Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - pondělí 9.10.

09.10.2017, 08:19
Previews
Island je na prvním místě tabulky skupiny I a situaci má plně ve svých rukou, když v posledním vystoupení hostí Kosovo. Bitva se strhne o druhou pozici, proti sobě nastoupí sedmnáctibodové týmy Ukrajiny a Chorvatska. Srbové potřebují doma porazit Gruzii, Wales v klíčovém ostrovním derby přivítá Irsko...
Skupina D
Moldavsko - Rakousko  (pondělí 20:45)
Domácí Moldavsko dlí na poslední příčce a potřebuje zázrak, pokud se z ní chce posunout alespoň na místo předposlední. Ani Rakousko už nemůže udělat nic, čím by si zajistilo alespoň druhé místo. Přesto můžeme očekávat, že se oba týmy budou chtít rozloučit s kvalifikačním cyklem co možná nejlépe.

Rakousku se stal osudným nejspíš podzim minulého roku. Ve třech tehdy hraných duelech Rakušané hned dvakrát prohráli a již se z této ztráty nedokázali vzpamatovat. Rakousko má zatím velmi vyrovnané statistiky, protože v devíti duelech třikrát prohrálo, třikrát vyhrálo a samozřejmě třikrát remizovalo. S kvalifikací se ale bude chtít rozloučit výhrou.

Využít by mohlo i faktu, že Moldavsko na domácí půdě spíše trpí. Za čtyři doposud hrané duely nedokázalo před vlastními fanoušky zvítězit ještě ani jednou, ale připsalo si jen jedinou remízu a hned tři porážky.

V lepší formě je jednoznačně hostující Rakousko, kterému se povedl minulý duel. Hodně totiž zkomplikovalo situaci vedoucímu Srbsku, které plánovalo s předstihem oslavit postup. Ale jedno staré přísloví říká: Neříkej hop, dokud nepřeskočíš. A to se splnilo právě Srbsku, které prohrálo s Rakouskem. A to přesto, že od 11. minuty vedlo po brance Milivojeviće.

Rakousko ztácí na třetí Iry už čtyři body, takže ze svého místa na žádné lepší už postoupit nemůže. Útočník Guido Burgstaller ale o motivaci nepochybuje. "Pro každého z nás je ctí, když můžeme oblékat reprezentační dres. Takže i kdybychom hráli jen přátelské utkání, dáme do toho všechno. Jsem rád za to, že jsme se minule nevzdali a doufám, že něco podobného předvedeme také na konec kvalifikace."

Moldavsku se poslední duel vůbec nepovedl a po porážce od Walesu dostalo dvě branky také od jeho souseda. Nad síly hostů z Moldavska bylo domácí Irsko, které už po dvaceti minutácg vedlo o dvě branky. Navíc byl vyloučen Alexandru Gaţcan, kterého se tedy nebude týkat ani závěrečný střet. Poslední vzájemné klání skončilo výhrou Rakouska v poměru 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.55 - 4.57 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Srbsko - Gruzie  (pondělí 20:45)
Stadion Rajka Mitiće v Bělehradu bude na nohou! Srbská fotbalová reprezentace může dokonat přímý postup na ruský šampionát, stačí k tomu jediné- porazit Gruzii. Jakýkoliv jiný výsledek dá šanci Walesu popřípadě Irsku, kteří ztrácejí na vedoucí příčku jeden respektive dva body.

Srbové nechtějí ponechat nic náhodě a Gruzii hodlají samozřejmě porazit, protože jedině to, jim dává stoprocentní jistotu postupu. Svěřenci trenéra Slavoljuba Muslina až do pátečního večera drželi neporazitelnost, zápas s Rakouskem ale nezvládli podle přestav a nevyužili první "mečbol" na přímý postup na Mistrovství světa. Srbové sice na stadionu Ernsta Happela ve Vídni vedli, ale domácí otočili a dokonce v závěru zápasu zareagovali na vyrovnání Nemanjy Matiće vítězným gólem Louise Schauba.

Na stadion Crvene Zvezdy přijede překazit domácí plány Gruzie. Parta slovenského trenéra Vladimíra Weisse o nic zásadního nehraje. Nerada by však zakončila kvalifikační skupinu na posledním místě a alespoň jednou by se chtěla zaradovat z vítězství. Gruzie totiž pětkrát remizovala a čtyřikrát prohrála. V kolonce vyhraných zápasu tak straší nula. V pátek Gruzínci nestačili na Wales.

Týmy Srbska a Gruzie se příliš často nepotkávají, vlastně letos se tak stalo vůbec poprvé. Utkání v Tbilisi nebylo pro svěřence trenéra Muslina vůbec jednoduché. Gruzie vedla rychlou brankou Katčareva, ovšem hosté otočili a zvítězili 3:1.
Srbsko - pravděpodobná sestava:
Stojković - Ivanović, Mitrović, Nastasić - Rukavina, Milivojević, Matić, Kolarov - Tadić, Gacinović - Mitrović.
Gruzie - pravděpodobná sestava:
Loria - Kakabadze, Kvirkvelia, Kashia, Navalovski - Merebashvili, Kvekveskiri, Qazaishvili - Kankava, Gvilia - Kvilitaia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.22 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wales - Irsko  (pondělí 20:45)
Wales doma hostí nedalekého souseda z Irska a dá se předpokládat hodně emotivní duel. V sázce je totiž postup na mistrovství světa v Rusku a co je nejpikantnější na tomto utkání, postoupit může jen jeden z týmů.

V Cardiffu to vře. Domácí jedenáctka totiž uvítá Irsko a bude to hodně velké drama. Jen jeden z těchto dvou soupeřů se totiž může podívat jen jediný z nich. Pro úplnost si ale nejprve shrňme celou situaci ve skupině. Na prvním místě je Srbsko, které má však jen jeden bod k dobru oproti svým pronásledovatelům. Druhý je právě Wales s body sedmnácti.

Tomu stačí i remíza v případě, že právě Srbsko svůj duel nevyhraje. A pokud Srbsko prohraje, zatímco Wales si vezme alespoň jeden bod, dokonce se stane vítězem celé skupiny. Ke všemu je tu ale ještě Irsko, které dělá všechno pro to, aby své šance zachovalo naživu. Irsko musí jednoznačně vyhrát a nic jiného nepřipadá v úvahu, pokud se chce dostat alespoň do play-off.

V jednoznačně lepší pozici je tedy domácí ekipa. Té se navíc povedlo vyhrát poslední tři duely a ve všech třech navíc udržela čisté konto! Naposledy si Wales poradil s domácí Gruzií, i když žádný ofenzivní svátek to rozhodně nebyl. Jedinou brankou rozhodl utkání Tom Lawrence a Velšanům to stačilo.

Jejich velkým problémem proti známému soupeři je absence Garetha Balea, který stále není fit. Už minule ale jeho spoluhráči říkali, že i když jim hvězda Realu Madrid bude scházet, o to větší odpovědnost cítí. A svůj duel s Gruzií zvládli, takže naděje žije i bez Balea. Wales se navíc opírá o velmi dobrou formu z domácího prostředí. V něm totiž už deset soutěžních duelů neprohrál.

Manažer Chris Coleman k tomu řekl: "Pokud bychom si mysleli, že můžeme jít na hřiště s plánem spoléhat na zklamání Srbska nebo na remízu, byli bychom bláhoví. Na to jsme ale moc dobří, protože jsme už několikrát ukázali, že se nebojíme. Máme v plánu útočit a hrát tak, jako kdybychom tohle utkání museli vyhrát. Máme velmi dobrý ac kompaktní tým a jsem odhodlaný s ním postoupit," dodal Coleman.

Irové mají jedinou možnost. Vyhrát. V posledních pěti duelech se jim to ale povedlo jen jednou, takže sázet na to není úplně bezpečné. Doma v Dublinu se jim naposledy povedlo vyhrát nad Moldavskem a to především díky skvělému úvodu. Po dvaceti minutách domácí vedli o dvě branky a nakonec jim tento výsledek také stačil. Wales má za sebou jen pět duelů s Irskem, jenže ani jednou se mu nepovedlo jej porazit.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.29 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Srbsko953119:1018
2.Wales945013:517
3.Irsko944111:616
4.Rakousko933313:1212
5.Gruzie90548:135
6.Moldavsko90274:222
Skupina G
Albánie - Itálie  (pondělí 20:45)
Karty jsou rozdány jasně, ani jeden z týmů už nemůže nijak ovlivnit svou konečnou příčku k lepšímu. Přesto má Itálie o co hrát, protože její poslední výkony se ocitají pod palbou náročného obecenstva, keré kritizuje národní tým s gustem. Albánie zase Italy ještě nikdy neporazila.

Albánie se chce udržet na své současné příčce číslo tři, i když jde spíše jen o koeficienty a vlastní hrdost. O tu hraje také Itálie, která především souboje se Španělskem naprosto nezvládla. Navíc široká veřejnost kritizuje trenéra Giampiera Venturu a celou reprezentaci za nedostatek kvality, energie i chutě do hry. I proto musí Azzurri ukázat své kvality.

Především poslední duel Italů dokázal starou pravdu - Italové hrají parádní fotbal snad jen v době, když musí. Když je k tomu dotlačí okolnosti. Vídáme to u italských týmů v pohárech a často i v reprezentaci. Navíc se zdá, že generační obměna nefunguje tak, jak se na začátku zdálo. Itálie si těsně poradila s Izraelem, ale proti Makedonii předvedla téměř hrůzostrašný výkon.

V minulém kole ji sice do vedení poslal obránce Giorgio Chiellini, ale italská pověstná obrana nakonec nulu vzadu neudržela. Patnáct minut před koncem ji překonal útočník Aleksandar Trajkovski a v Turíně se opět rozhostilo ticho. Ani ofenzivní stránka Itálie není tak kvalitní, což je způsobeno útlumem Cira Immobileho a dlouhodobým zraněním bombera Andrey Belottiho.

V nadsázce se říká, že v Itálii panuje na jednu věc tolik názorů, kolik je v zemi obyvatel. Někdy možná ještě víc. Takže je jasné, že vlna obviňování za špatný výkon na sebe nenechala dlouho čekat. A směřovala nejvíc na trenéra Venturu, jehož systém 4-2-4 častokrát není tolik produktivní a naopak se velmi často ocitá v laxním módu. Veterán Gianluigi Buffon ale v tomto problém nevidí.

"Házet vinu na trenéra je vždy vemi snadné, je to ta nejsnadnější varianta. Ale jen velmi málo bývá ta správná. Faktem je, že minule jsme soupeře podcenili. Navíc se proti nám Makedonie chtěla vytáhnout. Především my starší hráči musíme v takových chvílích jít příkladem, což se nám nedařilo. Teď jsme v podobné pozici a chceme ukázat, že jsme hrdí na své místo v reprezentaci," dodal brankář Buffon.

Hostující Albánie v minulém kole padla za oběť lépe hrajícímu favoritovi, kterým bylo Španělsko. V podstatě už po třiceti minutách vedl favorit o tři branky a do konce utkání se s tím již spokojil. Albánie nehrála vyloženě špatně, ale kvalitativní rozdíl byl ohromný. Albánie je i proto na třetím místě s třinácti body na kontě a Italy ani v případě překvapivé výhry dohnat nemůže.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.52 - 3.95 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Izrael - Španělsko  (pondělí 20:45)
Španělsko jede do Izraele k duelu dvou týmů, jejichž postavení se již nemůže zlepšit. Španělsku to vůbec vadit nemusí, protože to skončí při jakémkoli výsledku na prvním místě, takže mu jde spíš o čest a procvičení. Izrael skončí přinejlepším na třetím místě, takže v jeho případě se jedná o možnost překvapit favorita.

Španělům se v Izraeli nikdy příliš nedařilo. Rozhodně se nedá říct, že by tady Španělé nějak vylepšovali své střelecké schopnosti a statistiky. Mnohem spíše se jednalo o vyrovnaný boj s mnoha šancemi na obou stranách, který končil často jen rozdílem jedné branky. A při poslední návštěvě Španělska Izraele se dokonce zrodila remíza 1:1.

Od té doby uplynulo celých šestnáct let a Španělé dál potvrzují své postavení světového velikána a lídra. Rovněž končící kvalifikace na mistrovství světa ukazuje jejich sílu a charakter. Mnohem spíše tedy charakter a jednotu kádru než jejich fanoušků. Ti i v posledním klání pískali na veřejného přítele Katalánska a "nepřítele" Španělska, Gerarda Piquého.

K tomu se vyjadřuje mladý záložník Isco. "Je škoda, že to i minule bylo hodně znát. Rozhodně by se nám hrálo mnohem lépe, kdybychom cítili podporu z tribun. Pokud někdo píská na jednoho hráče, dotýká se to celého kolektivu. Myslím, že za těch patnáct let, co je Piqué v reprezentaci, už několikrát dokázal, jak Španělsko jako celek miluje. Je věrným hráčem a podporuje tým. Samozřejmě má ale každý právo myslet si, co chce."

V minulém klání sehráli Španělé duel s Albánií a především v úvodu se jim hodně dařilo. I trenér Lopetegui si musel pochvalovat první poločas, po jehož skončení svítilo na ukazateli skóre číslo 3 v kolonce pro jeho tým. Do konce utkání se už tohle číslo nezměnilo a nula u soupeře rovněž ne, takže Španělé v poklidu dokráčeli k výhře. A vzhledem k matné formě Italů jsou první.

Španělský celek cestuje do Izraele hodně oslaben. Na kvalitě se to samozřejmě při tak obrovském výběru talentů neprojeví nijak zásadně, ale přesto je dobré výčet zmínit. Thiago Alcantara je zraněn, zatímco duo Gerard Pique a David Silva nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. Přesto má trenér Lopetegui dostatek kvality na to, aby si z Izraele odvezl dobrý výsledek.

Izraeli se navíc doma moc nedaří a co bývá pro většinu týmů oporou, Izraelci vidí trochu jinak. Už ve třech posledních kláních ze čtyř na domácí půdě prohráli a jejich forma je celkově hodně slabá. Izrael v minulém kole vyhrál, ale bylo to z velké části zapříčeněno tím, že hrál proti slabému Lichtenštejnsku. A i tomu dokázal dát jen jediný gól. Není proto divu, že končí nejlépe na třetím místě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.90 - 5.87 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Makedonie - Lichtenštejnsko  (pondělí 20:45)
Makedonie se na závěr kvalifikačního cyklu utká se slaboučkým Lichtenštejnskem a nic jiného, než výhra se neočekává. Fotbalový trpaslík prohrál všechny zápasy, přesto se ve skupině dočkal historického zápisu.

Stalo se tak minulý rok na půdě Izraele. Lichtenštějnci sice prohráli, ale jen těsně a navíc dokázali vstřelit gól a to se zas tak často nestává, zvláště na soupeřově hřišti. Autorem bájné trefy se stal Maximilian Göpel. Jinak samozřejmě Lichtenštejnsko všechny zápasy prohrálo a skupinu dle očekávání zakončí na posledním místě.

Makedonci si od kvalifikace slibovali určitě více, než jak nakonec dopadli. S předposledním místem nemůže panovat spokojenost, byť ve skupině se Španělskem a Itálií stěží mohli pomýšlet na postup. Na druhou stranu je pravda, že až na zápas ve Španělsku balkánský celek nijak nepropadl. Naopak, doma trápil do poslední chvíle oba velké favority, tedy Španěly i Italy.

Favorit utkání je jasný, Makedonci by neměli mít s Lichtenštejnskem žádný problém, ovšem historie varuje! V roce 2002 dokázal fotbalový trpaslík s Makedonií remizovat 1:1, což byl zásadní historický moment.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 10.40 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko981035:325
2.Itálie962120:820
3.Albánie941410:1213
4.Izrael940510:1412
5.Makedonie922511:158
6.Lichtenštejnsko90091:350
Skupina I
Finsko - Turecko  (pondělí 20:45)
Turecko cestuje na sever do Finska povinně dohrát kvalifikační cyklus, který je z pohledu reprezentantů půlměsíce velkým zklamáním. Bez šance je i domácí Finsko, jenž tak jako tak skončí na pátém místě.

Turci budou na Mistrovství světa chybět, to je po pátečním zápase s Islandem jasná záležitost. Svěřenci ostříleného kouče Mircei Lucescu totiž boj s hrdými Vikingy vůbec nezvládli a po porážce 0:3 přišli o veškeré naděje.

Je pravdou, že Turecko nevstoupilo do kvalifikace zrovna optimálně, ale postupně se vyhrabalo z krize a zdálo se, že mocným finišem se na ruský Mundial přeci jen protáhne. V pátek ale zase narazilo na svojí noční můru z posledních let - reprezentaci Islandu. Ve Finsku budou Lucescovi svěřenci hledat motivaci jen obtížně, ale určitě se budou chtít minimálně rozloučit vítězně.

To pochopitelně platí i o Finsku. Podobně jako Turci i Finové doplatili na špatný začátek, protože když se podíváme na poslední tři zápasy, zjistíme, že je nikdo neporazil. Finové obrali o všechny body Island a čáru přes rozpočet udělali i favorizovaným Chorvatům remízou 1:1. jinými slovy obrat dokázali celky, které usilují o přímý postup do Ruska.

Aktuální forma je tedy spíše na domácí straně, ale jak už bylo avizováno, fakticky už o nic nepůjde. Připomeňme ještě první vzájemný zápas ve skupině. Turci ho ovládli 2:0 díky brankám Cenka Tosuna.
Finsko - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Arkivuo, Ojala, Toivo, Uronen - Lam, Ring - Lod, Hamalainen, Jensen - Pukki.
Turecko - pravděpodobná sestava:
Babacan - Ozbayrakli, Topal, Toprak, Erkin - Under, Emre Belozoglu, Ozyakup, Turan - Calhanoglu - Tosun.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.27 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Ukrajina - Chorvatsko  (pondělí 20:45)
Chorvatsko má za sebou docela velkou změnu a před klíčovým duelem s Ukrajinou byl odvolán trenér Čačić. V posledním klání nesmí Chorvati prohrát, protože jinak by se jejich sny o postupu rozplynuly právě na úkor Ukrajinců.

Chorvatský celek patřil k černým koním celého kvalifikačního cyklu a navíc měl více než hratelnou skupinu. Ani to mu ale nepomohlo k jasnému vítězství. Chorvatsko začalo klopýtat a aktuálně se nachází na druhém místě. Vzhledem k tomu, že první Island má náskok dvou bodů a hraje s posledním Kosovem, dá se očekávat, že boj o první příčku se Chorvatska týkat nebude.

A to je docela velká rána. Stejně jako poslední duely Chorvatů, které se ambicióznímu týmu s nejednou hvězdou vymkly. Chorvatsko za poslední čtyři duely posbíralo jen pouhé čtyři body, přičemž porazilo pouze Kosovo. S Turky prohrálo, stejně tak nestačilo na Island. A minulé kolo pro ně taktéž nedopadlo dobře, protože v 90. minutě inkasovalo gólem Pyryho Soiriho a Finsko si odvezlo bod. To byl výsledek, na který muselo vedení svazu reagovat.

Hlavní obětí se stal trenér Ante Čačić, který tak ukončil svou dvouletou nadvládu. A důvody potvrdil někdejší slavný střelec Davor Šuker, dnes šéf svazu. "V posledních čtyřech zápasech jsme získali jen čtyři body. Neměli jsme jinou možnost než sáhnout k tomuhle řešení," řekl Šuker jasně.

Chorvatsko nepodávalo dobré výkony a musí se strachovat o druhou příčku. Do posledního utkání je povede nový trenér, jímž byl jmenován Zlatko Dalić. Kromě toho, že je to pro něj celkem novinka, se navíc nový trenér musí obejít bez zraněného Nikoly Kaliniće a taktéž bez Marcela Brozoviće, který se již vrátil do Milána. Trenér teď nesmí prohrát, ale Ukrajinci budou hodně silným soupeřem. Taktéž oni pomýšleli na postup ze skupiny, který stále ještě žije.

Ukrajinci si svou situaci zkomplikovali především porážkou od Islandu, který se díky tomu vyhoupl na první příčku skupiny I. V minulém klání se jim dařilo o mnoho lépe, i když jejich soupeř mnoho strachu zrovna nevzbuzuje. Stalo se jím poslední Kosovo, které na Ukrajince nestačilo a prohrálo o dvě branky. V tomto utkání dostali žluté karty pánové Artem Kravec a Ivan Ordec, kteří tím dosáhli limitu a do posledního utkání tak nenastoupí.

A to pro Ukrajinu také není zrovna dobrá zpráva. Stejně jako to, že nic jiného než výhra nad Chorvaty jim k postupu do baráže nepomůže. Dobrou zprávou pro ně je naopak to, že doma mají velmi dobrou formu. Ukrajinci neprohráli na domácí půdě už čtyři soutěžní duely a nyní budou chtít svou bilanci ještě vylepšit. Ani Chorvatům se tam příliš nedaří a z Ukrajiny ještě nikdy tři body nevezli.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.57 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Island - Kosovo  (pondělí 20:45)
Před posledním kolem je situace ve skupině I jasně daná. První Island má náskok dvou bodů na své pronásledovatele a potřebuje ideálně vyhrát, aby si zachoval první místo. Úkol by to pro něj nemusel být zase tak složitý, protože severský celek změří síly s posledním Kosovem.

Island rozhodně nebyl největším favoritem na první místo. Ve společnosti Chorvatska, Ukrajiny a vlastně i Turecka se Islandu nedávaly úplně největší šance. Ale tým trenéra Heimira Hallgrímssona ukázal, že umí překvapit a že mu stále jde. V devíti kolech nasbíral 19 bodů a jen dvakrát prohrál. Zároveň se se čtrnácti nastřílenými góly pyšní dosud nejlepším útokem ve skupině.

Islandu se hodně povedly zejména poslední dva klíčové duely, ve kterých se jeho obraně povedlo udržet nulu na kontě inkasovaných branek. A ještě k tomu porazit Ukrajinu s Tureckem. Právě Truci se severskému soupeři postavili jako poslední, ale do jejich sítě se trefili Gudmundsson, Bjarnason a nakonec také Árnason, který pečetil jasnou výhru po změně stran.

Jednou z mnoha silných stránek Islandu je domácí forma. Na tu se budou hráči spoléhat také nyní, na stadionu Laugardalsvöllur v Reykjavíku. Islanďané vyhráli všechny čtyři domácí duely ve skupině a před vlastními fandy nepadli už 12 soutěžních duelů, což rozhodně stojí za zmínku.

Hlavní oporou týmu je pak především záložník Gylfi Sigurdsson, který by si rád připsal další tři body a zakončil tím úspěšnou kvalifikaci. "Je před námi poslední krok a o to je možná důležitější. Nesmíme usnout na vavřínech jen proto, že máme formu nebo že hrajeme doma. Ani soupeře nechceme nijak podceňovat, ale naopak uděláme vše, abychom si zajistili první místo a automatický postup," dodává opora záložní řady.

Podcenění by v tomto případě bylo hodně jednoduché, protože jeho soupeř je velmi slabým a nezkušeným týmem. Kosovo je nováčkem, který zatím jako celek sbírá zkušenosti. A ne moc úspěšné, neboť mu patří až poslední příčka ve skupině s jediným bodem na kontě. Ten mu zaručila remíza s Finskem a od té doby Kosovo prohrává jeden duel za druhým, navíc velmi často s velkými problémy v útoku. Zatím se jeho střelci trefili jen třikrát.

Naposledy se tým trenéra Alberta Bunjakiho pral s Ukrajinou a ani v tomto duelu neodehrál špatný zápas. Kvalitativně ale na svého soupeře nestačil a v závěru po jedné vlastní brance inkasoval ještě gólem Andrije Jarmolenka. V kádru Kosova najdeme několik hodně zajímavých hráčů a potenciálních talentů, ať už je to Milot Rashica, Donis Advijaj či Samir Ujkani, jenže jako celek je Kosovo velmi nezkušené.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 12.00 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Island961214:719
2.Chorvatsko952213:417
3.Ukrajina952213:717
4.Turecko942312:1114
5.Finsko92257:118
6.Kosovo90183:221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (217)

Přidat komentář
blaugrana
Reagovat
Rarášek

A není to úplně o ničem?

Reagovat
blaugrana

Vzhľadom na to, že Grécko hrá doma s Gibraltarom, tak asi hej.

Reagovat
Rarášek

Což o to, asi to vyhrajou, teoreticky .. Bůhvi jak k tomu hráči přistoupěj, protože těm už musí být jasný, že jsou bez MS. Snad kvůli nasazení do dalších turnajů po výhře půjde, ale i tak .. příjde mi to zbytečný.

Reagovat
blaugrana

Je to risk no. Asi by bolo lepšie skúsiť neprehru Švajčiarska.

Reagovat
janinho

podal som rozpis:

Wales-Irsko 12

Ukrajina-Chorvatsko 12

Srbsko-Gruzinsko 1X

takze ideme do baraze!!!

Reagovat
blaugrana

SRbsko 1x, tam bol aký kurz 1,01?

Reagovat
janinho

asi ti nezapaluje ze som to nepodal kvoli vyhre ale kedze mam v tipovani tolko smoly jak malokto tak som ratal ze mi ani toto nevyjde... je jedno ci tam bol kurz 1.01 alebo 1.0000000001...

za 15 som tam mal vyhru asi 22, ale dufal som ze to nevyjde.

ci stale nezapaluje?

Reagovat
blaugrana

Reagovat
pistacik11

Pravý fanúšik sa pozná

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to dal tiež, ale bez Srbska

Reagovat
Raul=Real

Je este otazka ci si podal za 5 alebo 50€

Reagovat
Coutinho10

Wales - Irsko bude zpožděně na Sport 2 http://www.sport1tv.cz/PROGRAM

Reagovat
ZB 07

KHL místo toho a ještě to budou pouštět od začátku...

Reagovat
Coutinho10

tohle člověk fakt nepochopí....štvalo mě to už několikrát v průběhu kvalifikace, ale ok....dejme tomu hokej taky zajímá nějaký lidi, ale teď jde v kvaldě o vše, přímej zápas o postup do baráže, zatimco v KHL se nic takovýho nehraje, je tam dlouhodobá soutěž, žádný playoff, takže to jsou normální dementi

Reagovat
ZB 07

Ale u nich je to normální. Ten výběr utkání jim moc nejde. Místo toho, aby tam dávali zápasy, ve kterých jde o hodně, tak tam cpou např. Španělsko proti každejm zoufalcům.

Reagovat
Coutinho10

j to je taky pravda...na jednom Španělsko a na druhym Italie a dalsi skupiny ignorujou ten den

Reagovat
ZB 07

Aspoň to Chorvatsko dávají...

Reagovat
Coutinho10

j aspon to, ale vic jsem se tesil prave na ostrovni derby, takze budu muset hledat stream

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Liquid

KHL tam je naprosto po právu

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to úplná sračka. Na NHL to nikdy nebude mít ani trochu.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Let`s go Avalanche

Reagovat
Greny

Reagovat
havrys99

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bych to ani nenazval KHL....minulé roky tam byl aspoň výběr..letos to je akorát zoufalý Slovan

Reagovat
smazaný uživatel

"Máme v plánu útočit a hrát tak, jako kdybychom tohle utkání museli vyhrát". Ten Coleman si myslí že nemusí vyhrát? Tak pokud Walesani neumí počítat mají Slováci šanci.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Na ktorú piču hra Bus.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Albánsku nehral, takže žiadne prekvapenie. Skôr je na pováženie, že Ramos bude mať znova 2x 90 minút, pričom na lavičke čaká Bartra. Dvojica Nacho - Bartra by to zvládla.

Reagovat
blaugrana

Mohli hrat Saul a Barta. Uplne zbytocne hraju ti dvaja.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

100

Reagovat
blaugrana

Ako je možné, že na polčasovú výhru je vyšší kurz, než na polčas/zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Kucíí co teda dnes potřebují bratia Slováci, aby hráli baráž?

Reagovat
Gunnersaurus

remíza Ukrajina - Chorvátsko alebo remíza Wales - Irsko alebo prehra Srbska s Gruzínskom

Reagovat
Gunnersaurus

remíza Ukrajina - Chorvátsko alebo remíza Wales - Irsko alebo prehra Srbska s Gruzínskom

Reagovat
El Campeon

jak to bude s tim Chorvatskem,když remizujou?co se musí potom zrodit za výsledek mezi Walesem a Irskem,aby se chorvaté dostali do baráže?

Reagovat
monty25

Dneska to Island prostě musí dát. Tipuju 2:0, první gól do poločasu a druhý někdy kolem 60. minuty.

ISLAND!!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

Vikingovia do toho

Reagovat
Teoretik

Reagovat
ZB 07

Reagovat
monty25

Tak první úkol splněn...

Reagovat
Coutinho10

ještě pojistit

Reagovat
pingla

ty krávo

Reagovat
monty25

No, ten druhý jsem čekal o chvilku dřív...

Reagovat
monty25

Sakra, proč jsem si nevsadil?

Reagovat
ZB 07

Reagovat
johnik

Zatím se nikomu nechce asi....

Reagovat
fabec1222

FDF

Reagovat
blaugrana

Kto dal na goly, tak musi doslova jasať.

Reagovat
Inter Eterno Amore

to je divné 29. min a všetkých 9 zápasov 0:0 .. to som snáď ešte nezažil

Reagovat
Eldarion

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Teoretik

O ty Chorvaty mám strach, zatím nic nepředvedli. Škoda že tahle skupina má celkem sympatické první tři týmy, ale aspoň že ty Turky k ničemu nepustily.

Reagovat
Inter Eterno Amore

táto skupina je mega sympatická hlavne Island, Chorváti a Ukrajina .. škoda, že niekedy to tak hrozne vyžrebujú

Reagovat
F.Torres

Tak snad to makedonci odstartovali

Reagovat
Inter Eterno Amore

Macedónci góóóóóóóóóól

tak konečne niekto !

Reagovat
Inter Eterno Amore

IIIIIIIIIISLAND !!!

Reagovat
monty25

Góóóól!!! Gylfiiiii

Reagovat
blaugrana

Mg Srbi wtf.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta U21 Francie dostávat od Lucemburska 2:0

Reagovat
ZB 07

Pro Lucemburčany je Francie evidentně oblíbenej soupeř

Reagovat
Euphael

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
F.Torres

No tak druhý poločasy budou asi hodně zajímavý, každopádně Slovensko 45 min od postupu do baráže

Reagovat
ZB 07

Zatím se to vyvíjí naprosto geniálně...kdyby už nepadl žádnej gól, tak bych se ani nezlobil

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajici hrají dost dobře, klidně mohli vést a Chorvati neměli nic...hlavně Konopljanka a Jarmol si to tam vodí slušně a parádní atmosféra

Reagovat
F.Torres

pokud ukrajinci udrží tempo, tak je postup nemine, ale je otázka, jestli to fyzicky zvládnou a chorvati je nepotrestají nějakou haluzí

Reagovat
REPLIKATOR

Francie U21

Reagovat
Coutinho10

twl Ireland ze by Bale bez MS ?

Reagovat
REPLIKATOR

Woodburn bez MS

Reagovat
Coutinho10

no jo

Reagovat
F.Torres

Chorvati druhou půlku se hodně zvedli Luka

Reagovat
blaugrana

A sme v pici

Reagovat
F.Torres

vůbec ne, právě že to je hodně otevřené pořád

Reagovat
Visca el barca

A to irsko do toho promluvit nemůže?

Reagovat
F.Torres

co tím myslíš?

Reagovat
Visca el barca

No v tuhle chvíli je slovensko v loji ne? mě sere, že mi to ten livesport neukazuje live, ty týmy na druhejch

Reagovat
F.Torres

jj je v loji, toto jim nestačí. Potřebují aby někdo z nich vyrovnal

Reagovat
Visca el barca

Díkec

Reagovat
Coutinho10

Irsko nahrazuje akorat Wales, takze pro vas se nic nemeni...potrebujete remizu

Reagovat
Mihi

verím, že wales vyrovná

Reagovat
F.Torres

UK na to nemají zatím, takže jestli někdo, tak spíš Wales. UK tedka střídají, tak uvidíme...

Reagovat
F.Torres

Wales i Ukrajinci otevřou

Reagovat
F.Torres

i když Ukrajinci teď na to nemají, ale začínají střídat, tak uvidíme co toudělá, každopádně Konoplyanka už nemůže a Yarmol čeká sám vepředu

Reagovat
mithro

tak a fandime Gibraltaru

Reagovat
ZB 07

Všechno se to sype

Reagovat
Hokaido

Kramaric ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Island má hotovo

Reagovat
monty25

Góóóól!!! Gudmundsson

Reagovat
ZB 07

Island na MS

Reagovat
Minister

Poďme Weissovci... skúste to aspoň vy.

Reagovat
cubinho

Tak ne...

Reagovat
F.Torres

Tak Chorvati gratulace

Reagovat
F.Torres

přepínáme na Wales

Reagovat
Hokaido

Kramaric ♥

Reagovat
pingla

Walesu stačí remíza, aby se posunul před Slovensko?

Reagovat
OTASi

Irgl ojojoj

Reagovat
Greny

Island na MS super

Reagovat
Visca el barca

Raketa to udělal teď parádně

Reagovat
Greny

Tak ted je to jasny je to zapase Wales- Irsko

Reagovat
smazaný uživatel

po "21" skončiť takto aj s "A" repre je jednoducho škoda a nasere to, ale pravidlá sú vždy na začiatku dané a len je smola,že sa nám v jednom roku tak zadarilo

Reagovat
Teoretik

Já už nevím jestli se vám smát nebo vás litovat

Reagovat
smazaný uživatel

prečo?ja len som jednoducho podotkol,že je to škoda, že to vyšlo v oboch prípadoch tak blbo ... ja nevyplakávam, že sú všetci proti nám, nevyplakávam na nejaké pravidlá ...

Reagovat
Greny

Muzu se zeptat , co v tomto pripade vyšlo blbe?

Reagovat
smazaný uživatel

No, že nepostoupili. V obou dvou případech měli skvělý tým, podávali skvělé výkony, ale ani v jednom případě nepostoupili. Vyšlo to takhle blbě, že i přes dobré výkony se tam nedostali.

Reagovat
Teoretik

A já myslím vážně, že nevím, jestli se tý vaší fotbalový smůle mám smát nebo vás litovat. Já bych se vztekal, protože ten systém je dost nefér, je to dementní. Každopádně u U21 ta hloupost systému byla znát mnohem víc.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fér nefér,jednoducho fakt tie systémy sú dané a ťažko sa to bude strebávať najmä Škrniarovi, Lobotkovi, Rusnákovi, ktorí si za ten rok v oboch prípadoch zažili ... fakt veľká škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fér. Slováci jen měli smůlu, že to vždy vyšlo na ně.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to velká škoda, myslím, že Slovensko má najlepší tím v histórii a dovolím si tvrdiť, že by zo skupiny na MS určite postúpilo a bolo by v ich silách dojsť aj do štvrťfinále.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Teoretik

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

tak najlepší asi áno, ale to ďalšie čo píšeš je už troška divočina

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme záleží na losu, na forme tímu, ale my sa vieme na záverečné turnaje vždy výborne pripraviť viz predošlé šampionáty.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte že i češi sou takovy hovada co si nevidi do huby?

Reagovat
smazaný uživatel

Češi jsou hlavně v hajzlu, ti se o repre stydí vůbec mluvit....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že vubec máme z toho srandu a rsime ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bychom se měli stydět? Zas tak v hajzlu nejsme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo jsme/jste. Vždyť celá kvalifikace byla tragédie, na ty zápasy se nedá ani koukat...

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se na ně koukat. A to, že byla jedna kvalifikace tragédie neznamená, že jsme v hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se na ně koukat. Já jako fanoušek Realu Madrid jsem zvyklý na zápasy na té nejvyšší úrovni a když pak kouknu na zápas České reprezentace, tak je to prostě o třídu horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě s Realem to nemůžeš srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když to třeba srovnáme s naší Spartou, tak ta úroveň je stejná, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

A co si myslíš? Že Sparta hraje ještě hůř jak česká repre?

Reagovat
pingla

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
OTASi

Island, Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

to není dobré...Wales je poslední šance

Reagovat
F.Torres

máte někdo stream na Wales?

Reagovat
Azza
Reagovat
F.Torres

hází mi to něco jako, že tam je klamavá reklama...

Reagovat
monty25

Kastrati, to je jméno

Reagovat
OTASi

Njn slováci si to posrali ve skotsku

Reagovat
smazaný uživatel

Aj s anglickom 2 krat

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo v Slovinsku alebo doma s anglickom alebo v anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

tých posraní bolo viac ... blikanec Škrteľa proti Anglicku a gól v poslednej minúte, blikanec Maka a gól v Škotsku pred koncom, v Slovinsku to tiež bolo o góle ... zamrzí to, keď sa to bude hodnotiť na konci ... Keby v každom zápase vybuchli,prípadne boli oveľa horším mužstvom,tak sa to až tak riešiť nebude ...

Reagovat
smazaný uživatel

Škóti blbí

Reagovat
Greny

Stejne je to prdel, ta kvalifikace, Srbsko postoupi na MS, to Srbsko ktery Vrba vypraskal 4:1 s Kadlecem a Sivokem ve stoperske dvojici

Reagovat
OTASi

Nj holt Vrba...kam se hrabe Jarolím, to se nedá srovnat!

Reagovat
cubinho

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
OTASi

Joooo Wales gooooooooooool

Reagovat
OTASi

Dejte wales gooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

ban

Reagovat
OTASi

Bannan hraje za skoty

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že je Bale zraněný, ten by toho gola dal.

Reagovat
blaugrana

Kolko berie Panarin v Columbuse?

Reagovat
smazaný uživatel

6 000 000 USD

Reagovat
Kily
Reagovat
Kenneth

Tatar 6 mio v Detroitu .

Reagovat
Visca el barca

A to je málo nebo hodně?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne.

Reagovat
Visca el barca

Hokejky jsou vcelku oproti čutálistům socánci

Reagovat
smazaný uživatel

zase nemusíš vypadat jak kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Americe není hokej nejpopulárnější sport. Ale hokejkám bych dal větší než těm plačkám

Reagovat
Visca el barca

Když vezmu kolik berou hráči NBA, tak tohle jsou fakt drobný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak drobné to jsou oproti všem u nich populárních - NBA,NFL,MLB...u NHL to tak je něco mezi polovinou a třetinou max platů u nich

Reagovat
Visca el barca

Tabulka NBA by nebyla? Já nejsem moc hokejovej, takže až takhle nízký platy jsem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

v NHL nejvyssí plat Anže Kopitar.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi takhle..Stafford v NFL podepsal na 5let za 135 mega...Curry v NBA přes 200 mega na 5 let...v MLB nejlepší berou kolem 25-30 mega ročně asi..

kouknu..a pošlu

Reagovat
smazaný uživatel

GO Lions. Stafford si zaslouží.

Reagovat
Kily

z těch 135 je kolik negarantovaných?

Reagovat
smazaný uživatel

92 mega...50 jako podpisový

Reagovat
smazaný uživatel

ech..četl jsem to naopak..sorry

Reagovat
Kily

dík tak jako tak je to moc za takového šmatláka

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Visca el barca

Díky

Reagovat
Visca el barca

Dost rozdíl ty by si tatara pořídili jako otroka na domácí práce

Reagovat
smazaný uživatel

to je idealni sport pár hráčů a šou jak prase

Reagovat
Visca el barca

Za mě určitě NBA. A letos ty týmy budou našlapaný

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. A v americkém fotbale a baseballu mají asi taky víc ne

Reagovat
icka

Na neho fakt hodne moc

Reagovat
smazaný uživatel

Detroit letos strasnej

Reagovat
Kily

hvězdy nejsou, tak bylo potřeba jednu z někoho udělat, asi

Reagovat
Teoretik

Na to jaké má Chorvatsko hráče, tak dlouhodobě hrůza, to i Mourinho by hrál pohlednější fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Idem sa ja vykričať pred barák

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohol 9 hrať zápas s africkým mužstvom?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
monty25

ISLAND!!!

Reagovat
F.Torres

A je to, Slováci mají celkem peška, ale tak můžou si za to sami. Mají prostě nejméně bodů a tím to končí.

Mak a Škrtel rozhodli.

Reagovat
Inter Eterno Amore

ale Škrteľ skôr doma s Anglickom .. ten vlastný gól to sa proste stáva keď hrá team tak dlho v oslabení

Reagovat
smazaný uživatel

Kozak ma dokedy zmluvu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tréneri Ján Kozák so Štefanom Tarkovičom budú pokračovať na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie až do roku 2020.

Reagovat
Greny

Tak by si kluci v listopadu mohli strihnout pratelak ne?Cesko- Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Radši ne, měli bychom z ostudy kabát.

Reagovat
cubinho

Tak zítra Gibraltar překvapí v Řecku, no

Reagovat
smazaný uživatel

čo má s tým spoločné Grécko

Reagovat
cubinho

To vám na Markíze neřekli, že máte ještě šanci přes skupinu H? Smutné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Ano?

Reagovat
smazaný uživatel

do takej absurdity som až nezachádzal

Reagovat
smazaný uživatel

Koza chcípla, takže spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

teraz by si mohol aj ty

Reagovat
lada.sp

Reagovat
F.Torres

ouuu

Reagovat
smazaný uživatel

Jój, však by sme vás samých doma nenechali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Euphael

Tak nakonec všechno dobře dopadlo, supr kvalda

Reagovat
smazaný uživatel

MS bez Balea

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Hokaido

My mame 2,5x víc obyvatel než Chorvatsko. wtf

Reagovat
smazaný uživatel

To je to přitepleny jsme malá země

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia Islandu, Srbsku a všetkým postupujúcim do baráže, Slovensko bolo práve o tých pár drobných detailov horšie. Škoda bodov zo zápasov s Anglickom a Škótskom, aj individuálne chyby nakoniec rozhodli. Malá útecha v podobe skvelých mladých hráčov, čo sa v tejto kvalifikácii dostali do zostavy a v nasledujúcom roku dostanú ešte viac šancí. Mihálik, Chrien, Niňaj, Bénes, Valjent in

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele