Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - neděle 26.3.

26.03.2017, 09:10
Previews
Hned několik evropských celků bude v nedělních zápasech zastávat roli jasného favorita. To platí pro Německo, Česko, Anglii anebo Slovensko. Severní Irsko si to rozdá s Norskem, Černá Hora přivítá Polsko a Rumunsko hostí Dánsko. Skotsko poměří síly se Slovinskem...
Skupina C
Ázerbájdžán - Německo  (neděle 18:00)
Německo má situaci ve skupině C plně pod svojí kontrolou, zatím neztratilo ani bod, ještě ani jednou neinkasovalo, a nic na tom nehodlá měnit ani v Ázerbájdžánu, aby si co nejrychleji zajistilo přímý postup na šampionát. Domácí v tomhle duelu nebudou mít co ztratit. Jakýkoli získaný bod pro ně bude zcela určitě toužebným rezultátem.

Před pár dny svěřenci kouče Joachima Löwa ozkoušeli svou formu v přátelském měření sil proti Anglii a generálku na nepříjemný zápas v Baku zvládli. Nejtěsnější možné vítězství zároveň znamenalo už sedmé utkání bez obdržené branky od semifinálového neúspěchu s Francií na EURO 2016 a prodloužení čistého konta už na 648 minut v řadě.

Hostující stratég má vlastně v posledních měsících pouze a jen příjemné starosti. V podstatě se řeší jen otázka brankáře, protože mimo hru je nakonec neotřesitelná jednička Manuel Neuer. A i když by se zřejmě mezi tři tyče měl nakonec postavit stejně jako proti Anglii Marc-André ter Stegen, rozhodně není vyloučený nástup Kevina Trappa či Bernda Lena.

Dočasně převezme kapitánskou pásku Sami Khedira, který ví, že v případě pátého vítězství ve skupině by Německo udělalo opravdu výrazný krok k zisku první příčky. Už takhle má na ostatní pětibodový náskok. "Jsme hladoví. Přistupujeme k tomu utkání velmi vážně. Nakonec se těšíme na velmi komplikovanou hru," říkal.

Co se útoku týče, měl by vepředu operovat jediný typický hrot Mario Gómez, těsně pod asi bude operovat trio Thomas Müller, Mesut Özil a Julian Draxler. "Mario se v posledních týdnech za Wolfsburg velice často prosazoval," zdůvodňoval svou volbu Löw. "Věřím, že si celé mužstvo bude vytvářet gólové příležitosti."

Na rozdíl od předchozích kvalifikačních cyklů si tentokráte může Ázerbájdžán nárokovat účast na šampionátu v Rusku. Reálněji hovoříme o druhé barážové pozici. Především v prvních třech zápasech ukázal, že překonat jeho tuhou obranu může být pro ostatní hodně těžký úkol. Čisté konto udržel proti San Marinu, Norsku i České republice.

Minulé utkání se však domácím vůbec nepovedlo a na půdě Severního Irska padli vysoko o čtyři branky. Takový výsledek už nesmí opakovat, pokud si nechtějí zbytečně dobře rozehranou kvalifikaci zkazit. Naposledy si alespoň spravili reputaci v přáteláku proti Kataru, nad nímž vyhráli 2:1. "To mě potěšilo," mnul si ruce kouč Robert Prosinečki.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 28.00 - 11.90 - 1.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
San Marino - Česko  (neděle 18:00)
Čeští fotbalisté v neděli uzavřou první polovinu skupiny C kvalifikace mistrovství světa. Po podzimních úvodních čtyřech zápasech s konkurenty v boji o postup se reprezentanti představí na hřišti outsidera San Marina a proti devátému nejhoršímu národnímu týmu žebříčku FIFA potřebují získat "povinné" vítězství, které je udrží ve hře o účast na šampionátu v Rusku.

Češi zatím v kvalifikaci remizovali 0:0 se Severním Irskem a Ázerbájdžánem, prohráli 0:3 na půdě obhájců světového zlata Němců a naposledy v listopadu porazili Norsko 2:1. V šestičlenné skupině jim patří čtvrté místo s dvoubodovou ztrátou na druhou a třetí příčku a se sedmibodovým mankem na stoprocentní Němce. Na mistrovství v roce 2018 postoupí přímo jen vítězové skupin, osm nejlepších celků z druhých příček čeká baráž o zbylá čtyři místa.

"Pokud chceme pomýšlet na druhé místo a baráž, nesmíme zaváhat. Při vší úctě k San Marinu, nechceme ho v žádném případě podcenit, bychom si měli s tímto zápasem poradit. Jsou to povinné tři body a byl bych rád, aby to nebylo upachtěné," řekl trenér Karel Jarolím, od jehož letního nástupu k týmu prohrála reprezentace jediný ze sedmi duelů.

San Marino s rozlohou pouhých 61 km čtvrtečních a 33 tisícovkami obyvatel naopak vyhrálo jediný ze 141 zápasů, v roce 2004 nad Lichtenštejnskem, a v žebříčku FIFA mu coby nejhoršímu týmu Evropy patří až 203. místo. Tým plný amatérů v aktuální kvalifikaci nezískal ani bod a vstřelil jediný gól. Němcům doma podlehl 0:8, ale v Norsku ještě v 76. minutě držel senzační remízu 1:1.

"S Němci jen stáli na vápně. Němci si to ťukali a vyhráli 8:0. S Nory se ale dlouho drželi. Nesmíme nic podcenit a musíme hrát aktivně. Když budeme jen hrát okolo vápna, bude to k ničemu," řekl stoper Marek Suchý. "Němci nám ukázali recept, neustále chodili do protipohybů, prolínali se a byli v pohybu. Máme tu kluky, co umí dát balon a něco vymyslet. A to je v těchto zápasech potřeba. Věřím, že šance přijdou a gólů dáme co nejvíc," dodal.

Český celek vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy bez inkasovaného gólu. V San Marinu oba duely ovládl 3:0, ale v tom druhém skóroval až po pauze. "Tohle jsou zápasy, ve kterých můžete jen ztratit. Bude to o prvním gólu a o tom, jak k tomu přistoupíme my. Doufám, že brzo vstřelíme gól, sebereme San Marinu elán a budeme na koni," řekl záložník Vladimír Darida.

Češi chtějí navázat na druhou půli středečního přípravného duelu s Litvou, v níž vstřelili všechny branky při výhře 3:0. "Doufám, že si kluci schovali nějaké góly i na San Marino. Litva byla asi lepší než San Marino, ale také vycházela ze zajištěné obrany. Blok San Marina bude asi ještě hlubší, ale bude to podobné, budeme dobývat," dodal kapitán Tomáš Sivok.

Kvůli zdravotním problémům vypadli z týmu útočník Patrik Schick, záložník Jan Sýkora, třetí brankář Jiří Pavlenka a již dříve bek Pavel Kadeřábek. Ve výběru San Marina nakonec chybí čtyřicetiletý rekordman a s osmi góly nejlepší střelec Andy Selva.

Zápas na stadionu pro sedm tisíc diváků v malém státě nedaleko italského letoviska Rimini začne v neděli v 18:00.
San Marino - pravděpodobná sestava:
A. Simoncini - Palazzi, Cesarini, D. Simoncini, F. Vitaioli, Rinaldi - Zafferani, Valentini, Tosi, M. Vitaioli - Stefanelli.
Česko - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gebre Selassie, Sivok, Brabec, Novák (Hloušek) - Darida, Hořava - Krejčí, Dočkal, Jankto - Krmenčík.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 90.00 - 40.00 - 1.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Severní Irsko - Norsko  (neděle 20:45)
Norové sice už třikrát prohráli a bodovat dokázali pouze proti San Marinu, každopádně jejich situace není zkrátka tak bezvýchodná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Protože na druhou příčku ztrácejí dosud jen čtyři body. Právě tu v tuhle chví drží Severní Irové, kteří by své postavení velice rádi pojistili dalším vítězstvím.

O neomezené dominanci Německa netřeba v této skupině pochybovat, na devadesát procent se tu bude odehrávat hlavně lítý souboj o baráž. K té má zatím nejblíže právě celek z Británie. "Dostaneme-li se na deset získaných bodů, budeme v kvalifikaci myslet daleko reálněji na možný postup," říkal kouč Michael O'Neill.

Jeho týmu se sice nevyvedl úplně dobře poslední přátelák proti Chorvatsku, jemuž podlehl před vlastními fanoušky o tři branky, nicméně doma si ve dvou kvalifikačních utkáních vedl možná až nad očekávání dobře. San Marinu a Ázerbajdžánu nasázel dohromady osm branek. Domácí prostředí bude asi určitě rozhodovat o konečném úspěchu Norn Iron.

Oba celky se naposledy střetly v roce 2012 a tehdy utkání vyznělo jednoznačně ve prospěch Norska, které na půdě svého soupeře vyhrálo suverénně 3:0. Takový výsledek by nyní seveřanům zcela jistě výrazně pomohl k vylepšení situace, která je aktuálně značně neuspokojivá. Uspět zatím nedokázali proti Německu, Ázerbájdžánu ani České republice.

Změnit by vše mohl příchod nového kouče Larse Lagerbäcka, velezkušeného švédského rodáka, který si po trénování domácí a islandské reprezentace vyzkouší třetí skandinávské angažmá. U kormidla nahradil Pera-Mathiase Högmu, kvalifikace se mimochodem již nebude týkat ani Alexe Tetteye, jenž ukončil reprezentační kariéru.

V domácí sestavě se pravděpodobně objeví od začátku Kyle Lafferty, autor třech kvalifikačních branek a klíčová postava Severního Irska, nicméně O'Neill o něm úplně nepřinášel optimální zprávy. "Jeho kondice je celkově dobrá. Pokud však jde o fyzickou připravenost na zápas, to už je jiná věc," prozrazoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.13 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo440016:012
2.Severní Irsko42118:27
3.Ázerbájdžán42112:47
4.Česko41212:45
5.Norsko41035:73
6.San Marino40041:170
Skupina E
Arménie - Kazachstán  (neděle 18:00)
Arménie ani Kazachstán dlouhodobě nemají postupové ambice na vrcholné akce a ani v tomto kvalifikačním cyklu není situace jiná. Oba dva podle předpokladů okupují poslední dvě místa ve skupině E, na druhou stranu úplně druhé housle nehrají. Arméni po třech porážkách v řadě za sebou získali v polovině listopadu překvapivé tři body. Kazaši sice ani jednou nevyhráli, na druhou stranu vybojovali dva body a za své výkony se nemusejí stydět.

Domácí výběr nejprve prohrál v Dánsku nejtěsnějším poměrem 0:1, pak se poprvé představil vlastním fanouškům a s Rumunskem utrpěl obrovský debakl 0:5. Vzápětí předvedl mnohem lepší výkon v Polsku a největšímu favoritovi skupiny podlehl těsně 1:2. Svůj jediný tříbodový zisk vybojoval senzačně proti do té doby neporažené Černé Hoře, kterou po divokém průběhu přehrál 3:2, vítěznou trefu vsítil až ve čtvrté nastavené minutě.

Kazachstán se v prvním duelu postaral o šok s Polskem, jemuž způsobil jedinou dosavadní bodovou ztrátou po nerozhodném výsledku 2:2. Vzápětí však odjížděl s ostudou z Černé Hory po prohře 0:5, pak se rozešel smírně bez branek s Rumunskem. Naposledy se ještě představil v Dánsku a úspěch rozhodně neslavil po prohře 1:4. Co se týče vzájemných utkání, tak je v nich úspěšnější Arménie.

Ta v roce 2008 a v roce 2012 zdolala svého nedělního protivníka v obou případech po výsledcích 1:0 a 3:0, za mírného favorita bude považována i tentokráte. Jejím trenérem je teprve od poloviny října čtyřiačtyřicetiletý Artur Petrosjan, jenž nahradil Varužana Sukiasjana. Pro Arménii to byl hodně povzbudivý krok, neboť právě Petrosjan byl při své premiéře na trenérské lavici u historického momentu s Černou Horou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.60 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Černá Hora - Polsko  (neděle 20:45)
Černá Hora minule propásla obrovskou šanci dotáhnout se na první příčku a nyní to bude mít mnohem těžší. Přijede ji navštívit právě první Polsko, které si chce upevnit své postavení a hájit první příčku.

Pokud chtějí reprezentanti Černé Hory zůstat v boji o první příčku, musí nyní brát tři body. Proti polskému celku bude jejich přístup i výsledek klíčový, protože právě Poláci sídlí na prvním místě tabulky skupiny E a pokud by vyhráli, možná už by si první místo nikdy nenechali vzít. Pokud naopak domácí tým dokáže sebrat síly a zvítězit, bude dění ve skupině ještě hodně zajímavé.

Oba celky se už potkaly, třebaže jen dvakrát. V rámci předchozí kvalifikace na MS se ale nepovedlo vyhrát ani jednomu, protože obě utkání skončila remízou. V současné kvalifikaci má více štěstí Polsko, které ještě neprohrálo a především díky třem výhrám se hřeje na výsluní. Od remízy s Kazachstánem už nezaváhalo a povedlo se mu vyhrát i minule. Do sítě Rumunů se jednou trefil Grosicki a dvakrát v samém závěru Robert Lewandowski.

Ani jeden tým nebude kompletní, přičemž větší ztrátu nejspíš utrpěli domácí. Zatímco hosté se budou muset obejít bez záložníka Grzegorze Krychowiaka, který má zraněná žebra již se léčí v Paříži, domácí hodně spoléhali na Stevana Jovetiće. Černohorský talent a kanonýr měl být hlavní zbraní ofenzívy, ale nakonec ani on nebude ze zdravotních důvodů schopen nastoupit. A to je pro černohorský celek velká ztráta.

Především proto, že obrana Černohorců vůbec není špatná. Zatím inkasovala jen čtyři branky, o jednu méně než Poláci. Takže Černohorci v útoku spoléhali především na Jovetiće. Zatímco Polsko si minule poradilo s Rumunskem, Černé Hoře se zas tak moc nedařilo.

Naopak, proti Arménii sice vedli o dvě branky, ale domácím se povedlo ve druhé půli vstřelit tři branky, takže Černohorci odcházeli bez bodů. Podaří se oslabeným domácím zvládnout těžkou absenci, nebo polský celek potvrdí roli favorita?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.15 - 3.65 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rumunsko - Dánsko  (neděle 20:45)
Základní skupina E se zdá být na první pohled velmi vyrovnaná a o přímý postup s baráží by se podle předpokladů měly prát hned čtyři celky. Rumunsko i Dánsko jsou na tom po čtyřech zápasech velmi podobně a v důležitém vzájemném souboji se pokusí dohnat ztrátu vedoucího Polska. Domácí výběr je momentálně čtvrtý s pěti body a dokázal zvítězit pouze jednou, hosté doposud vybojovali o jeden bod více a jsou třetí o bod za Černou Horou.

Rumuni hned na úvod v balkánském derby s Černou Horou uhráli nerozhodný výsledek 1:1, vzápětí nedali vůbec žádnou šanci Arménii a na její půdě zvítězili vysoko 5:0. Pak ale nedokázali na gólové hody navázat v Kazachstánu, ani jednou neskórovali a získali pouze bod po remíze 0:0. Naposledy přivítali vysoce favorizované Polsko a na svého soka jasně nestačili, když prohráli celkem hladce 0:3.

Jejich severský protivník si v prvním zápase tohoto kvalifikačního cyklu poradil s Arménií (1:0), pak ovšem ve strhujícím zápase s Polskem prohrál nejtěsnějším rozdílem 2:3. Přímou cestu na světový šampionát si zkomplikoval po domácím neúspěchu 0:1 s Černou Horou a své naděje oživil minule s Kazachstánem (4:1). Dánové pak v polovině listopadu zavítali na půdu naší reprezentace a po vyrovnaném průběhu s ní remizovali 1:1.

"Kvalifikace je téměř v polovině a my jsme pouze jednou zvítězili, proto nutně potřebujeme tři body. Dánsko rozhodně patří k úhlavním rivalům a my chceme využít podpory fanoušků, kteří nám v tuto chvíli mohou hodně pomoci. Musíme se připravit na jeho nátlakovou hru a dobře víme, že v útočné fázi dokáže skórovat z téměř jakékoliv pozice," uvedl německý trenér rumunské reprezentace Christoph Daum.

Oba dva nedělní soupeři se spolu naposledy utkali v roce 2014 v přátelském souboji a úspěšnější bylo Rumunsko po výhře 2:0. "Očekávám vyrovnaný duel a hodně opatrnou hru, o vítězi mohou rozhodovat vskutku jen malé detaily. Našim úkolem je získat tři body, jenže budeme hrát v hodně horkém prostředí a k úspěchu je nutné předvést nadstandardní výkon," je si jistý třiašedesátiletý dánský kouč Åge Hareide.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko431010:510
2.Černá Hora42119:47
3.Dánsko42027:56
4.Rumunsko41216:45
5.Arménie41034:103
6.Kazachstán40223:112
Skupina F
Anglie - Litva  (neděle 18:00)
Zatímco na velkých turnajích se anglický národní tým pravidelně trápí, kvalifikační duely zvládá Albion již dlouhodobě na výbornou. Nadcházející překážkou Angličanů v cestě za očekávaným postupem na mistrovství světa bude po šesté hodině večerní Litva.

Před nedělním zápasem se manažer Anglie Gareth Southgate ještě vrátil ke čtyři dny starému přátelskému utkání v Německu, které poznamenaly nevybíravé pokřiky anglických příznivců na stadionu v Dortmundu. Ve Wembley proti Litvě již Southgate očekává podstatně jinou atmosféra, umocněnou vzdáním holdu obětem nedávného teroristického útoku v Londýně. "Víme, jak význačnou roli hraje národní tým pro celou naši zemi, a tento zápas představuje skvělou příležitost projevit respekt."

"Fanoušci se od našeho týmu neliší, reprezentují Anglii na cestách stejně jako my, a my chceme být dobrými ambasadory," pokračoval anglický kouč. "Většina příznivců se podle toho řídí a obecně míváme špičkovou podporu, jenže bohužel se najdou i tací, kteří skandují nepřijatelné pokřiky. Chceme se raději soustředit na ty, kteří nás podporují. Zítra bude zase vyprodáno, za takovou podporu jsme vděční."

Ale zpět k zápasu samotnému. Southgate vidí hlavní nebezpečí Litevců na krajích hřiště: "Musíme si dát pozor na jejich křídelníky. Mají kvalitní protiútoky a proti Skotsku dali gól po povedené akci ofenzivy. Dále se musíme plně koncentrovat na bránění standardních situací. To pro nás bude klíčové," vyjmenovává Southgate, který se musí vypořádat s krizí ve středu obrany. Gary Cahill je vykartovaný a dvojice z Manchesteru United Smalling s Jonesem zase na tréninku utržila zranění. Narychlo tak byl povolán stoper Ben Gibson, který dost možná naskočí hned do základní sestavy.

Kapitánem bude při absencích zmíněného Cahilla i obvyklého lídra Wayna Rooneyho brankář Joe Hart. "Joe toho má ze všech v nominaci odehráno nejvíce a nachází se zrovna v dobrém rozpoložení," pochvaluje si Gareth Southgate formu gólmana italského Turína a neopominul vyzdvihnout i dalšího velezkušeného navrátilce do reprezentace, Jermaina Defoea, který ani v 34 letech nepřestává v dresu Sunderlandu sázet jeden gól za druhým.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.50 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Malta - Slovensko  (neděle 20:45)
Slovensko se bije o druho příčku a rádo by si ji zasloužilo právě v dalším utkání. Při výjezdu na Maltu si ale hráči uvědomují, že je nečeká zase tak snadné utkání. Svěřenci trenéra Jána Kozáka budou muset o body hodně bojovat.

Úvod kvalifikačních bojů Slovensku vůbec nevyšel a první dva duely s těžkými soupeři Slováci prohráli. Poté se však věci změnily a proti Skotsku i naposledy Litvě předvedli naši sousedé výtečnou reakci. Celkem vstřelili sedm branek a podařilo se jim neinkasovat ani jednou. Naděje na druhé místo stále žije a je více než reálná, neboť na druhé Slovince ztrácí kozákův výběrj ne pouhé dva body.

Slovensko se s Maltou setkalo už čtyřikrát jen v rámci oficiálních soutěžních duelů a ani jednou s ní neprohrálo. Hned první klání v rámci kvalifikace na MS v roce 1998 se mu povedlo na výbornou a Malta ještě dlouho poté vzpomínala na deklasování šesti góly. V minulém střetu byli Slováci umírněnější a Maltě dali v přátelském utkání jen jeden gól, když se v Žilině trefil Adam Nemec.

Právě slovenský útočník hrající za Dinamo Bukurešť by chtěl rozšířit svou sbírku branek a dobře ví, že jeho tým čeká na Maltě kus práce. V rozhovoru s médii poznamenal: "Favority jsme jen na papíře a díky tomu ještě nikdy nikdo nevyhrál. Víme, že v dnešní době je náročné vyhrát nad každým soupeřem. Vzpomínám si na ten zápas s Maltou, který jsme doma zvládli jen díky nejtěsnějšímu rozdílu. Když Maltě nedáte rychle pár branek, bude kousat celé utkání."

"Jsou to pro nás povinné tři body, ale už to není jako kdysi, když kvalitní tým nad podobným soupeřem vyhrával osm nebo devět nula. Ta doba je pryč. Teď umí hrát fotbal i na Maltě, což dokázali například na podzim, kdy se proti nim trápila i větší mužstva. Čeká nás tam hodně práce," uvědomuje si zkušený zakončovatel.

Právě zkušený útočník by měl být jednou z opor, na které s hosté budou moci spoléhat. Tou další je samozřejmě kapitán Marek Hamšík, který září v Neapoli a je za to právem oceňován. Vedle Hamšíka jsou to i Kucka, Ďuriš, Hubočan nebo kozáčik, přičemž šanci dostal i mladík Škriniar, jemuž se daří v Sampdorii Janov. Ján Ďurica má naopak stále zdravotní problém a hrát nebude.

Malta zatím nemá na kontě ani jeden bod a ani její hra není příliš lákavá. Minimálně ne pro její fanoušky, neboť Malta zatím inkasovala deset branek a jen jednou se jí podařilo skórovat. Hned prvním utkáním kvalifikačního cyklu ukázala, že nebude patřit mezi favority na postup. Od Skotů dostala 5 branek. Minule už to bylo lepší a Slovinci se s ní dlouho trápili. Nakonec rozhodla jediná branka Verbiče.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 33.00 - 8.00 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Slovinsko  (neděle 20:45)
Skotsko se Slovinskem ještě nikdy neprohrálo a bude doufat, že tuto statistiku jedině prodlouží. Potřebuje totiž tři body, neboť jeho postavení v tabulce skupiny F je naprosto kritické. Slovinci naopak pronásledují první Angličany a ztrácejí na ně jen dva body.

V tomto duelu půjde o hodně a především pro domácí je to klíčové utkání. Aktuálně jsou totiž až na předposledním místě skupiny F a na kontě mají jen čtyři body. Hned na úvod kvalifikačních bojů se jim povedlo zvítězit nad Maltou a zdálo se, že reprezentace země, jež je symbolem tradiční a výtečné whisky, by mohla dojít daleko. V hodně silné skupině se ale nakonec ztrácí, protože v posledních dvou duelech shodně prohrála.

Nejprve se Skotům nedařilo proti Slovákům a v ostrovním derby nakonec dostali tři branky také od Anglie. Do karet domácím hrají statistiky z historie, protože Skotsko ještě nebylo slovinským výběrem poraženo ani jednou. Ze tří vzájemných duelů, které spolu tyto dva týmy sehrály, skotský tým jednou vyhrál a dvakrát se body dělily. To už je ale hodně dávno.

Skotsko navíc velmi dobře hraje doma, kde ze sedmi posledních duelů prohrálo jen jednou, konkrétně v září 2015 proti úřadujícím světovým šampionům z Německa. V minulém přátelském utkání zase manažer Gordon Strachan šetřil nejednoho člena základní jedenáctky a proti Kanadě viděl, jak jeho bojovně naladěný celek uhrál remízu 1:1. Nyní se dá očekávat že se do hry zapojí mnohem více slavnějších jmen.

Potvrdil to i asistent trenéra Mark McGhee, který médiím sdělil: "Změny určitě přijdou a nasadíme plnou sílu. Nasadíme několik hráčů z Celticu, kteří proti kanadě nehráli. Teď bojují o titul, což by mohlo pomoci mentalitě celého týmu. Máme mnoho dobrých hráčů, kteří jsou schopní vést ostatní. Právě takové kvality teď potřebujeme, protože nám jde o samé bytí. Chceme tři body," zdůraznil McGhee.

Domácí tým ale nečeká vůbec nic snadného. I přesto, že se v Hampdon Park v Glasgow dá očekávat strhující a vášnivá atmosféra, bude velmi náročné současné Slovince porazit. Skotsko musí zapracovat především na obraně, protože jediné utkání, ve kterém dokázalo udržet nulu vzadu, byl duel s Gibraltarem. Slovinský celek má naopak několik opravdu velmi zkušených a nebezpečných hráčů.

S Litvou hned na začátek Slovinci trochu překvapivě nehráli dobře a remizovali, ale pak už se jim začalo dařit lépe. Poradili si těsně se Slovenskem a nakonec v minulém utkání vyhráli i nad Maltou. V minulém přátelském utkání s Polskem rovněž podali nebojácný výkon a nyní budou rozhodně natěšení. Opírají se o známé postavy Oblaka, Kurtiće, Iličiće nebo Verbiće s Cesarem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.15 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie43106:010
2.Slovinsko42204:28
3.Slovensko42027:26
4.Litva41215:75
5.Skotsko41126:84
6.Malta40041:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (126)

Přidat komentář
blaugrana

Dnes to bude show. Šebo hat trick.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes musime povinne vyhrat. Slovensko do toho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes povinná výhra a posun na druhé miesto. Ideálna by bola aj strata Anglicka

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

remiza v zapase Skotsko-Slovinsko by sa nam hodila. A idealne vyhra Litvy nad Anglickom

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Holandská bída je dost podobná té naší. Jako správný Češi bychom měli mít radost. Co na tom, že hrajeme ho*no, když ho teď hrají i Nizozemci, je všechno v pořádku. Dneska věřím v remízu 0-0!

Reagovat
kylo ren

Reagovat
veikko

Když si vzpomenu na souboje ČR - Nizozemsko, tak dneska je to až smutné. (a řekl bych, že jsme na tom lépe než oni)

Reagovat
Pablos

kéžby vyhrálo Norsko

Reagovat
veikko

Ideálně remíza, ať ztratí oba. Mám celkem strach z Lagerbäcka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako dnes vidíte Škótsko - Slovinsko?

Reagovat
smazaný uživatel

zhora, trochu zlava a asi pod 70 stupnovym uhlom.....

Reagovat
smazaný uživatel

Podám si na remízku, spolu s Norsko vs Ázer

Reagovat
smazaný uživatel

S najlepsim vysledkom pre Slovensko.

Reagovat
Majk91

snad Skoti, ale realne to vidim max na remizku

Reagovat
paver

Jsem hodně zvědav na Nory pod Lagerbäckem

Reagovat
Jeňa

Uspěl všude, kde byl. Skvělý trenér

Reagovat
Zaschrona

Dneska by to urcite nechtelo vyhru Severniho Irska, stejne jako cokoliv prekvapiveho od Azerbajdzanu. Pak by pozice pred odvetami byla pro nas celkem ok, pokud teda dneska z toho bude ocekavana vyhra.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A gól.

Reagovat
Coutinho10

porad skvelej

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď dneska aspoň 4 góly a potvrdenie 1. miesta. Come on!

Reagovat
smazaný uživatel

#forzaČeši!

Reagovat
forma

DVACET,DVACET,DVACET

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira snad nedokázal přihrát a rychlostně jim taky nestačí. Když ho vidím, tak začínám měnit názor na Alonsa.

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe, to je hracik

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schürrle 2+1

Reagovat
smazaný uživatel

Jany chce ten zápas prehrať? Greguš s Hrošovským základ a Hamšík na lavičke....

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, Marek má zdravotné problémy, ale aj tak nemuseli byť obe tie lamky v základe, najlepšie ani jeden a v základe a mohli hrať Rusnák alebo Bero...

Reagovat
smazaný uživatel

*bez posledného "a"....

Reagovat
Grahf

Greguš na AM, ten toho vytvorí

Reagovat
smazaný uživatel

CM.

Reagovat
smazaný uživatel

Over na Angličany...

Reagovat
aither

Reagovat
smazaný uživatel

Vladko ďakujeme.

Reagovat
Grahf

a teraz čo spravili škriniar so škrtelom?

Reagovat
Greny

Goooool Maltaaa

Reagovat
QooBo

Wtf Škriniar to síce posral ale Škrtel to už úplne dodrbal

Reagovat
madridcan

VSS Kosice- Spisska Nova Ves bol lepsi zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Gregus ...to dnes bude este tazke..

Reagovat
smazaný uživatel

Skončí to 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

troch CM/DM tam dal Jano. Chyba, málo kreativity máme.

Reagovat
smazaný uživatel

ten stred je dost nudny, skoda, ze tam miesto Hamsika neskusil kludne Rusnaka/Bera

Reagovat
Grahf

Mak neviditetelný a kucka všetko stratil. škrtel už má žltú, tak čakám, kedy bude druhá.

Reagovat
QooBo

Neskutočne statický a nekreatívny stred zálohy máme dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Jano chod uz niekam s Hrosom a Gregusom. Tí hráči nemajú čo robiť v reprezentácii.

Reagovat
pistacik11

Otázka kto miesto nich, že

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka a Skriniar na DM.

Reagovat
nani92

Chlapci, bojovať!

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho, pls .

Reagovat
nani92

daj sa liečiť, "pán odborník"

Reagovat
smazaný uživatel

Neplač stále, Zajko Robinhko.

Reagovat
nani92

plačem a budem plakať, že sme sa nezbavili eštebákov a dokonca majú svojich nasledovníkov..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nerobím stb- acku činnosť a ani podobnú, Robinhko.

Reagovat
nani92

robíš alebo využívaš jej činnosť, ako Vladko M. vo výsledku to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

vieš viac ako ja.

Reagovat
nani92

o sebe áno...len dokedy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
ADM

Úlohu Nemca v našom systéme by som v živote nikdy nikde nechcel mať

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

Jany je tĺk v tomto. Načo tam dáva hráčov podľa akejsi hierarchie a nie podľa kvality a typologie .

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, je to škoda, ale ťažko im to vyčítať. Proste máme v zostave 10 atlétov a jedného futbalistu(Weiss), potom možno porazíme silnejšie tímy, ale so slabšími, kde treba hrať, je to trápenie...

Reagovat
smazaný uživatel

S Hrosovskym a Gregusom silné tímy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne, mám pravdu, Malta nie je silný tím .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak keď hentak chytá brankár, možno aj áno .

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale Hrošík proti Nemcom v príprave pre ME bol aký. On ešte má ako myslenie. Greguš je tiež len atlét.

Reagovat
smazaný uživatel

ako také*

Reagovat
smazaný uživatel

Priprava je bezpredmetna, v kvalifikácii a na ME hral vždy zle.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ešte možno Milan je celkom futbalista. Ale ak by sme mali ešte aspoň dvoch hráčov, ktorých silná stránka je kreativita/technika a nie výdrž a sila, tak by to vyzeralo inak.

Reagovat
Grahf

tak ten ich golman je klasa :)

Reagovat
nani92

no vy kokotkovia čo chceli dať Janka dole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

brankar

Reagovat
mithro

ten gol na ten polcas uplne sedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd jako prase

Reagovat
Knight_in_fire

Gol Lewandowskiego.

Reagovat
smazaný uživatel

V Polsku se plotí zlotem.

Reagovat
Knight_in_fire

A u vas - korunou. A krulestvi nemate. :P

Reagovat
smazaný uživatel

Však vaše zlato už maj Švýcaři.

Reagovat
Knight_in_fire

Nn, 9 ton je v banku v Londyne. Nikt se jednak z rządu po ne nekvapi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, v Londýně to je taky samej Bartek. Ale lepší než Ahmed Suleyman. A pár tun taky u nás na Broumovsko - Krkonošksu schovanejch. Však já ten vlas jednou stejně najdu.

Reagovat
Knight_in_fire

Gorzej, to bank, kontolowany przez Rotszyldów.

Reagovat
Knight_in_fire

40. minuta, z wolnego.

Reagovat
Knight_in_fire

Po pierwszej części tego spotkania całkowicie zasłużenie prowadzimy z drużyną Czarnogóry! Kapitalna bramka Roberta Lewandowskiego z rzutu wolnego pozwala nam myśleć o trzech punktach w tym niezwykle trudnym spotkaniu. Trzeba przyznać, że to Polacy są stroną dominującą. To oni zdecydowanie częściej utrzymują się w posiadaniu piłki i to oni więcej mają z gry. Co prawda Czarnogórcy mieli swoje okazje, ale dobrze dysponowany jest dziś Fabiański!

Reagovat
ADM

Kucka hráva v repre za trest?

Reagovat
Grahf

a ešte ho dá na krídlo, nie že by tam poslal normálneho krídelnika

Reagovat
Knight_in_fire

Obrana i remis.

Reagovat
Grahf

Kucka dnes na drogách, hraje jak ponocný a ešte dva zákroky na redku spravil.

Reagovat
Grahf

vďaka bohu, lebo zase taký kix tyvole

Reagovat
nani92

Skriňa skriňa..

Reagovat
Grahf

kedy vlastne kozák mieni nasadzovať mladých ako bero, lobotka, alebo rusnák?

Reagovat
ADM

v 86. minute

Reagovat
nani92

ked ti nebude jebať

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho, pls.

Reagovat
Grahf

bolí to?

Reagovat
nani92

ked čítam ludi ako ty? áno

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to prej budou mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Rusnák sa tých pár minút ukázal celkom dobre, Bero s Lobotkom majú ešte čas, záloha by nás mala teraz trápiť najmenej.

Reagovat
Grahf

to hej, aby sa vyrovnali esám ako greguš a hrošovský musia ešte vela makať

Reagovat
Emmett Brown

Nie je to vždy len o individuálnej kvalite ale aj o prinose pre mužstvo, viď Nemec...

Reagovat
Knight_in_fire

Piszczek gol nr 2 - 81. minuta. PISZCZEEEEEEEEEEEEK.

Reagovat
smazaný uživatel

Len tak, btw. spomina si niekto este na Farrugiu(ten co nam dal dnes gol) z posobenia v Spartaku?

Reagovat
mithro

nemec

Reagovat
QooBo

Nemec

Reagovat
QooBo

Škóti

Reagovat
smazaný uživatel

Piče, Nemec super, ale taký zbytočný zákrok . Spolu s Kuckom budú chýbať a mňa "teší", že zas bude hrať Hroso alebo Gregus .

Reagovat
Coutinho10

Scooootlaaaaaand

Reagovat
Steven666

hmm Nemec je kokot, toto bolo na úrovni Škrtelovej červenej

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Pri tom "druhom góle" Malty chápem že ho neuznal po ruke, ale prečo mu vlastne dal ČK? Teda nie že by mi vadilo...

Reagovat
smazaný uživatel

úmyselná hra rukou

Reagovat
smazaný uživatel

druha zlta

Reagovat
Knight_in_fire

I co, było na co popatrzeć?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele