Primera División - preview 30. kola

24.03.2012, 10:00, aktualizováno 26.03.2012, 08:32
Previews
Duel Granady se Sevillou zakončí třicáté kolo La Ligy. Domácí tým je v tuto chvíli na poslední nesestupové příčce, a byť má na trio pod sebou šestibodový náskok, tak vítězství by se jistě hodilo. To platí samozřejmě i o hostech, kteří by rádi ještě vykřesali naději na evropské poháry...
Granada CF - Sevilla FC  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku španělské La Ligy tentokrát obstará duel mezi nováčkem z Granady a Sevillou. Asi nikdo nepředpokládal, že po osmadvaceti odehraných zápasech bude mezi oběma celky pouze pětibodový rozdíl. Sevilla je za očekáváním až na dvanáctém místě a pozici si chce vylepšit právě proti nováčkovi z Granady, který je šestnáctý.

Nováček z Granady sehrál velmi divoký duel posledního hraného kola, ve kterém se představil na půdě favorita z Barcelony a odvezl si porážku 5:3. Tři góly Granada moc často nedává, a tak je tento výsledek velmi podivný. Tentokrát by tři vstřelené branky mohly Granadě k bodům stačit, ale v cestě jí stojí silná Sevilla.

Ta naopak v posledním kole uspěla a na půdě Racingu Santander vyhrála vysoko 3:0. Na výkon z tohoto utkání bude chtít navázat i tentokrát. I Sevilla změřila v nedávné době síly s Barcelonou. V rámci 28. kola prohrála doma 0:2. V prvním vzájemném duelu letošní sezóny Granada překvapila a vyhrála na půdě Sevilly 2:1.

Trenér hostujícího celku Michel stále hledá ideální sestavu, se kterou se mu bude dařit vyhrávat více než jedno utkání v řadě. Poslední zápas proti Racingu mu ukázal několik možností a Michel na ně chce navázat také proti Granadě. "Výsledek z půdy Racingu pro nás byl velmi dobrý a je vidět, že jsme se v posledních týdnech zvedli. Nyní musíme porazit dalšího outsidera, abychom se mohli odrazit k lepším výsledkům také z dlouhodobějšího hlediska."

"Hru Granady máme pečlivě nastudovanou a věříme, že se nám z tohoto zápasu podaří získat plný bodový počet. Nebude to však jednoduché, protože Granada bojuje o záchranu a takový tým má vždy o motivaci postaráno. My si však nemůžeme v momentální situaci dovolit prohrát a jedeme si pro tři body,"
dodal sebevědomě Michel.

Na straně domácí Granady hovořil o utkání zkušený stoper David Cortes. "V domácích zápasech musíme zlepšit naší bilanci, pokud se chceme zachránit v nejvyšší soutěži. V posledních kolech jsme udělali příliš mnoho chyb, a proto jsme se v tabulce propadli o pár pozic níže. Nyní se však musíme na každý zápas pořádně koncentrovat a držet si standard."

"Sevilla určitě nezažívá sezónu podle svých představ. Je zvyklá hrát na předních příčkách tabulky a musí to pro ni být frustrující sezóna. Zároveň patří k celkům, které by měly náš tým porážet pravidelně, ale my máme velikou morální sílu a o body se popereme do poslední minuty,"
dořekl Cortes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.25 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Atlético Madrid  (neděle 12:00)
Poslední Zaragoza bude doufat v přiživení naděje na záchranu v souboji s Atléticem, které je momentálně na osmé příčce a stále tak může doufat v účast v příštím ročníku evropských pohárů. K tomu ale bezpodmínečně potřebuje zvítězit, ovšem stejný cíl mají rozhodně i domácí.

Poměrně dlouho to vypadalo, že se Zaragoza už do boje o záchranu nezapojí a skončí poslední, jenže najednou tu jistá šance je. Z posledních čtyř zápasů totiž získali domácí sedm bodů, což je nejvíce z poslední pětice týmů. Velmi cenné tři body si přivezla Zaragoza minulý týden, kdy vyloupila Mestallu a porazil tam Valencii velmi překvapivě 2:1. Tím se dostala na dvaadvacet bodů, takže už za dvojicí Sporting - Racing zaostává jen o dva body.

Záchrana se momentálně nachází ještě o čtyři body dál, přesto domácí (navíc se současnou formou) rozhodně nejsou bez šance a budou bojovat. Znamená to ale, že si teď v žádném případě nemohou dovolit žádnou výraznou ztrátu, ta by mohla znamenat nárůst ztráty a třeba i definitivní konec nadějí.

Jisté je to, že se domácí budou muset obejít bez Pabla Alvareze, který byl v utkání proti Valencii vyloučen a musí si tak odpykat disciplinární trest. Zranění pak jsou Lafita a Ruben Micael, Zuculili zase nasbíral přílišný počet žlutých kartónků a také si odpočine. Hosté mají značně oslabenou záložní řadu, do které se sice vrací rekonvalescent Diego, ovšem k dispozici na druhou stranu z různých důvodů nejsou Tiago, Gabu, Juanfran a Silvio.

Co se týče vzájemných zápasů obou týmů, je na tom jednoznačné lépe Atlético, které se Zaragozou neprohrálo pětkrát v řadě a z toho čtyřikrát zvítězilo. Poslední tříbodový zisk domácích se datuje do roku 2008.

Atlético nehraje vyloženě špatně, ovšem pokud se chce podívat alespoň do Evropské ligy, musí v závěru soutěže přidat. Naposledy zvládli Rojiblancos důležitý souboj s přímým konkurentem v tabulce - Athleticem - když zvítězili doma 2:1, dvakrát se trefil kanonýr Falcao. Atlético je díky kvalitě kádru i tabulkovému postavení jasným favoritem, ovšem zlepšující se Zaragoza bude kousat.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Lanzaro, Mateos, Paredes, Obradovič - Pintér, Apoňo - Luís García, Micael, Oriol - Postiga
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Perea, Godín, Domínguez, Filipe Luis - Assuncao, Koke - Salvia, Adrián, Turan - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.60 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - CA Osasuna  (neděle 16:00)
O velmi důležité tři body se bude v nedělním odpoledni hrát na hřišti Levante, momentálně čtvrtý tým španělské nejvyšší soutěže přivítá sedmou Osasunu. Oba týmy od sebe dělí pouze čtyři body, oba tak mají velkou šanci podívat se v příští sezoně do evropských pohárů, což by byla rozhodně senzace.

S řečmi o vynikajícím startu do sezony a následným hlídáním dobré pozice bych se jen opakoval, a tak se tentokrát přesunu spíše do událostí posledních dnů a týdnů. Když už to vypadalo na jasný a dlouho čekávaný propad tabulkou mimo pohárové pozice, zvedlo se Levante opět k neuvěřitelným výkonům a pokud si teď někdo zaslouží skončit čtvrtý či snad dokonce i třetí před tápající Valencií, je to právě domácí klub.

Ten vyhrál čtyři z pěti posledních ligových duelů a díky tomu se znovu reálně vrátil do boje o Ligu mistrů. "Je příjemné slyšel, že patříme mezi kandidáty na Ligu mistrů, že hrajeme dobře a že nás všichni chválí. Do konce zbývá ještě dost zápasů, ale nebudeme se za nic schovávat, šance tu je, takže kdyby to nevyšlo, byla by to velká škoda," uvědomuje si kouč Juan Ignacio Martinez.

Ani hosté se však nevzdávají, pokud se ale chtějí podívat alespoň do Evropské ligy, musí přestat ztrácet body zbytečnými remízami. Právě Osasuna totiž této statistice jasně kraluje, bod získala v této sezoně už třináctkrát! Ukázkovými příklady jsou poslední dvě kola Primery División, ve kterých tento klub uhrál plichtu se Zaragozou a Getafe.

Když se podíváme na seznam hráčů, se kterými hráči nemohou počítat, určitě na tom budou o něco hůře hosté. Ti mají problém hlavně v útoku, jelikož chybí Kike Sola i Ibrahima Baldé, a tak na lavičce obvykle nemají příliš možností do ofenzivy. Chybí navíc také Masoud a kvůli přílišnému počtu žlutých karet si nezahraje ani Nekounam. V dresu Levante se na hřišti neukážou pouze Juanlu, Lopez a Botelho.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Venta, Ballesteros, Navarro, Del Horno - Torres, Farinós - Valdo, Barkero, Ghezzal - Koné
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Sergio, Flaňo, Damía - Puňal, Lolo - Cejudo, García, Lamah - Lekič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Málaga CF  (neděle 16:00)
V Barceloně dnes půjde o evropské poháry, a to dokonce o Ligu mistrů. Domácí Espanyol drží šestou příčku, Málaga je pátá. Hosté mají stejně bodů jako čtvrté Levante, opět navíc zaváhala Valencie, a tak je boj o nejprestižnější soutěž víc než otevřený.

Málaga naposledy přehrála Rayo a potvrdila dobrou formu, mezi posledními výsledky je i velmi cenná remíza 1:1 na hřišti Realu Madrid. "Všechny body jsou pro nás klíčové. Daří se nám doma a potřebujeme sbírat body i na hřištích soupeřů, jen tak můžeme myslet na nejvyšší příčky," říká zkušený záložník Enzo Maresca.

"Víme, že jsme jenom tři body od třetího místa, nesmíme se tím ale příliš zabývat. Je nezbytně nutné hrát jako doteď a tvrdě pracovat. Uvidíme, jestli to na konci sezony bude stačit na umístění do čtvrtého místa," dodává Maresca.

Také Espanyol se může pochlubit velmi slušnou formou. V minulém kole sice až v nastavení zachránil bod za remízu 1:1 na půdě Betisu, předtím ale dvakrát vyhrál. Domácí budou bojovat nejspíš bez Sergia Garcii, který si před týdnem poranil stehenní sval.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Sporting Gijón  (neděle 18:00)
V 30. kole La Ligy se na hřišti Athleticu představí hráči Sportingu Gijón, kterým se nadále příliš nedaří a setrvávají na nelichotivé předposlední příčce. Ani Bilbau se v posledních zápasech nedaří a propadá se tabulkou, a tak oba týmy potřebují body jako sůl.

Athletic prohrál tři poslední ligové zápasy, kvůli čemuž se propadl až na 9. pozici, ale obránce Jon Aurtenetxe ujišťuje fanoušky, že jejich cílem nadále zůstává probojovat se do Ligy mistrů.

V Evropské lize baskický klub válí, dokázal vyřadit velkého favorita Manchester United, ale herní vytíženost či nízká motivace se zřejmě prokázala v ligových utkáních. Athletic prohrál s Osasunou, Valencií a Atléticem Madrid, přesto ale zůstává pouhých 7 bodů za čtvrtým Levante, a tak naděje na Ligu mistrů ještě nejsou ztraceny.

"Stále máme naději být čtvrtými a o tuto šanci se budeme prát až do konce. Věřím, že po posledním ligovém kole si budeme moci říct, že je skvělé, že si zahrajeme Ligu mistrů," říká odhodlaně Aurtenetxe. V posledních dvou ligových zápasech byli Baskové bez nejlepšího střelce týmu Fernanda Llorenteho, který nemohl nastoupit z důvodu zranění. Není se již ale zapojil do tréninku a měl by být připravený do zápasu s Gijónem zasáhnout.

"Všichni si moc dobře uvědomujeme, jak je pro nás důležitý. Je to jeden z nejlepších útočníků na světe. Ale když zrovna nemůže nastoupit, měli bychom být schopni uhrát body i bez něj, což se nám v minulých kolech nepodařilo," líčí svůj názor na španělského útočníka Aurtenetxe.

Ani Gijónu se v posledních kolech příliš nedaří. Z posledních čtyř utkání tři prohrál, a je tak nadále předposlední. A ačkoli tomu body nenaznačují, Sporting nepředvádí vůbec špatný fotbal, jen má poněkud smůlu. Na začátku měsíce měla Barcelona co dělat, aby otočila utkání ve svůj prospěch, a také Granada a Real Mallorca vyhrála jen o jeden jediný gól po velice vyrovnaných zápasech.

Svoji smůlu protrhli svěřenci Javiera Clementeho jen v utkání se Sevillou, kterou překvapivě porazili 1:0. Ačkoli jde tedy o tým ze sestupové zóny, Aurtenetxe jej rozhodně nechce podceňovat: "Víme, že přijedou a budou dělat vše proto, aby si odvezli nějaké body, ale my budeme dělat úplně to stejné. Pod vedením Clementeho jsou velice silným soupeřem, a tak musíme předvést velice dobrý a soustředěný výkon."
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, J.Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe - D.Marcos, Iturraspe, Ander - Susaeta, F.Llorente, Muniain
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
J.Pablo - P.Orfila, I.Hernández, Botía, Lora - Rivera, Eguren - D.Las Cuevas, A.Castro, Mendy - D.Barral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Villarreal CF  (neděle 19:45)
Rayo Vallecano, které se drží v klidném středu tabulky, hostí v neděli Villarreal. Hosté jsou je těsně nad sestupovou zónou, věří ale, že se nyní zvednou. Chtějí stavět na remíze s Realem Madrid.

Žlutá ponorka proti Realu vydřela bod za remízu 1:1, když krátce před koncem vyrovnával z přímeho kopu Senna. "Bod proti Realu je fantastický. Do zápasu jsme dali všechno a v tom musíme pokračovat. Když vyhrajeme nad Rayem, můžeme se chytit," věří obránce Mario Gaspar.

Trenér Villarrealu Miguel Angel Lotina, kterého čeká druhý zápas v nové funkci, své svěřence varuje před nedělním soupeřem. "Rayo je ve skvělé formě, je v laufu, týmu jde všechno mnohem snáz. My ale hrajeme o přežití, takže se můžete spolehnout, že se vydáme ze všech sil," uvedl.

Naposledy sice Rayo podlehlo Malaze, přesto stále zůstává ve středu tabulky a na dostřel pohárům. Na domácím hřišti momentálně drží sérii tří výher. Pokud Vallecano uspěje i proti Villarrealu, posune se v tabulce opět o kousek výš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Racing Santander  (neděle 19:45)
Betis byl ve čtvrtek blízko výhry nad Espanyolem, v nastavení o ni ale přišel. Dnes má sevillský tým další možnost získat tři body - hostí Santander, který je vážně ohrožen sestupem.

Ani Betis na tom není nejlépe, patnáctá příčka a jednatřicet bodů ale trochu klidu dávají. V týdnu mohlo být ještě lépe, vyrovnávací gól Espanyolu ale trochu zkazil náladu v zelenobílém táboře. Betis po výhře hodně toužil, protože předchozí tři domácí zápasy prohrál.

Trenér Pepe Mel zdůrazňuje, že se jeho hráčí nesmí nechat remízou rozhodit, v neděli se hraje o další tři body. Navíc se sestupem vážně ohroženým soupeřem. "Závěr zápasu pro nás byl krutý, ale tohle se stává, jindy jsme v závěru vyrovnávali nebo vstřelili vítězný gól my. Teď nás čeká mimořádně důležitý zápas, v hlavě máme jenom Racing," říká Mel.

Santander má momentálně nejhorší formu ze všech týmů ligy, protože drží nepříjemnou sérii čtyř proher. Racing vyhrál naposledy v polovině ledna a v tabulce se to jasně projevuje - čtyřiadvacet bodů stačí jen na osmnácté místo, záchrana je nyní vzdálena čtyři body.

"Nedaří se nám a částečně si za to můžeme sami. Dostáváme zbytečné karty, jsme často vylučovaní, rozhodčí nám neuznávají góly a chybí nám štěstí. Nic ale není ztraceno, štěstí se musí opět přiklonit na naši stranu. Musíme bojovat a věřit si," zdůraznil dočasný trenér Santanderu Alvaro Cervera.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Ve 30. kole La Ligy čeká na domácí Mallorcu tvrdý oříšek, neboť na svém stadionu přivítá Barcelonu. Druhý celek tabulky se ještě nevzdává boje o titul, a tak má jediný cíl, a to získat všechny tři body. Dvanáctá Mallorca je ale v dobré formě, a tak se bude snažit alespoň jeden bod ukořistit pro sebe.

Když ve středu Real Madrid pouze remizoval s Villarrealem a již podruhé v řadě tak ztratil body, svitla Barceloně naděje na obhajobu titulu. Nyní na vedoucí tým ztrácí šest bodů, a to už je rozdíl, který se dá při dobrých výkonech a s trochou štěstí smazat.

Katalánci se navíc nacházejí ve velice dobré formě, když vyhráli šest ligových zápasů v řadě, přesto trenér Pep Guardiola ví, že to nemusí nic znamenat: "Je skvělé, že se nám daří, ale k tomu, abychom získali titul, musíme nejspíše vyhrát i všech deset zbývajících utkání, a to není vůbec lehký úkol. A i to ještě nemusí jistě znamenat úspěch, musíme doufat v to, že Real ještě párkrát ztratí body."

"Před námi je ještě několik zápasů s velice těžkými soupeři. Rozhodně to nebude nic lehkého. Je pro nás dobré, že Real dvakrát ztratil, ale pořád to není nic rozhodujícího."

Komplikací pro Guardiolu je fakt, že do nadcházejícího zápasu nebude moci nastoupit bek Dani Alves, který si odpykává trest, a také Adriano, který se potýká se zraněním stehna.

Mallorca v posledních čtyřech zápasech neprohrála a nasbírala v nich 8 bodů, a tak si zdravě věří, že může potrápit i Barcelonu. Hlavně díky důležitým vítězstvím nad silným Atléticem Madrid a Gijónem se ostrované nachází na 12. příčce, přičemž mají dvanáctibodový náskok na sestupovou zónu.

Útočník Emilio Nsue nevidí důvod, proč by jeho tým nebyl schopen porazit katalánský velkoklub: "Proč ne? Hrajeme dobrý fotbal, vyhráváme, a tak si nemůže být nikdo předem jistý, kdo bude po utkání vítěz a kdo poražený. Je to přeci fotbal a v tom se může stát cokoli."

"Vítězství nám dodala jistotu a dobrou náladu, a tak bereme zápas s Barcelonou jako jednu velkou výzvu, ve které nemůžeme nic ztratit, jenom překvapit,"
má jasno 22letý forvard.

Mallorce chybí jen 4 body k tomu, aby se dostala na hranici 40 bodů, která obvykle stačí k záchraně, ale Nsue má vyšší ambice: "Nevidím důvod, proč se soustředit jen na překonání této hranice. Máme skvělý tým a musíme být ambiciózní. Máme na víc, než se radovat ze záchrany v La Lize. Osobně jsem poslední měsíce velice tvrdě trénoval a chci dosáhnout na co nejlepší umístění. A myslím si, že tímto hovořím za celý tým."

Trenér Mallorky Joaquín Caparros zatím neví jistě, jestli do zápasu bude moci nastoupit obránce Pablo Caceres a útočník Álvaro, kteří mají menší zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Real Sociedad  (sobota 20:00)
Boj o španělský ligový titul vzal v poslední týdnu nečekaný obrat. Vedoucí Real Madrid ztratil čtyři body z desetibodového náskoku před druhou Barcelonou. Napravit dojem před domácí publikem bude mít ve 30. kole La Ligy ve střetnutí s Real Sociedad San Sebastian, kterému by pár bodů jistě přišlo vhod.

Dvě remízy a karetní "jatka" ztenčily náskok a síly Bílého baletu, který, aby splnil svou misi triumfovat v domácím šampionátu, musí opět začít vyhrávat. Jeho baskický soupeř si udržuje téměř stejný odstup od sestupu jako od evropských pohárů, přesto se mu v posledních zápasech příliš nedaří. Nedávná vzájemná bilance pak vyznívá pro Real, který v pěti zápasech za sebou zvítězil, ale tradičně mu houževnatost "txuri-urdin" dělá problémy.

Domácí budou postrádat Pepeho, který má stopku na dva zápasy za spílání sudímu v utkání s Villarrealem, pro karty nehraje ani Lass, proti Villarrealu rovněž vyloučený Özil a zranění jsou Di María a Callejón. Pro vyloučení bude z tribuny zápas sledovat i trenér Mourinho.

Základní sestava Realu počítá v brance s Casillasem, před ním na stoperu bude hrát Varane a Ramos, kterému byla prominuta druhá žlutá z posledního utkání, na becích je podpoří Marcelo a Arbeloa. Záložní pivot bude na duu Xabi - Khedira a útočná čtveřice bude mít podobu Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema a Higuaín.

Real Sociedad bude postrádat jen Elustonda a Estradu, po zranění se vrací Griezmann. Proti Realu tedy nastoupí jedenáctka s Bravem mezi třemi tyčemi a s obrannou čtveřicí zleva Cadamuro, Martínez, González a Demidov. Illaramendi a Aranburu se postarají o střed zálohy, zatímco na křídlech se objeví Carlos Vela a Xabi Prieto, v útoku potom Zurutuza a Agirretxe.

Utkání mezi Realem a Realem Sociedad začne ve 20.00 CET úvodním hvizdem Turienzo Álvareze.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Ramos, Varane, Arbeloa - Xabi, Khedira - Benzema, Kaká, C.Ronaldo - Higuaín
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Cadamuro, Martínez, González, Demidov - Aranburu, Illaramendi - C.Vela, Zurutuza, X.Prieto - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (sobota 22:00)
Kdo by to byl ještě před několika týdny řekl, že Getafe bude v souboji s Valencií mírným favoritem. Jedná se sice o střet třináctého týmu španělské ligy se třetím, jenže situace obou klubů jsou více než odlišné. Zatímco domácí se ze sestupových pozic sunou pomalu nahoru a už se nacházejí v celkem poklidné části tabulky, hosté se naopak musí čím dál více strachovat o svou pozici.

Nejprve se podívejme na aktuální dění u madridského celku. Getafe se momentálně nachází na třinácté příčce, ovšem narozdíl od ještě poměrně nedávné doby to tentokrát znamená pohodlnou pozici směrem k sestupovým vodám, na ně mají domácí náskok už dvanácti bodů. Ale co je ještě zajímavější - příčky zaručující evropské poháry jsou vzdáleny pouhé čtyři body! Getafe navíc přeje i los, z deseti zápasů, které zbývá do konce ligy odehrát, hrají hned šest na domácím hřišti.

A hovoří pro ně také aktuální forma, kterou mají oproti většině celků Primery División poměrně vyrovnanou a sbírají body ve většině zápasů. V posledních třech duelech získalo Getafe sedm bodů a může tak snít o pohárové Evropě. Zrovna Valencia navíc v současnosti není týmem, ze kterého by šel strach, a to i přesto, že se stále nachází na třetím místě.

Výhry na hřištích Athleticu a Granady jsou sice rozhodně skvělé výsledky, jenže na domácím hřišti Netopýři nevyhráli už třikrát v řadě a získali z těchto zápasů pouze jediný bod. A tak se na ně dotírají mužstva Levante, Málagy a třeba také Espanyolu, Osasuny, Atlétika a Athleticu. A jestliže to nějakou dobu vypadalo, že by se Valencia s trochou štěstí mohla zapojit alespoň%n do boje o druhé místo, když už ne o titul, nakonec se potvrdily všechny prognózy a Los Che budou muset podstoupit bitvu o třetí, respektive čtvrtou příčku.

Domácím stále chybí gólman Ustari, vzhledem k stále se zlepšujícímu Moyovi to ale neznamená žádný problém. Mimo hru jsou také Lopo a Rafa. Hosté přicestovali k utkání bez Miguela, Ricarda Costy, Canalese, Barragána a Banegy. Valencia zvládla poslední čtyři vzájemné duely, ovšem tentokrát není favoritem.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, Díaz, Alexis, Mané - Ríos, Casquero, Lacen, Castro - Güiza, Miku
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Diego Alves - Bruno, Rami, Ruiz, Alba - Albelda, Topal - Feghouli, Jonas, Piatti - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid28233290:2572
2.FC Barcelona28206282:2266
3.Valencia CF28138744:3347
4.Levante UD281351041:3844
5.Málaga CF281351042:4044
6.Espanyol Barcelona281171036:3740
7.CA Osasuna28913632:4140
8.Atlético Madrid28109939:3439
9.Athletic Bilbao28910943:3937
10.Rayo Vallecano281141342:4737
11.Sevilla FC28991030:3136
12.RCD Mallorca28991031:3536
13.Getafe CF28991028:3536
14.Real Sociedad28961331:4033
15.Real Betis28941532:4231
16.Granada CF28941527:4331
17.Villarreal CF286101228:4228
18.Racing Santander284121222:4324
19.Sporting Gijón28661627:5324
20.Real Zaragoza28571624:5122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (227)

Přidat komentář
vocasisko

Jeden z nejtěžších, možná úplně nejtěžší zápas závěru ligové sezóny nás čeká dnes, sice Mallorca už není to, co bývala, ale stále se toho zápasu bojím, budu brát jakoukoliv výhru.

V rámci rotace a karetních trestů počítám se 6ti změny v základu. Xavi by měl odpočívat.

Valdés-Montoya,Pique,Mascherano,Puyol-Sergio,Cesc,Iniesta-Pedro,Messi,Alexis/Tello

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, chtělo by to rychlej gól a pak už se soustředit na defenzívu.

Reagovat
vocasisko

soustředit na defenzívu fakt ne, to se nám ne jednou dokonce ne pětkrát nevyplatilo, ale s tím rychlím gólem souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tvým tvrzením, že na Mallorce nás čeká nejtěžší zápas závěru ligové sezony. Po Milánu hrajeme doma s Athleticem, dále nás čeká venku Levante, El Clásico, venku Rayo, doma Málaga a Espanyol.

Reagovat
madridcan

Athletic po europskej lige fakt super nebude.

Reagovat
vocasisko

z domácích zápasů mám rozhodně menší strach než z venkovních, zvláště na Mallorce, kde dost často ztrácíme body

Reagovat
madridcan

ale El Clasico co ty hovado?

Reagovat
vocasisko

Clasica se bojím míň než zápasu na Mallorce.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nemyslíš vážně ani.

Reagovat
vocasisko

a proč bych nemohl? to je tu povinnost mít bobky z Clasica?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já chápu,že máme poslední dobou v Clásicu lepší bilanci,ale stejně bych si netroufl tvrdit,že se víc bojím zápasu s Mallorcou,která se krčí někde na 12.místě,než s arcirivalem,který bude mít neskutečnou motivaci nás porazit,protože to bude za současné situace téměř zlomový zápas v cestě za jeho prvním titulem po třech letech.

Reagovat
vocasisko

Stejně tak budeme mít neskutečnou motivaci je porazit my, protože to jsou jedinný 3 body, který můžou ztratit a máme je my svě moci. Navíc nám hraje do karet domácí prostředí (kde se nám mimochodem letos hodně daří) a fakt, že když jde do tuhýho, tak ve většině případů dokázal Pep taktikou Mourinha přechcat.

Reagovat
smazaný uživatel

On ho takticky nepřechcal, má prostě kvalitnější hráče. I kdyby Mourinho vymyslel sebelepší systém, tak je to hlavně o tom, jak hráči dokážou plnit ukoly v tom systému, což závisí na jejich individuální kvalitě, kterou má však Barcelona lepší snad na každém postu. Hlavně na těch stěžejních postech.

Reagovat
X-bano-X

Nie je to tak celkom pravda. Na Zonal Markingu(http://www.zonalmarking.net/2011/12/11/real-madrid-1-3-barcelona-tactics/ ) bol rozbor Clasica a tam bolo pekne viditeľné ako Pep po góle prešiel na systém s Alvesom v útoku, kde neutralizoval C.Ronalda, ktorý sa tak musel stále vracať a tým pádom bol útočný potenciál Realu fuč..... nakoniec som tu aj postol video kde je tá analýza pekne rozobraná(medzitým ho allas stiahol z youtube:()

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš a stačilo by aby byl Marcelo lepší do utoku, nebo C Ronaldo do obrany a bylo by to k ničemu. Tedy lepší kvality hráčů na té straně.

Reagovat
Kenneth

EL Clásico nepočítají, to už přece automaticky vyhráli a je to o 3 body.

Reagovat
Infi

madridská plačka je tady

Reagovat
vocasisko

a to jsem někde já řekl?

Reagovat
Kenneth

To nevím, ale nějak mi to zapadá do toho tvýho příspěvku.

Reagovat
vocasisko

zaujímavé

Reagovat
madridcan

na druhej strane to bude velmi zaujimave. Podla mna vysledok zavisi od dost vela veci. Uvidime aka bude dovtedy situacia. Ber si tak-Barca uz sa mozno nato vysere a uprednostni Ligu Majstrov. Ja to akoze berem v pripade, ze by dajme tomu dneska stratila a este v nejakom zapase pred Clasicom. Je to nepravdepodobne, ale stat sa moze hocico. A ber si tak, ze tam v priebehu tyzdna(6 dni) maju 3 tazke zapasy. Ked bude cirou nahodou odstup vyssi, tak Clasico bude vyzerat asi ako u nas v minulej sezone-nuda,nuda,Villa jeb, Albiol pa, Messi gol, nuda, beton, Marcelo jeb, Ronaldo gol,nuda, koniec. Aby sme my isli ako tak pripraveny do El Clasica, tak by sme potrebovali zazrak z Marseille. Lebo ked budeme hrat z Bayernom, tak budeme jazykom kopacky snurovat. No, ale to azse vsetko predbieham-sustredme sa teda na dnesok

Reagovat
Kokesh

Věřím, že Mallorcu nějakým způsobem udoláte. Dostali jste se do herní, ale i psychické pohody a můžete teď těžší zápasy urvat i se štěstím, jak jsme to měli poslední dobou my. I když rád bych se pletl...

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano stojí za karty, ne?

Reagovat
vocasisko

je v nominaci, tak nejspíš ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes se potřebujeme zvednout. Důležité bude vstřelit víc jak jeden gol.. Hala Madrid

Reagovat
blaugrana

Dnes by to chcelo tak 0:3 a kľudný priebeh, keďže v stredu ideme do Milána.

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekám žádné překvapení a spíše klidnou výhru Realu,nicméně jsem zvědav,jak si Real poradí bez Moua,Ramose a Ozila.

Reagovat
vocasisko

však Ramos hrát může, za to jeho učitel ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos může hrát :) Pepe má trest

Reagovat
smazaný uživatel

No jasný,nečetl jsem expresku.Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos může hrát, asi si myslel Pepeho.

Reagovat
Kokesh

Mou nesedí první ani poslední zápas na tribuně, Ramos mohl na podobně lehčí zápas klidně odpočívat a Ozil...no řekněme, že dnes čekám režii k vítězství od jiných hráčů.

Reagovat
Al Capone

Dneska 100% vyhrajem jelikož už náš zápas konečně uvidím

Reagovat
madridcan

to co pises v kombinacii s tvojim nickom mi dodava dalsiu davku optimizmu

Reagovat
Al Capone

a na Nikósii jelikož mám noční su beru dovolenou, další ztrátu nepřipustím

Reagovat
madridcan

Obránce či záložník Osasuny Lolo prohlásil, že ho nebaví neustálé zmínky o Barceloně a Realu Madrid v médiích: "Barcelona a Real Madrid mě už nudí. Pořád se přetřásají v médiích. Když se podívám na internet nebo do novin, všude je pouze Barcelona a Real Madrid. Už mě to nebaví, nesleduji jejich zápasy a je mi jedno, kdo vyhraje titul."

toto je pán

Reagovat
blaugrana

Každý na seba strháva pozornosť nejako ináč.

Reagovat
madridcan

kvoli tomu, ze na nas sere?

Reagovat
blaugrana

Tak to je každého vec, ale myslím, že to zrovna nie je Boh vie aký námet na článok. Neviem, či chcel byť chlapec zaujímavý, alebo niečo podobné, ale budiš.

Reagovat
smazaný uživatel

práveže každý rieši osu zla, takže každý kto ju má na saláme je výnimočný a zaslúži si článok

Reagovat
vocasisko

taky mě to hned napadlo, jen nechci na madridcana reagovat, nemá mě rád

Reagovat
madridcan

mne si ukradnuty Nefandi si,ze sa nejak tebou zaoberam Niekedy mas dobre splechy a uz tam vidno vidinu zmeny, ale hned nato to poseres nejakou kravinou,ktoru potom este zaklincujes este vacsou kravinou

Reagovat
Kily

teď mě tak napadá, že tenhle přístup s tím, že ho zápasy superklubů nezajímají, asi zastával i při letošních utkáních Osasuny na jejich hřištích

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se o nich,protože jsou nejlepší.To,že se tolik nemluví o Osasuně nebo dalších týmech,má očividně svůj důvod.Jestli ho jako profesionálního fotbalistu nezajímá,kdo vyhraje ligu,ve které hraje,tak je to přinejmenším zvláštní

Reagovat
blaugrana

Možno by ho to začalo zaujímať, keby mala Osassuna čo i len mizivú šancu ten titul získať, ale takto...

Reagovat
Kily

tady záleží na úhlu pohledu, vám to jakožto maximálně zainteresovaným asi nepřijde, ale ono je opravdu otravné chtít se někde podívat na něco za španělského fotbalu, případně se o něm s někým pobavit a narazit přitom vždycky jenom na Barcelonu nebo Real. Pochopit se to vzhledem k dominanci dá, to ale neznamená, že to všechny musí bavit a nemůže to některé nudit nebo otravovat

Reagovat
blaugrana

Ja to beriem. A je pravda, že občas je tých správ až moc, ale proste sa píše o tom, po čom ľudia bažia. Ale príde mi to od neho také, že to bol len krok k jeho osobnému zviditeľneniu nejakým vyjadrením, ale to je len môj pohľad.

Reagovat
smazaný uživatel

B&RC& - T/TUL

Reagovat
Kokesh

Iker - Arabela, Ramos, Varane, Marcelo - Xabi, Khedira - Kaká - Cris, Karim, Pipita

Reagovat
blaugrana

Albiol by sa tam vynímal viac ako Ramos. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zapas dnes sice neuvidim ale dufam ze si o 20:00 budem mat naco naliat .... Rad by som bol za minuty pre BArtru , u Montoyu sa o dobry vykon nebojim ... Pedrovi by som prial niaky ten golik, naposledy hral vynikajuco .. no a Messi uz moze v pohodicke pisat novy golovy pribeh Barcelony

Reagovat
blaugrana

Radšej nejaký, ako "niaký".

Reagovat
smazaný uživatel

jedna chyba , no boze ty detailista

Reagovat
alcantara

Napodobne. Dufam, ze sa bude pozerat aspon DonJuan

Reagovat
madridcan

Iturralde González už nepatří mezi arbitry nejvyšší soutěže, zkušený rozhodčí ukončil kariéru.

Nikdy mi nebol sympaticky. Maj sa pekne.

Reagovat
RMCF

Ono někoho sympatického mezi Španělskými rozhodčími těžko hledat

Reagovat
JacoBee

Realu by měl být sympatický skoro každý letos.

Reagovat
madridcan

http://mas.emporda.info/especials/eurocopa/images/stories/arbitres/mejuto.jpg

on by bol svojho casu velmi sympaticky. Od nikoho si nenechal skakat po hlave a piskal uzasne.

Reagovat
Xavi

Rafa, no me jodas.

Reagovat
Kily

já bych to neoslavoval, na jeho místo přijde někdo třeba ještě horší, ve Španělsku to zase tak nemožné rozhodně není

Reagovat
JacoBee

Mám jen malou připomínku k diskuzi nahoře,jasně že se nesmíme bát ES...jestli chceme real dohnat a vyhrát (se zázrakem) titul tak musíme prostě s výhrou a třemi body počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Starting XI Barca; Valdés; Puyol, Piqué, Mascherano; Busquets; Xavi, Cesc, Thiago; Alexis, Messi, Pedro

tak 343, jsem zvědavý, jak to bude fungovat venku...

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape já tam zas vidím místo Xaviho --->Iniestu na Oficialu.

Reagovat
blaugrana

3-4-3, takže zasa nervy. Nieeeeeeeeeeee. Snáď sa mýlim.

Reagovat
madridcan

snad nie

Reagovat
blaugrana

Teraz si to zakríkol, číže.

Reagovat
madridcan

cize co?

Reagovat
blaugrana

Čiže sa mýlim.

Reagovat
madridcan

no ved pisem,ze snad nie

Reagovat
blaugrana

No a práve tým, že si to napísal, si to zakríkol.

Reagovat
smazaný uživatel

Máte někdo dobrý link, popřípadě sopcast?

Reagovat
smazaný uživatel

No to bude zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

klasickej začátek při tříobráncovým systému - děravá pravá strana. Ale jak ...

Reagovat
JacoBee

už jsem kolikrát psal/říkal že bez alvése hrát na 3 v zádu je kravina

Reagovat
smazaný uživatel

takhle mizernýho Iniestu jsem už dlouho neviděl

Reagovat
JacoBee

tvl komentátor...

''Victor váldes si zavazuje tkaničky..............................proto se teď nehraje..................''

Reagovat
smazaný uživatel

já koukám na bwinu s příjemným anglickým komentářem.

Reagovat
JacoBee

ALEXISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSOOOOOOOOO

Alexis Sanchéz

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně, pěkně. Jen tak dál.

Reagovat
exse

Podle mě to netečl, takže Messi 35.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezáleží kdo ho dal, hlavně že byl.

Reagovat
exse

Tak z pohledu Barcelony určitě, z pohledu Messiho určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi to tak příjde. Messimu toho nej střelce PL přeji, tak snad to někdo detailně przkoumá a uzná to jemu

Reagovat
patas92

sanchez se podle me toho nedotkl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Joooooooooooo, gol do 25.minuty Když už mě z toho fotbalu dnes bolí oči, můžu si za vyhrané peníze koupit kdyžtak brýle

Reagovat
smazaný uživatel

Hned se přešlo na 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Messi 35?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Messiho gol a dost vela serverov to aj tak pise

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta dneska kazí, co se dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me to Alexis netecoval, takze gol Messi, jen Marca to necha Alexisovi...

Reagovat
culé

Uff, škoda

Reagovat
vocasisko

to měl být roh

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda alexis

Reagovat
blaugrana

Thiago hrá dnes vo veľkom štýle.

Reagovat
blaugrana

Ale Don je úplne mimo dnes.

Reagovat
Kyrill

No řeže to pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda dneska pod vlivem nějakých návykových látek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Museli ho zdrogovať.

Reagovat
culé

Hej, hej, je nejaký tmavý

Reagovat
madridcan

je nejaky bledy...

Reagovat
blaugrana

A ďalšia chyba grafiky. Kartu dostal Caceres a grafiak ukázala Ramisa.

Reagovat
culé

grafiak?

Reagovat
blaugrana

Ty vole, to je strašné. V rýchlosti som prehodil písmená.

Reagovat
culé

Kľud hlavne.

Reagovat
Kyrill

Mimochodem ty nové růžovky od Niku jsou otřesné.

Reagovat
smazaný uživatel

jako každé růžové boty

Reagovat
culé

Reagovat
Kyrill

Tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro dneska maximalně neviditelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano

Reagovat
vocasisko

ach jo, nevím jeslti vystřídat Pedra nebo Legendu, ale spíš Pedra, takže Pedro-> Montoya a ať se konečně začne trochu běhat

Reagovat
blaugrana

Ale je dobre, že sme po góle prešli na 4-3-3 a je to vidieť.

Reagovat
vocasisko

nojo, ale přece jen s Montoyem na RB je to něco jinýho, než s Mashem, kterej se soustředí hlavně na bránění a do předu toho moc nepředvede

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hlavní je že nevznikají takové okénka jako při 3-4-3,kdyt v prvni dvacetiminutovce to byl pěkknej průvan.

Reagovat
smazaný uživatel

doteď jsem neodhalil proč, ale při 343 máme na pravé straně pravidelně velký problémy. Je to divný, ale levá strana takový problémy nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo taky přemýšlím proč a nic mě nenapadá,ale spíš mě zaráží v poslední době nástupy do zápasů,respektive do druhých poločasů,je to bída tady ty pasáže.

Reagovat
blaugrana

Tak Montoya by o moc viac dopredu nepredviedol si myslím, lebo ešte to nie je ostrieľaný mazák. A na prácu dopredu tam máme dosť a dosť hráčov. Dnes sa mi najviac páči Thiago, hrá neskutočne. Leo a Alexis sa snažia a Pedro, aj ke´d je dnes biedny, tak maká dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

je to vidět ohromně. 343 je varianta, která může zafungovat občas, ale nefunguje dlouhodobě. Pepek už to ví, ale dneska ho k tomu dotlačily absence.

Reagovat
blaugrana

Tjn. Ale zrejme chcel docieliť strelenie gólu, čo sa podaril oa potom mal v pláne prejsť na 3-4-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná hitparáda to teda není. Chybí tomu dost věcí, ale základní je malý pressing. V tomhle musíme přidat. Baleáři mají na protiútoky hodně místa.

Dneska ani nebudu psát, kdo je nejlepší, protože nikdo vyloženě nad ostatní nevyčnívá, ale kdo je těžce v háji, je Legenda. Tenhle mač mu vůbec nesednul. Tohle jsem od něj ještě asi neviděl.

Snad to ve druhé půlce udržíme. Bude to ještě peklo.

Gól dal dle mě Messi, tak snad mu ho i připíší.

Visca

Reagovat
blaugrana

Tiež sa mi zdá, že to Alexis netečoval ,alebo možno mieeeeeerny teč tam bol, ale je to jedno.

Reagovat
delfin

Sanchez to ještě před brankařem líznul, Iniesta zakopavá o ty drny...

Reagovat
vocasisko

o tom můžeme debatovat, ale Marca v tom má jasno a rozhodně své rozhodnutí nezmění

Reagovat
smazaný uživatel

Barca by měla hrávat v šest. Kenneth se ještě nevrátil ze školy v přírodě a je klid.

Reagovat
smazaný uživatel

aneb zasměju se sám....

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že něktečé školy v přírodě končily dřív

Reagovat
madridcan

Reagovat
vocasisko

Reagovat
Kyrill

Reagovat
Kyrill

Kdyby ti ten klid vyhovoval, tak tady takhle lacině neprovokuješ. Serte na to, pánové

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

Leo proč nestřílíš když si na vápně

Reagovat
smazaný uživatel

Gól z prvého polčasu rozhodcovia prisúdili Messimu, keďže im Alexis pri odchode z ihriska povedal, že sa lopty nedotkol.

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Leo tedy na 35, což je jeho nejlepší střelecký výkon v La Lize.

A španělští sudí opět v akci.

Reagovat
vocasisko

šašek

Reagovat
vocasisko

tohle to je opravdu neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

kdyt to ani nebyla ruka,bože můůůj

Reagovat
smazaný uživatel

ou to snad néééééé

Reagovat
vocasisko

čistý rameno

Reagovat
smazaný uživatel

No ty krávo

Tohle je žlutá? No jděte do prdele.

Reagovat
blaugrana

To si robí piču. Tak toto je moc.

Reagovat
Kyrill

Once del Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Varane, Marcelo; Xabi, Khedira; Cristiano, Kaká, Benzema; e Higuaín. podle mého očekávání i přání, snad to nebudou chlapci tentokrát tolik komplikovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Prej čistý rameno... .Chce to klucí lepší brejle.

Reagovat
vocasisko

jojo, pro tebe

Reagovat
patas92

Reagovat
valloire

zaslepenci

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to viděl na rameno.

Nicméně je to stejně jedno. Šlo o tu šaškoidní žlutou, která poslala Thiaga do kabin. Směšná. Zářezová. Pofňukoidní.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mi to přišlo za divení než za ruku.. Komici ti rozhodčí kam se podíváš

Reagovat
vocasisko

Montoya stoper nebo DM?

Reagovat
smazaný uživatel

RB ne ?

Reagovat
vocasisko

to řekl komentátor, ne já

Reagovat
smazaný uživatel

aha,já čumím na netu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Messi je fakt demon, on si uz i prihrava na vlastni goly http://www.livesport.cz/zapas/hIx9ZKVe/#prehled-zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

A takhle nějak pak vzniká 30 asistencí za sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude hrozně těžký udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to nějak pojišťovák...

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle bez karty???

Proti tomu se nedá bojovat.

Reagovat
smazaný uživatel

bože ty jsi kretén

Reagovat
smazaný uživatel

zas neblbni, on to nedela schvalne, jen vidi houno a tipuje si...

Reagovat
gonzalesl_is_back

Pojďme Mallorca! Kouše, jen tak dál!

Reagovat
patas92

moc nechapu stazeni Cesca

Reagovat
smazaný uživatel

Poslal bych na palc Keitu místo Pedra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, jseš dobrej. Zkus ještě, že bychom mohli dát druhý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se dalo trošku vyvodit a bylo to mé přání.

Reagovat
delfin

Reagovat
culé

...Ale Keita by bol podľa mňa stále väčší prínos ako Pedro, posledné zápasy hral super. A navyše má aj väčšiu streleckú formu - za poslednú dobu dal 1 gól, Pedro ani nepamätám

Reagovat
smazaný uživatel

Teď zase přehlídne ofsajd.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smějícím se kolegům - koukněte se na tu finální přihrávku. Ikdyž, co se snažím ...

Reagovat
valloire

Nerozčiluj se. Stejně to dáte. 2-0 bych tipnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Jsem to přivolal sakra.

Reagovat
smazaný uživatel

to udrzime! jediny ceho se bojim aby Pique zas neco nevymyslel...

Reagovat
delfin

vidiš vymyslel..

Reagovat
smazaný uživatel

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/557136_2017213445658_1703527938_1017200_776745507_n.jpg

Hráč, který si dokáže sám nahrát na gól. Na takové jsem se měl zaměřit a nedopadlo by to semnou, tak jak dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě génius.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že je Mallorca takhle bezzubá...mohli to barceloně aspoň trošku zkomplikovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se mi zdá že se rozhodčí snaží kompenzovat tu redku,takovými ty zákroky na hraně pro nás.Už je mám prokouklý ty rozhodčí v Priméře,ubohost.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam ten Alexis čumí, to si proboha neumí pohlídat?

Reagovat
gonzalesl_is_back

Hrozná herečka Macherano a neustále brečící Busquets Jsem rád, že krize není jen u nás

Reagovat
smazaný uživatel

krize?

Reagovat
smazaný uživatel

GERARD PIQUEEEE JOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

hold když má někdo štěstí....

Reagovat
smazaný uživatel

Komu vzdáváš hold?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

GOLASSSSSSSSSSSSSSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

GERAAAAAAAAAAAAAAARD PIQUEEEEEE

Reagovat
vocasisko

goooooooooooooooooooooooooool

Jamamzizen24.03.2012 19:29

to udrzime! jediny ceho se bojim aby Pique zas neco nevymyslel...

Reagovat
smazaný uživatel

tady se dneska dějí věci v diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

jj, presne takhle sem to myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně.

Reagovat
blaugrana

Geraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaard!!!! Dnes hrá excelentne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tři důležité body, vzhledem k okolnostem i dobrý výkon. Doufám, že Thiagovi a Puyolovi ty karty smažou, ačkoliv o tom zároveň dost pochybuju.

Visca el Barca!

Reagovat
Kenneth

Smazalo se to jednomu hráči Realu, takže ted se to bude mazat při každé špatně udělené kartě.

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzáááloooo

Reagovat
Kenneth

Gonzaaaaaaaaaaaaaaaaaalo

Reagovat
valloire

Ronaldo

Reagovat
miky10

Stará fotka, asi ho to už přešlo.

Reagovat
vocasisko

Reagovat
alcantara

*against

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce

Reagovat
vocasisko

I pro Thiagovo vyloučení se řeč znovu dostala k udělování trestů v La Lize. Guardiola cítí, že představitelé Soutěží komise a Technické komise rozhodčích se nacházejí v komplikované situaci. "Potřebují respekt. Dostalo se to do bodu, kdy jsou podezřívaní za každé rozhodnutí. Je zde plno věcí, které nechali být, a nakonec si nedokázali zjednat respekt. Problémem je to, že nevytyčili jasné hranice," myslí si bývalý záložník.

"Gerard Piqué si pravděpodobně zasloužil trest za to, co řekl (k rozhodčímu v utkání se Sportingem Gijón). Ale samozřejmě to neudělali, protože pokud by byl další hráč, který by řekl něco podobného, museli by dát trest také jemu. Děje se to chvíli a obě Komise okamžitě musejí zajistit to, aby měly znovu úctu," dodal Guardiola.

Reagovat
smazaný uživatel

oni ale úctu nemají už dlouho a otázkou je, jestli ji kdy měly. Prostě se bojí udělat cokoliv, tak většinou nedělají nic a myslí si, že poloha mrtvého brouka je nejlepší možná varianta vedení soutěže a udržování disciplíny v ní.

V tomhle jsem dva, tři, (možná i víc) levely za anglickou FA. Ta sice taky není bezchybná, ale má většinou úctu a hlavně se nebojí oflastrovat hráče za jejich prohřešky.

Reagovat
smazaný uživatel

jsme

Reagovat
madridcan

FA si vsak zjednava respekt uplne blbymi rozhodnutiami. Zober si Rooneyho, zober si kauzu Terryho...su tam rovnaki hlupaci podla mna.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně bysme se proti té kartě odvolat určitě měli, úcta-neúcta - když je sudí komik a píská takovýhle bludy, tak by za to měl trpět on a ne Thiago, popř. celá Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Apoňo s jistotou.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku stranou, ale..zranil se Caballero, tak bude chytat Kameni..snad si to udrží a stane se jedničkou..přeju mu to :)

Reagovat
Xavi8

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele