Primera División - preview 30. kola

07.04.2015, 08:33, aktualizováno 09.04.2015, 08:25
Previews
Zbývajícími třemi zápasy bude dohráno 30. kolo španělské nejvyšší soutěže. Po třech bodech získaly už v úterý Sevilla i Atlético a na jejich výsledky se pokusí zareagovat Valencia, která se představí v Bilbau. Villarreal hostí Espanyol, Elche přivítá Getafe...
Athletic Bilbao - Valencia CF  (čtvrtek 20:00)
Hodně těžký zatěžkávací test leží pro ambiciózní Valencii v Bilbau, kam v rámci třicátého kola zavítá na hřiště Athleticu. Kromě toho, že stadion San Mamés se nedá snadno dobýt za žádných okolností, totiž navíc Los Che budou chybět kapitán Dani Parejo, obránce José Gayá a záložník Enzo Pérez.

Pravděpodobná náhrada za Pareja do středu hřiště, André Gomes, poskytl před zápasem rozhovor oficiálním stránkám valencijského klubu. "Dám do toho všechno, co umím, abych pomohl svému klubu porazit Athletic. Jsem si jistý, že ať už bude ve čtvrtek hrát kdokoli, bude mít totožné zaujetí. Všichni musíme být připravení."

V tuto chvíli je Valencie na klíčovém čtvrtém místě, čtyři body od třetího Atlétika Madrid, které již třicáté kolo úspěšně zvládlo výhrou 2:0 doma nad Realem Sociedad. Pátá Sevilla rovněž svůj duel s Levante dokázala opanovat, a tak se na Netopýry s jednašedesáti body dotáhla. "Stále zbývá devět kol a všechna jsou důležitá," hlásí křídelník Sofiane Feghouli. "Všechno nakonec může rozhodnout až poslední kolo. Musíme ze sebe vydat to nejlepší, pokud se chceme kvalifikovat do Ligy Mistrů."

V kole minulém Los Che zabrzdil v pouti za vysněnou milionářskou soutěží Villarreal, který na Mestalle uhrál se ctí bezbrankovou remízu. Stejným výsledkem skončil právě i listopadový zápas s Athleticem, a nyní by to koneckonců v Baskicku mělo být pro Los Che ještě těžší. "Bude to velký zápas. Musíme být soustředění, protože Athletic je opravdu silné mužstvo. Na Mestalle nám pořádně znepříjemnil život a zápas se vůbec neodvíjel tak, jak jsme si představovali," poznamenal portugalský záložník Gomes.

Domácí celek se až donedávna těšil návratu loňské formy a zvítězil hned v pěti zápasech za sebou. To však v sobotu rázně utnula Sevilla vítězstvím 2:0. A aby toho nebylo málo, tak si ještě v zápase útočník Basků Iker Muniain přivodil vážné zranění kolene, které jej vyřadí ze hry minimálně na půl roku. Kvůli svalovému zranění navíc bude Ernestu Valverdemu chybět proti Valencii také Ander Iturraspe.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 22:00)
Villarreal hostí ve čtvrtek Espanyol. Obě mužstva procházejí lehkou krizí, ovšem jasným favoritem je šestý celek tabulky. Naopak hosté by byli rádi, kdyby Žluté ponorce sebrali alespoň bod jako v minulém vzájemném utkání.

Villarreal čeká na výhru v soutěžním utkání už dlouhých pět zápasů. Marcelinovo mužstvo ovšem není zvyklé ztrácet body s takovou lehkostí. Stejně jako následně v lize podlehla Žlutá ponorka v osmifinále Ligy mistrů konkurenční Seville a s pohárovou Evropou se pro tuto sezónu rozloučila, k tomu ještě ostudně ztratila body na hřišti předposlední Almeríe a o víkendu nepřekvapila ani ve Valencii, kde zápas skončil 0:0. Jelikož ale sedmé Malaze docházejí síly snad ještě rychleji, zůstává Villarreal stále pevně uhnízděn na šesté příčce.

"Hrát tak dobře na Mestalle po třech těžkých zápasech se Sevillou říká hodně o našem týmu. Potřebovali jsme konečně udržet čisté konto, což nám určitě zlepšilo sebedůvěru," komentoval poslední vystoupení svého klubu gólman Sergio Asenjo. Bývalý brankář Atlética Madrid patří svými výkony k nejlepším gólmanům ligy a stal se velkou oporou svého celku. "Jsem šťastný, že můžu pomáhat týmu v těžkých chvílích. Vše je o tom tvrdě na sobě pracovat každý den," dodal.

Espanyol pomalu ztrácí pohárové ambice. Po čtyřech ligových zápasech bez výhry se Barcelonští ocitli na dvanáctém místě, přičemž o víkendu ztratili body i se zachraňujícím se Elche. "Musíme v sobě najít větší důslednost, protože dnes jsme si mysleli, že máme po první brance hotovo. Nechali jsme jim tak příliš mnoho prostoru s míčem. Nicméně vyhráváme i prohráváme jako tým. Někdy se prostě stane, že zvolíme špatná rozhodnutí, dopředu nás však vždy žene tlak fanoušků na co nejlepší výkon a to se mi líbí," řekl po remíze 1:1 kouč Sergio González.

Ten se však ve Villarrealu bude muset obejít bez vykartovaných Sevilly a Fuentese. Villarreal na druhé straně nebude moci využít služeb Čeryševa, Bruna ani Marína. Zápas začne ve 22:00, hlavním arbitrem bude Carlos Del Cerro Grande.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Getafe CF  (čtvrtek 22:00)
Getafe se v minulém kole po několika porážkách oklepalo a zdárně uniká spárům sestupových vod. V třicátém kole se nyní madridský celek utká s Elche v touze udělat další důležitý krok směrem k definitivní záchraně.

Před posledními devíti ligovými koly disponuje Getafe dvaatřiceti body, k dosažení virtuální hranice jistoty setrvání ve výši čtyřiceti bodů jim tak stačí třikrát zvítězit. Poslední výhra 2:1 nad Deportivem La Coruňa v neděli dala zapomenout na předchozí neúspěchy s Realem Sociedad i Atlétikem Madrid a posunula madridský celek na třinácté místo se sedmibodovým odstupem od prvního sestupujícího. "Výhra nad Deportivem byla velmi důležitá," přiznává obránce Emiliano Velázquez. "Ale musíme pokračovat v herním růstu."

"Potřebujeme jít krok za krokem, abychom dosáhli našeho cíle co nejdříve,"
pokračuje Velázquez. "Víme, že nesmíme polevit, protože doposud jsme ničeho nedosáhli." Zvláště venkovní zápasy letos Getafe výrazně sráží, doposud v celé sezoně na hřištích soupeřů zvítězilo pouze třikrát. Elche na tom není o moc jinak než Getafe samotné, na svého soka ztrácí před vzájemným duelem čtyři body. Náskok na osmnáctou pozici mají domácí jen tříbodový, a tak stejně jako jejich soupeř potřebují nutně bodovat, nejlépe naplno.

Naposledy Elche vydřelo bod s barcelonským Espanyolem na jeho vlastním hřišti, kde remizovalo 1:1. Tím klub z oblasti Valencie ukončil šňůru dvou porážek a nyní potřebuje také prolomit svou statistiku jediné výhry z posledních šesti kol, aby se mu dýchalo lépe. "Musíme se naplno soustředit, protože sebemenší chyba nás může stát celý zápas," upozorňuje trenér Fran Escriba. "Getafe má kvalitní tým a čeká nás dle mého velmi vyrovnaný zápas."

"Na Espanyolu jsme vyválčili důležitý bod, ale potřebujeme také získávat body proti soupeřům, kteří jsou v tabulce našimi přímými rivaly," doplnil Escriba. "K tomu potřebujeme i podporu našich fanoušků. Jestli zítra zvítězíme, budeme mít k našemu cíli již blízko."

Hosté se budou muset obejít bez zraněného Juana Valera, Elche naopak disponuje uzdraveným útočníkem Christianem Herrerou, jenž se v pondělí trefil poprvé v rozběhnuté sezoně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - UD Almería  (středa 20:00)
Nesmírně těžký úkol čeká ve středu večer fotbalisty Almeríe. Předposlední celek tabulky se představí na hřišti lídra soutěže Barcelony a čeká se jasná výhra domácích podobná představení Realu Madrid z minulého kola. Tu nejtěžší představitelnou premiéru na lavičce hostů pak zažije trenér Sergi Barjuán, který ale katalánský velkoklub velmi dobře zná.

Barcelona válí na všech frontách a zdá se, že se devět kol před koncem ligy nezadržitelně řítí k dalšímu titulu. Ve španělském poháru Katalánce navíc čeká finále na vlastní půdě a v Lize mistrů si Katalánci poradili i se silným Manchesterem City. Dohromady již Barcelonští zvítězili v osmi soutěžních zápasech v řadě, z nichž nejdůležitější pro titul v La Lize je výhra v El Clásicu. O víkendu si navíc Enriqueho družina přivezla všechny body ze hřiště nepříjemného soupeře Celty Vigo, když se podruhé za sebou trefil obránce Jéremy Mathieu.

Zápas s outsiderem dává Enriquemu příležitost pošetřit v nabitém týdnu některé opory. Barcelonu totiž čekají čtyři náročná utkání v rozmezí deseti dnů. "Nasadíme jedenáctku, která získá tři body," řekl na předzápasové tiskovce domácí kouč. Zoufale bojující Almería je přitom vynikajícím soupeřem k experimentování, vždyť Andalusané posadili na lavičku již čtvrtého trenéra v probíhající sezóně.

Třiačtyřicetiletý Sergi Barjuán je odchovancem Barcelony, takže kromě již tak těžké pozice v zachraňujícím se týmu jej čeká hned na úvod pikantní střetnutí. Barjuán začínal u mládežnických týmu Barcelony a trenérské zkušenosti poté získával dva roky v Segunda División při působení v andaluské Huelvě. "Jsme přátelé a často jsme spolu v kontaktu. Jsem rád, že dostal tuhle příležitost a doufám, že ji využije. Doufám ale, že až od čtvrtka!" zavtipkoval si Enrique.

Obránce Thomas Vermaelen se konečně pomalu zapojuje do tréninkového procesu Barcelonských, zatímco levý bek Jordi Alba se musí kvůli zranění připravovat individuálně. Barjuánovi budou na druhé straně pro zranění chybět Michel, Vélez a Verza. Kvůli trestům pak nemohou nastoupit ani dos Santos a Dubarbier. Dobrou zprávou pro andaluský celek je tak jen návrat Ortize a Thomase po odpykání disciplinárního trestu.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Adriano, Piqué, Bartra, Alves - Xavi, Mascherano, Rakitič - Pedro, Suárez, Messi
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Rubén - Casado, Trujillo, Marín, Navarro - Azeez, Thomas - Méndez, Corona, Jonathan - Thievy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.03 - 21.00 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Córdoba CF  (středa 20:00)
Deportivo La Coruňa se v jednom z přímých střetů o záchranu v rámci třicátého kola utká s podobně postaveným nováčkem z Córdoby. Zatímco druzí jmenovaná se nachází na samotném chvostu tabulky a jejich setrvání v nejvyšší soutěži se zdá být čím dál nereálnější, Depor si stále svou naději uchovává.

Svěřenci Víctora Fernándeze se momentálně drží na vzdálenost jediného bodu obávané červené zóny, a to kvůli prohře na hřišti Getafe v poměru 2:1. Od února tak Depor marně čeká na jakoukoli výhru a stále tak zůstává pevně namočen v sestupových vodách. Utéci od tří pronásledovatelů by mohla zařídit právě výhra nad jinak velmi nevýrazným klubem letošní sezony Primera División.

"Jsem si jistý, že budeme v bezpečí," tvrdí ke spokojenosti příznivců obránce Deportiva Laure. "Pokud někdo přesvědčený není, tak to náladě v kabině nijak nepřidá. Všichni hráči žijí v tom, že klub musí zůstat pohromadě, ovšem když pak dojde na zápas, stejně nám stále pár věcí chybí." Córdoba přitom neprožila o nic lepší ročník, ba naopak. Ze samotného dna se těší pouze nelichotivé bilanci deseti proher v řadě a jednoznačnému poslednímu místu.

V listopadu toto vzájemné utkání dopadlo bezbrankovou remízou, snad se tentokrát urodí o něco zajímavější výsledek. Z pohledu nového trenéra hostí Josého Romera půjde o jedno z klíčových rozuzlení celé dlouholeté bitvy. Na straně Córdoby totiž stojí celá řada slibných hráčů, kteří se nenechají ovlivnit jen na základě falešného facebookového profilu.

"Tvrdě dřeme až do vyčerpání všech možností, mají však stejně silný tým jako my, možná i silnější," tvrdí José Romero. "Pracujeme na zisku co nejlepší psychické motivace, aby byla početní převaha soupeře z úvodu překažena." Kdyby se Córdobě doopravdy podařilo uhrát vítězný výsledek, znamenalo by to posun v obchodu, a to výhrou v pořadí první od samotného ledna. Rozdíl mezi oběma středečními soupeři by navíc rázem činil jen pět bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Celta Vigo  (středa 22:00)
Hodně rychle se musí oklepat tápající Granada, která po krutém debaklu z hřiště Realu Madrid má co napravovat ve středu proti Celtě Vigo. Půjde tak o souboj týmů, které se v minulém kole o víkendu snažily marně vzdorovat jasným favoritům.

Zatímco granadští si ze stadionu Santiaga Bérnabeua odnesli potupnou prohru 9:1, Celta proti vedoucí Barceloně předvedla o poznání vyrovnanější partii. Ve výsledku však na rozdílu ve skóre nezáleželo, neboť ani těsná prohra 1:0 Vigu na žádné body nestačila. Oba středeční soupeři se v posledních týdnech vůbec netěší dobré formě, každý totiž dokázal zvítězit pouze jedinkrát z posledních osmi, respektive pěti pokusů. Zatímco Celtu takový výsledkový pokles v konečném součtu mrzet nemusí, Granada je stále v sestupových bojích až po uši.

Domácí může prozatím hřát alespoň tříbodová rezerva na sestupové příčky, ovšem stačí jedno kolo výsledků mimo granadské představy a vše je rázem jinak. Proto trenér Abel Resino urgentně volal po zapomenutí na víkendový debakl a rychlé soustředění zpět na sběr co nejvyššího počtu bodů. "Pro mě už je to zapomenuto, všechno jsem již vysvětlil v Madridu na pozápasové tiskové konferenci. Část viny nesu já sám. Nechci o Madridu mluvit více, protože už je to pryč."

"V šatně jsou si hráči dobře vědomi, že příští dva zápasy budou klíčové," pokračuje Resino. "Po tom rozprášení, kterým jsme si prošli, potřebujeme v dalším kole zvítězit, abychom udrželi víru v to, co děláme."

Navzdory mizerné formě z posledních týdnů se Celta drží v ligové tabulce překvapivě daleko od záchranářských starostí. Promrhat v závěru sezony desetibodový náskok na sestup je již takřka nemyslitelné, naopak od první desítky Vigo dělí pouhé dva body. Proti Granadě se však hosté budou muset obejít bez Fabiana Orellany, jenž byl kuriózně vyloučen v minulém kole za to, že po Sergiu Busquetsovi mrštil trem trávy. Přesto však budou hosté mírným favoritem, bude záležet především na jejich motivaci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Real Madrid  (středa 22:00)
Real Madrid si ve vloženém třicátém kole La Ligy zajede na hřiště svého oblíbeného soupeře. Na blízkém stadionu v madridské čtvrti Vallecas totiž Bílý balet patnáct let neprohrál, nelichotivé bilance se ale mužstvo Paca Jémeze bude chtít určitě zbavit.

Blesky se po třetím vítězství v řadě nejspíš nadobro zbavily obav ze sestupu a mohou sezónu dohrát v klidu. Skromný tým z předměstí hlavního města na svém stadionu v poslední době válí. Vallecanos tu postupně porazili Villarreal, Levante, Granadu i Malagu, takže zde Real nemusí čekat tak lehká práce, jak se všeobecně očekává. Střelecky tým táhne především šestnáctigólový Alberto Bueno, kolem nějž už mlsně krouží Porto či Palermo. Sám hráč ale spekulace odmítá komentovat.

Otevřenější je ve svých plánech naopak domácí kouč Paco Jémez, jenž se po poslední výhře v Eibaru podělil o mety, kterých chce se svým týmem ještě letos dosáhnout. "Mít padesát bodů nebo obsadit osmé místo, což by byl nejlepší výsledek klubu v jeho devadesátileté historii, je pro nás největší výzvou," uvedl Jémez.

Proti Realu to ale budou mít Blesky hodně těžké. Bílý balet se po prohraném Clásicu v posledním kole znova probudil a rozdrtil Granadu devíti góly. Pětkrát se trefil sám Cristiano Ronaldo, jenž se tak osamostatnil na čele tabulky střelců. Los Blancos by navíc měli bodovat naplno i vzhledem k boji o titul. Na Barcelonu aktuálně ztrácí čtyři body a jakákoli další ztráta by Ancelottiho týmu ještě více zkomplikovala boj o kýžené první místo.

Domácí se ale nevzdávají předem. "Zápas proti Realu je hodně speciální. Je to pro nás velké utkání už proto, jak bohatý je to klub a kolik mediální pozornosti přitahují. Snažíme se ale být klidní a dívat se na zápas s rozvahou. Porazit je před vlastním diváky by ale bylo úžasné, jsem přesvědčen, že na to máme," uvedl domácí gólman Álvarez, jenž v Rayu hostuje ze San Lorenza. "S dychtivostí a pracovitostí, jaké v posledních zápasech předvádíme, rozhodně můžeme vyhrát," shodl se se svým gólmanem i angolský útočník Manucho, který v sestavě nahrazuje zraněného Baptistaa.

Přepíší Blesky historii nebo si naopak Real zopakuje kanonádu z posledního zápasu? To se dozvíme ve středu od 22:00.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Insúa, Amaya, Castro, Tito - Fatau, Trashorras - Kakuta, Bueno, Embarba - Manucho
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Rodríguez, Kroos, Modrič - Ronaldo, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 7.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Real Sociedad  (úterý 20:00)
Vložené třicáté kolo Primera División zahájí duel Atlética s hosty ze San Sebastianu. Obhájci titulu o víkendu pohodlně zvítězili v Córdobě a díky ztrátě Valencie znovu okupují kýženou třetí příčku. Real Sociedad sice v posledním zápase jen remizoval doma s Malagou, ale Moyesův tým už konečně našel tvář a Madridským zápas nejspíš hodně znepříjemní.

Atleti mají v poslední době mnoho důvodů k radosti. Nejenom, že v Córdobě urvali první venkovní výhru za poslední dva měsíce, ale díky třem bodům ze hřiště posledního celku tabulky poskočili zpět na bronzovou pozici. Simeoneho tým je tak neporažen už šest utkání v řadě, navíc v nich Madridští dostali jen jeden gól.

"Griezmann dal krásnou branku a Mandžukič odváděl skvělou práci směrem dopředu od první minuty. Pomohl nám hodně a první gól vlastně začal od něj na levé straně. Je to velmi důležitý hráč a my jej potřebujeme v top formě," pochvaloval si výkon chorvatského reprezentanta El Cholo. "Celý tým musí vědět, že bude nyní na všech hráčích, aby odváděli stoprocentní výkony. Nezáleží na tom, jestli budou hrát deset, dvacet nebo šedesát minut. Podstatné je, jaký výkon odvedou. V tomto ohledu mám naštěstí skvělé mužstvo," dodal.

I David Moyes má v poslední době mnoho důvodů mluvit o svých svěřencích v superlativech. Real Sociedad se díky sérii tří výher a jedné porážky v posledních čtyřech utkáních nejspíš nadobro vzdálil sestupovým starostem a pevně se usídlil ve středu tabulky. Skotský kouč si tak od svého příchodu v listopadu loňského roku pomalu napravuje reputaci po svém neslavném odchodu z Manchesteru United.

Nicméně Real se v posledních čtyřech utkáních nestřetl s mužstvy z horních pater tabulky a Atlético tak bude pro hosty možná až příliš velkým soustem, přestože jej modrobílí dokázali v posledním vzájemném utkání v San Sebastianu porazit 2:1. "Naší hlavní prioritou je nespadnout. Zlepšili jsme se a taky stoupáme tabulkou vzhůru. Sedmé místo by sice bylo krásné, ale o to se teď nestaráme," uvedl Moyes, jenž zároveň řekl, že jeho nejbližším cílem je dosáhnout čtyřiceti bodů, které by měly zaručovat záchranu.

Brankářská jednička Atlética Moyá je stále ve stavu zraněných, takže v brance domácích se opět objeví Jan Oblak. Na straně hostí bude nejspíš chybět jen De La Bella.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Siqueira, Giménez, Miranda, Gámez - Koke, Tiago, Gabi, Turan - Griezmann, Torres
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Yuri, González, Elustondo, Zaldua - Granero, Pardo - Castro, Canales, Prieto - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Málaga CF  (úterý 22:00)
Eibar se znova pokusí o zmrtvýchvstání na domácím hřišti proti Malaze. Hosté však stále hrají velmi dobrou sezónu a po remíze s Realem Sociedad si jedou do Baskicka pro tři body.

Ve Eibaru už nejspíš zapomněli, co to znamená vyhrát ligový zápas. Baskové totiž nebrali tři body dlouhých jedenáct kol, ve kterých uhráli jen dvě remízy s Córdobou a Granadou. O víkendu prohráli na domácím hřišti i s Rayem a mimo pásmo sestupu je drží pouze body nastřádané v první polovině sezóny. Pokud navíc nebudou bodovat nyní s Malagou, může se klidně stát, že na konci tohoto týdne už budou Armeros v přímém ohrožení. V dalším kole je totiž čeká Real Madrid.

"Musíme se dívat dopředu. Proti Rayu jsme na hřišti nechali všechno, vaz nám srazily až dvě branky v rozmezí tří minut, po kterých jsme se nedokázali psychicky zvednout. Musíme ale nadále pokračovat v práci a být optimisté," komentoval poslední neúspěch Eibaru kouč Gaizka Garitano, jehož svěřenci vstřelil v posledních deseti zápasech pouhé tři branky.

Ani hosté nemohou nad svými posledními výkony nijak jásat. Z posledních čtyř utkání si odnesli všechny body jen jednou a prohráli i na hřišti Vallecana. Nepřesvědčivými výsledky tak aktuálně sedmý celek tabulky pomalu nabízí, aby se na něj dotáhlo Bilbao, kterému se o pohárových ambicích po podzimu ani nesnilo.

"Jsem zklamaný ze sobotního výsledku, ale moje mužstvo nehrálo špatně. Ukázali jsme odhodlání, ale pokud nevyužijete šance, může se stát, že druhé mužstvo vyrovná. Osobně ale stále vidím sklenici napůl plnou," neztrácel optimismus po remíze 1:1 s Realem Sociedad manažer Javi Garcia. Tomu však v Baskicku bude scházet Camacho a Chen.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Jaime - Dídac, Ekiza, Aňibarro, Bóveda - García, Errasti - Saúl, Arruabarrena, Capa - Del Moral
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Torres, Welligton, Angeleri, Rosales - Darder, Recio - Amrabat, Horta, Samuel - Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Sevilla FC  (úterý 22:00)
Sotva v pondělí večer skončilo devětadvacáté kolo španělské nejvyšší soutěže, rozbíhá se hned v den následující vložené kolo třicáté. Jeden z úvodních zápasů obstarají Levante se Sevilliu. Andaluský celek přijíždí do Valencie ve výtečné formě, kterou nyní musí potvrdit, aby nadále mohl usilovat o vysněné čtvrté místo v konečné tabulce.

Naposledy zvítězili svěřenci Unaie Emeryho v náročném zápasu s Athleticem v poměru 2:0, čímž si připsali již šestou výhru v řadě napříč všemi soutěžemi. V Primera División samotné šlo o čtvrté prvenství za sebou. V tabulce však Sevilla stále zůstává na pátém místě, tři body od Valencie a čtyři od Atlétika Madrid. "Naším snem je hrát Ligy Mistrů," nezastírá trenér Emery. "Naším cílem je hrát v Evropě."

Jakkoli však Sevilla bude ve svém výjezdu na stadion Ciutat de Valencia favoritem, Emery dobře ví, že jeho tým nečeká nic lehkého. "Žádné snadné zápasy neexistují. I když hrajeme dobře, musíme zůstat pokorní. Musíme se soustředit na příští zápas, kterým je Levante, pak na Barcelonu. Potom se střetneme se Zenitem Petrohrad ve čtvrtfinále Evropské ligy."

Levante jde do úterního zápasu ze slušné čtrnácté příčky, ovšem od sestupových vod jej dělí pouhé tři body. Velkou vzpruhou bylo vysoké vítězství na hřišti Almérie, kde v sobotu svěřenci Lucase Alcaraze zvítězili 4:1. Hrdinou zápasu se stal útočník David Barral, autor hattricku. "Proti Almérii nám všechno vyšlo," pochvaloval si kouč Alcaraz. "Využili jsme toho a vytěžili z našich šancí maximum. Tento výkon nám dodal pořádný kus sebevědomí."

Domácí forma Levante je poslední dobou rozhodně nadprůměrná, o čemž vypovídají tři vítězství z posledních čtyř zápasů. Sevilla však přesto bude jasným favoritem, byť se i nadále musí obejít bez své zraněné brankářské jednička Beta. Portugalský brankář však o sobě dal čerstvě v pondělí vědět alespoň mimo hřiště, když se andaluskému klubu upsal dvouletým prodloužením smlouvy až do června roku 2017.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.75 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona29232481:1771
2.Real Madrid29221687:2767
3.Atlético Madrid29195555:2362
4.Valencia CF29187452:2261
5.Sevilla FC29184753:3358
6.Villarreal CF29148743:2650
7.Málaga CF291361032:3245
8.Athletic Bilbao291161227:3539
9.Rayo Vallecano291221535:5138
10.Real Sociedad299101034:3837
11.Celta Vigo29981229:3235
12.Espanyol Barcelona29981233:3835
13.Getafe CF29951526:4032
14.SD Eibar29771527:4028
15.Levante UD29771527:5328
16.Elche CF29771524:5328
17.Deportivo La Coruña29681524:4626
18.Granada CF294111419:5223
19.UD Almería29671624:4622
20.Córdoba CF29391720:4818
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (925)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele