Primera División - preview 28. kola

20.03.2015, 08:18, aktualizováno 22.03.2015, 08:42
Previews
Celé Španělsko už netrpělivě vyhlíží devátou hodinu večerní, v Barceloně má v té době výkop druhé letošní Clásico. Zajímavou podívanou slibuje třetí souboj Villarrealu se Sevillou v rozmezí deseti dní, Real Sociedad hostí Córdobu, Deportivo bude o body nutné k záchraně bojovat proti Espanyolu...
Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Nedělní program osmadvacátého kola odstartují v pravé poledne Deportivo La Coruňa s barcelonským Espanyolem. Zatímco hosté potvrzují předsezónní očekávání a drží se s odstupem od sestupového pásma v klidném středu tabulky, Depor je v boji o záchranu namočený až po uši a potřebuje nutně bodovat.

Galicijský celek musí nejvíce strašit jeho nedávná forma s pěticí zápasů bez vítězství v řadě, která před závěrem letošního ligového ročníku nenaznačuje nic dobrého. "Je nám jasné, že nadešel klíčový moment sezony," burcuje záložník Alex Bergantiňos. "Jsme na to lépe připravení než na začátku sezony, máme zdravou skoro celou soupisku a hrajeme lépe než během první poloviny ligového ročníku."

Bergantiňos však přesto odmítl, že by tento zápas se svěřenci Sergia Gonzáleze byl sám o sobě zlomový. "Kdybychom nevyhráli, zůstane vše při starém, protože v lize je to mimořádně vyrovnané. Akorát nám v zásobníku ubude jedna kulka k dosažení našich cílů. Vítězství by naopak výrazně posílilo naše sebevědomí, potěšilo fanoušky a upevnilo naše spojení."

Espanyol je momentálně v tabulce o celých osm míst a devět bodů výše než jeho nedělní soupeř, ovšem poslední tři zápasy napříč všemi soutěžemi mu nevyšly, a když k tomu připočteme mizernou venkovní formu barcelonských, není vůbec jasné, kdo vlastně bude v tomto zápase favoritem. Pouze dva španělské kluby jsou na tom statisticky na cestách hůře než právě Espanyol se svými dosavadními osmi body za celou sezonu.

Jedním z oněch tří zklamání byla prohra v semifinále ligového poháru s Athletikem, a tak se letos v Copa del Rey nedočkáme ryze katalánského finále. "Myslím, že už jsme se přes vyřazení dokázali přenést," tvrdí trenér Sergio González. "Byla to pro nás velká rána, ale musíme pokračovat v naší práci. Tým je připravený na to, co jej ještě čeká."

González mimo jiné dříve působil právě v dresu Deportiva, a tak pro něj bude tento zápas o trochu pikantnější než obvykle. Tvrdou ranou pro ofenzivu Espanyolu bude absence kapitána a nejlepšího střelce Sergia Garcíi, jehož zlobí svalové zranění. Chybět bude také záložník Abraham González. Deporu naopak chybí zraněné duo Helder Postiga - Cézery Wilk.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Sevilla FC  (neděle 17:00)
Souboj dvou starých známých potřetí během dvou týdnů by mohl hodně napovědět o tom, kdo se přiblíží Lize mistrů. Oba týmy se velmi dobře znají nejen z La Ligy, ale také proto, že na sebe narazily v rámci Evropské ligy. A protože Sevilla vyhrála poměrně jednoznačným způsobem, Villarreal jí má co vracet.

V lepší formě je jednoznačně celek z Andalusie. Ten vyhrál poslední čtyři utkání a zejména první osmifinálové klání na půdě Villarrealu bylo hodně důležité. Sevilla na horké půdě stadionu El Madrigal díky skvělému začátku přehrála Villarreal 3:1 a výrazně se přiblížila celkovému postupu. Ten dokonala v minulém utkání, když na svém stadionu znovu vyhrála. Tentokrát jí stačily jen branky dvě, protože hosté vstřelili jen jednu. Domácí poslal do vedení Vicente Iborra a na trefu Giovaniho dos Santose odpověděl ještě Denis Suárez.

Sevilla tak dál kráčí za obhajobou Evropské ligy. A dobře to ví i trenér Unai Emery, který si rozhodně klade jen ty nejvyšší cíle v Evropské lize i La Lize. Po zápase s Villarrealem byl doslova nadšen z výkonu svých hráčů. "Moc se mi líbilo, jak moji hráči přistoupili k zápasu. Bylo to krásné utkání, dobře jsme bránili a ještě lépe útočili. Villarreal je silný tým a protože se moc dobře známe, je obtížné se navzájem překvapit. Teď se nám to ale povedlo díky týmovému výkonu. Je nám jedno, koho nám los přidělí, protože pokud chceme vyhrát, nesmíme se obávat nikoho."

"Ukázali jsme, že jsme vyspěli. Bylo to něco jako zkouška z dospělosti, protože po skvěle odehraném prvním utkání bychom si mohli myslet, že postup už je náš. Tak to ale není. Zvláště na této vrcholové úrovni už není slabých týmů, takže musíte o každý úspěch tvrdě bojovat. Oproti minulému roku jsme se ještě zlepšili, získali nějaké nové hráče a fungujeme opět jako dobrý tým. Teď nás čeká opět Villarrel a je jasné, že se nám bude chtít trochu pomstít. My ale hrajeme o hodně, takže k tomu musíme přistoupit zodpovědně," dodal Emery.

Poslední ligové klání vyšlo také lépe Seville. Dva zásahy Carlose Baccy spolu s trefou Kevina Gameira potvrdily skvělou formu Sevilly z posledních týdnů, takže Elche se muselo s body rozloučit. Villarreal ale zaváhal také v La Lize, když i neporadil s Almeríou a rozdělil si s ní bod za remízu 0:0. I trenér Marcelino nejspíš ví, že musí rychle najít způsob, jak dostat své hráče opět psychicky i fyzicky nahoru. Villarreal je nyní na šesté příčce a na Sevillu ztrácí jen tři body, takže má hodně o co hrát.

Po prohraném zápase Evropské ligy sice Marcelino litoval zahozených šancí, ale pozitivně se díval na další zápas v rámci Primera Division. "Mrzí mě, že jsme vypadli z Evropské ligy, ale Sevilla byla lepším týmem a přestřílela nás. Postoupil tým, který dal víc branek, je to jednoduché. Trochu jsme postrádali kreativitu a vytvářeli jsme si moc málo šancí. Mohli hrát v odvetě s dobrým pocitem, protože všechno rozhodlo první utkání. V něm jsme zaspali, takže jsme museli dohánět manko."

"Seville samozřejmě přeji všechno nejlepší, protože si postup přes nás zasloužila. A pokud vyhraje Evropskou ligu, bude to dobře pro celý španělský fotbal. Mají skvělého trenéra i dobré hráče, takže jsou mým favoritem. Na druhou stranu, teď s nimi hrajeme v La Lize, takže se mají na co těšit. Doufám, že se postaráme o lepší výsledek, než jaký jsme uhráli při našich posledních dvou kláních," přeje si Marcelino.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Córdoba CF  (neděle 19:00)
Córdoba je nejsilnějším týmem La Ligy, protože na svých ramenou nese všech 19 zbývajících celků první španělské ligy. Její situace ale rozhodně není ideální, což se projevilo také na změně trenéra. Poslední by zůstala také v případě výhry nad Realem Sociedad, ale to neznamená, že se o tři body nepokusí.

Oba celky se znají především ze Segunda Division, kam v tuto chvíli Córdoba také směřuje. Celkem má španělský klub na kontě 18 bodů a momentálně nedokázal naplno bodovat už celých osm ligových duelů po sobě. Celou situaci odnesl trenér Miroslav Djukić, který byl odvolán. Srbský kouč přitom k nováčkovi Primera División dorazil teprve před pěti měsíci, ovšem výsledky zlepšit nedokázal. Jeho místo zaujme José Antonio Romera. Miroslav Djukić ale s rozhodnutím vedení zásadně nesouhlasí a prohlašuje, že on není jediným viníkem.

Po svém odvolání na tiskové konferenci Djukić oznámil: "Chci Córdobě poděkovat za to, že mi dala šanci. Mrzí mě, že jsme fanouškům nedokázali dát dostatečný důvod k radosti, protože naše postavení rozhodně není dobré. Mrzí mě, že museli často odcházet z fotbalu s pocity, že to byla ztráta času. Obdivuji je, protože za námi vždycky stáli a podporovali nás, i když se nám nedařilo. S týmem jsme pracovali dobře, ale výsledky se nedostavovaly."

"Na druhou stranu chci říct, že si nemyslím, že bych za tu situaci mohl jen já s mým realizačním týmem. Je to očividné - když v průběhu sezony dvakrát vyměníte trenéra, ale výsledky jsou stejné a hra se moc neliší, něco je špatně. A nebude to jen vina trenéra. Ve fotbale nikdy nevíte, co se může stát, takže i já přeji Córdobě mnoho úspěchů. Když se nestane nějaký zázrak co nejdřív, budou mít velké problémy se udržet mezi elitou. Ale já vím, že hráči odevzdávají všechno, co mohou. Nikdo z hráčů mne nikdy nezklamal a vždycky jsem s nimi dobře vycházel. Přeji jim vše nejlepší a snad se zachrání," dodal Djukić.

V minulém kole se Córdobě nevedlo, když dostala dvě branky od Málagy. Mezi střelce se zapsali Juamni a krátce před koncem také Nordin Amrabat. Real Sociedad navázal na dobrý výkon proti Espanyolu a poradil si také s Getafe. O jedinou branku utkání se postaral Iňigo Martínez přesnou hlavičkou z druhé půle po Granerově standardní situaci. I díky těmto třem bodům je Sociedad desátý. A trenér David Moyes by rád, aby od této chvíle jeho hráči postupovali již jen nahoru.

Po zápase prohlásil: "Zabralo to opravdu mnoho času, než jsme se dokázali dostat do tempa. Ale myslím, že se teď nacházíme v dobrém rozpoložení a nepustíme se. Nechceme už znovu klesat, našli jsme rovnováhu a potvrdili dobré výkony na hřišti. Musíme porazit Córdobu, abychom se udrželi mezi první desítkou," uvědomuje si Moyes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Madrid  (neděle 21:00)
Dlouho očekávané El Clásico je tady. Stejně jako v 9. kole do něj vstupuje z prvního místa Barca, ale tentokrát je pozice Katalánců v přímém ohrožení. Pikantní souboj o první místo by mohl vzhledem k nepříznivým výsledkům Realu dopadnout příznivě pro Blaugranas, síla jejich odvěkých rivalů je ale stále obrovská.

El Clásico je fenomén, nejslavnější klubový souboj Španělska loni v březnu sledovalo na čtyři sta milionů lidí po celém světě a i tentokrát žije celé Španělsko i miliony fanoušků na všech kontinentech nedělním mačem. Tím více, že se bude hrát o důležité body i směrem k titulu.

"Výhra v El Clásicu by mohla být velmi důležitým krokem pro budoucnost. Zbývá už jen deset zápasů a tabulka je velmi vyrovnaná. Když my získáme tři body, oni nebudou mít žádný, takže bychom se mohli dostat do většího vedení, které by nám potencionálně mohlo přinést titul," komentoval zápas Gerard Piqué. Důvodů k sebevědomí mají v Barceloně dost, vždyť Enriqueho výběr vyhrál sedmnáct z posledních osmnácti zápasů. Ve skvělé formě se navíc ukazuje i kanonýr Messi, jehož výkon v posledním zápase proti Manchesteru City si vysloužil mnoho pochvalných komentářů.

Kromě Argentinské hvězdy se dobře rozehráli i zbylí dva Jihoameričané v útočné linii domácích. Suárez se s Neymarem skvěle doplňuje, někdejší střelec Liverpoolu má na svém kontě v dresu Barcelony už třináct branek a také jedenáct asistencí. Neymar k šestadvaceti přesným zásahům přidal čtyři gólové přihrávky. Přičte-li se k efektivnímu útoku i suverénně nejúspěšnější obrana v lize, faktor domácího prostředí a dobré výsledky z poslední doby, zdá se, že všechny trumfy drží před El Clásicem Blaugranas.

Real je ale mužstvem velkých zápasů, což Ancelottiho svěřenci dokázali v posledních letech mnohokrát. Vítězstvím v Lize mistrů nad španělskými šampiony z Atlética, porážkou Barcelony v loňském finále Copy del Rey a ostatně i v posledním El Clásicu, po kterém odjížděli Barcelonští z Madridu s porážkou 3:1.

Aktuální forma Bílého baletu ale mluví proti hostujícímu celku. Trápení Madridských začalo výpraskem 4:0 na půdě Atlética, po kterém sice parta kolem Cristiana Ronalda zvládla následující tři zápasy, nicméně pak se dostavila herní mizérie korunovaná porážkami v Bilbau i na domácím hřišti v odvetě Ligy mistrů se Schalke 04. Frustrace, kterou předváděl Ronaldo v posledním ligovém zápase s Levante, při kterém portugalský forvard spálil několik vyložených šancí, rovněž nevytváří dobrý obraz o náladě v kabině úřadujících evropských šampionů.

Podobné spekulace se před zápasem snažil rozptýlit Karim Benzema. "Uvědomujeme si, že jsme pod velkým tlakem, ale to je normální, protože se jedná o velký zápas. Každý hráč si přeje zažít tu atmosféru. My jsme připravení jít proti Barceloně a zvítězit," ubezpečoval novináře francouzský útočník, jenž skóroval v posledních čtyřech vzájemných soubojích Barcy s Realem. "Myslíme jen na to, jak dobře pracovat dohromady. Pokud se ubráníme, utkání zvládneme. My jsme Real. Osobně potřebuju jen trochu štěstí, abych se znova trefil jako v posledním utkání," zakončil bojovně Benzema.

Do utkání se nejspíš nedostane v domácím dresu Sergio Busquets a v obraně Barcelony by tak měli znova nastoupit Mathieu s Piquém, zatímco Mascherano bude strážit zálohu vedle v dobré formě hrajícího Rakitiče. Na druhé straně by se vedle sebe měli poprvé od loňského listopadu objevit Modrič s Kroosem. Bez chorvatského fotbalisty utrpěl Real šest porážek napříč všemi soutěžemi, Modrič by proto mohl být pro madridský úpsěch klíčovým faktorem.

Dokáže Barca využít slabší formy Realu a oplatí svému soku porážku z kraje sezóny? To se dozvíme už v neděli od 21:00, utkání bude řídit Antonio Mateu Lahoz.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alba, Mathieu, Piqué, Alves - Rakitič, Mascherano, Iniesta - Neymar, Suárez, Messi
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Pepe, Ramos, Carvajal - Modrič, Kroos, Isco - Ronaldo, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (sobota 16:00)
Atlético Madrid se na domácím stadionu Vicenteho Calderona utká s Getafe a trenére Diego Simeone žádá diváky, aby jeho tým v souboji s madridským oponentem podpořili. Argentinský trenér doufá, že se jeho hráči dostatečně poučili ze zápasu Ligy mistrů a pohodu přenesou do La Ligy.

Getafe se ale proti Atléticu nedaří. Když si naposledy menší z madridských týmů připsal tři body, psalo se datum 6. listopadu 2011. Od té doby ještě nad Colchoneros nevyhrálo. Na druhou stranu, právě teď by mohl nastat příhodný čas, protože Atlético není v příliš dobré formě. Z posledních pěti zápasů ve všech soutěžích dohromady vyhrálo Atlético jen jediné. V minulém utkání narazilo v odvetném zápase na německý Bayer Leverkusen a muselo dotahovat manko z prvního zápasu. To se mu podařilo, když Mário Suárez vstřelil gól na 1:0. Ani ten ale Colchoneros dál neposouval, takže utkání nakonec musely rozhodnout až penalty. V nich už bylo Atlético úspěšnější a trenér Simeone po zápase právem děkoval skvělým divákům.

Nedávná série remíz totiž Atlético i s jeho proslulou defenzívou odsunula až na 4. místo, celých 9 bodů za vedoucí Barcelonou. I díky výhře nad Bayerem ale v kabině vládne pozitivní nálada, jak trenér Simeon uznal: "Celá kabina je na sebe pyšná, protože dokázala skvělou věc. Postoupili jsme, hráli jsme dobře a diváci se bavili. Jsem moc rád, že se nám to povedlo. Musíme ale dál pracovat."

"V sobotu musíme zvládnout další náročné utkání, když nás čeká Getafe. Potřebujeme naše diváky, kteří byli skvělí už v zápase s Bayerem. Tehdy nám hodně pomohli, protože nás podporovali prakticky celý zápas a vytvořili skvělou atmosféru. Pokud máme hrát dobře a porazit Getafe, opět je musíme slyšet."

V utkání s Bayerem Leverkusen se zranil brankář Miguel Angel Moyá a ve 23. minutě musel jeho místo zaujmout mladý brankář Jan Oblak. Ten se dostal po přestupu do Madridu pod palbu kritiky, ale v zápase Ligy mistrů měl rozhodující slovo. Kromě několika dobrých zákroků především zlikvidoval pokutový kop Hakana Calhanoglua, takže Atlético nakonec vyhrálo. A trenér Simeone byl za svého hráče moc rád. "Moc mu to přeji, protože to tady ze začátku vůbec neměl snadné. Přišel do velkoklubu a očekávaly se od něj hned výsledky. Jan ale ukázal, že je připraven a nakonec nám hodně pomohl. Jsme za něj moc rádi," dodal Simeone.

Minulý zápas La Ligy mu ale dobře nevyšel, protože jeho svěřenci si jen rozdělili body s Espanyolem Barcelona. Getafe ale má za sebou ještě horší utkání. Real Sociedad San Sebastian si z jeho pole odvezl všechny tři body, když mu stačila jen jedna branka. O tu se postaral obránce Iňigo Martínez přesnou hlavičkou z druhé půle po Granerově standardní situaci. Getafe navíc propustilo trenéra Quiqeho Sancheze Florese, kterého nahradil dočasný trenér Pablo Franco. Pod jeho vedením čeká madridský celek další náročná zkouška. Stojí proti silnému týmu, který doma neprohrává. Za posledních 34 zápasů na stadionu Vicenteho Calderona prohráli domácí jen jednou!

V zápase s Getafe se budou muset obejít bez zraněného brankáře Moyy, ale kromě něj zřejmě nebude připraven ani útočník Mario Mandžukić. Když Getafe naposledy odjíždělo z tohoto stadionu, vezlo si s sebou debakl v podobě skóre 7:0! Naštěstí pro něj, ani jeden z hráčů, kteří se tehdy trefili, se do zápasu nebude moci zapojit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Málaga CF  (sobota 18:00)
V sobotu od šesté hodiny večerní nastoupí k utkání osmadvacátého kole Primera División Rayo Vallecano proti Malaze. Oba týmy prožívají úspěšně rozjetou sezonu, které již chybí k dokonalosti jen kvalitní finiš. Rayo také bude mít o motivaci navíc kvůli výsledku z předchozího vzájemného zápasu na stadionu Rosaleda...

Malaga totiž v říjnu na domácí půdě zvítězila jednoznačně 4:0 a Rayo tak bude mít svému soupeři hodně co vracet. Vzhledem k tomu, že všechny poslední tři utkání na Campo de Fútbol de Vallecas dokázali svěřenci Paca Jémeze vítězně ovládnout, je sebevědomí domácích namístě. "Pravda je taková, že se na tento zápas opravdu těšíme a půjdeme si pro odplatu za náš první vzájemný zápas," slibuje útočník Manucho.

"Hráli jsme tam velmi špatně a teď to chceme odčinit," pokračoval angolský kanonýr Vallecana. To naposledy doma zvládlo otočit střetnutí s Granadou a i díky této výhře 3:1 Manucho přiznává, že ani momentální umístění na dvanácté příčce jeho tým nevnímá jako svůj aktuální výkonnostní strop. Ostatně na osmý Athletic visí Rayu manko pouhých čtyř bodů. "Výhra nad Granadou byla důležitá, protože sezonu jsme doma začali opravdu špatně, zato nyní začínáme nabírat rychlost."

"Doufám, že dokážeme v naší sérii i pokračovat,"
vybízí Manucho. "Trenér na nás vždy přenáší sebevědomí, musíme se dívat v ligové tabulce směrem nahoru a zkoušet to až do konce sezony. Myslím, že sebevědomí a přístup týmu jsou velmi důležité vlastnosti. Přístup jsme měli vždy příkladný. Jako každý jiný jsme si prošli i výpadky, ale pokaždé jsme se z toho dostali a teď se pokoušíme udržet šňůru pozitivní."

Paco Jémez bude mít k dispozici takřka celý hráčský kádr, snad jen s výjimkou brankáře Toňa, jehož stále omezuje svalové zranění. Na straně Malagy visí otazníky nad startem Juanmiho, Javiho Guerry a Sergia Sáncheze, přičemž Roberto Chen bude chybět určitě. Zatímco v domácím zápase z minulého týdne Malaga přehrála Córdobu jasně 2:0, venkovní forma jí v poslední době tolik nesvědčí, o čemž vypovídá prohra 1:0 s jinak tápající Granadou. Nyní mají hosté jedinečnou šanci nejen vylepšit bilanci na cestách, ale také udělat další krok vstříc případné kvalifikaci do evropských pohárů pro příští sezonu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Celta Vigo  (sobota 20:00)
Levante se po porážce od Realu Madrid chce zvednout proti daleko přijatelnějšímu soupeři z Viga. Hosté ovšem letos nejsou zvyklí rozdávat body a zdaleka jim tolik nesvazují nohy sestupové starosti. V minulé sezóně navíc dokázali Galicijští vybojovat ve Valencii hubené vítězství a tři body slavili proti Levante i doma na začátku sezóny.

Levante se letošním ročníkem protlouká, jak může, vždyť náskok tří bodů na první sestupovou příčku drží jen díky odečtu bodů Alemríe. Příchod Lucase Alcaraze k týmu ale nastartoval slibný proces opřený především o domácí zápasy, z nichž si z posledních tří vystoupení odnesli Les Granotes plný počet bodů. Na Estadi Ciutat de Velencia postupně kapitulovala Malaga, Granada i Eibar a právě díky podobným výsledkům by Levante mělo uhájit prvoligovou příslušnost.

Do karet ale Alcarazovi nehraje nedávné zranění mladíka Víctora Camarasy, jenž si v zápase proti Bílému baletu natrhl levý stehenní sval a do zápasu s Vigem nemůže nastoupit. Na španělského reprezentanta do jednadvaceti let přitom domácí kouč od svého příchodu k mužstvu hodně sázel a mladý talent se dokonce dostal i do hledáčku Tottenhamu. Kromě Camarasy se v domácím dresu neobjeví ani zraněný Juanfran. Naopak k dispozici je už senegalský záložník Pape Diop.

Proti oslabenému Levante stojí sebevědomé Vigo, které se drží na slušné jedenácté pozici sedm bodů nad svými nadcházejícími soky. Vigo si sice připsalo v posledních dvou zápasech porážky, ale proti Villarrealu se od Galicijských dobrý výsledek moc nečekal a ani stoupající Athletic nemohl být pro Vigo lehkým soustem. Levante je naproti tomu daleko slabší káva a hosté by tak mohli navázat na dobré výsledky z konce ledna a února. K tomu ale hostům nepomohou zranění Borja Fernández, Oubiña, Planas ani Madinda.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Toňo, Ramis, Navarro, López - Morales, Simao, Diop, Xumetra - Barral, Uche
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Jonny, Fontás, Cabral, Mallo - Krohn-Dehli, López, Fernández - Nolito, Larrivey, Orellana
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - SD Eibar  (sobota 22:00)
Eibar si v sobotu večer bude chtít zlepšit svou notně pošramocenou reputaci v Garanadě. Předposlední Andalusané ale potřebují nutně bodovat a slabá forma Basků by jim mohla hrát do karet, vždyť tým Gaizky Garitana neuhrál od 16. ledna ani bod.

Domácím v posledním zápase neudrželi vedení na hřišti Raya a po další porážce setrvávají na sestupových pozicích. Aktuálně schází El Graná k záchraně čtyři body, první krok k předstižení dvojice Levante-Deportivo by měli udělat svěřenci Abela Resina právě na domácí půdě, kde před dvěma týdny dokázali udolat silnou Malagu. I nyní se tak červenobílí hodlají spolehnout na své fanoušky.

"Doufáme, že to, co se stalo proti Vallecas se už nebude opakovat. Když se dostaneme do vedení, nesmíme už znova ztratit koncentraci. Jsme už plně soustředěni na zápas s Eibarem, který bude pro nás hodně důležitý. Jsme připraveni nechat na hřišti vše, protože hrajeme doma, kde musíme bodovat za každou cenu," burcoval své spoluhráče domácí středopolař Fran Rico.

Baskovové se zdají být v ještě horší kondici než utrápená Granada. Fotbalový trpaslík v rámci Primera División prohrál již osm kol v řadě a stále se propadá tabulkou k sestupem ohroženým příčkám. Od nich Armeros dělí už jen pět bodů. Po zimní přestávce se přitom Eibar vyhříval na osmé příčce a jako jediný baskický klub držel místo v horní polovině tabulky. Z pohádkových pater je ale srazil odchod nejlepšího obránce Albentosy i náhlá neschopnost střílet soupeřům branky. V posledních šesti utkáních dali Baskové jen jednu.

"Můj tým je v zápasech konkurenceschopný a často hrajeme na hranici svých možností. I když hledáme nějakou čerstvou sílu do útoku, stále si zachováváme naši identitu. Tyhle důležité zápasy nesmíme hrát se strachem. Věděli jsme před sezónou, že podobné výkyvy mohou přijít a měli jsme jasno, že nás čekají zápasy podobné pohárovým, v nichž jde pokaždé o holé přežití," snažil se zahnat paniku v řadách svých svěřenců Gaizka Garitano.

Tomu v zápase bude scházet jen Borja Ekiza, jenž pyká kvůli karetním trestům. Naproti tomu má Abel Resino možnost vybírat z kompletního kádru. Utkání začíná ve 22:00, hlavním sudím bude Alberto Undiano Mallenco.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Oier - Insúa, Murillo, Babin, Nyom - Rico, Pérez - Piti, Márquez, Lass - Córdoba
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Jaime - Lillo, Navas, Aňibarro, Bóveda - Errasti, García - Saúl, Larra, Capa - Del Moral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - UD Almería  (sobota 22:00)
Sobotní večer nabídne souboj severu Španělska proti jihu, neboť dojde na střetnutí Athletiku s Almérií. Pokud Baskové na domácí půdě zvítězí, bude to vůbec poprvé od dávného roku 1985, kdy se jim v lize naposledy podařilo zvítězit pětkrát v řadě za sebou.

Je poněkud ironické, že takovýto počin má šanci Athletic vyrovnat právě letos, v jinak především nevydařené sezoně. A dobře si to uvědomuje i jeho trenér Ernesto Valverde: "Vždycky máme sklony k přehánění každé situace. Když jsme sbírali špatné výsledky, nebyli jsme na samotné hraně propasti, jak kdekdo tvrdil. A stejně tak se nám teď sice daří, ale ještě to neznamená, že bychom byli v sedmém nebi. Je nám jasné, že jsme přinejlepším na půli cesty."

"Prožíváme nevyrovnanou sezonu. Máme zrovna pozitivně rozjetou sérii. Věřím, že postup do finále Copa del Rey nám posílilo sebevědomí," vypíchl Valverde důležitý moment, který ještě stále může zachránit jinak výrazně nevydařenou sezonu jeho týmu. "Teď máme příležitost vyhrát pět ligových kol v řadě, a pokud to dokážeme, tak se zase příště zkusíme posunout na šest."

Výraznou trhlinou v ofenzivě baskického týmu bude v sobotu absence jeho nejlepšího kanonýra Aritze Adurize, kterého navíc mimo hřiště doplní i obránce Mikel San José kvůli vyloučení v kole minulém. Na opačné straně zůstává kvůli červené kartě mimo hru Mauro dos Santos a zranění pak nepustí do hry Josého Manuela Jimeneze, zato Javier Espinosa a Ximo Navarro se vrací úspěšně na soupisku.

Zatímco se Athletic bude pokoušet o protáhnutí série vítězství, Almería pro změnu potřebuje zarazit šňůru remíz a proher. Už je to pět zápasů, co andaluský celek naposledy v domácí soutěži ochutnal pocit vítězství a jeho šance na záchranu se s podobným vývojem závěru sezony netváří vůbec dobře. Oproti sestupovým vodám Almería nemá před tímto kolem ani jediný bod náskoku, a tak potřebuje na San Mamés nutně bodovat, jakkoli to bude těžké.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Valencia CF  (pátek 20:45)
Páteční předehrávku osmadvacátého kola Primera División obstarají Elche s Valencií. O favoritovi utkání není sebemenšího sporu, valencijští se totiž v poslední době těší mimořádné formě, která je vynesla dokonce na výtečné třetí místo ligové tabulky před obhájce titulu Atlético Madrid. Elche se naopak zuby nehty drží nad sestupovými vodami a body potřebuje jako sůl.

Momentální série neporazitelnosti v případě Los Che činí šest zápasů, přičemž hned pět z nich bylo také vítězných. A zatímco Atlético Madrid v posledních kolech sbíralo výhradně remízy, Valencie triumfovala v zápase proti Deportivu La Coruňa 2:0 a o jeden bod svého konkurenta předskočila v tabulce na třetím místě. "Je důležité, abychom brali tři body i v Elche, jestli chceme dosáhnout našeho cíle," konstatuje brankářská jednička Netopýrů Diego Alves.

"Naše myšlenky směřují výhradně k postupu do příštího ročníku Ligy mistrů. Procházíme si dobrým obdobím a soustředíme se pouze ke splnění tohoto úkolu," pokračuje Alves, známý především pro svou neobvykle vysokou procentuální úspěšnost chytání pokutových kopů. Ono dobré období čítá přinejmenším posledních čtrnáct zápasů, během nichž Valencie prohrála jen jedinkrát a v posledních třech kolech inkasovala pouhou jednu branku.

Elche naposledy podlehlo jednoznačně v poměru 3:0 dalšímu kandidátovi na postup do příštího ročníku Ligy mistrů, Seville. Propadlo se tak na patnáctou příčku, jen dva body od sestupu. Na svém vlastním stadionu Martíneze Valera však v posledních pěti kolech uhrálo skvělá tři vítězství a není radno jej podceňovat, tím spíš, když jde o lokální derby. "Hrajeme doma a vždycky bychom tady měli chtít vítězit," neskrývá záložník Mario Pašalić, jenž v Elche hostuje z londýnské Chelsea. "Valencie má ale silný tým, a tak by pro nás byla přijatelným výsledkem i remíza."

Hosté se budou muset obejít bez svého obvyklého hrotového útočníka Álvara Negreda, jenž zůstává mimo hru kvůli zranění kolene. Svěřenci trenéra Frana Escriby zase možná postrádají záložníka Aarona. Ten totiž vynechal minulý zápas vinou svalového zranění a není jisté, zda se dokáže dát dohromady již tento pátek.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Suárez, Roco, Lombán, Cisma - Adrián, Pašalić - Coro, Fajr, Rodríguez - Jonathas
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá - Parejo, Fuego, Gomes - Feghouli, Alcácer, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27212478:1665
2.Real Madrid27211577:2464
3.Valencia CF27176448:2257
4.Atlético Madrid27175551:2356
5.Sevilla FC27164749:3352
6.Villarreal CF27147643:2449
7.Málaga CF27135931:3044
8.Athletic Bilbao271061125:3236
9.Espanyol Barcelona27961232:3733
10.Real Sociedad27891030:3633
11.Celta Vigo27881128:3132
12.Rayo Vallecano271021532:5032
13.Getafe CF27851424:3729
14.SD Eibar27761426:3827
15.Elche CF27761423:4827
16.Deportivo La Coruña27671423:4425
17.Levante UD27671423:5125
18.UD Almería27671422:4022
19.Granada CF274101318:4322
20.Córdoba CF27391519:4318
Bodové odečty
UD Almería-3za dluh za přestup hráče

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (178)

Přidat komentář
-Kopy-

Snad bude naše série pokračovat, špatný je, že se zranil na cca pět týdnů Enzo, kterej byl poslední zápasy jeden z nejlepších, aspoň, že tam je repre pauza. Těším se na Paca po dlouhý době v základu a uvidíme jestli bude zase řádit Piatti.

Reagovat
Jordi Alba

Přeju Vám to.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Paca jsem taky zvědavý, Negredo je hrozný na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím neviete kde sa bude dať pozerať el clasico V Ostrave? Nejaký bar, hospoda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Typl bych se že v Garáži v centru bude plátno, jinak pokud bys měl něco v centru lepšího tak se rád přidám

Reagovat
smazaný uživatel

Racek ve Výškovicích, Fortuna na Pískových dolech a Marica v Porubě, v Zábřehu Lucky Planet, Rio nebo U Šťástků... ale je to třeba pro jistotu předem ověřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik za tipy ja tam budem len na víkend A moc Ostravu nepoznám takže len niečo V centre kde bude aj dobrá atmoska

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych ti to, ale v neděli v devět večer bude v centru mrtvo... ale snad ti někdo poradí, já se držím zásadně na periferii.

Reagovat
dextroza_m

na kolejích vole :-)

Reagovat
smazaný uživatel

to jo

Reagovat
Ángel di María 22

Někdo nějaký info, jak to výhledově vypadá s návratem Jamese?

Reagovat
smazaný uživatel

Marca někdy před tejdnem psala, že prej už na Granadu po repre pauze.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Switchback
Reagovat
smazaný uživatel

Ta s Jamesem, Balem a Suárezem byla lepší. Messi se do toho konceptu "There will be haters" imho vůbec nehodí, ale jednou je vlajkovou lodí Adidasu, tak ho tam musej dát no.. chápu.

Reagovat
dextroza_m

tak mi řekli všechno co nebudu, fajn no...

Reagovat
-Kopy-

Alves, Barragan, Mustafi, Otamendi, Gayà, Javi Fuego, Parejo, André Gomes, Feghouli, Piatti, Alcacer.

Reagovat
smazaný uživatel

Vitolo seleccion !!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
-Kopy-

zaslouženě, od nás nikdo, trochu zklamání...

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko rict, kdo by si to zzaslouzil...možná Mustafi?

Reagovat
-Kopy-

myslim ze španělska

Reagovat
Phillipinho

Gaya, mozna Parejo. Paco prej neni, protoze neni 100 procent fit.

Reagovat
Ángel di María 22

Parejo?

Reagovat
-Kopy-

Gaya má smůlu, že tam jsou jeho dva předchůdci od nás, Parejo na to má produktivitu ale musí přidat herně, Paco asi kvůli tomu, že se sotva vrátil po zranění no a Rodrigo zatím zklamání.

Reagovat
Phillipinho

Gaya by tam klidne misto Bernata byt mohl....ale on se docka

Reagovat
-Kopy-

no za rok či dva to bude zajímavý boj s Albou o místo v základu

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim nevim, Negredovi chybi goly...Gaya mozna, Pareja si tam představit neumim a Rodrigo je slabej

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
-Kopy-

Paco

Reagovat
-Kopy-

okradeni o gól

Reagovat
-Kopy-

góooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
-Kopy-

krásná akce

Reagovat
smazaný uživatel

Kopy sám sobě

Reagovat
-Kopy-

trošku

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě,že tu neleze Debil Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Kily je naopak jeden z mala na tomhle webu co ma vsech pet pohromadě (coz se o tobe rict neda).

Reagovat
smazaný uživatel

. Bohužel mám s ním zcela jiné zkušenosti!

Ale to je jiná písnička.

Reagovat
Josifek

Tvoje zkušenosti jsou irelevantní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

nejlepší poločas venku v téhle sezoně, teď to jen neposrat a pokračovat v tomhle výkonu i po přestávce

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžené vedenie, toľko šancí za jeden polčas si Valencia vonku ešte nevypracovala. A ešte koľko fanúšikov prišlo..

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Pacooooooooooo

Reagovat
-Kopy-

zase pěkná akce, ach

Reagovat
smazaný uživatel

...... ale jo Netopejry mám taky rád

Reagovat
Phillipinho

Vale nejlepsi tym jara

Reagovat
Phillipinho

Ten souboj o primy postup do LM bude pekne napinavej....

Reagovat
-Kopy-

To bude, my máme tři těžký mače venku Athletic, Barcu a Real ale jinak docela ok...Atlético má venku Malagu, Villarreal a doma Barcu...

Reagovat
Phillipinho

Hrajete na Bernabeu, Nou Campu a San Mames. Los mate tezsi...

Reagovat
-Kopy-

vždyť to jsem napsal, akorát si nemyslím, že ho máme o tolik horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvtipnejsi bude ze tu LM nakonec budou hrat všichni tři

Reagovat
-Kopy-

Dneska ta pravá strana řádí Feg a Barragán

Reagovat
-Kopy-

Otamendi fanoušci Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Tých fanúškov tam bolo fakt dosť, a robili dobrú atmosféru. Ani neviem kto je hviezda zápasu , ale ja by som dal Mustafiho.

V Elche je super štadion, škoda by ich bola v druhej lige

Reagovat
LAM

V EC bude pro nás nejdůležitější,udržet si výkonost z posledních zápasů a minimálně chybovat.Ale hlavně proměňovat svoje šance,protože ty poslední dobou hrozně pálíme.Šance pro oba týmy budou dosti vyrovnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak ,myslím ,že toto může být největší kámen úrazu , proměňování šancí. Se City to byla katastrofa a neomlouvá ani ten famózní výkon gólmana. Herně bychom jinak měli na tom být dobře,či lépe než soupeř ,ale ty šance! Snad bude chytat Iker.

Reagovat
2miguel1

som presvedčený, že koncentrácia hráčov bude v tomto zápase uplne niekde inde ako bola v zapase už "napoly" rozhodnutom so City ...mali by sme to doma zvládnuť, mame fantastickeho Messiho vo forme

Reagovat
LAM

Jinak doufám,že Sergio zejtra v základu nebude.Dva tejdny teď nehrál a dávat ho hned do základu na EC by nebylo asi dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

já si zas myslím, že by tam 100% měl bejt. Nedovedu si představit jak Mathieu bude rychlostně stíhat Baleovi

Reagovat
LAM

Proč Mathieu?Když na levo hraje rychlej Alba.A Mathieu je rychlejší než Pique.Ta sestava co jsme hráli s City byla v pohodě.Navíc jsme měli aspoň dva vysoký stopery a Real dává hodně golů hlavou.Kdyby byl Sergio rozehranej,tak bych ho tam chtěl,ale teď radši ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale Bale kolikrát chodí středem a to, že Mathieu je rychlejší než Pique si nemyslim. Sice Mascherano proti City hrál na DM, ale bylo vidět, že to nebylo ono a v tak důležitým zápase bych to neriskoval podruhé.

Reagovat
smazaný uživatel

Je o dost rychlejší než Pique

Reagovat
smazaný uživatel

sorry hoši, ale mě to tak nepřipadá

Reagovat
patas92

však je to nejrychlejší hráč v Barceloně

Reagovat
Leo Rekordman

aj Bravo je rychlejsi ako Pique,,,inak Mathieu hral aj laveho obrancu a lajnu sprintoval slusne,to Piqueho ked si predstavim na lajne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Dr. Admess

Mathieu je nejrychlejší z našich stoperů.

Reagovat
Leo Rekordman

No tazko povedat,podla fify ano,len ci to tak je

Reagovat
roman1978

protože sergi je sprinter

Reagovat
QooBo

WTF ? Mathieu je jedným z najrýchlejších hráčov Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v zálohu Xavi, Masch, Iniesta.

Reagovat
-Carles-

Od 8.1. odohrali spolu Xavi a Iniesta dokopy 76 minút, z toho 65 minút doma s Rayom. Takže pravdepodobnosť že spolu budú hrať v Clásicu je veľmi malá.

Reagovat
Aldeano

Snad bude v základu. Masch mi tam přijde aktuálně lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánski bratia, ak by ste chceli, na YT kanále Barcelony bude zachvíľu tréning naživo.

Reagovat
Murtago

Reagovat
patas92

si frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Aha..prejav inteligencie.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
asskicker

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bartlu

Reagovat
smazaný uživatel

najsympatickejsi hrac barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Dinho

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kezba1

Reagovat
Jerichoo

Puyol je najväčší sympaťák a frajer z Barci za dve dekády čo sledujem futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol si zaslouží respekt jako hráč i člověk. Vždycky jsem ho měl rád.

Reagovat
Ed_Hazard

hmm reprezentant starej školy, keď hráči brali futbal trocha inak ako teraz. Čo vlastne robí? Pracuje v štruktúrach FCB?

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

To jak jde zmrdat Daniho s Thiagem je skvělé, já tyhle píčoviny při oslavách nemám moc rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, že tak slavili, ale za jakýho stavu...

Reagovat
patas92

Jasně, že Puyolovi šlo o to, že to bylo za stavu 4:0 a ještě před fanouškama soupeře. To si ale neodporuje s tím, co jsem napsal. Mně se to nelíbí za jakéhokoliv stavu.

Reagovat
hntlyl

Reagovat
Imago

Je to frajer!

Reagovat
smazaný uživatel

Most fair player je podle mě Klose, ale i tak

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Manik...

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

sympaťák

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu OT ale.. Nedvěd potvrdil, že Pařížani poslali nabídku na Pogbu. Tak snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

a Veratti do Realu plus požiadavka na UEFA s možnosťou nasadzovania dvanástich hráčov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Veratti by byl fakt zajímavej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

MADRID, CABRON, SALUDA AL CAMPEON!

(i když jsou šance 50 - 50:-))

Reagovat
Ed_Hazard

Atleti začali z ostra

Reagovat
Kokesh

Znate ten pocit, ze nemuzete prohrat? Tak ted ho mam. Minimum remiza.

Reagovat
Ed_Hazard

snad hej

Reagovat
smazaný uživatel

Barca bez šance, když jsem viděl, jak se trápili s tragickým City a dovolili takovému dřevákovi jako Hart se proti nim vytáhnout

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
celeb

detto ked Real doma famoznym sposobom drtil velikanov z Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke je 5. tým BL, evidentně nevíš, o čem mluvíš

Reagovat
celeb

ok, vyhral si. Na vlastnom ihrisku vas presiel 5. tim BL. Respekt!

Reagovat
smazaný uživatel

prosímtě, vzpamatuj se

Reagovat
drussbarb

Reagovat
smazaný uživatel

Občas opravdu přemýšlíš, jestli tam ten nick nemáš z vážných důvodů. Schalke je fantastický tým ,proto Real domácí porážkou skvěle uspěl ,ale Barca s misterm Anglie a v současné době druhým týmem PL je hrozná ,když neproměnila spousty šancí. Za vaši aroganci si přeju vítězství Barcy mnohonásobně víc než bez ní. Hlavně ,že kážeš o pokoře.(ale asi jen o pokoře druhých)

Reagovat
CHONG

Hlavně, že z vaší strany tam není ani špetka arogance.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu rád , když mě na mou aroganci ,která by značila něco o tom ,že Real je podřadný soupeř upozorníš ,abych se mohl zastydět ,případně omluvit. Ale komentář ,ke kterému jsi se připojil, mluvící o tom ,že Barca je v pr... ,protože City a Hart jsou nedůstojní soupeři ,zatímco Schalke je v podstatě gigant , pro mě nemůže být ničím jiným než arogancí.

Reagovat
Visca el barca

Ty jseš tady to největší zlo, radši sklapni

Reagovat
smazaný uživatel

Mozaika pre dnešný zápas, to by som fakt práve na Camp Nou nečakal:

http://www.dailymotion.com/video/x2jzuoj_this-is-how-the-camp-nou-mosaic-will-look-for-the-clasico_sport

Ale snáď aspoň v Clasicu dokáže celý štadión fandiť a hlavne za každého stavu.

Reagovat
misinho7

https://www.youtube.com/watch?v=e3EUR1tiHag ... halilovic v tom becku schytava obrovsky talent ale nejak mu to tam nejde. este aj tato reakcia na stiredanie v 26. min a podla vysledkov to vidim na tretiu ligu.. no cules asi z neho taka superstar nebude

Reagovat
Visca el barca

Nevíš proč ?

Reagovat
misinho7

ze vraj dostala Barca cervenu ci co.. aspon niekde som tak cital ..tympadom stiahli jeho co ho ale asi viditelne nastvalo, co viem tak ani nehrava pravidelne

Reagovat
Visca el barca

No Barca asi spadne jak to tak vypadá a jeho asi spíš hodnotit až v áčku. Ale taky vim, že mc nehraje no.....

Reagovat
Ed_Hazard

čakal som že bude tahún týmu, od prestupu ho vôbec nesledujem, takže trocha prekvapenie

Reagovat
Visca el barca

Taky bengo moc nesleduju no. Uvidíme až se v létě posune co v něm fakt je

Reagovat
Ed_Hazard

no skôr by som to videl na hosťovačku ako na preradenie do A týmu, ale uvidí sa no

Reagovat
Visca el barca

Tak zas se nemůže nakupovat. Uvidíme, každopádně se zachoval jako spratek

Reagovat
smazaný uživatel

červená gólmanovi, to je snáď evidentné aj z videa

Reagovat
Ed_Hazard

fuha tak ten má o sebe dost vysokú mienku, prefackat a dat mu na týžden trojfázové tréningy

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas, tvrdá ruka nič iné

Reagovat
smazaný uživatel

velkej kontrast s tim Puyolem nahore

Reagovat
Jerichoo

na facku

Reagovat
Leo Rekordman

ved tu nikto ziadnu superstar z neho nerobi,tak ako vasa,to len ty dufas,ze to bude inak

Reagovat
celeb

uz len necelych 11 hodin!

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dr. Admess

EF redaktoři, nedáte na úvodku jen přímej odkaz na El Clásico preview, jako tomu bývalo dříve vždy?

Reagovat
bartlu

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

ked musis, tak musis.

snad to neponukol spoluhracom ako obcerstvenie

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

dnes dá Espaňol gól, verím Caicedovi

henten Lucas zatiaľ celkom fajn, akurát až moc chce hrať na seba

Reagovat
roman1978
Reagovat
Phillipinho

Ta Ponorka musi byt uz z ty Sevilly zoufala . Emery je takticky valcuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Phillipinho

Vitolo je fakt borec, tu nominaci do repre si fakt zaslouzi

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt?..

Reagovat
Phillipinho

? NE?

Reagovat
smazaný uživatel

len som si z teba trosku utahoval kvoli tomu ze si v jednej vete pouzil 2x slovo fakt

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutočné, Sevilla mala v EL vypadnúť už na Gladbachu (herne), nakoniec prešli v pohode aj cez ponorku, dnes mohli mať po polčase debakel a oni vedú 0:2 tomuto sa hovorí buď majstrovstvo klubového šamana alebo šťastie ako z pekla. Toľko vyložených šancí čo mal Villareal len v 1:polčase si nevytvorí ani Barca či Real proti treťoligovému mužstvu v Cope. Šialené, šialené proste. Ale famózny zápas, kam sa hrabú nejaké šlágre PL a podobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono presne taky isty obraz bol aj v EL v dvojzapase . To je proste neuveritelne co tam zahadzuju

Reagovat
Phillipinho

Sevilla je velmi dobra v defenzive a vyrazi do rychlych brejku. Emery je vyborny taktik. Sevilla mozna nehraje nijak atraktivni fotbal, ale v posledni dobe hraje venku velmi ucelne a proto je pro me i letos favorit na vyhru v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tímy ako Villareal, ktoré hrajú atraktívny futbal proti akumokoĽvek súperovi, aj na Camp Nou, aj na Bernabeu, vybehli na Sevillu a valcujú ju, pričom s ňou 2krat prehrali za posledné 3 týždne, tieto tímy by mali obdivovať fanúšikovia po celom svete. A nie tímy ako Chelsea, ktoré majú jednu z najdrahších ofenzív na svete a hrajú v ťažkých zápasoch autobus a góly dávajú obrancovia. Prečo svet neobdivuje kluby ako Villareal?

Reagovat
RKBoy

každý si obdivuje to čo chce. svoj názor máš a nik ti ho neberie,tak sa ho nesnaž brať ostatným a vnucovať im svoje.

Villareal je určite sympaticky ,ale pokial ich tréner nevie pripraviť takticky tak im je pekná hrá nanič..zvlášť ked proti tomu superovi hraju už štvrtý-krať v sezone , to je naivita.

Reagovat
Rage

Pokud máš za tři zápasy 62 střel a dáš z nich jenom 2 góly, tak bude chyba někde jinde a ne v taktice si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Stream na El Clásico?

Reagovat
smazaný uživatel

jj taky prosím...na atdhe se mi nic nenačte :/ a kdyby nebyl HD, tak za mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Zatial velmi zvlazna zapas, nie je to v plnom pempe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele