PREWIEV MS DVACÍTEK

26.11.2003, 14:24
Aktuality
Mistrovství světa dvacetiletých začíná už za pár hodin. Které týmy mají největší šanci bojovat o mety nejvyšší? Kteří hráči budou největšími hvězdami?

Největší šance se opět přisuzují ARGENTINĚ. Před dvěma lety šokovala svět suverenitou s jakou Saviola a spol. dokráčeli k titulu v této věkové kategorii. I dnes se může tým trenéra Huga Tocalliho opřít o skvělé hráče v čele s útočníky Fernandem Cavenaghim (River Plate) a Carlosem Tevezem (Boca Juniors). Zvláště Cavenaghi dokáže uplatnit svůj smrtící instinkt v pokutovém území soupeřů. Cavenaghi narozený 21. září 1983 a nazývaný argentinskými fanoušky též (Torito - Malý býk) či (Tanque - Tank) vstřelil v jihoamerické kvalifikaci hrané v Uruguayi osm gólů, což je více než polovina gólů svého týmu. Pro River Plate vystřílel v roce 2002 Argentinský titul. Dokáže ale pro své spoluhráče góly i připravovat. Není pochyb, že když bude ve formě, bude velkou Argentinskou oporou. Právě on by mohl být nejlepším hráčem turnaje. Pro Albiceleste navíc hovoří i statistika. Vyhráli tři z posledních čtyř šampionátů. V kvalifikaci si s přehledem poradili se svými soupeři a kromě Cavenaghiho by mezi opory měli patřit i Carlos Tévez, Maximiliano López, Gonzalo Rodríguez, Hugo Colace či Javier Mascherano. Navíc trenér Tocalli prohlásil že v kvalifikaci v Uruguayi hrál jeho tým jen na 60%!

Do skupiny k Argentině byl nalosován další velký favorit šampionátu ŠPANĚLSKO. Tím se ze skupiny B stala skupina smrti. Španělé jsou šampióny z roku 1999, v roce 2001 k velkému zklamání všech chyběli. Jejich současnými trenéry jsou Armando Ufarte a Juan Santisteban. Ti poskládali dobře vybalancovaný tým a produkují typickou španělskou hru s rychlými a technickými křídelními útočníky. Otázkou je, nakolik se tým vyrovnáná s odchody Fernanda Torrese a José Antonia Reyese k seniorské reprezentaci. Mohou se však opřít o dobrou obranu. V kvalifikaci dostali jen dva góly. Největší hvězdou by měl být bezpochyby geniální záložník FC Barcelona Andrés Iniesta. Skvěle řídí hru a posílá milimetrové pasy svým spoluhráčům. Kouč seniorské španělské reprezentace Ińaki Sáez o něm říká, že není potřeba Iniestu učit fotbalu, on učí Vás. Dalšími oporami by mohli být hráči, kteří už dostali příležitost v Primera División. Obránce Betisu Melli nebo Espanyolský záložník Corominas.

Mezi tradiční favority turnaje bude určitě patřit také BRAZÍLIE. Kouzla s míčem v plné rychlosti, hravost a rychlost bude jistě opět zdobit tým Brazílie. V jihoamerické kvalifikaci skončil tým trenéra Marcose Paquetá na druhém místě. Silná byla především na křídlech. Mnohokrát takto dokázali mladí Auriverdes svého soupeře přečíslit a udeřit. Brazílii budou ale chybět dva nejlepší hráči Diego a Robinho (oba z mistrovského Sao Paula). Měl by je nahradit útočník Atlética Paranaense Dagoberto, jehož největší zbraní je driblink. Brazilci budou ve skupině C, kde se střetnou i s týmem České republiky.

Nebezpečný tým budou mít také USA. Fotbal v tomto regionu jde v posledních letech strmě nahoru a nejvíce je to vidět právě na juniorských reprezentacích, které každoročně představují nové talenty. V minulých letech to byli třeba Landon Donovan či Damarcus Beasley, letos to může být třeba i obrovský talent Freddy Adu, který odolal mnoha nabídkám z evropy a bude od následující sezony hrát MLS. Největší hvězdou by měl být středový záložník a kapitán Bobby Convey.

Evropský prapor by mohli držet vysoko též ANGLIE s talentovaným Jamesem Milnerem (Leeds) či Michaelem Choprou (Newcastle), nebo černý kůň turnaje, útočně laděný tým reprezentující SLOVENSKO s libereckým útočníkem Filipem Hološkem v kádru.

Překvapit může ale také i kterýkoliv z asijských či afrických týmů.

O reprezentaci České republiky se dočtete v jednom ze starších článků.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele