Preview kvalifikace o ME 2016 - sobota 28.3.

28.03.2015, 08:33
Previews
Sobotní kvalifikační program táhne zejména na utkání České republiky s Lotyšskem, zajímavé budou rovněž večerní souboje mezi Nizozemskem a Tureckem nebo Bulharskem a Itálií. Vylepšit pozici ve skupině B si bude chtít Belgie, která má po třech zápasech zatím na kontě jen pět bodů...
Skupina A
Kazachstán - Island  (sobota 16:00)
V "české" skupině se utká domácí Kazachstán s nebezpečným Islandem. Hosté si na stadion Astana Arena v Astaně přijedou bez pochyby pro tři body, které by je mohly přiblížit první příčce. Aktuálně ztrácí favorizovaný Island jen tři body na naši reprezentaci. Kazachstán je na tom o mnoho hůř, protože má jen bod na kontě a sídlí na poslední příče skupiny A.

Island je dalším příjemným překvapením skupiny A, protože se prezentuje velmi dobrými výkony a ofenzivním fotbalem. Severský celek zatím třikrát vyhrál a jen jednou odcházel jako poražený. Nejprve nasázel tři branky Turkům, poté si poradil se stejným výsledkem také s domácím Lotyšskem. K překvapení mnohých porazil také tehdy nepříliš výrazné Nizozemce. A padl pouze v utkání s českou reprezentací. Přitom ale hosté vedli, když se v Plzni už po devíti minutách prosadil Ragnar Sigurdsson. Jenže Pavel Kadeřábek ještě do poločasu srovnal a Jón Bödvarsson si k radosti domácích fandů vstřelil po hodině hry vlastní branku.

Tým trenéra Heimira Hallgrimsona sehrál ještě dvě přátelská klání s Kanadou, v prvním zvítězil a o tři později s ní remizoval. Po půlhodině hry se prosadil Dwayne De Rosario, ale za Island skóroval Hólmbert Fridjónsson, který srovnal na konečných 1:1. Pokud jde o zápas Islandu s Kazachstánem, bude to historicky první střetnutí těchto týmů v oficiálních zápasech, takže je náročné předvídat tahy druhého soupeře. Kazachstán se navíc opírá o dobrou domácí formu, protože ze šesti zápasů hraných na svém hřišti třikrát vyhrál, dvakrát prohrál a jedno remizoval. Navíc se mu v nich podařilo vstřelit třináct branek.

Kazachstán bude asi doteď vzpomínat na velmi atraktivní utkání s Kyrgyzstánem, se kterým si poradilo vysokým skóre 7:0! Venkovní zápasy Islandu moc nejdou. Ze šesti zápasů mimo svůj stánek dvakrát vyhrálo, dvakrát remizovalo a dvakrát prohrálo. Doposud se ale Kazachstán spíše trápí, o čemž svědčí jediný bod na jeho kontě. Ten Kazaši získali díky bezbrankové remíze s Lotyšskem.

Od té doby se ale Kazachstán nemůže dostat do tempa. Nejprve dostal tři branky od Nizozemska, dokonce čtyři branky mu nadělili čeští reprezentanti. V minulém kvalifikačním utkání Kazachstán zavítal do Turecka, ale nebyl to úplně šťastný výlet. V Türk Telekom Areně v Istanbulu dostali tři branky, o které se postarali Burak Yilmaz a Serdar Aziz. Jediný úspěch hostí zaznamenal Samat Smakov, ale jeho gól v poslední pětiminutovce utkání měnil pramálo. To znamená, že Kazachstán je nyní až na poslední příčce a na třetí Nizozemce ztrácí pět bodů.

Nejlepším střelcem Islandu je Gylfi Sigurdsson, který má na kontě čtyři branky. V týmu domácího výběru je to Jurij Logvinenko. Toho si dobře pamatují právě čeští fanoušci, protože oba góly zaznamenal Logvinenko právě do české sítě. Kazachstán by si před domácími fandy rád připsal první výhru po sedmi soutěžních zápasech. Vyhrát se mu nepovedlo ani v minulém klání, když v rámci přípravy remizoval s Moldavskem.

Pokud do zápasu proti domácím nastoupí záložník Aaron Gunnarsson, bude se jednat o jeho jubilejní padesátý zápas za seniorskou reprezentaci. Obě země mají přeci jen nějakou historii vzájemných střetů. Kluby z obou zemí se pod hlavičkou UEFA setkaly už čtyřikrát. Třikrát se radoval klub z Kazachstánu, zatímco islandský klub vyhrál jedno utkání. Jak dopadne kvalifikační premiéra?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Česko - Lotyšsko  (sobota 18:00)
Čeští reprezentanti v úvodním letošním vystoupení uzavřou sobotním zápasem s Lotyšskem první polovinu kvalifikace mistrovství Evropy v roce 2016 ve Francii. Svěřenci kouče Pavla Vrby vyhráli všechny čtyři dosavadní zápasy skupiny A a vedou tabulku. Pokud udrží stoprocentní bilanci i proti pobaltskému soupeři, velmi se přiblíží k postupu. Zápas začne na stadionu v Edenu v 18:00.

Češi během úspěšného podzimu postupně zvítězili v kvalifikaci nad Nizozemskem (2:1), v Turecku (2:1), Kazachstánu (4:2) a nad Islandem (2:1). Zatímco v prvních dvou zápasech skupiny byli outsiderem, nyní jsou v pozici jasného favorita. Lotyšsko uhrálo jen dvě remízy při skóre 1:10.

"Je to poprvé, co jsme doopravdy stoprocentními favority. Všichni víme, že tu byla spousta zápasů, kdy Česko bylo favorit, a ty zápasy nedopadly nejlíp," řekl Vrba. "Kdybychom ztratili body, tak bychom ty zlaté body z podzimu svým způsobem trochu ztratili. Musíme udělat maximum pro to, abychom měli po pěti kolech patnáct bodů. To by bylo úžasné a už bychom měli Euro na dohled," dodal Vrba.

Pokud by Češi měli patnáct bodů, mohla by jim za určitých okolností chybět k postupu už jen jediná výhra. Na šampionát projdou první dva týmy z každé z devíti skupin a nejlepší mužstvo z třetích míst. Zbylých osm celků na třetích příčkách se utká v baráži.

"Bude na nás, jak se vyrovnáme s tím, že nám všichni budou připomínat, že jsme první a že jsme favorit. Chceme vyhrát a zajistit si co nejlepší pozici do posledních zápasů kvalifikace, abychom se nemuseli ohlížet na ostatní výsledky a měli vše ve svých rukách," podotkl gólman Petr Čech.

Češi se musejí připravit na to, že budou nejspíš dobývat lotyšský obranný val. "Myslím, že s naší hrou by neměl být takový problém hrát do plné obrany. Dřív si český tým často nedokázal poradit se zalezlými soupeři. Ale my můžeme uspět i proto, že je tady hodně hráčů ze Sparty a Plzně, kteří jsou každý týden zvyklí někde dobývat a dostávat se do bloku," řekl záložník Bořek Dočkal, který je s třemi brankami nejlepším českým střelcem kvalifikace.

Oproti podzimním zápasům dojde ke změnám v sestavě. Kvůli zraněním vypadli ze základní obranné čtveřice Pavel Kadeřábek s Tomášem Sivokem, které by měli nahradit Theodor Gebre Selassie a Václav Procházka. V záloze by tentokrát mohl dostat přednost Václav Pilař před Ladislavem Krejčím.

"Ať vypadne kdokoliv, komplikace to vždy je. Některé vazby nemusí být až tak sehrané. Ale žádné výmluvy hledat nebudeme. Tým je tak kvalitní, že je musíme zastoupit," řekl levý obránce David Limberský, jehož start je také nejistý, protože nedokončil čtvrteční trénink.

Reprezentanti vyhráli s Lotyšskem všechny tři předchozí vzájemné duely. V samostatné historii nejprve pobaltského soupeře porazili po obratu na Euru 2004 2:1 a pak před necelými pěti lety v přípravě v Liberci 4:1.

Lotyši už sedm soutěžních zápasů nevyhráli a v nynější kvalifikaci jen jednou skórovali. Z penalty se proti Turecku (1:1) prosadil jablonecký útočník Valerijs Šabala. "S Českem to pro mě samozřejmě bude zvláštní v tom, protože hraju v české lize. Je vidět, že se Češi zvedají, ale my chceme zůstat v boji o postup a v tom nás udrží jen výhra. Češi jsou favoritem, ale před zápasem ještě nikdo neprohrál," řekl dvacetiletý hráč.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Gebre Selassie, Procházka, M. Kadlec, Limberský - Darida, Plašil - Dočkal, Rosický, Pilař - Lafata.
Lotyšsko - pravděpodobná sestava:
Kolinko - Gabovs, Dubra, Gorkšs, Kurakins - Ikaunieks, Zjuzins, Fertovs, A. Višnakovs - Šabala - E. Višnakovs.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nizozemsko - Turecko  (sobota 20:45)
Poté, co skončí zápas České republiky s Lotyšskem, se zraky nejednoho českého fanouška upřou do Eindhovenu, kde svůj večerní zápas odehraje domácí Nizozemsko s Tureckem. Oba týmy po nevýrazném vstupu do kvalifikace zoufale nutně potřebují bodovat, aby udržely své šance na postup, a tak můžeme očekávat nanejvýš zajímavé klání.

Situace v kvalifikační skupině A je pořádně zamotaná. Za doposud suverénním Českem vyčnívá poněkud překvapivě Island a na Nizozemce prozatím zbylo až třetí místo. Pro třetí tým z nedávného mistrovství světa v Brazílii je podobné umístění ohromným zklamáním. Turecko je na tom však ještě o jednu příčku a dva body hůře než jeho sobotní sok. Přestože hosté nebudou v zápase favoritem, bát se svého soupeře rozhodně nemusí. Nizozemci doposud předváděli vše, jen ne kvalitní výkony, a navíc jim budou v sobotu chybět hlavní hvězdy Arjen Robben a Robin van Persie.

O to větší zodpovědnost tak v týmu Oranjes padá na univerzála Daleyho Blinda, jenž po úspěšném brazilském mistrovství následoval trenéra Louise van Gaala do Manchesteru United. Pětadvacetiletý záložník či krajní bek si v novém působišti doposud stihnul připsat dvaadvacet startů a dva gólové zásahy. "V Premier league je nutné povyrůst. Všiml jsem si, že herní tempo je mnohem vyšší. Zápasy plynou mnohem rychleji než v Nizozemsku. To se mi bude hodit v národním týmu i mé kariéře obecně," pochvaluje si Blind.

"Když se vyvíjíte, můžete se stát komplexnějším hráčem. A přesně to chci - každým dnem se zlepšovat, učit se i maličkosti, a ty pak přenést do zápasu," popisuje Blind, jenž se také nebál naložit na vlastní záda větší zodpovědnost. "Podvědomě si uvědomuju, že se moje role změnila. Přidává mi to na pocitu zodpovědnosti."

Zatímco Nizozemci museli dodatečně nominovat jako náhradu za zraněného Robbena Quincyho Promese ze Spartaku Moskva, Turci mají k dispozici takřka nejsilnější možný kádr. Jádro z domácí ligy doplňují Hakan Calhanoglu a Omer Toprak z Leverkusenu, a jedinou výraznou ztrátou bude v sobotu záložník Atlétika Madrid Arda Turan, jenž by podle všeho měl stihnout až přátelský zápas s Lucemburskem jednatřicátého března. Jeho ofenzivní přínos by se mohl pokusit nahradit jeden z dvojky Colin Kazim-Richards - Mevlut Erding.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Česko440010:512
2.Island43019:29
3.Nizozemsko420210:56
4.Turecko41125:74
5.Lotyšsko40221:102
6.Kazachstán40134:101
Skupina B
Izrael - Wales  (sobota 18:00)
Ještě před začátkem kvalifikace by asi jen těžko někdo čekal, že duel mezi Izraelem a Walesem bude velkým šlágrem skupiny B. Oba celky totiž překvapivě drží obě postupové příčky, přičemž domácí ještě neztratili ani bod. Hosté naopak ze čtyř zápasů ještě neprohráli a to mají některé nepříjemné duely už za sebou.

Tři body budou pro obě reprezentace hlavním cílem. Právě nyní mohou udělat důležitý krok k postupu na závěrečný šampionát. Na ten se ještě ani jedna z nich dosud v historii nekvalifikovala. Hostující trenér Chris Coleman se klíčového střetnutí nebojí. A věří, že jeho tým v něm uspěje.

Problém vlastně vidí jen v jedné záležitosti, se kterou se jeho hráči budou muset vypořádat. "Budeme se muset smířit s tím, že uvidíme asi nějaké simulování," říkal. "Většina našich hráčů hraje na nejvyšší úrovni, na tlak je týden co týden zvyklá. Pravidelně hraje před padesáti až šedesáti tisíci fanoušky. Spíše se na atmosféru těšíme."

Coleman si na druhou stranu uvědomuje, co je ve hře. A zápas s Izraelem přirovnal k barážovému střetnutí s Ruskem z roku 2004. Tehdy byl Wales evropskému mistrovství asi nejblíže. "Soupeř je první, mi druzí. Vítám tenhle typ tlaku. Je to lepší, než kdybyste v tabulce byli na dně," je spokojený se současným stavem kvalifikace.

Domácí stratég Eli Guttman evidentně nemá příliš dobré vztahy se svým protějškem Colemanem. O rozhodně největší hrozbě soupeře v podobě Garetha Bala totiž řekl, že na něj není potřeba žádné speciální taktiky. I proto waleský lodivod mluvil o izraelské hře nehezky. "Udělají vše pro to, aby uspěli. I za cenu simulování," vyjádřil se ostře.

Izrael má aktuálně odehrané jen tři zápasy. Že venku zdolal Andoru i Kypr, není až zas takové překvapení. Rozhodně však trošku šokoval jednoznačným vítězstvím 3:0 nad trápící se Bosnou a Hercegovinou. Wales rovněž skolil Andoru i Kypr, mimo to remizoval s Bosnou a Hercegovinou a uhrál velmi cenný bod v Belgii.

Oba týmy se naposledy střetly v roce 1958, tehdy ještě v rámci kvalifikace o mistrovství světa. Téměř šedesát let staré měření sil dopadlo dvěma vítězstvími 2:0 ve prospěch Walesu. "Naší výhodou je jednota," uvedl Guttman. "Nechtěl jsem dělat ochranku Balovi. Každý přece ví, kdo to je."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Andorra - Bosna a Hercegovina  (sobota 20:45)
Mehmed Baždarević si ve své nové práci ani nemohl přát jednodušší start. Bosenský kouč, který nahradil odvolaného Safeta Sušiće, se pokusí nakopnout dosud tápající tým na půdě trpaslíka z Andorry..

Sušićovi sice nikdo neodpáře, že loni dovedl balkánskou zemi na první mistrovství světa v historii, start dalšího kvalifikačního cyklu se mu ale hrubě nevydařil a Bosně nyní reálně hrozí, že přijde o premiérový ročník rozšířeného Eura - což by vzhledem k jejím ambicím i papírově relativně jednoduché skupině byl pořádný průšvih.

Jako by vzpomínky na nevydařené mistrovství hráčům stále vězely v hlavách. Hned úvodní zápas skupiny, na první pohled rutinní domácí klání s Kyprem, skončilo obrovskou ostudou, když soupeř dokázal vymazat brzký gól Vedada Ibiševiće a dvěma trefami Christofiho otočil na konečných 2:1. Následovaly remízy ve Walesu (0:0) a doma s Belgií (1:1), což sice nejsou zrovna tragické výsledky, jenže vymazat nečekané manko se Džekovi a spol. přesto nepodařilo. Právě Džeko mimochodem otevíral skóre proti Rudým ďáblům, a fakt, že Sušićův tým vydoloval nakonec jediný bod z dvou zápasů, v nichž šel do vedení, se nejspíš výrazně podepsal pod koučův konec.

Poslední kapkou pak byla drtivá prohra 0:3 v Izraeli, a nyní vstupuje Bosna do nové éry - Baždarević, jenž trávil dosavadní trenérskou kariéru ve Francii a v arabských zemích, dostává za úkol připsat si na pátý pokus první kvalifikační vítězství. Pro Balkánce je to de facto otázka života a smrti, na třetí Kypr totiž ztrácí už čtyři body, a to ještě má čtvrtá Belgie zápas k dobru.

Pravda, soupeřem je sice "pouze" Andorra, nicméně Baždarević bere svoji premiéru vážně - v jeho nominaci nechybí zkušení třicátníci jako Spahić či Ibišević, pozvánku dostaly i další tradiční opory (Džeko, Lulić, Begović či Pjanić). Kvalitativní propast mezi oběma týmy je obrovská. Půjde sice o jejich první vzájemné střetnutí, ale pyrenejský celek může jen stěží doufat v nečekaný úspěch; vždyť už to, že v úvodních čtyřech zápasech vstřelil celé dva góly, je jeden z jeho historicky nejlepších výsledků v dějinách kvalifikací.

Zjednodušeně řečeno, Andorra patří mezi nejslabší týmy na světě. Od bezbrankové remízy s Finskem v září 2005 prohrála ohromujících 48 soutěžních utkání v řadě, slavná výhra nad Makedonií (1:0) už je stará více než dekádu. Bosna má sice problémy v útoku, od zápasu s Lichtenštejnskem v říjnu 2013 (4:1) nevstřelila v kvalifikačním utkání více než jednu branku, teď ale musí bezpodmínečně zabrat. Případné uklouznutí by pro Baždareviće bylo hororovým začátkem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 34.00 - 13.00 - 1.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Belgie - Kypr  (sobota 20:45)
Belgičané jsou (vedle Izraele) jedním ze dvou týmů, které čekají v březnu hned dva kvalifikační zápasy, a svěřenci Marka Wilmotse mají jediný cíl - získat všech šest bodů a katapultovat se tak na postupové příčky ve skupině B. Jako první stojí v cestě nevyzpytatelný Kypr..

Ostrovní celek sice půjde do zápasu na půdě soupeře v pozici jasného outsidera, svěřenci Charalambose Christodouloua však už v takové pozici jednou byli - hned v prvním utkání se představili v Bosně, a podařilo se jim šokovat celý fotbalový svět výhrou 2:1. Po těsných prohrách s Izraelem a Walesem následně doma deklasovali Andorru (5:0) a jsou momentálně v tabulce třetí, o bod právě před Belgií.

Fakt, že Rudí ďáblové mají odehrán o zápas méně, však toto srovnání značně zkresluje. Jistě, domácí plichta s Walesem (0:0) byla velkým zklamáním, výsledky proti Andoře (6:0) a Bosně na její půdě (1:1) však stanovily poměrně očekávaný kurz, a nyní je pouze na Hazardovi a spol., aby se opět vrátili do hry o čelo tabulky. Sebevědomí jim dodává i historická bilance s Kyprem - ze sedmi zápasů vyhrála Belgie hned šest, jedinou plichtu dokázali Kypřané urvat doma před dlouhými 20 lety.

Je tak pravděpodobné, že se Kypr po historické demolici Andorry vrátí rychle zpět na zem. Belgičané nejen že mají jednu z nejtalentovanějších generací v Evropě, ale navíc se mohou opřít i o velmi slušnou statistiku z kvalifikací - na prohru čekají už 13 duelů, a jejich defenziva patří rozhodně k těm pevnějším, jak je patrno z faktu, že od porážky s Německem v kvalifikaci na Euro 2012 (1:3) osmnáctkrát v řadě inkasovali maximálně jednou.

Větší pozornost však bude dnes soustředěna na jejich útočnou fázi, kde sice chybí Romelu Lukaku, další opory jako Hazard, De Bruyne či Benteke jsou však připraveny. Velkou radost dělá Wilmotsovi i forma jeho útočníků nastupujících ve francouzské lize - objev mistrovství světa Divock Origi před čtrnácti dny hattrickem sestřelil Rennes, monacký Yannick Ferreira-Carrasco září celou dosavadní sezonu, a v poslední době se mimořádně daří i Michy Batshuayimu, který pomalu přebírá pozici prvního útočníka v Marseille.

Právě Batshuayi se v jednom z předzápasových rozhovorů rozpovídal o metodách svého reprezentačního kouče. "Marc nám vysvětluje svoji metodologii, čeho přesně chceme dosáhnout, a co konkrétně musíme na hřišti udělat," uvedl. "Mně osobně hodně pomáhá, radí mi, co zlepšit - koneckonců sám býval špičkovým útočníkem," dodal s tím, že jde o příjemnou změnu oproti zamlklému marseilleskému šéfovi Marcelu Bielsovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 9.00 - 25.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Izrael33009:29
2.Wales42204:28
3.Kypr42029:56
4.Belgie31207:15
5.Bosna a Hercegovina40222:62
6.Andorra40042:170
Skupina H
Ázerbájdžán - Malta  (sobota 18:00)
Oba dva sobotní soupeři se nacházejí na spodku kvalifikační skupiny H a nedá se očekávat, že by se mohli poprat o postup na evropský šampionát v roce 2016. Trpaslík z Malty má po čtyřech odehraných zápasech na kontě jeden bod a to velmi překvapivý. Ázerbájdžán je poslední s nulovým bodovým ziskem a nyní určitě bude chtít tuto nepříznivou bilanci přerušit, v souboji s Maltou bude mírným favoritem.

Malta v posledních letech dokáže v kvalifikačních střetnutích sem tam nějaký ten bod vybojovat a občas se postará o velké překvapení. Na úvod podlehla silnému Norsku 0:3, poté dlouho sahala na body s vysoce favorizovanou Itálií a nakonec prohrála nejtěsnějším poměrem 1:1. Svůj jediný dosavadní bod vybojovala v Bulharsku po výsledku 1:1, naposledy nedokázala zaskočit Gruzii a podlehla jí 0:2.

Ázerbájdžán s také neprezentoval úplně špatnými výkony, ve třech utkáních prohrál pouze o branku a jediný debakl v poměru 0:6 utrpěl v Chorvatsku. Jinak v prvním zápase vzdoroval Bulharsku a podlehl mu 1:2, když rozdílovou trefu inkasoval až v 87. minutě. Poté dlouho držel nerozhodný výsledek 1:1 v Itálii, avšak nakonec také odjížděl s prázdnou po rozhodující brance v 82. minutě. Naposledy přivítal doma Norsku a tomu podlehl 0:1.

Oba dva reprezentační výběry se spolu příliš často neutkávají. Naposledy dokázal Ázerbájdžán vyhrát v přátelském utkání v roce 2013 v poměru 3:0, vzhledem k situaci se ale nyní dá očekávat mnohem vyrovnanější duel. Výběr Malty je převážně složen z hráčů domácí ligy až na dvě výjimky. Asi největší hvězdou Malty je útočník André Schembri, který hraje za kyperský celek AC Omonia a se třemi brankami je nejlepším současným střelcem v týmu.

Zapomínat nesmíme ani na třicetiletého gólmana Andrewa Hogga, který působí v řeckém Kalloni. Také domácí výběr spoléhá převážně na hráče z domácí nejvyšší soutěže, nicméně zahraničních akvizicí má přeci jen o něco více než jeho soupeř. Asi největší současnou hvězdou je útočník tureckého Gaziantepsporu Vagif Javadov, který vsítil celkem devět reprezentačních branek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chorvatsko - Norsko  (sobota 18:00)
Sobotní program kvalifikace na ME ve Francii nabídne několik velmi zajímavých duelů a zápas mezi domácím Chorvatskem a Nory. Na tradičním útočišti chorvatského celku - stadionu Maksimir - se budou tísnit natěšení domácí fandové, kteří budou očekávat pohledný fotbal a především výhru favorita. Chorvatsko má o co hrát, protože druhá Itálie je za ním jen o skóre. Norové jsou v tuto chvíli třetí a ztrácejí na první dvojici jen bod.

Za celou svou historii se tyto týmy potkaly třikrát, ale vždy šlo jen o přátelské zápasy. V prvních dvou se radovali domácí Chorvati, před méně než třemi roky byl výsledek v Oslu nerozhodný. Norsko tak stojí před náročným úkolem - zastavit rozjeté Chorvaty na jejich půdě a dostat se díky tomu v tabulce výš.

Chorvati jsou lehkými favority zápasu. Ambiciózní tým, v jehož řadách se objevuje stále více hvězd z nejlepších týmů Evropy (Rakitić, Mandžukić, Modrić nebo Brozović), si chce zajistit přímou vstupenku na mistrovství Evropy ve Francii. Chorvatský celek kráčí kvalifikačními boji s velkým přehledem a body ztratil jen jednou. Nejprve si poradil s Maltou, poté těsně vyzrál na Bulharsko. Nedostatek branek si diváci mohli vynahradit v zápase proti Ázerbájdžánu, kterému chorvatští hráči nasázeli šest branek. Jednou se trefil mladý střelec Andrej Kramarić, dvakrát se mezi střelce zapsal Ivan Perišić. Po brance přidali Brozović s Modrićem a poslední branku si hosté vstřelili sami.

V přátelském utkání Chorvati nestačili na favorita z Argentiny, ale v minulém kole se jim podařilo uhrát poměrně přijatelnou remízu s Itálií. V Miláně se po deseti minutách trefil Antonio Candreva, ale jen o čtyři minuty později se prosadil Ivan Perišić. Ten hraje zejména v reprezentaci ve velké pohodě a stává se z něj jedna z největších hvězd. Chorvatům nepomohou zranění obránci Dejan Lovren a Tin Jedvaj. Ani Norové nebudou kompletní, protože přijedou bez zraněného střelce Kinga.

Začátek cesty Norům zkomplikovala nepříjemná porážka od Itálie, které podlehli poměrem 2:0. Poté si ale spravili náladu utkáním s Maltou, které nasázeli tři branky. Následně doma uvítali nebezpečné Bulhary a poradili si s nimi. Na úvodní gól Elyounoussiho ještě dokázal odpovědět Nikolaj Bodurov, ovšem dvacet minut před koncem strhl výhru na stranu Norska Havard Nielsen. Následně prohráli přípravné utkání s Estonskem. Klíčový duel s domácím Ázerbájdžánem ale zvládli lépe a díky brance Håvarda Nordtveita si z Baku odvezli tři body.

Norsko může spoléhat na to, že se mu statisticky daří mnohem lépe na půdě soupeře, kde nejenom že vyhrává, ale především neinkasuje. Ze dvou zápasů hraných mimo svou zem má skóre 4:0. Při pohledu na historii zápasů Chorvatska se ale hráči mají na co těšit, protože Chorvati na domácí půdě v rámci mistrovství Evropy ještě ani jednou neprohráli! V domácím prostředí zatím získali 21 výher a sedm remíz. A neporažení jsou chorvatští hráči také v tomto kvalifikačním boji, ve kterém navíc inkasovali jen jednu branku.

Chorvatsko se s Norskem utkalo v nižších věkových kategoriích a z těchto zápasů vyhrálo Chorvatsko tři. Jen jednou odešlo poraženo. Týmy z těchto zemí se utkaly devětkrát. Pětkrát se radoval norský tým, čtyřikrát chorvatský. Norský celek vyhrál pět z posledních šesti utkání. Naváže na úspěchy z klubové úrovně také seniorská reprezentace a vyhraje poprvé nad domácím týmem?
Chorvatsko - pravděpodobná sestava:
Subasic - Srna, Vida, Corluka, Pranjic - Modric, Brozovic - Olic, Rakitic, Perisic - Mandzukic
Norsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Elabdellaoui, Nordtveit, Forren, Linnes - Skjelbred, Tettey, Johansen - Elyounoussi, Daehli - Nielsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.33 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bulharsko - Itálie  (sobota 20:45)
Itálie se v sobotu představí na hřišti nevyzpytatelného Bulharska bez své dlouholeté stálice Andrey Pirla. Zraněného záložníka Juventusu navíc na marodce doplňuje také jeho klubový spoluhráč Claudio Marchisio a navíc i římský Daniele De Rossi. Zodpovědnost řídit hru Azzurri tak spadne na novou hráčskou generaci v čele s Marcem Verrattim.

Aspoň v tomto smyslu se před zápasem vyjádřil trenér italského národního týmu Antonio Conte. Dvaadvacetiletý Verratti nedávno zazářil v osmifinále Ligy mistrů, kde v obou vzájemných zápasech svého týmu PSG přispěl velkou měrou k nečekanému a napínavému vyřazení londýnské Chelsea. "Pirlo a De Rossi jsou dva hráči, kteří národnímu týmu stále mají co nabídnout," tvrdí Conte. "V tuhle chvíli ale máme hráče jako Verratti, kterému se naskýtá možnost převzít otěže naší záložní řady. Marco v PSG dokazuje, jak je pro svůj tým důležitý, a stále má velký prostor ke zlepšení."

Itálie půjde do zápasu z průběžného druhého místa ve své kvalifikační skupiny, kde za prvním Chorvatskem zaostává pouze vinou o trochu horšího skóre. Oba favorizované týmy zatím ve skupině H třikrát zvítězily a mezi sebou se rozešly smírně remízou 1:1. Antonio Conte se tak zatím ve své nové roli trenéra národního týmu stále může pyšnit neporazitelností, jejíž prodloužení s plným bodovým ziskem se očekává i na bulharské půdě. Pak v úterý přijde papírově ostřejší test proti Anglii, byť jen v podobě přátelského zápasu.

Bulhaři jsou zatím ve skupině na čtvrtém místě a od svého prvenství 2:1 nad Ázerbájdžánem ze září marně čekají na další výhru. Po čtyřech zápasech tak mají pouhé čtyři body, a pokud nedokážou vzdorovat osudu proti Itálii, může jejich sen o kvalifikaci na mistrovství Evropy skončit hodně rychle. Naposledy se ostatně Bulharsko kvalifikovalo na závěrečný turnaj v roce 2004 a nový trenér Ivaylo Petev se bude tuto nepříznivou statistiku snažit zvrátit ještě letos. Po dvouleté pauze se do nominace dostal kdysi velký talent bulharského fotbalu Valerij Božinov, nyní figurující na soupisce italské Ternany v druhé lize.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.50 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko431010:110
2.Itálie43106:210
3.Norsko43016:39
4.Bulharsko41124:54
5.Malta40131:71
6.Ázerbájdžán40042:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (172)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhru na Talianko a Island na jeden tiketik?

Reagovat
smazaný uživatel

Za barák

Reagovat
smazaný uživatel

nech Chelsea nevyhrá titul ak Taliansko nevyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

kecy v kleci.....

Reagovat
smazaný uživatel

čo by si chcel s maturitou, eseje?

Reagovat
smazaný uživatel

mi to stačí

Reagovat
Hokaido

Island nevyhraje. Za barák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
SunFells

Máš kliku, neprší tam.

Reagovat
ACSeRw!n

Islandu bych fakt neveril..

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

jestli budes potrebovat nekdy jeste poradit, tak staci rict

Reagovat
smazaný uživatel

Turci by mohli ukopat remízu to by se už Holanďani mohli skoro balit

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jedou do hajzlu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Lotyssko dnes bude bodovat

Reagovat
Liquid

Reagovat
vladis271

Už by sme sa mali začať preorientovávať na nový cieľ. Vyhrať skupinu.

Reagovat
Milan.B

nekric hop.....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo neskace ten je kokot hop hop hop

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám upachtěnost, ale výhra asi bude. Jen bych upozornil, že na jaře je to z naší strany skoro vždycky bída. Jinak co se týče tipů v článku, až na Aze. - Mal. jsou podle toho jak se na to dívám i já. Možná Bulhaři doma uhrají remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska v praze, astaně a sofii jedničky pls

Reagovat
smazaný uživatel

jako dneska kurz na góly -3,5g za 1,45 ? To je paráda...tenhle zápas budou dva góly tipuju, 2:0 , ale rozhodně nečekám přestřelku 4:0,3:1 atd. prostě 4 goly nepadnou.

Reagovat
Hokaido

Izrael - Wales ve 4. odstavci je pěkná hrubka

Reagovat
ACSeRw!n

vsechno 1. Italie a Bosna 2

Reagovat
smazaný uživatel

Odegaard.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
LAM

Dobrej skok.Hraje třetí ligu a teď proti Chorvatům.

Reagovat
smazaný uživatel

Treti liga je mu mala.

Reagovat
LAM

To je možný,ale teď tam zatim musí bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

Musi, ale je to ztracenej pulrok. Aspon ze trenuje s ackem, protoze ty zapasy s drevakama hrany na polich mu fakt nic nedaji.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pepinho2
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Asi by to bylo lepší, než kdyby na tom stoperu byl Kadlec.

Reagovat
mimi_united

semifinále eura Slovensko - Francúzsko, Anglicko - Česko

Reagovat
ACSeRw!n

Anglie

Reagovat
Hokaido

to je krutý

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pejsek5

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odegaard základ, paráda len to ako si ho Madridisti privlastnuju ako odchovanca, rovnako aj fans Barcy halilovica, je nechutne

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by to malo byt nechutne ? Aj Varane je odchovanec Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ty si kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

aspon si pozri tie pravidla super nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

a ty jsi odchovanec kterého ústavu?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kiwwi

Varane, Ronaldo, Ramos a dalsi...Real ide prikladom v davani sanci odchovancom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ja naozaj neviem co vam tu pride vtipne . Ale niekto tu pisal ze odchovanec klubu to ze pred svojimi 21 rokmi odohra 3 sezony v klube . A to je prave Varane . Super sme sa zasmiali

Reagovat
kiwwi

to nie je odchovanec klubu, ale odchovanec zeme ty trulo

Reagovat
smazaný uživatel

Je to odchovanec klubu, jelikož všechny ty tři roky strávil v Realu. Odchovanec země by byl kdyby byl třeba rok někde na hostování ve Španělsku a nestrávil by 3 konsekutivní roky v Realu.

Reagovat
kiwwi

lol...hral uz za Acko ineho klubu pred prestupom a v akademii Realu nestravil ani den...je home grown player v Spanielsku, ale odchovanec Realu ani z lietadla

Reagovat
smazaný uživatel

marna snaha

Reagovat
smazaný uživatel

Je to club trained player, splňuje všechny podmínky, aby jím byl. Když se registruje do LM, tak ukrojí jedno z těch 4 povinných míst pro hráče, který vychoval klub. Já se nehádám o tom, jestli je nebo není odchovanec v pravým slova smyslu, protože samozřejmě, že není, akademií Realu neprošel, je odchovancem Lens a nikoho jinýho. Ale technicky na papíře, pro UEFU, je to úplně stejný odchovanec Realu jako třeba Iker.

Reagovat
kiwwi

ty stale opisujes home grown hraca

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, podle terminologie PL. Podle terminologie UEFY "club-trained player".

http://uefa.to/1x5nV0W - Ctrl + F - 18.10 + 18.11

Reagovat
smazaný uživatel

Debata o hovně zas.

Reagovat
kiwwi

hmm, debut mal v septembri 2011 ako 18 rocny a 21 rokov mal v aprili 2014 - tam sa mi tri roky nezmestia no

Reagovat
smazaný uživatel

Daj se počítat i sezony.

"A “club-trained player” is a player who, between the age of 15 (or the start of

the season during which he turns 15) and 21 (or the end of the season during

which he turns 21)..has been registered with his current club for a period..of three entire

seasons."

Sezonu 11/12 začínal jako osmnáctiletý a 13/14 končil v 21 letech. To jsou 3 sezony.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle pravidel UEFY to technicky odchovanci jsou (budou). Samozřejmě ne v tom pravým slova smyslu, ale do soutěží se budou registrovat jako homegrown hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

a btw Varane do tý kategorie spadá taky

Reagovat
misinho7

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
kiwwi

home grown neznamena odchovanec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne to tu niekto napisal

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako Raúla

Reagovat
Counter

Ramsey

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutecnej tym tragedu, chudak Odegaard.

Reagovat
misinho7

nevideli ste niekto ako hral Odegaard zatial? a gareth asistencia

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje v tymu, co hraje jeste hur nez Castilla, ale s balonem u nohy proste nema chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani penaltu ti drevaci nedaji.

Reagovat
misinho7

dpc... ten naozaj musi cakat az na anse Acko zeby si konecne zahral s hracmi na jeho urovni tak snad nebude cakat dlho

Reagovat
misinho7

Garethh golik

Reagovat
smazaný uživatel

Z přímáku. V tomhle si maže Ronalda na chleba.

Reagovat
misinho7

keby ho Ronaldo k tomu pravidelne pustal tak ma Garet o 5 golov viac jak ma.. pri tych vela priamych kopoch co mame by minimalne tych 5 dal

Reagovat
smazaný uživatel

Je prostě vidět, že když na Garetha celý tým maká a nemá vedle sebe hysterku, která se nasere, když dá gól místo ní, tak má hned statistiku 1+1.

Reagovat
Hokaido

no jo, ale na to, aby táhnul třeba Real nemá, takže to na něm nemůžou postavit. Takže je to hráč do menšího klubu jako Spurs atd.

Reagovat
misinho7

mensiho klubu ...v United by bol najvacsia hviezda ... on v Premeir League by bol najlepsi v hocijakom klube sak sam to dokazoval ked dvakra tpo sebe bol najlepsi hrac Premier league

Reagovat
LAM

nebyl

Reagovat
misinho7

ne a kto vyhral ocenenie najlepsi hrac anglickej ligi? .. bol aj bude

Reagovat
Manik...

Reagovat
misinho7

Gareth dneska pekne taha Wales skoda ze mu ta nas PD nesedi.. inac je to sympatak a paradny hrac , strasneby som chcel aby zostal u nas ale asi to nema velky vyznam.. ma v Madride uz vela haterov a asi len tak zrazu nezacne hrat tak paradne ako v Premier league.. ale vidno ze uz ani na FB nepriespieva, este endavno tam dokonca odpisal par ludom co ho podporovali alepo El clasiku to uz cele vzdal na tom FB

Reagovat
misinho7

Dalsi gol

Reagovat
smazaný uživatel

http://streamable.com/jous

Ramsey parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Odegaard. To je plejer.

Reagovat
misinho7

nejak si ich tam vytocil? strasne sa nanho tesim jak sa dostane do Acka , vzdy som chcel Messiho a Ronalda vidiet v jednom time.. tak snad sa to splni , len este musi stihnut Cristiana dokym nezdrhne do MLS

Reagovat
smazaný uživatel

Z mista si tam posadil dva Chorvaty na zadek, ale to bylo to nejmensi. Od te cervene tam rozjizdel vsechny utoky a ta jeho inteligence, kontrola mice, technika, prehled a prihravky, to je fakt lahudka. Chybi tomu jen tah na branu, aby to bylo uplne dokonaly. Ale v acku si nejaky domaci zapasy muze v klidku odehrat, ted uz to vim.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim takovy dvojce Davida Silvy.

Reagovat
hntlyl

Za to jsem měl dřív Ólivera Torrese, nevím, jak je na tom teď, ale Messi mi teda Silvu ani Messiho nepřipomíná.

Reagovat
misinho7

on jeneskutocny co sa tyka toho videnia a tak jedine co mu podlamna chyba je ta rychlost a teda to zrychlenie ktore robi Messiho takym hracom aky je keby natom Martin este popracoval tak v nom vidim naozaj Messiho inac to je naozaj zatial taka kopia Davida Silvu

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu cerstve 16, takze v klidu.

Reagovat
misinho7

uz ho chcem v Acku nechem byt zly ale miesto takeho Jeseho by som mu dal preistor .. sice je jese odchovanec .. ale Martin tiez bude

Reagovat
LAM

Pokuď by ale hrál tak málo jak Jese,tak by to byla jeho konečná.V jeho věku musí prostě hrát.U nás mu dával hodně šancí Frank,ale v Realu to asi moc čekat nejde.

Reagovat
misinho7

no kebyze Carlo vie rotovat tak by si zahral dost pravidelne keby streidal garetha ci Karima ktoreho by na hrote zastupoval Cr tak to by bola parada ale zatial to je nonsens

Reagovat
LAM

Hodně by jste chtěli Messiho v Realu

Reagovat
misinho7

uprimne kto by nechcel Ronaldo Messi spolu , Ronaldo kebyze ma vedla seba Messiho tak da 100 golov za sezonu..

Reagovat
LAM

Asi jo.Messi přes to že dává stejně golů jako CR,tak ještě stejný množství dokáže připravit.Neviděl jsem nikdy takhle univerzálního hráče.Spíš je blbost Odegaarda k Messimu přirovnávat,protože nic nedokázal a tohle srovnání ho může hrozně svazovat.

Reagovat
misinho7

no ale tu ho neporovnavame ze hraje jak Messi ale ze ten styl maju rovnaky, ja ked som prvykrat uvidel hovorim si .. no doprdele my sme kupili mladeho Messiho on je prirovnavany stylom , proste ma to iste co Messi tu myslienku napad techniku neuveritelnu prigravku ale co zazial nema ako on je to neskutocne zrychlenie presne ako povedal hore kolega , zatial to je taky David Silva ale ma este len 16 formovat ako hrac sa bude este dlho , cize teraz este tazko sudit dolezite je neposrat jeho vyvoj

Reagovat
LAM

Nevim no.Messi to už v tom věku měl a rychlost jen tak nenaučíš.To je prostě v tom hráči.Spíš je otázka kde by v Realu hrál.Už teď tam je přetlak drahejch hráčů a Perez ještě nějakýho určitě koupí.

Reagovat
misinho7

jasne ze rychlost sa neda len tak naucit ale ma 16 !! natrenovat sa to este da, sice nebude behat ako Gareth ale zlepsit a o dost sa to da stale sa vyvija

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ten vyvoj s tim souvisi. Sam vim, ze mezi 15 a 18 u me prislo docela velky zlepseni, a to jsem pro to nic neudelal.

Reagovat
LAM

https://www.youtube.com/watch?v=niT2mdoZMK0

Tady máš třeba jeden zápas kdy byl Leo ještě hodně mladej.Ta rychlost s balonem byla na hodně velký úrovni.

Reagovat
Ferguson6

"kapitánskou pásku pak převezme obránce Raphael Varane." wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro Bonucciho, Barzagliho a Immobileho

Reagovat
smazaný uživatel

Bulhaři už dali za 20 minut tři góly

Reagovat
ZB 07

Turecko

Reagovat
Coutinho10

Buráák dobra zapletka

Reagovat
smazaný uživatel

a už si je Turci mažou na chleba hned je to k remíze blíž

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak každopádně, pořád jsme na tom o něco lépe než Nizozemsko . Nepostoupit z týhle skupiny, když je největší favorit jednou nohou pryč ze hry o postup by byla škoda

Reagovat
Matić

Ten tým Itálie je rok od roku slabší. Když si vezmu, jaký hráči tam dříve hrávali a teď tam jsou hráči jako Bertolacci, Cerci, Eder nebo one season star Immobile. Kde je třeba Motta (teda jestli není zraněný)? Z lavičky tam taky není koho poslat. Conte mi taky přijde, že to není trenér pro nároďák, když chce hrát na 3 obránce jako v Juve, kde to možná stačilo na ligu, ale v Evropě hořel.

Tušim, že přijde teď pro Itálii na pár let útlum, než se zase zvednou nebo než vychovají nějaký dobrý hráče. Teď tam jsou s dobrýma vyhlídkama do budoucna akorát tak Veratti nebo Gabbiadini.

Reagovat
CubONE

Conte skusa novych hracov.

Ale je to veru katastrofa, hlavne v utoku nie je z coho brat.

Reagovat
Ángel di María 22

Turci a Bulhaři

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak toho to moc nebaví

Reagovat
smazaný uživatel

Narsingh

Reagovat
ZB 07

Borci, jak probíhá zápas mezi Nizozemskem a Turky? Mají na vyrovnání?

Reagovat
smazaný uživatel

zatial nie

Reagovat
Coutinho10

tak na Dost jsem zvedavej...divim se, ze to je jeho debut

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fellaini potvrzuje dobrou formu z Man Utd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko

Reagovat
CubONE

Eder!

Reagovat
smazaný uživatel

To Holandsko Necha jedneho stredneho zaloznika na ihrisku, aj ten sa posunie na kraj a nakopavaju cely cas a vobec im to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Turci skvelo pripraveni

Reagovat
kiwwi

Hiddink traged

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Matić

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder mrtvý na trávníku a za deset sekund jak srnka

Reagovat
smazaný uživatel

a teď kus. Chjo

Reagovat
smazaný uživatel

esteze maju toho Snajpera

Reagovat
smazaný uživatel

Dal ho Hunter. Zajímal by mě boční záběr.

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa zdalo, ze to slo od Turka

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, mohli prohrát

Reagovat
LAM

Pro nás ideál

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec asi jo

Reagovat
ryzskej

To simulování a polehávání Turecka je nechutné.

Reagovat
smazaný uživatel

Afellaya by som nakopal za tie nakopy

Reagovat
kiwwi

strasny traged...ten snad neurobil nic dobre

Reagovat
kiwwi

Slovensko a Anglicko jedine timy s plnym poctom bodov - dve najoblubenejsie repre

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se mi líbil klid tureckých obránců. I při tom tlaku Nizozemců se neuchylovali k nějakým bezcílným odkopům a docela se snažili vše řešit fotbalově.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a abych nezapomněl, tak díky do Istambulu.

Reagovat
el Principito

N

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele