Primera División - preview 31. kola

11.04.2015, 08:51, aktualizováno 13.04.2015, 08:24
Previews
Do této chvíle čtvrtá Valencia přivítá sestupem ohrožené Levante. Netopýři se mohou případným tříbodovým ziskem posunout o pouhý bod za Atlético Madrid...
Valencia CF - Levante UD  (pondělí 20:30)
Primera División pomalu, ale jistě směřuje ke svému konci a s ubývajícím počtem zápasů se také snižuje prostor pro možnou nápravu napáchaných chyb a zaváhání. Zvláště v boji o čelo nyní na každém bodu velmi záleží, což si dobře uvědomuje i čtvrtá Valencie, která na domácí půdě přivítá v rámci městského derby rivala z Levante.

Los Che se v nedávné době těšili výtečné formě, kterou poněkud přibrzdily dvě remízy s Villarrealem a Athleticem. Třetí ztráta v řadě je prakticky nepřípustná, neboť pátá Sevilla jede jako dobře namazaný stroj a nadále stíhá umístění zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů. Andalusané si dokonce v tomto kole vyšlápli na giganta z Barcelony, kterého obrali o dva body atraktivní remízou 2:2, a tak se dotáhli na stejný počet dvaašedesáti bodů, jakým před pondělním zápasem disponuje právě Valencie.

"Musíme to hodit za hlavu a jít dále," odmítá valencijský kapitán Dani Parejo bližší nimrání v nedávné remíze v Bilbau, kterou domácímu týmu zajistil Aritz Aduriz až na úplném konci zápasu. "V pondělí nás čeká nové finále a musíme k němu nastoupit s hrdostí i naštváním z dvoubodové ztráty v Bilbau. Potřebujeme předvést nasazení a jelikož jde o derby, bude to mít ještě větší půvab."

Valencie má navíc svému městskému rivalovi co vracet, neboť v předchozím měření sil Levante překvapivě zvítězilo 2:1. "Byli jsme tehdy mnohem lepší," vzpomíná smutně Parejo. "Vzhledem k tomu, kolik šancí jsme si vytvořili, zasloužili jsme si ten zápas vyhrát. Tentokrát to však bude podstatně jiné, v sázce je hodně a myslím, že to bude skvělý zápas. Soustředíme se jen na zbylých osm kol a postup do Ligy mistrů."

Netopýři na svém stadionu neprohráli od konce listopadu, kdy Mestallu vyloupila těsnou výhrou 1:0 Barcelona. Proti Levante však valencijští nastoupí se značně obměněnou defenzivou, neboť klíčový stoper Nicolás Otamendi si odpykává karetní trest a krajní bek José Luis Gayá zůstává zraněný, stejně jako útočník Pablo Piatti. Na straně hostí bude chybět senegalský záložník Pape Diop kvůli poraněnému kotníku.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Mustafi, Vezo, Orban - Fuego - Feghouli, Parejo, Gomes, De Paul - Alcácer
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariňo - López, Vyntra, Ramis, Toňo - Morales, Camarasa, Simao, Ivanschitz - Barral, Uche
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Celou dosavadní sezonu Villarreal překvapoval výhradně pozitivně a hned v druhém roce po svém návratu do první ligy opět atakoval ty nejvyšší příčky včetně možné kvalifikace do Ligy Mistrů. Minulý týden však přišel šok v podobě vysoké domácí prohry s Espanyolem, a tak má Žlutá ponorka proti Getafe hodně co napravovat.

Debakl 3:0 od svěřenců Sergia Gonzáleze byl vůbec nejhorším výsledkem Villarrealu v celé dosavadní sezoně a jen podtrhl, že valencijskému celku v posledních týdnech přece jen jaksi došel dech. Posledních šest zápasů totiž Villarrealu přineslo pouze dvě remízy a čtyři prohry. "Nikdo z nás tomu nedal sto procent, a tak to muselo být obtížné tak jako tak, skoro jsme ani nevystřelili na bránu, což je zvláště pro nás opravdu divné," hněvá se brankář Sergio Asenjo.

"Jediné, co teď můžeme udělat, je patřičně zareagovat, potřebujeme udělat hodně změn. Dobrá zpráva je, že máme další zápas hned takto brzy," hledá někdejší gólman Atlétika Madrid alespoň nějaká pozitiva.

Zatímco Villarreal svou sezonu v poslední době neslavně uzavřel, když vypadl z domácího ligového poháru, Evropské ligy a nyní jej čeká přinejlepším opakovaná účast v méně význačné evropské soutěži, Getafe naopak začíná chytat druhý dech. Dvě výhry za sebou proti Deportivu La Coruňa a Elche madridský celek posunuly na luxusní desetibodovou vzdálenost od sestupového pásma a také na třinácté místo. Byť ještě záchrana není matematicky zajištěna, Getafe již k ní chybí jen velmi málo.

Villarreal se může znovu těšit na přínos mladého ruského křídelníka Denise Čeryševa, jenž se už oklepal ze svalového zranění a je připraven nastoupit. Kapitán Bruno Soriano však nadále zůstává mimo hru. Getafe se stále musí obejít bez útočného dua Ángel Lafita - Karim Yoda, obránci Juan Valera se Sergiem Escuderem navíc nemohou do nedělního utkání zasáhnout kvůli karetnímu trestu. Na levém kraji obrany by se tak měl objevit jako náhradník Roberto Lago.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Souboj dvou sousedů v tabulce nabídne velmi atraktivní podívanou. V lepší pozici je sice hostující celek, ale aktuálně lepší formu mají právě domácí. Ti se navíc opírají o působivou atmosféru, která na Estadi Cornellà-El Prat v Barceloně tradičně vládne. Jak si s ní poradí baskičtí Lvi?

Espanyol je ve formě a pokusí se před vlastními fanoušky opět excelovat. Sebevědomí mu dodalo především poslední utkání, třebaže se hrálo na půdě soupeře. O to cennější byl výsledek 3:0, který Espanyol přivezl. Utkal se totiž s aspirantem na pohárové příčky - Villarrealem. Dokázal ale využít menšího výpadku formy, který Villarreal postihl a vyhrál. Žlutou ponorku potopily dva góly Felipe Caiceda a třetí branku hostů přidal Víctor Sanchez. To znamená, že Espanyol je nyní už na 9. místě a má na svém kontě 38 bodů. Jeho nejbližším soupeřem je právě osmý Athletic Bilbao, který má o dva body více.

Ještě před tímto skvělým výsledkem si Espanyol připsal tři body za tři zápasy. Nutno ale dodat, že bezbrankový stav z utkání s Atléticem Madrid se určitě počítá dvojnásob. Poté remizoval s Deportivem La Coruňa a Elche. A rád by v nastoleném trendu pokračoval. Plný sebevědomí po minulém úspěchu se představí před vlastními fanoušky a doufá, že se mu podaří předskočit svého dalšího soka v tabulce La Ligy.

Podobné plány nastínil na tiskové konferenci svého celku záložník Victor Sánchez. Přítomným médiím zkušený hráč a autor čtyř letošních branek sdělil: "Myslím, že nás čeká několik klíčových týdnů. Můžeme v nich dokázat velké věci, rádi bychom se posunuli v tabulce ještě výš. Devátá příčka je fajn, ale my máme ještě větší ambice. Pokud budeme hrát svědomitě a nic nevypustíme, může se nám podařit dostat se ještě blíž k pohárů. Máme 38 bodů, ale na této hranici rozhodně nechceme skončit," plánuje Sánchez.

"Ideálním startem bylo utkání s Villarrealem. Třeba jsme díky tomu najeli na vítěznou vlnu. Každopádně jsme si ten zápas užili, něco podobného jsme ani nečekali. Vedla k tomu výsledku tvrdá práce a mnoho hodin na tréninku. Věděli jsme, co chceme hrát a doufali, že to vyjde. Myslím, že nám ten zápas dodal hodně sebevědomí. Teď navíc hrajeme před našimi fanoušky, takže je jasné, že je nesmíme zklamat. Sami od sebe čekáme skvělé výkony, i když hrajeme proti tak silnému soupeři, jakým Bilbao určitě je. Ale nečeká je tu nic snadného, jsme odhodláni vydat ze sebe to nejlepší a získat zase tři body. Jakmile jednou vyhrajete, nemůžete se toho nabažit," dodal zkušený hráč.

Bilbao po skvělé sérii pěti výher v řadě nestačilo na Sevillu, která mu nadělila dvě branky. V minulém utkání se mu ale dařilo mnohem lépe, třebaže z toho výhra nakonec nebyla. Valencii poslal do vedení po hodině hry De Paul, ale domácí Athletic v poslední devadesáté minutě srovnal zásluhou Aritze Adurize, někdejšího hráče Valencie. Dokáže Aduriz skórovat také tentokrát?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Deportivo La Coruña  (neděle 19:00)
Real Sociedad v neděli hostí fotbalisty z La Coruñi. Depor se drží těsně nad hranicí sestupu a už osm zápasů nevyhrál, Baskové jsou na tom sice o poznání lépe, ale rádi by si spravili chuť po porážce z minulého kola. Na lavičce Deportiva se poprvé představí nový kouč Víctor Sánchez.

Přestože Baskové prohráli v minulém kole s Atléticem, celkově se San Sebastian konečně dostává do slušné formy. Moyesovy svěřence hodně zvedlo domácí vítězství nad Sevillou, od té doby na Anoetě neprohráli a stále mají ambici dohnat sedmou Malagu. Aby se to povedlo, musí modrobílí bezpečně bodovat právě s týmy jako je Deportivo.

V La Coruñi po nepřesvědčivých výkonech mužstva skončil Víctor Fernández, jehož nahradila hráčská legenda Deportiva devětatřicetiletý Víctor Sánchez. Galicijsští totiž nevyhráli dlouhých osm zápasů a vedení se obávalo, že by tým už nemusel dlouho udržet svůj tříbodový náskok na první sestupové místo. Tomu má zabránit právě Sánchez, který se do role hlavního trenéra dostal poprvé v životě.

"Přišel do kabiny s velkým entuziasmem, má hodně nových myšlenek a naplnil nás nadějí. Klub potřeboval změnu od základů, protože tady panovalo hodně pesimismu," komentoval příchod nového trenéra středopolař Deportiva Alex Bergantiños. "Pokaždé, když se změní trenér, dostane mužstvo nový impuls a pokud toho dokážeme využít a zvítězit, opět zase nabereme sebevědomí," dodal devětadvacetiletý odchovanec La Coruñi.

Hostům bude chybět stoper Lusinho, který byl vyloučen v zápase s Córdobou. Hrát nemohou ani zranění Postiga, Cavaleiro, Wilk a Salomao. Na druhé straně oznámil Moyes, že je ohrožen start Finbobassona, Carlose Vely a Alberta de La Belly. Zápas začne v 19:00, hlavním sudím bude Pedro Pérez Montero.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Yuri, Martínez, Ansotegi, Zaldua - Pardo, Granero - Castro, Canales, Prieto - Agirretxe
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Canella, Sidnei, Lopo, Juanfran - Borges, Bergantiňos - Fariňa, Pérez, Rodríguez - Riera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Córdoba CF - Elche CF  (neděle 21:00)
Beznadějně poslední Córdoba má před sebou takřka neřešitelný úkol, pokud si chce udržet status prvoligového mužstva i pro příští sezonu. Krokem číslo jedna je bezesporu povinné vítězství v nedělním zápase s podobně tápajícím Elche.

Andaluský celek, který si loni postup do Primera División zajistil až skrze play-off, se v novém roce těší mimořádně špatné formě. Od posledního córdobského vítězství již uplynuly celé tři měsíce, datuje se totiž na dvanáctý leden. Od té doby přišlo hned deset porážek z dvanácti kol a trvalý pobyt na samotném dně ligové tabulky. Přesto ani tento mimořádně špatný stav a nutnost stáhnout vysoké osmibodové manko na první nesestupovou pozici ještě nesebralo naději všem.

"Musíme dále pokračovat s poctivostí a bojovat až do konce," burcuje záložník Borja García. Něco takového ostatně Córdoba předvedla i v kole minulém, kde ji od cenné výhry nad Deportivem La Coruňa dělily jen okamžiky, ovšem nakonec pouze remizovala kvůli vlastnímu gólu Florína Andoneho 1:1. Přesto García hledá pozitiva: "Zápas s Elche by měl prodloužit to dobré, co jsme odehráli na Riazoru. Uděláme všechno pro to, abychom vybojovali vítězství. Naši fanoušci nás podporují celou dobu a zaslouží si v příštím kole konečně vyhrát."

Elche se momentálně nachází na šestnácté příčce s tříbodovým polštářem od sestupu. Tři z posledních čtyř utkání však prohrálo a zvláště to poslední proti Getafe bylo bolestivé. Vše již směřovalo k užitečnému bodu za remízu, když najednou šest minut před koncem ukořistil všechno pro madridský celek Fredy Hinestroza. "Je to pro nás rána, ale musíme se zase rychle zvednout a myslet na neděli," hlásí trenér Fran Escriba.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.10 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - SD Eibar  (sobota 16:00)
Probuzený Eibar zkusí v sobotu své štěstí proti Realu Madrid. Baskové získali sebevědomí vítězstvím v minulém kole, na stadionu úřadujících evropských šampionů ale budou nejspíš rádi, když si neuříznou ostudu jako minulý týden Granada.

Real Madrid se po porážce od Barcelony rychle zvedl. Po kanonádě proti Granadě zvítězili Los Blancos i nad svým sousedem ze čtvrti Vallecas a v tabulce jsou stále čtyři body za vedoucími Katalánci. V týdnu se Realu dařilo i mimo hřiště. Klub totiž uspěl u Španělské fotbalové federace s odvoláním proti žluté kartě pro Cristiana Ronalda ze zápasu s Rayem, ve kterém portugalský kanonýr dostal žlutou kartu za filmování. Ronaldo tak nebude muset vynechat sobotní zápas, což je pro Ancelottiho velmi dobrá zpráva. Domácí lodivod kvůli karetním trestů už totiž přišel o Rodrígueze a Kroose.

"Odvolali jsme se proti tomu výroku, protože jsem přesvědčeni, že karta nebyla udělena správně. Je to důležitý zápas, chováme k soupeři velký respekt a máme proto povinnost nastoupit v té nejlepší možné sestavě," uvedl Ancelotti. "Všech osm utkání teď bude velmi náročných pro každého. Doma nebo venku, vždy to bude těžké," zakončil.

Eibar v minulém kole po dlouhých jedenácti utkáních v řadě poprvé vyhrál a kouči Gaizkovi Garitanovi tak spadl velký kámen ze srdce, jelikož se zdálo, že se skromný baskický klub řítí nezadržitelně k sestupovým příčkám. Nyní si stále drží bezpečný sedmibodový náskok na první sestupovou pozici a může si s Realem Madrid dovolit hrát uvolněně.

"Naším cílem je hlavně skórovat. Nejsem hlupák a je mi jasné, že to pro nás bude nesmírně těžké, ale zároveň to není nemožné. Cítíme to hlavně jako čest hrát na tomto stánku. Jedinou možností, jak si to užít je bojovat na sto procent, plnit úkoly a znepříjemňovat soupeři hru," komentoval šance svého týmu Garitano.

Realu budou kromě obou hříšníků chybět i zranění Khedira a Coentrao, naopak uzdravený už je Pepe. Na druhé straně nebude do hry moci zasáhnout zraněný Ángel ani vykartovaný Bóveda. Po vypršení trestu jsou už ale Garitanovi k dispozici Piovaccari a Raúl Navas.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal - Isco, Silva, Modrič - Ronaldo, Benzema, Jesé
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Dídac, Aňibarro, Navas, Lillo - García, Borja - Lara, Arruabarrena, Capa - Saúl
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.05 - 15.00 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Atlético Madrid  (sobota 18:00)
Třetí Atlético Madrid chce dohnat druhý Real Madrid, na který ztrácí pět bodů. Proti bude stát Málaga, se kterou by Atlético mohlo mít relativně snadnou práci. Málaga vyhrála naposledy v roce 2011 a od té doby se jí proti Colchoneros vůbec nedaří. Mezi oběma celky je rozdíl dvaceti bodů.

V kádru Atlética je jeden hráč, pro kterého bude toto utkání velmi speciální. Tím je obránce Jesus Gamez, dlouholetá opora Málagy. Zároveň varuje před tím, aby jeho spoluhráči svého soka podcenili. Dobře totiž ví, že Málaga je velmi silný tým. Ještě před tím, než se Atlético utká s Realem Madrid, se hráči trenéra Diega Simeoneho musí popasovat s nebezpečnou Málagou. Atlético chce udržet třetí příčku, ale musí si dávat pozor, protože čtvrtá Valencia je jen tři body za třetím Atléticem.

Simeone může čerpat z rad svého obránce Jesuse Gameze, který oblékla dres Málagy od svého debutu v roce 2005 až do roku 2014, kdy přestoupil do Madridu. Na tiskové konferenci před zápasem Gamez uvedl: "Víme, jakou sezonu Málaga má, že hraje výtečně a umí překvapit kohokoli. Musíme si dávat velký pozor, pokud chceme utkání zvládnout a vyhrát. Nesmíme prohrát, navíc chceme udělat radost našim fanouškům, takže se chceme vrátit do Madridu se třemi body."

"Nesmíme se ohlížet na minulé zápasy a také by byla škoda, kdybychom se nechali rozptylovat zápasy, které nás teprve čekají. Musíme se naprosto soustředit, takže dívat se příliš dopředu nemá smysl. Naším cílem je uhrát dobré utkání, potěšit oko fanoušků a především vyhrát. Rádi bychom si pojistili třetí příčku a pak, kdo ví. Třeba se posuneme v tabulce vzhůru," dodal zkušený obránce.

Z posledních tří zápasů Málaga ale nevyhrála ani jeden. Málaga si připsala prohru také v minulém utkání, když prohrála s Eibarem. Eibar se překvapivě vytáhl na Malagu a na vlastním hřišti zvítězil 1:0. Jediným střelcem utkání se stal v 52. minutě Mikel Arruabarrena. Atléticu se dařilo mnohem lépe. Poslední čtyři zápasy vyhrálo. Minulý zápas také znamenal tři body. Nejprve si dal vlastní gól obránce Realu Sociedad Mikel González a následně se trefil Antoine Griezmann. Atlético má nyní na třetí příčce 65 bodů.

Málaga nebude mít k dispozici Ignacia Camacha, ale vrací se mu Sergio Sanchez a Samu Castillejo. Roberto Rosales je ale přesvědčen, že jeho spoluhráči si mohou poradit i s Atléticem Madrid. "Doufám, že utkání zvládneme a vyhrajeme. Dlužíme to sobě a především našim fanouškům. Navíc se nám daří doma a z toho chceme vycházet. Chápeme, že naši fanoušci mohou být z našich posledních výkonů hodně zklamaní. Mrzí nás, že teď nemáme formu, ale tvrdě pracujeme, abychom se dostali opět do tempa."

"Atlético je skvělý tým, podle mého jeden z nejlepších týmů v Evropě. Má mnoho zkušeností, jak z La Ligy tak z evropských pohárů. Musíme být hodně opatrní, protože jakmile uděláme nějakou chybu, Atlético nás hned potrestá. Cestou k úspěchu je jedině kolektivní práce, musíme pracovat pro tým. Máme mnoho výtečných hráčů, ale naše síla je v celku. Stojíme proti týmu, který v minulé sezoně La Ligu vyhrál, takže nás nečeká nic snadného, ale musíme se s tím poprat. Dlužíme to všem," dodal Roberto Rosales.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Angeleri, Weligton, Boka - Darder, Recio - Samuel, Amrabat, Castillejo - Juanmi
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Miranda, Gámez - Turan, Gabi, Tiago, Koke - Torres, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Lídr z Katalánska vyzve pátou Sevillu ve velmi důležitém boji o body. Seville budou fandit také hráči Realu Madrid, kteří touží po tom, aby bodově dohnali Barcelonu. Blaugranas jsou ale ve formě a body nerozdávají jen tak někomu. Sevilla bude muset mít svůj den, pokud chce vyhrát.

Toto utkání bude speciální minimálně pro jednoho hráče. A tím je chorvatský záložník Ivan Rakitić. Ten spojil zatím největší část své bohaté kariéry se Sevillou, ale když se mu tam začalo dařit a přerostl andaluský celek, rozhodl se pro přestup. Teď místo Baccy a spol zásobuje přesnými pasy Messiho, Neymara nebo Luise Suáreze. Za tři a půl sezony odehrál za Sevillu 130 zápasů a Barcelonu stál 16 milionů liber.

I Rakitić sehrál svou úlohu v úspěšném tažení Barcelony současnou La Ligou, které Barcelonu vyneslo zpět na první místo. Blaugranas využili zaváhání hlavního konkurenta z Madridu a mohou se těšit ze čtyřbrankového vedení na čele. Rakitić ale uznává, že návrat na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán pro něj bude speciálním. "Všechno, co jsem tam zažil, ve mě vyvolává skvělé pocity a mám to hluboko pod kůží. Nikdy nezapomenu na ty skvělé emoce a chvíle, co jsem cítil v dresu Sevilly. Celé město má v mém srdci nezapomenutelné místo, žil jsem tam tři a půl roku. Tohle pro mě bude hodně speciální zápas."

Sevilla prohrála na svém stadionu naposledy před 26 zápasy. A hádejte, kdo byl tehdy jejím přemožitelem? Správně, Barcelona. Lionel Messi opět řádil, když dva góly sám dal a na jeden přihrál, po jedné brance si připsali ještě Sánchez a Fábregas. Sevilla v současné době je ale někde úplně jinde a v La Lize vyhrála posledních pět zápasů. Naposledy si tři body odvezla z Levante. Vítězství 2:1 obstarali Kevin Gameiro z desáté a José Antonio Reyes z pětatřicáté minuty. Za domácí snižoval Kalu Uche sedmnáct minut před koncem. Na třetí Atlético ztrácí Sevilla jen jeden bod.

A Rakitić ví, že ani zápas v sobotu odpoledne nebude ničím snadným. "Každý, kdo na Sancheze Pizjuana přijde, dobře ví, že tady je hrozně těžké uspět. Místní fanoušci dodají zápasu hrozně velký náboj a pro mnohé hráče je proto obtížné odehrát zde solidní utkání. Ale když hrajete za Sevillu, zase dobře víte, jak moc těžké je hrát proti Barceloně. Pokaždé, když Barca přijela, jsme museli vydat maximum a doufat, že to bude stačit. Teď hráče čeká to samé," uvědomuje si chorvatský záložník.

Barcelona prohrála v La Lize naposledy na konci února, když nestačila na Málagu. Od té doby si připisuje jedno vítězství za druhým. Její formu poznala v minulém utkání i Almería. Dvakrát se trefil Luis Suárez, po jedné brance přidali Messi a Bartra. Andalusné nestíhali především v druhé půli, kdy obdrželi tři branky. O tom, že jeho spoluhráče čeká náročné utkání, nepochybuje ani portugalský univerzál Daniel Carrico.

"Porazit Sevillu je nesmírně náročné. Pro někoho téměř nemožné. Pokusíme se to Barceloně co nejvíc znepříjemnit, aby to bylo zajímavé utkání. Uděláme všechno, co je v našich silách, abychom si doma nechali tři body. Musíme mít svůj den a hrát s odvahou. Pokud uděláme jedinou chybu, Barcelona je tým, který je dokáže potrestat jako nikdo jiný. Je fakt, že jsme nečekali, že se nám povede tak dobře. Ale je to pro nás motivace, když se nám tak daří. Chceme další body," dodal Carrico.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Coke, Pareja, Carrico, Trémoulinas - Krychowiak, Banega - Vidal, Iborra, Vitolo - Bacca
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alves, Pique, Mathieu, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.75 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Almería - Granada CF  (sobota 22:00)
Almería bude v důležitém záchranářském souboji hostit Granadu. Pro oba celky se jedná o jednu z posledních možností nastartovat návrat do bezpečných pater tabulky.

Na lavičce Almerienistas si v minulém kole proti Barceloně odbyl premiéru nový kouč Sergi Barjuán. Andalusné sice v Katalánsku prohrál 4:0, ale Barjuán neviděl vystoupení svého týmu úplně negativně. "První dva góly Barcy padly díky kvalitě, kterou náš soupeř disponuje. Čtvrtý jsme dostali v nastavení, když už jsme byli unavení. Byl jsem překvapený a spokojený, jak jsme s nimi hráli, protože jsem s týmem absolvoval pouhé dva tréninky," komentoval zápas domácí kouč. "Máme ještě mnoho příležitostí, jak se vyhnout sestupu. Almería má solidní tým a věřím, že kráčíme dobrým směrem," zakončil Barjuán.

Fotbalisté Granady jsou na tom podobně jako jejich soupeř. El Graná nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě a v tabulce okupuje osmnáctou pozici s tříbodovým mankem na sedmnáctý Depor. Eventuální výhra s Almeríí by tak hosty mohla posunout o dost blíž záchraně, prohra by naopak znamenala, že by Almerienistas Granadu přeskočili.

"Očekávám velmi nervózní zápas, protože oba celky hodně touží po výhře. Mí hráči si jsou plně vědomi, že musí jít až na hranici svých možností, neboť hrajeme proti přímému rivalovi. Více než kdy jindy bude rozhodovat naše chladná hlava. Pokud bychom se zbavili napětí, které bylo z hráčů cítit v zápase s Celtou, máme velkou šanci zvítězit," řekl pro klubový web trenér Granady Resino.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.10 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Rayo Vallecano  (sobota 22:00)
Rayo Vallecano zavítá v sobotu na půdu Celty Vigo, přičemž oba celky mohou tento i zbylé zápasy letošní sezony odehrát uvolněně a s ambicemi na umístění v horní polovině tabulky. Zatímco v případě domácích to až takové překvapení není, byť je před sezonou pustil k vodě nový kouč Barcelony Luis Enrique, u Raya a jeho finančních možností podobně kvalitní výsledky nepřestávají překvapovat.

Naposledy maličký celek z madridského předměstí sehrál důstojnou roli se samotným Realem Madrid, když úřadujícímu šampionovi Ligy Mistrů podlehl pouze 2:0 po gólech Cristiana Ronalda a Jamese Rodrígueze z druhé půle. Zvláště v poločase prvním však svěřenci Paca Jémeze předváděli aktivní ofenzivní podívanou, která si ještě po zápase vysloužila řadu pochval, a to včetně trenéra samého. "Pokud budeme schopní hrát znovu na stejné úrovni, máme slušnou šanci Celtu porazit."

"I když naše výkony nebývají dost dobré na to, abychom poráželi Real Madrid nebo Barcelonu, na další týmy takové představení stačí," vysvětluje Jémez. "Osobně jsem si z minulého zápasu vzal spoustu pozitivních dojmů."

Jémez, jenž si loni střihnul angažmá také v anglickém West Bromwich Albion, poté pokračoval na vážnější notu. "Doufám, že všechny ty pochvaly nás nakonec nebudou stát draho a všechna ta poplácávání po zádech, jakkoli zasloužená, nás neobalamutí k víře, že dokážeme cokoli, aniž bychom předvedli stejně kvalitní výkon jako ve středu."

Brankářská jednička Raya Cristian Álvarez si před zápasem s Realem poranil při rozcvičce nohu a vynechá kvůli svalovému zranění minimálně čtyři týdny. V té době jej mezi tyčemi nahradí zkušený veterán Toňo. Kvůli zdravotním potížím budou Vallecanu chybět také Leo Baptistao a Raúl Baena. Na straně Celty se do zápasu kvůli karetnímu trestu nedostanou Nemanja Radoja a Pablo Hernández, zatímco Borja Oubiňa zůstává zraněný mimo hru.

Půjde o přímý střed na pomezí horní a dolní poloviny tabulky, neboť Rayo s osmatřiceti body okupuje desátou příčku, zatímco Celta ztrácí na svého soka pouhé dva body.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Jonny - Orellana, Krohn-Dehli, Fernández - Mina, Larrivey, Nolito
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Toňo - Tito, Castro, Amaya, Nacho - Fatau, Trashorras - Kakuta, Bueno, Embarba - Manucho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.33 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona30242485:1774
2.Real Madrid30231689:2770
3.Atlético Madrid30205557:2365
4.Valencia CF30188453:2362
5.Sevilla FC30194755:3461
6.Villarreal CF30148843:2950
7.Málaga CF301361132:3345
8.Athletic Bilbao301171228:3640
9.Espanyol Barcelona301081236:3838
10.Rayo Vallecano301221635:5338
11.Real Sociedad309101134:4037
12.Celta Vigo30991230:3336
13.Getafe CF301051527:4035
14.SD Eibar30871528:4031
15.Levante UD30771628:5528
16.Elche CF30771624:5428
17.Deportivo La Coruña30691525:4727
18.Granada CF304121420:5324
19.UD Almería30671724:5022
20.Córdoba CF303101721:4919
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (533)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele