem rádi přisvojili i fotbalisté Valencie, kteří dlouhodobě šlapou Cholovu výběru na paty. Nyní však mají Rojiblancos dobrou pozici zvýšit svůj náskok na Netopýry na pět bodů, neboť Valencijské čeká náročné utkání na Camp Nou.

I kvůli této příležitosti, nechce Simeone připustit, aby ze strany hostů přišlo jakékoli podcenění. "Je logické, že to obrovské vzepětí hráčů při derby může vést k tomu, že hráči si nemusí uvědomit důležitost tohoto zápasu. Valencie nehraje v Evropě a jsou nyní na skvělé úrovni, nesmíme si proto dovolit nebýt ostražití. Naším cílem je totiž jednoznačně třetí místo," uvedl Simeone, jenž chce čelit příští týden Realu z té nejlepší možné pozice.

Deportivo sbírá body k záchraně, kde se dá. V poslední době ale na konto La Coruni přibývaly body jen pomalu, neboť z posledních devíti zápasů vytěžili svěřenci nově příchozího Víctora Sáncheze jen čtyři body za čtyři remízy. Nový kouč ale dal Deportivu pozitivní impuls a jejich bod ze San Sebastianu z minulého víkendu by měl být nyní pro Atlético velkým vykřičníkem. Podceňovaná La Coruňa totiž s Basky dokázala hrát na jejich hřišti vyrovnanou partii.

Simeone bude v zápase šetřit Mandžukiče, jenž v derby s Realem utržil v souboji s Ramosem tržnou ránu v obličeji. Mimo hru je i zraněný Mario Suárez a potrestaný Gabi. Domácím nepomůže Wilk a Borges, ovšem připraven zasáhnout do hry je už Luisinho, jenž si odpykal disciplinární trest. Utkání bude zahájeno v 18:00, zápas bude řídit David Fernández Borbalan.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Luisinho, Sidnei, Lopo, Juanfran - Brgantiňos, Rodríguez - Cavaleiro, Pérez, Medunjanin - Riera
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Gámez, Godín, Giménez, Juanfran - Tiago - Turan, Saúl, Koke, García - Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.60 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Málaga CF  (sobota 20:00)
Po úterní pohárové vsuvce se Real Madrid vrací na domácí ligovou scénu, kde v sobotu večer přivítá na svém stadionu Malagu. Určitou výhodou by madridskému celku mohl být fakt, že svůj první zápas čtvrtfinále Ligy Mistrů odehrál právě ve španělském hlavním městě, neboť poměřil síly se svým městským rivalem Atlétikem. Přesto tady riziko určitého podcenění soupeře či vážnosti situace doopravdy hrozí...

Malaga ostatně není žádný otloukánek, neboť ze sedmého místa po valnou část sezony úspěšně usiluje o kvalifikaci do Evropské ligy. Realu navíc bude chybět zraněný Karim Benzema, jehož dost možná doplní na marodce Gareth Bale, jehož trápí svalové potíže. Nic jiného než vítězství domácích však z pohledu Bílého baletu nepřichází v úvahu. Navýšit dvoubodovou ztrátu na vedoucí Barcelonu by již letos mohlo být dost možná konečnou pro šance o zisku ligového titulu. Katalánci navíc v témže kole hrají proti nebezpečné Valencii.

Trenér Realu Carlo Ancelotti si je dobře vědom, jak nutné bude, aby jeho hráči nastoupili k sobotnímu zápasu ve vší vážnosti. "Víme, že to je náročné utkání. Malaga hrála velmi dobře i proti Atlétiku, předvedla výkon s velkým nasazením i kvalitou. Porazili také Barcelonu, a tak se musíme soustředit, abychom zvítězili."

Značná porce Ancelottiho tiskové konference se točila okolo mladého španělského záložníka Isca, jenž zvláště od příchodu Jamese Rodrígueze nemá v Realu příliš pevné postavení, přestože podává vesměs výtečné výkony. "Isco je čerstvý a připravený nastoupit. Vím, že ho můžu využít kdykoli. Každý zápas se teď počítá, neboť bojujeme ve dvou soutěžích. A hráči si toho jsou dobře vědomí," vysvětluje Ancelotti.

Malaga jde do zápasu v dobrém psychickém rozpoložení, jelikož dobře ví, že i očekávaná porážka by jim nadále udržela kýženou sedmou příčku, byť po sérii čtyř zápasů bez vítězství se v tabulce osamostatnila od týmů výše a šestý Villarreal momentálně drží pětibodový náskok, přestože sám prožívá nadmíru nevydařené jaro.

Svěřenci Javiho Garcíi letos na velké týmy opravdu umí, jak již připomenul Carlo Ancelotti. Kromě nečekané výhry na Camp Nou také Malaga nedávno v minulém týdnu uhrála atraktivní remízu 2:2 proti obhájci titulu z Atlétika Madrid. Podaří se jí obrat favorita o body i do třetice?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 8.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Getafe CF  (sobota 22:00)
Po hrůzostrašném vstupu do sezony se Athletic ještě před několika měsíci úspěšně zvedal jak výkonnostně, tak tabulkově, až se skoro začal na mysl fanoušků baskického klubu sen v podobě umístění na pohárových příčkách. Poslední týdny to však znovu úspěšně hatí, opětovný obrat k lepšímu by mohla nastartovat výhra nad Getafe.

Klub z Bilbaa v nedávných kolech pouze prohrával či remizoval, byť například domácí remíza s výtečně hrající Valencií není zrovna herním výbuchem. Ovšem na předchozí sérii pěti výher v řadě to nemá ani zdaleka a jedinou útěchou Athleticu může být to, že ani sedmá Malaga v poslední době nenasbírala ani zdaleka tolik bodů, jak by si představovala, a drží si šestibodový odstup. Čas však neúprosně ubíhá...

"Malaga nám v tabulce nijak zvláště neutekla, ale do konce sezony již zbývá méně zápasů," bilancuje trenér Ernesto Valverde. "Minulý týden (proti Espanyolu) jsme měli dobré příležitosti, ale nevyužili jsme jich. Musíme teď vyhrát pět ze zbývajících sedmi kol, a i tak to možná nebude stačit. Musíme se znovu dokázat postavit na nohy poté, co jsme po takové dlouhé doby ve formě ztratili herní rytmus."

Valverde se bude muset obejít bez Mikela Balenziagy kvůli zranění a chybět budou také Oscar De Marcos z důvodu karetního trestu. Dlouhodobá absence Ikera Muniaina je již nyní veřejně známá. Hosté se přesto mají na co těšit, neboť na San Mamés přijíždějí v dobré formě, o níž svědčí zisk sedmi bodů z posledních tří zápasů. To neuniklo ani Valverdeho pozornosti, jenž zároveň ocenil, že si klub vede pořád dobře, přestože jej již povede třetí různý kouč.

"Moc se nezměnili ve srovnání s předchozími kouči," hlásí Valverde momentálně na adresu Pabla Franca. "Když trenéři odcházejí, nejde pro ně o nic děsivého, a tak lze říci, že jejich tým vydržel hrát konzistentně."

"Trenérské odchody pro ně nebyly problémové, co se týče výsledků, a tak si můžete všimnout, že jejich tým zůstal konzistentní. Jde o stabilní tým s hráčskou kvalitou," pokračoval Valverde. "Musíme si zapamatovat, co získáme výhrou. Musíme vzít iniciativu do vlastních rukou a neschovávat si lepší výkony až na druhou půli."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (pátek 20:45)
Levante se pokusí v páteční předehrávce dvaatřicátého kola La Ligy navýšit svůj náskok na sestupové pozice. Domácí prohráli dvě utkání v řadě s těžkými soupeři, ovšem ani Espanyol nebude lehkým protivníkem. Katalánci hrají ve skvělé formě a myslí si na sedmou pozici Malagy.

Valencijští jsou stále v ohrožení sestupu. Mužstvo Lucase Alcaraze má sice na osmnácté místo tříbodový náskok, jenže ten může padnout během jediného kola. Navíc nyní nemělo Levante vůbec lehký los, v posledních pěti zápasech se Los Granotes střetli se čtyřmi mužstvy z horní poloviny tabulky včetně Realu Madrid, Sevilly a svých městských rivalů, takže jediné vítězství na hřišti přímého konkurenta z Almeríe musí brát ve Valencii jako úspěch.

"Musíme zapomenout na porážku od Valencie, protože nás doma čeká další těžký zápas. Naši fanoušci za námi musí stát jako jeden muž. Náš klub je jedna velká rodina, a pokud tuhle rodinu udržíme pohromadě, nemůže nás potkat nic špatného. Je to zatím vše v našich rukou a my uděláme maximum proto, abychom nasbírali co nejvíce bodů doma i venku. Následující dvě utkání na našem stadionu mohou být pro záchranu klíčové," uvedl před zápasem domácí obránce Ivan López.

Espaynol má úplně jiné starosti. Barcelonští chytli v březnu dobrou formu, kterou si udrželi i tento měsíc. Výsledkem je pět zápasů bez porážky a skalpy takových mužstev jako Athletic nebo Villarreal, navíc určitě potěšil i bod ze zápasu s Atléticem Madrid. Katalánci se tak vyšvihli na dohled sedmé příčce, od které je dělí sedm kol před koncem pouze pět bodů. Není proto divu, že jsou Periquitos v utkání s Levante favoritem.

Hostující kouč potvrdil, že nezmění vítěznou sestavu z utkání proti Bilbau a Villarrealu. Mimo nominaci tak zůstane Salva Sevilla a Juan Fuentes. Do plánů Sergio Gonzáleze ale mohou promluvit karetní ohrožení. Morenovi, Álvarezovi, Sánchezovi a Stuanimu chybí totiž už jen jeden žlutý trest, aby museli vynechat jedno utkání. V případě, že žlutou kartou dostanou v tomto zápase, nesměli by příští týden hrát městské derby s Barcelonou.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Toňo, Ramis, Vyntra, Morales - Ivanschitz, Simao, Mari, Zhar - Casadesús, Barral
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Duarte, Moreno, González, Arbilla - Álvarez, Caňas, Abraham, Vázquez - Stuani, García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona31243487:1975
2.Real Madrid31241692:2773
3.Atlético Madrid31206559:2566
4.Valencia CF31198456:2365
5.Sevilla FC31195757:3662
6.Villarreal CF31149844:3051
7.Málaga CF311371134:3546
8.Espanyol Barcelona311181237:3841
9.Athletic Bilbao311171328:3740
10.Celta Vigo311091236:3439
11.Real Sociedad319111136:4238
12.Rayo Vallecano311221736:5938
13.Getafe CF311061528:4136
14.SD Eibar31871628:4331
15.Elche CF31871626:5431
16.Deportivo La Coruña316101527:4928
17.Levante UD31771728:5828
18.UD Almería31771727:5025
19.Granada CF314121520:5624
20.Córdoba CF313101821:5119
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (961)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele