Previews

Anglie versus Francie: poslední mocnosti odkryjí své karty

Jako poslední přicházejí na řadu boje ve skupině D, kterou otevře ostře sledovaný duel mezi Francií a Anglií. Utkání, které nemá jasného favorita, má výkop dnes v 18:00.

Ukrajina konečně vstoupí do turnaje, narazí na Švédsko

I druhá pořadatelská země - Ukrajina - nastoupí ve vůbec posledním zápase prvního kola základních skupin ke svému prvnímu mači. Narazí na protivníka odvážného a urputného, na silné a urostlé Švédy. Pro oba bude tenhle zápas možná klíčový pro celý šampionát. Oběma se totiž ve skupině D v konkurenci Anglie s Francií nevěří.

Irsko a Chorvatsko si uvědomují důležitost vzájemného duelu

V prvním kole šampionátu se ve druhém zápase skupiny C od 20:45 proti sobě postaví celky Irska a Chorvatska a jedná se o duel outsiderů této skupiny. Favority na postup jsou bezpochyby reprezentace Itálie a Španělska. V tomto duelu je přeci jen favoritem Chorvatsko, které bývá znovu označováno za černého koně turnaje. Dokáže tuto roli potvrdit?

Španělsko začne proti dalšímu velikánovi, čeká ho Itálie

Záhy po klekání se otevře i bitevní linie v Gdaňsku, jehož impozantní, jantarově zbarvený skvost hostí všechna klání kontinentálních i světových šampiónů ze Španělska, jejichž prvním rivalem bude při výpravě za obhajobou prvenství silná italská družina, která je i přes nesporné, historicky dané renomé mírným outsiderem.

Německo na úvod vyzve neméně ambiciózní Portugalsko

Druhý hrací den mistrovství Evropy s sebou přinese tolik očekávaný pohled do skupiny B, kde mimo jiné poměří síly dvě těžké váhy - jednoho z největších aspirantů na celkový triumf Německo prověří nevyzpytatelní Portugalci.

Svou pouť za zlatem odstartují Nizozemci proti Dánsku

Prvním velkým favoritem, který se na letošním evropském šampionátu představí divákům, budou fotbalisté Nizozemska. V úvodním utkání poměří své síly s houževnatými a nevyzpytatelnými Dány.

Čekání je u konce. Polsko v prvním zápase Eura přivítá Řecko

Nemusíme nijak více předestírat, co se bude v Polsku a na Ukrajině během následujících týdnů dít. Fotbalové EURO 2012 přitom odstartuje duelem, který zřejmě nepatří k nikterak očekávaným šlágrům mistrovství. Přesto bude českého fanoušku nesmírně zajímat. Než totiž nastoupí Češi večer proti Rusku, střetnou se výběry domácího Polska a Řecka.

Euro startuje, Češi začnou proti favoritovi skupiny

Je to tady! Čeští fotbalisté vstoupí do letošního mistrovství Evropy zápasem s favorizovaným Ruskem. Podaří se Rosickému, Čechovi a spol. odstartovat svoji pouť úspěšně?

Jednadvacítka chce v Andoře udělat rozhodující krok k baráži

Čeští fotbalisté do 21 let vyrazili do Andorry udělat možná rozhodující krok na cestě k vítězství ve třetí kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy a tím k účasti v baráži o šampionát. Pokud v úterý v malém knížectví v Pyrenejích potvrdí roli jasného favorita, budou mít před zbylými dvěma zápasy kvalifikace šestibodový náskok.

Jednadvacítka se chce výhrou nad Černou Horou přiblížit baráži

Čeští reprezentanti do 21 let před sebou mají dva zápasy evropské kvalifikace, ve kterých mohou výrazně nakročit k vítězství ve skupině a tím i účasti v baráži o postup na šampionát v roce 2013. Pokud v pátek v Jablonci porazí Černou Horou a v úterý vyhrají v Andoře, o prvenství už by je připravilo pouze naprosté selhání v závěru kvalifikace.

Reprezentanti se v posledním testu chtějí naladit na Euro

Čas zkoušení končí, čeští fotbalisté si v pátek v přípravném duelu s Maďarskem naposledy otestují formu před mistrovstvím Evropy, do kterého vstoupí přesně týden po generálce utkáním s Ruskem. Na pražské Letné už vyrukuje národní tým téměř s nejsilnější sestavou, kvůli zranění lýtka bude chybět pouze kapitán Tomáš Rosický.

Čechy bez Rosického čeká předposlední test s Izraelem

Předposlední ostrý test před mistrovstvím Evropy čeká české fotbalisty, kteří si v sobotu na konci svého rakouského soustředění vyzkoušejí aktuální formu proti Izraeli. Komplikací pro trenéra Michala Bílka může být, že v Hartbergu nebude mít k dispozici všechny opory.

Athletic a Barcelona svedou bitvu o Copa del Rey

Až dnes večer končí letošní sezona pro poslední dva prvoligové španělské kluby, které svedou boj o triumf v Copa del Rey. Proti sobě se postaví favorizovaná Barcelona a Athletic, ten za sebou v letošní sezoně už má jednu finálovou zkušenost a ta rozhodně nebyla příjemná...

Juventus může dovršit double. Neapol touží po trofeji

Olympijský stadion v Římě dnes hostí finále Italského poháru, do kterého se probojovaly Juventus a Neapol. Stará dáma může dokonat double, letošní sezona se jí totiž vydařila skvěle a získala mistrovský titul. SSC chce navázat na poslední pohárový úspěch z roku 1987.

Ligue 1 - preview 38. kola

Montpellier je blízko titulu, na půdě sestupujícího Auxerre potřebuje k jistotě získat bod, druhá Paříž hraje v Lorientu. O Evropskou ligu usilují čtyři týmy, Bordeaux a St. Etienne čeká vzájemný zápas. Dnes se také dozvíme jména zbylých dvou sestupujících, před posledním kole je do záchranářských prací namočena téměř kompletní spodní polovina tabulky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele