Preview kvalifikace o postup na MS 2018 - čtvrtek 5.10.

05.10.2017, 08:36
Aktuality
Kvalifikace na světový šampionát do Ruska vrcholí a dnes si může zajistit postup několik týmů. Proti Slovinsku bude postup stvrzovat Anglie, jakýkoli bodový zisk ze Severního Irska zase pošle na turnaj Německo. Blízko jsou i Poláci, ti ovšem vedle vlastního úspěchu v Arménii potřebují o remízu ze souboje Černé Hory s Dánskem...
Skupina C
Ázerbájdžán - Česko  (čtvrtek 18:00)
Alespoň částečně napravit dojem z nepovedené kvalifikace mistrovství světa a získat důležité tři body do koeficientu. S takovými cíli nastoupí česká reprezentace ve čtvrtek v Baku k zápasu s Ázerbájdžánem, který stejně jako výběr trenéra Karla Jarolíma ztratil možnost postoupit na šampionát.

Český tým přišel o šanci na postup před měsícem po porážce 0:2 v Severním Irsku, ale stále má o co hrát. Vedle prestiže půjde v závěrečných zápasech o lepší nasazení do evropské kvalifikace a Ligy národů, která nahradí přípravné zápasy a bude také dodatečnou šancí dostat se na Euro.

Jarolímův tým je momentálně v žebříčku na 27. místě, a kdyby se mu podařilo dostat se na 24. příčku, hrál by v nové soutěži druhou a ne třetí ligu. "Při každé příležitosti se snažíme hráčům připomínat, že i když je kvalifikace ztracená, je o co hrát. I kdyby to byl přípravný zápas. Ale pořád je to kvalifikace a důležité body pro koeficient," uvedl Jarolím.

"Dostávali jsme ty indicie v mezičase mezi srazy. Už jsme dostali nějaké materiály a informace k tomu, o co hrajeme, co je dál ve hře. Takže všichni hráči to vědí a mají to v hlavách. Musíme prostě získat šest bodů, abychom udělali maximum pro to, co můžeme, abychom se dostali do lepší skupiny," řekl záložník Vladimír Darida

Češi v prvním kvalifikačním utkání s Ázerbájdžánem loni v říjnu remizovali v Ostravě 0:0 a momentálně jim v tabulce patří čtvrtá příčka o bod právě za čtvrtečním soupeřem. "Myslím, že budou hrát určitě odvážněji, že to nebude jen o obranném bloku. I proti Německu měli pasáže, kdy obranu vysunuli a snažili se Němce napadat už na útočné polovině. Možná ještě ve větší míře to může být s námi," dodal Jarolím.

Pro zápas v Baku se rozhodl udělat několik změn v sestavě. "Je pravděpodobné, že i na místě gólmana dáme šanci někomu z těch dvou (Pavlenka, Koubek), kteří doposud v kvalifikaci nechytali. A i do pole je pravděpodobné, že někdo, kdo ještě nenastoupil od začátku, bude hrát," uvedl Jarolím.

Zápas ve čtvrtek začne v 18 hodin a ani jeden z týmů do něj nevstoupí v nejlepším rozpoložení. Ázerbájdžán sice naposledy v kvalifikaci porazil 5:1 San Marino, předtím ale prohrál čtyři utkání za sebou se skóre 1:11. Oslnivou bilanci nemají ani Češi, kteří z posledních sedmi zápasů venku čtyři prohráli a zvítězit dokázali pouze v San Marinu.

"Naším cílem je skončit před Čechy na třetím místě, což by byl skvělý úspěch. Ale čeká nás hodně náročný soupeř, jehož postavení v tabulce rozhodně neodpovídá jeho kvalitě. Podle mého názoru jsou totiž Češi lepší než Severní Irsko," uvedl kapitán Rašat Sadygov.

"Hodně jsme hru českého týmu analyzovali. Má ve svém středu technické a velmi disciplinované hráče. Čeští hráči hrají v různých evropských klubech, mají větší zkušenosti. Ale my se chceme rozloučit s domácími fanoušky výhrou," dodal chorvatský trenér Ázerbájdžánu Robert Prosinečki.
Ázerbájdžán - pravděpodobná sestava:
K. Agajev - Mirzabekov, B. Gusejnov, Sadygov, Pašajev - D. Gusejnov, Garajev, Almeida - Ismajlov, Šejdajev, Nazarov.
Česko - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Brabec, Bořil - Sýkora, Darida, Barák, Dočkal, Jankto - Krmenčík.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 3.43 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Severní Irsko - Německo  (čtvrtek 20:45)
Suverén skupiny C jede do Belfastu, aby v souboji s domácím celkem definitivně potvrdil svůj postup. Němcům stačí k postupu jediný bod, ale proč si trhat vlastní rekord? Tradiční velikán evropské kopané totiž ještě ani jednou body neztratil.

Je to hodně suverénní jízda, co předvádějí svěřenci trenéra Joachima Löwa. Osm výher z osmi možných drží favorizované Německo na prvním místě s 24 body na kontě. Především ofenzivní síla německého celku musí soupeřům nahánět hrůzu, neboť Němci už nasázeli svým soupeřům neuvěřitelných 35 branek!

K tomu přidali skvělou práci v obraně, která se pyšní pouhými dvěma inkasovanými góly v osmi duelech. Německou jízdu perfektně doložil poslední zápas skupiny, v němž se Löwovi svěřenci utkali s Norskem. Vlastně to ani žádné utkání v pravém slova smyslu nebylo, spíše se jednalo o masakr Norů. Němci jim totiž nasázeli hned šest branek a čtyři z nich stihli dát už v prvním poločase.

Mezi zápasy si Němci zvládli střihnout ještě prezenci v Konfederačním poháru, kde také slavili první místo a zisk poháru ve finále na Chile. Zkrátka jsou Němci ve formě a nehodlají zpomalovat. Rovněž historicky jsou němečtí hráči mnohem úspěšnější než Severní Irové. Vyhráli také v prvním vzájemném klání v tomto kvalifikačním cyklu, kdy ovládli domácí duel v Hannoveru díky bleskovému úvodu. Nejprve se trefil Julian Draxler a jen o tři minuty později zaznamenal další trefu také Sami Khedira, přičemž hosté se netrefili ani jednou.

Teď se ale o to musí pokusit, protože stále sní o tom, že Němcům přeberou první místo. To je ale docela pohádkové přání, protože k tomu musí zvládnout několik věcí. Nejprve musí sami porazit Němce. Pak ale musí také zvládnout obdobným způsobem zápas proti Norsku. A co je nejméně pravděpodobné, Němci by museli v posledním utkání prohrát s Ázerbájdžánem, což zní opravdu jako sci-fi.

Tým trenéra Michaela O‘Neilla tak mnohem spíše bude hrát play-off, v němž se může stát leccos. Druhé místo totiž už Severním Irům nikdo nevezme. Ázerbájdžán na ně totiž ztrácí už devět bodů a navíc hraje s Českem. Právě nad ním v minulém kole domácí Irsko vyhrálo, když se jako jediní trefili Johnny Evans s Chrisem Bruntem. Irové doma Němce porazili za celou svou historii jen jednou, ale to už je opravdu dlouhá doba. Jednalo se totiž o rok 1982!

Od té doby se jim nedaří, což by možná rádi napravili právě nyní. To potvrzuje také defenzivní univerzál Johnny Evans: "Máme před sebou duel se skvělým soupeřem, možná s tím úplně nejlepším. Chceme se ale poprat o zázrak a věříme, že při určitých okolnostech by se nám mohl podařit. Každý z nás je odhodlán odevzdat maximum a doufáme, že si Němci vyberou slabší chvilku. Pomoci by nám určitě mohla domácí kulisa," míní někdejší produkt Manchesteru United.

Jedním z tahounů ofenzívy Německa je Lars Stindl. Zkušený hráč Borussie Mönchengladbach před duelem s Iry poznamenal: "Samozřejmě nás láká ta představa vyhrát deset utkání z deseti. Víme ale, že domácí hráči budou hodně odhodlaní a rozdíl v tabulce není zase takový. Nesmíme proto polevit ani na minutu, ale naopak ukázat se v plné síle. Hlavním cílem jsou tři body," míní Lars Stindl.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.82 - 5.51 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
San Marino - Norsko  (čtvrtek 20:45)
Norsko se v posledních dvou zápasech kvalifikačního cyklu pokusí zaujmout v tabulce alespoň nejlepší možné postavení, kterým je nic neřešící třetí příčka. Na půdě San Marina bude jednoznačným favoritem a povinné tři body by mu měly pomoci posunout se výše. Domácí trpaslík se pokusí překvapit a třeba urvat své první body ve skupině.

Norové vůbec nezvládli první polovinu kvalifikace a prakticky si zabouchli vrátka hned na začátku. Dosud skolili pouze před vlastními fanoušky jen nynějšího protivníka a Ázerbájdžán a remizovali s Českou republikou. Inkasovaný šestigólový debakl z minulého zápasu na půdě Německa jen potvrdil, že si seveřané ani zdaleka nezasloužili postoupit.

Na body zvenku tak svěřenci trenéra Larse Lagerbäcka stále čekají. "Teď je důležité, abychom zbylé dvě utkání zvládli. Protože potřebujeme mít dobré postavení v Lize národů," myslí do budoucna švédský stratég. "Byla by nevýhoda být v Lize národů ve slabší skupině. Měli bychom být o level výše, abychom se kvalitním střetnutím přizpůsobili."

Lagerbäck ve funkci nahradil na začátku roku Pera-Mathiase Högmu, jenž byl po mizerných výsledcích odvolán loni v listopadu. Ani příchod zkušeného Švéda ale příliš nepomohl nastartovat norské mužstvo. V tuhle chvíli tak příprava jednoznačně směřuje k budoucí kvalifikaci, v níž se poperou o evropský šampionát.

Na velký turnaj Norsko čeká od roku 2000. Bude tomu skoro dvacet let, co reprezentace v podstatě jenom strádá. "Trpělivost a udržení rytmu bude v tomhle duelu klíčem k úspěchu," taktizoval Lagerbäck, jenž věří, že se podaří svazu ještě domluvit do konce roku nějaké přátelské utkání. "Jednáme, ale zatím není nic jisté."

San Marino během osmi kvalifikačních utkání vstřelilo pouhé dvě branky, jednu z nich přitom právě Norsku, opět nebude mít co ztratit. Jeho největším skalpem za posledních několik let je uhraná remíza s Estonskem z roku 2014, od té doby jinak už devatenáctkrát v řadě padlo. Na jeho posledním místě v tabulce se již nic změnit nemůže.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 19.20 - 1.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo880035:224
2.Severní Irsko861116:219
3.Ázerbájdžán83148:1210
4.Česko823310:99
5.Norsko82158:167
6.San Marino80082:380
Skupina E
Arménie - Polsko  (čtvrtek 18:00)
Vedoucí Polsko má další šanci odskočit svým pronásledovatelům, z nichž nejaktivnější jsou Dánsko a Černá Hora. Los mu tentokrát nadělil cestu do Arménie, která sice má pověst houževnatého soupeře, ale na výsledcích to často není vidět.

Polsko je považováno za velkého favorita skupiny E a zatím se mu daří tuto premisu naplňovat. Poláci se usadili na prvním místě tabulky a vedou ji o tři body před druhým Dánskem a třetí Černou Horou, které od sebe dělí jen skóre. Do konce zbývají dva duely a o konečných postupujících se rozhodně právě mezi nimi. Arménie už je dávno mimo hru.

Její výsledky jsou spíše tragické, neboť za celou dobu kvalifikace dokázala až dosud uhrát jen šest bodů. Příčiny můžeme hledat především v obraně Arménie, protože ta dosud inkasovala už hrozivých 19 branek. Pět gólů jí nadělilo Rumunsko a po čtyřech dostala od Dánska s Černou Horou. Útěchou může Arménům být alespoň fakt, že když hráli Poláci v Jerevanu naposledy, domácí dokázali jejich střelce udržet na uzdě a v roce 2007 vyhráli!

Naposled to ale taková sláva nebyla a Polsko si doma se soupeřem poradilo. Opět to ale byla houževnatá Arménie, která Polákům dělala velké potíže. A to jednak proto, že ve druhé půli srovnal na 1:1 Marcos Pizzelli, a jednak proto, že až do 94. minuty drželi Arméni onu remízu. Poláci ale mají ve svých řadách střelce Roberta Lewandowskiho, který opět zasáhl a stal se rozdílovým hráčem.

Na svého útočníka Poláci hodně spoléhají a to ukazuje i fakt, že právě Lewandowski je druhým nejlepším střelcem evropské části kvalifikace, třetím celkově. V tuto chvíli mu zbývají jen dva zásahy na prvního Cristiana Ronalda se čtrnácti brankami na kontě. Aby se Polsko radovalo z jistého postupu, musí vyhrát nad Arménií a ještě navíc doufat, že Dánsko bude s Černohorci hrát nerozhodně.

Pouhý bod z tohoto utkání by Polákům zajistil přinejhorším druhé místo, ale hráči doufají ve vítězství. Dokládá to obránce Kamil Glik, který prozradil: "Máme před sebou finiš naší skupiny a právě teď musíme do utkání dát maximum. Každý tady se pokusí udělat co nejvíc, abychom si s předstihem zajistili postup. Už jsme s Arménií hráli a víme, že to nebude jednoduché. Sami sobě ale věříme a doufáme, že potěšíme naše fanoušky," dodal zkušený stoper.

Polsku bude nadále chybět opětovně zraněný střelec Arkadiusz Milik, který si v lize poranil i druhé koleno. Právě on byl prvním úspěšným střelcem v minulém kvalifikačním utkání proti Kazachstánu, který domácí vyhráli 3:0. Arménie naopak dostala dokonce čtyři góly od Dánska.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.60 - 6.12 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Černá Hora - Dánsko  (čtvrtek 20:45)
Černohorci doma hostí Dánsko v souboji dvou týmů se stejným počtem bodů na kontě. Prvním týmem tabulky je Polsko a staré přísloví říká, že když se dva perou, třetí se směje. Pokud by tento duel skončil remízou, pak by právě první Poláci z něj měli největší radost.

Skončili by totiž na prvním místě a ovládli skupinu. Dánsko i Černá Hora ale udělají maximum pro to, aby se něco podobného nestalo. Oba týmy mají vzácně vyrovnané statistiky, protože oba inkasovaly sedmkrát a oba vstřelily 18 gólů! Když se tyto týmy utkaly naposledy, šťastnější byli Černohorci. Ti totiž vykradli Kodaň díky pouhé jediné trefě, kterou měl po půlhodině na svědomí Fatos Bećiraj.

Teď by Dánsko rádo Černé Hoře oplatilo podobnou mincí a pokud chce získat druhé místo s vyhlídkou na zápasy play-off, musí zvítězit. Nechce totiž spoléhat na poslední kolo a duel s Rumunskem. Domácí pak jsou v ještě složitější situaci, neboť je v posledním klání čeká právě lídr z Polska, což by pro Černohorce nemuselo vůbec skončit dobře.

Černohorci zabrali a poslední tři duely vyhráli. Naposledy jen těsně, protože k výhře nad Rumunskem jim stačila jediná branka střelce Stevana Jovetiće. A právě někdejší hráč Interu Milán či Sevilly říká: "Jsme odhodláni bránit co nejlepší možný výsledek a uhrát před našimi diváky výhru. Nic jiného od duelu s Dánskem nechceme a nesmíme si ani připouštět neúspěch. Tohle je pro nás možná klíčové utkání a my jej musíme zvládnout. I když má soupeř kvalitu, my se nebojíme," hlásá hvězdný kanonýr Jovetić.

Dánsko je na tom obdobně a také tento severský celek je ve vynikající formě. Radost mu dělají především jeho útočníci, protože ve dvou posledních duelech pokaždé nastříleli čtyři branky. Naposledy vyhráli 4:1 nad Arménií, ačkoli s ní velmi brzy prohrávali. Výhodou hostujících Dánů navíc je fakt, že mají kompletní kádr. Černohorcům bude v Podgorici naopak scházet důležitý článek jménem Fatos Bećiraj.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.30 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rumunsko - Kazachstán  (čtvrtek 20:45)
Zapomenout na neúspěšnou kvalifikaci a pod novým vedením se soustředit na budoucí, takové jsou jasné vize rumunského nároďáku, jenž ve skupině bude v závěrečných dvou kolech hájit aktuální čtvrtou příčku. V cestě mu nyní bude stát dosud nejslabší účastník. Kazachstán zatím jako jediný stále čeká na tříbodový výsledek.

Rumunskému svazu v tomto cyklu jednoduše nevyšla sázka na historicky druhého zahraničního trenéra. Tím prvním byl na krátkou chvíli ve třicátých letech minulého století Josef Uridil z Rakouska. A i když Christoph Daum vydržel přece jenom o něco déle, ani zdaleka nebude mít na tohle angažmá nejrůžovější vzpomínky.

Němec se prostě s rumunským fotbalovým prostředím úplně nesžil. Mužstvo pod jeho velením nedokázalo vítězit, brzy se dostal do nemilosti fanoušků i samotných médií. O jeho odvolání se v podstatě vehementně diskutovalo už před měsícem, definitivně mu pak srazila vaz klíčová porážka v Černé Hoře, která znamenala konec nadějí na světový šampionát.

Nový trenér se nehledal příliš dlouho. Stal se jím teprve jednačtyřicetiletý Cosmin Contra, který už ale má zkušenosti s koučováním ve Španělsku či Číně. Na nabídku kývl ihned. "Splnil se mi sen," rozplýval se. "Doufám že nezklamu ty, kteří ve mně věří. Jsem plně přesvědčený o tom, že se můžeme účastnit EURO 2020."

Ne že by Rumunsko ve skupině nějak vyloženě strádalo nebo zbytečně ztrácelo, ale důležitá klání prostě nedokázala urvat ve svůj prospěch. Pro Contru už je ale vše minulostí. "Zjistil jsem, že v týmu je dobrá atmosféra. Na tréninku hráči chápali, co po nich chci. Začínáme prostě novou cestu národního týmu," vyhlížel budoucnost.

Kazachstán uhrál v osmi utkáních jen dva body, oba v domácím prostředí, paradoxně však s lídrem z Polska a právě s Rumunskem. Jenže od konce listopadu loňského roku se dostal do výsledkové krize a už šestkrát v řadě prohrál. Velkým problémem je aktuálně defenzíva, hned třikrát v jednom utkání inkasoval za toto období celkem v pěti případech.

Contra si uvědomuje, že je potřeba zvládnout i tenhle na oko nic neřešící duel, jelikož jeho mužstvo potřebuje mít dobrou pozici během losování Ligy národů. "Musíme zůstat ve třetí výkonnostní skupině," vytyčil si jasný cíl. "Pro nás to bude důležitý závěr kvalifikace. Také v těch zápasech musíme najít motivaci k vytvoření nové generace."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.14 - 13.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko861118:1119
2.Dánsko851218:716
 Černá Hora851218:716
4.Rumunsko82338:89
5.Arménie82068:196
6.Kazachstán80264:222
Skupina F
Anglie - Slovinsko  (čtvrtek 20:45)
Angličané ve svém téměř posvátném stánku ve Wembley uvítají Slovince a budou doufat, že si vyslouží definitivní postup ze skupiny. K tomu potřebují bodovat a zároveň doufat, že druhé Slovensko ve svém duelu nezvítězí.

Slovinci se snaží dostat na druhou příčku tabulky skupiny F a chybí jim k tomu bod. Zároveň ale musí doufat, že Slovensko udělá chybný krok a umožní jim dostat se vzhůru. Především ale mají Slovinci před sebou lídra skupiny, s nímž se bude hrát hodně těžko. A aby toho nebylo málo, na záda jim dýchá neohrožené Skotsko, které má stejný počet bodů.

Pokud Angličané doma vyhrají, oficiálně si budou moci zajistit vstupenky na mistrovství světa v Rusku. Pokud se jim to ale nepovede, musí nutně vyhrát v posledním kole proti Litvě. A na to nehodlá ambiciozní celek spoléhat. Inspirovat se budou chtít v minulém vzájemném duelu se Slovinci, protože v něm pochopili, jak těžko se s nimi hraje.

Utkání ve Slovinsku skončilo bez branek a Anglii to plány trochu zkomplikovalo. Tenhle výsledek čekal málokdo i proto, že Angličané dosud vždy nad Slovinci vyhráli. Že se Slovinci nemíní vzdávat, to dali najevo v minulém kole, kdy narazili na Litvu. Ta ale na jejich odhodlání žalostně nestačila a odnesla si čtyři branky ve vlastní síti, zatímco Slovinci zůstali nepřekonáni. Dvěma góly z penalty se o to přičinil také Josip Iličić.

Angličanům se poslední kolo povedlo na jedničku, protože dokázali o jeden gól porazit ambiciózní Slováky. A to přesto, že se právě Slováci dostali jako první do vedení po brance Lobotky. Domácí barvy museli zachraňovat mladíci Eric Dier a Marcus Rashford. Dokonce samotný Harry Kane vyšel začátkem září naprázdno, což u něj není zvykem. Mladý Angličan zažil především v posledních dnech skvělé chvíle.

Opora Tottenhamu Hotspur je ve výjimečně dobré formě, což potvrdila dokonce třinácti góly! Všechny vstřelil Kane v září a doufá, že na ně naváže také proti Slovinsku. "Teď prožívám něco úžasného, je skvělé cítit tu podporu a optimismus. Daří se mi po všech stránkách a budu velmi rád, když další trefy přidám také v barvách mé země. Své góly bych ale klidně vyměnil za týmový úspěch, který je vždy na prvním místě," vyjadřuje střelec Harry Kane.

Angličané budou bez mladého záložníka Delleho Aliho, který v minulém klání směřoval k sudímu vulgární gesto, za což nebude moci do utkání nastoupit. Slovinci budou víceméně kompletní, menší zdravotní potíže měli v posledních dnech pouze Rajko Rotman a Amedej Vetrih. Pro úplnost ještě dodám, že utkání dostal na starost zkušený německý sudí Felix Zwayer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.13 - 9.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Malta - Litva  (čtvrtek 20:45)
Kvalifikace o světový šampionát v Rusku vyvrcholí závěrečnými dvěma koly na konci tohoto a začátku příštího týdne, Malta ani Litva už nemají sebemenší šanci. Domácí výběr v dosavadních osmi zápasech nezískal ani bod a je jasně poslední s hrozivým skóre 2:21, nyní se pokusí získat premiérové body proti Litvě. Ta je na pátém místě skupiny F s pěti body a své umístění už vylepšit nemůže, neboť na čtvrté Skotsko ztrácí devět bodů.

Malta se ještě za určitých okolností může dostat na pátou příčku, jenomže k tomu potřebuje zvítězit proti Litvě a pak na Slovensku, což příliš reálné není. Jeden z trpaslíků evropské části kvalifikace měl nejblíže k bodům doma se Slovinskem (0:1), jinak prohrával o dva góly a více. Nejvyšší porážky utrpěl od Skotska (1:5) a Anglie (0:4). Litevci zažili skvělý vstup, poté však prohráli pětkrát po sobě.

Nejprve doma remizovali se Slovinskem (2:2), následně získali cenný bod také ve Skotsku (1:1). Svého čtvrtečního protivníka zdolali 2:0, od této chvíle ale nebodovali. Dvakrát nestačili na Slovensko (0:4 a 1:2), podlehli Slovinsku (0:4) i Skotsku (0:3) a příliš šancí nedostali ani v Anglií (0:2). Tristní je hlavně bilance vstřelených branek, pouze jeden gól z pěti střetnutí je opravdu velmi málo.

Malta by chtěla navázat na přátelský zápas s Litvou z roku 2015, kdy na domácím stánku zvítězila v poměru 2:0. "Našim cílem je získat alespoň jeden bod a vzhledem k tomu, že na závěr hrajeme proti Slovensku, které bojuje o MS, tak chceme uspět teď proti Litvě. Bude to těžký zápas a za favority považováni nejsme, na druhou stranu šance i na případné vítězství rozhodně existuje," uvedl italský trenér Malty Pietro Ghedin.

Ten se navíc musí obejít bez několika opor, kvůli zranění nebyli povoláni útočníci Mifsud s Farrugiou a ani záložník Kristensen. Hostující kouč Edgaras Jankauskas varuje před podceněním soupeře. "Bojujeme o čest a koeficient, prohrát určitě nehodláme. Malta sice nemá tak vysoké kvality jako další protivníci v naší skupině, na druhou stranu několikrát prokázala své kvality a může s námi držet krok," řekl dvaačtyřicetiletý rodák z Vilniusu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.22 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Skotsko - Slovensko  (čtvrtek 20:45)
Slovensko je na druhém místě za Anglií a stále pomýšlí na první místo. Přesto si stále musí hlídat záda, protože na něj dotírá třetí Slovinsko a rovněž další tým v pořadí, Skotsko. Právě na jeho půdě by Slováci chtěli rozhodnout o svém osudu.

Shrňme si krátce před začátkem poslední fáze celkovou situaci ve skupině F. První Anglie hostí doma Slovinsko, které se nachází na třetím místě tabulky. Druhou příčku hájí Slováci, kteří na Albion ztrácí jen pět bodů. Duo Slovinsko - Skotsko ale na Slováky ztrácí jen jediný bod, což celou situaci činí ještě zajímavější. A právě tyto čtyři týmy se v dalším kole postaví proti sobě.

Slovensko si zajistí druhé místo v případě výhry nad Skoty a zároveň tehdy, pokud Slovinsko v Anglii prohraje. Ani Skotsko není bez šancí a jeho hráči to dobře vědí. V minulém kole se Skotům povedlo vyhrát o dvě branky nad Maltou, čímž dobře navázali na své vítězství proti Litvě. V obou duelech navíc udrželi čisté konto, což se jim proti Slovensku bude těžko hájit.

Skotsko má velké potíže především s absencemi, protože mu schází tři důležití hráči. Jmenovitě se jedná o Stuarta Armstronga, Scotta Browna a Matta Ritchieho. Manažer Gordon Strachan ale týmu přesto věří. "Chybí nám hodně důležití hráči, to je pravda. Ale v záloze jsme opravdu silní a jsem přesvědčen, že vybereme kvalitní náhrady. Povolali jsme hráče, kteří mají skvělou aktuální formu a umí si poradit s velkými zápasy. Navíc máme skvělé hráče již nyní a jsme zkušeným týmem. I když mají Slováci velkou kvalitu, rozhodně se nebojíme."

Tvrzení je to poměrně odvážné, když vezmeme v úvahu poslední vzájemný duel těchto dvou zemí. Odehrál se v polovině října minulého roku v Trnavě a pro hostující Skoty to možná až dost překvapivě nedopadlo dobře. Dvě branky zaznamenal Róbert Mak, jednou se trefil Adam Nemec a brankář Matúš Kozáčik zůstal nepokořen, protože jeho obrana pracovala velmi dobře.

Pro Skoty hovoří pověstná atmosféra, protože duel se odehraje na národním stadionu v Hampden Parku. A tamní fanoušci dokáží hnát své miláčky k neuvěřitelným výkonům. Hostující Slováci potřebují hrát na sto procent a to po celou dobu utkání, pokud chtějí získat druhé místo. Po předposledním kole kvalifikačního cyklu může být už rozhodnuto.

Slováci třikrát za sebou v roce 2017 vyhráli, když porazili Maltu, Litvu i Slovinsko, ale minule jim forma nevydržela. Nechali si totiž odskočit domácí Anglii, která Slovensko zdolala poměrem 2:1. A to přesto, že Slováci od třetí minuty vedli zásluhou branky Stanislava Lobotky. Nakonec ale Angličané ve Wembley otočili průběh zápasu a díky brankám Erica Diera s Marcusem Rashfordem se jim povedlo získat tři důležité body.

Klíč k vítězství je možné nalézt jen v poctivé práci, což ví i velezkušený univerzál Ján Ďurica. Před duelem se Skoty v rozhovoru pro média prohlásil: "Někdo si možná myslí, že po tom prvním utkání jsme favorité, ale bude to velmi těžké. Oni hrají doma, ve skvělé atmosféře a na to se musíme připravit. Musíme odevzdat stejně bojovné výkony jako proti Slovinsku nebo Anglii, i když jsme tam prohráli, ale musíme do toho dát všechno i ve Skotsku," uvědomuje si zkušený veterán.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.18 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie862016:320
2.Slovensko850314:615
3.Slovinsko842210:414
4.Skotsko842214:1014
5.Litva81256:185
6.Malta80082:210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (370)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ja si myslim, ze to skonci 1X, pripadne 2. v kazdom pripade bude dolezite vychadzat zo zabezpecenej obrany, s rozoohravkami po kridlach aby kridelnici mohli vertikalnymi aj horizontalnymi diagonalnymi nahravkami nachadzat pozicne etablovanych hrotovych utocnikov, ktori nebudu mat problem sa prestrikovat cez rozhodenu obranu supera a pohodlne skorovat do svatyne domacich. dolezitym faktorom, dovolim si tvrdit, ze kardinalnym imperativom, bude prehustenie stredu pola a napadanie hracov supera v dvojiciach, pricom hraci musia byt mentalne flexibilni natolko aby periferne vnimali subtilne zmeny v taktickych vzorcoch skotskej ekipi a dokazali sa na ne pruzne adjustovat.

Reagovat
santini

nazdar Laci - vecer komentujes?

Reagovat
smazaný uživatel

iba by som vytkol, že výraz "hrotoví útočníci", tj množné číslo určite neobstojí....

Reagovat
smazaný uživatel

ostro a kategoricky sa kajam za formalne nepresnosti, ktorych som sa dopustil pri kreovani vyssie uvedeneho prispevku. ocenim pan kolega vase blahosklonnost a pochopenie tejto mojej chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
santini

ako bolo spomiinane v komentari nado mnou - moze to skoncit bud 1X alebo 2... na druhej strane - vsetci vieme, ze lopta je gulata, takze by som nevylucoval ani iny vysledok

Reagovat
smazaný uživatel

a urcite je potrebne zvazit aj globalizaciiu a to, ze futbal sa vyrovnava a dnes uz prakticky niet slabych superov. dolezite je, aby v satni bola vyborna nalada a hraci sa futblaom bavili.

Reagovat
janinho

neviete niekto ci zapas zacina od 0:0 a ci nahodou nezacina 11 proti 11tim?

Reagovat
oli9

Fakt si myslíte že řerná hora doma porazí dánsko ? NA horu a slováky luxusní kurzy

Reagovat
smazaný uživatel

"vedle prestiže půjde v závěrečných zápasech o lepší nasazení do evropské kvalifikace a Ligy národů"

nie je vlastne vyhodnejsie v lige narodov byt nasadeni co najnizsie?

Reagovat
OnderCZ

Někdy ano, někdy ne. Nejde to říct takhle jednoznačně. Z těch vyšších skupin zase spousta týmů postoupí přímo z kvalifikace.

Reagovat
suldik

dúfam že to je len pracovná verzia športu a ten weiss tam nebude

Reagovat
smazaný uživatel

miesto weissa tam bude Greguš

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss bude dufam doma na gauci...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Xaviercreus

Co je se Škriniarem?

Reagovat
smazaný uživatel

Vykartovany.

Reagovat
Xaviercreus

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Orlandiiik

Proč hraje Ox doprdele ?

Reagovat
SpecialOne

Ono to do očí bije, ale koukni na lavičku, ta soupiska Anglie je prostě těžká bída

Reagovat
Mimalu

to nic nemění na tom, že s jeho výkony neměl být ani v nominaci

Reagovat
smazaný uživatel

Sa čudujem, že neodmietol nastúpiť, keď bude hrať na krídle, keď on je stredný záložník...

Reagovat
Greny

OT: Prej Atletico odmitlo prodat listky fanouskum Barcelony

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Lol Skotsko ty růžový dresy

Reagovat
Coutinho10

doma to fakt nechapu

Reagovat
oli9

Reagovat
Coutinho10

to sou sance

Reagovat
Greny

Kucka

Reagovat
Greny

tak to byl Hamšík

Reagovat
Greny

tak oba si nechaji dat zbytecnou zlutou

Reagovat
Coutinho10

hahaha Mak

Reagovat
Grahf

toten rozhodca jaký mariáš hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Makinho

Reagovat
Grahf

Mak je kokot každopádne, toto spraviť keď má žltú je na trest.

Reagovat
Greny

to je kreten

Reagovat
Coutinho10

co zkousi twl

Reagovat
Greny

toto by nenapadlo ani Krmencika

kazdopadne rozhodci

Reagovat
Coutinho10

j tohle by se ani u nas v lize nestalo dobre to videl a nebal...super

Reagovat
Spasitel

Mak to je kkt proste ...

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Greny

to jeste pujde Kucka uvidis

Reagovat
Kixi Syhimour

Mak

Reagovat
Nikikrew

Mak ty si fakt mega curak

Reagovat
Hokaido

Ten komentátor na slovákách. MILORAD MAZIC NÁS OSLABIL!!!

Reagovat
Greny

Reagovat
samson192

Reagovat
havrys99

Srbi blbí...

Reagovat
Coutinho10

oni bavej vzdycky...i studia maj dobry

Reagovat
smazaný uživatel

strašně nezaujatí hlavně při zápase s Anglií a kecy o konspiraci

Reagovat
Coutinho10

jojo nejvic me bavi ten Laco

Reagovat
vladis271

Ano co vravis na studio? Tiez konspiracie? Co to splietas ?

Reagovat
Coutinho10

myslim obecne Laco...dnes v celku objektivni

Reagovat
smazaný uživatel

raději je moc nesleduji..stačí mi ti naši

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem vyšel z koupelny a z obýváku řev od taty:"Ten Srb ty Slováky řeže!" Chvíli jsem myslel, že byl spáchán teroristický útok srpem a to v přímém přenosu.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
vladis271

Obcas sa stane, ze aj tak blizke jazyky maju urcite vyrazy. Ktore druha strana nepochopi. Toto je od vas cisty misunderstanding.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem, keby sa ostal valat na zemi, ale on sa hned postavil a hral dalej..

Reagovat
nani92

skúsil to, rozmyslel si to, ale najskôr to skúsil

Reagovat
Hokaido

Uvědomil si to a zkoušel to ještě napravit. Rozhodčí rozhodně mohl být citlivější, i když si to v pohodě obhájí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mak

Reagovat
smazaný uživatel

Slovanista sa nezapre, cisty kkt...

Reagovat
EXoRcIsT

Mak ty falat kokota si mal loptu naco si sa hadzal si ju mohol potiahnut a davat obstrelit do prazdnej ty kus chuja

Reagovat
smazaný uživatel

Veď sa postavil a hral ďalej, nepýtal si faul. Toto je tak typické pre týchto zobrackych rozhodcov z krajín ako Srbsko dpc. Nechápem čo taký žobráci majú pískať vrcholové zápasy...

Reagovat
Greny

sorry ale jasna zluta

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale naštuduj si pravidlá...

Reagovat
Shevchenko

Sorry ale drž pysk

Reagovat
havrys99

co teda píšou pravidla o tomhle?

za mě pokus o oklamání rozhodčího = žlutá karta, NVK

Reagovat
Greny

Reagovat
Greny

nesportovni chovani hrace - pokusil se oklamat rozhodciho , pocita se tam simulace nafilmovanim padu, nebo i zvyrazneni kontaktu se souperem , kdy kontakt ma rozhodciho primet k odpiskani nedovoleneho zakroku kdekoli na hristi bude to kolem stranky 118

Reagovat
havrys99

taky rozhodčí?

Reagovat
Greny

no ted teda moc nepiskam, ono to jde vsechno blbe stihat, fotbal, piskani, mala kopana ...

Reagovat
havrys99

aspoň o někom tady budu vědět, kdo nebude mluvit jen tak do větru

Reagovat
smazaný uživatel

Čiže keď sa hodím na zem a potom postavím a hrám ďalej automaticky žltá? Futbal je v piči kôli rozhodcom ako si ty, ktorý si to hneď zaraďujú do nešportového správania...

Reagovat
Greny

vzdyt to byl jasnej pokus nasimulovat penaltu, on se chtel i otocit na sudiho pak mu doslo co udelal, nechapu proc ho obhajujes je to jeho blbost a byl po zasluze potrestan

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal je v pici kvuli kokotum, co se hazou na zem aby ziskali penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Pýtal si penaltu. Mazic je kvalitný rozhodca.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, postavil sa hned, ale naco padal, ked sa nedotkol???

Reagovat
smazaný uživatel

*ho

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
nani92

Toto je presne typický žebrácky komentár z krajín ako Slovensko či Srbsko, ktorí majú v hlaváach, že im každý ubližuje

Reagovat
smazaný uživatel

Vyber si ten kokot z huby lebo nic ti nieje rozumieť

Reagovat
nani92

ty si drsný chlapček, pozor na teba, ešte drsnejšie slovíčka nepoznáš? ja viem že áno, odviaž sa, pod, ideš!

Reagovat
oli9

co to meles ..jasna zluta ...jednou to chcete trestat..pak zase ne ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vladis271

Ja mu mam skor za zle tie karty pre hamsika a kucku(?).to bola kokotina od neho.

Reagovat
branik85

Kucka nema kartu, mazic ju zrusil

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsikova úplne jasná. Véd držal píšťalku vo vzduchu a signalizoval, že rozohra sa na signal a Hamsik to rozohral. Jeho chyba.

Reagovat
Emmett Brown

Jasná žltá

Reagovat
janinho

prosím povedz ze standujes... 2 jasne zlte pre dementa!

Reagovat
smazaný uživatel

Velavravny nick

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že aj v robote fandíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na telefóne som sa netrafil

Reagovat
smazaný uživatel

Ok .

Reagovat
nani92

takto to dopadne, ked nie je Weissinho v základe

Reagovat
vladis271

Kkt by sme boli pekne vpici teraz. Redka a k tomu na ihrisku eeiss.

Reagovat
Shevchenko

Slováci už nezvládají Škoti blbí

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, vidíme sa v play off, ohľadom wait...

Reagovat
Shevchenko

Oh wait...

Reagovat
vladis271

Ano? Kde? Kto na stv sa stazoval na makovu redku?no daj ty hrdina.

Reagovat
Shevchenko

Ježiš uklidni se

Reagovat
Shevchenko

Takže Merčiak to nakonec nezvládl a ke konci spustil potok slz ty hrdino

Reagovat
smazaný uživatel

kuco pekne. treba skúšat

Reagovat
Greny

proč vlastne neni v repre Stoch ?

Reagovat
nani92

lebo je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Shevchenko

Se tam ti egoisti navzájem nesnesou.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni sa práveže znesú až moc dobre. Neznesie ho Kozák.

Reagovat
Shevchenko

To je taky egoista

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sorry, ale čo by ste za takých egoistov dali vy... Kedysi slávna Česká reprezentácia, ktorej som fandil na Euru v Portugalsku je v peknej prdeli, a ty tu ideš provokovať... Áno niektorý sú možno namachrovaný až príliš ale to isté platí aj pre vašich hráčov, naši aspoň hrajú pekne a snažia sa, a aj tréner je podľa mňa lepší ako u vás...Zbytočné provokácie...

Reagovat
Shevchenko

já nikoho neprovokuju, jenom říkám že Kozák je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

sám si kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Ublížil jsem ti?

Reagovat
smazaný uživatel

Čo komentár to proti nám... buď hráčom či trénerovi... a vieš aj udať nejaký rozumný dôvod prečo je Kozák kkt?

Reagovat
Shevchenko

Protože se tak chová, strašný cholerik se kterým bych měl problém se pobavit i v hospodě.

Reagovat
oli9

mame proste hluche roky....vas to taky potka...bohuzel nemame tolik kvlaity jako spanele nebo nemci abysme se tam drzeli porad

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja nikde nepíšem, že my budeme navždy lepší ako vy... Ale takisto nemám nutkanie komentovať pod článkom ktorý bol o Českej repre, keď hrala, tak negatívne a sproste ako napríklad on... A hlavne v situácii keď vo vašej repre je momentálne o dosť horšia situácia ako v našej...A ako ukázalo EURO 21 tak aj v blízkej budúcnosti ste natom horšie ako my... Proste možno sa mýlim ale mne to prišlo ako prosté provokovanie a závisť v momentálnej situácii..úplne zbytočne... Radšej by sme si mali priať a fandiť spolu našim a vašim chlapcom... Ešte nie tak dávno sme mali spoločnú repre a ciele...

Reagovat
oli9

provokace na webu neberu od nikoho... no smtou 21 nevim..dneska vasi rupli s islandem ktery rupnul s albanii tusim...nas 21ka pravidelne hraje euro je silna odjakziva ale ten prechod k seniorum je horsi...tahle kvalifikace byla katasrofa...snad se zacne stavet na schickovi,janktovi,atd..dal bych jim cas....belgie mela koli let katastrofalni repre a ted ...proste jsou to nejake etapy....ja vasi repre preju jako spousta lidi co znam...podobne je to nejspis u vas...provokace budou vzdycky je to prece sport

Reagovat
Greny

s tou 21 ckou je to stejne takovy zajimavy .. vem si my tam meli problem s brankarem .. navíc zranil se pred Eurem Mateju, Barák, kteri tam nehrali , Jankto, Schick a Černy jsou hraci U21 jeste ted ... takze ono je to takovy tezko k posouzeni

Reagovat
smazaný uživatel

Kteri nasi hraci se daji srovat s weissem, stochem atd??

Reagovat
Pipo123

Škotsko je tak slabé že to musia dať aj v 9

Reagovat
Shevchenko

Vždyť byli lepší i když to bylo 11 na 11

Reagovat
Pipo123

Ale veď dlhodobo hrajú ťažké hovno, sa trápia aj proti slabším, videl som ich proti Litve a to bola paródia

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sú strašne nahecovani a Škótsko doma a vonku je obrovský rozdiel.

Reagovat
Pipo123

Tuším vtedy hrali doma a myslím že nevyhrali, snahu majú, ale chýba im individuálna kvalita, to čo u nás napr robí Hamšík

Reagovat
oli9

Reagovat
Mateo16

Ja tam vidim od Skotska iba zalostny vykon nic viac

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca urobil dobre, že ho vylúčil, a takto by to malo byť vždy, potom by si všetci títo mladí futbalisti rozmysleli dvakrát aby toľko simulovali... Mak spadol, chcel to zahrať na penaltu, ale potom mu asi doplo, že urobil chybu a rýchlo sa postavil... Keby nepadol a hral ďalej loptu, mohol obstreliť brankára ktorý bol vonku, alebo prihrávkou dostať do šance spoluhráča... Hnus toto... A to im držím palce a fandím, ale simulácia je to najhnusnejšie vo futbale, zo srdca to neznášam...A takisto neustále kecanie do rozhodcu a obkľúčenie rozhodcu 10 hráčmi... keby sa radšej sústredili na výkony na ihrisku.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka išiel strašne hore oproti začiatku sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě se rozchytal solidně, dnes taky chytá výborně, jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Paradoxne, máme viac šancí odkedy hráme v oslabení...

Reagovat
smazaný uživatel

A Lobotka je fakt super... to je pán hráč..

Reagovat
oli9

ono v 10 se kolikrat hraje lip...tym je zalezly a souper je na balonu a musi hrat...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda no, z protiútokov môžme pohroziť... Dosť nás drží aj Dúbravka...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Příjde mi, že u těch šancí to je vždycky zbytečně moc překombinované, co takhle zkusit vystřelit dříve, než se snažit s míčem dojít až za čáru Ale myslím, že to půjde i v 10.

Reagovat
Greny

hral bych to vic defenzivneji, v tomto tempu jim muze ke konci tezce dojit .. postupem casu se tam projevi to ze hraji v desiti

Reagovat
HalaMadrid_Flx

jojo, s tím souhlas, na některých už teď ke konci poločasu šlo vidět, že tahají nohy

Reagovat
smazaný uživatel

Makovi regulárne jeblo.

Reagovat
Mateo16

Ty vole to skotsko je tak drevenne

Reagovat
Mateo16

Ten Lobotka musi ist do RM

Reagovat
Greny

to asi ne, ale takovy Atletiko by zvladnout mohl

Reagovat
Mateo16

Tak ked u nas moze hrat Marcos Llorenthe tak moze hrat aj Stano. Ja si myslim ze uz ma na to hrat v RM alebo FCB

Reagovat
Greny

já nevím spanelskou moc nesleduju ale Casemiro hraje vyborne ne ? a je porad celkem mladej .. jako zalezi jak jsi to myslel .. ja to bral jakoze do zakladni sestavy

Reagovat
janinho

o 2 roky preco nie? naučí sa jazyk, zvykne ns ligu a kludne moze byt v širšom kádri. horsi ako lucas v. na svojom poste nebude. ale momentálne je pre neho celta idealny klub na rast. potrebuje hlavne hrávať... on aj skriniar.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xaviercreus

Este es mi sen

Reagovat
Kenneth

Z toho duvodu ze je to spanel, odchovanec a mladeznickej reprezentant. Navic skoro ani nehraje jestli sis nevsiml, tak si prosim sundej ty slovenske okulare.

Reagovat
Mateo16

Woow tie dovody sme mohli aplikovat za Mourinha , odchovancov a spanielov mame plnu prdel

Reagovat
Kenneth

Ty si to nepochopil vid?

Reagovat
misinho7

podla by sa u nas presadil aj teraz, to iste v Barce tam este skor pri tej zalohe ..dokonca si myslim ze ak mu to takto pojde v Celte do roka je tam tusim im aj fandi

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte sa nepresadil v Celte

Reagovat
Mateo16

Prosim? ved tam uz je zakladny kamen zostavy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
misinho7

chlapci z ceska ani Lobotku nevideli poriadne a uz sa smeju

Reagovat
Kenneth

Je Lobotka tak uzasny jako Garethik?

Reagovat
nani92

ja som ho videl v Celte a tu dávaš poriadne prehánky..

Reagovat
mithro

Mak

Reagovat
smazaný uživatel

pre rozhodcu. Mak.

Reagovat
mayday

Absolutní palec pro rozhodčího. Mak naprostej megadement, jestli tohle bude stát Slováky celou kvaldu a postup. V 11 bych jim věřil i na vítězství, Skotsko nemá hráče, aby Slováky přehrálo. Ale v 10 budou rychle ubývat sily, Kucka mi přijde na vystřídání už teď.

Reagovat
Greny

tam bude zalezet zda je dokazou hlavne uskakat, protoze oni toho po zemi zatim nejsou schopni moc vykombinovat, nebo prekvapive zrychlit hru... kombinujou neskutecne pomale

Reagovat
mayday

Taky jsem si říkal, po zemi jsou marní. Je pro mě záhadou, proč se snaží to prokombinovat a nevytvoří tlak centrama, protože uskakat to celej poločas by byl problém.

Reagovat
Greny

Reagovat
mayday

Jinak francouzská "21" - z 20 lidí asi 15 barevných

Reagovat
mimi_united

A to sú aj bezfarební ľudia?

Všetci sme farební.

Reagovat
mayday

Barevnej, tzn. myslel jsem černej. Ono se to totiz tak někdy říká.

Reagovat
smazaný uživatel

a?

Reagovat
mayday

Co a? Konstatuju fakt, můžeš to buď rozvést nebo nereagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa len mne, že Skrtelovi to Turecko v hre po zemi a rozohrávke pomohlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka úplne ako Kante

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

slovensky Veratti

Reagovat
smazaný uživatel

Škrtel hrá absolútne bezchybne. Zatiaľ.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Minister

kurva Greguš

Reagovat
vladis271

Mak ty chuj, mi by sme tam vyhrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Škotsko je hrozné, Lobotka a Hamšík sú úplne inde než zvyšok ich hráčov, nejaká šanca by nám tam mohla padnúť

Reagovat
vladis271

Hamsik mevladze

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik to vypustenie súboja sa skoro vypomstilo

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka omg

Reagovat
Coutinho10

slovaci celkem hezky kombinace po brazilsku

Reagovat
smazaný uživatel

Skúsene si nechali jedného hráča vylúčiť, aby bolo viac priestoru na kombinácie

Reagovat
Coutinho10

jako jo..na to, ze jste o jednoho min, tak hrajete dobre

Reagovat
smazaný uživatel

škoda té střely, ale parádní akce od začátku

Reagovat
mithro

Krásna akcia, len ten posledný článok

Reagovat
Coutinho10

ouuu brevinko

Reagovat
Greny

to bylo stesti za cca 7 minut se zacne lamat zapas

Reagovat
vladis271

Weissa? Nech ti neebe.

Reagovat
Greny

dolu pude Nemec ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka ujebal plyn

Reagovat
Greny

ten Griffiths to je schopnej trefit ten primak

Reagovat
Coutinho10

ty kks to je pesek...takovy sance

Reagovat
Minister

čo ti drbe

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Greny

Dubravka me dnes tezkym zpusobem pripomina Vaniaka proti Ajaxu

Reagovat
Coutinho10

uz tam bylo prirovnani od komentatora k carodejovi

Reagovat
ZB 07

Slováci ftw? Ti snad přežijou všechno

Reagovat
misinho7

Dubravka dnes zivotny zapas asi

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka je blázen

Reagovat
KnoxXx

jj, hlavne Kozak nestriedaj, to presne uz 15 minut potrebujeme

Reagovat
Greny

tak uz dostridal

Reagovat
Pipo123

Dubravka strašná istota

Reagovat
branik85

No boha, budeme hrat este o jedneho menej

Reagovat
Minister

Čo vlastne pre nás znamená remíza?

Reagovat
Greny

pokud skonci plichtou i druhej zapas tak mate druhy misto jasny ne? kdyz vyhrajete posledni zapas

Reagovat
Pipo123

Udržíme druhé miesto, Slovinsko hraje tiež 0:0

Reagovat
KnoxXx

postup do baraze v pripade vyhry nad Maltou (dokonca nam moze stacit remiza), ak Slovinci nedaju za 10 minut vitazny gol

Reagovat
Minister

No ale stačili by nám body v tabulke druhých miest? Predsa len sa nám body s Maltou odrátajú.

Reagovat
misinho7

no Kozacik to bude mat tazke spat do zakladu

Reagovat
Miguel19

Už ani v Plzni není jasná jednička. Hruška chytá líp..

Reagovat
vladis271

Dubravka by sa mal snazit to rozohravat nakratko, po tychto zbaveniach lopty nas skoti drvia.

Reagovat
ZB 07

Norsko 8:0

Reagovat
smazaný uživatel

a to jsem měl strach na ně dávat handicap

Reagovat
ZB 07

Dali stejně co za předchozích 8 zápasů

Reagovat
Greny

jedu z prdele vecer mlady pušky NHL : Vrana, Frk, Chytil

Reagovat
Coutinho10

Gollaaasso Scotland

Reagovat
smazaný uživatel

spiknutí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

ty lidi si to tam zaslouzej..vim ze to tezko zkousavate, ale porad to mate vklidu...Skotsko ve Slovinsku nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

snáď máš pravdu.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Grahf

to už nemohli vydržať?

Reagovat
Greny

to je asi nejhorsi moznej moment

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

fuck, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Maaaaaak

Reagovat
mithro

krasny golik

Reagovat
Pipo123

Záver zápasu a Hubočan išiel kde kurva?

Reagovat
Euphael

gooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

předfinální přihrávka v leže a ještě vlastňák

Reagovat
Pipo123

Geniálne striedanie dať tam toho madara, ten stratil každú jednu loptu

Reagovat
Euphael

Reagovat
Greny

ten komentator je strasnej vul sorry ...

Reagovat
Euphael

co rikal?

Reagovat
Greny

stezoval si na vylouceni

Reagovat
KnoxXx

uplna klasika od neho, ked prehravame (cim netvrdim, ze komentovanie pri zdarnom priebeznom vysledku je omnoho lepsie

Reagovat
nani92

takže Mak len zakopol..Merčiak

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Fandí mancs, nečudujem sa.

Reagovat
nani92

Ňuňu

Reagovat
vladis271

Reagovat
ZB 07

Merčiak dobře nezvládá

Reagovat
captain18

Hlavena nech sa spyta Kozaka ci sa hnevame na rozhodcu..

Reagovat
misinho7

inac ak skoti remizuju so Slovinskom a my vyhrame jak to potom bude? rovnaky pocet bodov co rozhoduje? vzajomne zapasy?

Reagovat
Greny

jo vzajemny zapas, ale uz by vam to nemuselo stacit na postup do baraze

Reagovat
Shevchenko

Ne vzájemný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Skóre ze všech zápasů ve skupině

Reagovat
F.Torres

i tak by vám to nemuselo stačit. Pokud švédsko porazí lucembursko, tak soupeříte 3 skupiny o 2 postupový místa. Vaši soupeři je Wales a Irsko z jedný skupiny a Bosna a Řecko z druhý.

Reagovat
JM

Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Prej chybělo kousek štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

docela heroický výkon, tu remízu si to zasloužilo

Reagovat
misinho7

Mak je debil..snad mu Vladko najebe po zapase ..toto posral

Reagovat
Minister

Teoretická šanca ešte ale je.

Reagovat
Greny

hodne by vas mel zajimat zapas Bosna - Belgie

Reagovat
smazaný uživatel

nie skor Irsko-Wales? ked tam bude remiza, tak nas Irsko urcite a Wales pravdepodobne v tabulke druhych neprebehnu

Reagovat
Greny

no ale to je az uplne posledni zapas skupiny ne takze pokud predposledni zapas oba tymy zvladnou .. tak Wales by mel pri remize o bod vic a Irsko stejne ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mame 15 bodov, ak vyhrame nad Maltou mame 18. Wales ma 14 bodov, ak vyhra s Gruzinskom a remizuje s Irskom tiez bude mat 18 bodov, Irsko pri remize s Walesom a vyhre nad Moldavskom bude mat 17 bodov

Reagovat
Greny

jo sorry ja se prekoukl pocital jsem 14 kazdopadne .. je to vse za podminky ze Skotsko nevyhraje se Slovinskem kterymu o nic nepujde

Reagovat
smazaný uživatel

slovinsko este stale moze postupit...

Reagovat
misinho7

sanca je praveze celkom velka si myslim akoze dsotat sa na druhe ..skor je problem ako pise hore Greny ze ci nebudeme mat najmenej bodov zo vsetkych skupin na druhom mieste

Reagovat
Greny

hele pokud Bosna neuhraje nic proti Belgii tak kdyz vyhrajete posledni zapas a Skotsko plichti melo by vam to stacit

Reagovat
Greny

vlastne ani to ne .. ono tam je jeste to Recko ..

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti v Slovinsku nemaju sancu vyhrat...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš sázet jak down.

Reagovat
smazaný uživatel

A přesto 12 tisíc v plusu jen za poslední tři týdny.

Reagovat
smazaný uživatel

tiez ma odjebali na x2...

Reagovat
Coutinho10

ja teda mel 1 za 2,45...ale v Anglii jsem uz neveril no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ten Mečiar ty vole, to je tak špatnej komentátor, že jsem rád za ty na ČT.

Reagovat
Greny

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

On není špatný. Spíš nezvládá tyto chvíle, je uplakaný, chybí mu nadhled, který by komentátor při těchto vypjatých zápasech měl mít.

Reagovat
vladis271

Reagovat
pepinho2

Takže je špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Mečiar.

Reagovat
Emmett Brown

Neznášam ho

Reagovat
mithro

tazko nezvladnuty zapas.

Reagovat
Counter

Mně jste se do šedesáté minuty líbili, pak asi trochu došly síly / Skoti neuvěřitelně zabrali. Nakonec nechybělo moc a vydřeli byste fantastickou remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujeme Robko Mak, boh ti dla futbaloveho talentu, ale do hlavy sa ti zrejme vysral...

Reagovat
nani92

tebe žiaľ ani jedno Jožko

Reagovat
smazaný uživatel

mne staci tvoja mama

Reagovat
nani92

Jožko, máš na viac

Reagovat
smazaný uživatel

tak nikto nevravi, ze ona je terno no...

Reagovat
nani92

daj svoju, ved aj ty si tak vznikol

Reagovat
smazaný uživatel

asi o tom nieco vies, tam u vas v osade to bude normalne ci?

Reagovat
Nihilister

Hoši

Reagovat
vladis271

Reagovat
Euphael

v neděli neprohra Skotů

Reagovat
Liquid

plichta by Skotům nestačila

Reagovat
ZB 07

"Mali sme viac presných prihrávok"

Reagovat
Nihilister

Zase někdy dám na Slováky

Reagovat
JM

Lobotka v Realu Tady se někdy člověk dočte opravdu obskurní věci.

Reagovat
Pipo123

Keď tam hral Gravesen a mal tam ísť aj Darida, tak kludne aj Lobotka

Reagovat
JM

Darida Větší kachnu jsem snad nečetl. Gravesen byl takový omyl, jaký se v týmu najde vždycky, ale tuhle pozici už máme v současné době obsazenou

Reagovat
misinho7

akoze chces povedat ze na to nema abo co? do dovch rokov je v top klube, nemusi to byt real ale niekde v top klube skonci a osobne tipujem Barcu

Reagovat
JM

To teď jako budeme opravdu seriózně diskutovat o tom, jestli má Lobotka na Real? Ale tak fajn, ať je po tvém, na úkor koho by jako hrál?

Reagovat
misinho7

ja nehovorim zeby hral zaklad o tom ziadna ..ale skor ze na ten real by mal urcite aspon miesto Llorenteho tak to hej

Reagovat
JM

Tak o základu není vůbec řeč, ale neměl by šanci hrát ani na úkor "stálých" náhradníků, Llorenteho místo dejme tomu, ale to by mohl mít kde kdo, když je jenom do počtu, tak je lepší, když to je Španěl a odchovanec

Reagovat
Mateo16

Ved nam tam hraju hraci co hrali pred par mesiacmi 3 ligu ale ked sa jedna o slovaka tak uz na to nema hype a podobne sracky.

Reagovat
misinho7

neskutocne cosi taky Llorente je talent atd ale zeby bol nejak lepsi od Lobotku abo co? len je to odchovanec spaniel tak je to hned ine ...

Reagovat
JM

Je to Španěl, odchovanec a mládežnický reprezentant a navíc je jenom do počtu, protože vůbec nehraje

Reagovat
Mateo16

Teraz hovorim o Hakimim ale vobec mi nejde o znizovanie jeho kvalit ale o celu pointu

Reagovat
misinho7

a to Slovakom nehypujem ale Lobotka je hrac aky u nas este nebol(ak neratam Hamsa, ak by nebol srdciar uz je davno v Juve v United ci inde) ...

Reagovat
Coutinho10

twl Jesus je spalovac

Reagovat
vladino10

Ako nechcem veľmi vyplakavat, ale chalan mal jeden faul a jednu simuláciu..je to idiot, ale ak by sa takéto posudzovanie situácii stalo praxou, tak by po 90 minútach malo 11 hráčov minimum tímov a neymar, ronaldo alebo robben v najlepších rokoch by nedohrali kazdy tretí zápas..

Som za podobné posudzovanie simulácií, ale nie ak sa to ma zavadzat na nás a ak najbližších 20 zapasov rozhodca nechá simuláciu tak..

Tento istý nám vyhodil skrtela proti anglicku po dvoch polofauloch

Samozrejme mak idiot..

Reagovat
monkej

Reagovat
KnoxXx

myslim, ze problem je v tvojom vnimani reality nez v rozhodcovi

Reagovat
nani92

tipické, nechceš vyplakávať, si za trestanie, ALE ked sa to stane "nášmu človeku", takuž sa hľadajú výhovorky, domnienky, ospravedlnenia..atd.

Reagovat
vladino10

Ale jake ospravedlnenie, píšem, ze mak je idiot, ale pisem aj to, že prax rozhodne nie je takáto, resp, ze pri deviatich podobných prípadoch by červená nepadla..

Ak by od zajtra trestali rovnako všetky simulácie tak fajn, držím hubu, ale toto bol akurat taký výstrel do tmy..

A ked tak, tak typické

Reagovat
nani92

Reagovat
vladino10

Reagovat
KnoxXx

a pritom ako fanusik futbalu by si mal byt rad, ze sa najde aspon par rozhodcov, ktori sa snazia nieco zmenit, resp. udavat smer do buducnosti

Reagovat
vladino10

Myslíš, že zápas druhej kategórie slovensko škótsko udá nejaký trend do budúcnosti?

Reagovat
nani92

typické

Reagovat
vladino10

Výborne, učíš sa

Reagovat
KnoxXx

je jedno, co si myslim alebo nie (aj ked by som bol rad, aby tomu tak bolo - ten trend udava Mazic ako rozhodca, nie jeden konkretny vykon v zapase), len sa snazim povedat, ze kritizovat absolutne spravne rozhodnutie rozhodcu a snazit sa to ospravedlnovat tym, ze vsak sa podobne zakroky netrestaju/priviera sa nad nimi oko atd. je maximalne pokrytectvo

Reagovat
vladino10

Vymyslim si príklad- idú na ceste 3 autá za sebou, každé z nich prekročilo rýchlosť, dva Mercedesy a jedna škodovka.. prídu policajné autá a zastavia iba škodovku, mercedesy idú ďalej..Čo je na tom pokrytecké byť ako vodič škodovky nasraty, ze som to schytal ja a inému rovnaké porušovanie pravidiel prechádza?

Mňa neserie ta makova červená, mňa serie to, ze o týždeň uvidím toto isté v lige majstrov a žiadny rozhodca nebude mat gule na to ukázať tu kartu napr. Ronaldovi ktorý bude do toho ešte aj mávať rukami a búchať do trávnika, že "to bol faul" a osobne si myslím, že ani mazic by mu ju nedal..tie pravidlá sa ohybaju do všetkých možných strán a nakoniec, ak by mu tu červenú nedal, tak by sme sem písali, že "obháji si to, nechal plynúť priebeh hry, super" a v ďalšom zápase by sme po červenej čítali "obháji si to, bola to simulácia na červenú"..potom je jasné, ze ja ako fanúšik očakávam, ze keď tá červená nepadla v 10 zápasoch čo som videl predtým, tak ze ju nedá ani jedenásty krát..

Reagovat
smazaný uživatel

ved ten rozhodca bol tragicky od prvych minut nechapem co to tu riesime... Proste zobracik s nizkym egom co si ho potrebuje nahonit na hracoch

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni vam ublizuji ty skodovko

Reagovat
vladino10

Aspoň niečo máme spoločné

Reagovat
vladis271

yazo táto tvoja revolučná nálada sa mi páči, okrem toho, že s tebou súhlasím. Pojdeme na naajbližší pochod proti korupcii?

Reagovat
KnoxXx

Igor sa vam zlozi na cestu, takze to budete mat gratis, mozno aj s obcerstvenim ako bonus

Reagovat
Counter

Jako přišlo mi to od něj taky přísné, že mu ji hned nekompromisně ukázal, přestože Mak hned vstával a chtěl pokračovat v akci, ale stěžovat si na to nejde, ta žlutá prostě byla oprávněná.

Reagovat
vladis271

Reagovat
janinho

si opitý???? skrtel si nezaslúžil CK s angličanmi za uplne zrejme úmyselne prisliapnutie Kane???? jeden na to...

a tie makove ŽK si sudi obháji s absolútnym prehľadom. obidve zbytocne a obidve uplne jasne. práveže nech sa simulanti trestaju co najviac, aj dodatocne. mak zo seba zial urobil za 20 min. úplného kkta a to uz ten zákrok v 16tke smrdel penaltou...

teraz máme odpúšťať simulovanie lebo robben/neymar/cr????? nestrapnuj sa! mak bol kkt vcera a skrtel proti anglicku a bodka....

Reagovat
vladino10

Nie, nepíšem o odpustani, píšem o zavedení jednotnej praxe, kde sa budú vyhadzovať všetci a nie iba korenski hráči v zapasoch ktoré nikoho nezaujímajú

Keby mu tu redku nedá, tak sa sem tiež da napísať tá vseobecna kokotina- "sudi si to obhaji", lebo nechcel zasahovať do priebehu zápasu a toto sa väčšinou nekartuje, bla bla bla

V dnešnom stave ti môžem napísať po takmer všetkom čo rozhodca urobí napísať "toto si obháji"

Reagovat
janinho

ja som si pracu sudiho skusil a pamatam si na debaty s delegatom po zapase v okresnych sutaziach.

nemyslim si, ze by si sudi dokazali obhajit hocico.

budme ferovi... kazdy normalny fanusik podla mna chce aby sa simulanti trestali. nepis tu, ze toto nemala byt ZK. mala to byt ZK a mali by sa tak trestat hraci vo vsetkych zapasoch, bodka.

rozculuj sa pri situaciach kde tak rozhodca neurobi, ze urobil chybu, ale ten srbsky sudi uplne spravne vylucil vcera Maka aj doma s Anglickom Skrtela. 100% CK obidve... odo mna ma palec hore...

aj ked janco kozak po zapase trepe o nejakych konspiraciach ku ktorym sa radsej potom dalej nevyjadruje... jeho vec.

Reagovat
vladino10

Ak by som sa rozčuľoval zakaždým ked rozhodca tu žltú neukáže, tak by som zinfarktoval

Ja sa iba pýtam z akého dôvodu tu je zavedená prax pri ktorej sa na to zvysoka kasle, hráči sa po neodpiskani penalty ironicky usmievajú, hucia do rozhodcu a k trestu za simuláciu nedôjde aj tak..nie je logické, že som potom prekvapený, keď 19 krát k trestu nedôjde a dvadsiaty áno?

Reagovat
Mateo16

Aspon ze Nemec a Pekarik potesili. Kucka klasicky hovno a to madarske jelito Gyömbér

Reagovat
KnoxXx

a pritom hral Kucka dnes velmi dobre (takze skor snaha na neho nadavat uz z pasie po minulych horsich vykonoch)

Reagovat
smazaný uživatel

Skrtel to tym vlastnym golom uplne vyriesil...

Reagovat
smazaný uživatel

milujem lobotku

Reagovat
Counter

Skoti od šedesáté minuty fantastický výkon a zasloužená výhra

Reagovat
nani92

90 minút sme hrali o jedného menej

Reagovat
Counter

To někdo řekl?

Reagovat
nani92

Kozák

Reagovat
KnoxXx

stacila Hlavenova pritomnost

Reagovat
Greny

je ten Hlavena horsi nez Kozohorsky? pokud jo tak to musi byt fakt totalni dno

Reagovat
KnoxXx

tazsia otazka by tam nebola? je nerad porovnavam tragicke a este horsie (to mi pripomina tu otazku zo vcera - vyber si komu by si dal hlas z trojice ANO/KSCM/SPD )

Reagovat
Greny

zeptam se tedy jednoduse : jake jsou tve pocity? https://www.youtube.com/watch?v=tSGZJ6dA60c

Reagovat
KnoxXx

obaja na to nemaju - ci uz po hlasovej stranke, artikulacnej, mizerny prejav, chaba slovna zasoba ... keby som sa musel rozhodnut, tak o kusocek je zrejme lepsi Hlavena a to ho fakt nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

A nie? Mak tam bol k ničomu už pred tým. Bez neho sme hrali snáď lepšie.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Kozák Hlavena, tohle kombo nikdy nezklame

Reagovat
Euphael

co dneska?

Reagovat
Jerichoo

Mak dement

Hamsik hral polozraneny alebo co to bolo

Lobotka

Reagovat
smazaný uživatel

Čobolové

Kde jsi Frente atletico?

PS: Slušným Slovákům se omlouvám.

Reagovat
Kily

nj, každý si najde svého

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavena, to je obrovský kokot.

Reagovat
ADM

OT..ale článok pre Ameriku tu nie je

Luis Suárez is playing with discomfort in right-lateral cyst and could go through the surgery.

Reagovat
Xaviercreus

Ty krávo, ta byla přísná

Reagovat
cink

A čo henty Slováci? Idu na majstrostva aj s marekom hamsudou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele